|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
No właśnie cudowne Mamusie wszystko najpiękniejszego z okazji naszego święta!! Mnóstwa ciepła, Miłości, wytrwałości i pociechy
Cytat:
Filipek ma 3/4 ciuszków stamtąd. Płacę tyle samo co w pobliskim lumpeksie, a mam nowe ubranko. U nas nie ma takich bluzeczek ![]() Fajnie to napisałaś Jak tylko zrobisz tatuaż to koniecznie się pochwal
|
|
|
#212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
dziewczyny.. zrobiłam małą zmianę w albumie zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale serie Kritter http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/14956/ chyba wysokość podobna do Mamuta generalnie są trochę za wysokie, bo jak siedzi to nóżkami nie dosięga do podłogi, ale bardzo lubi siedzieć, umie sama sprawie wejść i zejść ostatnio jak bylismy przymierzać buty, to był straszny ryk dopóki krzesełek mamunt w sklepie nie zauważyła i juz ok
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Po pierwsze, mamuski wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy Po drugie powiem wam, dzis pierwszy raz zostawilam małą z teściową na 4 godz a my z tz pojechalismy po małe upominki na naszych chrzesnic i niuni na dzien dziecka. I powiem wam ze wcale nie odpoczelam- po pierwsze denerwowalam się czy nie placze, nie marudzi itd, po drugie zapomnialam sie i w samochodzie mowie Myszko chcesz pic i dopiero jak tż wybuchnał smiechem to dotarlo do mnie ze mała z nami nie jedzie i tak mi sie przykro zrobilo ze sie rozwylam... Normalnie nie moglam sobie znaleźć miejsca na tych zakupach bo mi jej barkowalo... Natomiast wracamy zajezdzamy do tesciów po małą a ona rozesmiana bawi się z babcią, normalnie jak ją zobaczylam to bylam taka szczęsliwa az ją wysciskałam Chyba musze ją częściej zostawiac pod opieką babci itd bo musze przyzwyczajać siebie do mysli ze nie mozemy byc ciagle razem 24h ze tez moze ktos z nia zostac...ale ciezko naprawde ciezko mi dzis bylo... lece Was poczytac- chyba ze mala sie przebudzi-oby pospala troche
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobrze, ze zostawilas , ja dalej nie moge sie rozstac z mloda . Jedyny raz jak zostawilam mloda to bylo jak nie mialam wyboru, bo musialam nasze auto oddac kupcowi, a taka podroz tma i spowrotem trwala 3h, tz byl juz w trasie do hiszpanii, wiec zostawilam Lene na te 3h z moja sis, akurat wyrobilam sie pomiedyz jedzonkiem i strasznie sie stresowalam,mloda miala 3 miesiace:PTez musze przekonac sie chociaz do wyjscia z tztem jak mloda spi(zeby tesciowa u nas byla), ale mloda musi przesypiac ladnie bez zadnego plakania chociaz do 5 w nocy, bo od paru miesiecy budzi sie po godiznie od zasniecia:P Tz zaczyna prace w poniedzailek na 10 ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- ada- ja chcialam kupic komplet z polska flaga itp ale u nas b yly tylko dla wiekszych dzieci, a dla niemowlakow byly hiszpanskie ale za male, angielskich nie bylo, bo mi to obojetne ktore z tych 3 by miala :P co chcesz tatuowac??
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
córcia moja od 3 miesiąca praktycznie noce przesypiała a teraz cud jest jak spi jedna noc całą no ale trudno każde dziecko jest inne.Troche się boje co to bedzie jak go zaczne odstawiać.
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
łłałł w szoku jestem ![]() Ja normalnie czasami jeżdżę sama na zakupy czy często spotykam się ze znajomymi (bez młodej).
|
|
#218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajną masz fryzurkę. Cytat:
Poza tym zawsze jest z mamusiom, no nie licząc szybkich wyskoków do sklepu lub lumpka, ale to wtedy śpi a tż odpoczywa. Ani z babcią ani z teściową ani z nikim innym jej nie zostawiam. Ostatnio nie mam czasu na NIC. We wtorek zdechł nam Heniek, nasz pies. Miał ponad 15lat. ![]() Wczoraj od rana byłam u 2 lekarzy. Gin przepisała mi tabsy na zanik mleka w piersiach - Bromergon. Czy któraś je brała? Jak to działa? Poza tym zrobiłam cytologię i niecierpliwie czekam na wyniki. Czeka mnie jeszcze wizyta u dermatologa i laryngologa. Jak ja to lubię Potem byliśmy w ogrodzie zoo botanicznym. Mała karmiła kozy. Spodobał jej się waran bo drapał pazurami w szybę , surykatki i niedźwiedź. Poza tym bardzo boi się mrówek. Jak jakąś zobaczy to zaraz krzyczy i ucieka. Trochę śmiesznie to wygląda. Ja tak reaguję na pająki ![]() Dziś byliśmy nad jeziorem. Oczywiście mała poleciała do lodowatej jak dla mnie wody i jako jedna z 5 osób się kąpała. Weszła usiadła i chlapała rączkami. Wzięłam jej pontonik ale chciała z niego wyskakiwać. Ewidentnie uwielbia wodę jak jej tatuś
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są bardzo silne hormony, sporo kobiet źle się po tym czuję mi nic nie było, poza wysypka na rekach ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
ja sobie nie wyobrażam nie móc spokojnie zostawić młodej z tż, w końcu to jej tatuś i potrafi się nią zająć najlepiej, poza tym powinni mieć czas tylko dla siebie a ja potrzebuje się spotkać z koleżankami, wyjść na babskie zakupy z siostrami ![]() jak Idi jest z tż to jestem całkowicie spokojna
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-05-26 o 22:27 |
||
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
JA też zostawiam Igorka z mężem i to często praktycznie na cały dzień(10 godzin)
i świetnie sobie radzi synuś szczęśliwy córcia też
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#223 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale juz z Ninkiem lepiej, bo cieplo sie zrobilo, wiec i kaszel prawie sie skonczylCytat:
![]() Najczesciej mowi "ajeje" albo "ajuju" i pokazuje paluszkiem w roznych kierunkach wiec chyba nie wskazuje niczego konkretnego a raczej pokazuje, ze "przemawia do ludu". ![]() Cytat:
![]() za chodzenie!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uffff, cos tam nadrobilam ![]() Jest juz tak pozno a ja nie spie od 5 rano, wiec tylko krociutko: Nino znow jest lysy Ale tym razem jakos lepiej wyglada. chyba mi dziecko dorosleje![]() Moze jutro wstawie fotki, bo dzis to za pozno juz. Paaaa!
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() wspólczuję ![]() Cytat:
zresztą ja nie mam problemu z moimi zostaje bardzo często z teściami raz z moją siostrą moim bratem (15lat) i moją babcią (70lat) ![]() Cytat:
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czas najwyższy pępowinę odcinać ![]() my często zostawiamy małą z teściową i wychodzimy sobie razem z TŻ ale teściowa z nami mieszka -piętro niżej- więc mała widzi ja codziennie, uwielbiają się. Teściowa wie jak się z nią bawić, jak uśpić itp. więc jestem zupełnie spokojna.z TŻ zostaje jak chce po południu np. jechać na zakupy, iść do fryzjera itp. tez bez problemu Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2012-05-27 o 08:17 |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Idi poza tż, to zostawiam jeszcze z mamą, też całkowicie spokojnie, bo się codziennie widują, a mama ma podejście do dzieci,
zresztą juz raz ja z mamą zostawiliśmy na 24h ![]() a tak to z nikim innym, ale po prostu nie było takiej potrzeby, myślę, że spokojnie by została z moimi siostrami.
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
a ja bez małej prawie sie nie ruszam, do tej pory wszedzie ją zabieralismy i poza tym mała jest prawie bez przerwy ze mną i dlatego ciezko mi bylo wczoraj jak ją zostawilam...
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od małego Fabi zostaje z tż na 3-4h albo i na 8-9
![]() a z rodzicami został na 3-4 h może z 5 razy też bez problemu z nikim innym nie, no i może wtedy bym rozmyślała co robia, jakby został z jakąś moją koleżanką..ale póki co takiego rozwiązania nawet nie biorę pod uwagę
|
|
#229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od dwóch lat myśle co to ma byc.. no a musi byc to coś wyjątkowego i musi mi sie podobać "na zawsze" chcę coś delikatnego i kruchego z pozoru.. ale silnego i mocnego z charakteru.. jedno co mnie kusi.. to ptak.. i chyba będzie to koliberek unoszący się nad kwiatem z kroplami wody .. projekt raczej własny z pomocą fachowca ![]() podobają mi sie ukryte rysunki..np. tż ma na ramieniu dość duży ..nieliczni tylko potrafią dostrzec co on przedstawia jest na nim tygrys walczący ze smokiem..gdzieś w albumie chyba jest jego ręka na widoku ![]() Cytat:
![]() o Ja też musze zrobić cytologie ![]() trzymam mocno kciuki za dobry wynik bardzo współczuje straty pieska ![]() miał swój wiek już.. ![]() a My mamy inny problem z zostawieniem Wiktora z kimkolwiek..nawet z tżtem...On po prostu szału dostaje jak mnie nie widzi ![]() ![]() owszem bawi się ze wszystkimi ale mnie musi widzieć na horyzoncie jak idę się umyć wieczorem to juz po pięciu minutach słyszę żałosny płacz ..i tż naprawdę robi wszystko co może żeby go uspokoić.. i w ten sposób tż nie chce już z nim zostawać sam na sam
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-05-27 o 11:25 |
||
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idi też od początku zostaje z tż ![]() W końcu jest nas dwoje rodziców
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zostawila mloda z tztem ale nie mam po co, byla kilka razy jak mieszkalismy w uk, albo tu na spacerze czy w sklepie. Tyle, ze ja do fryzjera nie chdoze, do kosmetyczki tez nie, do mamy nie pojade bo troszke mnie dzieli, kolezanek tu nie mam... moze pojde zbierac jagody:p
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
U nas najczęściej to moment kiedy ja jadę na uczelnię. Nie kosmetyczkuję ani nie fryzjeruję się regularnie
Ale czasem lubię iść sama na shopping
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
wiemmm
widziałam ![]() i od razu pomyślałam ze to strasznie w tym miejscu musiało bolec
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie chodzę
![]() u kosmetyczki byłam raz, wole sama o siebie zadbać ![]() A jeszcze co do dzieci i tż, to ja tez preferuję opcję, że tż wychodzi z młodą aja zostaję sama w domu. Jadą np. do teściów i mam kilka godzin dla siebie jak potrzebuję.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-05-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#237 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Znów od 6 nie śpimy Teraz tatuś próbuje młodego położyć na drzemkę, ale chyba jeszcze nic z tego. Ja czekam aż sernik upiecze i zwolni miejsce karkówce ![]() Cytat:
sprawdziłam wymiary i są bardzo zbliżone, wysokość siedziska taka sama, a stolik w mammucie ciut wyższy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem z małym po całych dniach sama, ale jak chcę iśc na mecz czy spotkać się z koleżankami, to oczywiste że mąż zostaje z młodym i nie martwię się wtedy czy wszystko ok i nie dzwonię żeby ich skontrolować poza tatusiem to Dawida zostawię bez obaw z moimi rodzicami (ale rzadko, bo mieszkają daleko) i na 1-2h z moją siostrą, z teściową już gorzej bo ona ma ciekawe pomysły w kwestii żywienia mojego dziecka ![]() też bymtak chciała żeby tż zabrał małego na parę godzin a ja zotanę w domu, ale nie bardzo jest gdzie pojechać ![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-27 o 12:18 |
|||||
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale często zabiera go na mecz, taki stadionowy zwyklak to ja już się z nimi nie zabieram bo to mnie nie interesuje, idą sami
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
ada- na tym zdjęciu wygląda jakbyś miała wygolony jeden bok a reszte włosów długą?
Tż poszedł na nockę a ja pocieniowałam włosy bo już za grube były, podcięłam grzywke i pofarbowałam. Spokój na jakiś miesiąc ![]() Też wyganiam czasem tżta z małą na plac zabaw, żebym mogła w ciszy i spokoju posprzątać, poprasować lub coś ugotować. Właśnie w piątek ich wygnałam a sama piekłam ciasto z rabarbarem i robiłam gofry z bitą śmietaną i truskawkami. Jak było gotowe to zadzwoniłam po głodomorry. Boję się zostawiać młodą z tż czy kimkolwiek innym, bo od pomysłów tżta już nie raz włos mi się zjeżył a nikt inny nie wie do czego mała jest zdolna i może jej nie upilnować. Nauczyła się dziś wchodzić na krzesła. A z krzesła niedługo na stół pewnie wlezie a dziś próbowała na parapet. Poza tym chodzi sobie na dwóch nogach po kanapie bez trzymanki i juz parę razy by spadła. Chce wkładać wtyczki do kontaktów. Kręci pokrętłami od gazu w kuchni. Wrzuca klucze do kibla. No pomysły ma coraz lepsze.... monti- nie wiem czemu ale jak idę z Oliwią do lumpa to od razu jest syrena i nic nie mogę zobaczyć. A w każdym innym sklepie ucieka z wózka i spaceruje, ogląda, dotyka i odkłada na miejsce.
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nareszcie poniedziałek więc można odpocząć choć troszkę ![]() weekend spędziliśmy w ogrodzie. Mateuzsz wyszalał się za wszystkie czasy i w domu padł jak kłoda a i ja nawet trochę odsapnęłam bo tata i dziadek przejęli bąbla ![]() a od soboty w południe Mateusz nie ma smoka, czyli wczoraj był pierwszy dzień bez dydusia i było ok jakoś tak samo wyszło bo w sobotę zasnął bez smoka, przespał całą noc, w niedzielę nie mogłam go rano znaleźć, na drzemkę padł bez a jak znalazłam to stwierdziłam że jak tyle wytrzymał bez dopominania się to zobaczymy jak dalej będzie no i jest normalnie, nie ma płaczu za smokiem, zasypia też normalnie tylko w kółko gada i nie ma czym go wyciszyć, hehe ![]() lecę bo idziemy dziś na Knilla. nadrobię jak wrócimy ![]() aaaa dziewczyny dziś w lidlu są koszulki i spodenki dla dzieci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

No ale juz z Ninkiem lepiej, bo cieplo sie zrobilo, wiec i kaszel prawie sie skonczyl
za chodzenie!!