Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 11:21   #1711
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

o proszę co za kultura to chyba się rzadko zdarza ale dobrze że się o tym też mówi i słyszy bo to ważne
a co u laryngologa Wam wyszło?
[COLOR="Silver"]

kubusiowa tez fajnusia jezd zresztą wszystko co dziecinne to takie śliczne, nie ?
No, że niby ucho się nie zagoi jak nie wytnie się migdałka.
Ale Tamlin ma rację. Trzeba to jeszcze konsultować.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
O takie te body, no powiedzcie czy nie piękne

Ja w tramwaju czy autobusie jak byliśmy teraz w Warszawie to od razu szłam w stronę miejsca dla kobiet z dziećmi, jak ktoś siedział i udawał że nie widzi kobiety, dziecka i brzucha w dodatku to prosiłam o zwolnienie miejsca. Nikt mi nie odmówił na szczęście bo byłby siwy dym. Upał, dzieciak i brzuch plus zatłoczony autobus i ślepy pasażer to za dużo
Paula błonę ma całą i wycieków nie miała żadnych ale zapaleń ucha miała kilkanaście w ciągu roku. Po szczepionce odpukać ale skończyło się. Acha co jeszcze mądrego usłyszałam, żadnych kropel, spray do nosa. Nic z tych rzeczy, bo one powodują ściekanie wydzieliny, a to wszystko przy problemach z uszami spływa do uszka i stąd zapalenie. To mi powiedział taki lekarz starszy pan, jak prywatnie poszłam do niego. Moja lekarka za każdym razem Pauli przepisuje krople ale ja konsekwentnie nie daję i uszy zdrowe.
Mamy Afrin baby i jeszcze Euphorbium. A krople ma do ucha, ale dlatego, że jest ta ropa. One są z antybiotykiem. A tak w ogóle to są do oka, ale stosowane również do ucha
I jeszcze raz dziękuję

A co do naszych przywilejów to w Poznaniu nie jest tak źle. Tak samo w laboratorium. Idę ostatnio z młodym na wymaz z ucha. a tam kolejka chyba z 30 osób.
Ustawiłam się, synek za rączkę grzecznie stoi, a ja zastanawiam się co robić. Czekać, przyjść później, czy może innego dnia. I stanęła za mną dziewczyna i pyta czy stoje w kolejce i czy jestem ostatnia. A ja zrezygnowana mówię, ze już sama nie wiem. Na to ona, że z takim maluchem to na pewno bez kolejki i pokazała mi tablicę, że małe dzieci, ciężarne i osoby starsze co 3 pacjent.
Potem okazało się, że na wymaz to w ogóle oddzielny pokój jest , a te wszystkie osoby stały do krwi itp.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:30   #1712
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

Z tym imieniem to mam teraz problem ... bo nigdy innego pod uwage nie bralismy i nie mam pojęcia jak nazwać dzidziusia... nic to trzeba chyba czekac az sie urodzi moze spojżę na niego i samo mi się nazwie??? Ja miałam być Kinga podono albo Patrycja a jak sie urodziłam to mama mów ze spojżała na mnie i odrazu wiedziała ze jestem Agatką moze u mnie będzie podobnie... poczekam na TŻ ta i zobaczymy co on na to...
Ja też miałam byc Patrycja i całe szczęście, że rodzice zmienili zdanie. W ogóle w moim roczniku chyba dużo Patrycji, bo pamiętam że zawsze kilka w klasie miałam.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

i bieguny są ... ja właśnie chcę coś podobnego

to sobie debatuję http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...370570251.html

....
Ładne te łóżeczka.
U nas miało być turystyczne, ale zmieniliśmy zdanie. Będzie klasyczne drewniane, ale już sobie upatrzyliśmy i w sklepie kupimy takie zwykłe, z pościelą. Bez baldachimu i innych bajerów.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:34   #1713
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No, że niby ucho się nie zagoi jak nie wytnie się migdałka.
Ale Tamlin ma rację. Trzeba to jeszcze konsultować.

Mamy Afrin baby i jeszcze Euphorbium. A krople ma do ucha, ale dlatego, że jest ta ropa. One są z antybiotykiem. A tak w ogóle to są do oka, ale stosowane również do ucha
I jeszcze raz dziękuję
Ototaligin te krople? Czy jakoś tak? Super są. A weź mu nie psiuraj niczym do nosa przez jakiś czas. Nawet jak ma zawalony, chyba że wodą morską. Nam to na prawdę bardzo pomogło.
Stary 2012-05-27, 11:42   #1714
lukrecja_25
Wtajemniczenie

dziewczyny w real będzie od 31 maja proszek LOVELLA 3,6 kg za 39,99 to dobra cena jest czy nie????

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:58   #1715
tamlin111
Zakorzenienie

W Biedronce jest 2,8kg za 26zł, to się bardziej opłaca moim zdaniem.
Stary 2012-05-27, 12:21   #1716
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ototaligin te krople? Czy jakoś tak? Super są. A weź mu nie psiuraj niczym do nosa przez jakiś czas. Nawet jak ma zawalony, chyba że wodą morską. Nam to na prawdę bardzo pomogło.
Proxacin. Ale mam wrażenie, że pomagają. I faktycznie ostatnio im mniej grzebałam, i mniej uszko czyściłam to chyba szybciej przechodziło.

A co do Biedronki to ostatnio śmiałam się. U nas był remont. I w dniu wielkiego otwarcia mąż poszedł. zrobił nie duże zakupy. I mówi, że chyba stanie się fanem Biedronki
Miałam zgadnąć ile zapłacił. I powiedziałam, że 21 zł. A On, że 12. I taki był zadowolony.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-05-27, 12:30   #1717
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

tamlin: dzieki za odpowiedz, chociaz ty jedyna cos powiedzialas

ja tez mam caly czas nos zawalony smarkam z krwia. ale mam tak od poczatku ciazy i ca okresy ze slabiej i ze mocniej mi pekaja te naczynka. od 2 tyg mam caly czas.

wyczytalam w ksiazce ze pod koniec 6 mies dzieci w brzuchu podwajaja swoja wielkosc. wow!

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

dziewczyny mamy pytanie co do wozkow: jaka gondola jest najlepsza. bo w tych z Hartana sa 3 rodzaje: miekka, kombi one sa wyciagane i nakladane na spacerowka i taka trzecia do montowania na stelazu, taka twarda. ktora jest najlepsza waszym zdaniem?

tu mozna zobaczyc te gondole. niestety nie ma ich wymiarow.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:01   #1718
gda
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze raz dziękuję
Kochana, ja Ci tylko powiem, że jak ja cierpiałam na nawracające co chwilę zapalenie ucha (właśnie z ropą), to w końcu trafiłam do profesora laryngologii, który powiedział, że absolutnie nie zakraplać ropiejącego/zalanego ucha, bo można porządnie uszkodzić słuch... Dał mi leki na wysuszenie śluzówki i antybiotyk w maści do smarowania wejścia ucha. I faktycznie od tamtej pory (ale myślę, że to też zasługa tej szczepionki doustnej), mimo chodzenia na basen, nie chorowałam w ogóle na zapalenie ucha.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 13:29   #1719
martusia26
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Nadrobiam i nadrabiam, może dziś się uda w końcu, chociaż część cytowanych wiadomości mi wcięło
Muszę się pochwaliś że mam już światlo w lodówce i pomalowane w domku i posprzątane. Miejsce na rzeczy Poli już uszykowane, także jutro wybieram się na zakupy Jutro tez wizyta u gina, którą się stresuje jak nigdy, przez ten mój nierosnący brzuch.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki...
rano się tylko zdążyłam z wami przywitać, na nadrobienie nie ma szans
w skrócie co u mnie to:
- zaczynamy 21 tydzień
- mam 8kg do przodu
- brzuch dalej podzielony na 2 części, i bardzo nisko
- nie mieszczę się powoli w rzeczy
- cycole z rozmiaru małego B skoczyły do E (!?) i mam aktualnie 2 biustonosze które mnie nie cisną

Wpadliśmy w megatarapaty finansowe i od myślenia o tym wszystkim zaczyna mnie bolec głowa Mąż spięty i drażliwy, no załamka
Laurose trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało z finansami.
Moje cycole tez urosły z rozmiaru B do E, a co będzie później?Mam nadzieję że po karmieniu nie zostaną jednym wielkim flakiem.
Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

powiedzcie mi dziewczyny co jest nie tak w leżeniu na plecach? szkodzi dzidzi? ja lubię sobie tak poleżeć i jeszcze z rękami nad głową - a o tym to już tyle się zabobonów nasłuchałam że strach się bać
rozwiejecie moje wątpliwości?
Filusia ja też leżakuje najczęściej na plecach i też z rękami nad głową. jak mi sie przypomnie ze nie powinnam tak robic to ręce trzymam przy tyłku, ale za chwilę znów nieświadomie ląduja nad głową. nie jest to chyba bezpieczne w III trymestrze ciąży, bo macica sie rozciąga czy coś. Ale wychodzę z założenia że nie ma się co stresować niepotrzebnie, tylko w miarę normalnie funkcjonowac jak przed ciążą.
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja usłyszałam dzisiaj w tesco że piękny mam brzuszek i pięknie wyglądam od obcej kobity jakiejś... stoje sobie myśle a ona idzie i taki ogromny usnmiech i na cały głos " ale piękny cudoooowny brzuszek , bardzo pięknie pani w tej ciąży " na bank obca była ale miłe to
wzruszyłam się i aż łezka w oku mi sie zakręciła
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzisiaj przezylam koszmar,nie moge sie pozbierac.
Wyslalam mojego synka na boisko kolo bloku pozbierac trawke dla swinki a on mi uciekl! polecialam za nim i myslalam ze pobiegl za szkole a on wylecial na ulice! szukalo go cale osiedle,myslalam ze umre!!! po chwili policja mi go przyprowadzila bo obok mamy komisariat,maly powiedzial gdzie mieszka i jak sie nazywa. Trwalo to moze wszystko 15 min a mi cale zycie stanelo przed oczami. Czuje sie jak najgorsza matka,ludzie to mnie beda palcami wytykac. Nie moge sie pozbierac,caly czas placze...
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze sie znalazl caly i zdrowy.Tylko ze ja teraz nie bede miec zycia tutaj na osiedlu.bede wytykana palcami,nawet niewiem jak wyjde po chleb do sklepu.Niby nie powinno mnie to obchodzic ale wiem,ze bede nerwowa jak ktos bedzie glupio gadal i jeszcze dostane przez taki silny stres skurczow przedwczesnych jak kiedys..
Zielona nie przejmuj się kochana Każdemu mogło się zdarzyć coś takiego. Chyba ludzie zrozumieją, szczególnie że jesteś w ciąży
Stary 2012-05-27, 14:12   #1720
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
W Biedronce jest 2,8kg za 26zł, to się bardziej opłaca moim zdaniem.
no to wychodzi o złotówkę taniej faktycznie po przeliczeniu to jak jeszcze będzie w stonce to kupię a jak nie to kupię w realu

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 14:31   #1721
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, ja Ci tylko powiem, że jak ja cierpiałam na nawracające co chwilę zapalenie ucha (właśnie z ropą), to w końcu trafiłam do profesora laryngologii, który powiedział, że absolutnie nie zakraplać ropiejącego/zalanego ucha, bo można porządnie uszkodzić słuch... Dał mi leki na wysuszenie śluzówki i antybiotyk w maści do smarowania wejścia ucha. I faktycznie od tamtej pory (ale myślę, że to też zasługa tej szczepionki doustnej), mimo chodzenia na basen, nie chorowałam w ogóle na zapalenie ucha.
to niedobrze.
To spróbuję te krople tylko tak na samym wejściu.

Gda a na avatarku to jesteś Ty czy jakaś aktorka? Bo gdzieś widziałam tą twarz. Zresztą piękną.

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 14:37   #1722
gda
Zakorzenienie

Cytat:
to niedobrze.
To spróbuję te krople tylko tak na samym wejściu.

Gda a na avatarku to jesteś Ty czy jakaś aktorka? Bo gdzieś widziałam tą twarz. Zresztą piękną.
Nieee, to nie ja To Monika "Jac" Jagaciak - modelka

Piękna jest!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 14:44   #1723
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
tamlin: dzieki za odpowiedz, chociaz ty jedyna cos powiedzialas

[/COLOR]dziewczyny mamy pytanie co do wozkow: jaka gondola jest najlepsza. bo w tych z Hartana sa 3 rodzaje: miekka, kombi one sa wyciagane i nakladane na spacerowka i taka trzecia do montowania na stelazu, taka twarda. ktora jest najlepsza waszym zdaniem?

Mój wózek - mutsy ma odpinaną całą gondolę z budką od stelaża i mi to odpowiadało (coś jak fold).

Miękka według mnie odpada.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nieee, to nie ja To Monika "Jac" Jagaciak - modelka

Piękna jest!
Fakt. Super wygląda.
Ale tak już jest, że próbujemy sobie wyobrazić - po sposobie pisania jak druga osoba wygląda.
To samo mam z konczitą.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-05-27, 15:12   #1724
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Fakt. Super wygląda.
Ale tak już jest, że próbujemy sobie wyobrazić - po sposobie pisania jak druga osoba wygląda.
To samo mam z konczitą.
konczi to misha barton hehe
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 16:43   #1725
kraven
Zakorzenienie

Ja mam w avatarze Audrey Hepburn bo bardzo ją lubie i urodziłyśmy się w tym samym dniu tylko oczywiście w innym roku

Co do wózków to jest to produkt na który mogę troche wydać - dla mnie przede wszystkim ważne jest, żeby był lekki bo mieszkam na 4 piętrze bez windy
Jakbyście w przeglądaniu wózków trafiły na coś lekkiego to dajcie znać.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:09   #1726
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, taki jest fajny, ale dla starszego dziecka. Dla malucha nie przydatny. O tych pisałam:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
Axxxa w Twojej Ikei to ten:
http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10124731/

Śliczny

Poszłyśmy po zakupy, piesa wyprowadziłyśmy a teraz sprzątanie czas zacząć. Obiad mam z wczoraj więc ten problem odpada. Jak Kropek wróci z pracy jedziemy na pokazy lotów balonem i dzień dziecka do Piły.

a gdzie coś było? na lotnisku?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Jeden z moich byłych też zawsze rzucał skarpety jak się rozbierał koło łóżka, rano szedł do pracy a skarpety leżały. Skończył z tym jak raz do kanapek do pracy dorzuciłam mu między kromki te oto brudne skarpety z całego tygodnia

ale się uśmiałam

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Popatrzeć to może i fajnie, ale jak u mnie w pracy kręcili film, to myślałam, że się wykończę, bo musiałam ekipy pilnować na każdym kroku - towary sobie brali z półek, otwierali i jedli nikogo nie informując, dobrze, że monitoring mam więc od razu spisywałam, co tam wzięli i później upomniałam się u kierownika planu, żeby za to zapłacił a mieli przecież swój cały barobus i kupę żarcia, to nie musieli moje podkradać
a to faktycznie nie fajnie, ale popatrzeć i tak bym chciala, bo ja taka "wsiowa" jestem
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:14   #1727
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Mój wózek - mutsy ma odpinaną całą gondolę z budką od stelaża i mi to odpowiadało (coś jak fold).

Miękka według mnie odpada.
-
a jaki masz model Mutsy? mi tez sie one podobaja.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

wracajac do tych recznikow z ikei to tak:

ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
Długość: 60 cm
Szerokość: 125 cm

a ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
Długość: 125 cm
Szerokość: 60 cm

to ktory lepszy?

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-05-27, 17:15   #1728
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam właśnie o pieluchach Dada z Biedrony i opienie są świetne. Te nowe Dada Premium ponoć lepsze od pampersów. Wcześniej stare były dla mnie dobre, ale używałam tylko bodajże 4. Teraz zakupię dla maluszka też biedronkowe. Dwójki 80 szt. jest teraz po 28,99zł.

Zapisałam sobie w razie "w"
Stary 2012-05-27, 17:24   #1729
maggie123
Zakorzenienie

od jutra w leclercu (przynajmniej u mnie) jest w promocji 5kg lowella za 35,99 !

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 17:41   #1730
lidka0308
Zadomowienie

Dziewczynki tylko chciałam dać znać, że od jutra znowu znikam na dwa dni, tym razem na konferencję sprzedażową , więc po powrocie czeka mnie nadrabianie
A teraz muszę się spakować i zbierać do spanka.

Miłego początku tygodnia życzę i do środy!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:54   #1731
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny mamy pytanie co do wozkow: jaka gondola jest najlepsza. bo w tych z Hartana sa 3 rodzaje: miekka, kombi one sa wyciagane i nakladane na spacerowka i taka trzecia do montowania na stelazu, taka twarda. ktora jest najlepsza waszym zdaniem?

Jak dla mnie ta wpinana najładniejsza i chyba najlepsza. Dla Pauli miałam tą kombi wersję i jest to opcja dla osób, które wózek zostawiają na dole w bloku a dziecko w tym jakby nosidle niosą na górę. Było to bardzo wygodne.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
a gdzie coś było? na lotnisku?
Tak, tak. Ty chyba z Chodzieży jesteś? Dobrze kojarzę?

Cytat:

wracajac do tych recznikow z ikei to tak:

ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
Długość: 60 cm
Szerokość: 125 cm

a ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
Długość: 125 cm
Szerokość: 60 cm

to ktory lepszy?
Kochana to ten sam, tylko inne kolory. I wymiary tutaj przekręciłaś. Oba mają długość 125cm a szerokość 60

Wróciliśmy z działki, odpoczęłam, poopalałam się, kiełbasę z grilla wciągłam. Teraz się ogarniemy i jedziemy mieszkanko oglądać.
Stary 2012-05-27, 18:19   #1732
Almariel
Zakorzenienie

Ja za chwilę pod prysznic zmykam i...chyba spać, zmęczona jakaś się czuję. Poza tym jutro na wizytę muszę jechać do Poznania i to na 8 rano, tak że ciut po 7 wyjedziemy żeby ze spokojem dotrzeć, więc pasuje się wyspać.

Buziole Mamuśki. Trzymam za wszystkie, które również mają jutro wizyty.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:25   #1733
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

tamlin: to sa wymiary ze strony ikeii ,tak wiec nie wiem moze oni cos tam namieszali. ale jak mowisz ze sa takie same to spoko.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 18:27   #1734
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Przepraszam ale nie mam siły Was nadrabiać od piątku tyle się nazbierało0,że szok :/ ja właśnie co wróciłam ze szkoły... ten weekend był straszny, ale dałam radę

Słuchajcie czy Was też łapią skurcze ??? mnie od 2 nocy łapią w łydki... z piątku na sobotę to tak mnie złapał, że do dziś mnie boli :/
Stary 2012-05-27, 18:46   #1735
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34350488]konczi to misha barton hehe[/QUOTE]
Faktycznie
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja mam w avatarze Audrey Hepburn bo bardzo ją lubie i urodziłyśmy się w tym samym dniu tylko oczywiście w innym roku

Co do wózków to jest to produkt na który mogę troche wydać - dla mnie przede wszystkim ważne jest, żeby był lekki bo mieszkam na 4 piętrze bez windy
Jakbyście w przeglądaniu wózków trafiły na coś lekkiego to dajcie znać.
Co do Audrey to też dech zapiera.

Cytat:
a jaki masz model Mutsy? mi tez sie one podobaja.[COLOR="Silver"]
Mam 4 rider. I w sumie nie mam zastrzeżeń. Ktoś pisał, że się dziwnie chybocze. Z moim nic się nie dzieje. Jedyny może minus to cena, ale widzę, że mniej więcej ta cena Ci odpowiada. Masz gondolę, spacerówkę i fotelik - mam ten z isofixem.
W ogóle to też kupowałam od Bobowózki bo najtaniej wyszło.
Łatwo się składa do auta. Kółka zdejmujesz w kilka sekund.
Może troszkę ciężki i gondola raczej mała, ale mi wystarczyła.
Poza tym mam o tyle dobrze, że serwis jest w Poznaniu - pod nosem i jak zgubiłam jakaś śrubę to pojechałam i na miejscu wszystko załatwiłam - za darmo.
Trochę byłam zła bo moje dziecko do ok roku wózka nie lubiło. I zastanawiałam po co tyle wydałam skoro i tak kończyło się na chuście i nosidle. Ale teraz za chwilę urodzi się drugi i mam nadzieję, że polubi.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Przepraszam ale nie mam siły Was nadrabiać od piątku tyle się nazbierało0,że szok :/ ja właśnie co wróciłam ze szkoły... ten weekend był straszny, ale dałam radę

Słuchajcie czy Was też łapią skurcze ??? mnie od 2 nocy łapią w łydki... z piątku na sobotę to tak mnie złapał, że do dziś mnie boli :/
Skurcze to normalka. Ale mniej więcej już wyczuwam jak się zbliża i odpowiednio ustawiam stopę.

Poza tym dziewczyny (może któras już pisała) dla mam które chcą karmić - polecam herbatki laktacyjne. Całkiem niezłe w smaku i u mnie pomagały (albo w to wierzyłam i stąd efekty)
Hipp ma takie, ale drogie, a potem Rossmann wypuścił - ten sam skład, a znacznie tańsze.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-05-27, 18:53   #1736
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny mam potworny ból krzyża. Do tej pory przechodziło jak się położylam, ale teraz boli jak cholera. Dobrze że jutro wizyta u lekarza, bo nie wiem czy to normalne czy mam się bać. Powstrzymuje się aby nie wejść w google bo na pewno coś głupiego wyczytam i będę się stresować całą noc. Ma ktoraś coś podobnego?
Stary 2012-05-27, 18:59   #1737
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak. Ty chyba z Chodzieży jesteś? Dobrze kojarzę?
tak
Stary 2012-05-27, 19:00   #1738
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam potworny ból krzyża. Do tej pory przechodziło jak się położylam, ale teraz boli jak cholera. Dobrze że jutro wizyta u lekarza, bo nie wiem czy to normalne czy mam się bać. Powstrzymuje się aby nie wejść w google bo na pewno coś głupiego wyczytam i będę się stresować całą noc. Ma ktoraś coś podobnego?
Spokojnie, jeszcze nie raz ostro kręgosłup dokuczy.
Niestety mamy coraz większe obciążenie i kręgosłup coraz bardziej zmienia swój kszałt aby amortyzować tę piłkę w brzuchu a co za tym idzie- boli.
Stary 2012-05-27, 19:04   #1739
Grosi0603
Raczkowanie

Przyszłam się przywitać i będę nadrabiać bo znowu jestem do tyłu ehh;/ aa i chciałam się zapytać do kogo pisać o nowe hasło na maila bo stare już nie działa wiem wiem pisałyście o tym ale już zgupiałam kto je ma mieć a kto nie ?
Stary 2012-05-27, 19:12   #1740
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej mamuski
wpadlam tylko na chwile poczytac co u was ale nie bede cytowac bo nie mam sily
week minal intensywnie.. korzystalam z pogody takze padam na pysk
jutro wizyta na 12 mam nadzieje ze znowu nie pocaluje klamki
wpadne jutro do Was
buziaki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości