Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 20:11   #301
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
1. To te, po których ostatnio spacerowaliście i M. miał nie deptać trawy One się ciągną aż do Arki Pana

2. Nigdy nie słyszałam tego powiedzenia
1. To nie wiedziałam, że mamy takie coś Zresztą ostatnio byłam zaskoczona, że na tych osiedlach jest tyle zieleni.
2. Nie wiem skąd ono się wzięło, ale ja w trakcie jednej z sesji poznałam je na facebooku.

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
1. Jadę do pracy Lipiec w jakiejś wiosce pod Paryżem, sierpień w Bretanii

2. Toniku używam już drugi tydzień, w środę robiłam peeling. Glinkę ciapiesz z wodą (jak spirulinę ) i nakładasz na buzię. Masło shea natłuszcza i odżywia, kupiłam, żeby się ratować po peelingu migdałowym, ale strasznie śmierdzi
3. Nie znam Ale tak mi się skojarzyło - Nicru napisała, że umyła pędzelki, a Ty do niej, żeby pokój pomalowała

Zdjęcie!
1. Ale Ci super
2. I widzisz jakieś efekty?
3. Chodziło mi nie tyle o pędzle co o to, że nicRu chyba miała się uczyć, a robi wszystko tylko nie to

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Wredna Myszka widzisz jakie z nas gaduly
Mnie tez czeka ciezki tydzien ale pozniej juz bede miala spokoj od szkolya Ty ???
Z Ciebie gaduła
Spokój będę mieć dopiero w lipcu, jak będę po wszystkich egzaminach. Jeszcze będę czekać w niepokoju na wyniki

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
1. WrednaMyszka, mam Twoją próbkę papki jadwigi

2. Ze też człowiek przypadkiem się dowiaduje, że w Krakowie są takie aleje
Jak ostatnio jechałam do Zegrza to przejezdzałam wokół ronda Lecha Kaczyńskiego

3. Ja dzisiaj miałam dwa egzaminy na kosmetologii - o 8 ustny z ratownictwa a w południe pisemny z anatomii i fizjologii. Jeszcze jutro chemia kosmetyczna ale jakoś brak mobilizacji do nauki
1. Zapomniałam o tym. Kiedy i gdzie można Cię łapać?
2. Mamy w Krakowie rondo Kaczyńskiego? :O
3. I jak Ci poszło?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:25   #302
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Te syropy są po 13zł w Real Tylko nie było akurat orzecha - na rysunku widać, że laskowy.
Złodzieje!!!!!

Cytat:

Skonczylas juz semestr?

Krewetki kupujesz tigery?
Dopiero drugi semestr skończę ale jeszcze czekają mnie trzy egzaminy ( z czego jeden jutro) także będę na półmetku za jakieś dwa tygodnie

A krewetki przeważnie kupuję tigery gdy jem je w całości a jak kroję np. do risotto to kupuję mniejsze. Dzisiaj nie kupowałam tylko wyciągnęłam z zamrażarki bo ostatnio robiłam romantico kolacyjkę i zostało mi 1/3 opakowania a chcę możliwie maksymalnie opróżnić lodówkę więc wyjadam zapasy

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
1. Zapomniałam o tym. Kiedy i gdzie można Cię łapać?
2. Mamy w Krakowie rondo Kaczyńskiego? :O
3. I jak Ci poszło?
Jutro jestem w domu do południa a tak to bedzie ciezko w tym tyg bo mam szkolenie cały tydzien do 19 :/
Rondo nie jest w Krk tylko nieopodal Zegrza
A ustny z ratownictwa zdałam na 5 a jeżeli chodzi o anatomie to był pisemny, nie znam wyników ale napisałam wszystko więc nie powinno być zle

Dziewczyny nie wiem czy ktoś jest zainteresowany ( ja nie, odwyk) ale na stronie tołpy są promocje na kosmetyki nawet do 70 % i jak patrzę na ceny to są spore obniżki http://www.tolpa-sklep.pl/kategorie/...ki/Derrmo.html i chyba bezpłatna dostawa jest od 140 zł wiec jak ktoś lubi i ma ochotę to...wiecie co...wątek w klubie trzeba założyć
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:33   #303
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ja mam sesję, a Wy mi tu tyle piszecie

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:37   #304
Malla
Nie depcze krokusów

GG22 - zaparkowałaś mi pod blokiem!
http://moto.onet.pl/321127,12046017,...e.html?node=27
Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie w Krakowie zjem naprawdę dobrego kebaba? Potrzebuje sprawdzonego miejsca Bo od dłuższego czasu taki kebab za mną chodził, dziś się skusiłam, ale wybrałam pierwszą lepszą budkę na rynku i sie niestety rozczarowałam...
Lubię tego na Grodzkiej w lokalu, w którym można usiąść, a ostatnio na Gruperze był kupon na Józefa, więc niedługo się tam przejdę.

Stanęłam dziś na wadze i muszę przyznać, że się spasłam - 5 kilo w pół roku!
Cytat:
Jak Wam mija sobota? Mnie glownie na nauce bo za tydzien mam ostatnie egzaminy w tym ten oblany pisemny angielski.
Wyczesałam kota i bawiłam miesięczne dziecko
Cytat:
Tylko okna brudne
Nie zaproszę Cię do siebie, mam okna w kocie łapki...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-05-26 o 20:44
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:53   #305
jojla
Zakorzenienie

Ale pędzicie

Pajonk witaj, świetny nick Jak znosisz ciążę, bo widzę, że to już koncówka?

Melka wielkie zdolniacha z Ciebie

Granatowo
ja ostatnio w końcu się zebrałam i umyłam okno u siebie w pokoju (nie mam pojęcia kiedy wcześniej było myte ale na pewno bardzo dawno ) i myślałam, że wyzionę ducha, ramy i szyby dwa razy pucowałam ale i tak ram nie udało mi się domyc Aktualnie zbieram siły na umycie okna w kuchni

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:06   #306
2016070953
Konto usunięte

ale pędzicie, człowiek wyjdzie na jedno popołudnie i tyle nadrabiania
ale dziś miałłam fajny spacer, przez park Bednarskiego, kopcem krakusa, rezerwatem bonarka do Bonary i spowrotem, ale najbardziej mnie sklep zmęczył
a i piłam pyszne piwko Twierdzowe z browaru Racubórz
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:12   #307
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, gdzie w Krakowie zjem naprawdę dobrego kebaba? Potrzebuje sprawdzonego miejsca Bo od dłuższego czasu taki kebab za mną chodził, dziś się skusiłam, ale wybrałam pierwszą lepszą budkę na rynku i sie niestety rozczarowałam...
Ja bardzo lubię te z Galerii Krakowskiej (te z czerwonej knajpy, nie doner coś tam). Są duże, mają dużo warzyw i mięsa .

Cytat:
No przecież smaruję się filtrem!
Na całym ciele?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:42   #308
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Używam od dwóch dni i bardzo mi się podoba. Proces aplikacji jest dla mnie nowością (kładzie się wacik na taki a'la talerzyk, który jednocześnie jest pompką i naciska), ale w sumie to wygodne

Poza tym dziewczyny pojawiły się świeże kalarepki. Warto kupić póki nie są żylaste

No i nasze polskie truskawki dojrzewają. Kupiłam dziś 1kg średniej wielkości, ale aż bordowe, za 4,50 Pamiętam, że w zeszłym roku w szczycie sezonu normalna cena to było jakieś 6zł
1. a to nie tylko te 500ml są z pompką? Nie wiesz czy termin ważności nie jest jakiś bardzo krótki. Nie wiem kiedy uda mi się odebrać Mogę zapłacić przy odbiorze czy wolisz przelew?
2. Miałam zapytać jak ją jeść ale doczytałam. Tak samą, na surowo?
3. O, gdzie kupiłas tak tanio?

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny, muszę się pochwalić, bo eksploduję, a cieszę się jak dziecko ! Bylam u mojego promotora wczoraj i powiedział, że bardzo ładnie wybrnęłam i poradzilam sobie z rozdziałem porównawczym (dla mnie najtrudniejszym), czego nikt nigdy nie zrobil Miał dwie uwagi, z czego przy jednej sprawie powiedział że jego zdanie jest takie, ale mogę np. zaproponowac jako uwagę de lege ferenda zmianę konstytucji ( ja - ) , a jak przedstawiłam swoje uwagi co do jego drugiej wątpliwości to z entuzjazmem powiedzial " to niech że Pani to napisze ! "
Je, wizażanki zmieniają konstytucję!

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego jak łagodny pajonczek . Mam fobię i wiem .
zgadzam się

Cytat:
Zapomniałam Wam podziękować zbiorowo za miłe słowa odnośnie pierwszego postu - dzięki Czasem mnie zaskakujecie - wydawało mi się, że jest nijaki. W każdym razie stiuningowałam go właśnie - dodając ranking gadających nicków
mnie tam nigdzie nie ma

Cytat:
Bez różnicy Jak nie zapomnę to wyślę Ci PW z kontem, ale nie spieszy mi się. Nie wiem jak będzie z odbiorem, może jakieś wątkowe spotkanie w nadchodzącym tygodniu? Ineso może byś też wpadła?
możecie wpaść umyć mi okna!

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość

Machnęłam jako próbny! I świetny (wyszedł pomimo robienia go na pół leżąco...)
Ma jeden mankament - nie wiem do jakiego ubioru miałby mi pasowac i na jaką okazję miałabym go sobie zrobić
Musisz coś kupić!
Stary 2012-05-26, 21:48   #309
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Chciałam przed chwilą zmyć paznokcie płatkami, które zamówiłam z ck (tymi: http://allegro.pl/pretty-platki-do-z...297015061.html), ale w ogóle lakier nie schodził Używała któraś z Was ich?

Cytat:
Jutro jestem w domu do południa a tak to bedzie ciezko w tym tyg bo mam szkolenie cały tydzien do 19 :/
Rondo nie jest w Krk tylko nieopodal Zegrza
A ustny z ratownictwa zdałam na 5 a jeżeli chodzi o anatomie to był pisemny, nie znam wyników ale napisałam wszystko więc nie powinno być zle
To odbiorę w kolejnym tygodniu Jutro akurat nie mogę.
No to gratuluję! I powodzenia jutro

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:00   #310
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież smaruję się filtrem!
Właśnie gardła nie smarowałam i też teraz cierpię

Cytat:
Mnie zapach, który się tam unosi, skutecznie zniechęca do jedzenia
mnie też, nie lubię tam przechodzić

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
z tymi kebabami to jest tak... zapach dobrze przyprawionego, świeżego, pieczonego czy smażonego mięsa jest... - ale na Grodzkiej czy Floriańskiej tyle tego jest, że aż mdli od nadmiaru, i nie zawsze pachnie tak ładnie. wolałabym zjeść kebab w jakimś miejscu, gdzie jest tylko jedna "kebabownia" w pobliżu w ogóle w Krakowie jadłam może ze dwa razy. w swoim mieście miałam koło liceum bar, gdzie często chodziłam ze znajomymi na pyszne tortille i kebaby - świeże warzywa, dobry sos i mięso. ich smak przywoływał we mnie różne wspomnienia ale właśnie niedawno zamknęli
wyniosłaś się do Krakowa to przestało się opłacać
Stary 2012-05-26, 22:08   #311
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Chciałam przed chwilą zmyć paznokcie płatkami, które zamówiłam z ck (tymi: http://allegro.pl/pretty-platki-do-z...297015061.html), ale w ogóle lakier nie schodził Używała któraś z Was ich?

też właśnie chciałam dziś zmyć na szybko lakier rano, nie zeszło nic a nic ! dobrze, że tylko złotówkę kosztowały, mała strata

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:17   #312
kasiencja
Pani Buka

dziewczyny, chciałaby może coś któraś z internetowego sklepu Yves Rocher?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:19   #313
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
a i piłam pyszne piwko Twierdzowe z browaru Racubórz
Wiadomo

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Melka wielkie zdolniacha z Ciebie

Ville - aż tak dobrze nie jest po prostu przysiadłam na tyłku i włożyłam sporo pracy

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Je, wizażanki zmieniają konstytucję!
Jeśli ktokolwiek kiedykolwiek wątpil w to, że Krakowianki dzierżą władzę to się mylił, he he
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2012-05-26 o 22:20
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:24   #314
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko okna brudne

Cacy Grrr, dobra Grrr, oknom nic nie będzie

Cytat:
yyyy.... przecież wielkanoc była mniej niż 2 miesiace temu, to Wy tak często myjecie okna? ja to z dwa razy do roku jak się zbiorę...
Nie bój się, większość z Nas tak ma
Umycie szyb to rzeczywiście szybko idzie ale ramy....Czym je domywacie? W domu nie mam problemu, czyszczą się szybko ale w krk wiecznie są szare

Cytat:
Na rogu Grodzkiej przy Placu Chyba Niebo się nazywa

Cytat:
OMD czy Ty przypadkiem nie masz mojej bluzki
Mam Leży i czeka na spotkanie abym mogła Ci ją podrzucić

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ale najważniejsze, że przywiózł mi zalewajkę mojej babci Och, tak dawno jej nie jadłam, jaka ona jest pyszna. Mniam, mniam
Co to jest zalewajka?
Stary 2012-05-26, 22:39   #315
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
"... Gdy para wodna czy gorące powietrze przechodzi pod ciśnieniem przez zmieloną kawę i skrapla się w formie płynnego espresso, powietrze unosi się do góry, tworząc kremowy kożuszek. Para ta karmelizuje niektóre cząsteczki cukru w kawie, co z kolei prowadzi do powstania licznych banieczek - maleńkich, wypełnionych powietrzem przestrzeni, które kryją w sobie lotne cząsteczki zapachu unoszące się nad powierzchnią napoju. Ta składająca się z maleńkich pęcherzyków piana sprawia, że zapach staje się zarówno bardziej ulotny, jak i subtelny. Pierwszy łyk należy wypić bezzwłocznie, zanim rozprysną się zamknięte w mikroskopijnych pęcherzykach lotne cząsteczki, w których ukryty jest smak (...)".
:ślina:
kawyyyyyyyy

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Amla mi się podoba, jest mocno ziołowa, a kocanka to dla mnie miłe sianko, chyba jestem dziwna
mi też kocanka pachnie siankiem i mnie odpręża, Amli nie niuchałam

Cytat:
Nie musi być darmowa Niestety nie ma u nich kierunku, który mnie interesuje
Cytat:
Gastronomia Ale bardziej w stronę kucharza, niż organizacji restauracji czy cateringu.
fajnie

Cytat:
Piję Sommersby po raz pierwszy, fajne. Ale czytałam na blogu piwnym, że to cydr jest i obeszli jakieś przepisay nazywając go piwem.
no własnie oglądałam je ostatnio( bo stało obok Guinnessa na który miałam od dawna smak) i wydawało mi się ze to cydr.
Swoją droga czemu w Polsce nie można kupic cydru?! Przecież jesteśmy jednym z największych producentów jabłek?

Cytat:
z tymi kebabami to jest tak... zapach dobrze przyprawionego, świeżego, pieczonego czy smażonego mięsa jest... - ale na Grodzkiej czy Floriańskiej tyle tego jest, że aż mdli od nadmiaru, i nie zawsze pachnie tak ładnie. wolałabym zjeść kebab w jakimś miejscu, gdzie jest tylko jedna "kebabownia" w pobliżu w ogóle w Krakowie jadłam może ze dwa razy. w swoim mieście miałam koło liceum bar, gdzie często chodziłam ze znajomymi na pyszne tortille i kebaby - świeże warzywa, dobry sos i mięso. ich smak przywoływał we mnie różne wspomnienia ale właśnie niedawno zamknęli
przyponiałaś mi jak w ubiegłym maju przechodziłam Szewską i zapach tych wszystkich kebabów był obrzydliwy. Modliłam sie żeby tylko nie pod Adasiem. Ale to ciąża

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Granatowo
ja ostatnio w końcu się zebrałam i umyłam okno u siebie w pokoju (nie mam pojęcia kiedy wcześniej było myte ale na pewno bardzo dawno ) i myślałam, że wyzionę ducha, ramy i szyby dwa razy pucowałam ale i tak ram nie udało mi się domyc Aktualnie zbieram siły na umycie okna w kuchni
Perfekcyjna Pani Domu myje okna octem i na koniec przeciera pończochą nasadzoną w glicerynie żeby sie błyszczały cudnie.
Nie sprawdzałam

Ale mam głowę w lodówce

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-05-26 o 22:40
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:39   #316
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Nie bój się, większość z Nas tak ma
Umycie szyb to rzeczywiście szybko idzie ale ramy....Czym je domywacie? W domu nie mam problemu, czyszczą się szybko ale w krk wiecznie są szare

Co to jest zalewajka?
nie da się pamiętam że zaraz po przeprowadzce do tego mieszkania z zapałem zabrałam się do mycia okien i ram - mieszkanie chyba rok stało puste, więc się wszystko zabrudziło bardzo. szorowałam wodą, mleczkiem, jakimś płynem.... no cóż, co prawda udało mi się odkryć, że gumki przy szybach są białe, a nie ciemnoszare, ale nie domyłam ich do czysta i nawet nie próbuję. zwłaszcza że to drewniane okna, mam wrażenie że z plastiku łatwiej by zeszło.

zalewajka - skoro nie wiesz, może to regionalizm? bo u mnie też się tak mówi na zupę podobną do barszczu białego, tylko że z ziemniakami w zasadzie nie wiem, czym różnią się od siebie zalewajka, barszcz biały i żurek, ale mniej więcej o to chodzi

Stary 2012-05-26, 22:40   #317

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Co to jest zalewajka?
Zupa. Coś na kształt kartoflanej. O ile wiem znana jest w moim i okolicznych regionach. Najlepsza na świecie i najpyszniejsza w wykonaniu mojej babci
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:46   #318
OneMoreDress
Zakorzenienie

Kartoflankę znam....Ale nie widzę w niej nic dobrego
Stary 2012-05-26, 22:48   #319
kasiencja
Pani Buka

w kwestii "mojej" zalewajki zgodziłabym się z wikipedią: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zalewajka - ja z kolei nie wiem, jak się robi kartoflankę, bo u mnie takiej zupy nie było

Stary 2012-05-26, 22:52   #320
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Na całym ciele?
I tu mnie masz!

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
fajnie
To na razie taki luźny pomysł
Stary 2012-05-26, 22:56   #321
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

no własnie oglądałam je ostatnio( bo stało obok Guinnessa na który miałam od dawna smak) i wydawało mi się ze to cydr.
Swoją droga czemu w Polsce nie można kupic cydru?! Przecież jesteśmy jednym z największych producentów jabłek?
A nie można? Wydawało mi się, że kiedyś widziałam.

A że nie jest popularny to chyba kwestia naszej kultury picia Jakiś czas temu pojawił się Shade Cider w takich ładnych buteleczkach, ale chyba nie wytrwał na rynku. Podchodzi pod alkohol więc nie można go reklamować i powinien mieć banderolę.

Piłam ostatnio też nowość Lecha - ten cytrynowy. Smakuje jak Redds cytrusowy. Ciekawostka - puszka ma 440ml, czego oczywiście nie widać jak stoi na półce, co za oszustwo.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:58   #322
Melka88
Zakorzenienie

Ja najbardziej lubię żur mojej babci na wywarze z białej kiełbasy i maślance. Muszę koniecznie pójść do niej na przeszkolenie bo zupa jest za tradycyjnym żurkiem nie przepadam
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:04   #323
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Piłam ostatnio też nowość Lecha - ten cytrynowy. Smakuje jak Redds cytrusowy. Ciekawostka - puszka ma 440ml, czego oczywiście nie widać jak stoi na półce, co za oszustwo.
ahaha, miałam to na wykladach z psychologii reklamy, downsizing czy jakoś tak od tej pory zawsze uważnie oglądam opakowania

Stary 2012-05-26, 23:07   #324
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
A nie można? Wydawało mi się, że kiedyś widziałam.

A że nie jest popularny to chyba kwestia naszej kultury picia Jakiś czas temu pojawił się Shade Cider w takich ładnych buteleczkach, ale chyba nie wytrwał na rynku. Podchodzi pod alkohol więc nie można go reklamować i powinien mieć banderolę.

może można....
zdecydowanie za rzadko zwiedzam półki z alkoholem, bo w naszej rodzince tylko ja piję
a ze miałm długa przerwę to napierwszy rzut poszło ulubione pifko czyli właśnie Guinness. W sumie to nie lubie tradycyjnego piwa. Te Karmi i inne smakowe Redsy mogą być.
Guinness najlepiej smakował w fabryce w Dublinie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:16   #325
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ville - aż tak dobrze nie jest po prostu przysiadłam na tyłku i włożyłam sporo pracy
Z mojego punktu widzenia - przysiąść na tyłku i włożyć sporo pracy - to duża zdolność, którą bym nie pogardziła .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:36   #326
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Wredna, nie zacytował mi się Twój post z pytaniem na temat działania kwasu migdałowego i dopiero teraz mi się przypomniało, że pytałaś. Ja u siebie nie widzę jeszcze żadnych rezultatów, nawet mi się skóra nie złuszczyła po peelingu. Ale jestem wytrwała
Stary 2012-05-27, 07:34   #327
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
w kwestii "mojej" zalewajki zgodziłabym się z wikipedią: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zalewajka - ja z kolei nie wiem, jak się robi kartoflankę, bo u mnie takiej zupy nie było
Wiedziałam, że zaraz któraś zapyta co to za zupa
No cóż, jak podaje wikipedia "sama zupa wywodzi się z centralnej Polski. Pierwsze wzmianki pochodzą z XIX wieku z Łodzi i Radomska." Pewnie z tej okazji, pod koniec wakacji, co rok, obchodzimy Festiwal Zalewajki

O, a tu tegoroczny program: http://www.festiwal-zalewajki.radomsko.pl/

http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-...nska-zalewajka

Ja też ją uwielbiam, robiona jest na zakwasie, z grzybkami, kiełbaską i ziemniakami.
W liceum mama gotowała mi wielki gar i jadłam ją na wszystkie posiłki przez 3-4 dni. Potem mi się przejadała, były 3-4 dni spokoju i od nowa

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-05-27 o 07:38
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:26   #328
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:

Z Ciebie gaduła
Spokój będę mieć dopiero w lipcu, jak będę po wszystkich egzaminach. Jeszcze będę czekać w niepokoju na wyniki

Gadatliwosc mam wrodzona
Myszko to kciuki trzymam zebys pozaliczala wszystko na spokojnie

Granatowo owszem widok nie jest najgorszy ale ile do mycia

Mistrzyni Sprzecznosci kciuki za dzisiejszy egzamin i poprosze przepis na romantyczne krewetki na kolacje
Ja zawsze kupowalam tigery i smazylam na maselku.Kolega jeszcze je obtaczal w bulce i jajku i robil do nich dip salsa ---calkiem mu to smaczne wychodzilo.

Malla ja wlasnie mysle czy nie wziac jakiegos zwierzaczka do domu.Miesieczne dziecko to malutkie ale pamietam jaki kiedys na studiach opiekowalam sie taka dziewczynka ktora miala 3 miesiace

Kobietki nie wiecie czy Ogrod Botaniczny bedzie dzis otwarty?

Milej niedzieli

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dziewczyny jakie zabiegi sobie robicie w ramach domowego spa?

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:11   #329
kamakrk
Zadomowienie

Dzień dobry w nowym wątku... Nie zauważyłam kiedy się tamten skończył...

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:39   #330
gg22
Zakorzenienie

nadrabiam 1/2

Cytat:
Jakim cudem się wczesniej na ten temat nie zgadałyśmy? Ja też go długo używałam i podobnie polowałam. Od jakiegoś czasu podpasowała mi Alterra - jest ciut mniej pomarańczowa i na miejscu, więc już nie mam napadów paniki
pewnie takim cudem, że to Ty mi go poleciłaś i zanim ja zaczęłam używać Ty już zrezygnowałaś
ja mam zachomikowane jeszcze 1 opakowanie i już się boję skąd wytrzasnę następne dla mnie jest po prostu rewelacyjny

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
A gdzie Twoja recenzja w KWC?

Macie i słuchajcie http://www.youtube.com/watch?v=NdBYBhy1kHM Ryje mi głowę od wczoraj. Niech poryje i Wam ;p
yyy uznajmy, że za krótko go jeszcze używam

oj, rzeczywiście ryje

Cytat:
w klimacie piłkarskim
uwielbiam tę piosenkę:
http://www.youtube.com/watch?v=Q_I0-ZPSFWo

nie wiem czy juz jej nie wklejałam ale ją uwielbiam

nie wiem co na nią Irlandczycy, ale jest na wskroś irlandzka.

Cytat:
Dziewczyny, słyszałyście coś o szkole APEdukacja? Robiące szkoły policealne - gdzie się uczycie?
ja słyszałam wyłącznie dlatego, że mój brat z nimi współpracuje. nie wiem nic o nich ze str. merytorycznej

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie można zapominać, że BB to nie filtr, tylko podkład z filtrem i składnikami pielęgnacyjnymi.
Jak ktoś pyta o filtr, to nie będę polecać BB.
pytanie było o krem koloryzujący
aż zaraz rzucę okiem na Twoje testowanie alterry, bo może zamiast alverdy bym ten wypróbowała

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Chyba, że znacie jakiś stricte filtr z pigmentem??
bioderma, SVR- używałam obu i dużo fajniejszy jest SVR

Cytat:
No i nasze polskie truskawki dojrzewają. Kupiłam dziś 1kg średniej wielkości, ale aż bordowe, za 4,50 Pamiętam, że w zeszłym roku w szczycie sezonu normalna cena to było jakieś 6zł
na pl. Nowym są po 12zł
a czereśnie po 25 a jedne widziałam za 40zł

Cytat:

Zanim zdecydowałam się na ten temat ostrzegł mnie, że będzie to praca wymagająca ( bo to on mnie ukierunkowal ), nie spałam po nocach, tak to przeżywałam. Ale satysfakcja jest cudowna I dlatego tak bardzo się tym ciesze - bo wiem, ile nerwów i obaw mnie to kosztowało.
Zdolniacho

Cytat:
Dzięki
Co jest bezsensu?
A wydaje Ci się, że ten marketing internetowy będzie "łatwy i przyjemny do napisania i prosty do obronienia"? Pewnie będę musiała zawęzić jakoś temat, bo przecież marketing internetowy to szeroki temat.
jak to co? to żebyś wczuwała się w temat pracy lic. skoro i tak chcesz ich na mgr w zupełnie innym kierunku.
no na pewno musisz sobie zawęzić tematykę.
wydaje mi się, że to bedzie latwe i przyjemne- zresztą musi być bo w końcu sama z tej tematyki będę pisać pracę- swoją drogą już powinnam ją konczyć
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości