|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
nie robila mi siostry szwagierka dziewczyna nie ma rzadnej szkoly w tym kierunku a robiiii takie cuda ze szooook dalam jej skladniki jedynie i bawrniki
w tym roku tez mi zrobi ale cchyba tort biedronkekurde ja nie mam talentu do pieczenia a dzis szkoda mowic 3 razy sciela mi sie bita smietana w ciazy ciagle cos mi nie wychodZi wole nie myslec co tom bedzie z moimi salatkami dobrze ze mam mi przywiezie czerwony barszycz a do niego rogaliki z pasztecikiem pychota i golabka ma mi przywiez koffana |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ma dziewczyna talent
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Witam Panie i Panienki
![]() Ja dzisiaj cały dzień leżę u swojej Mamuśki, bo mój Mąż ma zajęcia od 8:00 do 21:00 W ramach rekompensaty i z okazji święta mam królewską obsługę, więc też dziś "pachnę jak królewna", jak to jednej z nas Synuś mówi ![]() Nadrobiłam Was, Kochane, o torcikach i wózkach, ale nie mam czasu odpisywać. Biedroneczka, dbaj tam o siebie! Razem sobie poleżymy i poplotkujemy Agasobo, super, że wszystko w porządku i że jesteś spokojniejsza
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
mniam ależ pyszny obiadek zjadłam ; p sama siebie chwale hehe ; p
nie sądziłam, że kapucha kiszona będzie mi tak smakować : )))) pół słoika zjadłam : )) |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
koniec mam juz wszytko zrobione slatke grecka i druga z kurczakiem ryzem ananasem pieczarkami papryka i kukurydza jeszcze porozkladac na stole o gotowe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za gratki w imieniu Synusia
![]() Immortalwomen, Nie wiem co sie z tymi facetami dzieje, naprawdę... Trzymaj sie kochana Mój tez sie teraz zrobił taki nerwowy ze masakra... Ja nerwowa on nerwowy...wybuchamy co chwile.. Biedroneczkaolga, Całe szczęście ze krwiak sie oczyścił i po sprawie Dbaj o siebie! Ja spadam do wieczora bo muszę zakupy na grilla zrobić- organizuje dla rodziców bo obchodzą urodziny, jedno i drugie, dzień Matki i rocznice ślubu... ![]() Muszę przygotować coś Pysznego bo oni biedni do 18 w pracy Papa
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja dziś nie do życia.
Czuje się przerażająco okropnie. Nie mam na nic siły. Miłego dnia. |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny śledzę ten wątek juz jakicz czas i tak sie zastanawiam czy można się do Was dopisać? Mam juz synka czteroletniego i teraz spodziewamy sie następnego dzidziusia. Termin z OM mam na 15 listopad, natomiast z usg na 20. No wiec ponawiam pytanie, można się dopisac ?
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
, a teściowa dała truskawek i kwiatków na drogę ![]() agasobo ale miły lekarz ![]() weronika23 ale się dzisiaj napracowałaś kochana. A torcik ze zdjęcia śliczny i pewnie pyszny ![]() magdaef to mój synuś tak mówi ale Ci dobrze u Mamusi ![]() emylka86 ja ostatnio też kiszoną się zajadałam nie mogąc się oderwać a w sumie nigdy tak nie przepadałamkarolamankowa avatarek Mystiquee oj bidulko mad85 ja też nowa, ale dziewczyny są super otwarte i życzliwe więc na pewno szybko się zaklimatyzujesz |
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zbliżające ojcostwo ich przerasta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, ale sie ciesze, bałam sie wczesniej do Was zapisywać bo jakos tak nie byłam pewna czy z dzidzia wszystko ok. W grudniu poroniłam w 6 tygodniu i teraz mialam znowu takie obawy, ale skoro gin powiedzial ze moge byc juz spokojna to jestem huhu
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
mad85 witaj
i zapraszamy - czuj się ![]() Cytat:
wszystkie razem i każda z osobna a ja dopiero skończyłam myć podłogi, tak mi się to sprzątanie przeciągnęło, ale nic dziwnego, dziś na dwa domy działałam ale ja lubię sprzątać bardziej niż gotować, mimo że gotowanie całkiem nieźle mi wychodzi to jednak kuchnia nie jest moim ulubionym miejscem w domu ![]() a talentu do pieczenia nie mam w ogóle, jeśli muszę zrobić jakieś ciasto to zrobię, ale tlyko z musu i to tylko proste np sernik, babkę, 3-bita, a jak robię jakies ciasto po raz pierwszy to zawsze, ale to zawsze muszę zapomniec o jakimś składniku taka ze mnie piekarnica, kucharka może ciut lepsza, ale za to sprzątaczka the best
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-26 o 18:24 |
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Mamusie
100 lat z okazji dzisiejszego święta Miałam wpaśc dopiero w niedzielę, ale nie mogę bez Was życ Mąż poszedł biegac a ja raz dwa i wpadłam szybciutko zobaczyc co tam u Was !!!Gratuluje wczorajszych udanych wizyt ![]() Biedroneczkaolga- Kochana odpoczywaj dużo i dbaj o maluszka ! Może teraz będziesz częsciej u nas Mad85- witamy Mysti- ja dzisiaj również mam gorszy dzień Łącze się w bólu Weronika- piękny torcik ! Chciałam się pochwalic, że zaczynam 16 tydzień !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-05-26 o 18:41 |
|
|
|
#647 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam Tako x Jumpera - świetny wózek!!! ale nigdy nie wpiełam fotelika do wózka więc się nie opłaca lepiej zainwestować w porządny fotelik np Romera. Cytat:
Cytat:
Cytat:
foteliki tylko z najlepszymi wynikami w testach uderzenowych nie ma co oszczędzać na życiu. Cytat:
Cytat:
ja 16 tydzień zaczynam w poniedziałek
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja już do TŻ nie mam siły... straszę go, że wyjadę do mamy... wczoraj powiedział coś strasznego/./. wiem, że w nerwach ale zabolało mnie to.. że nie wie czego chce... ja sie go pytam i co? Dowiesz sie dzień przed ślubem, że może jednak nie chcesz?!?! mówi no.. Wogóle ciągle się ostatnio kłócimy...
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!! Ja też dziś zaczynam 16 tydzień i od dziś luteina 2x1, a nie 2x2 Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda Twoich i Maleństa nerwów Kochana |
|||
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
MiciaKicia może to tylko nerwy przed ślubem, ja z moim Tż też się dużo klóciliśmy przed ślubem, im bliżej było tym więcej kłótni i to o nic, jedna mieliśmy naprawdę poważną i myślałam, że ze ślubu nici, ale mój to najpierw gada potem mysli i dopiero jak przemyślał co powiedział to przeprosił i powiedział, że to przez nerwy, ciężką sytuację w pracy miał wtedy i jeszcze te przygotowania i to wszystko trochę go przytłoczyło, ale pogadaliśmy i już było dobrze
może Ty też pogadaj ze swoim, dlaczego tak myśli, może tez wpływa na niego jakaś sytuacja w ogóle nie związana ze slubem, tylko ma jakies problemy z ogarnięciem wszystkiego naraz, będzie dobrze a Ty się nie przejmuj, na spokojnie bo nerwy Wam na pewno nie pomogą i nie ułatwią sprawy a ja przed chwilą zjadłam z 10 truskawek takich prosto z pola mojej teściowej, ale przepyszne już są
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-26 o 20:08 |
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja ciagle w biegu wczoraj przyjechalismy do tesciowej, a dzis rundka po sklepach zakupy i prawie godzinna kolejka w kwiaciarni po kwiaty, bo jechalismy dzis na slub teraz jestem tak masakrycznie padnieta, ze chetnie bym zasnela ale nie moge.panna młoda miała sliczna suknie w odcieniu różu, ale nie takiego nachalnego, to nawet nie byl pudrowy róż nie wiem jak to wyjasnic, ale sliczna sukienka naprawde Musicie mi wybaczyc ale sil brak zeby Was nadrobic, widze nowa mamusie Witaj |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widze, że nie tylko ja mam takie akcje z tż...
Tak sie dziś pożarliśmy, że musiałam wziąc paracetamol od bólu głowy.. Wiem, że jestem nieznośna..wiem to, ale on nie stara sie mnie w ogóle zrozumieć. Mam wrażenie, że w ogóle nie dochodzi do niego, że w ciązy jestem zero cierpliwości, zero zrozumienia, nic.Pogodziliśmy sie wiadomo, od razu po kłótni, ale potem bolał mnie brzuch przez niego!! Cały dzień dziś śpie, przez płacz i ból głowy.No i straszne mdłości mnie meczą. Dziś mam koszmarny dzień
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Wszystkiego naj naj z okazji Dnia Mamy Biedroneczka współczuję przeżyć,ale teraz na pewno będzie już dobrze. Odpoczywaj ![]() Immortal trzymaj się dzielnie i pamiętaj- Ty i dzieci jesteście najważniejsi. Ja przeżyłam kiedyś ( w sumie niedawno temu) toksyczny, wyniszczający związek, który trwał 9 lat... Ty masz gorzej, bo są dzieci, a co za ty idzie trudniej, ale czasem nie warto. Nie warto poświęcać się dla kogoś kto na to nie zasługuje. A może Twoje odejście spowoduje, że on się opamięta. Ale musisz być twarda! Trzymam kcuki ![]() Cytat:
Staraj już się o tym nie myśleć, pamiętaj, że dzidzia wszystko odczuwa. Jutro będzie lepiej
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, 7 stron nie dam rady nadrobić
wczoraj mielismy akcje, że pojechalismy z młodą na pogotowie, nie chce mi się opisywać... przejada się miętowymi cukierkami tża, cała noc nieprzespana, a teraz padam![]() pisałyście o kilogramach, z dobrych wiadomości przytyłam na początku ciąży 3 kg i stanęłam w miejscu witam nowe mamuśki ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- w czwartek zaczęłam II trymestr
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja pierwsza ciąża, staraliśmy sie o nią, chcieliśmy miec dziecko, a on teraz jak jakiś dziwoląg sie zachowuje. Tż mówi, że sie wszystkim przejmuje, że sie stara, że pracuje, zarabia, ale ja zawsze sie czepiam jakiś błahostek i jest kłótnia. No czepiam sie bo mam humory takie, że sama bym sobie w łeb strzeliła za to, ale co mam poradzić? Mam nadzieje, że sie przyzwyczai do tego, bo bedzie cieżko. ![]() On nerwus, ja nerwus, to musi sie źle skończyc ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
miłej uroczystości ![]() Cytat:
![]() ![]() ja muszę namówić mojego męża, żeby sobie dzisiaj po pracy piwko wypił, to wezmę malutkiego łyczka..... tak mi się marzy takie zimne piwko do kiełbaski z grilla.....Cytat:
Cytat:
ja też się cieszę Cytat:
miałabyś pole do popisu w sprzątaniu ![]() Cytat:
to idziemy równo ja też dzisiaj 16sty zaczynam ![]() ja lutkę dalej 2x2 ale mam dopochwową, bo jak już czuję zapach tej pod język, to mi się żyć odechciewa Cytat:
<głaszcze>
|
|
#659 | |||
|
Zadomowienie
|
nie mam kiedy was nadrobic ale chociaz troszke...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie przy szybkich zmianach pozycji lapie skurcz :P ale kopac nie chcą a ja juz w domu z pl,amamy dlugi weekend,pracuje caly niestety. W piatek na usg dzidzie nie chcialy pokazac kim są ale wszystko ok,sa wielkie i to mnie najbardziej cieszy |
|||
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co, chcesz dziewuszke, jak ja? ![]() Mystique, MiciaKicia, Kochane, damy radę... Myśle ze nerwy są bardzo złym doradca i stad te słowa... Będzie dobrze... Ale my musimy tez nad sobą pracować Muminek, A nie pisalas ze jeden to chłopak? To może mamy tu jednak jeszcze jedna mamę podwójna?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

w tym roku tez mi zrobi ale cchyba tort biedronke

to ma dziewczyna talent
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

W ramach rekompensaty i z okazji święta mam królewską obsługę, więc też dziś "pachnę jak królewna", jak to jednej z nas Synuś mówi

, a teściowa dała truskawek i kwiatków na drogę 

zero cierpliwości, zero zrozumienia, nic.