Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 15:10   #121
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A ja z tego wszystkiego zapomniałam podesłać linków z Zuzią Na pierwszym filmiku jest jak pięknie unosiła główkę - to było miesiąc temu.
http://www.youtube.com/watch?v=iT1lOHm5xlU
A na drugim jest filmik z naszymi wygłupami Dzięki którym wygraliśmy torbę w konkursie firmy BabyOno na facebooku. Dostaliśmy wyróżnienie za taką oto reklamę tej firmy
http://www.youtube.com/watch?v=hKVxSeK_nD4
świetne filmiki
Stary 2012-05-28, 15:17   #122
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Nadrobiłam maila

MoniqW - jakie Twój Wiktorek ma prześliczne wielkie oczy
Konia super! W końcu zdjęcie w 4
Gosia super zdjęcia! Komu tak machacie?
Cotton śliczna Lenka
Emigra jakie słodkie guganie
Cytrynka śliczny Wiktorek! Taki maniuni na tych zdjęciach w rożku
Julliczka słodka Julcia
Jolka - Michałek wyrośnie na przystojniaka
Nowaken super zdjęcia! Ania ślicznie śpi!
Lena_mi jakie słodkie zdjęcia z Kajunią Też mam podobne z Andreą
Nikii ale Oskarek ma smaczny paluszek .
Stary 2012-05-28, 15:21   #123
tikki85
Zakorzenienie

I uwaga chwalę się zakupami

P1020789.jpg
P1020790.jpg
P1020792.jpg

I to takie na co dzień za 3€ z kosza promocyjnego
P1020793.jpg
Stary 2012-05-28, 15:32   #124
Nikii89
Zakorzenienie

No Tikki udały Ci się te zakupy Andrea będzie ślicznie wyglądała
Stary 2012-05-28, 15:52   #125
lena_mi
Zakorzenienie

My dziś w nocy mieliśmy przygodę.. Kaja zrobiła taką kupkę, że przeszło przez pampersa i ubrudziło ubranko, prześcieradło i pokrowiec materacyka..
Wszystko wrzuciłam do prania, no i Kaja musiała z nami spac
Tak sobie panna wykombinowała spanie z Rodzicami

Julliczka no to nam dzieciaczki zrobiły prezenty
Dziś już Kajulka mniej była zadowolona bo kilka razy odciągałam Jej już głutki, a tego bardzo nie lubi. Kurcze nie wiem kiedy ten katar się skończy..

Aguśka dziękujemy

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A polecasz jakąś konkretną literaturę na temat fotografii
Ja polecam Sekrety Mistrza Fotografii Cyfrowej - 195 ujęc Scotta Kelby'ego, przystępnie napisana.

Asika brawo dla męża!

Nikki dzięki w imieniu Kai

MoniaHan moja córa tez strasznie nie lubi odciągania glutków.. Strasznie przy tym płacze..

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie'' cudne jest!!

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwileczasami to juz nawet mysle ze moze ona jakas nadpobudliwa jes (???).
czasami tak

A co do leżenia na brzuszku, to raczej prostuje nóżki i wierzga się i niecierpliwi bo nie lubi. No chyba że Ją przekręcam na śpiocha, to wtedy ma na żabkę.
Stary 2012-05-28, 15:53   #126
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwileczasami to juz nawet mysle ze moze ona jakas nadpobudliwa jes (???).
Mój Sebuś też tak macha aż się boję czy ADHD nie będzie miał a już najbardziej mojta nogami jak chce coś zagaworzyć sobie
Stary 2012-05-28, 16:02   #127
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

pewnie jeszcze hormony ciązowe trzymają się na wysokim poziomie , jak spadną to włosy nam polecą, coś koło 4 miesiąca najczęściej to się dzieje , dobrze w sumie ,że mam krótkie

Lenka jesteście boskie Tatuś pewnie dumny mając dwie takie Laski na stanie ?

Moniq otóż to, mój fotograf ślubny wcale nie używał lampy, a pan kamerzysta się dziwił, bo też robi foty ślubne i jak to tak bez lampy ? ,są jednak fotografowie i Fotografowie . Ja często walę z automatu, ale skoro aparat daję możliwości to żal nie korzystać. Będę cwiczyć

Tż się na używane nosidło nie zgodzi , ale w sumie zobaczymy, na teraz chusta będzie ok,docisne tego Kurczaka do ciała, a jeśli będzie to używane częściej niż zakładam to się zastanowimy nad nosidłem , a i tak ja bym nosidło widziała coś od 6 miesiąca...się zobaczy

Monia nie kręci się karuzelka? aż dziwne to

Asika o i taki Mąż to skarb , sam jest w trudnej sytuacji, bo pewnie mimo wszystko Matkę kocha i jest mu ciężko, ale wspiera Ciebie , to jest najważniejsze

A ja właśnie wróciłam z wędrówki i czekam na tż i pojdziemy na działkę, mieliśmy tam obiad zrobić, ale stwierdzam,że zjemy w chacie i pojdziemy , nie chcę mi się targać tego żarcia tam ...a grilla mam już po dziurki w nosie na tą chwilę . Łapę mam jakbym się z burakiem witała intensywnie, a to tylko ślady po truskawkach, znów się skusiłam i tak wciągnęłam z pól kilo, a ponoć nie przepadam za nimi hehehheh

A i przyszedl prezent na roczek dla Syna Przyjaciółki, idziemy w sobotę , zamówiłam piękne sztućce dla dzieci z grawerem , czekamy jeszcze na body piłkarskie z numerem i imieniem i na piłkę i możemy iść się gościć.Zapowiada się imprezka z pijanym TŻ, może być śmiesznie.
Dzięki Konia
Tż mówi że dumny
Najważniejsze dla mnie by był taki wspierający jak np. dziś, gdy trochę się rozkleiłam. Wtedy ma magiczną moc uspokajania mnie..

Mój fotograf też robił bez lampy, i jak tez się staram takie właśnie robic, wychodzą dużo lepiej.

A w ogóle to zainspirowałaś mnie i ostatnio pożarłam pizze margeritę, Kaja dzielnie to zniosła, nic Jej nie było. No i dziś powtórka czekamy właśnie na pana z dostawą

Miłej imprezki My w sobotę do teściów się wybieramy, jednak wyjazd do mojej rodzinki odkładamy na razie niestety..

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
A ja z tego wszystkiego zapomniałam podesłać linków z Zuzią Na pierwszym filmiku jest jak pięknie unosiła główkę - to było miesiąc temu.
A na drugim jest filmik z naszymi wygłupami Dzięki którym wygraliśmy torbę w konkursie firmy BabyOno na facebooku. Dostaliśmy wyróżnienie za taką oto reklamę tej firmy
super!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 16:04   #128
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
oj taaaaak
Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
I uwaga chwalę się zakupami

Załącznik 4695271
Załącznik 4695272
Załącznik 4695273

I to takie na co dzień za 3€ z kosza promocyjnego
Załącznik 4695274
swietne zakupy

My bylismy u tesciowej, ja ledwo zywa, tak mnie spanie i zmeczenie zlapalo ze jak zjedlismy obiad, to polozylam sie na meza kolanach na sofie i zasnelam, Julka to samo i tak pospalysmy prawie h ale nie pomoglo mi to niestety bo rozbolala mnie glowa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 16:07   #129
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak mniej więcej rosły główki waszych maleństw?
Chodzi mi o pomairy w dniu porodu (obwód głowy/wzrost) i w okolicach 5 tygodnia. Muszę obserwować, czy nie ma odchyłów od normy, ale jaka jest norma? do lekarza idę dopiero za tydzień...

Lenka miała 35/54 a teraz ma 38/57(?)
34/53 , teraz ma 37/? (nie wiem ile ma długości, ale myślę, że ok 57-58.
Czyli w sumie podobnie jak u Was.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Tikki dziękujemy
Fajne zakupki
Stary 2012-05-28, 16:55   #130
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Wstawiłam zdjęcia na maila z imprezy
Bardzo ładnie Ci w tej sukience A dzieciaczki słodziaczki...

Tikki super zakupki zwłaszcza to marynarskie wdzianko..

Balbinka
już zab? wow

Gosia tak jak Aguśka napisała są specjelne polary i kurtki do noszenia dzieciaków chuściaków...ale ja w zimę np. nosić nie będę bo w razie poślizgnięcia czy coś...lepiej nie ryzykować..

Joanaros dla córeczki za ładne podnoszenie główki..

Monia mój pedałuje czasem strasznie i nókzami i rączkami.

Asika super ta reklamę zrobiliście

Lenka super foteczki z Kajulkiem Kurcze musze zacząć oszczędzać na lustrzanke..

Nikki Oskarek fajny śpioszek.

Jolka Michaś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie z kajakami rewelka..

Julliczka córcia śliczniutka

Cytrynka nie mogę się nadziwić jaki Wiktorek już duży...

A ja wczoraj poszalałam z Tż a dopiero 5 tygodni minęło
W sumie nie było tak źle, a tak się balam pierwszego razu..troszkę tylko miejsce szycia ciągnęło (dobrze że tylko 3 szwy miałam).
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 18:27   #131
karo_z
Rozeznanie

ale tu dziś cicho

którą karuzelkę polecacie?
zastanawiam się nad tymi:

http://allegro.pl/tomy-karuzelka-int...354004960.html
http://allegro.pl/smily-play-karuzel...374967477.html
http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...374859843.html
http://allegro.pl/karuzela-tiny-love...380260880.html

nie wiem którą wybrać
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 18:27   #132
julliczka
Rozeznanie

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojej Juleczki

tikki hehe, niezła Andrea
Kurcze ja nie rozumiem tego, na rękach TŻta Julcia grzeczna i potulna jak baranek, a jak TŻ mi ją da, to zaraz włącza jej się syrena

A dziś to w ogóle jakiś masakryczny dzień, jak się obudziła przed 6 to do tej pory, może ze 3 razy złapała drzemki 15-20 minutowe. A tak to głównie mi płacze Jakiś fatalny dzisiaj dzień.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
melduje sie w nowym watku!

Balbinka, czytalam dzis rano w ksiazce Pierwszy rok zycia dziecka, ze zdaza sie ze dziciaczki rodza sie z zebami i trzeba je usunac, ale to dlatego ze to sa mleczaki bardzo slabo osadzone, i istnieje mozliwosc ze ta zabki wypadna, a wtedy dziecko mogloby sie nimi udlawic. Nie wierz w te glupoty co kolezanka mowi i ciesz sie ze Ci sie dziecko pieknie rozwija!
Co do krsostek na buzi to nasz Adas urodzil sie z takimi bialymi krostkami na nosku i w ogole mu one nie schodza nawet pediatra sie dziwila, zaczynam sie troszke martwic. Ale mama powiedziala ze ja tez takie mialam, tylko nie pamieta kiedy zeszly...

ja wlasnie dzis bylam u gina na kontroli, mam zielone swiatlo na wszystko wiec w weekend chce pojechac na konie, az sie boje zakwasow po tylu miesiacach spokojnego zycia. Mam tylko nadzieje ze sie mlekiem za bardzo nie zaleje
A moja Julka jeszcze parę białych kropeczek ma na nosku, powoli znikają. Na pewno znikną.

Ja wybieram się do gina w czwartek, nie przyznam mu się, że już wsiadłam na konia to tak spontanicznie wyszło
Zakwasy mam lekkie tam gdzie zawsze po dłuższej przerwie się ma , ale nie ma tragedii. Za to coś mi się w krzyżu zrobiło i nie mogę nic podnosić i się schylać tak mnie łamie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Narzekałam ostatnio że moje dziecko nie trzyma główki na brzusku a tu TŻ rano do mnie woła: "chodź coś zobaczysz". Biegnę do pokoju a tam Wiki na brzuszku z podniesioną klata i głową w gorze rozgląda się na boki Jestem w szoku jak szybko uczy się czegoś nowego
brawo

Asika super, że tak mąż Ci powiedział Możesz być spokojniejsza

Nikki Julcia własnie mnie zaskakuje jak łapie za przedmioty, raczej nie świadomie, ale potrafi złapać moją bluzkę i ciągnąć, albo jak w półpionie ją trzymam na moich rękach to też łapie się bluzki mojej, jakby chciała uchronić siebie przed upadkiem

Cytat:
Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie'' cudne jest!!

gkatarzynka moja Hanula ogolnie nie lubi na brzuszku lezec, ma momentami wyprostowane nozki, ale przewaznie jednak na zabke.

Moja tak miewa coraz częściej jakby chciała gdzieś pobiec.

A na brzuszku Julka jak się rusza to prostuje nóżki, jak zaśnie przypadkiem to nóżki w żabkę się układają.

karolca i Asika super filmiki

EE.. a ja nie wiem jaki obwód główki miała Julka przy porodzie, nie podali mi takiego wymiaru.

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-05-28 o 18:28
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 19:01   #133
tikki85
Zakorzenienie

Julliczka u nas to samo...nie wiem co się dzieje. Pewnie Andrei za gorąco, ale nie da się już jej bardziej rozebrać. Ma same cienkie body, a na golasa jej nie położę. Na szczęście teraz bawi się z nią mąż. Niech zobaczy co to jest mieć dziecko. Na rękach to by spała, ale gdzieś się ją położy to płacz :/. A wcześniej to mi chyba z 15min płakała non stop i wszystko było na nie :/. Oby w nocy ładnie spała
Stary 2012-05-28, 19:03   #134
Aguśkaa83
Zakorzenienie

nie mam za bardzo czasu zeby poczytac o tych karuzelkach ale moge Ci powiedziec na co zwrocic uwage w wyborze karuzeli.
Zeby maskotki nie byly zbyt nisko bo potem jak dziecko wyciaga raczki do maskotki i np chce sie podciagnac to chwyta i moze urwac.
Zeby melodyjki nie byly zbyt glosne bo dzieci nie lubia i boja sie glosnych dzwiekow.
Fajnie jak jest wybor np samego krecenia lub samych melodyjek itd.
No i maskotki zeby mialy zywe kolory a najlepiej jak maja dodatki czarnego z bialym. Widzialam gdzies takie karuzelki, dzieciaczki w tym wieku zwracaja najb uwage na kolory czarno-białe i na kontrasty w tych barwach.
np taka pod wzgledem kolorow i chyba tez wysokosci wydaje mi sie ok. http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...357841141.html
Ta z kubusiem wydaje mi sie ze ma zbyt pastelowe kolory i chyba jest zbyt nisko.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-05-28 o 19:08
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 19:03   #135
MoniaHan
Wtajemniczenie

ale sobie pospalysmy ostatnio staram sie spac przynajmniej godzine w ciagu dnia, nie udawalo mi sie wczesniej,nie moglam zasnac - ale teraz sie zmuszam.
ide obudzic Hanke - bo czas na pierwsza kolacje, do 23 jeszcze bedzie ich miala kilka, bo jak to ona od 19-23 prawie ciagle na cycu.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 19:32   #136
Nikii89
Zakorzenienie

No i ja dołączam do dziewczyn co dostały okres przynajmniej mam takie wrażenie bo miałam ponad tydzień przestój z plamieniami a dziś zaczęłam krwawić. I to niecałe 6 tygodni po porodzie.
ostatnio już zaszaleliśmy trochę z TŻ i wiecie co nawet mnie nic nie bolało i nie czułam żadnego dyskomfortu

TŻ właśnie rozmawia z Oskarem słuchać "aaaa", "uuuuu"i "oooo"
Stary 2012-05-28, 19:37   #137
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Julliczka u nas to samo...nie wiem co się dzieje. Pewnie Andrei za gorąco, ale nie da się już jej bardziej rozebrać. Ma same cienkie body, a na golasa jej nie położę. Na szczęście teraz bawi się z nią mąż. Niech zobaczy co to jest mieć dziecko. Na rękach to by spała, ale gdzieś się ją położy to płacz :/. A wcześniej to mi chyba z 15min płakała non stop i wszystko było na nie :/. Oby w nocy ładnie spała
U nas tak gorąco nie jest, ale jednak dzisiaj wszystko na nie. Ja już straciłam cierpliwość do mojego dziecka. Właśnie TŻ sam ją kąpie. Zapytał mnie czy już kąpiemy, a ja, że nie wiem jak chcesz to ją kąp sam I to właśnie robi Cierpliwość mi się skończyła bo strasznie boli mnie ten krzyż, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam
Ja też marzę, żeby w nocy ładnie pospała. Tym bardziej, że jutro na 6-7 h do pracy muszę iść. Kurcze i jak ja ściągnę te mleko dla niej, bo cały dzień ciamkała mi z piersi i teraz są takie pustawe

Stary 2012-05-28, 19:50   #138
aalegna
Wtajemniczenie

dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali nie byłam w stanie zmienić mu spokojnie pampersa, cały się przy tym pręży wygina w łuk nogi robi takie sztywne że wogóle nie moge mu ich podnieść ani zgiąć. Przy kąpieli jest to samo staram się mówić mu spokojnie co się będzie działo itd ale on tak wrzeszczy że też musiałabym się wydzierać żeby mnie usłyszał. Jak mam go przebierać to normalnie chora jestem
Sam z tego wyrośnie musimy to przeczekać czy znacie jakieś magiczne sposoby
Stary 2012-05-28, 20:05   #139
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tikki super zakupy
ja wlasnie licytuje ksiazke "zaklinaczka dzieci na allegro"

Wiktorek strasznie krzyczy pod koniec przy piersi i jak go podnosze to czasem sie odbije i jest spokoj a czasem dalej rozpacza i dostaje druga piers, czy mu juz jedna nie starcza czy mam mniej pokarmu?

a i jeszcze mialam napisac ze mmay pieluchy z lidla Toujurs 3 i niezle trzymaja kupki nie wyplywaja bokiem

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-28 o 20:21
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 20:27   #140
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali nie byłam w stanie zmienić mu spokojnie pampersa, cały się przy tym pręży wygina w łuk nogi robi takie sztywne że wogóle nie moge mu ich podnieść ani zgiąć. Przy kąpieli jest to samo staram się mówić mu spokojnie co się będzie działo itd ale on tak wrzeszczy że też musiałabym się wydzierać żeby mnie usłyszał. Jak mam go przebierać to normalnie chora jestem
Sam z tego wyrośnie musimy to przeczekać czy znacie jakieś magiczne sposoby
smoczek plus łaskotki. płacz ustaje po podanie smoka, a jak prostuje rączki/nóżki to łaskoczę i do 5 sekund ugina. wtedy syzbko ciach w rękawek/nogawkę.
Stary 2012-05-28, 20:36   #141
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ale sobie pospalysmy ostatnio staram sie spac przynajmniej godzine w ciagu dnia, nie udawalo mi sie wczesniej,nie moglam zasnac - ale teraz sie zmuszam.
ide obudzic Hanke - bo czas na pierwsza kolacje, do 23 jeszcze bedzie ich miala kilka, bo jak to ona od 19-23 prawie ciagle na cycu.
a ja nie potrafię spać w ciągu dnia, Jak młoda śpi to ja nadrabiam zaległosci teraz np. poprasowałam stertę prania a jak wstaję o 6 wtedy wydaje mi się że jestem do przodu parę godzin

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No i ja dołączam do dziewczyn co dostały okres przynajmniej mam takie wrażenie bo miałam ponad tydzień przestój z plamieniami a dziś zaczęłam krwawić. I to niecałe 6 tygodni po porodzie.
ostatnio już zaszaleliśmy trochę z TŻ i wiecie co nawet mnie nic nie bolało i nie czułam żadnego dyskomfortu

TŻ właśnie rozmawia z Oskarem słuchać "aaaa", "uuuuu"i "oooo"
Ja już teraz wiem co jest z tym moim apetytem że mam takie parcie na jedzenie.

Zamawiam sobie pas wyszczuplający zobaczymy czy coś to da

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:49   #142
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tikki super zakupy
ja wlasnie licytuje ksiazke "zaklinaczka dzieci na allegro"

Wiktorek strasznie krzyczy pod koniec przy piersi i jak go podnosze to czasem sie odbije i jest spokoj a czasem dalej rozpacza i dostaje druga piers, czy mu juz jedna nie starcza czy mam mniej pokarmu?

a i jeszcze mialam napisac ze mmay pieluchy z lidla Toujurs 3 i niezle trzymaja kupki nie wyplywaja bokiem
Cytrynko, moze to skok i dlatego Wiktorkowi brakuje jedzenia? Jesli dasz mu dwie piersi to sie produkcja zwiekszy i bedzie po problemie.

A te pieluszki z Lidla tez chcialam sprobowac ale u mnie nigdy nie ma malych rozmiarow (1 i 2) :/
Dzis za to jestem mega szczesliwa bo kupilam mega pake Pampersow 2. Jak ja czekam na wieksze rozmiary pieluch i ciuszkow to szok, chcialabym zeby Ania szybciej rosla, ciuszki czekaja :P

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
smoczek plus łaskotki. płacz ustaje po podanie smoka, a jak prostuje rączki/nóżki to łaskoczę i do 5 sekund ugina. wtedy syzbko ciach w rękawek/nogawkę.
Dzieki za hinta bo Anka tez czasem prostuje konczynki i nijak jej ubrac
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:07   #143
lena_mi
Zakorzenienie

My mamy podobną do tej ostatniej (tylko ma więcej melodyjek) i jest super,jak na razie sprawuje się świetnie,Kai się podoba. Wiem, że dużo dziewczyn poleca też przedostatnią, tez ją chciałam, ale mamy z Fisher Price bujaczek z podobnym motywem, więc chcieliśmy urozmaicic i wzięliśmy z Tiny Love.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
U nas tak gorąco nie jest, ale jednak dzisiaj wszystko na nie. Ja już straciłam cierpliwość do mojego dziecka. Właśnie TŻ sam ją kąpie. Zapytał mnie czy już kąpiemy, a ja, że nie wiem jak chcesz to ją kąp sam I to właśnie robi Cierpliwość mi się skończyła bo strasznie boli mnie ten krzyż, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam
Ja też marzę, żeby w nocy ładnie pospała. Tym bardziej, że jutro na 6-7 h do pracy muszę iść. Kurcze i jak ja ściągnę te mleko dla niej, bo cały dzień ciamkała mi z piersi i teraz są takie pustawe
Współczuję bólu, mnie też boli kręgosłup, ale w odcinku piersiowym, tak jakby pojedyncze kręgi, mam nadzieję, że mi nie wypadają krążki..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Co do okresu to ja jeszcze nie mam, a w czwartek minie 7 tygodni od porodu. Czy któraś z Was też jeszcze nie dostała?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 21:13   #144
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
My mamy podobną do tej ostatniej (tylko ma więcej melodyjek) i jest super,jak na razie sprawuje się świetnie,Kai się podoba. Wiem, że dużo dziewczyn poleca też przedostatnią, tez ją chciałam, ale mamy z Fisher Price bujaczek z podobnym motywem, więc chcieliśmy urozmaicic i wzięliśmy z Tiny Love.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Współczuję bólu, mnie też boli kręgosłup, ale w odcinku piersiowym, tak jakby pojedyncze kręgi, mam nadzieję, że mi nie wypadają krążki..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Co do okresu to ja jeszcze nie mam, a w czwartek minie 7 tygodni od porodu. Czy któraś z Was też jeszcze nie dostała?
Hejka, ja nadal nie mam i nawet się nie spodziewam,choć różnie to może być, z Niną dostałam chyba po 6 miesiącach , ale nie pamiętam dokładnie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:18   #145
monika83
Raczkowanie

my mamy ta ostatnia, Tiny Love i Adasiowi sie bardzo podoba co jest fajne to to, ze ma dwie opcje glosnosci oraz calkowitego wylaczenia dzwieku, oprocz tego mozna wlaczyc sama karuzelke, albo dodatkowo podswietlic malpke. Malpka jest troszke badziewna wg mnie, ale synek jest nia zafascynowany, a to przeciez o to chodzi
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Ja tez nie wiem co sie dzis stalo, ale takiego wycia bez powodu juz dawno nie bylo. Konczy jesc i od razu ryk, juz nie wiedzialam co robic. A jak na zlosc dzis TZ jeszcze z pracy nie wrocil. Na szczescie mlody zasnal, oby nic go zaraz nie obudzilo...
Cytat:

U mneiw niedziele minie 7 tygodni, i tez ani widu, ani slychu. Ale jakos nie zaluje
Wiecie co zauwazylam? ze srednio co drugi dzien maly budzi sie o 4.50 rano na karmienie, czyli dokladnie o godzinie ktorej sie urodzil. raz, drugi, trzeci mysalam ze to zbieg okolicznosci. Ale wczoraj zrobil to samo, dzis tez, myslicie ze moze to miec jakies powiazanie z porodem?
Emigra, tak myslalalam ze to prosaki, dzieki!

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2012-05-28 o 21:38
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:24   #146
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolkaa ale Michałek juz duży jest no i swietne jest to zdjecie z tymi butami tzta hehe
a fakt rośnie jak na drożdżach mały glubasek

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Jolka fajowe to zdjecie z butami, wczoraj tak sie rechotalam ze balam sie ze malutka obudze, bo w lozku podczytywalam wizaz
Mam jeszcze jak Michałek śmiał się gdy miał te buty, ale lekko ścięte

Cytat:
Jolka - Michałek wyrośnie na przystojniaka

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka Michaś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie z kajakami rewelka..

tikki super zakupy

A ja dzisiaj poszłam na solarium bo taka blada byłam, że hej
mam zamiar kupić karnet

Mój TŻ wogóle nie może spać przy małym w łóżku bo normalnie jest nie ostrożny !!

Ja nadal nie mam okresu i dopóki nie dostane nici z sexu !!

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:25   #147
karo_z
Rozeznanie

Aguśka i Lenka dzięki za rady odnośnie karuzelki...bardzo pomocne
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:31   #148
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moj Szymon jak sie budzi na karmienie w nocy to zawsze kolo 3 w nocy
Albo jest 2:30 albo 3:00 albo 3:30
A potem rano 7:00-8:00.

Cytat:

lenka ja nie mialam okresu jeszcze chociaz w jeden dzien mialam plamienie ze myslalam ze to okres i pobolewal mnie brzuch przez 2 dni ale na tym sie skonczylo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 21:35   #149
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Cytrynko, moze to skok i dlatego Wiktorkowi brakuje jedzenia? Jesli dasz mu dwie piersi to sie produkcja zwiekszy i bedzie po problemie.

A te pieluszki z Lidla tez chcialam sprobowac ale u mnie nigdy nie ma malych rozmiarow (1 i 2) :/
Dzis za to jestem mega szczesliwa bo kupilam mega pake Pampersow 2. Jak ja czekam na wieksze rozmiary pieluch i ciuszkow to szok, chcialabym zeby Ania szybciej rosla, ciuszki czekaja :P

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Dzieki za hinta bo Anka tez czasem prostuje konczynki i nijak jej ubrac
mam nadzieje bo mam wrazeniie ze mam puste piersi
Stary 2012-05-28, 21:41   #150
julliczka
Rozeznanie

Moja Julcia w nocy też ma w miarę stałe godziny karmienia: koło 2:30-3:00 a potem 5:30-6:00. a w dzień woła jeść o różnych porach ale przynajmniej w nocy jest ok z tym karmieniem.
Uff Mała zasnęła jakieś 30 minut temu, może pośpi dobrze skoro w dzień niewiele się zdrzemnęła. Ja zmykam też lulu, dobrej nocki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości