|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Napisałam esej na dobranoc, odnośnie tżtów, ale skasowałam, bo szkoda naszych nerwów
![]() Wydaje mi się, że nie warto tutaj pisać w trudnej chwili o tym, co nas dręczy, bo jest to odbierane bardzo powierzchownie. Wychodzi na to, że jedne mają skur.... w domu,a inne aniołów ![]() Nie chcę wprowadzać złej atmosfery więc się zamykam i uciekam spać. Dobranoc. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-27 o 22:30 |
|
|
|
#3482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aaa, zapomniałam napisać, że udało nam się wreszcie wyjść na spacer. Poszliśmy we 4kę i było bardzo miło, choć Kaj był troszkę nerwowy i spał tylko, jak się wózek mocniej ruszał
![]() Cytat:
Dziś Kaj miał tylko drzemki po 15 min Takie życie, jakoś to przetrwamy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3483 | |
|
Raczkowanie
|
Do odwolania
![]() Cytat:
![]() Też juz zmykam spać! Dobranoc |
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ruszania się mniej to na pewno nie zawsze. Pisałam, że Kaj jeszcze w trakcie porodu, już w czasie tych mocniejszych skurczów wyraźnie się ruszał. Cytat:
![]() Może po prostu tych trudnych chwil było u Ciebie ostatnio więcej i dużo o tym pisałaś, stąd można było odnieść wrażenie, że wieeele masz do zarzucenia tż
|
||
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stokroteczko super bryka. Jak masz blisko do sklepu to sprawdź "na żywo" czy w innych wózkach jest tak samo. ![]() Moja Hania mi dziś stracha napędziła. O 21 zdałam sobie sprawę że się nie ruszała od 16, co do niej nie podobne. Zaczęłam ruszać brzuszkiem, pukać, stukać i nic. Po pół godzinie takiego boksowania dopiero 2 razy odpukała a na koniec dostała czkawkę. Ja już chcę żeby wyszła. Chociaż będę ją miała na oku. A w brzuszku to nigdy nie wiadomo....I jeszcze mam pytanie do dziewczyn męczących się z hemoroidami na koniec ciąży. Jakie leki Wam pomogły?? Ja stosuję maść Posterisan H, ale jest słabo. Dalej piszę na biało. Niby nic tam nie boli ani nie krwawi. Za to po wypróżnieniu wychodzą takie naprężone guzy których nie mogę wepchnąć do środka. Po 2 godz. się chowają ale zostaje taki wiszący flaczek. Smaruję to na noc maścią ale niewiele to daje. Już widzę co mnie czeka po porodzie.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-05-27 o 23:12 |
|
|
|
|
#3486 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przecież to zalezy chyba ile przytyłaś, ile masz tkanki tłuszczowej, no nie wiem.. nie przejmuj sie w każdym razie, skoro usg może się sztachnąć to położna na pewno też ![]() Cytat:
to mnie zdziwiłaś z tym faktycznie szybkim zamążpójściem. Widocznie bardzo byliście ( jesteście) w sobie zakochani !! Super !!! Fajnie jak ludzie trafiają na tą drugą połowkę i odrazu wiedzą że to ona. Cytat:
Tak go nauczyłam, że wtedy leciał i albo piszczał pod panem, albo wskakiwał na kanapę i lizał gościa. Wtedy moj książe sobie przypominał haha że ma obowiązki polecam ! Cytat:
i zawsze jest konsternacja ... co za chwilę się wydarzy.... ostatnio wali mnie coraz częściej, podejrzewam , że się wkręca główką po prostu w kanał , albo po prostu mu sie nudzi i wali matkę po podwoziu dla zabawy! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak rodziłam Michałka na 2 dni przed terminem, czyli 39tc i 5 dni, to dostałam oficjalnie ze szpitala na wypisie, że urodziłam w 40tc, a nie w 39 gdybym urodziła wg tego schematu, o którym mowa wyżej w 40tc, to bym już była "przeterminowana", bo dziecko po 40tc to już przecież ciąża po terminie. Teraz też mamy 2012 rok, a nie 2011, chociaż 2012 się nie skończył w każdym razie każdy inaczej liczy... dla mnie to bez sensu, żeby mówić o 38 tygodniach np, jak do 39 brakuje mi dajmy na to jednego dnia... 38 tygodni i 6 dni w brzuszku mamy, to 39 tygodni bez jednego dnia, a nie 38 tygodni, bo 38 tygodni to 38 tygodni, a nie 38 tygodni i 6 dni 38 tygodni i 6 dni to prawie 39 tygodni - jest różnica - dokładnie o te 6 dni jak mamy poniedziałek i 5 minut po północy, to nie mamy poniedziałku, tylko już wtorek. Ale w większości papierów rzeczywiście lekarze wpisują ukończone tygodnie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-27 o 23:38 |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc!
M girl - gratulacje!!!!! My już jestesmy po sniadanku ![]() Hanusia spi a ja chwilke smerfuje po necie i tez zaraz sie klade.... Mowie Wam dziewczyny, odpoczywajcie teraz ile wlezie bo potem jest ciezko ![]() Ja chodze jak zombie - niby Mała ma juz jako tako ustalony rytm dnia (budzi mi sie codziennie w nocy o 1 i 5) ale nie potrafie w czasie jej snu odpoczac... a w nocy raczej czuwam niz spie ![]() Więc ODPOCZYWAJCIE!!! Widze, coraz mniej Mamus sie udziela, w tym i ja, ale wierzcie, nie ma za bardzo czasu no ale zobaczymy !Ciekawe co u diablicy???? Strasznie dawno sie nie odzywala.... ma ktos z nią kontakt>? zmykam spac razem z Hanią, przenioslam ją do siebie i sie troche poprzytulam do niej Milego dnia!
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj powinnam się dowiedzieć co dalej z tym leżeniem w szpitalu, mam ogromną nadzieję, że mnie już wypuszczą. Za to w końcu czegoś konkretnego się wczoraj dowiedziałam Co do TZ to u nas jak w każdym związku bywają lepsze i gorsze dni. Czasem mam ochotę spakować mu walizki a czasem potrafi mnie tak pozytywnie zaskoczyć, że sama jestem w szoku. A szczególnie teraz, kiedy nasze hormony szaleją intensywniej reagujemy na "głupie" zachowania naszych TZ-ów.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3491 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj po komunii byłam taka padnięta, że widziałam tylko łóżko. Byliśmy z 5 godzin, w tym z 2 godzinki spędziliśmy na powietrzu, bo na takiej działce, gdzie niektórzy pograli sobie w siatkę a niektórzy posiedzieli sobie na huśtawkach. Pod koniec brzuch mi już bardzo stwardniał. W ogóle przedwczoraj i wczoraj jakoś mało się dzieciak rusza, wieczorem zaczęłam pukać do niego to tak się rozkokosił, że myślałam, że już przez skórę będzie wychodził, uderzal tak mocno i głową i nogami, ze naprawdę miałam już wizję, że za chwilę urodzę. No ale od rana znów raczej spokojnie. |
|||||
|
|
|
#3492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jadę zaraz na badania, bo jutro wizyta u ginki. Zwlekam jak najdłużej, bo w drodze powrotnej chcę wejść do IKEA, a ona jest od 10. A już jestem taka głodna... Cytat:
Pomógł mi len ![]() Cytat:
U nas jest bezpieczne osiedle, a ja chodziłam tylko między blokami więc spoko. Poza tym, u nas w weekend nocne życie tętniło, bo mieliśmy dni naszego miasta Akurat jak poszłam z Diego, to ludziska wracali z koncertu czerwonych gitar A najśmieszniejsze jest to, że ja wróciłam ze spaceru z psem, a za 15 minut obudził się P, ubrał i poszedł z psem drugi raz
|
||
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze swoim mam chwilowy rozejm, ale zeszły tydzień to mnie codziennie wkurzał, głównie o komentarze dotyczące jedzenia i mojej wagi, nigdy nie miałam z wagą problemów ale od jakiegoś czasu czuje się strasznie ciężka, zaczynam wątpić, ze urodzę małego, że nie dam rady. Nie jadłam nawet ostatnio kolacji z nim, bo ciągle dogadywał, ze żarłok jestem. Niby w żartach, bo jak się poryczałam to mówił, ze przecież muszę jeść...no i ostatnio zrobiłam mu kolację a sama wzięłam sobie arbuza a on wyskoczyl z tekstem "ale młucisz", tak mnie wkur.., ze wywaliłam tego arbuza i ze 2 dni się nie odzywałam. |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
NIE znoszę poniedziałków !
Ale witajcie ! Cytat:
jak on się czuje? |
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki!
Super dzionek sie u mnie zapowiada ![]() Wczoraj wieczorem dopadły mnie dość nieprzyjemne twardnienia brzucha, już myślałam że coś się zaczyna rozkręcać..... i przeszło. W zasadzie ciągle powtarzam, oby nie dopadło mnie w nocy, ale już miałam iskierkę nadziei, że dziś utulę synka.... czekam dalej, ważne że coś zaczyna się dziać. Jutro idę na ktg, bo dziś się boję
|
|
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Rinco - gratulacje raz jeszcze
MGirl - gratulacje, jesteście mega odważni Cytat:
może właśnie się zaczyna życzę abyś do tego ktg nie wytrwała i dziś urodziła ![]() U mnie też bez zmian Po wizycie pisałam, że już prawie a tu doopa też czekam na Zośkę a symptomów brak Wczoraj spacerowałam dużo ale sex jeszcze odkładam kurcze jakoś się boję, że zrobię jej krzywdę
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
M_girl ogromne gratulacje
![]() Cytat:
![]() a ja lubię! dzisiaj miałam w planach poleniuchowanie w pościeli, ale kurier mnie wyrwał z półsnu - przywiózł paczkę od ziołoleku plus żel po ukąszeniach komarów. Byłam w szoku ![]() miło zaczął się dzień zaraz jeszcze serniczkiem z truskawkami poprawię śniadanie i chyba poprasuję prześcieradła dla Córy ![]() wczoraj jak już zasypialiśmy w łóżku wspomniałam mężowi, że trzeba będzie uprać pościel w jelpie skoro Malutka będzie spała z nami - odpowiedź: "spokojnie, Ty będziesz dochodziła do siebie w szpitalu a ja się tu wszystkim zajmę." o! i torbę muszę przepakować w dwie |
|
|
|
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Powracam do swiata żywych Od soboty męczyła mnie gorączka 40 stopni,ból głowy,piersi,poszłam wczoraj na pogotowie,jestem na antybiotyku i chyba jest lepiej,zobaczymy czy wróci mi gorączka.Upociłam się w nocy jak szczur.Do tego Filip wstał wczoraj z dusznością i kaszlem krtaniowym biegiem robiłam mu inhalacje i dałam syrop odczulający i oczywiście wystawiłam go na balkon(świeże powietrze obkurcza krtań)więc dzisiaj siedzi ze mną w domu.M pojechał do pracy,czekam aż Szymon pójdzie spać i muszę się wykapać. szymon nie chce chorej piersi,zresztą zawsze był problem żeby z niej zjadł. |
|
|
|
#3499 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to rusza się więcej wieczorową porą Cytat:
![]() Cytat:
ale nie jest to jakiś super szpital, naprawdę ... warunki przeciętne jak w powiedzmy każdym szpitalu, no może nie przedwojenne ale jakieś nowoczesne też nie nic nadzwyczajnego... ale jeśli chodzi o położne, to muszę przyznać, że wywarły na mnie bardzo dobre pierwsze wrażenie, te z którymi wczoraj rozmawialiśmy były bardzo miłe i młode, jakie będą przy porodzie to się dopiero okaże ![]() Cytat:
no ale powiedziała, że mam się tym nie przejmować, bo tak samo usg też się myli Cytat:
nie przejmuj się tak Cytat:
Cytat:
a na marginesie, wczoraj ta położna opowiadała nam, że jej znajoma urodziła ostatnio dziecko z wagą 5300 siłami natury i było to jej pierwsze dziecko ![]() Cytat:
myślę, że jesteś na dobrej drodze do porodu w przeciwieństwie do mniewczoraj jak położyłam się do łóżka też zaczęło mnie dosyć mocno boleć w podbrzuszu i myślałam, że coś się rozkręci poważnego i z powrotem do szpitala pojedziemy ale zasnęłam... i przeszło, nie wiem, może to po badaniu chociaż jak chodzę to mnie boli, no nie wiem... tak czy siak w czwartek jadę do szpitala i niech tam już sobie ze mną radzą... Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2012-05-28 o 09:48 |
||||||||
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Ja miałam pobudkę o 8. Koleżanka mnie obudziła telefonem z pytaniem czy już urodziłam bo jej się śniło. i jak co dzień będę buszowała po necie. Objawów zbliżającego się porodu 0. Spacer, sex i krakuski nie pomagają. Chyba zacznę dziś chodzić po schodach.
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
aaa jeszcze tak sobie myślę - poganiałam dziewczyny,które były po terminie a teraz sama siedzę przeterminowana... wybaczcie
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krakuski mnie powaliły idę z kanapy bo zaraz się zasiedzę i tyle będzie z moich planów ![]() wczoraj się ważyłam i na razie mam 11kg do przodu, od dwóch tygodni nic nie przytyłam i sie zastanawiam czy tak zostanie czy co?
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Gratuluję jak zwykle nowym już rozpakowanym Mamusiom, choć tak się to zmienia na liście, że od dawna już nie ogarniam, komu już gratulowałam, a komu nie! Podziwiam też za odwagę dziewczynę, która rodziła w domu - ja też mam znajomą, która urodziła synka w domu. U mnie nic nowego, ale może za tydzień coś się ruszy - wreszcie ta poradnia genetyczna... No a jutro do pracy. |
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnym świeżo rozpakowanym mamusiom!!!
I trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu!![]() Stokroteczko - z tym brzuchem to jest sprawa indywidualna - generalnie schodzi w dół na ok. 2 tygodnie przed porodem u pierworódki, a u wieloródki często przed samym porodem. U mnie np. przy Michałku do momentu porodu miałam brzuch u góry, teraz też mam wysoko, a Wojtek już dawno pięknie wstawiony w kanał rodny lżej mi się oddycha (przy Michale też tak było), brzuch mam na kolanach od początku ciąży, ale nie jest on w taki klasyczny sposób nisko, jak u innych dziewczyn przed porodem![]() Begie - jak ostatnio byłam na KTG to właśnie sobie żartowałam, że nie poznaję własnego dziecka, bo cały czas tak słabo się rusza, a pod KTG dosłownie szaleje. Położna mi powiedziała, że podobno dzieci tego nie lubią - słyszą ten odgłos z zewnątrz i im się to nie podoba, dlatego tak się uaktywniają
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-28 o 10:04 |
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
mnie od wczoraj zaczał twardnieć brzuch
![]() niechże to dziecko poczeka chociaż na czerwiec !!!! do jasnej ciasnej !! Cytat:
pisałaś wcześniej, że coś nie bardzo... no to do dzieła !!!
|
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle z babcią to śmiesznie trochę, bo jak moja siostra cioteczna jechała na takie dokładniejsze badania, na których miała poznać też płeć to babci noc wcześniej się śniło, ze będzie dziewczynka. No i rzeczywiście tak było. Jak my byliśmy zapisani do genetyka to dzwoniłam wcześniej do babci i pytałam się czy jej się coś śniło, ale mówiła, że nie. No i mówiła, ze jak wyjdziemy od lekarza to żeby do niej zadzwonic. Po wyjściu z gabinetu dzwonię do babci a babcia "nie mów, nie mów, śniło mi się dzisiaj, że chłopiec będzie, że biegał taki ciemny po domu" Trafiła. 3 miesiace po mnie będzie rodziła żona mojego brata ciotecznego, Byli na badaniach, stwierdzono, że będzie dziewczynka, już ustalili, że będzie Kasia, kiedyś przyjechali do babci, ale babcia cały czas mówiła, ze jej to wygląda na chłopca, no ale jak lekarz stwierdzil to stwierdził i już nie komentowała. Po czym pojechali na kolejne badanie i sie okazuje, że będzie jednak Jaś. morał z tego taki, że mam babcię proroka. Ale za mną chodzą te firmowe ciastka z piotra i pawła, nie wiem czy jadłyście, takie z plynną czekoladą w środku, mniaaam |
||
|
|
|
#3507 | |||
|
Zadomowienie
|
właśnie byłam w toalecie i myślę, że z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że odchodzi mi czop śluzowy
mam nadzieję, że w moim przypadku od odejścia czopu do porodu minie niewiele czasu a nie 2 tygodnie ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() no ja miałam wrażenie, że moje dziecko to chce to całe ktg rozwalić ![]() Cytat:
![]() z seksem zobaczymy...czy się coś dzisiaj rozkręci... jak nie to nie ma zmiłuj ![]() Cytat:
ciekawe czy proroctwa mojej "ciotki medium" co do dziewczynki się sprawdzą wiecie co nakręciłam się trochę tym śluzem/ czopem...
|
|||
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczęście zawsze łapie go rano-więc nie jest aż tak gorąco.Ale w lipcu w zeszłym roku jechałam na pogotowie bo mu nie przechodziło.Ale wczoraj też dałam mu większą dawkę inhalacji,najgorsze jest to że nie wiesz kiedy go złapie bo kładzie się zdrowy a wstaje chory i ma duszności.
|
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dla mnie to było bardzo ciekawe, bo przy Michałku nic mi nie wypadło, więc też się nakręciłam
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojego czopa ani widu ani słychu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Dziś Kaj miał tylko drzemki po 15 min
Takie życie, jakoś to przetrwamy

Już widzę co mnie czeka po porodzie.
mam nadzieję, że to nieprawda