|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Cytat:
chociaż samej mi do tej pory nie było dane tego doświadczyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Używam teraz Sesy, zamierzam co drugi dzień olejować, masuję też skalp... więc będę dawać znać jak z porostem
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zapach? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekko ziołowy, utrzymuje się na włosach, ale nie jest nachalny tzn. jak przykładowo poszłam spać z naolejowanymi włosami to kompletnie mi to nie przeszkadzało i nie czułam tego... tak samo jak nałożyłam na 3 godziny to nie czułam tego, moje współlokatorki też nie. |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za przepis na kąpiel rozjaśniającą!
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Dmka nie wiem czy taki mam naturalny
zobaczę jak odrost wyjdzie czy będzie duża różnica
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Ja jakoś do tego olejowania zabrać się nigdy nie mogę. Ale właśnie Sesę sobie upatrzyłam i pora niedługo zamówić i zacząć
|
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
mam zamiar doprawic wode pokrzywowa olejkami eterycznymi... lawendowym i rozmarynowym
jak sadzicie po ile dac kropli kazdego na 100ml?? 30 ?
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie po raz pierwszy użyła olejku łopianowego z wyciągiem z czerwonej papryki (Green Pharmacy, pokazywałam go Wam kiedyś). Podgrzałam lekko i wtarłam w skalp, tak jak było w zaleceniach. Trzeba go przytrzymać do 30 minut, póki co mam go jakieś 5 minut na skalpie i czuję mrowienie delikatne... mam nadzieję, że podziała. Za jakiś czas pójdę umyć włosy, ciekawe jak to będzie po zmyciu olejku, mam nadzieję że papryka itp. nie podrażni mi skalpu
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak efekty ?
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam, czy czegoś by nie dołączyć do mojej pielęgnacji skoro mam teraz miesiąc przerwy od drożdży..
Aktualnie stosuję wcierki Seboradin Niger, ampułki Radical, a wewnątrznie Vitapil, Capivit Piękne Włosy i kończę CP (który u mnie chyba niewiele daje ) Z olejów kończę opakowanie kokosowej Vatiki i zamawiam Amlę i Sesę Może coś jeszcze warto by do tego zestawu dołączyć? Jak myślicie?
|
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam jakiś włosowy kryzys
Nawet nie chce mi się nic przy nich robić za bardzo ![]() Ale mam dobrą wiadomość dla dziewczyn, które chcą zapuszczać naturalki, a mają siwe włosy - znalazłam produkt (dla facetów), który łapie tylko siwe To szampon koloryzujący Just For Men - dobiera się odcień do swojego naturalnego koloru, nakłada i trzyma 5 minut On pokrywa tylko siwe włosy i to też nie tak sztucznie, tylko, no, powiedzmy częściowo, że jest naturalne przejście między siwymi i zafarbowanymi. Jedyny mankament jest taki, że w Polsce nie ma odcienia, który najbardziej by mi odpowiadała
Cel nr 1 - osiągnięty ![]() Cel nr 2 - osiągnę latem ![]() 2A Edytowane przez greige Czas edycji: 2012-05-31 o 09:30 |
|
|
|
#2564 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ja też chcę to! Daj link do tego cuda, proszę. A masz może zdjęcia przed i po? Kurcze, teraz to narobiłaś ![]() EDIT: To jest to? KLIK! I prośba, mogłabyś podać skład?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-31 o 10:19 |
|
|
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcia przed i po nie mam, zresztą - jak wspominałam - wybrałam za jasny odcień, więc efekt jest, ale bardzo subtelny, bo te siwe są takie... piaskowo-naturalne Zamówię ten, który pokazałaś (H-20), chociaż dla mnie idealny byłby H-15 (ciemny blond)...I takie spostrzeżenie - facetom wystarczy mniej niż 10 odcieni tych szamponów, żeby zadowolić posiadacza jakichkolwiek włosów, a my, baby , mamy dla siebie setki odcieni z kolejną setką różnych refleksów itp... No i oczywiście wrzucam skład
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam tylko na opinie składu
|
|
#2568 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34432110]Dużo PPD i jeszcze utleniacz. Nie ma szans, żeby to działało tylko na siwe włosy.[/QUOTE]
U mnie podziałało tylko na siwe...
|
#2570 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34434675]Wizualnie pewnie tak. To tylko 5 minut trzymania, ale to nie zmienia faktu, że roztwór ppd i utleniacza nie wybiera sobie włosów, na które będzie działać.[/QUOTE]
No mi chodzi o efekt wizualny - żeby włosy, które nie są siwe nie zmieniały koloru. Myślałam o delikatnych szamponach koloryzujących w blondzie, takich, żeby nie rozjaśniały "normalnych" włosów, tylko zmieniały odcień siwych na bardziej znośny, jednak właściwie po każdym tego typu kosmetyku zmienia się odcień wszystkich włosów, zostaje taka poświata. A tutaj - nic. Zamówiłam jeszcze ciemniejszy odcień. Zobaczę, jaki będzie efekt. Jak na razie wydaje mi się, że jest OK.
|
#2572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34442166]Problem w tym, że nigdy nie wiadomo kiedy i jak wpłynie to na te naturalne włosy. Może się okazać, że po kilku użyciach tego czegoś reszta włosów się wysuszy, zmieni nieznacznie kolo, albo zacznie wypadać.[/QUOTE]
Ech, a już się tak ucieszyłam...
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, która mi rozgryzie te składy? Mam olejki do masażu i zastanawiam się.....ne tym jest napisane, że baza jest olej winogronowy i olejki: ylang-ylang, pomarańcza i paczula. Skład:
vitis vinifera Cananga odorata citrus sinensis limonene pogostemum cablin benzyl benzoate benzyl salicylate linalool farnesol eugenol isoeugenol citral Drugi: carthamus tinctorius hybrid oil helianthus annus seed oil persea gratissima oil simmondsia chinensis oil parfum coumarin eugenol hexyl cinnamal hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde linalool limonene butylphenyl methylpropional alpha-isomethyl lonone benzyl salicylate tocopherol
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Google i po kolei sprawdzasz każdy składnik w wyszukiwarce
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo jak już o składach mowa, to czy alkohol denat zawsze jest zły?
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy.... we wszelkich rzeczach na włosy jest zły, wysusza. We wcierkach pomaga we wchłonięciu się w skalp, ale może podrażniać i wysuszać, więc nie nadaje się dla każdego.
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy też w jakim stężeniu i w jakim otoczeniu
Alkohol denat pomaga we wniknięciu substancji odżywczych, ale może podrażniać
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
szukam, szukam
wysoko w składzie: olej winogronowy, ylang-ylang, pomarańcza chińska, paczulateraz szukam drugiego, ale ten juz mi na same nazwy dziwne sie nie podoba
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Ten drugi ma dośc wysoko w składzie perfum, więc wszystko co po tym, jest w znikomych ilościach. Więc pierwszy chyba będzie lepszy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

chociaż samej mi do tej pory nie było dane tego doświadczyć 

) Z olejów kończę opakowanie kokosowej Vatiki i zamawiam Amlę i Sesę 
ja też chcę to! Daj link do tego cuda, proszę. A masz może zdjęcia przed i po? Kurcze, teraz to narobiłaś 
Ech, a już się tak ucieszyłam...
-47-48-49-50