Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 12:22   #1411
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

brawa dla dzisiejszych solenizantów miesięcznicowych
Leny i Lilanki belli
Wiktorii stronczka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
rm9 4px
juz sprawdzam...

kurcze strasznie daleko... przez caly Londyn trzeba przejechac, po drugiej stronie calkiem mieszkanie niz my. Chcac sie spotkac to najlepszym rozwiazaniem bedzie sie Agni na glowe zwalic

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-05-26 o 12:25
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:27   #1412
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Justynko fajna ta arka, ale cena chyba że używany ..

a co Ty kupujesz małej?
tort na roczek małego to będzie czerwone auto!!
Stary 2012-05-26, 12:37   #1413
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Bellówny nasze niepowtarzalne i Wikusia - sto lat!

Wszystkie mamusie - sto lat!

I
eveewe
Ewelinko kochana - wielkie, podwójne sto lat!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
naprawdę cudo!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u nas jakos leci. cały dzień odliczamy tylko godziny do kolejnego widzenia z Hanią. wczoraj już od rana sama oddychała tzn. bez respiratora. jak się obudziła i nas usłyszała to tak zaczęła wierzgać, rzucać się, wyrywać, do mnie, że musiałam się schować bo jej wszystkie parametry zaczęły rosnąć. a potem popołudniu skoczyła jej gorączka. ale udało się ją zbić przez ochłodzenie, bez podawania leków. jak byliśmy o 20 wczoraj u niej to spała malutka. i już taka mniej opuchnięta. śliczna jak zawsze teraz czekam na 11 żeby ją zobaczyć. a wczoraj już jej dali herbatki do picia i nie zwymiotowała więc jest szansa, że dadzą jej dzisiaj troszkę mojego mleczka ściągniętego bo laktator to teraz mój przyjaciel - jakos udaje mi się ściągać mleczko i utrzymuję laktację dla Haneczki
Pieleszko, jak się cieszę, że maleńka odzyskuje siły : jupi: A Ty jesteś taka silna i dzielna, i dobra! Bardzo mnie to wzrusza

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
moje to juz 5 święto, a dzisiaj moja córka mnie zaskoczyła, zrobiłam sniadfanko, Nakarmiłam Nati a Oli podała mi śniadanie do stołu, i powiedziałam "Mamus ja dzisiaj wszystko robię, poodkurzam, pomyję podłogi, masz cos do prasowania?, to ja Ci poprasuje,a Ty w końcu sobie poogladasz w spokoju telewzję, Natalka tez się zajmę, ty ja umyjesz a ja uspię, zaśpiewam jej kołysankę, a ty sobie odpoczywaj" no tak mnie wzruszyła, naprawde
Matko, ale kochane dziecko! Dla takich chwil warto żyć, prawda?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku Tymek zaczyna raczkowac, czy dopiero sie przymierza jak widac na zdjeciu?
Raczej wstęp. On już od jakiegoś czasu umie sobie kilka "kroczków" podraczkować, ale jak chce szybciej gdzieś dojść, czy w ogóle się przemieścić, to kładzie się z czworaków na brzuch i czołga się po swojemu. Chyba nie wpadł jeszcze na to, że można inaczej. Bo po co, skoro czołganie opanował do perfekcji

Cytat:
a cudo? no cudowne to cudo

a my planujemy dziś wypad do zoo
a potem grill u znajomych, mają 3 ,5 miesięczną córcie, więc temat dzieciowy zapewne będzie dominował
Dziękuję
A Wam się super miły dzień szykuje
Stary 2012-05-26, 12:37   #1414
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja chyba nic nie kupuję, ma dosyć zabawek, za to spróbuję im torty zrobić.... Nie wiem czy Kubie nie kupię hulajnogi albo roweru. Może jakąś używaną zabawkę małej... nie mam jeszcze pojęcia .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:47   #1415
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Bellówny nasze niepowtarzalne i Wikusia - sto lat!
Stary 2012-05-26, 13:28   #1416
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Tżta nie będzie cały weekend, pracuje i nawet na noc nie opłaca mu się wracać więc słomiana wdowa jestem..

Cytat:

Twoje glutki to najbardziej imprezowe dzieci w kraju

Padłam, autentycznie padłam ze śmiechu
A ta dżdżownica nie przeżyła pewnie, co?
Dżdżownica chyba była gorzka bo podobno Lila od razu sie skwasiła

brumek jak on super stoi

Lila stoi juz długo bez trzymanki i się śmieje ale nie ma jeszcze odwagi dać kroku

Pieleszko dziękujemy za wieści, Trzymajcie się
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:59   #1417
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja ci dam popsuła no wychlastam po zadku i nabierzesz weny twórczej na pisanie!!!!

A wiesz, ze znowu bylam w Ustroniu? Tata mial urodziny i robil impreze, ale ze maz nie mial wolnego, to tylko wpadlismy i wypadlismy, tak ze sama nie zdazylam sie nacieszyc Ustroniem. Ale w lipcu jade na dluzej, to mam nadzieje, ze w koncu uda nam sie spotkac

Cytat:
AgaGuernsey dziękujemy
też na Majorkę lecicie?

my musieliśmy odsunąć nasze plany - nie mamy jeszcze paszportu dla Dawida
Tak, na Majorke.
My dopiero w tym tygodniu odebralismy dowody. Przynajmniej za darmo i na dluzej wystarcza. Zreszta to i tak ostatnie nasze wczasy na jakis czas przynjamniej.

Cytat:
Raczej wstęp. On już od jakiegoś czasu umie sobie kilka "kroczków" podraczkować, ale jak chce szybciej gdzieś dojść, czy w ogóle się przemieścić, to kładzie się z czworaków na brzuch i czołga się po swojemu. Chyba nie wpadł jeszcze na to, że można inaczej. Bo po co, skoro czołganie opanował do perfekcji
Spoko spoko, w krotce zaczai, ze raczkowanie to fajna sprawa.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila stoi juz długo bez trzymanki i się śmieje ale nie ma jeszcze odwagi dać kroku
Antek tez juz sie "puszcza", ale na razie w sekundach to licze.

Eveewe wszystkiego naj!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:49   #1418
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

juz sprawdzam...

kurcze strasznie daleko... przez caly Londyn trzeba przejechac, po drugiej stronie calkiem mieszkanie niz my. Chcac sie spotkac to najlepszym rozwiazaniem bedzie sie Agni na glowe zwalic
zapraszam bardzo serdecznie.
wszystkie drogi prowadz na Victorię
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:54   #1419
iwonap79
Raczkowanie

witam
no i sypię głowę popiołem
co do starań to oficjalnie uznaję za rozpoczęte (stąd te wakacje, aby ostatni raz pożyć przed roczną przerwą)
więc baaardzo proszę o kciuki)))

co do reszty:
mooocne życzenia zdrówka dl a Haniołka
Bliźniaczki i Wiki samych szczęśliwości
eeewe sto lat
no i My i wszystke inne Mamy stoooo lat
brumek no Synek się pięknie rozwija, a jaki śliczny!

liwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:19   #1420
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moje dziecko zrobiło na dzień mamy 5 kroczków

a teraz ide nadrabiać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:53   #1421
zanetaa88
Zakorzenienie

Ewwe kupilićmy tego Hamaxa. Róźnica tylko w kolorach na miejscu okazało się, żę ma tą skrzyneczkę srebrną co oznacza że seria 2012.Dama MEGA zadowolona, jutro dłuższa wycieczka

A moaj dama też chodzi jak od Lenki,
natomiast czasem sobie jeszcze upadnie i woli się podeprzeć

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:59   #1422
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mam do Was pytanie. Czy są na tym wątku jeszcze bezzębne maluchy?
Mam 8 miesieczna córeczke, nie ma jeszcze ząbka.
Zastanawiam sie czy pozniej nie zaczna jej wychodzic wszystkie naraz?
I bidulka sie nacierpi

Podzielcie sie swoim doświadczeniem w tym temacie.
Moja Blanka jest bezzebna, a pare dni temu skonczyla 9 miesiecyTydzien temu zaczela sie mocno slinic, ale wlasnie jej przeszlo
wcale mnie to nie martwi - moja pierwsza coreczka tez pozno zaczela zabkowac i nie bylo zadnego klopotu, chorob, bolu itp.
Nie martw sie!

a ja z innej beczki: wlasnie zaraz przelaczam na das Erste (niemiecki program) ogladac Eurowizje, ktora namietnie uwielbiam i powiem szczerze, ze jestem wsciekla na TVP
bo okazuje sie, ze misja polskiej telewizji (misyjnej) jest glownie puszczanie sportu i po 100 razy tych samych kabaretow. Super, poprostu rewelka
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:19   #1423
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Wróciliśmy z działki. Było super - sympatycznie, cieplutko, milutko Nawet teściowie mnie nie wkurzyli ani razu
Tymek łaził po trawie, choć wyraźnie nieco się jej brzydzi
No a na dzień matki postanowił dać mi coś od siebie i zaczął już wyraźnie raczkować! Także Aga - wykrakałaś nam to

I dostał od teściów (eeek - bo oprócz tego krzesełka do karmienia, trochę wymuszonego, oni nigdy mu nic nie dają) śpiewającą piłkę nożną FP. Olał ją na razie, ale my z mężem sobie pograliśmy

Cytat:
brumek jak on super stoi

A właśnie tak mi się wydaje, jak patrzę na niemowlaki, które uczą się chodzić, że taki pierwszy krok bez podparcia, to chyba dużo wysiłku psychicznego kosztuje, co? Ciężko się przełamać...

Cytat:
Spoko spoko, w krotce zaczai, ze raczkowanie to fajna sprawa.
Aga, proroku, zaczął!!!

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
1. co do starań to oficjalnie uznaję za rozpoczęte (stąd te wakacje, aby ostatni raz pożyć przed roczną przerwą)

2. brumek no Synek się pięknie rozwija, a jaki śliczny!
1. Dawaj znać, jak będziesz testować, to będziemy przeżywać razem z Tobą
Tez na Inflanckiej byś chciała rodzić, czy gdzie indziej?
2. Dziękuję za takie miłe słowa

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
O wow!!!
Wielkie, przeogromne brawa dla odważnej Agaty
Stary 2012-05-26, 21:31   #1424
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Bliźniaczki i Wiki samych szczęśliwości
liwona

znalazlam ta Eurowizje, nawet na kilku kanalach, oczywiscie nie polskich i żadnego po angielsku, ogladam na niemieckim i nic nie rozumiem co gada komentator

Poklikajcie troszke...
Stary 2012-05-26, 21:36   #1425
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kochane jesteście , ja nawet dzis zapomniałam,że skończyły 13 miesięcy(!) wstały dziś o 5.30 a 14 modliłam się,żeby szybko zasnęły i dały mi się chociaż dały mi 15 minut wytchnienia ( bo przypominam sobie smarkate lata).

Mąż mi przyniósł kwiatki że niby od dziewczyn

Wikusia 100 lat!
Stary 2012-05-26, 21:37   #1426
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Scio, Brumku brawo dla Agaty i Tymka! To sie nazywa prezent na Dzien Mamy!

Iwona trzymam kciuki w takim razie! A o Maje dlugo sie staraliscie?
Stary 2012-05-26, 21:44   #1427
aania_20
Zakorzenienie

Wiki, Lena, Lilka
Cytat:
podpinam się i ja,
moje to juz 5 święto, a dzisiaj moja córka mnie zaskoczyła, zrobiłam sniadfanko, Nakarmiłam Nati a Oli podała mi śniadanie do stołu, i powiedziałam "Mamus ja dzisiaj wszystko robię, poodkurzam, pomyję podłogi, masz cos do prasowania?, to ja Ci poprasuje,a Ty w końcu sobie poogladasz w spokoju telewzję, Natalka tez się zajmę, ty ja umyjesz a ja uspię, zaśpiewam jej kołysankę, a ty sobie odpoczywaj" no tak mnie wzruszyła, naprawde
to piękny dzień miałaś
Cytat:
Czesc mamusie! jestem i ja
Siedzialam sobie przez ostatni tydzien w krzakach (Shirka cos Ci sie helga popsula) i podczytywalam jak cichociemna, ale nie mialam weny na pisanie. W sumie to dalej nie mam

Aniu, Brumku, Kolina brawa dla chlopakow za wstawanie!
!

A co z tą weną, gdzie się podziała?
Cytat:
kochane mamy również i ode mnie z okazji tego pięknego święta

u nas jakos leci. cały dzień odliczamy tylko godziny do kolejnego widzenia z Hanią. wczoraj już od rana sama oddychała tzn. bez respiratora. jak się obudziła i nas usłyszała to tak zaczęła wierzgać, rzucać się, wyrywać, do mnie, że musiałam się schować bo jej wszystkie parametry zaczęły rosnąć. a potem popołudniu skoczyła jej gorączka. ale udało się ją zbić przez ochłodzenie, bez podawania leków. jak byliśmy o 20 wczoraj u niej to spała malutka. i już taka mniej opuchnięta. śliczna jak zawsze teraz czekam na 11 żeby ją zobaczyć. a wczoraj już jej dali herbatki do picia i nie zwymiotowała więc jest szansa, że dadzą jej dzisiaj troszkę mojego mleczka ściągniętego bo laktator to teraz mój przyjaciel - jakos udaje mi się ściągać mleczko i utrzymuję laktację dla Haneczki
napiszę więcej wieczorem co u Hani jak się z nią zobaczymy.
Bardzo dzielna jesteś! Cieszę się że coraz lepiej!
Cytat:
klask i:
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a ja z innej beczki: wlasnie zaraz przelaczam na das Erste (niemiecki program) ogladac Eurowizje, ktora namietnie uwielbiam i powiem szczerze, ze jestem wsciekla na TVP
bo okazuje sie, ze misja polskiej telewizji (misyjnej) jest glownie puszczanie sportu i po 100 razy tych samych kabaretow. Super, poprostu rewelka

a do tego płacz że pieniędzy brak z abonamentu, pensje....
za co??

Świetnie dzisiaj było Baseny super, odpoczęłam, trochę się opaliłam, popływałam, poszaleliśmy na zjeżdżalniach zwykłych i z pontonami (stare a głupie ), padam zaraz do łóżka tego mi było trzeba
A w domu od mojego małego mężczyzny (przy pomocy większego) dostałam na dzień mamy kwiaty

Dobranoc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 21:57   #1428
kalinkap13
Rozeznanie

no i mi pokasowało!

sto lat dla solenizantek dzisiejszych!!

ja siedze sama w domku, tż siedzi u brata i popijają

aa, Marcin w finale XF!

Filip dzis pobił rekord w spaniu, pierwsza drzemka 1,5 h, a druga ok. 2,5h-spałby dłużej,ale zbieraliśmy sie na festyn więc musiałam go lekko przebudzićnooo, takie rekordy mógłby częściej pobijać

Cytat:

Tak, na Majorke.
My dopiero w tym tygodniu odebralismy dowody. Przynajmniej za darmo i na dluzej wystarcza. Zreszta to i tak ostatnie nasze wczasy na jakis czas przynjamniej.
a do jakiego hotelu? my rozpatrujemy różne oferty,a raczej dopiero powoli przeglądamy

Cytat:
witam
co do starań to oficjalnie uznaję za rozpoczęte (stąd te wakacje, aby ostatni raz pożyć przed roczną przerwą)
więc baaardzo proszę o kciuki
zaciśniete!!

Cytat:

Cytat:
Świetnie dzisiaj było Baseny super, odpoczęłam, trochę się opaliłam, popływałam, poszaleliśmy na zjeżdżalniach zwykłych i z pontonami (stare a głupie ), padam zaraz do łóżka tego mi było trzeba
ale fajnie!!zazdroszcze:rolle yes:

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-05-26 o 23:21
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:25   #1429
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Aniu ale fajny dzien mieliscie. Ehhh sama bym sie wybrala gdzies bez obstawy...
A z wena nie wiem, gdzies uleciala, koniec maja, a u nas ze zdrowiem ciagle cos, do tego Antek kiepsko spi, drze sie po nocach, jak tak bedzie na wczasach, to super

Kalinka Cala Millor hotel Morito, nie jakis wypas, ale mial dobre opinie, no i jedyny na ktory nas bylo stac...

Tez juz zmykam do spania...
Stary 2012-05-26, 22:39   #1430
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kochane mamusie składam wam najlepsze życzenia

I dziękuje ze stworzyliśmy takie fajne miejsce jak to forum

Bellówny i Wiki
sto lat slicznotki

Cytat:
A słuchajcie, wygrałam w wizażowym konkursie
Wysłałam kiedyś z głupia frant odpowiedź, a dzię przysłali maila, że wygrałam ekskluzywny zabieg depilacji o wartości 150 zł
https://wizaz.pl/Pielegnacja/ABC-pie...konkursu-Lycon
Wooow
Cytat:
hejka

Widział że coś wzięła i zaczęła przeżuwać i się skrzywiła i wyciagnął jej z buzi dżdżownicę
kwaśna dżownica

Cytat:

I jeszcze moje stojące cudo
Tymek jak zwykle uroczy

Cytat:
kochane mamy również i ode mnie z okazji tego pięknego święta

[B]
jesteś bardz silną mama
Mam nadzieje ze serduszko będzie zdrowe i ze szybko wtocicie do domu

Patik trzymasz się kochana. Myśle o was i trzymam kciuki za zdrówka Sary

Brumeczku widzę ze fajnie spedziliscie dzień, wy tez myślicie o zakupie działki?

U nas tez było dziś intensywnie

Ale tak w skrócie
Postanowiłam na dzień mamy zaliczyć wizytę w dłonie fryzjerskim (i mam na głowie ciemny blond)w trakcie farbiwania o salonu wkroczyli moi faceci, a JasieK trzymał kwiaty dla mnie( które chciał zjeść) potem odwiedzilismy teściów gdzie wsunelusny pyyyyyszny obiad.

Jutro jedziemy na grilla urodzinowego do moich bratnkow.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
A z wena nie wiem, gdzies uleciala, koniec maja, a u nas ze zdrowiem ciagle cos, do tego Antek kiepsko spi, drze sie po nocach, jak tak bedzie na wczasach, to super

Kalinka Cala Millor hotel Morito, nie jakis wypas, ale mial dobre opinie, no i jedyny na ktory nas bylo stac...

Tez juz zmykam do spania...
Hotel faktycznie wysoko oceniany
A Zdradzisz ile placiliscie od 1 dorosłej osoby?
Aniu - świetne spędzony dzień !!! Trochę zazdroszczę

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-05-26 o 22:40
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:28   #1431
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Cytat:
O matko! To się strachu najadłaś, co? Ale sam to zwymiotował, czy mu pomogłaś? I po jakim czasie?
Całe szczescie sam zwymiotował Serce mina moment stanelo..
Śliczne cudo

Cytat:
I gratuluję, że coś z domem ruszyło!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja swietuje podwojnie (imieniny mam)
Najlepszego!

Cytat:
Jesteś bardzo, bardzo dzielna
Każda Twoja wiadomość powoduje pojawienie się łez wzruszenia

Cytat:
podpinam się i ja,
To chyba najlepszy prezent, prawda?

Cytat:
1. następny degustator dobrze że zwrócił
2. super że w końcu macie pozwolenie (a mówią, że teraz łatwiej dostać, hmmm)
3. wy też do aquaparku? ja też chcę
miłego wypadu
Oj niestety wcale nie łatwiej

Taaaak, jutro aqua park

Cytat:
witam

Ja dzisiaj dostałam od Dominika różyczkę z serduszkiem "Kocham Cię" i piękny wazon
"Troszkę" mu mąż pomógł
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 23:53   #1432
CrazyMachine
Zadomowienie

Wpadłam sprawdzić jak tam dziś się ma nasza najdzielniejsza dziewczyna na forum - Haneczka. Dobrze czytać, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Cały dzień wczoraj o was myślałam, podczytywałam nawet na Kindlu podczas usypiaina Idy, żeby wiedzieć jak przebiegł zabieg.

Widziałam też, że mała Patikowa chora, chyba w szpitalu?? Straszne to, ale mam nadzieję, że dobrze się tam wami zajmują i szybko wrócicie do zdrowia.

Brawa dla Agatki i Tymka za kolejne wielkie postępy i dla Wiki Lenki i Lilki.

Mi sie konczy piec ciasto truskawkowe, wiec zaraz zmykam, bo ostatnio mam cieżki czas. Buziaki dla was wszystkich.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 00:11   #1433
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Tak, na Majorke.
mowisz od owodach osobistych?
a dzieci mają paszporty? bo my włąsnie dla małego nie mamy

i dla puszczającego się Antosia

Cytat:
witam
są, są

Scio , brawo za pierwsze kroczki

zanetaa88, brawo dla damy

i kolejne brawa dla Tymka za raczkowanie

my dzien w calosci poza domem spędziliśmy
kwiatów etc nie dostałam, może jak mały dorośnie to dostanę, bo mojemu tz takie pomysły do głowy nie przychodzą.....
Stary 2012-05-27, 01:07   #1434
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Do angi mam 40 min. metrem

Cytat:
kwiatów etc nie dostałam, może jak mały dorośnie to dostanę, bo mojemu tz takie pomysły do głowy nie przychodzą.....
Mojemu również... Trochę mi przykro.

Właśnie wróciliśmy z grilla

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 01:22   #1435
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
i kolejne brawa dla Tymka za raczkowanie
Dziękujemy ślicznie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
1. Brawa dla Agatki i Tymka za kolejne wielkie postępy

2. Mi sie konczy piec ciasto truskawkowe, wiec zaraz zmykam, bo ostatnio mam cieżki czas. Buziaki dla was wszystkich.
1.
2. A jakie to? Podzielisz się przepisem?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumeczku widzę ze fajnie spedziliscie dzień, wy tez myślicie o zakupie działki?

2. Postanowiłam na dzień mamy zaliczyć wizytę w dłonie fryzjerskim (i mam na głowie ciemny blond)w trakcie farbiwania o salonu wkroczyli moi faceci, a JasieK trzymał kwiaty dla mnie( które chciał zjeść) potem odwiedzilismy teściów gdzie wsunelusny pyyyyyszny obiad.
1. Myśleć to my sobie możemy U nas jest taki problem, że jesteśmy nieuleczalnymi mieszczuchami i nie uśmiecha nam się wyprowadzka poza Warszawę, nawet na obrzeża. Z drugiej strony, dużej działki w środku Warszawy po prostu się nie kupi, bo takich nie ma.
I tak się zastanawiamy, bijemy z myślami, czy dom czy mieszkanie (zawsze wolałam to drugie, aż do czasu pojawienia się Tymka na świecie ), więc póki co nic się chyba nie zmieni w naszej sytuacji mieszkaniowej

Cytat:
A w domu od mojego małego mężczyzny (przy pomocy większego) dostałam na dzień mamy kwiaty
Kochanych masz facetów
I opaliłaś się? U nas tak ciepło nie było...

Cytat:
Scio, Brumku brawo dla Agaty i Tymka! To sie nazywa prezent na Dzien Mamy!
Stary 2012-05-27, 07:03   #1436
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Do angi mam 40 min. metrem

Właśnie wróciliśmy z grilla
no włąśnie. 40 min. to pryszcz.odbiorę was ze stacji Pimlico (mieszkam niecałe 5 min od stacji) i jak będzie ładna pogoda to możemy posiedzieć na tarasie, dla dzieciaczkó rozłoży się piankowe puzzle, koce, a dla nas parasol. a jak brzydko bedzie to posiedzimy w domu. . Środa pasuje Wam?

a odnośnie dnia matki, to my obchodziliśmy chyba w marcu-angielski dzień matki..
T. nawet nie wie, kiedy w Polsce jest dzień matki.

Znowu gorąco

aaaa.... zapomniałam się pochwalić: moje hrabiostwo przyjechało na 3 dni. więc teściowa wczoraj poprosiła o przygotowanie jej łóżka. (|przyjechali 3 godziny wcześniej niż zazwyczaj i nie wyrobiłąm się ze wszystkim, a potem wyszło mi z głowy)
No i Emil przywitał ich wielkim fochem i ogólnie olał. Na co teściowa: jeszcze 2-3 lata i sam będzie do mnie przychodził.
a ja na to w myślach: chyba po kasę.
a i jeszcze muszę ich przeinstruowac jak zochywać się w katolickim kościele..bo powiedzieli że wybiorą się z nami. no i pało pytanie: jakie ruchy wykonujemy, kiedy klękamy i kiedy płacimy?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:00   #1437
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Hotel faktycznie wysoko oceniany
A Zdradzisz ile placiliscie od 1 dorosłej osoby?
O ile sie nie myle to 3100, wiec nie malo, ale dzieciaki jada za tanioche: 1100, 250 i 90

Cytat:
mowisz od owodach osobistych?
a dzieci mają paszporty? bo my włąsnie dla małego nie mamy

i dla puszczającego się Antosia

Tak, mowie o dowodach osobistych dla dzieci. W UE wystarcza, a poza unie szybko nie pojedziemy. Paszport dla takich maluchow jest tylko na rok i cos tam kosztuje, dowod na 5 lat i za darmo. Tylko na dowod czekasz miesiac, a z tego co Telik pisala paszport miala o wiele szybciej. Choc to pewnie zalezy, bo 2 lata temu jak wyrabialismy dzieciom, to tez miesiac czekalismy.
A gdzie chcelibyscie jechac?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
aaaa.... zapomniałam się pochwalić: moje hrabiostwo przyjechało na 3 dni. więc teściowa wczoraj poprosiła o przygotowanie jej łóżka. (|przyjechali 3 godziny wcześniej niż zazwyczaj i nie wyrobiłąm się ze wszystkim, a potem wyszło mi z głowy)
No i Emil przywitał ich wielkim fochem i ogólnie olał. Na co teściowa: jeszcze 2-3 lata i sam będzie do mnie przychodził.
a ja na to w myślach: chyba po kasę.
a i jeszcze muszę ich przeinstruowac jak zochywać się w katolickim kościele..bo powiedzieli że wybiorą się z nami. no i pało pytanie: jakie ruchy wykonujemy, kiedy klękamy i kiedy płacimy?
Stary 2012-05-27, 08:15   #1438
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
to oby wróciła
Cytat:
Ale tak w skrócie
Postanowiłam na dzień mamy zaliczyć wizytę w dłonie fryzjerskim (i mam na głowie ciemny blond)w trakcie farbiwania o salonu wkroczyli moi faceci, a JasieK trzymał kwiaty dla mnie( które chciał zjeść) potem odwiedzilismy teściów gdzie wsunelusny pyyyyyszny obiad.
fajny dzień
Cytat:
Kochanych masz facetów
I opaliłaś się? U nas tak ciepło nie było...
tu też nie, ale woda koło 30* więc w takim basenie można było siedzieć w słoneczku

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:59   #1439
Kolina
Zadomowienie

czesc

dzisiaj nie mamy solenizantów?

Cytat:
mnie tez
za kilka dni mamy rocznicę ślubu, pewnie też tylko wspomni

Cytat:
Tak, mowie o dowodach osobistych dla dzieci. W UE wystarcza, a poza unie szybko nie pojedziemy. Paszport dla takich maluchow jest tylko na rok i cos tam kosztuje, dowod na 5 lat i za darmo. Tylko na dowod czekasz miesiac, a z tego co Telik pisala paszport miala o wiele szybciej. Choc to pewnie zalezy, bo 2 lata temu jak wyrabialismy dzieciom, to tez miesiac czekalismy.
A gdzie chcelibyscie jechac?
nie wiedziałam o dowodach, zaraz poczytam na ten temat
u nas oprócz czasu oczekiwania problem jest w tym, że tz musiałby wziąć dzień urlopu by jechac z nami złożyć wniosek na paszport - bo do złożenia muszą być oboje rodzice
zaraz zobaczeę jakie warunki trzeba spełnić przy dowodach

myśleliśmy o bliskim locie, moze właśnie baleary
Stary 2012-05-27, 09:50   #1440
Marina1
Zakorzenienie

HEJ!

ja też oczywiście nic nie dostałam od mojego w imieniu młodego.

W ogóle mam dzień do dupy, choram. Bez sensu to wszystko. Idę po czekoladę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości