|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
Cytat:
A nie mówiłyśmy, że wszystko się uda?![]() Cytat:
Za fotografa![]() Ja właśnie myślałam nad włosami ostatnio, ale chyba je jakoś upnę jednak, bo rozpuszczone w sierpniu, to chyba nie jest dobry pomysł ![]() Witam się w niedzielne popołudnie Myślałam, że tak dużo będę miała do nadrobienia, a tu tak malutko..zaskoczyłyście mnie ![]() Ostatnio dowiaduję się o coraz to nowych planach weselnych coraz większej liczby znajomych Fajnie tak, że wszystkim się układa![]() Muszę się uczyć..nie chce mi się |
||
|
|
|
#4022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
Cytat:
![]() Odnośnie zapowiedzi u mnie w parafii są płatne - co łaska. Moja koleżanka 50 zł dała i ja zapewne tyle dam!! Już widzę Jego minę No i kolejny problem - czy ślub w Twojej parafii, czy nie? Ja nie biorę w swojej i ksiądz za tzw. "licencję" zażyczył sobie 700 zł A za ślub to liczy sobie za: udzielenie ślubu, organista, kościelny, który jeszcze później z tacą biega i koszt ślubu to około 1000-1200 zł I za ślub życzą sobie - naprawdę "co łaska" - koleżanka dała im łącznie z tą wcześniejszą zaliczką 400 zł ![]() A tak na marginesie w mojej pafarfii rozłożenie dywanu przez cały Kościół 1000 zł ![]() Dastin - super, że spotkanie się udało I współczuję psince :głaszcze: ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Mi też się uczyć nie chce!!
Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2012-05-27 o 18:16 |
||
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki!!!
Ale Nas tu duzo teraz Nie bylo mnie z Wami chyba z miesiac..probowalam nadrabiac ale chyba z 200 stron mi jeszcze zostalo. U mnie w koncu wszystko wraca do normy. Praca ok,duzo stresu ale po miesiacu czuje sie tam jak po roku czyli to chyba dobrze ![]() Mieszkanie u tesciow jak na razie bez konfliktowo i nawet przyjemnie i rodzinnie. Jestem bardzo mile zaskoczona. U nas powoli przygotowania do przyjecia zareczynowego...czekamy az moja mama przyjedzie. Nie moge sie doczekac Niestety czekamy ciagle na neta , na razie wifi mamy wiec postaram sie bywac czesciej, bo sie stesknilam za Wami .
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też tak chcemy zrobić Nie Zaklepanie, to zaklepanie Zapowiedzi są po podpisaniu protokołu, a ten spisuje się nie później niż 3 miesiące przed planowanym terminem ślubu ![]() Hej Dziewczynki Wróciłam od tż...z bólem(już tęsknię...masakra:rolleye s , ale wróciłam.... Wczoraj byliśmy na tych koncertach, w sumie tylko na Enej byliśmy - świetnie na żywo grają Wybawiliśmy się pod samą sceną, wyśpiewaliśmy, wyskakaliśmy Cud Dziś rano dostałam @ i umieram
|
|
|
#4025 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas płaci się chyba 150 za zapowiedzi, 150 kościelnemu i tyle samo organistce i 850 księdzu za ślub... Nam może zejdzie z ceny ze względu na dzieci... tzn mam taką nadzieję i na bank będę się targować
.
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w niedzielny dzionek. Pooglądałam sobie z TŻ filmy, byliśmy na spacerku, posiedzieliśmy z moim bratem, bo przyjechał i tak dzionek zleciał.
Cytat:
Cytat:
Wiem tylko, że za pogrzeb to 1300 zł, może nie bardzo porównanie, ale tyle w tym roku od znajomej brał, ale to też osoba bogata, to trochę inaczej. Zawsze myślałam, że mój ksiądz nie jest łasy na pieniądze... ![]() W ogóle u mojej siostry ksiądz potrącił na pasach babkę i uciekł z miejsca wypadku. Babka w szpitalu zmarła. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ile juz razem mieszkacie? super ze nie ma zgrzytówtrzymam kciuki za przyjecie! napewno wyjdzie swietnie Cytat:
Cytat:
za fotografa! az tyle macie wywolanych zdjec?! super. az mjusze zapytac ile my mamy w cenie. bo 400 mamy obrobionytch i cala reszcze na plytce (tyle ile uda im sie zrobic)---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- a czemu to tak? to tez zalezy od dlugosci wlosow. ja zamierzam miec spiete z boku co bedzie to bedzie nie widze siebie w koku
|
|
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra pojechał dzisiaj do szpitala. Ciekawe czy jej w końcu cesarkę zrobią. Już 3 raz jedzie...
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu to ja odsylali?
|
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
A długie masz te włosy? Może taki nisko opuszczony kok byłby ok? A jak nie to dobry fryzjer... Bo kumpela była niby w bardzo dobrym zakładzie a wyszło jak wyszło no... Kurdę włosy do ramienia i splątały się, wyglądały jakby były przetłuszczone... Po prostu brzydko było....
Napisałam że nic mnie nie zainspirowało... ani przewodniego koloru, ani motywu... w sumie to wszystko było takie o.... Ale wesele fajne - dzięki ludziom którzy się świetnie bawili
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
moze tez ma taki rodzaj wlosow? ja mam proste jak druty i bede musiala dobrze wyprobowac probna fryzure bo zazwyczaj zaraz mi sie loki prostuja;/
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
bo sami nie wiedzieli kiedy zrobić. W sumie ma jeszcze miesiąc, ale przez problemy zdrowotne nie może do końca donosić ciąży.
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to zawsze sie cc robi przed terminem naturalnym. jaja sobie robia w polskich szpitalach !
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym mieć tak włosy luźno upięte, ale jednak upięte. Nieład kontrolowany, o ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Wpadłam nadrobić, co by nie mieć masy postów jutro do przewertowania i zaraz wracam do TŻ-ta. Udany weekend u mnie
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż strach się bać, co to za miany są
|
|
|
|
|
#4041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi też
No dobra... Nastawiam się![]() Ale nie jest tania... Tak sobie myślę, że byłoby super kupić suknię za max 2500zł.Cytat:
Tzn w ten sam dzień![]() No nie jest, ale taniej niż w innych sklepach ![]() Pożyjemy, zobaczymy A na Tap Madl mogłaś iść!![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mówiłyśmy Ci wszystkie, że będzie dobrze![]() U nas było to samo - teściowie chyba też zrozumieli, że to już dopiero na tym spotkaniu ![]() A co deo zapowiedzi - zapowiedz są wtedy jak ksiądz po mszy wyczytuje, że macie zamiar zawrzeć związek małżeński. To są zapowiedzi. I za nie też się płaci, przynajmniej u mnie, ale później. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jaka zła wróciłam z tych zakupów
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie porazka jest to, ze za slub trzeba placic okreslona kwote... i to nie mala.
Co łaska- ok rozumiem, ale np 600 zl - szkoda gadac. My robimy tak, ze jesli moj ksiadz bedzie sobie za duzo liczyl i robil problemy to idziemy do takiego (sprawdzonego) ktory nie robi zadnych problemow i bierze co łaska- taki typowy ksiadz z powolania
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż będzie świadkiem, to się uczeszę u fryzjera, a co ![]() ja kolor niby wybrałam,a w zasadzie kolory, ale coraz mniej o tym myślę będzie to raczej jako kolor dekoracji sali, bukietu i ewentualnie serwetki na stolikach - im więcej czytam tych hitów ślubnych, tym bardziej mnie to śmieszyć zaczyna, bo zazwyczaj sama na to nie patrzę teraz pewnie zwrócę uwagę w lipcu, bo akurat też planujemy swoje wesele, ale gdyby nie to, to nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ja już w domku a tż pojechał do siebie i mi smutno, eh nie lubię jak odjeżdża ![]() Weekend szybko minął, hm miasto się nic nie zmieniło ![]() Cytat:
![]() Jutro idę pierwszy dzień do nowej pracy Wsumie to nic nie pisałam, bo to wszystko tak na szybko wyszlo, siostra zadzowniła do mnie w czwartek że szukają kogoś do sklepu na galerii na pół etatu więc pojechałam złożyłam cv, pogadałam trochę z kierowniczką i wczoraj dzwoniła, że mam przyjść w pon do pracy Nie jest to praca o której zawsze marzyłam, ale traktuję ją jako dorywczą a w między czasie będę czegoś innego szukała. Ważne że troszkę kasy wpadnie
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda praca jest dobra, jeśli przynosi zysk Ja bym teraz takie coś chciała
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś tak..no nie jest to dla mnie ważne, dlatego motywu nie będzie. A kolor może będzie później, ale dlatego, żeby się wszystko kupy trzymało i pewnie będzie dotyczyło tylko dekoracji sali (catering ma propozycje kolorystyczne po prostu do wyboru) ![]() Cytat:
za pracę i trzymam mocno kciuki za pierwszy dzień![]() Ważne właśnie, że będziesz miała trochę grosza z tego |
||
|
|
|
#4047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo pan Jacek napisał, że kolor się ustali. Nie orientujesz się, czy on ma jakieś stałe kolory swoich dekoracji, czy można sobie zażyczyć własny ?
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ona sam ma masę zdjęć w albumach jak widziałam przy podpisywaniu umowy Jak to dawno było..![]() A tak w ogóle, to jeszcze 444 dni do ślubu Edytowane przez burlesque90 Czas edycji: 2012-05-27 o 22:01 |
||
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jego stronie mało widać troszkę Tam nawet nasza sala jest Tylko jeszcze zdjęcia z dawien dawna przed remontem Ale nie pamiętam, czy akurat fioletowo-białą ma Podpisywaliście umowę u niego w mieszkaniu też ? Czy w biurze ?My 440
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2012-05-27 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

) na poczatku chciałam bardzo podziękować za wszystkie trzymane kciuki
Ale ogólnie wszyscy są zadowoleni z wizyty, nawet żartowaliśmy i mało co było mówione o weselu
Dopiero na koniec jak już się zbierali to w końcu ustalili, że wesele wyprawić trzeba i rodzice się do wszystkiego dostosują

A nie mówiłyśmy, że wszystko się uda?
. Zabawa była super ale oczywiście moje buty zawiodły... nawet baletki
ale do 2.30 dałam radę
A za ślub to liczy sobie za: udzielenie ślubu, organista, kościelny, który jeszcze później z tacą biega

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012
Wsumie to nic nie pisałam, bo to wszystko tak na szybko wyszlo, siostra zadzowniła do mnie w czwartek że szukają kogoś do sklepu na galerii na pół etatu więc pojechałam złożyłam cv, pogadałam trochę z kierowniczką i wczoraj dzwoniła, że mam przyjść w pon do pracy