Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 08:41   #1771
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

haaaaaj
Mnie skurcze nie łapią ale takie mam stany przedskurczowe

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:44   #1772
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane
Przyszłam na chwile i zmykam do łóżka. Krew z nosa była zapowiedzią mojego przeziębienia wczoraj ledwo wytrzymałam na zajęciach. W dodatku egzamin nam na 9 czerwca przenieśli i okazało się, że w sumie to na darmo jechałam Byłyście już może przeziębione albo jesteście? Bo czytam na necie i pisze, żeby głównie domowe sposoby stosowac. Mi NIGDY takie nie pomagają, tylko antybiotyki. Wiem, że teraz to nic nie mogę wziąśc chyba, że mi lekarz coś przepisze ale do kogo isc? Do ginekologa swojego czy do internisty? Bo gin mam 6 czerwca, a szkoda mi kasy, zeby dwa razy płacic po 150zł dzisiaj do bólu gardła i kataru doszedł kaszel, ale tak straszny że od 6 już z 3 razy wymiotowałam mężuś kazał dzisiaj leżec plackiem, pic herbatke, mleko itp. i wstrzymac się z lekarzem, bo boi się, że leki dzidziusiowi zaszkodzic mogą mnie zaczął martwic ten kaszel, bo wyczytałam, że może wywołac przedwczesny poród

w dodatku dzidzius się wczoraj w ogóle nie ruszał, dzisiaj też jeszcze nie a od 21 tc ruszał się codziennie, raz mniej, raz więcej, a tu 25 się w sobotę zaczął i nic. Trochę się martwię Doradzcie czy poczekac jeszcze dzis i jutro pójsc do lekarza, i do którego ??

kajaja, anusia, lidka, konczita, tamlin, kasiam, choco, katie
dziękiuję

tamlin ludzka złośliwosc nie zna granic, ja popłakałam się wczoraj w autobusie jak ze szkoły jechałam na dworzec. Autobus cały załadowany, że szok to nawet nie liczyłam na wolne miejsce, ide tylko skasowac bilet. Kasownik grubym dziadem zastawiony mówie przepraszam raz, za chwile drugi i trzeci no i zaczynam wciskac się pomiedzy jego, a kasownik, a on do mnie z morda NIECH PANI BRZUCH WCIAGNIE A SIE NIE PCHA nosz myślałam, że mu krzywde zrobie. Na pół autobusu wydarłam się, że co pan nie widzi, że w ciązy jestem to się obrócił tak chamsko, że walnął mnie z łokcia w brzuch dobrze, że nie wyżej tylko tu zaraz pod biustem ale wystraszyłam się nie samowicie najlepsze, że jechałam jeszcze z jakieś 5 przystanków i NIKT nie ustąpił mi miejsca, mimo, tego, że prawie caly autobus słyszał jak wydarłam się na tego dziada aż mi się przykro zrobiło
a co do komunikacji miejskiej mam pytanie co w sytuacji, gdy miejsce dla kobiety ciężarnej w autobusie jest zajęte, proszę o zwolnienie go, a tu brak reakcji. Czy jeśli mam karte ciązy i pokaze ją kierowcy może zareagowac???

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

martusia, kajaja
Biedna Ty. Pij soczek z cytrynki, jedz czosnek. Euphorbium na katar jest bez recepty. Jasne że idź do internisty, będzie wiedział co Ci przepisać

Ja z kolei raz pod wieczór czułam bardzo mocne kopniaki. Szok bo pierwszy raz tak mnie bombardowała. Następnego dnia trochę spokojniej, nawet mniej intensywniej niż wcześniej i też mnie to martwiło.
Czytałam że na tym etapie mogą być jeszcze dłuższe przerwy jak np. dziecko się obróci. Na początek wypróbuj sposoby jak zjedzenie słodkiego lub szklanka mleka. Masz stetoskop?

Niestety też spotykam się z nieżyczliwością wśród ludzi (mało powiedziane w Twoim przypadku). Nikt mnie nie przepuszcza w kolejce, najwyżej kiedy kasjerka poprosi.
Strasznie mnie denerwuje jak się stare babska patrzą na mój brzuch ale to tak bezczelnie, nie mogą wzroku oderwać przez długi czas. Kompletnie nie czaję o co im chodzi. Rzucam tylko pogardliwe spojrzenie albo mówię na głos do męża "czemu ta pani tak się na mnie patrzy?" Tak mnie to wnerwia niesamowicie!!

Takie pytanko: macie czasem lekkie mrowienie górnej części brzucha, tuż pod piersiami jak leżycie na boku?

Na skurcze najlepiej łykać magnez i trzeba pić dużo wody. Mnie jeszcze nie męczą, a pamiętam w liceum jak wyłam w nocy z bólu.

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-05-28 o 08:48
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:49   #1773
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hey kochane
Przyszłam na chwile i zmykam do łóżka. Krew z nosa była zapowiedzią mojego przeziębienia wczoraj ledwo wytrzymałam na zajęciach. W dodatku egzamin nam na 9 czerwca przenieśli i okazało się, że w sumie to na darmo jechałam Byłyście już może przeziębione albo jesteście? Bo czytam na necie i pisze, żeby głównie domowe sposoby stosowac. Mi NIGDY takie nie pomagają, tylko antybiotyki. Wiem, że teraz to nic nie mogę wziąśc chyba, że mi lekarz coś przepisze ale do kogo isc? Do ginekologa swojego czy do internisty? Bo gin mam 6 czerwca, a szkoda mi kasy, zeby dwa razy płacic po 150zł dzisiaj do bólu gardła i kataru doszedł kaszel, ale tak straszny że od 6 już z 3 razy wymiotowałam mężuś kazał dzisiaj leżec plackiem, pic herbatke, mleko itp. i wstrzymac się z lekarzem, bo boi się, że leki dzidziusiowi zaszkodzic mogą mnie zaczął martwic ten kaszel, bo wyczytałam, że może wywołac przedwczesny poród

w dodatku dzidzius się wczoraj w ogóle nie ruszał, dzisiaj też jeszcze nie a od 21 tc ruszał się codziennie, raz mniej, raz więcej, a tu 25 się w sobotę zaczął i nic. Trochę się martwię Doradzcie czy poczekac jeszcze dzis i jutro pójsc do lekarza, i do którego ??

kajaja, anusia, lidka, konczita, tamlin, kasiam, choco, katie dziękiuję

tamlin ludzka złośliwosc nie zna granic, ja popłakałam się wczoraj w autobusie jak ze szkoły jechałam na dworzec. Autobus cały załadowany, że szok to nawet nie liczyłam na wolne miejsce, ide tylko skasowac bilet. Kasownik grubym dziadem zastawiony mówie przepraszam raz, za chwile drugi i trzeci no i zaczynam wciskac się pomiedzy jego, a kasownik, a on do mnie z morda NIECH PANI BRZUCH WCIAGNIE A SIE NIE PCHA nosz myślałam, że mu krzywde zrobie. Na pół autobusu wydarłam się, że co pan nie widzi, że w ciązy jestem to się obrócił tak chamsko, że walnął mnie z łokcia w brzuch dobrze, że nie wyżej tylko tu zaraz pod biustem ale wystraszyłam się nie samowicie najlepsze, że jechałam jeszcze z jakieś 5 przystanków i NIKT nie ustąpił mi miejsca, mimo, tego, że prawie caly autobus słyszał jak wydarłam się na tego dziada aż mi się przykro zrobiło
a co do komunikacji miejskiej mam pytanie co w sytuacji, gdy miejsce dla kobiety ciężarnej w autobusie jest zajęte, proszę o zwolnienie go, a tu brak reakcji. Czy jeśli mam karte ciązy i pokaze ją kierowcy może zareagowac???

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

martusia, kajaja
czesć

rany ale mam dziś zły nastrój nie wiem na co i na kogo, poprostu mam

Angel co za chamstwo nie martw się, dziadowi się wróci
A co do domowych sposobów, jak ci nie przejdzie maszeruj do lekarza. Po ostatnich doświadczeniach wiem, że nie warto się męczyć. Cały tydzień zmarnowałam na domowe sposoby, po czym infekcja rozwinęła się na tyle, że bez antybiotyków ani rusz.

I jak cię pocieszę od wczoraj moja dzidzia też prawie do mnie nie puka. Zawsze była aktywna wieczorem a tu nic. Cisza dziś, wczoraj też niewiele. Mam nadzieję. że odsypia.

Może potem coś nadrobię. Weekend miałam nawet spoko. Spęziłam z mężem. Wprawdzie był nieco zagrożony, bo moja teściowa sobie uznała, że TŻ będzie ich woził na imrezę. Jeszcze czego Człowiek ani 5 minut dla siebie nie ma. Ale ostatecznie pojechali sami.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:01   #1774
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej mamusie i dzidziusie!

Cytat:
[B] ludzka złośliwosc nie zna granic, ja popłakałam się wczoraj w autobusie jak ze szkoły jechałam na dworzec. Autobus cały załadowany, że szok to nawet nie liczyłam na wolne miejsce, ide tylko skasowac bilet. Kasownik grubym dziadem zastawiony mówie przepraszam raz, za chwile drugi i trzeci no i zaczynam wciskac się pomiedzy jego, a kasownik, a on do mnie z morda NIECH PANI BRZUCH WCIAGNIE A SIE NIE PCHA nosz myślałam, że mu krzywde zrobie. Na pół autobusu wydarłam się, że co pan nie widzi, że w ciązy jestem to się obrócił tak chamsko, że walnął mnie z łokcia w brzuch dobrze, że nie wyżej tylko tu zaraz pod biustem ale wystraszyłam się nie samowicie najlepsze, że jechałam jeszcze z jakieś 5 przystanków i NIKT nie ustąpił mi miejsca, mimo, tego, że prawie caly autobus słyszał jak wydarłam się na tego dziada aż mi się przykro zrobiło
co za chamstwo.biedna Ty
szkoda nerwów na dziada.leż kochana i odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Takie pytanko: macie czasem lekkie mrowienie górnej części brzucha, tuż pod piersiami jak leżycie na boku?
ja tak nie mam ale chyba w stopie mam mniejszy przepływ krwi bo taj ja jakos inczej czuje,w sensie ze mniej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:03   #1775
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, niedawno pisałyście, że wszystkie ubranka niemowlaka trzeba wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować. a co z pościelą, pokrowcami na przewijak, kocykami, czy pieluchami tetrowymi? też trzeba wrzucić do pralki i przelecieć żelazkiem?
Ja będę prała wszystko co się da nie wiadomo kto ich dotykał przy szyciu i gdzie były... ale ja bardzo lubie prać i prasować
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Hanuś widzisz to jak u nas nie mówiliśmy że Adrainna ma być i też wracaliśmy ze spacerku, sąsiedzi ze swoim bobaskiem przyjechali i mówią że Adunia ma maleńka na imię .. mojemu mężowi mina się pojawiła i już myśli ostro
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaj! wstałam sobie dopiero pospałam jak nigdy Nadrobiłam szybciorkiem was i powiem wam ze... zastanawiam sie czy imie mego synka zostanie takie jakie miało byc bo jak weszłysmy z mama na forum jakies wczoraj to sie okazało ze chyba zanim siedzidek urodzi to natanielów i natanbów bedzie jak psów.... juz sąsiadka nazwała tak synka znaczy Natan nazwała... a n iw wiedziała jeszcze ze mój ma tak miec na imie prawie tak chyba musze z TŻ tem jakąs zmiane wprowadzić
dziewczynki ważne żeby dziecko miało ładne imię a na to że się powtarza to nic nie poradzimy
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Przepraszam ale nie mam siły Was nadrabiać od piątku tyle się nazbierało0,że szok :/ ja właśnie co wróciłam ze szkoły... ten weekend był straszny, ale dałam radę

Słuchajcie czy Was też łapią skurcze ??? mnie od 2 nocy łapią w łydki... z piątku na sobotę to tak mnie złapał, że do dziś mnie boli :/
to bardzo nie dobrze że masz te skurcze, mnie lekarz na każdej wizycie pyta czy przypadkiem nie mam skurczy łydek, ja mówię że nie a on że jak by tylko się pojawiły to od razu do niego mam dzwonić bo to niebezpieczne. Oczywiście chodzi o niedobór magnezu i potasu. Kazał jesć dużo pomidorów i bananów żeby własnie zapobiec pojawianiu się im.
Stary 2012-05-28, 09:05   #1776
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Ty. Pij soczek z cytrynki, jedz czosnek. Euphorbium na katar jest bez recepty. Jasne że idź do internisty, będzie wiedział co Ci przepisać

Ja z kolei raz pod wieczór czułam bardzo mocne kopniaki. Szok bo pierwszy raz tak mnie bombardowała. Następnego dnia trochę spokojniej, nawet mniej intensywniej niż wcześniej i też mnie to martwiło.
Czytałam że na tym etapie mogą być jeszcze dłuższe przerwy jak np. dziecko się obróci. Na początek wypróbuj sposoby jak zjedzenie słodkiego lub szklanka mleka. Masz stetoskop?

Niestety też spotykam się z nieżyczliwością wśród ludzi (mało powiedziane w Twoim przypadku). Nikt mnie nie przepuszcza w kolejce, najwyżej kiedy kasjerka poprosi.
Strasznie mnie denerwuje jak się stare babska patrzą na mój brzuch ale to tak bezczelnie, nie mogą wzroku oderwać przez długi czas. Kompletnie nie czaję o co im chodzi. Rzucam tylko pogardliwe spojrzenie albo mówię na głos do męża "czemu ta pani tak się na mnie patrzy?" Tak mnie to wnerwia niesamowicie!!

Na skurcze najlepiej łykać magnez i trzeba pić dużo wody. Mnie jeszcze nie męczą, a pamiętam w liceum jak wyłam w nocy z bólu.
Mnie też wnerwia jak sie tak patrzą ci ludzie jakby kobiety w ciąży nie widzieli.
Za to ja jak ide z mężem na spacer i ktoś sie tak lampi na mnie to na głos mówie do męża BRUDNA JESTEM ŻE ONA/ON SIE TAK PATRZY NA MNIE??
Zawsze mąż sie smieje ze mnie bo wie już o co chodzi

Nie przypominam sobie żebym miała mrówki na brzuchu
Chyba nie miałam

Te skurcze Was łapią w trakcie przeciągania sie czy tak po prostu?????
Ja nie mam na szczescie bo staram sie do przesady nie przeciągać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:10   #1777
zielona1911
Zakorzenienie

angel166 no ku***! jakby mi jakis stary dziad dal z lokcia w brzuch to bym zrobila taka scene jak h**! zaczelabym udawac ze mnie boli i zrobilabym panike,ze mnie uderzyl. Przyjechaloby pogotowie i policja napewno tez i jeszcze dziadowi bym sprwe zalozyla bez kitu,za takie cos napewno!!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:14   #1778
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mnie też wnerwia jak sie tak patrzą ci ludzie jakby kobiety w ciąży nie widzieli.
Za to ja jak ide z mężem na spacer i ktoś sie tak lampi na mnie to na głos mówie do męża BRUDNA JESTEM ŻE ONA/ON SIE TAK PATRZY NA MNIE??
Zawsze mąż sie smieje ze mnie bo wie już o co chodzi
widzę że nie tylko ja tracę cierpliwość
Może nie pasuje im że eksponujemy brzuch. Kiedyś ciążę wręcz się ukrywało pod workowatymi sukienkami i bluzkami. Mama mówiła że za jej czasów faceci potrafili komentować: o dałaś to teraz chodź z brzuchem
Stary 2012-05-28, 09:15   #1779
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Bosze chamstwo ludzi nie zna granic.... ja wiem jedno, gdyby mnie tak gościu potraktował to bym mu zrobiła koło dupy i to nieźle....to samo jak by jakas stara rura mnie w kolejce nie chciała przepu ścić w kasie z pierwszeństwem.... czekam na taką sytuacje jeszcze sie taka nie nadarzyła ale jak bedzie to mnie zapamiętają do konca swojego życia ... a wierze w to ze sie właśnie do takich wraca to ich chamskie zachowanie

bloguję
Stary 2012-05-28, 09:15   #1780
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Angel - u mnei tak było, najpierw rano zaczęła mi lecieć krew z nosa a potem w ciągu dnia czułam się rozbita i non stop kichałam, na wieczór pojawił się katar taki lejący - pomogły mi krople homeopatyczne Euphorbium mojego dziecka - można nimi częściej zakrapiać, a nie powiem ulgę niesamowitą przyniosły - ale cały tydzień kiepsko się czułam, raz mało przespane noce z bólem miednicy, spojenia łonowego i krzyża włącznie - chodziłam jak stara babcia. Teraz w weekend naprawdę odpoczęłam, drzemek ile ja sobie ucięłam przez te dwa dni nie zliczę, w piątek padłam już o 21 ale za to spałam nadzwyczaj dobrze bo rano wstałam naprawdę wypoczęta.

Co do komunikacji, w pociągach wiem, że miejsca dedykowane kobietom z dziećmi i w ciąży powinny być zwalniane ale to wszystko zależy od kultury ludzi ale myślę, ze kierowca autobusu czy tez kierownik pociągu bądź konduktor mogą "intruza" wykurzyć. Tak jak ja nigdy nie zajmuje miejsc dla chorych i niepełnosprawnych.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:16   #1781
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że od 3 dni czuję ruchy maleństwa.

dla dzidziolka że zapukał na mamusię.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
ja też dziś mam wizytę, ale bez USG, a nie moge się doczekać az dzidzie znów podejrze. trzymać kciuki oby wszystko było dobrze.
.

Trzymam kciuki za wizytkę.

U nas weekend minął ekspresowo,w sobotę zakupy,sprzątanie,potem długi spacer,wczoraj byliśmy na grillu u znajomych,zjadłam 5 kiełbasek,tak mi apetyt ostatnio dopisuje że mogłabym tylko jeść.

Dzisiaj wyprawiłam mężula rano do pracy i na razie leżę jeszcze ale zaraz zbiorę się i idę do kąpieli,zrobię się na bóstwo

Po południu umówiłam się do koleżanki na plotki,po drodze wstąpię do reala na drobne zakupce.

Dzisiaj u nas pochmurno ale chociaż upałów nie ma co mnie cieszy.

Ja też mam skurcze łydek tak silne że następnego dnia jeszcze czuję ból.

Bananów dużo jem,chyba zaaplikuję sobie dodatkowo magnez chociaż w witaminach jest zawarty ale może zbyt mało.

Będę Was podczytywać.

Najgorsze że muszę dzisiaj umyć piekarnik a tak nie lubię tego robić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:16   #1782
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
angel166 no ku***! jakby mi jakis stary dziad dal z lokcia w brzuch to bym zrobila taka scene jak h**! zaczelabym udawac ze mnie boli i zrobilabym panike,ze mnie uderzyl. Przyjechaloby pogotowie i policja napewno tez i jeszcze dziadowi bym sprwe zalozyla bez kitu,za takie cos napewno!!!
dokłądnie!!!!! Zrobiłą bym to samo... a niech sie dziad poboi troszkę....

bloguję
Stary 2012-05-28, 09:16   #1783
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Hey kochane

kajaja, anusia, lidka, konczita, tamlin, kasiam, choco, katie dziękiuję

Po pierwsze na przeziębienie to chyba jednak lekarz byłby najlepszy, Tantum Verde mozna na gardło na pewno. Ale czy Ci pomoże???
Po drugie chamstwo ludzkie nie zna granic. Co do zwalniania miejsca zapytaj sie któregoś dnia kierowcy jak to wygląda, bo niewiem. współczuję sytuacji.
I teraz najważniejsze. Brak ruchów dziecka. Jak dla mnie to powinnas gnać do gina. To nie jest kilka godzin, to już dwa dni. Może rzeczywiście śpi, jest mu za gorąco, ale może być inaczej. Nie chcę nikogo straszyć ale jedna mama majowo-czerwcowa w 30t.c. Tez słabiej odczuwała ruchy i teraz jest mamą aniołkową. Lepiej wydać 150zł a mieć pewność że z maluchem dobrze niż się stresować. W tym tygodniu powinnaś już czuć 10 ruchów na godzinę.
Stary 2012-05-28, 09:18   #1784
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej. Dziś brzydka pogoda więc leże w domu. Jakoś już się wdrożyłam, że mi nie przeszkadza. Wczoraj od 16-18 spałam na leżaku na dworze. Ptaszki ćwirkały, tak było fajnie, jak na urlopie.

Angel bardzo mi przykro to czytać. Jacy ludzie są wredni, szok... Dlatego ja staram się nie korzystać z komunikacji publicznej, bo tam chmstwo w każdym kącie.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja za chwilę pod prysznic zmykam i...chyba spać, zmęczona jakaś się czuję. Poza tym jutro na wizytę muszę jechać do Poznania i to na 8 rano, tak że ciut po 7 wyjedziemy żeby ze spokojem dotrzeć, więc pasuje się wyspać.

Buziole Mamuśki. Trzymam za wszystkie, które również mają jutro wizyty.
Trzymam kciuki Chociaż już pewnie po wizycie

Cytat:
Słuchajcie czy Was też łapią skurcze ??? mnie od 2 nocy łapią w łydki... z piątku na sobotę to tak mnie złapał, że do dziś mnie boli :/
Mnie tak łapały w łydkach. Żaliłam się na forum. Codziennie rano o 4 - 5 godzinie. Raz w jednej nodze, raz w obu naraz. Później całe nogi posiniaczone. Powiedziałam o tym ginowi, a on kazał zamienić MAGNEZIN na ASPARAGINIAN 2 tabletki dzinnie biorę. Ani razu skurcz się nie pojawił. Jestem w szoku...

Cytat:
Dziewczyny mam potworny ból krzyża. Do tej pory przechodziło jak się położylam, ale teraz boli jak cholera. Dobrze że jutro wizyta u lekarza, bo nie wiem czy to normalne czy mam się bać. Powstrzymuje się aby nie wejść w google bo na pewno coś głupiego wyczytam i będę się stresować całą noc. Ma ktoraś coś podobnego?
Kręgosłup też mnie boli, teraz jak większość czasu leże to kręgosłup mi nie dokucza, ale wczesniej też narzekałam.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej mamuski
wpadlam tylko na chwile poczytac co u was ale nie bede cytowac bo nie mam sily
week minal intensywnie.. korzystalam z pogody takze padam na pysk
jutro wizyta na 12 mam nadzieje ze znowu nie pocaluje klamki
wpadne jutro do Was
buziaki
W takim razie trzymam

Cytat:
Kochane ja Was czytam ostatnio już na bieżąco, ale jakoś tak nie mogę się wbić w tematy.

Moje plany na weekendowy odpoczynek legły w gruzach, bo te 2 dni jednak spędziłam w biegu. Marzę o słodkim "nicnierobieniu".

Gratuluje

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34356278]ale te suwaczki sa głupie.nie dosc ze ten bociek dopiero teraz doleciał do 6 miesiaca to jescze pisze ze mały waży dopiero teraz pół kilosa a tyle ważył prawie 3 tyg temu.głupie.nie nadazaja za moim dzidkiem[/QUOTE]

Oszust jest ten suwaczek, ale chociaż cyferki dobrze pokazuje Mój młody tydzien temu ważył 700g, a tu teraz pisze że pół kilo, chyba że te nasze dzieci takie wyrośniete

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
pierwsza!!
xo tu taka cisza?

MAM DzIS WIZYTE TRZYMAĆ KCIUKI
Oj to trochę tych wizyt jest. Będę oczywiście kciuki trzymała i czekała na relacje

Cytat:
No to ja druga!
cześć dziewczyny,
ja też dziś mam wizytę, ale bez USG, a nie moge się doczekać az dzidzie znów podejrze. trzymać kciuki oby wszystko było dobrze.
trzeba kontrolować teraz stan naszych szyjek i wysokość miednicy, wiadomo, że fajnie pooglądać maluszka, ale takie wizyty też są ważne więc zaciskam już

axxa implast bodler bardzo mi się podoba, kolory lini ECOLINE są boskie, ale wykonanie tych wózków jest podobno fatalne. W moich hurtowaniach i sklepach z wózkami nie ma w ogóle tych modeli, żeby pooglądać. Także u mnie odpada, a tego drugiego modelu nie widziałam.

A tak pozatym to muszę do tej IKEI uderzyć, kupić te ręczniki ale to dopiero jak mi będzie można chodzić
Stary 2012-05-28, 09:18   #1785
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o matko ja tez sie zbieram do mycia piekarnika juz chyba 2 tuydziń... tez tego nie znoszę....

bloguję
Stary 2012-05-28, 09:18   #1786
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Tak samo bym postąpiła.

A co do teściowej kochana ja bym się nie przejmowała kompletnie,ja nie mam z moją kontaktu już rok,na wieść że będzie babcia wogóle nie zareagowała choć to pierwsza wnuczka będzie także olałam sprawę,mam mojego męża,za niedługo dzidzię i nic więcej do szczęścia nie jest mi potrzebne.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-05-28, 09:19   #1787
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Może nie pasuje im że eksponujemy brzuch. Kiedyś ciążę wręcz się ukrywało pod workowatymi sukienkami i bluzkami. Mama mówiła że za jej czasów faceci potrafili komentować: o dałaś to teraz chodź z brzuchem
Ja p...ę! Serio - kurcze i pomyśleć że dawniej kobiety tak dawały się traktować.

Ja mam jedno zdanie, gdybym kiedykolwiek usłyszała niepochlebną opinię dotyczącą mego stanu to powiedziałam krótko, Szkoda że pan/pani nie został/a wyskrobany/a i jak znam życie zdążył/a się już Pan/Pani rozmnożyć i rozsiać swoją głupotę dalej.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-05-28, 09:21   #1788
marta1986222
Zakorzenienie

Tamlin kochana możesz mi wytłumaczyć jak to jest z tymi ruchami i jak to się liczy,ile powinno ich być?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-05-28, 09:22   #1789
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam po usg

Nasza dzidzia jest dziewczynką na 100%

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tutaj tak jak obiecałam na drugim zdjęciu moja córeczka a na pierwszym ja i moja najmłodsza siostrzyczka ale to jeszcze z przed ciąży jak widać
śliczna

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
cześć WAM
gratuluję wizyt i kolejnych lecących tygodni

u mojej królewny wszystko w najlepszym porządku i płeć potwierdzona DZIEWCZYNKA na 100%
waży 500g i niesamowicie się kręci i kopie (także w ciągu badania - dlatego mamy niesamowite fotki) przy odrobinie mobilizacji i chęci wrzucę je tutaj potem
wszystkie wyniki w normie i ciąża wg Pani dr przebiega książkowo... dodała że żeby zaszkodzić dzidzi trzeba byłoby się nieźle natrudzić
mamy portrecik w 3d i po nim wnioskujemy że nosek tatusiowy będzie Baśka miała
generalnie mam zachować zwykłą aktywność i się niczym nie przejmować
bardzoi zadowoleni wyszliśmy z wizyty
też gratuluję

[QUOTE=mala mysz;34338917]no to wrociłam od gina
zaglądał, oglądał, badał na wszystkie możliwe sposoby aż w końcu mówi że on się poddaje. Agata rozwija się dobrze, badania krwi i moczu idealne, wszystkie dodatkowe badania też ok, usg dopochwowe i zwykłe też wszystko elegancko, torbiel która była przy łożysku też się wchłonęła i on już kompletnie nie wie o co chodzi z tymi plamieniami. mówi że jeszcze w zęby mi tylko może zajrzec, bo wszystko inne to na wylot prześwietlil...
jedyna teoria to że od nadżerki to plamienie i że nie ma wpływu na małą. mogę powoli wstawać, iść na spacer, bo wszystko jest ok. hmmm...
długosć szyjki mowi ze tez dobra, 2,5cm, zamknięta, jjego zdaniem wszystko idealnie jest ok. a ja się teraz zastanawiam że 2,5 to mało chyba ale on uparcie że jest dobrze i mam luteine już odstawic.
no i sama nie wiem... lekarza nie będę już zmieniać bo przez całą ciąze juz u 7 byłam i ten jest najlepszy jak do tej pory.

a z innej beczki to mnie tż wkurza! wrócił dziś z delegacji i już mam go dość! jak wracał to mówie do niego czy po niego podjechać pod pracę żeby pieszo nie wracał a on mi na to: "no w sumie moożeeesz..." no dziękuje!!! wspaniale ze mi pozwolił! a za chwilę jego kolega pod pracą krzyczy "wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki", a co moj kochany na to: "to agata ci zyczenia powinna składać, nie ja".
no i wrócił cudowny mąż. extra!

[QUOTE]
Oj biedaczku miejmy nadzieje, że to faktycznie "taka" uroda skoro absolutnie wszystko przebadane.

Cytat:
a ja dzisiaj dostalam wiadomosc ktora najbardziej sie obawialam
Otoz ja nie zyje zbyt dobrze z tesciowa tzn.ona woli druga synowa i chocbym Bog wie jak sie starala,tamta bedzie numerem jeden. I okazalo sie ze ona jest w ciazy wiec szybciutko biora slub we wrzesniu. I juz widze jak moje dzieci przestana istniec,zacznie sie porownywanie i faworyzowanie tylko ich dziecka,a nie dosc ze beda mieli corke to juz wogole bedzie szczesliwa babcia. Tylko tamto dziecko bedzie sie liczylo,bedzie mialo prezenty,ich uwage a moje dzieci beda intruzami. Czuje sie fatalnie,mam ochote uciekac od niej jak najdalej zeby nie patrzec na to co bedzie sie dzialo bo serce mi peknie...
Nie nastawiaj się od raz źle. Może wyjątkowo się miło rozczarujesz. A nie to nie. Tylko potem trzeba nieźle manewrować, żeby dzieciakom nie było przykro. Przerobiłam to samo nałasnej skórze. Nigy z bratem nie byliśmy ulubieńcami babci, zawsze byli inni. Teraz oprócz nas nikt na babcię nie popatrzy, a jeszcze dzięki nim ma non stop piekło w domu.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Właśnie odbieram sobie w necie dzisiejsze wyniku...
Patrze- jest mocz, morfologia i .. zwykła glukoza na czczo zamiast krzywej!!!!!!!!!
Nosz szlag mnie jasny trafi zraz!!!!!!!!!!!1 to po cholere piłam to dziadostwo??!! o tak o? dla przyjemności??!! nie dość że nie zrobili badania to jeszcze przycieli sobie przez to jakieś 20zł, nosz przepraszam za wyrażenie, ale co za chu*e!

Męczyłam się cały dzień z mdłościami po wypiciu tej glukozy i wszystko na marne, SUPER.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Wiem że to bardzo przykre i . trudne, ale.. olej to. Bądź najlepszą mamą pod słońcem a babcia niech traci skoro ma problem z równym rozrachunkiem uczuć do wnucząt. Nie warto, choć wiem że łatwo powiedzieć, ale na prawdę nie ma sensu dupy sobie zawracać masz teraz co innego na głowie
Może zapomnieli opublikować tego drugiego wyniku?? wiesz glukoza na początek, a potem miał być jeszcze jeden i nie dali. Zadzwoń tam. Niech k...choć pieniądze oddają.

Cytat:
Hej mamuśki

Przepraszam ale nie mam siły Was nadrabiać od piątku tyle się nazbierało0,że szok :/ ja właśnie co wróciłam ze szkoły... ten weekend był straszny, ale dałam radę

Jem chela mag raz dziennie i na razie nie mam.

Cytat:
Kochane ja Was czytam ostatnio już na bieżąco, ale jakoś tak nie mogę się wbić w tematy.

Moje plany na weekendowy odpoczynek legły w gruzach, bo te 2 dni jednak spędziłam w biegu. Marzę o słodkim "nicnierobieniu".

to cudnie

Stary 2012-05-28, 09:28   #1790
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
I teraz najważniejsze. Brak ruchów dziecka. Jak dla mnie to powinnas gnać do gina. To nie jest kilka godzin, to już dwa dni. Może rzeczywiście śpi, jest mu za gorąco, ale może być inaczej. Nie chcę nikogo straszyć ale jedna mama majowo-czerwcowa w 30t.c. Tez słabiej odczuwała ruchy i teraz jest mamą aniołkową. Lepiej wydać 150zł a mieć pewność że z maluchem dobrze niż się stresować. W tym tygodniu powinnaś już czuć 10 ruchów na godzinę.
Tamlin a wiesz co było przyczyną tego smutnego wydarzenia? Owinięcie pępowiną?Taka tragedia...
Stary 2012-05-28, 09:29   #1791
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
o matko ja tez sie zbieram do mycia piekarnika juz chyba 2 tuydziń... tez tego nie znoszę....

ja półtorej tygodnia temu właśnie zabrałam się za moją kuchenkę szczególnie za piekarnik fakt, że teraz miło wygląda.

Ale nienawidzę jej z całego serca, boniewaz to jest spadkowa i wczesniejsza gospodyni chciala miec lustrzaną kuchenkę - powiem tak najgorsza zmora żeby utrzymać toto w czystości

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-05-28, 09:36   #1792
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobryu Nas dzisiaj piękna pogoda,troszkę pochmurno,ale cieplo i nie gorąco. Bosko. Odkąd jestem w ciąży upaly mogly by dla mnie nie istnieć.

trzymam kciuki z calych sil za dzisiejsze wizyty i niecierpliwie czekam na relacje.

ja nie mam dzisiaj humorku wcale,z mężem sie nie moge dogadać ostatnio,nawet mi sie nie chce juz z Nim gadac.

Dzidzia kopie mnie od rana samego,taki aktywny sie malec zrobił.

skurczy nie mam,nie lapia mnie na szczęscie

angel kochana przykro mi,że sie z takim zachowaniem spotkalas,ale powiem szczerze,że ja bym taką zadyme w tym autobusie zrobila i temu dziadowi taka jazde,że by przez wyjscie awaryjne spierdzielil.
mojego stanu nikt komentowal nie bedzie bo ja sobie nie pozwole,jestem osoba bardzo nerwowa i nie dam sobie w kasze napluc,czasami az za bardzo.ale za to nikt nie wchodzi ze mna w klotnie,bo wiedza jaka jestem.sympatyczna....

a teraz zmykam sie wziasc za jakiees porzadki bo przez weekend mi sie nie chcialo.

a co do plci na usg to mojej bratowej przez cala ciaze mowili ze corka bedzie,przed cc jeszcze jej powtarzali i tez mowili corka,a po cc przychodzi lekarz i mowi urodzil sie piękny corek
Moja mama nie wiedziala o co chodzi hehehe

L

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:40   #1793
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin kochana możesz mi wytłumaczyć jak to jest z tymi ruchami i jak to się liczy,ile powinno ich być?
Ruchy to nie znaczy tylko kopniaki, to jakieś lekkie szturchnięcie, zmaina pozycji malucha. Powinno wypadac 10 na godzinę. Wiadomo dzieci są w jedenj godzinie bardziej aktywne w innej mniej ale średnia powinna być 10 na każdą godzinę. Różnie podają od kiedy liczyć ruchy. Przy normalnej ciąży, bez żadnych przygód od 28 tygodnia. Przy zagrożonej od 24.

http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...516&Itemid=139

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ja p...ę! Serio - kurcze i pomyśleć że dawniej kobiety tak dawały się traktować.

Ja mam jedno zdanie, gdybym kiedykolwiek usłyszała niepochlebną opinię dotyczącą mego stanu to powiedziałam krótko, Szkoda że pan/pani nie został/a wyskrobany/a i jak znam życie zdążył/a się już Pan/Pani rozmnożyć i rozsiać swoją głupotę dalej.
Dobre

Cytat:
Tamlin a wiesz co było przyczyną tego smutnego wydarzenia? Owinięcie pępowiną?Taka tragedia...
badania genetycznie nie stwierdziły przyczyny. Po prostu, stało się. Mama czuła słabiej ruchy, wylądowała w szpitalu, wszystko ładnie, pięknie. Wyszła, maluch mniej się ruszał, każdy ją pocieszał że taka jego uroda. Po kilku dniach poszła znów do lekarza bo ja niepokoiła ta mała aktywność synka. Kolejny wpis, to był: zostałam mamą Aniołka. Poza tym dużo widziałam takich sytuacji na oddziale, dlatego uważam że lepiej dmuchać na zimne niż zaniedbać coś.
Stary 2012-05-28, 09:43   #1794
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze na przeziębienie to chyba jednak lekarz byłby najlepszy, Tantum Verde mozna na gardło na pewno. Ale czy Ci pomoże???
Po drugie chamstwo ludzkie nie zna granic. Co do zwalniania miejsca zapytaj sie któregoś dnia kierowcy jak to wygląda, bo niewiem. współczuję sytuacji.
tez chciałam zapytać jak to z tymi ruchami. 10 na godzinę? Nawet jak maluch śpi? Bo gdzieś wyczytałam, że powinien spać 20 godzin na dobę?

Stary 2012-05-28, 09:45   #1795
Enigmama
Raczkowanie

Jejku dziewczyny jak wy pędzicie, pewnie mnie nie pamietacie juz, ja na nic nie mam czasu, znowu sesja która wyciaga ze mnie prawie całą energie, brzuszek mam juzz spoory, uwielbiamy z mezem i córkami patrzeć jak cały sie rusza jak leżę
Postawnaiam wiecej do Was zaglaac, pzodrawiam

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:46   #1796
karolluki
Raczkowanie

Hej wszystkim
Melduję że jestem i idę czytać
Do później
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:53   #1797
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ani mi nie mów... Niby kto te dzieci rodzi i dlaczego takie spojrzenia, gdyby nie kobiety to nawet te "kretony" co sie na nas gapią po świecie by nie chodziły.
Ja nie upinam sie bluzkami bo nie przepadam zbytnio, ale worów na siebie nie założe
Ostatnio kupiłam sobie fajną bluzke że extra brzusio widać że bym w niej umiała chodzić 24/24
Też czekam na taki moment aż mnie ktoś nie przepuści albo potraktuje niestosownie chociaż na razie sie o to nie prosze

Cytat:
Troche to mi nie pasuje z tymi ruchami że powinno sie czuć 10 na godzine.
Musiałoby sie cały czas leżeć lub siedzieć i sie nie ruszać. Ja malego nie czuje jak chodze bo on chyba zasypia wtedy jak nim buja. Wczoraj cały dzień w trasie byłam i go czułam chyba z 4x przez cały dzień. A teraz leże sobie i mnie pyrta z 10x na minute
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:55   #1798
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ech, znowu TŻ na nockach cały tydzień będzie.. A ja tak nie lubię sama sypiać

Pociesz się tym, że mój Tż wyjechał i zobaczę go dopiero w pt

A jeszcze na dodatek zostałam bez auta.... i właściwie to nie wiem jak z zakupami sobie poradzę.... chyba wezmę moją walizkę na kółkach i pójdę na zakupy, bo o ile dzisiaj jeszcze jeść co mam to jtr. zostanie chyba tylko światło...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:55   #1799
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Ja będę prała wszystko co się da nie wiadomo kto ich dotykał przy szyciu i gdzie były... ale ja bardzo lubie prać i prasować

ja prac też moge, ale prasowac nie cierpie, zawsze mi gorąco sie robi od tego żelazka i pary bleh a własnie czeka na mnie stos koszul tz

Cytat:
Hey kochane

kajaja, anusia, lidka, konczita, tamlin, kasiam, choco, katie
dziękiuję

martusia, kajaja

kochana przejdz sie do lekarza, uspokoisz sie co do tych ruchów

a chamsto ludzi nie zna granic, ja rzadko korzystam z kumonukacji miejskiej czy autobusu, ale jak już i jest wolne to zaraz siadam pomimo, że wokól sie ludzi gapia z tym wzrokiem- taka mloda a juz siadać musi ect nie potrafie pojac jak ludzie moga byc takimi świniami, nikt ci nie ustapi, nawet jak bys tam mdlała. to samo zreszta jesli chodzi o pomoc przy wciagnieciu wozka do tramwaju jak sa te schodki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:56   #1800
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
pierwsza!!
xo tu taka cisza?

MAM DzIS WIZYTE TRZYMAĆ KCIUKI
Cytat:
No to ja druga!
cześć dziewczyny,

Dearlie że czujesz już dzidzie. też na początku czułam tylko z rana jak na plecach leżałam i też różnie najczesciej na linii majtek, ale nie raz wyżej.

to trzymam kciuki ja dopiero 13 czerwca mam ....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości