Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 23:55   #1021
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

wypróbowałam już olej winogronowy i kokosowy też wcześniej, po winogronie nie mam żadnych efektów póki co, generalnie jakieś nieprzyjemne w dotyku mam włosy. Może aż tak zniszczone są? Bo gimnazjum to pamiętam, że były super miękkie i koleżanki je ciągle miziały i chwaliły. A teraz słabo to wygląda aż nie lubię ich dotykać

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

u mnie działa jedynie maść brodawkowa, ale nie nałożę jej na całej długości, ani nie da rady codziennie ;p czasem się też zdarzy, że po jakiejś masce czy odżywce są fajniejsze, ale raz na iles razy i tylko na kilka godzin
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 00:01   #1022
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja napaćkałam to karite z olejem z pestek winogron

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 00:04   #1023
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
wypróbowałam już olej winogronowy i kokosowy też wcześniej, po winogronie nie mam żadnych efektów póki co, generalnie jakieś nieprzyjemne w dotyku mam włosy. Może aż tak zniszczone są? Bo gimnazjum to pamiętam, że były super miękkie i koleżanki je ciągle miziały i chwaliły. A teraz słabo to wygląda aż nie lubię ich dotykać

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

u mnie działa jedynie maść brodawkowa, ale nie nałożę jej na całej długości, ani nie da rady codziennie ;p czasem się też zdarzy, że po jakiejś masce czy odżywce są fajniejsze, ale raz na iles razy i tylko na kilka godzin
Moze faktycznie to kwestia zniszczonych, podsuszonych wlosow?
Jak dlugo intensywnie je pielegnujesz?

Ja na poczatku (listopad 2011) w ogole nie mialam zadnego efektu po odzywce Garnier AiK. Kompletnie nie rozumialam zachwytow nad nia, z moimi wlosami nic nie robila.
A teraz (jak juz stan moich wlosow lekko sie poprawil) mam bardzo mieciutkie i gladkie wlosy po niej, takie wlasnie do miziania.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 00:06   #1024
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
nie wiem czy jeszcze jest, ale będąc w Rossmannie tydzień temu, widziałam promocję typu weź jeden produkt, drugi dostaniesz za 50% ceny. Wtedy litr wychodził koło 25 złotych. Gdybym już wtedy nie planowała mycia odżywką to nakupiłabym zapasu na pół roku.
Zamówiłam próbki
A promocja chyba do dzisiaj była

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia po podcięciu Niestety nie mam zdjęcia przed, ale uwierzcie mi na słowo, że włosy sięgały mniej więcej do bioder Obcięcia nie żałuję, włosy naprawdę potrzebowały tego- końcówki były już przerzedzone, niektóre rozdwojone albo połamane, ale przede wszystkim najbardziej dokuczał mi ciężar. Oczywiście włosy zapuszczam nadal, mam nadzieję, że tym razem uda mi się dojść do podobnej długości bez wstrętnych końcówek
Twoje włoski są piękne Marzą mi się takie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
izus_86 dzieki

bylam na podcieciu tej dluzszej warstwy, ale wydaje mi sie ze tak naprawde minimalnie musze podciac to cieniowanie tyle dobrego , ze jest to takie lekkie cieniowanie

u mnie dzis bedzie oejowanie olejkiem alterra
Jak masz jakąś fajną i zaufaną fryzjerkę, to podetnie Ci te wycieniowane tak, że nawet tego nie zauważysz jak chodzi o długość, a przynajmniej końce będę zdrowe
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 06:55   #1025
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Więc biorąc pod uwagę zróżnicowanie składów chemicznych- w nie każdym miodzie rozjaśnianie przebiegałoby tak samo...
Na rozjaśniającym włosy działaniu miodu nie znam się, więc się nie wypowiem .

Cytat:
Napisane przez ;34359316
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale chodzi CI o to że każdy miód działą tak samo bez względu na smak/rodzaj ?
Tak . Za wyjątkiem rozjaśniania, bo w ten temat nie wgłębiałam się .

Cytat:
Napisane przez alex1989
Ja myslę że każdy miód różni się od siebie tak samo jak oleje
To że się miody różnią, to oczywista oczywistość . Ja chętnie dowiem się jaka jest zależność rodzaju miodu i jego działania na włosy . Czym się różni działanie np. "wrzosowego" od "akacjowego" ?
Bo to, jak napisałaś : <"... jak nałoże wielokwiatowy to mam strączki i suchmielce a jak nakładam gryczany to efekt jest super .">, moim zdaniem, nie zależy od rodzaju miodu, a od wieeeelu innych czynników .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:31   #1026
Narek
Zakorzenienie

Dziękuję Wam bardzo za komplementy
W ogóle wróciłam też do picia pokrzywy, pamiętam, jak kiedyś byłam nałogową pijaczką Wypróbowałam też wczoraj pierwszy raz serum z Biovaksa A+E, zobaczymy, jak się sprawdzi

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:59   #1027
quench
Are you talking to me?!

Cytat:

U mnie winogrono też nie działa. Albo wręcz włosy go nie lubią - użyłam dwa razy, uzyskałam włosy suche, sztywne i matowe. Wolę olej lniany albo z orzecha włoskiego
Stary 2012-05-29, 10:36   #1028
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
To że się miody różnią, to oczywista oczywistość . Ja chętnie dowiem się jaka jest zależność rodzaju miodu i jego działania na włosy . Czym się różni działanie np. "wrzosowego" od "akacjowego" ?
Bo to, jak napisałaś : <"... jak nałoże wielokwiatowy to mam strączki i suchmielce a jak nakładam gryczany to efekt jest super .">, moim zdaniem, nie zależy od rodzaju miodu, a od wieeeelu innych czynników .
tak jak mówiła moja wiedza jest ograniczona na ten temat ale spróbuje wytłmaczyc o co mi chodzi moze przy okazji czegoś sie nauczę
Skoro miod wrzosowy jest zrobiony z kwiatów tej rośliny to przyjmuje jej własciowości i tymi skąłdnikami działą na ciało bądź włosy. Wrzos i akacja różnią się zapewne ilością aminokwasów czy skłądników mineralnych.
Miod wrzosowy jest np. genialnym lekiem na prostate a akacjowy na problemy wrzodowe
Skoro więc przyjmują inne właściowści w leczeniu to pewnie przyjmują tez inne właściwości pielęgnacyjne.

I powiedz mi o jakich "innych" czynnikach myslisz
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:58   #1029
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze faktycznie to kwestia zniszczonych, podsuszonych wlosow?
Jak dlugo intensywnie je pielegnujesz?

Ja na poczatku (listopad 2011) w ogole nie mialam zadnego efektu po odzywce Garnier AiK. Kompletnie nie rozumialam zachwytow nad nia, z moimi wlosami nic nie robila.
A teraz (jak juz stan moich wlosow lekko sie poprawil) mam bardzo mieciutkie i gladkie wlosy po niej, takie wlasnie do miziania.
nie pamiętam dobrze, jakoś od powiedzmy lutego 2012...
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:15   #1030
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
gdybym nie obcięła nic przez 14 miesięcy to miałabym strąki do doopy..

..a mam do zapięcia stanika. Tak, obcinam, ale sama. Nikt nie ma prawa dotykać moich włosów. Jestem tylko ja i moje nożyczki z Rossmanna.
Polecasz nożyczki z Rossmanna? Muszę sobie zakupić jakieś, moje stare profesjonalne już się stępiły a kosztowały aż 70 zł (dla mnie to aż, zwłaszcza, że kupił mi je TŻ i mi tak głupio było, że tyle pięniędzy wydał )
Za kilka dni będę w Rossie, więc bym je kupiła, jeśli są w miare ostre i nie miażdzą włosów muszę się w końcu pozbyć tych rozdwojonych końcówek, przez nie, nie mogę zapuścić kłaków

Cytat:
Napisane przez miska94 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
ciężko znaleźć mi było aktualny wątek, gdzie mogłabym zadać pytanie bardziej doświadczonym, tyle części się uzbierało, że łoo matko ;p
mój problem z włosami jest taki, że niby są zdrowe, niby są miękkie i odżywione, stosuje oleje, maski, odpowiednie szampony i odżywki, pije drożdże, to jednak nie zmienia faktu, że są zwyczajnie bezkształtne :/ ani nie proste, ani nie kręcone, albo jeden kosmyk jest zupełnie prosty, inny układa się w fale. dodatkowo włosy się puszą ;/ wiecie, co mogę zrobić lub czego używać w takiej sytuacji?
Z góry dziękuję za odpowiedź!! )
Odwiedź wątek Kręconowłosych

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia po podcięciu Niestety nie mam zdjęcia przed, ale uwierzcie mi na słowo, że włosy sięgały mniej więcej do bioder Obcięcia nie żałuję, włosy naprawdę potrzebowały tego- końcówki były już przerzedzone, niektóre rozdwojone albo połamane, ale przede wszystkim najbardziej dokuczał mi ciężar. Oczywiście włosy zapuszczam nadal, mam nadzieję, że tym razem uda mi się dojść do podobnej długości bez wstrętnych końcówek
Jakie.... piękne... idealne, moje marzenie, jakie zdrowe
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:44   #1031
WarOfWorlds
Zadomowienie

A nie lepiej naostrzyć te nożyczki?

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:08   #1032
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
nie pamiętam dobrze, jakoś od powiedzmy lutego 2012...
Musisz być cierpliwa. Ja dbam o włosy mniej więcej od zimy, a tak intensywnie i kompleksowo to od stycznia tego roku. I efekty już jakieś są, ale czasami moje włosy wyglądają naprawdę okropnie
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:40   #1033
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Musisz być cierpliwa. Ja dbam o włosy mniej więcej od zimy, a tak intensywnie i kompleksowo to od stycznia tego roku. I efekty już jakieś są, ale czasami moje włosy wyglądają naprawdę okropnie
Każdy ma gorsze i lepsze dni

- 25 kg
Stary 2012-05-29, 13:21   #1034
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Jakie inne produkty J&J kupiłaś?
Z tych próbkowych- krem intensywnie pielęgnujący był moim niezbędnikiem w torebce, gdy odbywałam kurację kwasami. Ładnie nawilża i bosko pachnie. Krem ochronny przeciw odparzeniom ma wysoko w składzie tlenek cynku i bardzo ładnie działa na syfy, a w konsystencji lepsza od pasty cynkowej czy maści Lassari, których miałam także okazję używać. No i płyn 3w1- do wszystkiego- buzi, włosów, ciała. Uniwersalny.
Przez długie lata omijałam J&J, aczkolwiek był jeden wyjątek- mleczko lawendowe. Moje pierwsze mazidło do ciała, stąd pewnie sentyment. Latem zdarza mi się kupić z jedno opakowanie, tak dla przypomnienia zapachu.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Zamówiłam próbki
A promocja chyba do dzisiaj była
daj znać, jak już przetestujesz.

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34382171]Polecasz nożyczki z Rossmanna? Muszę sobie zakupić jakieś, moje stare profesjonalne już się stępiły a kosztowały aż 70 zł (dla mnie to aż, zwłaszcza, że kupił mi je TŻ i mi tak głupio było, że tyle pięniędzy wydał )
Za kilka dni będę w Rossie, więc bym je kupiła, jeśli są w miare ostre i nie miażdzą włosów muszę się w końcu pozbyć tych rozdwojonych końcówek, przez nie, nie mogę zapuścić kłaków
[/QUOTE]

Powiem tak- jak za taką cenę warto, toż to koszt taki sam albo i mniejszy, niż jedna wizyta u fryzjera.
Mam je od roku, tnę, tnę i nie widzę, żeby miażdżyły one włos czy powodowały szybsze rozdwajanie. Pewnie zależy to od tego czy nożyczek używamy tylko do włosów i jeżeli do włosów- czy ucinamy tylko pojedyńcze rozdwojone końcówki, czy od razu pchamy w nie cały kucyk jednym ciachaniem załatwiamy wszystko.

Podsumowując- nawet gdyby kupować takie nożyczki raz do roku... opłaca się bardziej niż comiesięczna wizyta u fryzjera. Tak sądzę.

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Ale Boże broń dwustronnymi ostrzałkami do noży, bo będą jaja!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:33   #1035
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Każdy ma gorsze i lepsze dni
No tak, ale moje czasami wyglądają, jakbym nigdy w życiu o nie nie dbała Jednak włos to martwa tkanka, potrzebuje dużo czasu, żeby się zregenerować - a tak naprawdę, to potrzebuje po prostu odrosnąć, jak jest zniszczony.

Słuchajcie, zastanawia mnie jedna rzecz - zamówiłam sobie Vatikę i ona ma kod kreskowy zaczynający się od 5... Czyli została wyprodukowana w Polsce. Czy one nie powinny być importowane czasami? Jeśli została wyprodukowana w Polsce, to po co ma napisy wyłącznie po francusku i angielsku. Czy to nie jest jakieś robienie w konia albo jakaś podróbka?
Stary 2012-05-29, 13:34   #1036
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Od dzisiaj kończę z suszarką. Zrobiło się ciepło, włosy fajnie i szybko schną same. I jeszcze nad Tangle Teezer dumam.

Bardzo polecam jajeczną maskę z Bioarpu, włosy fajnie się układają, są miękkie, błyszczące i gładkie.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Fubizko Polska to 590... sama 5 chyba o niczym nie świadczy.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:54   #1037
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

Fubizko Polska to 590... sama 5 chyba o niczym nie świadczy.
Masz rację, właśnie doczytałam, tam jest 50, więc UK...
Stary 2012-05-29, 13:58   #1038
noseknosek

Cytat:
Masz rację, właśnie doczytałam, tam jest 50, więc UK...
Ale to chyba w porządku, bo kod może dotyczyć nie tylko producenta, ale też dystrybutora.

biegam
Stary 2012-05-29, 14:13   #1039
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No tak, ale moje czasami wyglądają, jakbym nigdy w życiu o nie nie dbała Jednak włos to martwa tkanka, potrzebuje dużo czasu, żeby się zregenerować - a tak naprawdę, to potrzebuje po prostu odrosnąć, jak jest zniszczony.
Moje też czasem tak wyglądają
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Od dzisiaj kończę z suszarką. Zrobiło się ciepło, włosy fajnie i szybko schną same. I jeszcze nad Tangle Teezer dumam.
Ja czasem nie mam czasu i musze wysuszyć suszarą ale teraz jak jest ciepło to zostawiam wilgotne i mykam z domu

- 25 kg
Stary 2012-05-29, 14:42   #1040
lacrimachristi
Zakorzenienie

czy po umyciu wlosow mozna w nie wmasowac elastyne lub keratyne i zostawic na wlosach?? czy musze spłukac
Stary 2012-05-29, 14:45   #1041
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:

Wiadomo

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:06   #1042
lacrimachristi
Zakorzenienie

kurcze nie wiem co robic....
Stary 2012-05-29, 15:15   #1043
noseknosek

Cytat:
czy po umyciu wlosow mozna w nie wmasowac elastyne lub keratyne i zostawic na wlosach?? czy musze spłukac
Ja bym nie radziła. Keratyna poskleja Ci włosy, stosuje się ją w stężeniu 2-5% bodajże, najlepiej w mgiełkach, maskach do włosów itd.

biegam
Stary 2012-05-29, 15:15   #1044
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
A nie lepiej zrobić psikacz z tymi składnikami i opsikać nim włosy po umyciu?

- 25 kg
Stary 2012-05-29, 15:21   #1045
lacrimachristi
Zakorzenienie

kurcze nie mam chyb atakiej psikawki xD

the rock i pozniej nie splukiwac???
Stary 2012-05-29, 15:25   #1046
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
kurcze nie mam chyb atakiej psikawki xD

the rock i pozniej nie splukiwac???
Nie nie spłukiwać. Tylko tak jak pisała noseknosek musisz uważać na proporcję. Na 10 ml wody proponuje dać 10 kropli keratyny.

- 25 kg
Stary 2012-05-29, 15:26   #1047
lacrimachristi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Nie nie spłukiwać. Tylko tak jak pisała noseknosek musisz uważać na proporcję. Na 10 ml wody proponuje dać 10 kropli keratyny.

oki dziekuje Wam bardzo za pomoc
Stary 2012-05-29, 15:29   #1048
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
oki dziekuje Wam bardzo za pomoc
Jest wiele przepisów na psikacze popatrz w receptariuszach na mazidłach i ZSK

- 25 kg
Stary 2012-05-29, 15:37   #1049
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Dziewczyny, robiła któraś z Was ostatnio zamówienie w sklepie kalina? Zrobiłam wczoraj przelew, od sklepu dostałam tylko jedną automatyczną wiadomość o przetwarzaniu zamówienia (zaraz po złożeniu) i cisza. Pisałam maila o 9 rano i nie dostałam odpowiedzi... Zaraz chyba zadzwonię, bo nie lubię takich sytuacji
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:56   #1050
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Być może lepiej, ale w ogóle nie orientuję się gdzie można je naostrzyć, czy w sklepach fryzjerskich, specjalnych miejscach, a nie mam na razie czasu by biegac i pytać. I ile to kosztuje, bo jak przewyższy wartość samych nożyczek to chyba nie bardzo się to opłaca.

Cytat:

Powiem tak- jak za taką cenę warto, toż to koszt taki sam albo i mniejszy, niż jedna wizyta u fryzjera.
Mam je od roku, tnę, tnę i nie widzę, żeby miażdżyły one włos czy powodowały szybsze rozdwajanie. Pewnie zależy to od tego czy nożyczek używamy tylko do włosów i jeżeli do włosów- czy ucinamy tylko pojedyńcze rozdwojone końcówki, czy od razu pchamy w nie cały kucyk jednym ciachaniem załatwiamy wszystko.

Podsumowując- nawet gdyby kupować takie nożyczki raz do roku... opłaca się bardziej niż comiesięczna wizyta u fryzjera. Tak sądzę.

O, to chyba jednak sie na nie skusze Ja nie podcinam całych włosów, tylko właśnie pojedyncze końcówki rozwdojone ( a jest ich naprawdę sporo ) i ostanio po każdym podcięciu po tygodniu było to samo więc muszę chociaż spróbowac innymi
A do fryzjerów nie chodzę, wara od moich włosów

Jeszcze mi na mózg nic nie siadło, żeby być takim hardcorem chociaż mój wujek znawca nawet mi to proponował! I to za darmo!Ciężko było odmówić
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości