|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
zo złe ?
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Moje chorobowe, wirusowe P. Bardzo sie dzisiaj staram by dać siły organizmowi walczyć z chorobą bo i tak pewnie większość wypoce przez gorączke . A do tego totalny brak apetytu i smaku
![]() I bułka maślana, pól z serkiem i szynką,pomidorem,ogórkiem , pół z goudą i szynką i jajkiem, kromka grahama z serkiem śmiatankowym i brzoskwinią z puszki, herbata z miodem i cytryną nutridrink czekoladowy II omlet biszkoptowy(2 jaja, mleko2%, mąka,cukier) na maśle z gruszką, truskawkami i dżemem malinowym, herbata z miodem i cytryną III duży talerz zupy szpinakowo-grzybowej z makronem i ziemniakami, 5 ziemniaków młodych, 2 kawałki kurczaka terijaki, gotowana kapusta młoda( w końcu się skończyla), sałatka z sałaty,pomidora,ogórka,pa pryki z oliwą, sok jabłko-mięta IV jogurt pitny walniliowy (250g) z owocową granolą i truskawkami V bułka pszenna, pół z serkiem wiejskim z cebulką i szczypiorkiem, pół z serkiem śmiatankowym , szynką, pomidorem, kromka grahama z pasztetem i pomidorem, warzywa , herbata lub mleko z miodem |
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
moja R
I: pełnoziarniste kakaowe pancakes z połową opakowania naturalnego bielucha i wielkimi truskawkami II: lekki wiejski z porzadną porcją orzechów laskowych, cynamonem i imbirem III: sałatka z kawałka fileta z kurczaka, sałaty lodowej, melona, papryki, rzodkiewek i pomidorków koktajlowych IV: twrożek domowy z piatnicy z cynamonem i marchew gigant ponadto: woda, kawa (1 ze słodzikami), jakieś zioła i czerwona herbata Byłabym wdzięczna na komentarz.
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I owsianko - orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z musem rabarbarowo-jabłkowym, kawałkami jabłka i łychą domowego masła orzechowego crunchy + kawaII duża muffina kukurydziana z kolorowym pieprzem i ketchupem, do tego plaster capresi i rzodkiewki ze szczypiorkiem III pieczony dorsz w sosie brokułowo - gorgonzolowym do tego czarny ryz venere i gotowane brokuły IV kawałek sernika posypanego malinami i kawowym cukrem-pudrem ![]() V bedzie 'sałatka' - pieczona brukselka i kawałki pieczonego indyka z ziołami do picia: woda, pokrzywa, herbaty |
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
U ,, mięsne "
:I : owsianka ( 7 łych pł na mleku ), z jabłkiem, garścią wiśni, cynamonem, kubkiem cappucino sporo podjadania podczas robienia deseru ( przepis podam niżej ) II : 3 wafle ryżowe / 1 z pasztetem i ogórkiem, 2 z serkiem kanapkowym i pomidorem, 3 z szynką i ketchupem,4 paróweczki cielęce ( takie małe ) z ketchupem jabłko, marchewka niecała 1h spaceru III : serek wiejski normalny, jabłko, miseczka czereśni IV : 3 ziemniaki, 3 pulpeciki w sosie pomidorowym i dużo wątróbki 1,5 h roweru V : 100g chudego białego sera, jabłko, kromka razowca z serkiem kanapkowym i pomidorem, szklanka maślanki VI : talerzyk jogurtowego deseru ( przepis patrz poniżej), 2 garście czereśni i pasek czeko z orzechami Przepis na jogurtowy deser : składniki : duży jog. naturalny, wiśnie, 2 galaretki, paczka herbatników 1. zrób galaretkę z 1/2 porcji wody, wymieszaj i dodaj jogurt . 2. poczekaj aż trochę stężeje. 3. ułóż wiśnie i posyp pokruszonymi herbatnikami 4. zalej kolejną galaretką ( tym razem z normalnej porcji wody ) O nie , dzisiaj to chyba ładne P wyszło
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-26 o 18:08 |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Strzelęsobie w łeb,
![]() ![]() Cytat:
Mam pytanie jadłaś ser brie? Z czym go można jeść oprócz żurawiny czy konfitury ?
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
płatki orkiszowe kupuje w normalnym sklepie
![]() Cukier trzcinowy zmieliłam z ziarnistą kawą w młynku do kawy. Ser brie jak dla mnie ze wszystkim Zawsze smakuje idealnie. Lubię np. z kaparami i natką pietruszki albo pastą pomidorową
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
i taką kostkę masz na raz ?
ja bede jeść po raz pierwszy
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Uuu bardzo truskawkowe
![]() 30 min jogi śniad; grahamka na pół z sałatą,szynką,serem żółtym/ twarogiem i dżemem pomarańczowo-goździkowym; jogurt nat z wkrojonymi truskawkami i morelą 2śniad; mega smoothie; 500ml kefiru zmiksowanego z truskawkami, płatkami owsianymi, suszonymi figami i wiórkami kokosowymi baton 3bit obiad; młode ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka sadzone w papryce, gotowany kalafior z sosem jogurtowo-chrzanowym 1h XCO po; sok marchwiowy jednodniowy i suchary bieszczadzkie kolacja; 3 kromki żytniego z opakowaniem bielucha wymieszanego z twarogiem,szczypiorkiem i rzodkiewką na to pomidorek i cebulka zerknie ktoś?
Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-05-26 o 19:20 |
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam na całą blachę
Sama mama zjadła 3 kawałki, siostra 3, cioci dałam 4 bo mama jechała, druga siostra wzięła do domu 4 ponad pół blachy zjedzone Teraz myślę co upiec na 23 czerwca ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- poza tym gdybym piekła w prodizu trudno by mi było herbatniki ułożyć na wierzch
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie, zupełnie nie wiem jak się wziąc za przerobienie mojego jadlospisu na ładną R...... Przeczytałam 10 PŻ i dzis wcisnełam białko do kolacji ale reszta zupelnie mi nie pasuje do zaleceń, zerknijcie na to.... i poprawcie mnie proszę
![]() I Jogurt /bakoma naturalny 150 g, kilka truskawek. Jabłko II (po długiej przerwie, od 9 do 15.30 - ale w pracy nie daje rady nic zjesc) cztery pierożki z cukinią, surówka z marchwi, z buraków i z bialej kapusty (tzn.to byly trzy surowki- nie taki miks III Meeeeeeeeeeeeeeeeega duzo truskawek. byłam po nich STRASZNIE NAPCHANA I OBŻARTA< a mimo to zjadłam jeszcze: kubek 150 g zupy-botwinki, jakies 100 g kurczaka. 6-7 migdałów troche pianki z mleka (takiej przygotowanej do kawy) trzy kromki chleba z masełkiem i 2 migdały (bo "zrobilo mi sie trochemiejsca w brzuchu" jakies pol godziny po tamtym".) Wiem, żejest fatalnie, ale to jest juz któras próba.. uczynienia tego jadlospisu bardziej redukcynjym i NIC, nie wychodzi mi wiec prosze o rady
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do serka to kupuje podobne w biedronce - smakuje jak danio mousse, którego juz nie ma |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza R-ka:
9:50 - 5 łyżek płatków owsianych górskich, łyżeczka zarodków pszennych, szklanka mleka 2 %, pół banana, 10 migdałów, 3 łyżeczki inki spacer 13:00 - bułka fitness (80 g), masło, 4 plastry polędwicy drobiowej, 2 liście sałaty lodowej, kilka plasterków świeżego ogórka, kiełki rzodkiewki 16:10 - bułka fitness (80 g), łyżeczka serka homogenizowanego naturalnego, 2 plastry polędwicy drobiowej, plasterek sera żółtego, całe jajo + 2 białka usmażone na kapce oleju, sałata lodowa, świeży ogórek, kiełki rzodkiewki, pół jabłka 18:00 - pół jabłka, 15 migdałów marszobieg 30 min (3 min. biegu/2 min. marszu razy 5) 20:50 - pół paczki warzyw na patelnię z Hortexu (tych z ziemniakami) usmażonych na oleju, 60 g serka homogenizowanego naturalnego Zaraz dojem ten serek do końca, razem wyjdzie ok. 1730 kalorii. Oceni ktoś?
Edytowane przez marimma Czas edycji: 2012-05-26 o 21:56 |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie obiad? wegle,wegle,wegle..
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym by ktoś spojrzał, choć jest trochę dziwny ten mój jadłospis:
1.jakoś po 12 zamiast śniadania: micha lodów śmietankowych do łóżka, trzy łychy sorbetu bananowego i ze cztery kopiaste truskawkowego, do tego dużo truskawek i 1/2 banana , chwilę potem jogurt nat, 200g 2."śniadanie" ok.14.30 : dwie kromki razowego z grubo masłem i świerzą pietruszką, dwa jajka na miękko+ warzywa:sałata lodowa, masłowa,pekinka,pomidor,r zodkiewki kawa z mlekiem 3."obiad" micha truskawek i bardzo duża porcja sałatki: sałata lodowa,masłowa, pekinka, czerwona papryka,pomidor,cebula,ki ełki,pietruszka, ser feta+sos grecki 4. pół dużej wędzonej makreli z warzywami : wielka marchew, pomidor,dymka,musztarda francuska,sałata lodowa,masłowa,pekinka, i dwie wielkie jeszcze ciepłe drożdżowe buły mojego wykonania <-zjedzone raczej z łakomstwa kolację zjadłam dość nie dawno teraz będzie jeszcze kawa z mlekiem i jeśli posiędzę długo to zjem jeszcze pół kostki białego sera z warzywami |
|
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Ano, raczej tak - chociaż oczywiście nie zawsze mój jadłospis wygląda tak samo Ale tak, chudnę. Obiad to ta jajecznica, wiem że średnio, ale jakoś dziś nie było czasu żeby przygotować coś porządniejszego. Jutro planuję np. kaszę z kotletami sojowymi.
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
oceni ktoś moją R?
I owsianka z jabłkiem, jogurtem naturalnym, słonecznikiem i miodem 30 day shred, trening na brzuch II dwie kromki razowca ze szprotami w sosie pomidorowym z bazylią III 4 nektarynki ![]() IV dwa jajka sadzone, młody ziemniak, sałatka ogórek&rzodkiewka V to samo co na II |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
moze i tak....
chciałam fale dunaju ale ucierane mi nie wychodzą
|
#506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
R - proszę o sprawdzenie
I: 4 małe kromki razowca z masłem, sałatą, chudą szynką, pomidorem II: twarożek z rzodkiewką III: pierś kurczaka z ryżem brązowym i brokułami na parze, sporo truskawek na deser IV: omlet z 3 jajek z warzywami |
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze "w stronę U" (cały dzień w trasie)
Iś: jajecznica z 3jaj na maśle smażona, 1 i pół grahamki z serkiem topionym herbata iiś: jogurt naturalny mały z otrębami i suszonymi morelami, 150g jogurtu owocowego premium frutica smak kiwi-truskawka (słodzony tylko owocami) kawa czarna o: pierś panierowana w bułce z pieczarkami, boczkiem i serem żółtym (smażona pewnie niewiaodmo na czym:P)+ zestaw surówek + kalafior i brukselka z wody p: duża biała kawa z mlekiem słodzona jedną saszetką trzcinowego k: sałatka grecka (oczywiście dużo fety, oliwki, sosik vinegrett) Powiem Wam, że pierwszy raz od dawna zjadłam takiego kotleciocha w panierce i szczerze to nawet mi aż tak nie smakował:P ale wyrzutów sumienia nie było więc moje U zaczyna być porządne ![]() Jak oceniacie ?
|
|
|
|
#509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dorzuciłabym więcej białka na śniadanie. Zwiekszyłabym II śnidanie, dodając do niego np. jakieś orzechy. Bo sama rzodkiewka do serka to trochę skromnie. Albo mogłbyś zjeść na ten posiłek właśnie porcję białka z owocami, ale wtedy już lepiej bez orzechów. Albo nawet porcję białka z niewielką ilością węgli złożonych. Obiad jest w porządku. Tuskwaki przerzuciłabym na II śniadanie, do jakiegoś białka. Na deser mogłaś zjeść jakies orzechy, sałatkę, no chyba że nie miałaś juz ochoty na dodatkowy poisłek i byłaś najedzona po obiedzie. Kolacja jest ok.
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-27 o 12:22 |
|
|
|
|
#510 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiejsze R (jestem wege):
I Śniadanie: pół miski płatków owsianych na wodzie + 4 suszone śliwki II Śniadanie: 125g borówki amerykańskiej + ok.100ml maślanki +5 ciastek owsianych z żurawiną firmy sante Obiad: szparagi zielone (ok 100-150g) + 4 kotleciki z tofu, brokuła i płatkow owsianych, panierowane w bułce tartej, wszystko smażone na oliwie Podwieczorek: pomarańcza Kolacja: 250g serka wiejskiego + kilka rzodkiewek Z obliczeń wyszło mi łącznie +/- 1400kcal +godzinka jazdy na rowerze Proszę o oceny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Mam pytanie jadłaś ser brie? Z czym go można jeść oprócz żurawiny czy konfitury ?

wiec prosze o rady