![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Ja niestety musze sie wyzalić, czy nasi tz. naprawde sa tak niemyslącym gatunkiem??
Był teraz mój na szkoleniu wyjechał w środę, wiec widzieliśmy sie we wtorek ostatnio, wrócił w piątek póznym wieczorem, a o 2 rano pojechał UWAGA na ryby i wrócił w sobotę póxnym wieczorem, a dziś cały dzień przespał bo tak strasznie zmęczony, szkoda ze my nie bywamy zmęczone... wiecie z punkntu pracy w domu było mi lepiej samej z młodą, naczynia nie zostawały na stole, ubrania wszedzie i milion innych rzeczy miało swoje miejsce, a teraz znów to samo, idę spać a rano syf, i komentarz ze sie czepiam... oj czepiam czekam wciaż na wynieseinie choiniki (bo cholera w donicznce i nie mam siły) czekam na naprawienie szafki (chyba sama sie naucze) czekam na zawieszenie chustawki dla młodej, tylko czekam i wymagam i ejstem zła ![]()
#482 |
Raczkowanie
|
sozaa - wczoraj w radiu mówili, że właśnie hotelarze przeliczyli się ze stawkami na euro, mają dużo pustych łóżek i z powrotem obniżają ceny na normalne.
Wiolqn - moja córcia śpi sama w pokoiku odkąd miała 3 miesiące. Dla pewności że ją usłyszę w nocy (bo karmię) mam włączoną nianię. Ale jak Adaś przesypia noce, to pewnie nawet to nie będzie potrzebne. Rano (ok.6) biorę ją do siebie do łóżka i końcówkę dosypiamy razem ![]() Po szczepieniu 2 tyg. temu okazało się, że młoda słabo przybrała - 6,5 kg a ma 6 miesięcy i musimy co miesiąc jeździć na kontrolę wagi. Miała robioną morfologię i badanie moczu - wyszło prawidłowo. Wczoraj byliśmy z Magdą w teatrze - chłopcy występowali w spektaklu - bardzo jej się podobało a na koniec zasnęła z cyckiem w ustach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Fatal przeszukalam watek blizniakowy- mi kiedys dziewzyny polecaly inhalator care life, ma smoczek dla niemowlat. Jednej dzoewczyny maluchy nie biora smokow ale Ten od inhalatora uwielbiaja
I fajne wzornictwo, sa na allegro
#484 |
Zadomowienie
|
elo
![]() dziewczyny jak wygląda marudzenie Waszych dzieci podczas zabkowania? to jest takie jęczenie czy płacz, taki konkretny? bo Bianka czasem (np. dzisiaj jak ją przed chwilą usypiałam) ma tak że possie cyca i nagle zaczyna się denerwować, płakać i w końcu wpada w taką histerię jakby ją kto ze skory obdzieral ![]() ![]() to wygląda tak jakby cos ją strasznie bolalo i po 2-5 min, jak nagle przyszło, tak nagle jest spokój ![]() Jak podczas tego płaczu probuje ja przystawic do cyca, to odwraca glowę i jeszcze bardziej sie wścieka. Sama nie wiem czy coś jej dolega, czy taka jej natura? Ale nie wydaje mi się żeby ot tak sobie wpadała w taka histerię ![]() Macie jakieś pomysly, przypuszczenia? Bo z bezsilności w danym momencie - ze nie jestem w stanie pomóc własnemu dziecku, chce mi się plakać ![]() ![]()
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
Oliveira dzis Zosia miała identyczny atak.Ja jednak obstawiałam ból brzucha. Nic nie pomagało, ale jak Tz zaczał robic z siebie ....to sie uspokoiła.
GLAM a zapytasz czy on jest cichy?Moje 2 sis maja ten miro ale raczej do cichych nie nalezy
#487 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, nie czytałam, ale sobie zapisze ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
nooo... narazie nic nie dał, wię to baaardzo droga chałwa była ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
luzzz... puściłam to mimo oczu ![]() chciałam się pochwalic ze zjadłam dzis czeresnie z tatowego drzewka- mniam, mniam ![]() miałam dziś jazde u taty... brak słów... padam dziś wiec nie doczytuje dalej i opisze jutro co i jak w klubie ... młoda w nocy co 1-2h pobudka... nawet nie wiem o ktorej do wyrka ją wziełam.... ledwo zyje... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno ciężko wejść, a najciężej to wyjść... u nas w łodzkiem jest takie "osiedle" gdzie ich sporo i kumpel co mieszka 5 min drogi juz taaaaakie historie opowiadal, ze az sie wierzyc nie chce... podobno niebezpieczne towarzystwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Oli moja sonia tak nerwowo jadla nie wiem czy jej za mocno lecialo czy za slabo ale czesto przy cycku byl placz i prezenie sie. I niestety to taka natura byla chociaz ja sie martwilam czy to nie bol gardla ucha itd
U chlopakow od zebow jest marudzenie, narzekanie, W ogole ostatnio duzo krzycza- jak sie zezloszcza albo cos sie nie podoba to jest wrzask i pisk Karolinka swiat jest maly... Pisalam wam ze jak sie chlopcy urodzili to asystowala pani doktor z ktora kiedys na wizazowym targowisku sie wymienialam. W zyciu bym nie myslala ze w mojej wiosce blabla- a ona 80 km z trojmiasta dojezdza Dalia to wal w klubie co i jak
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja płaczę, krzyczy przy zasypianiu i wyjdzie ząbek ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj zrobiliśmy grilla z moimi rodzicami ale się objadłam masakra:P
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-27 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Fatal akurat dziewczyna od tego nebulizatora odkad wrocila na maciwrzynski to sie odzywa raz na ruski rok wiec na odp pewnie trzeba bedzie poczekac
Jak bylam w szpitalu to mieli inhalatory biedronki i zuczki, tez sa na all i byly dosc ciche ( w porownaniu ze szpitalnymi) ale sa z tych drozszych
#493 |
Zakorzenienie
|
Karolinka fajne są takie spotkania
![]() Wiecie coś mnie martwi z tą moją: ona sama zasypia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wyczytałam, że powinna już jakoś gaworzyć, a ona nic nie gada. |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
seona zazdroszcze,ja moja mala dzis wlasnie poltorej godziny usypialam,zawsze tz to robil ale z braku laku mama musiala wystarczyc
i klik dla Ciebie ![]() oliviera my mamy podobnie od 2 dni,przy cycu masakra,jeczy i steka,prezy sie tak dziwnie,wczesniej tak nie miala,slinotok ze ja co chwile trzeba przebierac,i jak nie tolerowala smoczka dzis nie wiedzialam co robic,sprobowalam jej dac a ona z nim zasnela,kurde az nie moglam jej wyjac bo sie budzila ale w koncu sie udalo,tylko ze ciagle jej ta paszczke ogladam i nic a nic tam nie ma,zadnego zaczerwienienia,zadnej plamki ba a juz o zebolu nie wspomne ![]()
#495 |
Zakorzenienie
|
Seonko to tylko sie ciesz, ze takie bezproblemowe dziecko ci sie trafilo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
muffinko
![]() ![]() moja sie slini na potege i ktos zyczliwy mi kazal ja dopajac zeby sie nie odwodnila z braku sliny padam na twarz dobranoc,milej nocki ![]()
#497 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dzięki za odpowiedź na moje watpliwości co do histerii mojej młodej
![]() ![]() sorki, ale dzis cos nie mam weny żeby pisać ![]() ![]() ![]() dobranocki karaluchy pod poduchy ![]() ![]()
#498 |
Raczkowanie
|
U nas w koncu piekna pogoda i korzystamy z niej na potege, bo podobno niedlugo sie skonczy. Cale dnie spedzamy na plazy albo na spacerach. Dzis mielismy znajomych na grillu,dzieciaki bawily sie w ogrodku caly dzien.
Moja Laura tez kielbasa, choc malo tlusta ![]() Dzis w Edim byl maraton i moje starsze dziecko postanowilo sie przylaczyc do biegnacych, uciekajac tacie, kiedy wracali z zakupami. Wszyscy zaczeli jej klaskac, nawet w radiu o niej mowili hehe Milej nocy dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Śpicie jeszcze? ![]() ![]() ![]() Czy tż-ty to gatunek niemyślący? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Elu szacun, mialam noc jak ty na co dzien, bije poklony
![]() malego brzuch meczyl, pewnie po lekach, cale szczescie w poludnie ostatnia dawka... ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- princ wyprzedzilas mnie ![]() ![]() Lori niezla agentka ![]() tz wybywa na rybki, nie powiem, zeby byl wyspany po takiej nocy ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- o widze pokszyfke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zmysł już ja bym mu dała wętke ![]() ![]() ![]() rano wzięłam moją panią na śpiocha do cycka, bo z jednego zrobiła mi się skała. jedno karmienie w nocy ![]() dzisiaj z tż obchodzimy 1 rocznicę ślubu, wczoraj opędzlowaliśmy całą buteleczkę wina, było też ciacho i pizza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() witamy sie z rana,bo pozniej dopiero wieczorem uda mi sie wejsc zapewne znow pogoda do dupy,mala nie spi od 6 cos tylko jeczoli,i sie turla z brzucha na plecy i na odwrot,ale spala pieknie do 3:40,wiec jej wybaczam wszystko ![]() milego dnia ![]()
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
zmysł już ja bym mu dała wętke
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] hello normalnie mi nie przeszkadza wedkowanie, ale tym razem 4doby przeszlo spedzilam z mloda i oczekiwalam ze zajmie sie dzieckiuem a nie pojdzie w chorobe spac!!!
#506 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa nic nie wdze nic nie widze zazsroszcze tym co spaly 3 godz
Od dzis wynosze chlopakow na noc do piwnicy Pobudki byly co godzina, jeden sie rozeddze to musze natychmiast cycem przytkac bo inazej zaraz sie budzi drugi i jest wrzask stereo ( dzis w nocy chyba ze 4 razy tak mialam) a stereo to koszmar po prostu, co sie pierwszego uspokoi to drugi wrzeszczacy go denerwuje i nakreca do placzu Cyckali cala noc, spalam w poprzek lozka z dwoma Srulami przyklejonymi do moich bokow i tylko zaluje ze nie mam na tyle dlugich cyckow zeby kazdemu spod pachy zwiesic po jednym lezac na plecach i moc choc chwile pospac A w poprzek bo srule tak sie wierca, przekrecaja po milion razy ze sie boje Ze normalnie ten od brzegu mi zleci
#507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Wtajemniczenie
|
witajcie moje KoFFAne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale sie stękniliśmy z Vikusiem mieliśmy wyjechać tylko na weekend a nie było nas praawie 2 tygodnie, tylko w międzyczasie pytałam o gluta hehehe młodego "exponuje"na gluta od paru dni i jest gites ![]() dzisiaj idę poszukać słoiczkowych marchewek i dyń bo te nowalijki marchewkowe nie bardzo mnie przekonują ![]() w ogóle to szacun za nową część ![]() ![]() a co u nas? młodemu wyszły kolejne 2 ząbki na góze przez co zosrtał wampirkiem hehe, bo 2 na dole już miał ciągle jesteśmy na cycu jutro idziemy na kontrolę, ciekawe ile waży i mierzy bo uważam, ze wiejskie powietrze mu wyjątkowo służyło ![]() ![]() wcale się nie pogniewam jak mi streścicie co się u was działo przez ten czas ![]() ![]() p.s.ostatnio mi się kręci w głowie lecę jutro do lekarza po skierowanie na morfo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my tez mamy zabka! wczoraj wykielkowal! mala marudzila cale popoludnie i chchialam jej posmarowac dentinoxem, masuje a tam juz maly ostrzalek ![]() a w ogole to nie mam polskich znakow |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety nie ufam ludziom i nie zrobilam przedplaty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak dobrze, ze Blair zostawila Dana! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.