Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 2008 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 19:45   #1771
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20

Asia wszystkiego naj!
i nie przejmuj sie faceci nie bardzo przykladaja wage do takich spraw, mnie juz takie cos nie rusza,zawsze i tak mu przypominam o roznych takich swietach
Ja sama bardzo czesto zapominam o urodzinach i podobnych swietach w mojej rodzinie.
Stary 2012-05-24, 22:02   #1772
ona1981
Zakorzenienie

Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20

Mam dokładnie to samo, zapominam o urodzinach i imieninach. Ostatnio nawet urodziny koleżanki przegapiłam a miałam zaznaczone na kalendarzu ściennym na który zerkam kilka razy dziennie...

Oj Monia, Monia. Nie odzywasz się, dziewczyny zapominają głosować, spadasz...Strasznie wysoka punktacja, poźniej bedzie cięzko nadgonić...
Stary 2012-05-24, 22:08   #1773
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
a mi dzis trochę przykro, bo mam imieniny a TZ zapomniał i życzeń mi nie złożył. Kuba też.
Ale za to do mamy dostałam życzenia i fajna e-kartkę
Wszystkiego najlepszego Kochana

a ja dzisiaj byłam w przedszkolu na dniu matki i dzieciaki przygotowały super piosenki i wierszyk, az mi się łezki wzruszenia pojawiły...
i tańczyliśmy razem labado i coś tam jeszcze naprawdę fajnie było, widać ze panie się postarały zeby przygotowac dzieciaczki, a na koniec mały słodki poczęstunek
i dostałam laurkę ze zdjęciem Igi
a Maja jaka grzeczniutka była, caly czas tylko obserwowała i nawet dała mi potańczyć i poszła do przedszkolanki na rączki

kupiłam dziś truskawki, ale jeszcze jakies takie wodnite i mało smaczne....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 23:04   #1774
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Asia - Wszystkiego naj

ja pamiętam o urodzinach, o imieninach juz gorzej, wogóle to dziwne święto , ale może i ja polubie imieniny, bo odkad osiągnełam pewien wiek to nie chce mi się pamiętać o tej liczbie

ja to chyba nie mam szans, teraz gorzej jest zbierać głosy, mama nie ma czasu

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

aaa, chodziłam dziś i szukałam butów, o dziwo jest dla mnie wybór, zawsze moda jakas taka dziwna że mi sie nic nie podoba ajak już to nie ma rozmiaru (41), może jeszcze dość wcześnie i dlatego mam w czym wybierać. Bym kupiła dzis ale musiałam się zastanowic na spokojnie które brać Podobaja mi się te wysadzane kamieniami, koralikami, sznurek....

były takie z zapiętką, cos takiego, chciałam tylko pokazac zapiętkę, bo sandał zupełnie inny, ale ta zapiętka chyba skraca nogi czyli odpada?http://moda.allegro.pl/japonki-gladi...338943900.html

były też z ta zapiętka ale na małej koturence czyli może ok?

no i płaskie z paseczkami i kamyczkami, super wygodne ale tylko beżowe i brązowe, chyba nie pasuja do wszystkiego? ja brązu czy beżu nie mam, tylko jedna spódnica, i bluzka, no torebka by się znalazła
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 23:07   #1775
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
Asienka ta twoja jazda brzmi strasznie, ja mysle ze nie powinno sie kogos uczacego wypuszczac na taka jazde bynajmniej nie tak na poczatku.
Ja jeszcze wogole nie jezdzilam w nocy. Jak opanuje porzadnie dzien to moge probowac w nocy.
Generalnie jeszcze robie bledy czasem zupelnie nie wiem gdzie jest moj mozg. Ale napewno jestem coraz blizej wynaczenia daty na egzamin.
Szkoda ze nie mam okazji jezdzenia codzien, bo to jednak by dalo wiecej efektow.
U nas jazda nocna jest obowiazkowa W sumie nie tyle nocna co w ciemnosci, a teraz robi sie ciemno dosyc pozno I wlasnie wkurzam sie bo tez bym chciala codziennie albo co drugi dzien a ta malpa mi robi takie przerwy Ja jak sie ucze czegokolwiek to musze to robic regularnie zeby byly efekty

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Asia - Wszystkiego naj

ja pamiętam o urodzinach, o imieninach juz gorzej, wogóle to dziwne święto , ale może i ja polubie imieniny, bo odkad osiągnełam pewien wiek to nie chce mi się pamiętać o tej liczbie
To ja tez dzisiaj mam imieniny Dobrze, ze ich nie obchodze Dla mnie to zbedna rzecz do zapamietania i tez dziwne swieto a juz wogole nie rozumiem ludzi, ktorzy obchodza tylko imieniny a urodzin nie W koncu imie sie nie urodzilo to po co to swietowac
Ja za to pamiec do dat mam az za dobra Pamietam daty urodzin ludzi, ktorzy juz dawno znikneli z mojego zycia

Kupilismy w koncu objektyw, dzisiaj przyszedl i bylismy go wyprobowac Nie wiem czy mialam taka delirke ale nie umialam prosto utrzymac tego aparatu, ciezki byl i mnostwo zdjec zamazanych do wywalenia W zalaczniku kilka

Ja jutro ostatni dzien musze wczesnie wstawac a od przyszlego tygodnia Natalia ma ferie w przedszkolu Z jednej strony fajnie bo sie wyspie a z drugiej to chyba z nia osiwieje

Stopko wiem co czulas, u nas bylo bardzo podobnie

I jestem od wczoraj na Dukanie - Boszeeee co za masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (71,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (33,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (48,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (80,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,2 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2012-05-24 o 23:09
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 07:59   #1776
..Asia..
Wtajemniczenie

ja imieniny obchodzę z prostego powodu.
Urodziny mam w Dzień Matki - więc automatycznie zawsze schodziły na drugi plan i tak sie już utarło, ze obchodze imieniny (szczególnie, ze to 2 dni przed urodzinami - wiec obchodze niejako imienio-urodziny)

W ogóle u nas w Wlkp to bardziej obchodzi sie imieniny.
Jak sa np. Anny, Krystyny, to od razu widac, bo u nas w pracy baby lataja z plackami, jedzeniem..widać ze imieniny sa bardzo obchodzone.

Asienka super fotki! Śliczna różowa panienka !!
Stary 2012-05-25, 08:39   #1777
ona1981
Zakorzenienie

asieńka mam dokładnie to samo zdanie co do imienin co ty Jak dla mnie by mogły nie istnieć, głupi, sztuczny wymysł.
No i gratuluję nowego nabytku Córcia jak zwykle boska
Dukan? I ty się wkręciłaś? Powiem ci, że ja już trzy tygodnie, ale mam małe grzeszki i waga mi stanęła na 54:/ może przez te grzeszki...
Jednak dukana trzeba przestrzegać w 100% by waga spadała.
Stary 2012-05-25, 08:48   #1778
83monia
Zakorzenienie

u mnie w pracy dziewczyny mowia, ze urodziny ma kazda swinia a imieniny tylko ludzie ale ja i tak obchodze bardziej urodziny. chociaz od chyba 18tki imprezy jakiejs nie robilam... moze 30tke zrobie

mozecie mi klikac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 09:02   #1779
..Asia..
Wtajemniczenie

a u nas w przedszkolu nie zrobili nic na Dzień Matki
Głupie to przedszkole..na Dzien Nauczyciela dzieci wystepowały, a na Dzień Matki nie...

Mam cichą nadzieje, ze zrobia jakos później..
Stary 2012-05-25, 09:06   #1780
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
ja imieniny obchodzę z prostego powodu.
Urodziny mam w Dzień Matki - więc automatycznie zawsze schodziły na drugi plan i tak sie już utarło, ze obchodze imieniny (szczególnie, ze to 2 dni przed urodzinami - wiec obchodze niejako imienio-urodziny)

W ogóle u nas w Wlkp to bardziej obchodzi sie imieniny.
Jak sa np. Anny, Krystyny, to od razu widac, bo u nas w pracy baby lataja z plackami, jedzeniem..widać ze imieniny sa bardzo obchodzone.

Asienka super fotki! Śliczna różowa panienka !!

To juz jutro Chwal sie ile CI stuknie Ale Twoja mama dostala prezent na Dzien Matki

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
asieńka mam dokładnie to samo zdanie co do imienin co ty Jak dla mnie by mogły nie istnieć, głupi, sztuczny wymysł.
No i gratuluję nowego nabytku Córcia jak zwykle boska
Dukan? I ty się wkręciłaś? Powiem ci, że ja już trzy tygodnie, ale mam małe grzeszki i waga mi stanęła na 54:/ może przez te grzeszki...
Jednak dukana trzeba przestrzegać w 100% by waga spadała.
dzieki
Jesli chodzi o Dukana to juz raz bylam na tej diecie jakies 3 lata temu ale przerwalam w polowie bo ta Dieta mnie bardzo meczyla Wtedy w ciagu 1,5 miesiaca schudlam ok 8 kg i to mnie w zupelnosci satysfakcjonowalo A teraz to w sumie tez planuje tak dlugo az schudne tyle ile chce Chociaz za 3 tyg jedziemy do Pl to juz to widze jak jestem na diecie

Kurcze u Natalii w przedszkolu robia przedstawienie cyrku, Natalia miala byc slonikiem mialam przyniesc szare ubrania ale my w tym czasie bedziemy w Pl i nie moze wziasc udzialu Szkoda Ani tak bym musiala kupic ciuchy bo ona nie ma nic szarego

Ja zaraz mykam na rowerze do miasta na jakies lowy

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2012-05-25 o 09:18
Stary 2012-05-25, 10:05   #1781
83monia
Zakorzenienie

U NA S W PONIEDZIALEK BEDZIE DZIEN MATKI caplock

Stary 2012-05-25, 11:31   #1782
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

a tez uwazam imieniny za mniej wazne.Wkoncu dzien w ,ktorym sie urodzilo jest wazniejszyNajlepiej ma moj TŻ bo dzis ma imieniny i urodziny (30).

ASIA no wiesz jak mozna nie zrobic Dnia Matki?
Wczoraj bylo u Marcela.Panie tez sporo ich nauczyly.Byly piosenki,recytacja i taniec.Na koniec dzieci podeszly do rodzicow i daly kartki dla mam i fajne krawaty z papieru na gumce dla tatusiów
Wiecie co ja myslalam caly czas ,ze to przedszkole do konca maja i tak przezywalam ,ze Marcel malo pochodzi a jednak do konca czerwca!lipiec zamkniete a w sierpniu dyzur.

Byłam dzis na targu i dokupilam kolejne sadzonki.Nie moglam sie oprzec.Tym razem petunie do donicy na taras.Wieksza radosc jest jak kwiatki urosna z nasionek ale niestety nie wszystkie wschodzą.Wpakowalam w ziemie mnostwo nasion i jak narazie polowa kielkuje.

Edytowane przez alusia*
Czas edycji: 2012-05-25 o 11:37
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 12:08   #1783
ona1981
Zakorzenienie

U nas w przedszkolu też nie robią dnia matki. Dzieci robiły jedynie różne prace dla mam, kwiatki i coś tam jeszcze- tajemnica, dowiem się dzisiaj

A w poniedziałek mamy hulajnogę zabrać, jakieś zawody będą na rowerach i hulajnogach...
Stary 2012-05-25, 12:54   #1784
asienka213
Wtajemniczenie

Kurcze a u nas Dzien Matki juz byl a ja mojej mamie zapomnialam karte kupic taka ladna specjalnie na ta okazje i juz nie ma nigdzie U nas to tak zawsze - swieta BN to mikolaje stoja juz od pazdziernika, Wielkanocne to kroliki od lutego, tak samo Dzien Matki czy inne okazje - karty byly od dawna, teraz minelo to ni ma Pozostaje nam wyslac sms i zadzwonic

Kurcze ale zeby Dzien Nauczyciela zoorganizowac a Dzien Matki nie to juz istna chamowa
alusia naj..... dla Tz Teraz po 30 to sie dopiero zycie zaczyna

Ja po zakupach Kupilam sobie kosmetyki garniera czysta skora, podklad, baze pod podklad, paste wybielajaca i piekne jak niebo jasnoniebieskie spodnie aaa i Natalii tez jedne spodnie Dobrze, ze wzielam plecak na ten rower Az nie chce myslec co to bedzie jak bede miec prawko

Stary 2012-05-25, 19:23   #1785
Caterin17
Zakorzenienie

Asienka ja tez rozmyslam co to bedzie jak wreszcie prawko bedzie,
tyle planow
I nawet do Edmonton planuje jechac i wymieniac sie z mezem za kierownica bo to jakies 9h
a poki co sie frustruje bo ciagle nie idzie mi to tak latwo i gladko jakbym chciala, i zalezy od dnia, czasem idzie mi jakos lepiej a czasem gorzej
Wlasciwie chcialabym codzien wsiac i jezdzic, ale nie ma jak nieraz, nie ma z kim.
Co do jezdzenia noca to owszem trzeba zrobic zanim sie pojdzie na test, tak pisza ale nikt tego nie sprawadza chyba ze ktos zdaje zima kiedy juz jest ciemno popoludniu.
Ja jeszcze mam problem bo sie skupiam na drodze musialabym sie nauczyc operowac swiatlami i tym podobnymi przyciskami.
Stary 2012-05-25, 22:05   #1786
karolakep
Zadomowienie

hejka..... Ja jestem ostatnio w innym swiecie. Masa spraw na glowie, w pracy kocioł, pisze sprawozdanie z 3 ostatnich lat pracy do awansu, brakuje mi doby na wszystko. Nie nadążam z niczym. Chałupa zapuszczona, góra prasowania, nie mam kiedy pisac , bo są inne obowiązki, a wieczorem padam na twarz i juz nie mysle.Ostatnio zaczelam wstawac o 4tej, zeby przed praca popisac, ale to ciagle za malo. Musze do 1go wyrobic sie z kwitami.

We wrzesniu mam operacje na noge (laser), po m-cu druga. Po usg okazalo sie, ze mam niewydolnosc zylna w obu konczynach, zmiany od samych pachwin. Dokuczaja mi nogi, zwlaszcza w tyg po paru godz stania w pracy. Zaszczepilam sie juz 2 dawkami na zoltaczke i czekam na wrzesniowy termin (w sierpniu bede wiedziala dokladnie ktorego).Lekarz byl zaskoczony, ze nogi na zew tak "ladne" a usg fatalne. Mowil ze kwestia czasu, ze zyly wywaliloby mi na wierzch. Nie zamierzam czekac. Jak zrobie porzadek z nogami, moze postaramy sie o dziecko.

Niedawno robilam badania w kierunku cytomegalii (zlecila ginekolog). Ku mojemu zaskoczeniu wynik wskazuje, ze chorowalam kiedys na cytomegalie. Moze dlatego ostatnio poronilam... Tak czy siak, do jesieni porobie sobie badania jeszcze, zrobie porzadek z nogami i dopiero pomysle o drugim dziecku. Moze w koncu sie uda...

Natalka ma sie dobrze. Byl czas buntu, ale pomogla tablica motywacyjna. Po 3 tyg nie byla potrzebna. W przedszkolu jest grzeczna, choc ma problem z drzemkami - panie skarza sie, ze w czasie lezakowania gada, spiewa i nie daje innym dzieciom spac. Najgorsze, ze za rok dalej ma byc lezakowanie. Biedne dziecko, ponad 2 godz lezenia i gapienia sie w sufit Ona nie spi w ciagu dnia juz ponad rok.

Natalka dopiero 31 maja ma w przedszkolu uroczystosc z okazji Dnia Matki i Ojca. Od ponad m-ca juz spiewa piosenki W pon jada na wycieczke do Groty Solnej (na Dzien Dziecka), maja miec jakiegos grilla.
Natka jezdzi na rowerze "16" z pomocniczymi kolkami. Ciesze się, bo wczesniej w ogole nie dalo sie jej namowic na jazde na rowerze.
Rozpisalam sie..
Pozdrawiam Was Mamuski

karolakep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 17:26   #1787
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Asia - co to za przedszkole by zrobic dzien nauczyciela a dnia matki nie robić, u nas na odwrót

karola - fajnie że się odezwałaś, widze że duzo u ciebie spraw, powodzenia w każdej sprawie: sprawozdanie, nózki, ciąża

kupiłam sobie w końcu te buty na lato, oczywiście na płaskim

wczoraj dzien matki i ojca w przedszkolu, dużo zabaw było, zdjęcia z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2159.jpg (230,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2167.jpg (217,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2177.jpg (269,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2186.jpg (167,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2210.jpg (93,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2215.jpg (116,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2219.jpg (203,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-05-27, 13:02   #1788
..Asia..
Wtajemniczenie

karola ja tez miałam taka niewydolnść - na całych nogach.
W łodzi zrobiłam sobie laser i po ciąży nie wróciło (a ponoć bardzo często wraca - na innych żyłach).
powodzenia!!!!!

Gothika ale fantastyczne fotki!!!!!!!!!
Stary 2012-05-27, 13:04   #1789
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

no w końcu ktos sie odezwał!

wszystkie mamusie świętuja od wczoraj?
Stary 2012-05-27, 16:05   #1790
Caterin17
Zakorzenienie

ja to nie swietowanie a praca

Gothika fajne fotki widze ze zabawa byla przednia, fajne takie cos lepsze niz jakies tam przedstawienia i mowienie wierszykow

a mnie cos trzeci dzien piersi cos bola i nie wiem czemu, mysle ze w ciazy nie jestem, biore tabletki wiec szansa mala
Stary 2012-05-27, 18:23   #1791
nicko
Zadomowienie

Witajcie w końcu i ja mam czas coś naskrobać.
Gothika fajne fotki, widać, że dobrze się bawiłyście
Asienka córcia prześliczna.
Ona super wyglądałaś w tej sukience i dziękuje za komentarze na nk A ja myśle, że Ala to bardziej do mnie podobna

Pobyt w Polsce- było super, coraz poważniej myślimy nad powrotem. Rozglądam się za pracą i mieszkaniem.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 20:40   #1792
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Hej!weekend zlecial jak zwykle szybko.Wczoraj bylismy u mojej mamy na imieninach.Na osiedlu byl festyn z okazji dni miasta i mały poszalal na wesolym miasteczku.
Jutro o 7 mam sie stawic na izbie przyjec.Powiem Wam ,ze lekarz mogl dac mi jakies leki i bym w domu wiecej lezala niz odrazu szpital.
Nie biore kompa wiec odezwe sie smsem albo jak wroce.
GOTHIKA ja dalej szukam fajnych ,plaskich klapek(japonek )do latania.Jak ładne to brak rozm.40 albo brzydkie.mam klapki na obcasie ale plaskie tez potrzebne.
KAROLA wspolczuje nawalu pracy.Trzymam kciuki za Twoje plany

Edytowane przez alusia*
Czas edycji: 2012-05-27 o 20:42
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 22:20   #1793
ona1981
Zakorzenienie

dziewczyny niedługo nam monia z listy zniknie...

Gothika po fotkach widać, że zabawa udana
nicko fajną mialaś sukienkę, wy tam macie fajny wybór, męża kuzynki mieszkają w anglii i mają mnostwo fajnych sukienek, w pl wszytsko na jedno kopyto:/

My dziś byliśmy u męża rodziny, grilowaliśmy na działce. Męża ciotka kupiła działeczkę przy samym jeziorku, nawet łódką pływalismy. Najlepsze, że tż aparatu zapomniał, myślałam, że ubiję
Stary 2012-05-28, 07:17   #1794
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Najlepsze, że tż aparatu zapomniał, myślałam, że ubiję
a my bilismy na 18-ste TZ chrześniaczki i TZ tez aparatu zapomniał

mój obiad z okazji dla Mamy sie udał wysmienicie!
Teściowa i mama były zadowolone, deser sie udał i byłam mega szczesliwa!
Stary 2012-05-28, 07:49   #1795
ona1981
Zakorzenienie

No my tez rzadko gdziekolwiek jezdzimy, teraz pojechaliśmy a tu aparatu brak. Ogólnie to do niego niepodobne, on o aparacie zazwyczaj pamięta...

Monia już 56 A jeszcze któregoś dnia byla 33...

U nas w przedszkolu cały tydzień atrakcji, dziś wyscigi rowerami i hulajnogami, któregoś dnia pokazy strazackie, butelkowy zawrót głowy, w dzień dziecka piknik, niestety pogody ma nie być
Stary 2012-05-28, 09:20   #1796
83monia
Zakorzenienie

ja jestem mega niewyspana. chyba kinga na calego zaczela zabkowac bo co chwile goraczkuje. wczoraj skonczylam prasowac o polnocy, a 45 minut pozniej kinga ryczy, artur ryczy i kaszle (chyba sucho mu w ustach bylo) i tak do rana prawie...
dzis wygladam jak zombie! a dzis dzien matki w przedszkolu.

Stary 2012-05-28, 09:58   #1797
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

a ja w piąçtek po tych całych zawodach zapomniałam wziąść rowerku spod przedszkola, dopiero sobie wczoraj przypomniałam, ale dziś stoi jak postawiłam, w sumie mała strata by była bo i tak za mały i hulajnoge będzie miała, muszę tylko w końcu się zdecydowac na którąś

nicko - a to wy w polsce byliście - myślicie by zamieszkac w naszym mieście? myślicie o pracy czy bardziej cos otworzyć?

ja też się musze brac ostro za głosy, walczę o wejście do tego rankingu
Stary 2012-05-28, 11:27   #1798
karolakep
Zadomowienie

Asia w jakim odstępie czasu mialas operowana druga noge? ile u Ciebie trwala rekonwalenscencja? po zabiegu musialas chodzic w rajstopach?

gothika, Asia, alusia dzieki

karolakep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 11:28   #1799
ona1981
Zakorzenienie

Gothika a ile masz już głosów? Możesz to sprawdzić?
Stary 2012-05-28, 11:43   #1800
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Ona - niestety nie mogę, w tamtym konkursie mogłam a teraz nie, teraz jest duza konkurencja, dziewczyny idą z tymi głosami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości