|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Nadrobiłam maila
![]() MoniqW - jakie Twój Wiktorek ma prześliczne wielkie oczy ![]() Konia super! W końcu zdjęcie w 4 ![]() Gosia super zdjęcia! Komu tak machacie? ![]() Cotton śliczna Lenka Emigra jakie słodkie guganie ![]() Cytrynka śliczny Wiktorek! Taki maniuni na tych zdjęciach w rożku ![]() Julliczka słodka Julcia ![]() Jolka - Michałek wyrośnie na przystojniaka ![]() Nowaken super zdjęcia! Ania ślicznie śpi! Lena_mi jakie słodkie zdjęcia z Kajunią ![]() ![]() Nikii ale Oskarek ma smaczny paluszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
I uwaga chwalę się zakupami
![]() P1020789.jpg P1020790.jpg P1020792.jpg I to takie na co dzień za 3€ z kosza promocyjnego ![]() P1020793.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
My dziś w nocy mieliśmy przygodę.. Kaja zrobiła taką kupkę, że przeszło przez pampersa i ubrudziło ubranko, prześcieradło i pokrowiec materacyka..
![]() Wszystko wrzuciłam do prania, no i Kaja musiała z nami spac ![]() Tak sobie panna wykombinowała spanie z Rodzicami ![]() Julliczka no to nam dzieciaczki zrobiły prezenty ![]() Dziś już Kajulka mniej była zadowolona bo kilka razy odciągałam Jej już głutki, a tego bardzo nie lubi. Kurcze nie wiem kiedy ten katar się skończy.. Aguśka dziękujemy ![]() Ja polecam Sekrety Mistrza Fotografii Cyfrowej - 195 ujęc Scotta Kelby'ego, przystępnie napisana. Asika brawo dla męża! Nikki dzięki w imieniu Kai ![]() MoniaHan moja córa tez strasznie nie lubi odciągania glutków.. Strasznie przy tym płacze.. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() A co do leżenia na brzuszku, to raczej prostuje nóżki i wierzga się i niecierpliwi bo nie lubi. No chyba że Ją przekręcam na śpiocha, to wtedy ma na żabkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż mówi że dumny ![]() Najważniejsze dla mnie by był taki wspierający jak np. dziś, gdy trochę się rozkleiłam. Wtedy ma magiczną moc uspokajania mnie.. Mój fotograf też robił bez lampy, i jak tez się staram takie właśnie robic, wychodzą dużo lepiej. A w ogóle to zainspirowałaś mnie i ostatnio pożarłam pizze margeritę, Kaja dzielnie to zniosła, nic Jej nie było. No i dziś powtórka ![]() ![]() Miłej imprezki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My bylismy u tesciowej, ja ledwo zywa, tak mnie spanie i zmeczenie zlapalo ze jak zjedlismy obiad, to polozylam sie na meza kolanach na sofie i zasnelam, Julka to samo i tak pospalysmy prawie h ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w sumie podobnie jak u Was. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Tikki dziękujemy ![]() Fajne zakupki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie Ci w tej sukience
![]() Tikki super zakupki zwłaszcza to marynarskie wdzianko.. Balbinka już zab? wow ![]() Gosia tak jak Aguśka napisała są specjelne polary i kurtki do noszenia dzieciaków chuściaków...ale ja w zimę np. nosić nie będę bo w razie poślizgnięcia czy coś...lepiej nie ryzykować.. Joanaros ![]() Monia mój pedałuje czasem strasznie i nókzami i rączkami. Asika super ta reklamę zrobiliście ![]() Lenka super foteczki z Kajulkiem ![]() Nikki Oskarek fajny śpioszek. Jolka Michaś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie z kajakami rewelka.. Julliczka córcia śliczniutka ![]() Cytrynka nie mogę się nadziwić jaki Wiktorek już duży... A ja wczoraj poszalałam z Tż a dopiero 5 tygodni minęło ![]() W sumie nie było tak źle, a tak się balam pierwszego razu..troszkę tylko miejsce szycia ciągnęło (dobrze że tylko 3 szwy miałam). |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
ale tu dziś cicho
![]() którą karuzelkę polecacie? zastanawiam się nad tymi: http://allegro.pl/tomy-karuzelka-int...354004960.html http://allegro.pl/smily-play-karuzel...374967477.html http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...374859843.html http://allegro.pl/karuzela-tiny-love...380260880.html nie wiem którą wybrać ![]()
#132 | |||
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojej Juleczki
![]() tikki hehe, niezła Andrea ![]() Kurcze ja nie rozumiem tego, na rękach TŻta Julcia grzeczna i potulna jak baranek, a jak TŻ mi ją da, to zaraz włącza jej się syrena ![]() A dziś to w ogóle jakiś masakryczny dzień, jak się obudziła przed 6 to do tej pory, może ze 3 razy złapała drzemki 15-20 minutowe. A tak to głównie mi płacze ![]() Cytat:
Ja wybieram się do gina w czwartek, nie przyznam mu się, że już wsiadłam na konia ![]() ![]() Zakwasy mam lekkie tam gdzie zawsze po dłuższej przerwie się ma ![]() ![]() Cytat:
![]() Asika super, że tak mąż Ci powiedział ![]() ![]() Nikki Julcia własnie mnie zaskakuje jak łapie za przedmioty, raczej nie świadomie, ale potrafi złapać moją bluzkę i ciągnąć, albo jak w półpionie ją trzymam na moich rękach to też łapie się bluzki mojej, jakby chciała uchronić siebie przed upadkiem ![]() Cytat:
![]() A na brzuszku Julka jak się rusza to prostuje nóżki, jak zaśnie przypadkiem to nóżki w żabkę się układają. karolca i Asika super filmiki ![]() EE.. a ja nie wiem jaki obwód główki miała Julka przy porodzie, nie podali mi takiego wymiaru. ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-05-28 o 18:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Julliczka u nas to samo...nie wiem co się dzieje. Pewnie Andrei za gorąco, ale nie da się już jej bardziej rozebrać. Ma same cienkie body, a na golasa jej nie położę. Na szczęście teraz bawi się z nią mąż. Niech zobaczy co to jest mieć dziecko. Na rękach to by spała, ale gdzieś się ją położy to płacz :/. A wcześniej to mi chyba z 15min płakała non stop i wszystko było na nie :/. Oby w nocy ładnie spała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby maskotki nie byly zbyt nisko bo potem jak dziecko wyciaga raczki do maskotki i np chce sie podciagnac to chwyta i moze urwac. Zeby melodyjki nie byly zbyt glosne bo dzieci nie lubia i boja sie glosnych dzwiekow. Fajnie jak jest wybor np samego krecenia lub samych melodyjek itd. No i maskotki zeby mialy zywe kolory a najlepiej jak maja dodatki czarnego z bialym. Widzialam gdzies takie karuzelki, dzieciaczki w tym wieku zwracaja najb uwage na kolory czarno-białe i na kontrasty w tych barwach. np taka pod wzgledem kolorow i chyba tez wysokosci wydaje mi sie ok. http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...357841141.html Ta z kubusiem wydaje mi sie ze ma zbyt pastelowe kolory i chyba jest zbyt nisko.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-28 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
ale sobie pospalysmy
![]() ide obudzic Hanke - bo czas na pierwsza kolacje, do 23 jeszcze bedzie ich miala kilka, bo jak to ona od 19-23 prawie ciagle na cycu. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
No i ja dołączam do dziewczyn co dostały okres przynajmniej mam takie wrażenie bo miałam ponad tydzień przestój z plamieniami a dziś zaczęłam krwawić. I to niecałe 6 tygodni po porodzie.
ostatnio już zaszaleliśmy trochę z TŻ i wiecie co nawet mnie nic nie bolało i nie czułam żadnego dyskomfortu ![]() TŻ właśnie rozmawia z Oskarem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też marzę, żeby w nocy ładnie pospała. Tym bardziej, że jutro na 6-7 h do pracy muszę iść. Kurcze i jak ja ściągnę te mleko dla niej, bo cały dzień ciamkała mi z piersi i teraz są takie pustawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali
![]() ![]() ![]() ![]() Sam z tego wyrośnie musimy to przeczekać czy znacie jakieś magiczne sposoby ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
tikki super zakupy
![]() ja wlasnie licytuje ksiazke "zaklinaczka dzieci na allegro" ![]() Wiktorek strasznie krzyczy pod koniec przy piersi i jak go podnosze to czasem sie odbije i jest spokoj a czasem dalej rozpacza i dostaje druga piers, czy mu juz jedna nie starcza czy mam mniej pokarmu? ![]() a i jeszcze mialam napisac ze mmay pieluchy z lidla Toujurs 3 i niezle trzymaja kupki ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-28 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zamawiam sobie pas wyszczuplający ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A te pieluszki z Lidla tez chcialam sprobowac ale u mnie nigdy nie ma malych rozmiarow (1 i 2) :/ Dzis za to jestem mega szczesliwa bo kupilam mega pake Pampersow 2. Jak ja czekam na wieksze rozmiary pieluch i ciuszkow to szok, chcialabym zeby Ania szybciej rosla, ciuszki czekaja :P ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Co do okresu to ja jeszcze nie mam, a w czwartek minie 7 tygodni od porodu. Czy któraś z Was też jeszcze nie dostała? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co zauwazylam? ze srednio co drugi dzien maly budzi sie o 4.50 rano na karmienie, czyli dokladnie o godzinie ktorej sie urodzil. raz, drugi, trzeci mysalam ze to zbieg okolicznosci. Ale wczoraj zrobil to samo, dzis tez, myslicie ze moze to miec jakies powiazanie z porodem? ![]() Emigra, tak myslalalam ze to prosaki, dzieki! Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-05-28 o 21:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tikki super zakupy ![]() A ja dzisiaj poszłam na solarium ![]() ![]() mam zamiar kupić karnet ![]() Mój TŻ wogóle nie może spać przy małym w łóżku bo normalnie jest nie ostrożny !! ![]() Ja nadal nie mam okresu i dopóki nie dostane nici z sexu !! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Aguśka i Lenka dzięki za rady odnośnie karuzelki...bardzo pomocne
![]() ![]()
#148 | |
Zakorzenienie
|
Moj Szymon jak sie budzi na karmienie w nocy to zawsze kolo 3 w nocy
![]() Albo jest 2:30 albo 3:00 albo 3:30 ![]() A potem rano 7:00-8:00. Cytat:
![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Moja Julcia w nocy też ma w miarę stałe godziny karmienia: koło 2:30-3:00 a potem 5:30-6:00. a w dzień woła jeść o różnych porach
![]() Uff Mała zasnęła jakieś 30 minut temu, może pośpi dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.