|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Nikita, nie wiem czy by to nie było nieodpowiedzialne żeby tak zamówić bez tych informacji ale chyba tak zrobię
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stroktorko, teraz dopiero zauwazylam, ze masz dostac @ tak jak ja 2.06.
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Tylko troszkę Was podczytywałam przez weekend, bo cały czas byliśmy w rozjazdach. W sobotę grill u rodziców, w niedziele obiad u babci, wieczorem wróciliśmy do domu, później jeszcze zrobiliśmy salon kosmetyczny naszemu kotu. Merudka znowu wygląda ponętnie... chudzina łysulek i tak cały weekend minął, ale było bardzo przyjemnie ![]() Kotek Maja jest super! Ana ja też się zgadzam co do zakazu handlu w niedziele. I nie zgadzam sie z tym, że każdy ma możliwość wyboru pracy, czasem po prostu bierze się co jest i nie porównywałabym pracy w sklepie z pracą lekarza, strażaka, policjanta, bo to jednak dość "misyjne" zawody, a sprzedawca do nich nie należy. Jeśli właściciele chcieliby mieć otwarte sklepy w niedziele - to niech sami stoją za ladą. Sama od jakiegoś czasu unikam zakupów w niedziele. Strong fajnie, że robisz kolejne podejście do soczewek. Najważniejsze to mieć dobrze dobrane i ja Ci polecam sieciówkę czyli Vision Express, wizyta z tego co pamiętam jest za darmo, a soczewki kupujesz. Będziesz miała dobrze dobrane i później będziesz mogła kupować przez neta itp. Moja sis u nich dobierała soczewki, zresztą do dzisiaj tam chodzi i jest bardzo zadowolona. Żabcia jak Twoje ktg w sobotę? Bo nie doczytałam? ![]() i nie będę kłamać, że pamiętam cokolwiek więcej ![]()
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ mial to samo, poszedl do lekarza zmierzyc dioptrie, dal mi jakies tam zakrzywienie a potem i tak mu zamowilam inne (bo w tych soczewkach co ci podalam jest wlasnie 8,6) i tez mu pasuja. |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc ja na miejscu twoim, skoro chcesz soczewki to poszłabym do okulisty...to tak jakbyś poszła na targ i kupiła okulary, które mają naklejkę jaką wadę korygują...absurd...
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-28 o 09:03 |
|
|
|
|
#4146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pomogło
![]() dach zmierzony a pan wylicza Cytat:
![]() a Teraz one są duże większe? No u mnie jak były bardzo nasilone i była krew to też umierałam w miarę jak dieta jest delikatna i kupka tez to jest ok, a jak pojawi się zatwardzenie to wtedy często pojawia się tez krew, bo one się podrażniają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ale okaże się w praniu czy np. jeszcze rok się nie przedłuży...Cytat:
Żabciu kiedy powiadomisz jeżeli zacznie się akcja? czy w ogóle jest taka możliwość, bo w końcu Ty daleko w świecie ![]() Kotku ale Maja miała zabawę!
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-05-28 o 09:06 |
||||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Wstrzymane..ale od czerwca działamy
Chociaż teraz też specjalnie się nie pilnujemy Ana co do problemów o których piszesz...to ja mam w sumie podobnie... a właściwie prawie identycznie..tylko że ja byłam u lekarza i on niczego nie wykrył..stwierdził, że taka moja natura...ooo.... albo po prostu jakieś naczynko czasem pęknie lub nie...i tyle...
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się w całej rozciągłości ![]() Strong ja też bym poszła do okulisty. Mi w ogóle pierwszy raz soczewki zakładał okulista i później jeszcze badał mnie pod odpowiednim sprzętem czy dobrze się układają na moich gałkach A w ogóle to całkiem niedawno zamówiłam soczewki (takie same jak od okulisty) przez internet i powiem Wam, że później 3 raz miałam zapalenie spojówek (być może zbieg okoliczności- ale wcześniej się to nie zdarzało)). I nie wiem czy trafiłam na jakąś wybrakowaną serię czy na oszusta (ale małopradopodobne, bo to był optyk internetowy) nie mniej zraziłam się i chyba pozostanę na kupowaniu soczewek u okulisty... |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale jestesmy bardzo zadowoleni, szczegolnie ogrod to swietna sprawa. |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstrzymywaliście z powodu Twojej pracy?A u jakiego lekarza byłaś? i że tak powiem jak ono to sprawdzał, diagnozował? oglądał tyły? ja na samą myśl mam stres |
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam identycznie Cytat:
![]() A ja szczerze nie znosze tego sklepu Trafilam na bardzo badziewne okulary, kilka znanych mi osob takze Kotek Maja jest boska Dzien dobry ![]() Przelecialam Was ![]() My mielismy wczoraj piekny rodzinny dzien, az za piekny bo dzis idziemy do lekarza...chyba Nas owialo a my na uszy to bardzo delikatni
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u lekarza byłam - proktologa, czyli u tego który się tym zajmuje tyły oglądał, bo inaczej jak ma zbadać?? :P Ale to nic nieprzyjemnego..da się przeżyć...tyle co się tyłkiem do niego wypinasz, hehe...ale ja poprostu nastawiłam się, że to lekarz..także do przeżycia...a skoro on nic nie znalazł..w sensie żadnych hemoroidów, itp. więc mu wierzę...ale kłucia mam czasami, tak jak ty opisujesz.. krwawienie rzadko kiedy...więc już się przyzwyczaiłam..zresztą ja odkąd pamiętam tak miałam..od dziecka, więc to może faktycznie moja natura
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-28 o 09:20 |
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ty Cytat:
|
||
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
ja mam jednego wlokniaka przy odbycie (koloru skory) a hemki byly zaraz po porodzie widoczne teraz sie chowaja a w chwilach jak z WC mam problem to sie pojawiaja, z tym ze bez krwi. Uzywalam masci ale to nic nie daje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do Vission, to ja nigdy u nich nic nie kupowałam (oprócz okularów słonecznych), nie lubię tego sklepu, ale moja sis dobierała u nich soczewki i jest bardzo zadowolona! Dlatego polecam A soczewki mają sprawdzonych firm, więc nie ma obaw, że to jakiś badziew. Za to kupuję u nich płyn do soczewek
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżałam w szpitalu, bo miałam podejrzenie torbieli czy czegoś podobnego. Miałam badanie (pomimo, ze byłam taka mała to pamiętam okropieństwo) ale nic nie wyszło i stwierdzili, że być może podczas badania ta torbiel czy coś innego mogło się oderwać, ale nie wiadomo, bo nic nie znaleźli no i w sumie później krwawień już nie było. A teraz od jakiegoś czasu są, ale to akurat wiem, że od hemoroidów A byłaś prywatnie czy na nfz? Cytat:
![]() A poza tym ostatnio u lekarza wzięłam taką nowość na wypróbowanie, niby te co nosiłam, ale udoskonalone ( w zasadzie to zamawiałam, bo ich nie miał ) i rewelacja są takie cieniutkie, że gibają się na palcu ![]() Na zimę super, bo przy ogrzewaniu nie wysuszały mi się oczy
|
||
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blonde, zdrówka dla Sebusia |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Ana byłam na NFZ..i nawet chyba niedługo czekałam, ale ile dokładnie to nie pamiętam
Może kiedyś skonsultuje to jeszcze raz u kogoś innego.. |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze, my z uchem to juz którys raz idziemy ![]() Idziemy na 16 do lekarza ![]() Byc moze ze soczewki sa znacznie lepsze, bo takich codziennych okularów to ja tam nie polecam ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Wybiłam się z rozmowy i nie umiem wrócić. Poczytam Was tylko.
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() kotku widać, ze Majka to małe szaleństwo. Jest cudna ![]() zgadzam się co do soczewek, powinien je okulista dobrać. Mój brat nosi i kiedyś mu się wada zmienił a dalej kupował te stare i dostał ochrzan , że mu rogówka przez to twardnieje, bo źle są dobrane czy coś takiego. Wczorajsza kąpiel w końcu udana. Mała wcale nie płakała. Pomarudziła tylko przy myciu głowki ale to kilka sekund dosłownie. Ale za to potem nam dała do wiwatu. Po kąpieli jadła 1,5 godziny aż byłam w szoku. A potem zaczęła płakać. I tak płakała i płakała od 24 do 1 nad ranem. Aż mąz ją przebrał (wcześniej miała sucho) i utulił i zasnęł. Kamiennym snem, bo spała aż do 6 rano nakarmiłam ją, przebrałam i zasnęła. Obudziła się o 8.30 i znowu ją nakarmiłam i przebrałam i jak zobaczyłam, ze odpływa to ją do kosza wrzuciłam i wyszłam. Bo chciałabym aby zasypiała sama a nie przy cycku jak zawsze. Na razie leży 15 min sama w pokoju i nie płacze.
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no to fajnie
Może mąż ma sposób na Maję
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zapartym tchem czytam te Twoje opowieści o małej |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jej nie rzucaj, prosze ![]() ![]() No lepiej dla Ciebie jak nie pozwolisz by Ci przy cycku zasypiała
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, Maleństwo
aa bo ja o niej bym mogła opowiadać godzinami hehe. Dziś mąz mi pracuje do 18 ech... |
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Mój też się czasami pyta jak tam temp. 

i tak cały weekend minął, ale było bardzo przyjemnie 

w miarę jak dieta jest delikatna i kupka tez to jest ok, a jak pojawi się zatwardzenie to wtedy często pojawia się tez krew, bo one się podrażniają
i z Tztem widzialam sie raptem 3 godziny dziennie