|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Nadrobiłam maila
MoniqW - jakie Twój Wiktorek ma prześliczne wielkie oczy Konia super! W końcu zdjęcie w 4 ![]() Gosia super zdjęcia! Komu tak machacie? ![]() Cotton śliczna Lenka Emigra jakie słodkie guganie Cytrynka śliczny Wiktorek! Taki maniuni na tych zdjęciach w rożku ![]() Julliczka słodka Julcia Jolka - Michałek wyrośnie na przystojniaka ![]() Nowaken super zdjęcia! Ania ślicznie śpi! Lena_mi jakie słodkie zdjęcia z Kajunią ![]() Nikii ale Oskarek ma smaczny paluszek .
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
I uwaga chwalę się zakupami
![]() P1020789.jpg P1020790.jpg P1020792.jpg I to takie na co dzień za 3€ z kosza promocyjnego ![]() P1020793.jpg |
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dziś w nocy mieliśmy przygodę.. Kaja zrobiła taką kupkę, że przeszło przez pampersa i ubrudziło ubranko, prześcieradło i pokrowiec materacyka..
Wszystko wrzuciłam do prania, no i Kaja musiała z nami spac Tak sobie panna wykombinowała spanie z Rodzicami ![]() Julliczka no to nam dzieciaczki zrobiły prezenty ![]() Dziś już Kajulka mniej była zadowolona bo kilka razy odciągałam Jej już głutki, a tego bardzo nie lubi. Kurcze nie wiem kiedy ten katar się skończy.. Aguśka dziękujemy Ja polecam Sekrety Mistrza Fotografii Cyfrowej - 195 ujęc Scotta Kelby'ego, przystępnie napisana. Asika brawo dla męża! Nikki dzięki w imieniu Kai ![]() MoniaHan moja córa tez strasznie nie lubi odciągania glutków.. Strasznie przy tym płacze.. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() A co do leżenia na brzuszku, to raczej prostuje nóżki i wierzga się i niecierpliwi bo nie lubi. No chyba że Ją przekręcam na śpiocha, to wtedy ma na żabkę. |
||
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już najbardziej mojta nogami jak chce coś zagaworzyć sobie
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mówi że dumny ![]() Najważniejsze dla mnie by był taki wspierający jak np. dziś, gdy trochę się rozkleiłam. Wtedy ma magiczną moc uspokajania mnie.. Mój fotograf też robił bez lampy, i jak tez się staram takie właśnie robic, wychodzą dużo lepiej. A w ogóle to zainspirowałaś mnie i ostatnio pożarłam pizze margeritę, Kaja dzielnie to zniosła, nic Jej nie było. No i dziś powtórka czekamy właśnie na pana z dostawą![]() Miłej imprezki My w sobotę do teściów się wybieramy, jednak wyjazd do mojej rodzinki odkładamy na razie niestety..![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My bylismy u tesciowej, ja ledwo zywa, tak mnie spanie i zmeczenie zlapalo ze jak zjedlismy obiad, to polozylam sie na meza kolanach na sofie i zasnelam, Julka to samo i tak pospalysmy prawie h ale nie pomoglo mi to niestety bo rozbolala mnie glowa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w sumie podobnie jak u Was. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Tikki dziękujemy ![]() Fajne zakupki
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie Ci w tej sukience
Tikki super zakupki zwłaszcza to marynarskie wdzianko.. Balbinka już zab? wow ![]() Gosia tak jak Aguśka napisała są specjelne polary i kurtki do noszenia dzieciaków chuściaków...ale ja w zimę np. nosić nie będę bo w razie poślizgnięcia czy coś...lepiej nie ryzykować.. Joanaros dla córeczki za ładne podnoszenie główki..Monia mój pedałuje czasem strasznie i nókzami i rączkami. Asika super ta reklamę zrobiliście Lenka super foteczki z Kajulkiem Nikki Oskarek fajny śpioszek. Jolka Michaś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie z kajakami rewelka.. Julliczka córcia śliczniutka Cytrynka nie mogę się nadziwić jaki Wiktorek już duży... A ja wczoraj poszalałam z Tż a dopiero 5 tygodni minęło ![]() W sumie nie było tak źle, a tak się balam pierwszego razu..troszkę tylko miejsce szycia ciągnęło (dobrze że tylko 3 szwy miałam). |
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
ale tu dziś cicho
![]() którą karuzelkę polecacie? zastanawiam się nad tymi: http://allegro.pl/tomy-karuzelka-int...354004960.html http://allegro.pl/smily-play-karuzel...374967477.html http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...374859843.html http://allegro.pl/karuzela-tiny-love...380260880.html nie wiem którą wybrać
|
#132 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojej Juleczki
tikki hehe, niezła Andrea ![]() Kurcze ja nie rozumiem tego, na rękach TŻta Julcia grzeczna i potulna jak baranek, a jak TŻ mi ją da, to zaraz włącza jej się syrena A dziś to w ogóle jakiś masakryczny dzień, jak się obudziła przed 6 to do tej pory, może ze 3 razy złapała drzemki 15-20 minutowe. A tak to głównie mi płacze Cytat:
Ja wybieram się do gina w czwartek, nie przyznam mu się, że już wsiadłam na konia to tak spontanicznie wyszło ![]() Zakwasy mam lekkie tam gdzie zawsze po dłuższej przerwie się ma , ale nie ma tragedii. Za to coś mi się w krzyżu zrobiło i nie mogę nic podnosić i się schylać tak mnie łamie Cytat:
brawoAsika super, że tak mąż Ci powiedział Możesz być spokojniejsza ![]() Nikki Julcia własnie mnie zaskakuje jak łapie za przedmioty, raczej nie świadomie, ale potrafi złapać moją bluzkę i ciągnąć, albo jak w półpionie ją trzymam na moich rękach to też łapie się bluzki mojej, jakby chciała uchronić siebie przed upadkiem ![]() Cytat:
![]() A na brzuszku Julka jak się rusza to prostuje nóżki, jak zaśnie przypadkiem to nóżki w żabkę się układają. karolca i Asika super filmiki EE.. a ja nie wiem jaki obwód główki miała Julka przy porodzie, nie podali mi takiego wymiaru.
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-05-28 o 18:28 |
|||
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka u nas to samo...nie wiem co się dzieje. Pewnie Andrei za gorąco, ale nie da się już jej bardziej rozebrać. Ma same cienkie body, a na golasa jej nie położę. Na szczęście teraz bawi się z nią mąż. Niech zobaczy co to jest mieć dziecko. Na rękach to by spała, ale gdzieś się ją położy to płacz :/. A wcześniej to mi chyba z 15min płakała non stop i wszystko było na nie :/. Oby w nocy ładnie spała
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby maskotki nie byly zbyt nisko bo potem jak dziecko wyciaga raczki do maskotki i np chce sie podciagnac to chwyta i moze urwac. Zeby melodyjki nie byly zbyt glosne bo dzieci nie lubia i boja sie glosnych dzwiekow. Fajnie jak jest wybor np samego krecenia lub samych melodyjek itd. No i maskotki zeby mialy zywe kolory a najlepiej jak maja dodatki czarnego z bialym. Widzialam gdzies takie karuzelki, dzieciaczki w tym wieku zwracaja najb uwage na kolory czarno-białe i na kontrasty w tych barwach. np taka pod wzgledem kolorow i chyba tez wysokosci wydaje mi sie ok. http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...357841141.html Ta z kubusiem wydaje mi sie ze ma zbyt pastelowe kolory i chyba jest zbyt nisko.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-28 o 19:08 |
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sobie pospalysmy
ostatnio staram sie spac przynajmniej godzine w ciagu dnia, nie udawalo mi sie wczesniej,nie moglam zasnac - ale teraz sie zmuszam.ide obudzic Hanke - bo czas na pierwsza kolacje, do 23 jeszcze bedzie ich miala kilka, bo jak to ona od 19-23 prawie ciagle na cycu. |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja dołączam do dziewczyn co dostały okres przynajmniej mam takie wrażenie bo miałam ponad tydzień przestój z plamieniami a dziś zaczęłam krwawić. I to niecałe 6 tygodni po porodzie.
ostatnio już zaszaleliśmy trochę z TŻ i wiecie co nawet mnie nic nie bolało i nie czułam żadnego dyskomfortu TŻ właśnie rozmawia z Oskarem słuchać "aaaa", "uuuuu"i "oooo"
|
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to właśnie robi Cierpliwość mi się skończyła bo strasznie boli mnie ten krzyż, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam![]() Ja też marzę, żeby w nocy ładnie pospała. Tym bardziej, że jutro na 6-7 h do pracy muszę iść. Kurcze i jak ja ściągnę te mleko dla niej, bo cały dzień ciamkała mi z piersi i teraz są takie pustawe |
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali
nie byłam w stanie zmienić mu spokojnie pampersa, cały się przy tym pręży wygina w łuk nogi robi takie sztywne że wogóle nie moge mu ich podnieść ani zgiąć. Przy kąpieli jest to samo Sam z tego wyrośnie musimy to przeczekać czy znacie jakieś magiczne sposoby
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
tikki super zakupy
ja wlasnie licytuje ksiazke "zaklinaczka dzieci na allegro" ![]() Wiktorek strasznie krzyczy pod koniec przy piersi i jak go podnosze to czasem sie odbije i jest spokoj a czasem dalej rozpacza i dostaje druga piers, czy mu juz jedna nie starcza czy mam mniej pokarmu? ![]() a i jeszcze mialam napisac ze mmay pieluchy z lidla Toujurs 3 i niezle trzymaja kupki nie wyplywaja bokiem
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-28 o 20:21 |
|
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wstaję o 6 wtedy wydaje mi się że jestem do przodu parę godzin![]() Cytat:
Zamawiam sobie pas wyszczuplający zobaczymy czy coś to da
|
||
|
|
|
#142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te pieluszki z Lidla tez chcialam sprobowac ale u mnie nigdy nie ma malych rozmiarow (1 i 2) :/ Dzis za to jestem mega szczesliwa bo kupilam mega pake Pampersow 2. Jak ja czekam na wieksze rozmiary pieluch i ciuszkow to szok, chcialabym zeby Ania szybciej rosla, ciuszki czekaja :P ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Co do okresu to ja jeszcze nie mam, a w czwartek minie 7 tygodni od porodu. Czy któraś z Was też jeszcze nie dostała? |
||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co jest fajne to to, ze ma dwie opcje glosnosci oraz calkowitego wylaczenia dzwieku, oprocz tego mozna wlaczyc sama karuzelke, albo dodatkowo podswietlic malpke. Malpka jest troszke badziewna wg mnie, ale synek jest nia zafascynowany, a to przeciez o to chodzi![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co zauwazylam? ze srednio co drugi dzien maly budzi sie o 4.50 rano na karmienie, czyli dokladnie o godzinie ktorej sie urodzil. raz, drugi, trzeci mysalam ze to zbieg okolicznosci. Ale wczoraj zrobil to samo, dzis tez, myslicie ze moze to miec jakies powiazanie z porodem? Emigra, tak myslalalam ze to prosaki, dzieki! Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-05-28 o 21:38 |
|||
|
|
|
#146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tikki super zakupy A ja dzisiaj poszłam na solarium bo taka blada byłam, że hej ![]() mam zamiar kupić karnet ![]() Mój TŻ wogóle nie może spać przy małym w łóżku bo normalnie jest nie ostrożny !! ![]() Ja nadal nie mam okresu i dopóki nie dostane nici z sexu !! |
|||
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka i Lenka dzięki za rady odnośnie karuzelki...bardzo pomocne
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj Szymon jak sie budzi na karmienie w nocy to zawsze kolo 3 w nocy
![]() Albo jest 2:30 albo 3:00 albo 3:30 ![]() A potem rano 7:00-8:00. Cytat:
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Moja Julcia w nocy też ma w miarę stałe godziny karmienia: koło 2:30-3:00 a potem 5:30-6:00. a w dzień woła jeść o różnych porach
Uff Mała zasnęła jakieś 30 minut temu, może pośpi dobrze skoro w dzień niewiele się zdrzemnęła. Ja zmykam też lulu, dobrej nocki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Na pierwszym filmiku jest jak pięknie unosiła główkę - to było miesiąc temu.

Andrea będzie ślicznie wyglądała 
a już najbardziej mojta nogami jak chce coś zagaworzyć sobie 

to tak spontanicznie wyszło