Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 06:47   #1681
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kurcze już taka godzina to ja musze tyłek z wyrka ściągnąć i szykować wałówke na podróż bo sie nie wyrobie

No to udanej niedzieli Wam kochane życzę bo ja zmykam.
Jak dam rade to wpadne tutaj wieczorem Was poczytać, a jak nie to jutro
cmokam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 07:31   #1682
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dzień dobry dziewczynki

Iwoncia życze udanego dnia

Zielona ja bym się odizolowała całkowice od tych ludzi,jeśli jest tak jak piszesz. Nie szarpała bym sobie Nimi nerwow.

Angel uważaj kochana na siebie,może oslabiona jakaś jesteś. Powinnaś odpocząc
gratuluje tak dobrych ocen

Wstawać śpioszki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 07:43   #1683
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dzien dobry
zaczynamy 22tc

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Iwoncia życze udanego dnia

Zielona ja bym się odizolowała całkowice od tych ludzi,jeśli jest tak jak piszesz. Nie szarpała bym sobie Nimi nerwow.

Angel uważaj kochana na siebie,może oslabiona jakaś jesteś. Powinnaś odpocząc
gratuluje tak dobrych ocen

Wstawać śpioszki
maskara ja to mam wiecznie przesr**ne
najlepiej wyprowadzic sie daleko od PL,bo za niedlugo tak jak moja mama dostane depresji
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:03   #1684
lidka0308
Zadomowienie

Witam się niedzielnie dziewczynki!

Angel zdrówka życzę, ja też jakaś podziębiona jestem a jutro służbowy wyjazd i za późno, żeby odwoływać obecność, więc dzisiaj muszę się zregenerować. W sumie w porównaniu z wczoraj już jest lepiej, więc mam nadzieję, że i tobie szybko odpuśći. No i gratuluję pięknych ocen

Zielona tak jak dziewczyny piszą powinnaś w sobie wyrobić nawyk olewania cudzych opinii, chociaż nie jest to łatwe, zwłaszcza jeśli są nieprawdziwe i krzywdzące. Jak nie będziesz zwracała uwagi na ich głupie poczynania, to z dużym prawdopodobieństwem przestaną ci je serwować , bo nie otrzymają spodziewanej reakcji, więc trzymaj się kochanai nie zamartwiaj na zapas

Mam nadzieję, że imię mojej córeczki nie stanie się rzeczywiście tak pospolite jak Julia - swoją drogą piękne imię, no ale jeśli za sprawą tego filmu tak się stanie, to trudno, dla mnie moje dziecko i tak będzie wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, więc niech się dzieje wola nieba
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:21   #1685
sandra23s
Zadomowienie

witam sie w niedziele!!!
moj maluszek okruszek tak daje czadu od 8 ,ze juz mnie caly brzuch bolirozciaga sie i prostuje ,chyba ciasno mu juz....
moje cholpki jeszcze chrapia a ja zaraz wstawiam rosolek,a potem musiemy z tz polozyc fototapete u syna w pokoju.ciekawe jak nam to wyjdzie
Konczi karuzelka jest sliczna.tez bede zamawiala z tej firmy tylko,ze taka http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...354204653.html
co prawda mam juz jedna z fishera ale baterie mi w niej wylaly i nie dziala

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:22   #1686
Agnes!84!!
Rozeznanie

Zielona nie martw się, niestety nic nie poradzisz jak baba głupia. Nawet antypatia do Ciebie nie powinna wpływać na stosunek do wnuków, w końcu to dzieci jej syna. Czyżby tamtego fawuoryzowala? Chore ale są tacy ludzie. Przykro mi że jesteś w takiej sytuacji.
Stary 2012-05-27, 08:35   #1687
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
witam sie w niedziele!!!
moj maluszek okruszek tak daje czadu od 8 ,ze juz mnie caly brzuch bolirozciaga sie i prostuje ,chyba ciasno mu juz....
moje cholpki jeszcze chrapia a ja zaraz wstawiam rosolek,a potem musiemy z tz polozyc fototapete u syna w pokoju.ciekawe jak nam to wyjdzie
Konczi karuzelka jest sliczna.tez bede zamawiala z tej firmy tylko,ze taka http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...354204653.html
Też mam tą karuzelkę. Zresztą bardzo lubię Tiny Love.
A ta podróżna jest super. Chyba jedyna która pasuje do łóżeczka turystycznego.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 08:36   #1688
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
dzisiaj sobie pospałyśmy z niunią .. co prawda wstałyśmy po 5 ale po 6 byłyśmy już w łóżeczku i mąż dopiero ze śniadankiem przed 9 nas obudził ... teraz Was nadrabiam co by być na bieżąco ...

Zielona przede wszystkim pamiętaj że Twoje dzieciątko jest najwspanialsze dla Was i to się liczy a babcia niech żałuje że traci swoją babciność bo to rzekomo nieodtwarzalne chwile nawet jak się ma 5 wnuków to każda z chwil jest niepowtarzalna ... co do szwagierki przyszłej to ... trudna sprawa chyba bo ja z moją bratową znalazłam język i jest ok ale wcześniej też nie było fajnie ... po prostu porozmawiałyśmy i jest dobrze jednak trzeba próbować

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ufff już się bałam, że z 10 stron naskrobałyście, a tu tylko trzy także zdążyłam nadrobic dzisiaj przed szkołą.
Kochane czujemy się STRASZNIE!!!!wczoraj siedzę sobie na egzaminie i nagle ni stąd ni zowąd czuje, że z nosa mi kapie patrze, a tu krew fontanna wręcz, 3 paczki chusteczek zużyłam, żeby to opanowac. Na biegu dokończyłam egzamin. Od momentu krwawienia z nosa cały czas mam katar, żeby to był zwykły katar to jeszcze bym nei narzekała ale to jakaś mordęga cały czas mi leci z nosa, wręcz ciurkiem i w dodatku obudziłam się z piekielnym pieczeniem w gardle wygląda na to, że się przeziębiłam to tylko ja tak mogę, przy upałach się przeziębic a w dodatku za 1,5h mam autobus do szkołyna szczęscie od 10:30 do 15 zajęcia ale dojazd 2h tam i z powrotem aż mi się płakac chce tak bardzo chciałabym zostac w domu ale mam dziś kolejny egzamin trza się jakoś pozbierac. JUŻ CHCĘ JUTRO!

z dobrych wiadomosci to jedynie tyle, że wczorajszy egzamin z warsztatu reportązu radiowego zaliczyłam na 5 z cwiczeń również dostałam 5 i kolejne z cwiczen z pracy dziennikarza w języku obcym czyli pierwsze trzy ocenki w indeksie mgr na 5 zobaczymy jak to będzie dalejmiłego dzionka, nie naskrobcie za wiele idę się jakoś wyszykowac i poczołgac na autobus

konczita, anesh, aga_ton dziękuję

konczita ładna i to bardzo ale cena mnie powaliła aaa jak za 50zł to o wiele taniej niż na all
Kochana czytałam, że takie krwotoki są w ciąży bo czytałam o nich w mych książkach ale musisz uważać bo to pewnie jakieś osłabienie ... nie wiem jak z tym sobie poradzić trzeba poczytać ...
gratuluję za egzaminy pięknie Ci to idzie pięknie !

Cytat:
witam sie w niedziele!!!

właśnie się na nią zdecydujemy mimo braku projektora ale za te pieniążki się opłaca więc ją weźmiemy sobie dla Niuni naszej
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:44   #1689
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzisiaj sobie pospałyśmy z niunią .. co prawda wstałyśmy po 5 ale po 6 byłyśmy już w łóżeczku i mąż dopiero ze śniadankiem przed 9 nas obudził ... teraz Was nadrabiam co by być na bieżąco ...

Zielona przede wszystkim pamiętaj że Twoje dzieciątko jest najwspanialsze dla Was i to się liczy a babcia niech żałuje że traci swoją babciność bo to rzekomo nieodtwarzalne chwile nawet jak się ma 5 wnuków to każda z chwil jest niepowtarzalna ... co do szwagierki przyszłej to ... trudna sprawa chyba bo ja z moją bratową znalazłam język i jest ok ale wcześniej też nie było fajnie ... po prostu porozmawiałyśmy i jest dobrze jednak trzeba próbować

Kochana czytałam, że takie krwotoki są w ciąży bo czytałam o nich w mych książkach ale musisz uważać bo to pewnie jakieś osłabienie ... nie wiem jak z tym sobie poradzić trzeba poczytać ...
gratuluję za egzaminy pięknie Ci to idzie pięknie !

właśnie się na nią zdecydujemy mimo braku projektora ale za te pieniążki się opłaca więc ją weźmiemy sobie dla Niuni naszej

a z tym projektorem to tez nie jest tak fajnie jak na zdjeciach wyglada-słabo swieca.ja bylam rozczarowana

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 08:54   #1690
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
a z tym projektorem to tez nie jest tak fajnie jak na zdjeciach wyglada-słabo swieca.ja bylam rozczarowana
tak? o to widzisz nie wiedziałam ....że to świecenie to takie lipne .. a chcemy baldachim na długości łóżeczka to i tak będzie zasłonięte
Stary 2012-05-27, 08:59   #1691
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj! wstałam sobie dopiero pospałam jak nigdy Nadrobiłam szybciorkiem was i powiem wam ze... zastanawiam sie czy imie mego synka zostanie takie jakie miało byc bo jak weszłysmy z mama na forum jakies wczoraj to sie okazało ze chyba zanim siedzidek urodzi to natanielów i natanbów bedzie jak psów.... juz sąsiadka nazwała tak synka znaczy Natan nazwała... a n iw wiedziała jeszcze ze mój ma tak miec na imie prawie tak chyba musze z TŻ tem jakąs zmiane wprowadzić

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:07   #1692
Konczita
Zakorzenienie

Hanuś widzisz to jak u nas nie mówiliśmy że Adrainna ma być i też wracaliśmy ze spacerku, sąsiedzi ze swoim bobaskiem przyjechali i mówią że Adunia ma maleńka na imię .. mojemu mężowi mina się pojawiła i już myśli ostro
Stary 2012-05-27, 09:10   #1693
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane mamy.
Wczoraj pojechaliśmy na pokazy balonów, których nie było Ale przynajmniej Paula się na wesołym miasteczku wybawiła. Zakupy w Tesco zrobiliśmy i powiem Wam że jedna pipa na kasie tej dla ciężarnych mnie wkurzyłą. Otóż kasy tej nie ma jej zdaniem. Stały dwie kobiety z zakupami i później dwóch facetów. Ja już zmęczona, Paula też idę do przodu ( tak w ogóle to pierwszy raz korzystałam z tego że jestem w ciąży w markecie ) a te dziady patrzą na mnie jak na obcą. Pytam grzecznie czy panowie w ciąży, jeden bezczelnie odpowiada tak. Zmierzyłam wzrokiem i lezę do przodu a ta franca na kasie że to nie kasa pierwszeństwa. Pytam co znaczy ten wielki plakat nad kasą. Ona nie wie ale od wielu lat w Tesco nie ma kas pierwszeństwa. Odbyła się wymiana zdań, skasowała nas. Podeszłam do punktu obsługi klienta i okazało się że kasa pierwszeństwa której w pilskim Tesco nie ma, jest. Pani kierownik mnie przeprosiła i obiecała wyciągnąć konsekwencje z zachowania kasjerki. Kurde ja rozumiem jakby stała jedna osoba to bym się nie pchała, ale jeśli do kasy która jest uprzywilejowana stoi kolejka gburów plus sucz za kasą to mnie poniosło.

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
no to wrociłam od gina
zaglądał, oglądał, badał na wszystkie możliwe sposoby aż w końcu mówi że on się poddaje. Agata rozwija się dobrze, badania krwi i moczu idealne, wszystkie dodatkowe badania też ok, usg dopochwowe i zwykłe też wszystko elegancko, torbiel która była przy łożysku też się wchłonęła i on już kompletnie nie wie o co chodzi z tymi plamieniami. mówi że jeszcze w zęby mi tylko może zajrzec, bo wszystko inne to na wylot prześwietlil...
jedyna teoria to że od nadżerki to plamienie i że nie ma wpływu na małą. mogę powoli wstawać, iść na spacer, bo wszystko jest ok. hmmm...
długosć szyjki mowi ze tez dobra, 2,5cm, zamknięta, jjego zdaniem wszystko idealnie jest ok. a ja się teraz zastanawiam że 2,5 to mało chyba ale on uparcie że jest dobrze i mam luteine już odstawic.
no i sama nie wiem... lekarza nie będę już zmieniać bo przez całą ciąze juz u 7 byłam i ten jest najlepszy jak do tej pory.
Kochana jak gin mówi że jest ok, to mu uwierz, w końcu tyle co on się tych szyjek naogląda... Ciesz się że jest dobrze i Agatka zdrowo rośnie.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a czy przypadkiem nie zmienialiście małej imienia bo coś mi się kojarzy, że Kalinka miała być? chyba, że coś mi się pokićkało..
Dla Filusi też ślę gratulację że córa została córą. I też myślałam że Kalinka ma być.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Dzięki. Bo ma juz 3 zapalenie ucha w ciągu 2 miesięcy. I ponoć On jest właśnie przyczyną

Faktycznie zdrowy u laryngologa nie był.
Pierwsze zapalenie ucha miał jakoś w kwietniu. I od tamtej pory ma już sperforowaną błonę bębenkową. Paula pewnie miała całą.
Zaczęło się od gorączki. Pediatra zajrzał do gardła, ale ucha już nie. I po paru dniach już zaczęła lecieć ropa.
I potem laryngolog - antybiotyk - 1,5 tygodnia spokój. potem znowu wyciek - laryngolog - antybiotyk - 1,5 tygodnia spokój. Do wczoraj - znowu leci z ucha, ale tym razem jest mocno przeziębiony. Poszliśmy do innego lekarza (obaj prywatnie) i ponieważ ma katar nie dostał antybiotyku ogólnego tylko krople do ucha. We wtorek idziemy jeszcze na jedną konsultację.
Skonsultuj to ucho jak będzie zdrowy, i migdał wtedy. Badanie słuchu też by było wskazane. Wyciąć łatwo, ale jak nie potrzeba to po co dziecko na taki stres i ból narażać?

Cytat:
dziewczyny, niedawno pisałyście, że wszystkie ubranka niemowlaka trzeba wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować. a co z pościelą, pokrowcami na przewijak, kocykami, czy pieluchami tetrowymi? też trzeba wrzucić do pralki i przelecieć żelazkiem?
Wszystko piorę i prasuję.

Cytat:
Śliczna

Cytat:

mam możliwość zakupu tej karuzelki za 50 zł i się zastanawiam nad nią
ale zastanawiam się czy nie lepiej wziąć jakąś z wyświetlanymi motywami na suficie ???
Za taką cenę to bym się nawet nie zastanawiała. A projektory same to tanie są więc można dokupić później, z tym że słyszalam że to nic ciekawego.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj dostalam wiadomosc ktora najbardziej sie obawialam
Otoz ja nie zyje zbyt dobrze z tesciowa tzn.ona woli druga synowa i chocbym Bog wie jak sie starala,tamta bedzie numerem jeden. I okazalo sie ze ona jest w ciazy wiec szybciutko biora slub we wrzesniu. I juz widze jak moje dzieci przestana istniec,zacznie sie porownywanie i faworyzowanie tylko ich dziecka,a nie dosc ze beda mieli corke to juz wogole bedzie szczesliwa babcia. Tylko tamto dziecko bedzie sie liczylo,bedzie mialo prezenty,ich uwage a moje dzieci beda intruzami. Czuje sie fatalnie,mam ochote uciekac od niej jak najdalej zeby nie patrzec na to co bedzie sie dzialo bo serce mi peknie...
Kochana olej ich ciepłym moczem. Po co się mini przejmować. Wiadomo ja też bym chciała aby moje dziecko było najważniejsze, ale nigdy tak nie będzie. Na przykład moja babcia, ma swoją ukochaną wnuczkę Agusię i od kiedy Agusia urodziła Dominikę to tylko Dominisia to Dominisia sramto. Któregoś dnia byłam u nich z Paulą i przyszła Dominisia i babcia od razu osrana nad nią. Paulę odtrąciła bo potworek ( brzydkie dziecko po prostu ) przyszedł. Zabrałam się z Paulą i wyszłam. Nie przychodziłam przez kilka miesięcy. Babcia trochę zmieniła nastawienie. Teraz babcia jest po udarze, wnuczki traktuje równo, mimo wszystko z Paulą staram się tam nie chodzić, bo boję się że znów dojdzie do jakiejś przykrej dla mnie sytuacji a że mam buzie nie wyparzoną to nie chcę zranić babci.
Masz swoje życie, swój domek i swoje dwa szczęście plus mąż Ciesz się tym, a nie patrz na innych. To tylko oni tracą na swoim zachowaniu.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Właśnie odbieram sobie w necie dzisiejsze wyniku...
Patrze- jest mocz, morfologia i .. zwykła glukoza na czczo zamiast krzywej!!!!!!!!!
Nosz szlag mnie jasny trafi zraz!!!!!!!!!!!1 to po cholere piłam to dziadostwo??!! o tak o? dla przyjemności??!! nie dość że nie zrobili badania to jeszcze przycieli sobie przez to jakieś 20zł, nosz przepraszam za wyrażenie, ale co za chu*e!

Męczyłam się cały dzień z mdłościami po wypiciu tej glukozy i wszystko na marne, SUPER.
Spokojnie, może jakaś pomyłka zaszła i wyniki są z krzywej w laborze

Cytat:
A ta druga synowa to taka rura ze szkoda gadac,rozpowiada jakies ploty wiecznie i chce mnie sklucic z wszystkimi.A najlepsze jest to,ze ja jej mowilam ze core chce nazwac Maja a ona mi po miesiacu mowi ze wlasnie swojego kundla nazwala Maja zabic to malo
Suka

Cytat:
Kochane czujemy się STRASZNIE!!!!wczoraj siedzę sobie na egzaminie i nagle ni stąd ni zowąd czuje, że z nosa mi kapie patrze, a tu krew fontanna wręcz, 3 paczki chusteczek zużyłam, żeby to opanowac. Na biegu dokończyłam egzamin. Od momentu krwawienia z nosa cały czas mam katar, żeby to był zwykły katar to jeszcze bym nei narzekała ale to jakaś mordęga cały czas mi leci z nosa, wręcz ciurkiem i w dodatku obudziłam się z piekielnym pieczeniem w gardle wygląda na to, że się przeziębiłam to tylko ja tak mogę, przy upałach się przeziębic a w dodatku za 1,5h mam autobus do szkołyna szczęscie od 10:30 do 15 zajęcia ale dojazd 2h tam i z powrotem aż mi się płakac chce tak bardzo chciałabym zostac w domu ale mam dziś kolejny egzamin trza się jakoś pozbierac. JUŻ CHCĘ JUTRO!

z dobrych wiadomosci to jedynie tyle, że wczorajszy egzamin z warsztatu reportązu radiowego zaliczyłam na 5 z cwiczeń również dostałam 5 i kolejne z cwiczen z pracy dziennikarza w języku obcym czyli pierwsze trzy ocenki w indeksie mgr na 5 zobaczymy jak to będzie dalejmiłego dzionka, nie naskrobcie za wiele idę się jakoś wyszykowac i poczołgac na autobus
Gratuluje piąteczek
I współczuję choroby. Po zajęciach do łóżeczka marsz i wyleżeć swoje i odpocząć

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Z tymi imionami, mi się wczoraj Florian wkręcił
Stary 2012-05-27, 09:20   #1694
lukrecja_25
Wtajemniczenie

co za franca za tą kasa.... jak nie wie co znaczy baba z brzuchem i serduszkiem na plakacie to niech ją na szkolenie wyślą. Tempa łycha jakas... i jeszcze pisze na tym plakacie kasa pierwszeństwa i ona twierdzi ze nie ma???? aaa szkoda sie denerwowac ale ja bym suce tętnice przegryzła chyba.

Z tym imieniem to mam teraz problem ... bo nigdy innego pod uwage nie bralismy i nie mam pojęcia jak nazwać dzidziusia... nic to trzeba chyba czekac az sie urodzi moze spojżę na niego i samo mi się nazwie??? Ja miałam być Kinga podono albo Patrycja a jak sie urodziłam to mama mów ze spojżała na mnie i odrazu wiedziała ze jestem Agatką moze u mnie będzie podobnie... poczekam na TŻ ta i zobaczymy co on na to...

a tak w ogóle to chyba trza z wyra wreszcie wyleźć co nie|?? TŻ wróci dzisiaj koło 18-tej chyba a tu bałagan cały bo wczoraj bolała mnie głowa i przespałam sprzątanie potem pojechałam do mamy z kwiatkami i spotkałam jeszcze kolezankę zdziecinstwa i gadałam z nia na moim starym osiedlu spacerując do godziny 00:00 no iteraz trzeba by wstac posprzątać, ogarnąc się i zrobić małe zakupy bo moze by jakis obiad ONY zeżarł

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:21   #1695
zielona1911
Zakorzenienie

Dzieki za rady,jak jest moj tz w domu to wszystko mam gdzies i wszystko jest jakies kolorowe,a jak go niema to chyba z nudow wymyslam sobie rozne problemy
Ta rura zawsze ze mna konkurowala zeby zdobyc wzgledy u tesciowej i za kazdym razem powtarzala ze tesciowa ja bardziej lubi a ja jestem zazdrosna. No masakra. Dopiero jak zaszlam w ciaze i po prostu przez te 5 miesiecy nie mialam z nimi zadnego kontaktu to mialam swiety spokoj.Ale po prostu ta informacja,ze jest w ciazy mnie dobila.
Masakra walczyc o względy tesciowej
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:36   #1696
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

cytuje sama siebie bo mi nikt nie odpowiedzial wczoraj. moze dzisiaj bede miala wiecej szczescia. podpowiedzcie cos do tych wozkow, co?
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

ja dzisiaj szukam po opisach wozkow. chce miec chociaz jakas baze wiedzy jak pojde do sklepu. wiem ze opis to jedno a pomacanie wozka i przejechanie sie po sklepie to drugie.

znalazlam strone z opiniami wozkow:

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...-ranking-2012/

ktoras z was ma zamiar kupic wozek niemieckiej firmy Hartan?

http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E

podobaja mi sie te Implast to polska firma ale oprocz fajnego wygladu to nie maja za fajnych recenzji.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
Cytat:
dziewczyny, niedawno pisałyście, że wszystkie ubranka niemowlaka trzeba wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować. a co z pościelą, pokrowcami na przewijak, kocykami, czy pieluchami tetrowymi? też trzeba wrzucić do pralki i przelecieć żelazkiem?
ja na pewno bede prala wszystko i prasowala. zreszta bardzo to lubie tak wiec ja nie widze problemu.

tamlin: ty to jestes aparatka. ale dobrze trzeba uczyc ludzi chociazby uprzejmosci. masakra jaka znieczulica panuje wśród ludzi.

zilona: dziewczyny maja racje. moze ona i nawet specjalnie zaszla w ta ciaze bo nie mogla zdzierzyc ze twoje dziecko beda faworyzowac.ale na takich to nie ma lekarstwa. najwazniejsze ze dla was bedzie oczkiem w glowie. ja jestem tez ciekawa swojej tesciowej .ona ma juz 3 wnuki ktore kocha bardzo i kiedys tez sie zastanawialam czy moje bedzie kochala rownie mocno jak tamte. no ale sie okaże.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:42   #1697
kraven
Zakorzenienie

Cześc. Dyżur przebiegł nawet nieźle. Dzidzia wieczorem fikała, a potem grzecznie się uspokoiła.

Teraz siedzimy z TŻ i film oglądamy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:50   #1698
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy na pokazy balonów, których nie było Ale przynajmniej Paula się na wesołym miasteczku wybawiła. Zakupy w Tesco zrobiliśmy i powiem Wam że jedna pipa na kasie tej dla ciężarnych mnie wkurzyłą. Otóż kasy tej nie ma jej zdaniem. Stały dwie kobiety z zakupami i później dwóch facetów. Ja już zmęczona, Paula też idę do przodu ( tak w ogóle to pierwszy raz korzystałam z tego że jestem w ciąży w markecie ) a te dziady patrzą na mnie jak na obcą. Pytam grzecznie czy panowie w ciąży, jeden bezczelnie odpowiada tak. Zmierzyłam wzrokiem i lezę do przodu a ta franca na kasie że to nie kasa pierwszeństwa. Pytam co znaczy ten wielki plakat nad kasą. Ona nie wie ale od wielu lat w Tesco nie ma kas pierwszeństwa. Odbyła się wymiana zdań, skasowała nas. Podeszłam do punktu obsługi klienta i okazało się że kasa pierwszeństwa której w pilskim Tesco nie ma, jest. Pani kierownik mnie przeprosiła i obiecała wyciągnąć konsekwencje z zachowania kasjerki. Kurde ja rozumiem jakby stała jedna osoba to bym się nie pchała, ale jeśli do kasy która jest uprzywilejowana stoi kolejka gburów plus sucz za kasą to mnie poniosło.

Za taką cenę to bym się nawet nie zastanawiała. A projektory same to tanie są więc można dokupić później, z tym że słyszalam że to nic ciekawego.

oo proszę co za łajza z kasjerki ja pewnie podeszłabym na linię kas i poprosiła kierownika zmiany by podszedł zemną do kasy i wytłumaczył swemu pracownikowi .. nie popuściłabym !!!!
właśnie się zdecydowaliśmy na nią i będzie taka a projektor ewentualnie się dokupi

mamusie oglądam łóżeczka i chcę z szufladą i już nie wiem jakie wybrać
Stary 2012-05-27, 09:58   #1699
tamlin111
Zakorzenienie

Axxxa te wózki Hartlan czy jakoś tak ładne ale nie na naszą kieszeń a te drugie mi też się podobają, ale czytałam że awaryjne bardzo.
Cytat:

mamusie oglądam łóżeczka i chcę z szufladą i już nie wiem jakie wybrać
Konczi tylko zmierz wymiary tej szuflady, bo nieraz są takie że nawet paczka pieluch na wysokość się nie mieści.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 09:58   #1700
kraven
Zakorzenienie

Konczi ja cały czas przeglądam net i już chce coś kupic, a tu za chwile coś innego mi się spodoba i tak w kółko.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:03   #1701
Sojka1990
Zadomowienie

ja chceee takiee łóżeczkooo http://allegro.pl/3w1-kolyska-lozecz...353090140.html
Stary 2012-05-27, 10:17   #1702
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

i bieguny są ... ja właśnie chcę coś podobnego

to sobie debatuję http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...370570251.html

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

hmmm myślę o tej szufladzie że ona chyba wiele nie pomieści ....

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-05-27 o 10:13
Stary 2012-05-27, 10:20   #1703
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Patrze- jest mocz, morfologia i .. zwykła glukoza na czczo zamiast krzywej!!!!!!!!!
Nosz szlag mnie jasny trafi zraz!!!!!!!!!!!1 to po cholere piłam to dziadostwo??!! o tak o? dla przyjemności??!! nie dość że nie zrobili badania to jeszcze przycieli sobie przez to jakieś 20zł, nosz przepraszam za wyrażenie, ale co za chu*e!

Męczyłam się cały dzień z mdłościami po wypiciu tej glukozy i wszystko na marne, SUPER.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------
padłam jak mogły nie zrobić przejdz ie tam jutro i zrób wojne

Cytat:
Dzień dobry
ufff już się bałam, że z 10 stron naskrobałyście, a tu tylko trzy także zdążyłam nadrobic dzisiaj przed szkołą.

gratulacje
ja tez mam noss teraz bardzo wrażliwy i czasem na chusteczce widze, że krew jest

Cytat:

co za babsztyl

imie Florian ładne, a jak tz na nie ?

Cytat:
sliczna!!! idealna dla naszych księżniczek ja zakupi tez albo tą albo taką http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...356800766.html

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:27   #1704
tamlin111
Zakorzenienie

Drogie te łóżeczka. Przecież za samo łóżeczko z szufladą zapłacicie około 350zł, pościel to z 200zł. Tutaj to jednak drożej wychodzi. Poza tym czy ten niezbędnik jest niezbędny? Ja nie miałam, ale koleżanka miała i tylko wisiał bo co tam włożysz? Pieluchy? Z reguły takie rzeczy trzyma się pod ręką na komodzie koło łóżeczka a nie szuka po kieszeniach. Tak samo ta falbana, tylko zbiera kurz, pożytku z niej żadnego. No ale to tylko moje zdanie, a Wasze pieniądze

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
imie Florian ładne, a jak tz na nie ?

sliczna!!! idealna dla naszych księżniczek ja zakupi tez albo tą albo taką http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...356800766.html
Florian mu się podoba
A karuzelka piękna

Przypomniało mi się że wczoraj w Tesco widziałam piękne body z Kubusiem. Było chyba 5 szt w opakowaniu, cudne kolory, ale rozmiar tylko 3-6 miesięcy a to będzie zima a było z krótkim rękawem. Muszę na all poszukać, bo te kolory mnie powaliły.
Stary 2012-05-27, 10:28   #1705
katiem
Wtajemniczenie

Tamlin a czy Pauli przerwała się błona albo miała jakieś wycieki z ucha?
Bardzo Ci dziękuję za rady

I oby na kierowniczka rzeczywiście pogadała z ta kasjerką.

Właśnie w piątek miałam przyjemność jechać z synkiem tramwajem. Ponieważ udało się załatwić tego laryngologa. Niestety w centrum, a w piątki po 15 niewyobrażalne korki, a miałam byc jak najszybciej więc auto odpuściłąm.
W tramwajach jest jedno miejsce dla matki z dzieckiem. Pomijam już ciążę. I od razu kierowałam się w jego stronę. Siedziała jakaś młoda laska. I na szczęście zwolniła mi miejsce jak tylko mnie zobaczyła.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:34   #1706
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie te łóżeczka. Przecież za samo łóżeczko z szufladą zapłacicie około 350zł, pościel to z 200zł. Tutaj to jednak drożej wychodzi. Poza tym czy ten niezbędnik jest niezbędny? Ja nie miałam, ale koleżanka miała i tylko wisiał bo co tam włożysz? Pieluchy? Z reguły takie rzeczy trzyma się pod ręką na komodzie koło łóżeczka a nie szuka po kieszeniach. Tak samo ta falbana, tylko zbiera kurz, pożytku z niej żadnego. No ale to tylko moje zdanie, a Wasze pieniądze

chcę jeden zestaw z baldachimem falbanka i tym przybornikiem dla maleńkiej a kolejna pościel będzie już zwykła z ochraniaczem tylko .... jednak nie jestem przekonana do tych łóżeczek do tych szuflad też bo czy tam wiele się zmieści ? a kurz będzie osiadał i jeszcze nie są te szuflady zamykane

Cytat:

Właśnie w piątek miałam przyjemność jechać z synkiem tramwajem. Ponieważ udało się załatwić tego laryngologa. Niestety w centrum, a w piątki po 15 niewyobrażalne korki, a miałam byc jak najszybciej więc auto odpuściłąm.
W tramwajach jest jedno miejsce dla matki z dzieckiem. Pomijam już ciążę. I od razu kierowałam się w jego stronę. Siedziała jakaś młoda laska. I na szczęście zwolniła mi miejsce jak tylko mnie zobaczyła.

o proszę co za kultura to chyba się rzadko zdarza ale dobrze że się o tym też mówi i słyszy bo to ważne
a co u laryngologa Wam wyszło?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kubusiowa tez fajnusia jezd zresztą wszystko co dziecinne to takie śliczne, nie ?
Stary 2012-05-27, 10:36   #1707
tamlin111
Zakorzenienie

O takie te body, no powiedzcie czy nie piękne
Cytat:

Ja w tramwaju czy autobusie jak byliśmy teraz w Warszawie to od razu szłam w stronę miejsca dla kobiet z dziećmi, jak ktoś siedział i udawał że nie widzi kobiety, dziecka i brzucha w dodatku to prosiłam o zwolnienie miejsca. Nikt mi nie odmówił na szczęście bo byłby siwy dym. Upał, dzieciak i brzuch plus zatłoczony autobus i ślepy pasażer to za dużo
Paula błonę ma całą i wycieków nie miała żadnych ale zapaleń ucha miała kilkanaście w ciągu roku. Po szczepionce odpukać ale skończyło się. Acha co jeszcze mądrego usłyszałam, żadnych kropel, spray do nosa. Nic z tych rzeczy, bo one powodują ściekanie wydzieliny, a to wszystko przy problemach z uszami spływa do uszka i stąd zapalenie. To mi powiedział taki lekarz starszy pan, jak prywatnie poszłam do niego. Moja lekarka za każdym razem Pauli przepisuje krople ale ja konsekwentnie nie daję i uszy zdrowe.
Stary 2012-05-27, 10:41   #1708
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
gratuluje rozpoczecia kplejnych tygodni i poznania plci mamusiom
tak spojrzalam na skierowanko, tez mam glukoze 75g. mowicie ze trzeba ja kupic w aptece? mam nadzieje, ze bede mogla sobie wyjsc potem na te 2 godz, nie chce mi sie siedziec w labie
Trzeba siedzieć,bo to badanie na tym polega,tzn.jak organizm radzi sobie z taką ilośćią cukru,a jak pójdziesz pochodzić po sklepach,czy pospacerować,wynik może być nieprawdziwy.

Wczoraj byliśmy z mężem i synkiem na pikniku z okazji 100-lecia Szpitala w św.Zofii.Niestety na darmowe usg 4D się nie załapałam(ale nie mam czego żałować),ale mam trochę upominków,próbek,książecz ek,a najbardziej podoba mi sie kalendarz maluszka na pierwszy roczek,są w nim różne ciekawostki o rozwoju malucha w każdym miesiącu i miejsce do zapisywania różnych informacji na temat dziecka.
Podobno za tydzień ma być na Służewcu.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:46   #1709
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Otoz ja nie zyje zbyt dobrze z tesciowa tzn.ona woli druga synowa i chocbym Bog wie jak sie starala,tamta bedzie numerem jeden. I okazalo sie ze ona jest w ciazy wiec szybciutko biora slub we wrzesniu. I juz widze jak moje dzieci przestana istniec,zacznie sie porownywanie i faworyzowanie tylko ich dziecka,a nie dosc ze beda mieli corke to juz wogole bedzie szczesliwa babcia. Tylko tamto dziecko bedzie sie liczylo,bedzie mialo prezenty,ich uwage a moje dzieci beda intruzami. Czuje sie fatalnie,mam ochote uciekac od niej jak najdalej zeby nie patrzec na to co bedzie sie dzialo bo serce mi peknie...
olałabym i tesciowa i ta sucz.jak sie tak kochaja to niech sie dalej kochaja a Ty sobie odpusc je obie kochana
Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

zrób tam jutro rozrube.co sobie tam myślą dziady jedne
Cytat:
mi tez czesto krwe leci.może nie tak ciurkiem bo ciurkiem to z 3 razy mi w trakcie ciązy leciałą ale codziennie prawie na chusteczce jak smarkam to mam krew i prawie od poczatku ciazy lekko zatkany nos.ale to przez rosczerzone naczynka.nic sie nie martw,to normalne.jak wrócisz to sie kuruj

ale chce mi sie spac.czuje sie troche jak na poczatku ciazy.wczoraj caly dzien polegiwałam w lóżku i dzisiaj nie jest inaczej

jesli chodzi o lóżeczko to ja nie bede cudować.kupuje w ikei+materac lateksowy i ochranaicze i baldachim tez kupie bo slicznie wyglada na łóżeczkiem.trudno.kurzy sie to bede czesto go prała.szuflad nie kupuje bo zakupie szafe z komoda taka na dole i bedzie gites
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:17   #1710
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Nie przejmuj się,nie warto.To tylko o niej źle świadczy jak traktuje innych a tymbardziej swoje wnuki.
Ja unikam takich ludzi i niestety tez bywa to i rodzina.

angel gratuluję 5Bardzo współczuję tego krwotoku z nosa
kompletnie nie wiem czemu,ale może lepiej z tym do lekarza?

Filusia?u Was będzie Basia?miała być Kalina jak dobrze pamiętam?
super,ze wszystko dobrze!gratuluję.
Innym dziewczynom również

Ja uciekam,bo niedługo idziemy na przyjęcie komunijne,choć jakoś nie mam ochoty na taką impreze...Pa!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości