Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 07:04   #511
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

a poza tym to cud, ze nie umieściłyście mnie na liscie mamuś zaginionych heheheheh

aaaaa i mj dzisiaj źle spał co godzinę cyciasie a najlpeiej spanie z cycem w ustach..... nie wiem o co kaman, ale widzę że u was też dzisiejd=sza nocka nie za wesoła
i nauczył się siewać "aaaaaaa" jak mu się spać chce i teraz tak śpiewa co jest jego godziną do spania rzeczywiście więc uciekam
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:12   #512
goldika
Zakorzenienie

Wariateczko tesciowki maja nie raz dziwne pomysly... moi tesciowie stwierdzili, ze jak mlodemu wyjdzie pierwszy zabek to trzeba dac mu juz kielbaske albo kluseczki z sosikiem nawijaja o tym w kolko, az mam ochote wziac bejzbola i im zdzielic

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Ja niestety musze sie wyzalić, czy nasi tz. naprawde sa tak niemyslącym gatunkiem??
Był teraz mój na szkoleniu wyjechał w środę, wiec widzieliśmy sie we wtorek ostatnio, wrócił w piątek póznym wieczorem, a o 2 rano pojechał UWAGA na ryby i wrócił w sobotę póxnym wieczorem, a dziś cały dzień przespał bo tak strasznie zmęczony, szkoda ze my nie bywamy zmęczone... wiecie z punkntu pracy w domu było mi lepiej samej z młodą, naczynia nie zostawały na stole, ubrania wszedzie i milion innych rzeczy miało swoje miejsce, a teraz znów to samo, idę spać a rano syf, i komentarz ze sie czepiam... oj czepiam czekam wciaż na wynieseinie choiniki (bo cholera w donicznce i nie mam siły) czekam na naprawienie szafki (chyba sama sie naucze) czekam na zawieszenie chustawki dla młodej, tylko czekam i wymagam i ejstem zła
dla Tz. Mam nadzieje, ze mozg wroci mu na miejsce i zauwazy, ze opieka nad dzieckiem+domem nie polega na wylegiwaniu sie i relaksie niestety sporo facetow mysli, ze zajmowanie sie dzieckiem to to proste, latwe, niemeczace...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
elo

dziewczyny jak wygląda marudzenie Waszych dzieci podczas zabkowania? to jest takie jęczenie czy płacz, taki konkretny?

bo Bianka czasem (np. dzisiaj jak ją przed chwilą usypiałam) ma tak że possie cyca i nagle zaczyna się denerwować, płakać i w końcu wpada w taką histerię jakby ją kto ze skory obdzieral nic nie pomaga: noszenie na leżąco, w pionie, śpiewanie, lulanie, masowanie czasem mam wręcz wrażenie, że im bardziej jestem czulsza w tym momencie dla niej, tym bardziej ją to drażni
to wygląda tak jakby cos ją strasznie bolalo i po 2-5 min, jak nagle przyszło, tak nagle jest spokój jakby bolal brzuszek to chyba powinna przykurczać nózki i brzuch powinien byc twardy, a ona przeciwnie - pręży się i prostuje, myślalam że może papmpek ją uwiera, ale rozebralam ją, poprawiłam - to nie to.
Jak podczas tego płaczu probuje ja przystawic do cyca, to odwraca glowę i jeszcze bardziej sie wścieka. Sama nie wiem czy coś jej dolega, czy taka jej natura? Ale nie wydaje mi się żeby ot tak sobie wpadała w taka histerię
Macie jakieś pomysly, przypuszczenia? Bo z bezsilności w danym momencie - ze nie jestem w stanie pomóc własnemu dziecku, chce mi się plakać Moga to być nadchodzące zęby? Dodam, że w ogóle się nie ślini... a tylko ząbkowanie przychodzi mi na myśl
moj jak wychodzil mu zabek to jeczal i chwytal sie raczkami za dziasla, gryzl wszystko. Teraz wychodzi nam 2gi zabek i gryzie nawet pasu od fotelika

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich dziś byłam z Tomkiem na basenie i spotkałam .... Tuszkę z Frankiem To znaczy bardziej Tuszka mnie bo to ona nas poznała
ooo ale fajnie ja licze, ze uda mi sie w koncu Dygotke spotkac bo mamy wzglednie blisko ale jestem cale dnie bez auta

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Moja płaczę, krzyczy przy zasypianiu i wyjdzie ząbek Jak pierwszy ząb wychodził to było tak samo i mega ślinotok trwało to ok.3 tyg. wtedy był spokój a teraz znowu się zaczęło to samo...za to w nocy jest cicho

A my dzisiaj zrobiliśmy grilla z moimi rodzicami ale się objadłam masakra
:P
mniam! ale bym opierdzielila kurczaczka z grilla
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:12   #513
elf27
Zadomowienie

GOLDI ja Cię rozumiem, my za mc mamy wesele i serio boję się zostawić naszego alergika z mamą, bo nie wiem co mu da głupio tak nie ufać własnej rodzicielce, jest kochana ale zawsze chce być najmądrzejsza i mieć rację.

GLAM wybacz mi, wredna jestem, al padłam jak przeczytałam Twój opis nocki
Stary 2012-05-28, 07:13   #514
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

to bedzie kolejny sezon?:slin a:
jak dobrze, ze Blair zostawila Dana!
Będzie na jesień Ja na zalukaj.pl oglądam
No dobrze, ale po co Chuck wymyśla
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:15   #515
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Karolinka fajne są takie spotkania

Wiecie coś mnie martwi z tą moją: ona sama zasypia Nie potrzebuje lulania, przytulania. Czasem jak się tak wierci, to ją wezmę, utulę a tak to najczęściej sama, bierze pieluszkę i się zwija w kłębuszek i śpi Nie wiem czy ona lubi się przytulać lubi być na rękach, bawić się jakąś grzechotką, ale po jakimś czasie zaczyna się kręcić i odkładam ją na bujaczek i tam sobie siedzi grzecznie Nakarmię ją, beknę, widzę, że już przysypia odkładam do łóżeczka i zasypia. Wiem, że wiele z Was musiało to dziecko nauczyć, a ona sama umiała

Poza tym wyczytałam, że powinna już jakoś gaworzyć, a ona nic nie gada.
moj podobnie, najlepiej mu zasnac samemu wtulonym w pieluszke. Przytulanie srednio lubi, od buziakow zaczyna juz uciekac ale to nic dziwne bo jest moim dzieckiem. Ja ponoc od urodzenia nie dawalam sie przytulic, ani calowac. Mam tak go dzis tylko Tz moze mnie przytulic (raczej na chwile bo dluzej nie lubie), calowanie przejdzie
ja ogolnie nie lubie jak ktos mnie dotyka, lubie utrzymywac dystans wiec Olek ma to po mnie.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Seonko to tylko sie ciesz, ze takie bezproblemowe dziecko ci sie trafilo moj tez nie gaworzy, czasem, ale to bardzo rzadko cos tam wyduka, ale tak to tylko pluje w roznym natezeniu, a jak mu sie cos podoba, jak dzis blyskotki na targach, to malo sie nie odwodni z tego plucia radosnego
Stary 2012-05-28, 07:18   #516
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiedziałam że małej już coś wyszło, wczoraj tż przyczaił a nawet nie zaopatrywałam się w ten żel na ząbki... kochana córeczka

moja to samo. lubi być na rączkach, ale broń Boże się przytulić. lubi zasypiać na cycusiu, ale tylko w południe. a tak to odkładam łapie za zabawki, które ma przywiązane do łóżeczka z dwóch str i kima. w wózku poprostu zasypia...pieluszki do przytulania jej nie interesują...

zmysł już ja bym mu dała wętke nie wie że ma w domu rodzinę...ja mojego ścigam z żartem, ale skutkuje. db że on nie lubi wędkowania

rano wzięłam moją panią na śpiocha do cycka, bo z jednego zrobiła mi się skała. jedno karmienie w nocy
dzisiaj z tż obchodzimy 1 rocznicę ślubu, wczoraj opędzlowaliśmy całą buteleczkę wina, było też ciacho i pizza i wiadomo co
Wszystkiego naj, naj, naj i pocieszy z zula na dalsze lata
no i gratki za zabek

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:18   #517
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Aaaaa nic nie wdze nic nie widze zazsroszcze tym co spaly 3 godz

Od dzis wynosze chlopakow na noc do piwnicy
Pobudki byly co godzina, jeden sie rozeddze to musze natychmiast cycem przytkac bo inazej zaraz sie budzi drugi i jest wrzask stereo ( dzis w nocy chyba ze 4 razy tak mialam) a stereo to koszmar po prostu, co sie pierwszego uspokoi to drugi wrzeszczacy go denerwuje i nakreca do placzu

Cyckali cala noc, spalam w poprzek lozka z dwoma
Srulami przyklejonymi do moich bokow i tylko zaluje ze nie mam na tyle dlugich cyckow zeby kazdemu spod pachy zwiesic po jednym lezac na plecach i moc choc chwile pospac
A w poprzek bo srule tak sie wierca, przekrecaja po milion razy ze sie boje
Ze normalnie ten od brzegu mi zleci
rozwalilas mnie ale zaczynajac czytac tego posta od razu pomyslalam, ze fajne bylyby takie dlugie cycki zeby obaj mogli sie przyssac jednoczesnie
wspolczuje nocki
Stary 2012-05-28, 07:20   #518
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
czy moj dziec nie umie spasc na tylek jak kazde normalne dziecko na bok leci, stal przy lawie, puscil i ryk, ale sie nie stuknal, bardziej ze strachu to bylo

Aniolina twoja Kasia jak stoi to tez nie umie usiasc z powrotem? Musze malego sadzac, bo jak sie zudzi to wyje i nie wie co robic

a i sie jeszcze pochwale, ze moj opozniony w kwestii stop dziec pierwszy raz zapakowal je do dzioba
Kasia najpierw puszczala sie tego co trzymala(zazwyczaj szczebelkow) i leciala na pupe, ona ma pieluchy wielo i to jest dobra amortyzacja. A w ten weekend odkryla, ze mozna siadac bardziej kulturalnie i caly czas cwiczyla przysiady Zreszta to post sprzed kilku dni, pewnie Twoj tez juz umie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie jakiś dobry rozjaśniacz pod oczy ?
A i jeszcze krem pod oczy rozjaśniający worki? Bo wyglądam nie zaciekawie
moja rodzina uzywa rozjasniacza loreal i sa zadowoleni, ja nie uzywam takich wynalazkow choc teraz by sie nawet przydal

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Jedziemy dziś na zakupy w czwóreczkę, juz mieszkanko uprzątnięte, potem szarlotkę upiekę, znalazłam jakiś przepis, ciekawe co mi wyjdzie, bo moje szarlotki jakieś nigdy specjalnie pychuśne nie były, ale zjadliwe to i owszem, więc nadal szukam złotego przepisu.
bardzo smaczna szarlotka wychodzi z przepisu na opakowaniu przyprawy do szarlotki kamis, polecam

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
takie pieprzoty każdy może mówić i nie bardzo wierze, że już chodzi to dziecko bo mój Mikołaj jest 8 dni starszy od twojej dzidzi i co nawet siedzieć sam nie umie bo zaraz chce coś dostać i sie składa jak scyzoryk zaczyna coś pełzać ale nie raczkuje a jest za☠☠☠iś*ie ruchliwym dzieckiem....szczerze jeszcze nie widziałam 6,5 miesięcznego dziecka żeby chodziło
basiula, moja ma 6.5 miesiaca i jak by jej pozwolic to by kilka kroczkow zrobila za raczki, a sama siada odkad miala 5.5 miesiaca wiec ja wierze.
Aczkolwiek inna sprawa po co ktos te rzeczy opowiada, czy bo sie cieszy po prostu czy chce innych zdolowac.

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich dziś byłam z Tomkiem na basenie i spotkałam .... Tuszkę z Frankiem To znaczy bardziej Tuszka mnie bo to ona nas poznała
super

Cytat:
dzisiaj z tż obchodzimy 1 rocznicę ślubu, wczoraj opędzlowaliśmy całą buteleczkę wina, było też ciacho i pizza i wiadomo co
gratulacje

Ja bym wolala, zeby moja przesypiala cale noce a nie wstawala. Ostatnio jak w zegarku znow- 12, 3 i 6 pobudka jak pisali w ksiazkach, ze dzieci zaczynaja przesypiac ok 6 roku to wierzylam i myslalam, ze to strasznie dlugo, a tu pol roku minelo a pobudki na ciumkanie sa. Jak jej nie daje cycka to sie zupelnie wybudza i ma problem z zasnieciem.

MOaj niedawno zaczela gaworzyc, ale tez rzadko to robi, najczesciej wieczorem. W ogole smiac sie w glos tez malo sie smieje, czasem wieczorem. Normalnei sie tylko usmiecha.

Spoznione zycznie z okazji dnia matki ja z tej okazji wiekszosc dnia spedzilam bez dziecka, bo tesciowie sie z Mala bawili. Az tak dziwnie bylam w sklepie bez pospiechu- wzielam dluga kapiel. szok.

w ogole nawet mnie ostatnio mnie rodzinka zirytowala. NO bo wysylamy Kasie do zlobka i wciaz sie wahamy do ktorego, ona bedzie miala 9.5 miesiaca wtedy a tu gadanie, ze pierwszy rok to starsznie wazny dla rozwoju, ze jak pojdzie do zlobka to sie nie bedzie do nikogo przywiazywac i w ogole jaka to wielka krzywda dla niej. NO ale cos ja mam kurcze zrobic, z pensji tzt nie damy rady, niania to tez mnostwo kasy i tak naprawde nie wiadomo kto, a jedyna osoba ktora nie pracuje to tesc ktory jest typem bardzo narzucajacym swoje zdanie i nadgorliwym i musialby z nami caly czas mieszkac. Ehh
i sie poczulam wyrodnym rodzicem, ze dziecko do zlobka wysylam. Dodam, ze te opinie od osoby po pedagogice wiec poparte logicznymi argumentami.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:23   #519
goldika
Zakorzenienie

Nikaa2
w koncu jestes, brakowalo mi Cie tutaj!
za zebolki!
zazdroszcze tego pobytu na wsi!
u nas wszystkich raczej ok,
Glam czeka na zula, ma byc w polowie czerwca,
Princessce hormony szaleja
wiekszosc naszych T-zuli jest niemyslaca co wiemy nie od dzisiaj
sporo zabkow nowych na watku mamy, kilka wozkow kupily laski.
A ostatnie kilka dni temat toczyl sie wokol napalonych koni

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
GOLDI ja Cię rozumiem, my za mc mamy wesele i serio boję się zostawić naszego alergika z mamą, bo nie wiem co mu da głupio tak nie ufać własnej rodzicielce, jest kochana ale zawsze chce być najmądrzejsza i mieć rację.

GLAM wybacz mi, wredna jestem, al padłam jak przeczytałam Twój opis nocki
my w lipcu idziemy na wesele. Tz stwierdzil, ze pojdziemy z mlodym, polozymy go w spac w pomieszczeniu obok sali i bedziemy zagladac co jakis czas. Mi srednio taki plan podchodzi, osobiscie nie chcialabym byc zamknieta w obcym miejscu i siedziec tam sama. A nie mamy z kim mlodego zostawic bo cala rodzina Tz bedzie na tym weselu a moja rodzina bedzie 400km od tego miejsca.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Będzie na jesień Ja na zalukaj.pl oglądam
No dobrze, ale po co Chuck wymyśla
no bo to Chuck, byloby za latwo jakby chcieli byc ze soba w tym samym czasie
Stary 2012-05-28, 07:24   #520
muffinka90
Zakorzenienie

nikaa odpoczelas znaczy? Vikus wynianczony przez babcie? gratki za kolejne zabki mowisz, ze wampirek? tzn dwojki mu wyszly na gorze? Dobrze rozumiem?

co do streszczenia to ostatnie dni minely nam pod znakiem... KONIA wroc kilka stron, nie pozalujesz

glam a nie karmilas nigdy kladac dziecia wzdluz siebie na brzuchu (ty na plecach lezysz) mlody tak lubil, lezal przy cycku na brzuszku, troche mi zjechal na ramie i tak kimal, wtedy dwojke mozesz podlaczyc bez wyciagania cyckow na kilometr

szpilko dla jednozebnej Helusi tez to sie dzieciaki na zabki zmowily

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-28, 07:24   #521
Oliveira79
Zadomowienie

houk

Cytat:
Aaaaa nic nie wdze nic nie widze zazsroszcze tym co spaly 3 godz
ja też niby młoda spała jak zwykle - czyli 3 pobudki ale jestem wyjątkowo niewyspana chociaż wczoraj mnie zadziwiła, bo jak zasnęła po 19:30 to pierwsza pobudka była po 23:40 (a zwykle to tak 2-2,5 h to max)

B. od piatku lekko pokasłuje, musze sie z nia wybrac do dr - wasnie nas zarejestrowałam na 15:10 - pewnie to nic strasznego ale wole dmuchac na zimne, niz mialoby sie to rozwinąć w coś gorszego

a teraz znowu taki płacz jak wczoraj - nic nie pomaga noszenie, masowanie... i nagle samo przeszlo oj nie pozwala mi sie nudzic mój mały wypłosz
a może to rzeczywiście ból brzuszka? w sumie to od dwóch czy trzech dni nie zrobila porządnej koopy, tzn.robi takie plastelinowe bobki kilka razy dziennie ale żeby sobie porządnie srujnela to w sumie nie pamiętam kurcze musze chyba bardziej rejestrowac te jej kupy, kiedy, ile... bo to rzeczywiscie moze byc przyczyna

zasnęła

pedzę robic śniadanko a potem zapraszam na kawkę

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:25   #522
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
witajcie moje KoFFAne

jutro idziemy na kontrolę, ciekawe ile waży i mierzy bo uważam, ze wiejskie powietrze mu wyjątkowo służyło jak go chce wziąść na odbijanie to jego nogi mi się plączą i sięgają do łóżka a on to chętnie wykorzystuje i próbuje stawać... uwielbia "siudać" czyli odbijać się nóżkami o twarde podłoże.... oczywiście nie pozwalam mu za często bo boję się o jego kręgosłup.....i często jak siedzi na kolankach czy na wpół leży to się pręży robi mostek co w jego wydaniu oznacza że chce na nóżki do stania
witaj )
moja tz sie tak prezy dlatego zmiana pieluchy to jakas masakra. i jeszcze warczy wtedy

Cytat:
rozwalilas mnie ale zaczynajac czytac tego posta od razu pomyslalam, ze fajne bylyby takie dlugie cycki zeby obaj mogli sie przyssac jednoczesnie
wspolczuje nocki
jeszcze pare miesiecy karmienia i moze bedziesz miala takie "gadzety" glam
Stary 2012-05-28, 07:25   #523
glamourous
Zakorzenienie

Goldi no faktycznie faceci to bezmozgowi

Nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze moj posiedzi w domu. Dziecmi, niech zobaczy jakie to przyjemne i proste

Tez mnie ostatnio bezmozgowiec wkurzyl
Gadka taka- zobaczylam zdjecie tesciowej, ona jest pol roku po operacji, schudla z 15 kilo ( a nie byla wcale gruba)
Mowie ze kiepsko wyglada
-tzt- to dlatego ze teskni za wnukami ( ja to odebralam jako oskarzenie ze nie chce pojechac do indii. Po drugie jak bylismy z mala
Soniusia to tesciowa sie z nia pobawila moze ze dwa razy max po pol godz przez 2 mce)
Ja na to- to ciekawe czemu ja tak marnie wygladam
A tzt- bo jestes zmeczona, nie masz czasu zjesc i zadbac o siebie . A ja to odebralam jako ironie
Stary 2012-05-28, 07:26   #524
goldika
Zakorzenienie

Aniolina w Waszej sytuacji z tego co piszesz nie macie wyjscia. Nie jestes wyrodna matka! tez co nieco slyszalam, ze ten pierwszy rok jest wazny (na zajeciach na studiach mialam o tym) ale przeciez jak wysle sie 9,5mc dziecko do zlobka to nie jest tak, ze od razu krzywde mu sie robi. Bedziesz z nia spedzac przeciez i tak duzo czasu a zlobek ma tez plusy: bedzie kontakt z innymi dziecmi
Stary 2012-05-28, 07:27   #525
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a teraz znowu taki płacz jak wczoraj - nic nie pomaga noszenie, masowanie... i nagle samo przeszlo oj nie pozwala mi sie nudzic mój mały wypłosz
a może to rzeczywiście ból brzuszka? w sumie to od dwóch czy trzech dni nie zrobila porządnej koopy, tzn.robi takie plastelinowe bobki kilka razy dziennie ale żeby sobie porządnie srujnela to w sumie nie pamiętam kurcze musze chyba bardziej rejestrowac te jej kupy, kiedy, ile... bo to rzeczywiscie moze byc przyczyna

zasnęła

pedzę robic śniadanko a potem zapraszam na kawkę
moze ja zatwardzilo?
Stary 2012-05-28, 07:27   #526
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
jak dojdzie przesylka to sie pochwalisz??
ja niestety nie ufam ludziom i nie zrobilam przedplaty zawsze mnie zaskakuje jak ludzie na allegro mi proponuja, ze kupia cos ode mnie poza aukcja, robia mi przelew i dopiero wysylam im towar. Zawsze oczywiscie wywiazuje sie i wysylam towar ale osobiscie nikomu nei dalabym wczesniej kasy

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

to bedzie kolejny sezon?:slin a:
jak dobrze, ze Blair zostawila Dana!
wiesz, nawet jak nie wysle, to trudno, 12zeta ta zawieszka, wiec nie zbiednieje bardzo, na tych targach strasznie drogo nie jest na szczescie, wiec mozna poszalec. Kupilam jeszcze sztyfty z czarnego piasku pustyni i pare drobiazgow, co sie zawsze gubia/lamia, zatyczki do sztyftow itd

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-28, 07:28   #527
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldi no faktycznie faceci to bezmozgowi

Nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze moj posiedzi w domu. Dziecmi, niech zobaczy jakie to przyjemne i proste

Gadka taka- zobaczylam zdjecie tesciowej, ona jest pol roku po operacji, schudla z 15 kilo ( a nie byla wcale gruba)
Mowie ze kiepsko wyglada
-tzt- to dlatego ze teskni za wnukami ( ja to odebralam jako oskarzenie ze nie chce pojechac do indii. Po drugie jak bylismy z mala
Soniusia to tesciowa sie z nia pobawila moze ze dwa razy max po pol godz przez 2 mce)
A tzt- bo jestes zmeczona, nie masz czasu zjesc i zadbac o siebie . A ja to odebralam jako ironie
oj mam nadzieje, ze chlopcy i Sonia dadza mu popalic... niech kuzwa zobaczy jak to jest. A wtedy dowalaj mu jakimis glupimi tekstami.
Stary 2012-05-28, 07:28   #528
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

moja teraz wlasnie marudzi ale miala wlsniej takie akcje jak opisujesz i tez nie wiem od czego to bylo. Ale przeszlo
oby u nas też przeszło

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:29   #529
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam. Nz pampersy w cerfie jest promocja za 79to duze pudlo.w Piotrze i Pawle biale sa z chusteczkami.Tz poszedl lowic ryby w naszym stawie.Ciekawe co bedzie na kolacje.Moja chodzi na zajecia muzyczne gra na trabce gitarze i pianinie.czasem poczyta gazete lub ksiazke i ostatnio wprowadzilam jezyk angielski.tez mam udokumentowane aha liczyc do 5tez potrafi

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

hmmm a gdzie Goldika?
znowu bylam na jezdzie konnej okazalo sie, ze w stajni 5min od mojego mieszkania jest do wspoldziezawy klacz. Co prawda istny diabel, strzela barany w czasie jazdy, gryzie, straszny, rzuca sie... ale za 250zl moglabym jezdzic co miesiac nawet codziennie. Czekam na info od jej wlascicielki, moze sie dogadamy
Stary 2012-05-28, 07:29   #530
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Mowie ze kiepsko wyglada
glam ale podobno facieci nie mowia z kontekstem- w sensie moze myslal dokladnie to co mowil?

Cytat:
Aniolina w Waszej sytuacji z tego co piszesz nie macie wyjscia. Nie jestes wyrodna matka! tez co nieco slyszalam, ze ten pierwszy rok jest wazny (na zajeciach na studiach mialam o tym) ale przeciez jak wysle sie 9,5mc dziecko do zlobka to nie jest tak, ze od razu krzywde mu sie robi. Bedziesz z nia spedzac przeciez i tak duzo czasu a zlobek ma tez plusy: bedzie kontakt z innymi dziecmi
no kontakt z bakteriami i wirusami... no i to tez niedobrze dla rozwoju jak dziecko w pierwszym roku choruje, lepiej pozniej. kurcze superby bylo jak by macierzynski byl rok, skoro to takie super wazne, sa kraje gdzie jest
Stary 2012-05-28, 07:30   #531
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, nawet jak nie wysle, to trudno, 12zeta ta zawieszka, wiec nie zbiednieje bardzo, na tych targach strasznie drogo nie jest na szczescie, wiec mozna poszalec. Kupilam jeszcze sztyfty z czarnego piasku pustyni i pare drobiazgow, co sie zawsze gubia/lamia, zatyczki do sztyftow itd
aaa no to faktycznie tyle to i ja bym pewnie zaryzykowala. myslalam, ze chodzi np o 100zl
Stary 2012-05-28, 07:31   #532
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
glam ale podobno facieci nie mowia z kontekstem- w sensie moze myslal dokladnie to co mowil?

no kontakt z bakteriami i wirusami... no i to tez niedobrze dla rozwoju jak dziecko w pierwszym roku choruje, lepiej pozniej. kurcze superby bylo jak by macierzynski byl rok, skoro to takie super wazne, sa kraje gdzie jest
a i z tym pierwszym rokiem to podobno w rozwoju dziecka dzieje sie tylko co przez 12 kolejnych lat zycia
Stary 2012-05-28, 07:31   #533
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

My wczoraj sprzedaliśmy Polusie moim rodzicom (Pokszyfko pojechali zwiedzać do Ciebie park ), a my poszlismy na spacer z Michalkiem. Ale mielismy wyrzuty sumienia...na szczescie burza sie rozpętała, wiec długo nie chodzilismy...Ostatni raz ja sprzedalismy :/

Cytat:
rano wzięłam moją panią na śpiocha do cycka, bo z jednego zrobiła mi się skała. jedno karmienie w nocy
Laska...ale Ty karmisz, prawda?odciągałas to mleko po winie?Jak Tz wrócił w sobote to też lampkę się napiłam (takiego słabszego), ale wyrzuty sumienia miałam straszne
Cytat:
Od dzis wynosze chlopakow na noc do piwnicy

czekaj zadzwonie do "Uwagi"

Cytat:
Pobudki byly co godzina, jeden sie rozeddze to musze natychmiast cycem przytkac bo inazej zaraz sie budzi drugi i jest wrzask stereo ( dzis w nocy chyba ze 4 razy tak mialam) a stereo to koszmar po prostu, co sie pierwszego uspokoi to drugi wrzeszczacy go denerwuje i nakreca do placzu

Cyckali cala noc, spalam w poprzek lozka z dwoma
Srulami przyklejonymi do moich bokow i tylko zaluje ze nie mam na tyle dlugich cyckow zeby kazdemu spod pachy zwiesic po jednym lezac na plecach i moc choc chwile pospac
A w poprzek bo srule tak sie wierca, przekrecaja po milion razy ze sie boje
Ze normalnie ten od brzegu mi zleci
kurcze mój też tak całą noc na cycu wisi ostatnio Polusia już odk liku miesięcy spała całą noc, a ten tylko za cyca łapie i to jeszcze odwraca się juz przygotowany z wyciagnietmi rączkami na śpiocha

Mój Michałek też ma już tydzień ząbka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:33   #534
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Kasia najpierw puszczala sie tego co trzymala(zazwyczaj szczebelkow) i leciala na pupe, ona ma pieluchy wielo i to jest dobra amortyzacja. A w ten weekend odkryla, ze mozna siadac bardziej kulturalnie i caly czas cwiczyla przysiady Zreszta to post sprzed kilku dni, pewnie Twoj tez juz umie
a no jeszcze nie umie ale Kasia to juz wisze wyzszy level
co do tego prowadzania za raczki, to mlody tez by chetnie, ale nie daje, chociaz jak stoi przy krzesle, a ono sie odsuwa, to lezie z tylu

goldi a moj to by tylko sie kleil do mnie, jak siedze z nim na podlodze, to sie nie pobawi sam, tylko lazi po mnie, turla mi sie po nogach, robi mi pierdziochy na rekach

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-28, 07:36   #535
elf27
Zadomowienie

matko o czym Wy gadacie??? siedzenie, stanie, podpieranie ja szaleję ze szczęścia jak młody się pare razy obroci

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

mój też przylepiec- pierwszy to miziania i całowania, to mu gra
Stary 2012-05-28, 07:40   #536
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
my w lipcu idziemy na wesele. Tz stwierdzil, ze pojdziemy z mlodym, polozymy go w spac w pomieszczeniu obok sali i bedziemy zagladac co jakis czas. Mi srednio taki plan podchodzi, osobiscie nie chcialabym byc zamknieta w obcym miejscu i siedziec tam sama. A nie mamy z kim mlodego zostawic bo cala rodzina Tz bedzie na tym weselu a moja rodzina bedzie 400km od tego miejsca.
my tak mielismy zrobic, bo nie bylo z kim malego zostawic, ale mielismy umowionia laske, zeby caly czas w tym pomieszczeniu obok byla, bo w halasie mozna malucha nie uslyszec (zreszta mialo byc tam jeszcze jedno dziecko oprocz naszego) no ale jednak moja mum przyjedzie do F. bo cale lato bedzie za granica i nie bedzie go widziala. Tylko jak on nie przestanie wyc jak mnie sekunde nie ma, to nie wiem jak to bedzie

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
aaa no to faktycznie tyle to i ja bym pewnie zaryzykowala. myslalam, ze chodzi np o 100zl
za tyle to ja bym jej nawet na miejscu nie kupila

glam dla zula

domiks za zabka, spoznione ale szczere

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-05-28 o 07:41
Stary 2012-05-28, 07:44   #537
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
a no jeszcze nie umie ale Kasia to juz wisze wyzszy level
co do tego prowadzania za raczki, to mlody tez by chetnie, ale nie daje, chociaz jak stoi przy krzesle, a ono sie odsuwa, to lezie z tylu

goldi a moj to by tylko sie kleil do mnie, jak siedze z nim na podlodze, to sie nie pobawi sam, tylko lazi po mnie, turla mi sie po nogach, robi mi pierdziochy na rekach
moj pierdziochy tez nam robi ciagle i sobie tez daje robic. Ale tak zeby go utulic, wziacw ramiona i przytulac to
zazdroszcze takiego pieszczocha!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 07:47   #538
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Laska...ale Ty karmisz, prawda?odciągałas to mleko po winie?Jak Tz wrócił w sobote to też lampkę się napiłam (takiego słabszego), ale wyrzuty sumienia miałam straszne
ja tez pijam winko, tzn pijalam jak Mloda miala pierwsza pobudke ok 2, teraz jak wstaje o 24 to picie wina ok 21 to juz za pozno. Nie trzeba mleka odciagac tylko poczekac az alkohol wyparuje/ przetrawi sie w organizmie.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
matko o czym Wy gadacie??? siedzenie, stanie, podpieranie ja szaleję ze szczęścia jak młody się pare razy obroci

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

mój też przylepiec- pierwszy to miziania i całowania, to mu gra
moja ostatnio czasem pozwala sie ponosic tak na "dzidziusia" na raczkach i sie patrzy na mnie, ale normalnei to zapomnij mama o jakis przytulaniu i buzi. Aczkolwiek sluze jej jako podpórka i strefa bezpiecznego wspinania sie.
Stary 2012-05-28, 07:53   #539
elf27
Zadomowienie

nasz też tak ma noszony na rekach patrzy w twarz i rechocze

Kiełbas ostatnie dni wstaje o 4, mruczy, warczy, zasypia 5, śpi do 6 a potem od 7 odsypia nockę
Stary 2012-05-28, 07:57   #540
goldika
Zakorzenienie

moj uwielbia wyrywac mi po jednym wlosie, skubany juz tak operuje kciukiem i wskazujacym ze bez problemu wybiera sobie jednego wlosa i bach! wyrywa
a na rekach jak go mam to lubi lapkami badac mi twarz i tez smieje sie przy tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości