Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 16:56   #481
blissful
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
I 3 kromki razowego słonecznikowego z twarożkiem, łososiem i ogórkiem

II 3 kawałki ciasta jogurtowo-owocowego upieczonego dla mamy

III micha łazanek z kapustą i grzybami, 2 kawałki tego samego ciasta

IV serek wiejski z 2 kiwi, płatkami ala cooke creaps, płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi

V chyba 3 kromki pszennego z serem Brie i żurawiną i pewnie jeszcze kawałek ciasta
co za U!
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:14   #482
Ervisha
Zakorzenienie

zo złe ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:37   #483
blissful
Raczkowanie

Cytat:
zo złe ?
no makabryczne!
Stary 2012-05-26, 17:50   #484
gosinek13
Raczkowanie

Moje chorobowe, wirusowe P. Bardzo sie dzisiaj staram by dać siły organizmowi walczyć z chorobą bo i tak pewnie większość wypoce przez gorączke . A do tego totalny brak apetytu i smaku

I bułka maślana, pól z serkiem i szynką,pomidorem,ogórkiem , pół z goudą i szynką i jajkiem, kromka grahama z serkiem śmiatankowym i brzoskwinią z puszki, herbata z miodem i cytryną

nutridrink czekoladowy

II omlet biszkoptowy(2 jaja, mleko2%, mąka,cukier) na maśle z gruszką, truskawkami i dżemem malinowym, herbata z miodem i cytryną

III duży talerz zupy szpinakowo-grzybowej z makronem i ziemniakami, 5 ziemniaków młodych, 2 kawałki kurczaka terijaki, gotowana kapusta młoda( w końcu się skończyla), sałatka z sałaty,pomidora,ogórka,pa pryki z oliwą, sok jabłko-mięta

IV jogurt pitny walniliowy (250g) z owocową granolą i truskawkami

V bułka pszenna, pół z serkiem wiejskim z cebulką i szczypiorkiem, pół z serkiem śmiatankowym , szynką, pomidorem, kromka grahama z pasztetem i pomidorem, warzywa , herbata lub mleko z miodem
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:51   #485
blissful
Raczkowanie

moja R

I: pełnoziarniste kakaowe pancakes z połową opakowania naturalnego bielucha i wielkimi truskawkami
II: lekki wiejski z porzadną porcją orzechów laskowych, cynamonem i imbirem
III: sałatka z kawałka fileta z kurczaka, sałaty lodowej, melona, papryki, rzodkiewek i pomidorków koktajlowych
IV: twrożek domowy z piatnicy z cynamonem i marchew gigant

ponadto: woda, kawa (1 ze słodzikami), jakieś zioła i czerwona herbata

Byłabym wdzięczna na komentarz.
Stary 2012-05-26, 18:02   #486
Milka1224
Rozeznanie

U

I owsianko - orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z musem rabarbarowo-jabłkowym, kawałkami jabłka i łychą domowego masła orzechowego crunchy + kawa

II duża muffina kukurydziana z kolorowym pieprzem i ketchupem, do tego plaster capresi i rzodkiewki ze szczypiorkiem

III pieczony dorsz w sosie brokułowo - gorgonzolowym do tego czarny ryz venere i gotowane brokuły

IV kawałek sernika posypanego malinami i kawowym cukrem-pudrem

V bedzie 'sałatka' - pieczona brukselka i kawałki pieczonego indyka z ziołami

do picia: woda, pokrzywa, herbaty
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 18:07   #487
nikol12
Rozeznanie

U ,, mięsne " :
I : owsianka ( 7 łych pł na mleku ), z jabłkiem, garścią wiśni, cynamonem, kubkiem cappucino
sporo podjadania podczas robienia deseru ( przepis podam niżej )
II : 3 wafle ryżowe / 1 z pasztetem i ogórkiem, 2 z serkiem kanapkowym i pomidorem, 3 z szynką i ketchupem,4 paróweczki
cielęce ( takie małe ) z ketchupem jabłko, marchewka
niecała 1h spaceru
III : serek wiejski normalny, jabłko, miseczka czereśni
IV : 3 ziemniaki, 3 pulpeciki w sosie pomidorowym i dużo wątróbki
1,5 h roweru
V : 100g chudego białego sera, jabłko, kromka razowca z serkiem kanapkowym i pomidorem, szklanka maślanki
VI : talerzyk jogurtowego deseru ( przepis patrz poniżej), 2 garście czereśni i pasek czeko z orzechami

Przepis na jogurtowy deser :
składniki : duży jog. naturalny, wiśnie, 2 galaretki, paczka herbatników
1. zrób galaretkę z 1/2 porcji wody, wymieszaj i dodaj jogurt .
2. poczekaj aż trochę stężeje.
3. ułóż wiśnie i posyp pokruszonymi herbatnikami
4. zalej kolejną galaretką ( tym razem z normalnej porcji wody )

O nie , dzisiaj to chyba ładne P wyszło

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-05-26 o 18:08
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 18:12   #488
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
no makabryczne!
Strzelęsobie w łeb,

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I owsianko - orkiszanka na naturalnym mleku sojowym z musem rabarbarowo-jabłkowym, kawałkami jabłka i łychą domowego masła orzechowego crunchy + kawa skąd masz orkisz ?

II duża muffina kukurydziana z kolorowym pieprzem i ketchupem, do tego plaster capresi i rzodkiewki ze szczypiorkiem

III pieczony dorsz w sosie brokułowo - gorgonzolowym do tego czarny ryz venere i gotowane brokuły

IV kawałek sernika posypanego malinami i kawowym cukrem-pudrem ten cukier to wymieszałaś z prawdziwą kawą?

V bedzie 'sałatka' - pieczona brukselka i kawałki pieczonego indyka z ziołami

do picia: woda, pokrzywa, herbaty
Mam pytanie jadłaś ser brie? Z czym go można jeść oprócz żurawiny czy konfitury ?

Stary 2012-05-26, 18:46   #489
Milka1224
Rozeznanie

płatki orkiszowe kupuje w normalnym sklepie

Cukier trzcinowy zmieliłam z ziarnistą kawą w młynku do kawy.

Ser brie jak dla mnie ze wszystkim Zawsze smakuje idealnie. Lubię np. z kaparami i natką pietruszki albo pastą pomidorową
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 18:54   #490
Ervisha
Zakorzenienie

i taką kostkę masz na raz ? ja bede jeść po raz pierwszy

Stary 2012-05-26, 19:17   #491
olik187
Rozeznanie

Uuu bardzo truskawkowe

30 min jogi

śniad; grahamka na pół z sałatą,szynką,serem żółtym/ twarogiem i dżemem pomarańczowo-goździkowym; jogurt nat z wkrojonymi truskawkami i morelą

2śniad; mega smoothie; 500ml kefiru zmiksowanego z truskawkami, płatkami owsianymi, suszonymi figami i wiórkami kokosowymi

baton 3bit

obiad; młode ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka sadzone w papryce, gotowany kalafior z sosem jogurtowo-chrzanowym

1h XCO

po; sok marchwiowy jednodniowy i suchary bieszczadzkie

kolacja; 3 kromki żytniego z opakowaniem bielucha wymieszanego z twarogiem,szczypiorkiem i rzodkiewką na to pomidorek i cebulka

zerknie ktoś?

Edytowane przez olik187
Czas edycji: 2012-05-26 o 19:20
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 19:48   #492
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
I 3 kromki razowego słonecznikowego z twarożkiem, łososiem i ogórkiem

II 3 kawałki ciasta jogurtowo-owocowego upieczonego dla mamy

III micha łazanek z kapustą i grzybami, 2 kawałki tego samego ciasta

IV serek wiejski z 2 kiwi, płatkami ala cooke creaps, płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi

V chyba 3 kromki pszennego z serem Brie i żurawiną i pewnie jeszcze kawałek ciasta
dobrze że takie wielkie je zrobilas bo mama by poszła z torbami
Stary 2012-05-26, 19:57   #493
Ervisha
Zakorzenienie

robiłam na całą blachę Sama mama zjadła 3 kawałki, siostra 3, cioci dałam 4 bo mama jechała, druga siostra wzięła do domu 4 ponad pół blachy zjedzone Teraz myślę co upiec na 23 czerwca

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

poza tym gdybym piekła w prodizu trudno by mi było herbatniki ułożyć na wierzch

Stary 2012-05-26, 20:18   #494
MeredithGrey
Zadomowienie

Słuchajcie, zupełnie nie wiem jak się wziąc za przerobienie mojego jadlospisu na ładną R...... Przeczytałam 10 PŻ i dzis wcisnełam białko do kolacji ale reszta zupelnie mi nie pasuje do zaleceń, zerknijcie na to.... i poprawcie mnie proszę

I
Jogurt /bakoma naturalny 150 g, kilka truskawek. Jabłko
II
(po długiej przerwie, od 9 do 15.30 - ale w pracy nie daje rady nic zjesc)
cztery pierożki z cukinią, surówka z marchwi, z buraków i z bialej kapusty (tzn.to byly trzy surowki- nie taki miks)

III
Meeeeeeeeeeeeeeeeega duzo truskawek. byłam po nich STRASZNIE NAPCHANA I OBŻARTA< a mimo to zjadłam jeszcze:
kubek 150 g zupy-botwinki, jakies 100 g kurczaka.
6-7 migdałów
troche pianki z mleka (takiej przygotowanej do kawy)

trzy kromki chleba z masełkiem i 2 migdały (bo "zrobilo mi sie trochemiejsca w brzuchu" jakies pol godziny po tamtym".)

Wiem, żejest fatalnie, ale to jest juz któras próba.. uczynienia tego jadlospisu bardziej redukcynjym i NIC, nie wychodzi miwiec prosze o rady
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:34   #495
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
Słuchajcie, zupełnie nie wiem jak się wziąc za przerobienie mojego jadlospisu na ładną R...... Przeczytałam 10 PŻ i dzis wcisnełam białko do kolacji ale reszta zupelnie mi nie pasuje do zaleceń, zerknijcie na to.... i poprawcie mnie proszę

I
II
cztery pierożki z cukinią, surówka z marchwi, z buraków i z bialej kapusty (tzn.to byly trzy surowki- nie taki miks)

III
Meeeeeeeeeeeeeeeeega duzo truskawek. byłam po nich STRASZNIE NAPCHANA I OBŻARTA< a mimo to zjadłam jeszcze:
6-7 migdałów

trzy kromki chleba z masełkiem i 2 migdały (bo "zrobilo mi sie trochemiejsca w brzuchu" jakies pol godziny po tamtym".)

Wiem, żejest fatalnie, ale to jest juz któras próba.. uczynienia tego jadlospisu bardziej redukcynjym i NIC, nie wychodzi miwiec prosze o rady
Stary 2012-05-26, 20:48   #496
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
robiłam na całą blachę Sama mama zjadła 3 kawałki, siostra 3, cioci dałam 4 bo mama jechała, druga siostra wzięła do domu 4 ponad pół blachy zjedzone Teraz myślę co upiec na 23 czerwca

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

poza tym gdybym piekła w prodizu trudno by mi było herbatniki ułożyć na wierzch
do 23 to Ty jeszcze z 20ciast zrobisz
Stary 2012-05-26, 20:49   #497
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hau, może te płatki nazywaja się frosties.... takie z tygrysem. Też je uwielbiam właśnie z zimnym mlekiem... dawno nie jadłam

Co do serka, to ten mus malinowy już gotowy, taki serek kupuję w lidlu, napisane na nim, że to quark i pod spodem są różne musy. Do tego sa jeszcze czekoladowe groszki, ale ja ich nie dodaję.

Biganie nawet mi się spodobało, choć z kondcyję kiepsko..... no ale praktyka czyni mistrza

Daj znać jak wyjdzie Ci makaron, ja na dzień dzisiejszy chyba jestem na to za leniwa/mam za mało czasu

Nieeee chce mi się wstawiać wczorajszego jadłospisu Dzięki za komentarz
Makaronu w koncu nie zrobiłam bo nie miałam czasu. Były za to mlode ziemniaczki z masłem i koperkiem, zsiadłe mleko i sałatka

A co do serka to kupuje podobne w biedronce - smakuje jak danio mousse, którego juz nie ma
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:52   #498
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość

I
II

III
6-7 migdałów

Stary 2012-05-26, 21:51   #499
marimma
Raczkowanie

Moja dzisiejsza R-ka:

9:50 - 5 łyżek płatków owsianych górskich, łyżeczka zarodków pszennych, szklanka mleka 2 %, pół banana, 10 migdałów, 3 łyżeczki inki

spacer

13:00 - bułka fitness (80 g), masło, 4 plastry polędwicy drobiowej, 2 liście sałaty lodowej, kilka plasterków świeżego ogórka, kiełki rzodkiewki

16:10 - bułka fitness (80 g), łyżeczka serka homogenizowanego naturalnego, 2 plastry polędwicy drobiowej, plasterek sera żółtego, całe jajo + 2 białka usmażone na kapce oleju, sałata lodowa, świeży ogórek, kiełki rzodkiewki, pół jabłka

18:00 - pół jabłka, 15 migdałów

marszobieg 30 min (3 min. biegu/2 min. marszu razy 5)

20:50 - pół paczki warzyw na patelnię z Hortexu (tych z ziemniakami) usmażonych na oleju, 60 g serka homogenizowanego naturalnego

Zaraz dojem ten serek do końca, razem wyjdzie ok. 1730 kalorii.
Oceni ktoś?

Edytowane przez marimma
Czas edycji: 2012-05-26 o 21:56
marimma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:04   #500
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marimma Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza R-ka:

9:50 - 5 łyżek płatków owsianych górskich, łyżeczka zarodków pszennych, szklanka mleka 2 %, pół banana, 10 migdałów, 3 łyżeczki inki

spacer

13:00 - bułka fitness (80 g), masło, 4 plastry polędwicy drobiowej, 2 liście sałaty lodowej, kilka plasterków świeżego ogórka, kiełki rzodkiewki

16:10 - bułka fitness (80 g), łyżeczka serka homogenizowanego naturalnego, 2 plastry polędwicy drobiowej, plasterek sera żółtego, całe jajo + 2 białka usmażone na kapce oleju, sałata lodowa, świeży ogórek, kiełki rzodkiewki, pół jabłka

18:00 - pół jabłka, 15 migdałów

marszobieg 30 min (3 min. biegu/2 min. marszu razy 5)

20:50 - pół paczki warzyw na patelnię z Hortexu (tych z ziemniakami) usmażonych na oleju, 60 g serka homogenizowanego naturalnego

Zaraz dojem ten serek do końca, razem wyjdzie ok. 1730 kalorii.
Oceni ktoś?
chudniesz na tym??
gdzie obiad?
wegle,wegle,wegle..
Stary 2012-05-26, 22:10   #501
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Chciałabym by ktoś spojrzał, choć jest trochę dziwny ten mój jadłospis:

1.jakoś po 12 zamiast śniadania: micha lodów śmietankowych do łóżka, trzy łychy sorbetu bananowego i ze cztery kopiaste truskawkowego, do tego dużo truskawek i 1/2 banana , chwilę potem jogurt nat, 200g
2."śniadanie" ok.14.30 : dwie kromki razowego z grubo masłem i świerzą pietruszką, dwa jajka na miękko+ warzywa:sałata lodowa, masłowa,pekinka,pomidor,r zodkiewki
kawa z mlekiem
3."obiad" micha truskawek i bardzo duża porcja sałatki: sałata lodowa,masłowa, pekinka, czerwona papryka,pomidor,cebula,ki ełki,pietruszka, ser feta+sos grecki
4. pół dużej wędzonej makreli z warzywami : wielka marchew, pomidor,dymka,musztarda francuska,sałata lodowa,masłowa,pekinka, i dwie wielkie jeszcze ciepłe drożdżowe buły mojego wykonania <-zjedzone raczej z łakomstwa

kolację zjadłam dość nie dawno teraz będzie jeszcze kawa z mlekiem i jeśli posiędzę długo to zjem jeszcze pół kostki białego sera z warzywami
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:20   #502
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Chciałabym by ktoś spojrzał, choć jest trochę dziwny ten mój jadłospis:

1.jakoś po 12 zamiast śniadania: micha lodów śmietankowych do łóżka, trzy łychy sorbetu bananowego i ze cztery kopiaste truskawkowego, do tego dużo truskawek i 1/2 banana , chwilę potem jogurt nat, 200g
2."śniadanie" ok.14.30 : dwie kromki razowego z grubo masłem i świerzą pietruszką, dwa jajka na miękko+ warzywa:sałata lodowa, masłowa,pekinka,pomidor,r zodkiewki
kawa z mlekiem
3."obiad" micha truskawek i bardzo duża porcja sałatki: sałata lodowa,masłowa, pekinka, czerwona papryka,pomidor,cebula,ki ełki,pietruszka, ser feta+sos grecki
4. pół dużej wędzonej makreli z warzywami : wielka marchew, pomidor,dymka,musztarda francuska,sałata lodowa,masłowa,pekinka, i dwie wielkie jeszcze ciepłe drożdżowe buły mojego wykonania <-zjedzone raczej z łakomstwa

kolację zjadłam dość nie dawno teraz będzie jeszcze kawa z mlekiem i jeśli posiędzę długo to zjem jeszcze pół kostki białego sera z warzywami
według mnie fajne, luźne U
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:25   #503
marimma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
chudniesz na tym??
gdzie obiad?
wegle,wegle,wegle..

Ano, raczej tak - chociaż oczywiście nie zawsze mój jadłospis wygląda tak samo Ale tak, chudnę. Obiad to ta jajecznica, wiem że średnio, ale jakoś dziś nie było czasu żeby przygotować coś porządniejszego. Jutro planuję np. kaszę z kotletami sojowymi.
marimma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:20   #504
Oscar Wilde
Raczkowanie

oceni ktoś moją R?

I owsianka z jabłkiem, jogurtem naturalnym, słonecznikiem i miodem
30 day shred, trening na brzuch
II dwie kromki razowca ze szprotami w sosie pomidorowym z bazylią
III 4 nektarynki
IV dwa jajka sadzone, młody ziemniak, sałatka ogórek&rzodkiewka
V to samo co na II
Oscar Wilde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 07:33   #505
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
do 23 to Ty jeszcze z 20ciast zrobisz
moze i tak.... chciałam fale dunaju ale ucierane mi nie wychodzą

Stary 2012-05-27, 09:09   #506
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
oceni ktoś moją R?

I owsianka z jabłkiem, jogurtem naturalnym, słonecznikiem i miodem
30 day shred, trening na brzuch
II dwie kromki razowca ze szprotami w sosie pomidorowym z bazylią
III 4 nektarynki
IV dwa jajka sadzone, młody ziemniak, sałatka ogórek&rzodkiewka
V to samo co na II
Postaram się Ci pomóc. I i II posiłek są całkiem niezłe jak na R. Te 4 nektarynki traktuję jako przekąskę, która szczerze mówiąc średnio mi pasuje do całego jadłospisu, mogłaś je wykorzstać jako elment I albo II posiłku. Poza tym takie cukry dobrze byłoby spożyć z jakimś białkiem. IV posiłek, jak rozumiem obiad, w ogóle mi się nie podoba. Brakuje jakiegoś dobrego źródła białka, same jaja to za mało... Tu przydałoby się jakieś mięso albo ryba. Ziemniak raczej odpada. Zamiast ziemniaka lepiej jest zjeść jakieś węgle złożone, tj. ryż brązowy, kaszę, pełnoziarnisty makaron... Porcja sałatki powinna byc solidna. Na kolację radziłabym Ci zjeśc jakieś białko, zdrowe tłuszcze, do tego warzywa, a już ograniczyć węgle, czyli lepiej byloby odpuścić sobie kanapki.
Stary 2012-05-27, 11:24   #507
ama09
Zakorzenienie

R - proszę o sprawdzenie

I: 4 małe kromki razowca z masłem, sałatą, chudą szynką, pomidorem
II: twarożek z rzodkiewką
III: pierś kurczaka z ryżem brązowym i brokułami na parze, sporo truskawek na deser
IV: omlet z 3 jajek z warzywami
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:55   #508
siostraelwa
Zadomowienie

wczorajsze "w stronę U" (cały dzień w trasie)

Iś: jajecznica z 3jaj na maśle smażona,
1 i pół grahamki z serkiem topionym
herbata

iiś: jogurt naturalny mały z otrębami i suszonymi morelami, 150g jogurtu owocowego premium frutica smak kiwi-truskawka (słodzony tylko owocami)
kawa czarna

o: pierś panierowana w bułce z pieczarkami, boczkiem i serem żółtym (smażona pewnie niewiaodmo na czym:P)+ zestaw surówek + kalafior i brukselka z wody

p: duża biała kawa z mlekiem słodzona jedną saszetką trzcinowego

k: sałatka grecka (oczywiście dużo fety, oliwki, sosik vinegrett)

Powiem Wam, że pierwszy raz od dawna zjadłam takiego kotleciocha w panierce i szczerze to nawet mi aż tak nie smakował:P ale wyrzutów sumienia nie było więc moje U zaczyna być porządne

Jak oceniacie?
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:18   #509
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
R - proszę o sprawdzenie

I: 4 małe kromki razowca z masłem, sałatą, chudą szynką, pomidorem
II: twarożek z rzodkiewką
III: pierś kurczaka z ryżem brązowym i brokułami na parze, sporo truskawek na deser
IV: omlet z 3 jajek z warzywami
Nie jest źle, ale wprowadziłabym małe zmiany. Dorzuciłabym więcej białka na śniadanie. Zwiekszyłabym II śnidanie, dodając do niego np. jakieś orzechy. Bo sama rzodkiewka do serka to trochę skromnie. Albo mogłbyś zjeść na ten posiłek właśnie porcję białka z owocami, ale wtedy już lepiej bez orzechów. Albo nawet porcję białka z niewielką ilością węgli złożonych. Obiad jest w porządku. Tuskwaki przerzuciłabym na II śniadanie, do jakiegoś białka. Na deser mogłaś zjeść jakies orzechy, sałatkę, no chyba że nie miałaś juz ochoty na dodatkowy poisłek i byłaś najedzona po obiedzie. Kolacja jest ok.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:22
Stary 2012-05-27, 13:50   #510
moubliez
Przyczajenie

Dzisiejsze R (jestem wege):

I Śniadanie: pół miski płatków owsianych na wodzie + 4 suszone śliwki

II Śniadanie: 125g borówki amerykańskiej + ok.100ml maślanki +5 ciastek owsianych z żurawiną firmy sante

Obiad: szparagi zielone (ok 100-150g) + 4 kotleciki z tofu, brokuła i płatkow owsianych, panierowane w bułce tartej, wszystko smażone na oliwie

Podwieczorek: pomarańcza

Kolacja: 250g serka wiejskiego + kilka rzodkiewek

Z obliczeń wyszło mi łącznie +/- 1400kcal

+godzinka jazdy na rowerze

Proszę o oceny
moubliez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości