Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 09:54   #1441
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

hej kochane!!!!
właśnie dzwoniłam na OIOM i mi powiedzieli, że będą oddrenowywać Hanię a to znaczy, że prawdopodobnie już dzisiaj wróci na "normalny" oddział, gdzie będę już z nią a w ogóle to Hania umie "walczyć" o swoje. odciągałam dla niej mleczko i zanosiłam, ale mał uparciuch tak tam się stawiał paniom pielęgniarkom, nie piła i nie jadła z butelki, że aż zdesperowane tym, że dziecko zagłodzą pozwoliły mi przychodzić poza wizytami na specjalne karmienia!!!! tak więc byłam wczoraj u Hani nie 3 razy, a 6 razy. i dzisiaj rano już też byłam
teraz czekam na 11 i kolejną wizytę co powiedzą w związku z tym oddrenowaniem
pozdrawiam Was ciepło i życzę miłej niedzieli

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:58   #1442
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Marinko, zdrowia

pieleszko, super wiadomość spryciula z Hani, wymyśliła jak obejść regulamin szpitala
Stary 2012-05-27, 10:24   #1443
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Pieleszko myślę o Was
Patik o Tobie też

Jestem, ale tak jakby mnie nie było. Info w K.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:26   #1444
iustyna1
Wtajemniczenie

Pieleszko świetne wieści!!! Cały czas o Was myślę!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:43   #1445
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nie wiedziałam o dowodach, zaraz poczytam na ten temat
u nas oprócz czasu oczekiwania problem jest w tym, że tz musiałby wziąć dzień urlopu by jechac z nami złożyć wniosek na paszport - bo do złożenia muszą być oboje rodzice
zaraz zobaczeę jakie warunki trzeba spełnić przy dowodach
u nas ten sam problem, chyba to załatwimy po Bożym Ciele, jak TŻ weźmie wolne...

pieleszko, świetne wiadomości!

dziewczyny, co myślicie o TAKIM basenie? Pytam bo w Biedronce będą od 04 czerwca za 99 zł, warto?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:57   #1446
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

pieleszka świetna wiadomość:jup i: ucałuj malutką od Nas

Kolina przy paszporcie i dowodzie muszą być oboje rodzice

Aga Ty lecisz za tydz a My za dwa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:06   #1447
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
u nas ten sam problem, chyba to załatwimy po Bożym Ciele, jak TŻ weźmie wolne...

pieleszko, świetne wiadomości!

dziewczyny, co myślicie o TAKIM basenie? Pytam bo w Biedronce będą od 04 czerwca za 99 zł, warto?
fajny i ma otworki na napoje
cena z biedronki na prawdę dobra

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
pieleszka świetna wiadomość:jup i: ucałuj malutką od Nas

Kolina przy paszporcie i dowodzie muszą być oboje rodzice

Aga Ty lecisz za tydz a My za dwa
właśnie dlatego że oboje to problem, kurde.. przesunie nam się wyjazd przez tę sprawę, a chciałam teraz zanim nie jest jeszcze tak ciepło
ale to moje gapiostwo, nie pomyślałam o dokumencie wcześniej

oglądałam włąsnie zdjęcia Iwony z Krety na fb, mmmm pięknie
Stary 2012-05-27, 11:18   #1448
zanka205
Zakorzenienie

Pieleszko cudowne wieści, bardzo się cieszę, że z każdą chwilą jest coraz lepiej, ani się obejrzysz i weźmiesz córeczkę do domu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:18   #1449
iwonap79
Raczkowanie

witam niedzielnie

Brumku tak- chciałabym Inflancką (teraz cała wyremontowana), ale powiem szczerze, ze trochę się boję tak planować, bo co będzie jak nie... nawet nie chcę pisać...

Aga o Maję staraliśmy się.... hmmm po ślubie 3 tygodnie)) więc wogule. więc teraz mam stracha. kurde wkręcam się
jeszcze robota. chciałabym wogule nie brac wychowawczego, ale czy wyjdzie?
jak zwykle mam wszystko zaplanowane pod korek a jak to kiedyś któraś mądrze napisała: "chcesz rozśmieszyć Pana Boga to sobie coś zapalnuj"
echhh zaczynam się wkręcać

Pieleszka na urlopie ciągle o Was myślałąm bidulki. teraz to tylko z górki- nadal trzymam kciuki moooocno

Marina- zdróweczka!

Aniu co do basenu- to odradzam bo- dużo za duży. u mnie na działce mam pdoobny i zanim się nagrzeje (mimo dolewania wrzątku) to mija kilka dobrych dni, a z naszą pogodą to daj spokój. zresztą po kilku dniach masz totalny syf mimo wsypywania tej chemii. zresztą mimo tego i włączonego filtra i tak rozmnazały się glony i wytrącało żelazo (uroki pojezierza łeczyńsko-włodawskiego). w tamtym roku nawet go nie rokładaliśmy. kupiliśmy małe rozporowe (żeby nie dmuchać)
o takie: http://a llegro.pl/intex-58474-basen...358835262.html
i w tym roku też pewnie tak zostanie. tym bardziej,że ja dla Mqajki nie wyobrazam dawać chloru....

dobra uciekam bo Majak wstała a wybieramy się ze znajomymi na spacer na pola mokotowskie
paaaa
iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:19
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:31   #1450
zanka205
Zakorzenienie

jeśli chodzi o basen to my mieliśmy dwa, jeden mały dmuchany, drugi rozporowy, teście je mieli i wozili nad wodę jak Filip był mały, 2 lata temu, bo rok temu to Filip już był duży i normalnie w zalewie się kąpał
nie wiem gdzie są i w jakim stanie
trzeba je znaleźć bo jak sezon się zacznie to dla Leny będzie jak znalazł
choć młoda płacze jak jej się nogi zamoczy w zimnej wodzie

my staraliśmy się o Filipa 3 cykle, w trzecim się udało, natomiast o Lenę 7 cykli (nie liczę miesiącami bo ja @ miałam co 25 dni) tylko że my z nastawieniem na dziewczynkę więc odpuszczaliśmy starania w owulację, w 6. cyklu @ mi się spóźniał, zrobiłam trzy testy i na każdym była bardzo słaba kreseczka, na ostatnim prawie niewidoczna, tydzień po planowanym terminie @ przyszedł,, do tej pory nie wiem czy była to fasolka
wypłakałam się, bo jakoś czułam że byłam w ciąży i się nie udało
ale kolejny 7. cykl już był szczęśliwy

robię rosół, już pachnie w całym domu a Filip chodzi za mną i mówi, że już chce rosołek

Lena nauczyła się nowej zabawy, ja mówię do niej "halo halo" a ona przykłada rączkę do ucha (lub telefon jak dorwie) i woła aaa

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:00   #1451
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ewwe kupilićmy tego Hamaxa. Róźnica tylko w kolorach na miejscu okazało się, żę ma tą skrzyneczkę srebrną co oznacza że seria 2012.Dama MEGA zadowolona, jutro dłuższa wycieczka

A moaj dama też chodzi jak od Lenki,
natomiast czasem sobie jeszcze upadnie i woli się podeprzeć
no to super - ja uwazam ze takie rzeczy nalezy na zywo obejrzec. My nie mielismy gdzie bo w tej naszej dziurze nic nie ma

aaaaaaaaaaaaa

Dziekuje wszystkie za glosy na Marysie na FB w konkursie - zajela 2 miejsce i Pani Karolina przygotowala nagrode niespodzianke do wyboru, albo sukienka tutu albo rabat 50% na sesje za 500 zl. Oczywiscie wybralam sesje - dziekuje jestescie wielkie

Zdjecia z sesji wstawie jak juz bede je miec.

Ja wczoraj dostalam bukiet roz od Marysi (tzn TZ kupil i dal Marysi do raczki i przyniosl razem z Masry). Za to zapomnial o moich imieninach
A wam dziekuje za zyczonka

Hania dzielna i wojownicza dziewczynka - zdrowka nadal zycze.

Ja zarazilam marys katarem. Masakra. Idzie nam drugi zab i diabel wszedzie staje - wystrzelila z tym rozwojem w momencie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:39   #1452
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Iwona wrzuc tu lub w klubie jakies fotki z wczasow, prosze. Mnie nie ma na fb (nie mam konta), a chetnie bym poogladala.

Eveewe gratulacje wygranej!

Pieleszko super wiadomosci!

A sa jakies wiesci od Patik?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 12:51   #1453
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś pochmurno i sennie...
Tymonek nic innego nie robi, tylko staje, staje, staje Przy czym tylko się da. Nawet w śpiworku mu się udaje

Mamad - wróć!

Cytat:
Się nie znam, ale chyba trzeba mieć na taki duży ogród Ale zgadzam się z Iwoną, że już więcej zachodu z takim jest. Do małego wlewasz dziecku wodę i już się pluska, a tu trzeba długo grzać, nie wylewa się codziennie chyba, więc zakrywać żeby śmieci nie wpadały itp.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Dziekuje wszystkie za glosy na Marysie na FB w konkursie - zajela 2 miejsce i Pani Karolina przygotowala nagrode niespodzianke do wyboru, albo sukienka tutu albo rabat 50% na sesje za 500 zl. Oczywiscie wybralam sesje - dziekuje jestescie wielkie
Ale super Zazdroszczę trochę
Mąż się ładnie zachował. A ja dołączam do grona tych biednych matek, których mężowie olali dzień matki

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
aaaa.... zapomniałam się pochwalić: moje hrabiostwo przyjechało na 3 dni. więc teściowa wczoraj poprosiła o przygotowanie jej łóżka. (|przyjechali 3 godziny wcześniej niż zazwyczaj i nie wyrobiłąm się ze wszystkim, a potem wyszło mi z głowy)
No i Emil przywitał ich wielkim fochem i ogólnie olał. Na co teściowa: jeszcze 2-3 lata i sam będzie do mnie przychodził.
a ja na to w myślach: chyba po kasę.
a i jeszcze muszę ich przeinstruowac jak zochywać się w katolickim kościele..bo powiedzieli że wybiorą się z nami. no i pało pytanie: jakie ruchy wykonujemy, kiedy klękamy i kiedy płacimy?
Hihi
Agni, a ja już kiedyś miałam pytać z ciekawości - jak Wy się poznaliście z mężem?

Cytat:
tu też nie, ale woda koło 30* więc w takim basenie można było siedzieć w słoneczku
Mmmmm

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
W ogóle mam dzień do dupy, choram. Bez sensu to wszystko. Idę po czekoladę.
O masz! Przeziębienie?
Czekolada, jak rozumiem, to lekarstwo na całe zło?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
właśnie dzwoniłam na OIOM i mi powiedzieli, że będą oddrenowywać Hanię a to znaczy, że prawdopodobnie już dzisiaj wróci na "normalny" oddział, gdzie będę już z nią a w ogóle to Hania umie "walczyć" o swoje. odciągałam dla niej mleczko i zanosiłam, ale mał uparciuch tak tam się stawiał paniom pielęgniarkom, nie piła i nie jadła z butelki, że aż zdesperowane tym, że dziecko zagłodzą pozwoliły mi przychodzić poza wizytami na specjalne karmienia!!!! tak więc byłam wczoraj u Hani nie 3 razy, a 6 razy. i dzisiaj rano już też byłam
Ale cudownie się t oczyta! Aż mi się cała twarz cieszy
To Hania błyskawicznie wraca do sił, skoro sobie pozwala na fochy i walczy o mamę : jupi:

A jak Sarcia Patik?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziwny dziś dzień - nikt nie ma miesięcznicy

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-05-27 o 12:50
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:42   #1454
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzieki Wam Marys bedzie miec sesje za pol darmo
Brumku mojemu czasem zdarzaja sie napady "ludzkosci" - ale rzadko.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-27, 16:04   #1455
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Hihi
Agni, a ja już kiedyś miałam pytać z ciekawości - jak Wy się poznaliście z mężem?

z moim przyszłym mężem poznaliśmy się w mojej pracy - był klientem. Zbierał się pół roku by zaprosić mnie na kawę. i w końcu od kawy do... Emila. a we wrześniu ślub.

Ps. tesciowie wytrwali w kosciele, wiedzieli kiedy płacić.tylko nie wiedzieli ile, wiec wrzucili po 5 funtów

I uwaga uwaga- Emil się przełamuje do tesciowej. więc chyba za miesiąc nie będzie tak źle jak do nich pojedziemy.

jeden mały fakt mnie dziś zirytował, ale że uszyła mi torebkę to jej daruję. ja Emila w restauracji zasłaniałam od słońca tetrą, a ona sobie ściągnęła na kolana, żeby spodni nie zachlapać. no wiecie co?
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej kochane!!!!
teraz czekam na 11 i kolejną wizytę co powiedzą w związku z tym oddrenowaniem
pozdrawiam Was ciepło i życzę miłej niedzieli
no cudne wieści!!!!! teraz już wszystko będzie dobrze, a Hania nawet nie będzie pamiętać, że takie coś się zdarzyło.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:20   #1456
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Wikusia 100 lat!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

sto lat dla solenizantek dzisiejszych

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Bellówny i Wiki
sto lat slicznotki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Brawa dla Agatki i Tymka za kolejne wielkie postępy i dla Wiki Lenki i Lilki.
.

Cytat:

my dzien w calosci poza domem spędziliśmy
kwiatów etc nie dostałam, może jak mały dorośnie to dostanę, bo mojemu tz takie pomysły do głowy nie przychodzą.....
nie jestes jedyna, mojemu tez nie

Cytat:
no włąśnie. 40 min. to pryszcz.odbiorę was ze stacji Pimlico (mieszkam niecałe 5 min od stacji) i jak będzie ładna pogoda to możemy posiedzieć na tarasie, dla dzieciaczkó rozłoży się piankowe puzzle, koce, a dla nas parasol. a jak brzydko bedzie to posiedzimy w domu. . Środa pasuje Wam?
musze sprawdzic jakie mam polaczenie, dam Ci znac

patrzylam pogode, we srode ma padac...

Cytat:
nie wiedziałam o dowodach, zaraz poczytam na ten temat
u nas oprócz czasu oczekiwania problem jest w tym, że tz musiałby wziąć dzień urlopu by jechac z nami złożyć wniosek na paszport - bo do złożenia muszą być oboje rodzice
zaraz zobaczeę jakie warunki trzeba spełnić przy dowodach

myśleliśmy o bliskim locie, moze właśnie baleary
musi byc do dowodu oboje rodzicow, bo oswiadczenie trzeba napisac przy urzedniczce, dzieci do 5 lat nie musza byc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:05   #1457
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
musi byc do dowodu oboje rodzicow, bo oswiadczenie trzeba napisac przy urzedniczce, dzieci do 5 lat nie musza byc

My nie pisalismy zadnego oswiadczenia, ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.

ufff jak to dobrze, ze juz koniec dnia...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:20   #1458
iustyna1
Wtajemniczenie

Obcięłam grzywkę Zuz... sama. To nie był dobry pomysł
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-27, 20:21   #1459
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My nie pisalismy zadnego oswiadczenia, ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.

ufff jak to dobrze, ze juz koniec dnia...
My na tym wniosku co sie wypelnia o dowod musielismy na gorze recznie dopisac, ze zgadzamy sie na wydanie DO naszej corce Wiktorii.... nasze imiona i nazwiska, nr naszych dowodow i podpisy. Moze co urzad to obyczaj

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
a dlaczego nie dobry?

moja babcia mowi ze do roku nie powinno sie obcinac wlosow wcale
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:32   #1460
iustyna1
Wtajemniczenie

Taa, bo rozum się utnie, będzie miało pecha czy inne głupoty...

A zły pomysł, bo jakoś głupio obcięłam i dziwnie wygląda... jak giermek
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-27, 20:45   #1461
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
no włąśnie. 40 min. to pryszcz.odbiorę was ze stacji Pimlico (mieszkam niecałe 5 min od stacji) i jak będzie ładna pogoda to możemy posiedzieć na tarasie, dla dzieciaczkó rozłoży się piankowe puzzle, koce, a dla nas parasol. a jak brzydko bedzie to posiedzimy w domu. . Środa pasuje Wam?
mi pasuje każdy dzień

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:50   #1462
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
A zły pomysł, bo jakoś głupio obcięłam i dziwnie wygląda... jak giermek
Wlosy nie zęby - odrosna
nota bene powtarzam to sobie kazdego dnia patrzac w lustro. Tydzien temu bylam "lekko podciac i podcieniowac" wlosy u osiedlowej fryzjerki, ktora zrobila mi na glowie jesien sredniowiecza, musialam pojsc do drugiego (sprawdzonego, ale drogiego) salonu i ... obciac na krotko! Z moich wlosow do polowy plecow, hodowanych 3 lata zostaly strzepki i to doslownie, bo w obecnej fryzurze niestety wygladam do d..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:07   #1463
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Wlosy nie zęby - odrosna
nota bene powtarzam to sobie kazdego dnia patrzac w lustro. Tydzien temu bylam "lekko podciac i podcieniowac" wlosy u osiedlowej fryzjerki, ktora zrobila mi na glowie jesien sredniowiecza, musialam pojsc do drugiego (sprawdzonego, ale drogiego) salonu i ... obciac na krotko! Z moich wlosow do polowy plecow, hodowanych 3 lata zostaly strzepki i to doslownie, bo w obecnej fryzurze niestety wygladam do d..
ZDJĘCIE, ZDJĘCIE, ZDJĘCIE ! Ocenimy obiektywnie

No wiem, że odrosną. Chciałam żeby na roczek ładnie wyglądała i . Tak jej włosy w oczy wchodziły, że nie wytrzymałam i wzięłam nożyczki. Spinki, opaski, czapki ściąga. Nic na głowie nie będzie dłużej niż minutę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-27, 21:24   #1464
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

nie bedzie operacji ojca na razie - ma cos z sercem i nie moga go na 10 h uspic bo moze serce nie wytrzymac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-27, 21:27   #1465
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
z moim przyszłym mężem poznaliśmy się w mojej pracy - był klientem. Zbierał się pół roku by zaprosić mnie na kawę. i w końcu od kawy do... Emila. a we wrześniu ślub.
Rozpędziłam się z małżeństwem Ale pamiętam, że dopiero macie mieć ślub
A mąż nieśmiały jakiś chyba, skoro pół roku się zbierał

Cytat:
Niemożliwe, żeby było aż tak źle. Pokaż zdjęcie, ocenimy
Stary 2012-05-27, 21:38   #1466
iustyna1
Wtajemniczenie

jak zrobię, to pokażę. Obcięłam wieczorem zaraz przed spaniem
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-27, 21:42   #1467
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny nadal proszę o głosiki na moją mamę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:47   #1468
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny można dać dla dzieci zupke z młodej kapusty?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:02   #1469
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny można dać dla dzieci zupke z młodej kapusty?

Nie wiem czy można, ale moja już próbowała i nawet troszkę pierna była i wcinała aż jej sie uszy trzęsły, nic jej nie było, tylko pić jej się po niej chciało

Witam tak w ogóle!!

Jakieś zaganiane ostatnie dni mam, wczoraj miałam wrażenie, że jest święto babci, bo byłyśmy z Alą osaczone teściową i babcią. Dziś z kolei odwiedziła mnie moja mama, ale ta wizyta mnie ucieszyła i miło spędziłysmy dzień.

Ciesze się, że Hania i rodzice tacy dzielni. Hania silna dziewczynka i charakterna jak widać Ale i córeczka przynajmniej zadowolona i mamusia!

A co z Sarą?? Wiadomo coś nowego od Patik?

Zamówiłam małej garnuszek fp na dzień dziecka od dziadków. A od nas chyba dostanie ta kolejke z ikei. A na 31maja umówiłam się z przyjaciółkami i ich dziećmi na taki przeddzień dziecka w centrum zabaw dla dzieci. 1wszego czerwca będzie tam zapewne multum ludzi a tego chcemy uniknąć

Iustyna na pewno nie jest tak źle jak piszesz z nową fryzurą Zuzy
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:15   #1470
iustyna1
Wtajemniczenie

Aaaa rozmawiałam z Patką. Sara nie ma już biegunki, antybiotyk dostaje w zastrzyku, bo wkłuć się jej pielęgniarki nie mogły.Patik ma dosyć( i Sara też), czeka na wyniki i prawdopodobnie się jutro wypisuje. Do piątku chcą je zatrzymać, ale zastrzyki przecież Sara może dostawać w domu.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości