Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 09:40   #3721
_millena
Zadomowienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
_millena, zamawiałaś kiedyś coś z tego sklepu internetowego WESTWING HOME&LIVING?
Do tej pory nie mam swojego zamówienia i nie wiem, czy się upominać, czy cierpliwie czekać Nie wyglądają na oszustów...
osobiście nie zamawiałam, ale moja klientka kiedyś korzystała z promocji obrusów. Nie zgłaszała żadnych problemów.
A co zamawiałaś ??
Ja bym napisała do nich, przecież to nic zlego, tylko poczytaj sobie o terminach dostawy. Tez mi się nie wydaje, żeby byli perfidnymi oszustami

Cytat:
Ja mam takie podejście do tematu, jak Twoja Koleżanka Raczej nie będę odmawiała mojemu dziecku bliskości, jeśli będzie się tego bardzo domagała.
ja wychowalam tylko psa w swoim zyciu więc się na razie nie wypowiadam. Chociaż moja znajoma , psia behawiorystka, uważa, że wychowanie psa równa się wychowywaniu dzieci do lat 3
Nasz Ando na początku był mega rozpieszczany, gdy go kupiliśmy ja zaczynałam pracę w mojej firmie, więc pies byl non stop ze mną. Braliśmy go do łożka, wszystko z nim robiliśmy. Ale jest taki czas, że pewne zachowania, które można wybaczyć szczeniakowi nie przystoją dorosłemu buldogowi Konsekwetnie więc , bez szkody dla naszego pupila, zmienialiśmy pewne nawyki i powiem szczerze, że całkiem dobrze nam wiele rzeczy szło. Oczywiście pewne blędy wychowawcze popełniliśmy ale w obliczu zaistniałej sytuacji nie żalujemy ....
jednego czego nie zdążyliśmy go oduczyć, to zbytnia euforia jako reakcja na przybycie gości , jakichkolwiek, od pana listonosza począwszy na rodzinie skończywszy. Ale tak jak mówie, teraz wspominamy to jako super wspomnienie i w gruncie rzeczy tego szaleństwa nam bardzo brakuje.

W każdym razie zmierzam do tego, że mam nieodparte wrażenie, iż z dziećmi jest trochę łatwiej, bo są bardziej kumate niz psy, można im coś wytłumaczyć, wyjaśnić (przeciez roczne dziecko doskonale powinno wiedzieć co mu wolno, a czego nie wolno). Trzeba je traktować poważnie (oczywiście w stosunku do ich wieku). Takie mam założenia, a co z tego wyjdzie . Może sie okazać ze za jakiś czas oddam dziecko do .. "surowych rodziców"

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:45   #3722
begie13
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No jeszcze jest opcja żeby od razu spała w swoim pokoju, ale jednak wolałabym mieć ją przy sobie.
a Wy nie możecie spać w jej pokoju tak?

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy na pewno, no bo skąd mogę wiedzieć, ale jakoś tak czuję, że poród się u mnie zbliża wielkimi krokami czuje się inaczej, tak jakoś lekko, maluszek strasznie się wierci, rozpycha, chyba mam skurcze... niebolesne...chyba... bo tak jakoś napręża mi się brzuch. Boli mnie krocze...nie mocno, czuję jakiś ucisk na odbyt...takie mam odczucie Jestem dziś wyjątkowo spokojna mimo myśli że to może już dziś Po prostu inaczej się czuję. No i od wczoraj nie mam zaparć, jak ręką odjął
możliwe, że coś jest na rzeczy

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Ja w sumie nigdy nie lubiłam dzieci tzn jest kilka dzieciaków, które są genialne i je uwielbiam, ale tak ogólnie mówiąc to byłam antydzieciowa. Zresztą jeszcze nie tak dawno twierdziłam, że sama nigdy dzieci mieć nie będę jak to się wszystko w życiu zmienia
oj zmienia się zmienia, moja siostra też zarzekała się jak żaba błota, że nigdy w życiu nie będzie mieć dzieci i co? ma 22l i 17 miesięcznego synka w życiu różnie się układa

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

a to widziałyście ??? zawsze sobie puszczam na chandrę

http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=2Ns7za7h99A

a ja średnio... tzn lubię takie małe, ktore nie są absorbujące, ale im starsze tym dla mnie gorsze. A juz takie, na które wiecznie trzeba miec oko...
ja niestety należę do takich babskich herflików, lubię spokój, intymność, czasem po prostu lubię pobyc sama, tak o.. bez specjalnej ideologii. odpoczywam wtedy bardzo. np jak Wam odpisuje na forum, to nie nawidzę jak mi tż przeszkadza. I potrafię go wykorzyć z pokoju, nawet jeśli przychodzi i prosi o buziaka bo przecież akurat jestem taaaakaaaaa zajęta pisaniem postu, że jak on może..
dlatego na prawdę szczerze obawiam się o swoje matczyne poczynania.
kiedyś mój mąż opowiadał o mnie żart oparty na kawale o Stalinie : "Stalin jest łaskawy, tylko kopnął dziecko. A mogł zabić ! "

nie wiem czy to zabawne czy nie .. mnie to zawsze bawiło
hahaha mnie to bawi

a filmik widziałam parę razy, dobry jest

Cytat:
Mam wózek w domu I fotelik

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

My dalej w dwupaku. W sobote bylam w szpitalu na KTG ( gin mnie straszy ze duze dziecko bedzie ) kazali mi przyjechac na 13. Podpieli pod sprzed pielegniarka mowi ze poleze tak 20-30min .. ale o nas zapomniala i tak lezalam 1,30h Dopiero jak maz wyszedl z pokoju i mowi ze musze do lazienki isc to pielegniarka sie za glowe zlapala ze o nas zapomniala. Serduszko pieknie bilo , dzidzia zdrowiutka Pielegniarka z tekstem ze pewnie dziewczynke mamy a ja ze nie ze chlopczyk a ona sie tak zmieszala i mowi ze po wykrasie na KTG wydaje sie ze to dziewczynka. A ja w smiech ze w razie "w" maz ma dwa dni na przemalowanie pokoju No i wyszly mi tez skurcze dosc mocne ktorych ja wogole nie czulam. Pielegniarka na koniec ze widzimy sie niedlugo a ja ze jak przeciez mam jeszcze 2 tyg a ona z takim usmieszkiem ze napewno zobaczymy sie wczesniej.
i nic więcej nie powiedziała? ciekawe co ma wykres KTG do płci

jestem trochę wkur...
wczoraj przed 22:00 dzwoni do P. jego mama z zapytaniem co u mnie czy nic się nie dzieje, a mąż palnął, że coś tam z krwią mi wyleciało ale że to normalne i zaczęła się panika, że co się dzieje? jaka krew? pokazuje mu na migi, że nie chcę z nią rozmawiać i że niby się kąpię... mąż teściową uspokaja, mówi, że to czop, a ona chyba nie wiedziała co to takiego... w końcu jakoś ją spławił, że tak powiem...
dzisiaj o godz 9 robię sobie spokojnie śniadanko jak gdyby nigdy nic i wpada do mnie moja 9 letnia szwagierka :" Słyszałam, że coś ci wczoraj wyleciało!?"
nie noo... padłam
teraz już wszyscy u nich wiedzą łącznie z teściem i szwagrem, że coś mi wycieka z cipki suuuper

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:50   #3723
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

u mnie gra wszystko dziś położna ma wpaść (nawet nie dała odetchnąć )

Julkaa dziś niespokojna jakaś nie może się wespać

WSTAWIAM TYGODNIOWĄ GWIAZDĘ

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75

Edytowane przez Pandzia_2010
Czas edycji: 2012-06-02 o 14:05
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:51   #3724
_millena
Zadomowienie

mam pytanko :
czy któraś z was prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą ? (tzn wiem, że któraś prowadzi, ale nie pamietam która ).
mam pytanko odnośnie wystawiania faktur na macierzyńskim. Napisze wszystko w prywatnej wiadomosci, tylko muszę wiedzieć do kogo mam pisac więc jakby mogły się biznesłomenki ujawnić byłabym wdzięczna

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
jestem trochę wkur...
wczoraj przed 22:00 dzwoni do P. jego mama z zapytaniem co u mnie czy nic się nie dzieje, a mąż palnął, że coś tam z krwią mi wyleciało ale że to normalne i zaczęła się panika, że co się dzieje? jaka krew? pokazuje mu na migi, że nie chcę z nią rozmawiać i że niby się kąpię... mąż teściową uspokaja, mówi, że to czop, a ona chyba nie wiedziała co to takiego... w końcu jakoś ją spławił, że tak powiem...
dzisiaj o godz 9 robię sobie spokojnie śniadanko jak gdyby nigdy nic i wpada do mnie moja 9 letnia szwagierka :" Słyszałam, że coś ci wczoraj wyleciało!?"
nie noo... padłam
teraz już wszyscy u nich wiedzą łącznie z teściem i szwagrem, że coś mi wycieka z cipki suuuper
uprzedz tż żeby się takimi informacjami nie dzielił, jesli Ci to przeszkadza. Swoją drogą... teściowa mogłaby się nie dzielić takimi rewelacjami....

Stary 2012-05-29, 09:55   #3725
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam takie podejście do tematu, jak Twoja Koleżanka Raczej nie będę odmawiała mojemu dziecku bliskości, jeśli będzie się tego bardzo domagała.
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat pierwszemu nie odmawiałam i drugiemu też nie będę. Dla malucha mama jest całym światem i on po prostu nie rozumie, dlaczego się go nie przytula, jeżeli tego potrzebuje. Takie dzieci, którym reglamentuje się bliskość, na siłę odpychane, wbrew pozorom sa bardziej lękliwe i znacznie później mają ochotę na to, żeby same odkrywać świat, bo cały czas chcą do mamy, która je odpycha - robi się błędne koło

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Millena - pies jest znacznie bardziej kumaty niż dziecko! mam doświadczenie z jednym i drugim u psów nie ma tak nasilonego buntu dwulatka (który potrafi trwać miesiacami) czy lęku separacyjnego, jak u dziecka
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:58   #3726
anulka4771
Wtajemniczenie

Pandzia słodka gwiazda

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:59   #3727
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat pierwszemu nie odmawiałam i drugiemu też nie będę. Dla malucha mama jest całym światem i on po prostu nie rozumie, dlaczego się go nie przytula, jeżeli tego potrzebuje. Takie dzieci, którym reglamentuje się bliskość, na siłę odpychane, wbrew pozorom sa bardziej lękliwe i znacznie później mają ochotę na to, żeby same odkrywać świat, bo cały czas chcą do mamy, która je odpycha - robi się błędne koło
tak, ja jednak myślę, że Ewuni chodziło o to , żeby poprzez własną nadgorliwość nie zrobić sobie i dziecku krzywdy ja to tak zrozumiałam, jesli jestem w błędzie, Ewunia - wyprowadz.
Dałam dwa przykłady:
1. mama, która moim zdaniem gdzieś zrobiła błąd i rozpieściła synka
2. mama, która daje dziecku tyle bliskości ile dane dziecko potrzebuje, ale w pewnym momencie potrafi przewartościować swoje dobro i w sumie dobro dziecka ponad to, czego dziecko akurat od niej w danym momencie wymaga, a co być może nie jest do końca zgodne z jego faktycznymi potrzebami ( pamietajmy, ze dzieci głupie nie są i bardzo szybko załapują jak to świetnie i opłacalnie jest być sprytnym w życiu ).

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Millena - pies jest znacznie bardziej kumaty niż dziecko! mam doświadczenie z jednym i drugim u psów nie ma tak nasilonego buntu dwulatka (który potrafi trwać miesiacami) czy lęku separacyjnego, jak u dziecka
bardzo możlwe

Stary 2012-05-29, 10:01   #3728
8ewus8
Zadomowienie

Też sobie nie wyobrażam dozować dziecku przytulanie czy ogólnie czułość.
Myślę, że przez jakiś czas nie można mówić o tym, że dziecko się przyzwyczai do noszenia a potem, jak jest już większe to będę myślała, zawsze można jakoś je zająć, bo już będzie się czymś interesować. wszystko wyjdzie w praniu. Nie chcę żeby moje dziecko miało jakiś niedobór przytulania w dorosłym życiu. Mnie nie pamiętam żeby przytulano, najbardziej pamiętam jak babcia to robiła, nigdy nikt nie mówił, że mnie kocha, więc ja chcę chociaż to dać swojemu dziecku.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:04   #3729
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

śliczności

Cytat:
uprzedz tż żeby się takimi informacjami nie dzielił, jesli Ci to przeszkadza. Swoją drogą... teściowa mogłaby się nie dzielić takimi rewelacjami....
już napisałam do męża ale jeszcze z nim porozmawiam i właśnie nie wiem po co teściowa rozpowiada TAKIE rzeczy, przecież to bardzo intymna sprawa...

przed chwilą miałam od niej telefon co się dzieje z tym czopem, żebym do lekarza pojechała itp. no to zaczęłam jej tłumaczyć wszystko co wiem na temat czopa, kiedy i jak może odchodzić, że to normalne itp, itd.. trochę ją uspokoiłam ale mówiła, że u nich wszyscy w domu zaczęli przeżywać, powiedziałam jej też, że strasznie mnie już stresują takie telefony pytania - czy to już? - zarówno z jej strony jak i ze strony mojej rodziny, że to nie moja wina, że dziecko nie chce jeszcze wyjść, i że zamiast siedzieć spokojnie i czekać to ja się denerwuję. ona ta to, że wszyscy się o mnie po prostu troszczą ale że już nie będą mnie tak stresować, no zobaczymy...
a i powiedziała, żebym przyszła do nich a ja odp że nie chce mi się wychodzić
skończyło się babce s**nie !

Wanda
Stary 2012-05-29, 10:08   #3730
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Piękna Julka!!!
Stary 2012-05-29, 10:10   #3731
8ewus8
Zadomowienie

Pandzia, ale super masz laleczkę!

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-05-29 o 10:12
Stary 2012-05-29, 10:16   #3732
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Myślę, że przez jakiś czas nie można mówić o tym, że dziecko się przyzwyczai do noszenia a potem, jak jest już większe to będę myślała, zawsze można jakoś je zająć, bo już będzie się czymś interesować. wszystko wyjdzie w praniu. Nie chcę żeby moje dziecko miało jakiś niedobór przytulania w dorosłym życiu. Mnie nie pamiętam żeby przytulano, najbardziej pamiętam jak babcia to robiła, nigdy nikt nie mówił, że mnie kocha, więc ja chcę chociaż to dać swojemu dziecku.
w sumie ja też sobie tego nie wyobrażam. tzn właśnie wizualizuję sobie jak :
a) mały bobas ryczy bo chce na ręce, wiem że jak wezmę, to się uspokoi
b) większy bobas wyciąga ręcę , łzy leca jak grochy, i wiem czego dokąłdnie chce, chce na ręce.

w żadnym z wymienionych przypadków, mimo mojej gruboskórności, chyba nie potrafiłabym odmówić.

myslę, że bardzo łatwo mówi się na sucho, a w praktyce wychodzi wszsytko jak na dłoni.

oceniałam koleżanke od rozpieszczonego synka, że jak mlody miał kolki to go nosiła non stop, non stop, w końcu kładła sie obok niego i płakała razem z nim z bezsilności.
miał 3 miesiące, poszlismy ich odwiedzić, siedzielismy 3 godziny, trzymała i huśtała go na rękach cały czas, bo jak tylko przestawała się ruszać to dzieciak się darł.
wtedy myślałam sobie: "mój boże... idotka"
a teraz sobie myślę, że gdybym była na jej miejscu , pewnie robiłabym dokładnie to samo.

Cytat:
a i powiedziała, żebym przyszła do nich a ja odp że nie chce mi się wychodzić
skończyło się babce s**nie !

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

śliczna

Stary 2012-05-29, 10:18   #3733
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ja po śniadaniu, jeszcze dopijam kawusię
Rosołek się gotuje, może dziś skończę prasowanie... no ciekawe, ciekawe

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mam normalny materiał i miałam parasolke w zestawie już
Dzięki. Nie znalazłam w necie takiej a'la len chyba tylko jakąś brązową kupię.

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
też mam taki ucisk od paru dni... myślałam że to jakiś rodzaj zaparć ( nie wiem-bo nigdy nie miałam)... a Ty piszesz że masz ucisk a zaparć już nie to może to jakieś hemoroidy się zaczynają a może faktycznie to tylko zbliżający sie poród
Tak, miałam ucisk a zaparć o dziwo nie. I nawet ten ucisk, takie jakby parcie mnie jakoś nie zastanowiło ale ten brak zaparć, i możliwość normalnego skorzystania z toalety... CUD Dzisiaj tego nie mam, zaparć nie mam, dziecko się rozpycha, skurczy brak...ach, widać wymyśliłam sobie wczoraj objawy porodu tż mówi "tylko nie w tygodniu, lepiej w weekend" kurde, też bym tak wolała, ale to nie koncert życzeń

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a tak odbiegając od tematu - czy ktoś ma sprawdzony krem do tortu - chciałabym sobie zrobić w tym roku polski prawdziwy tort na urodziny, biszkopt sprawdzony mam ale masy do tortu nie za bardzo, chciałabym żeby był smaczny macie pomysły jakieś?
Tutaj masz przepis na pyszny tort http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/Tort-egipski.html ale ten krem , to nie jest taki tradycyjny krem, raczej taka masa, ale pyszna można wykorzystać samą masę. No i polecam bardzo bardzo tort szwarcwaldzki http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html jest rewelacyjny, no tylko że nie ma masy, a kremówka, do której ja dodałam śmietan fixy, bo w żelatynie zawsze mi grudki wychodzą Ale tort jest rewelacyjny
Wiem, że Ci nie pomogłam, bo pytałaś o krem, ale może kiedyś skorzystasz z tych przepisów
Cytat:
a Wy nie możecie spać w jej pokoju tak?
Nie mamy takiej możliwości

Cytat:
Kochana

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-29 o 10:21
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:20   #3734
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
A co dziewczyny myślicie o karmieniu piersią? Ile chcecie karmić? To ponoć też buduje więź mocną z dzieckiem i daje poczucie bezpieczeństwa. Mam koleżankę, która karmi 2 latkę i mam wrażenie, że problem z odstawieniem ma mama a nie dziecko
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:20   #3735
begie13
Zadomowienie

millena dziękuję za "słowa" uznania

Wanda
Stary 2012-05-29, 10:21   #3736
Tacca
Zakorzenienie

Muszę chwilkę poleżeć... Strasznie mi dziś brzuch wypycha.
Stary 2012-05-29, 10:29   #3737
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
A co dziewczyny myślicie o karmieniu piersią? Ile chcecie karmić? To ponoć też buduje więź mocną z dzieckiem i daje poczucie bezpieczeństwa. Mam koleżankę, która karmi 2 latkę i mam wrażenie, że problem z odstawieniem ma mama a nie dziecko
Ja chciałabym karmić na pewno pół roku albo więcej ale nie dłużej niż rok..

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Muszę chwilkę poleżeć... Strasznie mi dziś brzuch wypycha.
co to znaczy, że brzuch wypycha? masz skurcze, twardnienia?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

aa ciekawe co u sweetjoy , dzisiaj jeszcze nie pisała...
może rodzi

jeśli tak to zostawiła mnie

termin z ostatniego usg wyszedł mi na 30 maja więc może jutro samo coś się rozkręci... proszę, proszę, proszę....: prosi:

Wanda
Stary 2012-05-29, 10:32   #3738
8ewus8
Zadomowienie

Ja chcę karmić max do roku, nie dłuzej,chyba, że wrócę gdzieś do pracy to wtedy pewnie ten czas się skroci.
Też widze, ze w większości to matki mają z tym problem, bo tak jest wygodnie a tłumaczą to oczywiście korzyściami dla dziecka.
Ten program co ostatnio leciał o karmieniu, gdzie matki przystawiały do cyca nawet kilkuletnie dzieci wzbudził tylko moje zniesmaczenie.

Założenia mam takie, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, moja mama też chciała nas do roku karmić a po 3 miesiącach nie miala już nawet kropli mleka, wiec ja i mój brat tylko 3 miesiące wisieliśmy na piersi.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Tacca mnie też od kilku dni tak mocno wypycha, zwłaszcza pod samymi żebrami, nie wiem czy to ramię czy dupka
Chciałabym już mieć go obok siebie, być po tym całym porodzie i przynajmniej tym się nie stresować
Stary 2012-05-29, 10:44   #3739
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że u Was dobrze
Gwiazdka jest cudowna

Cytat:
mam pytanko :
czy któraś z was prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą ? (tzn wiem, że któraś prowadzi, ale nie pamietam która ).
mam pytanko odnośnie wystawiania faktur na macierzyńskim. Napisze wszystko w prywatnej wiadomosci, tylko muszę wiedzieć do kogo mam pisac więc jakby mogły się biznesłomenki ujawnić byłabym wdzięczna
Z tego co pamiętam, to Dasti prowadzi działalność gosp...swoją drogą, ciekawe co u Niej
Michałowa jest księgową więc też mogłaby Ci może pomóc, ale Jej też nie ma
Ja prowadziłam kiedyś dział. gosp., ale o fakturach na macierzyńskim nie mam pojęcia
A może zadzwoń do księgowej?

Cytat:
Ja nie mam założenia ILE będę karmiła. Zobaczymy jak się wszytko potoczy. Może zajdę w ciążę w ciągu roku, to będę musiała Hanię odstawić od piersi

Cytat:
Ja chcę karmić max do roku, nie dłuzej,chyba, że wrócę gdzieś do pracy to wtedy pewnie ten czas się skroci.
Też widze, ze w większości to matki mają z tym problem, bo tak jest wygodnie a tłumaczą to oczywiście korzyściami dla dziecka.
Ten program co ostatnio leciał o karmieniu, gdzie matki przystawiały do cyca nawet kilkuletnie dzieci wzbudził tylko moje zniesmaczenie.

Założenia mam takie, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, moja mama też chciała nas do roku karmić a po 3 miesiącach nie miala już nawet kropli mleka, wiec ja i mój brat tylko 3 miesiące wisieliśmy na piersi.
Wczoraj o tym czytałam, że nie ma czegoś takiego jak "nie mam mleka". Jeśli się odpowiednio stymuluje laktację i nie odpuszcza, to podobno mleko jest zawsze Miss, prawda to?

Zrobiłam pranie w rękach, pralkę załączyłam i zaczęłam skręcać kołyskę, ale w połowie mi się odechciało P wróci, to dokończy.

Żadna z Was nie chce zdjęć wozu mojej Hani Ale zrobię zdjęcie gondoli i wkleję.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:48   #3740
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja chcę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-29, 10:49   #3741
begie13
Zadomowienie

Cytat:

pokazuj i to w całości i wszelakich kombinacjach i fotelik też

Wanda
Stary 2012-05-29, 10:56   #3742
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:

Jak laleczka.

Stokroteczko, dzień jeszcze długi, może się rozkręci.

Wczoraj wieczorem też doszukiwałam się oznak porodu. Czułam 2 skurcze bezbolesne a potem cisza. I ból na dole jakby mi się ktoś wwiercał. Nawet na materac położyłam sobie nieprzemakalne prześcieradło. I cała noc spokojnie przespana. Tylko jak tu się nie doszukiwać oznak porodu jak tak bardzo bym chciała. Mam wrażenie że mi się brzuszek opuścił bo jak siedzę to czuję go na udach.

I jeszcze przed chwilą miałam wizytę teściowej. Baaardzo się zdziwiłam bo ona nie przychodzi do mnie bez zapowiedzi. W ogóle bardzo rzadko. Powiedziała mi że miała takie przeczucie że coś się dzieje i musiała mnie zobaczyć. I ja się pytam kto tu napędza poród.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Gaabi ja też chcę.

Co do karmienia to bardzo bym chciała do roku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Nawet jak będę krótko karmić to IMO lepsze to niż wcale.
Stary 2012-05-29, 11:04   #3743
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj o tym czytałam, że nie ma czegoś takiego jak "nie mam mleka". Jeśli się odpowiednio stymuluje laktację i nie odpuszcza, to podobno mleko jest zawsze Miss, prawda to?
Możliwe, ze gdyby nie poddała się, przystawiała dalej to laktacja by powróciła. Może głodni płakaliśmy i dlatego przeszła na butle, nie wiem. W kazdym razie trochę dziwne, że przy jednym i drugim dziecku w 3 miesiącu tak się stało.

Cytat:
no co się pytasz, wrzucaj jeśli już wypakowałaś. Ty kupowałaś Move? Bo już mi się myli wszystko.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

W ogóle już od soboty nie jadłam słodyczy a przynajmniej nie opychłam się nimi. W komunię zjadłam tylko kawałek tortu, ale ja nie lubię takich z kremem, więc mało co zjadłam, bo był strasznie słodki. Wczoraj miałam kryzys, zaczęłam buszować po szafkach, ale nic nie znalazłam (nie dziwię się, bo wszystko zjadłam) a tu wczoraj mąż mi przynosi po pracy milkę mówiąc, że to dla Małego
No i wiem, ze jak otworzę to będzie po niej...
Stary 2012-05-29, 11:06   #3744
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Jak laleczka.

Stokroteczko, dzień jeszcze długi, może się rozkręci.

Wczoraj wieczorem też doszukiwałam się oznak porodu. Czułam 2 skurcze bezbolesne a potem cisza. I ból na dole jakby mi się ktoś wwiercał. Nawet na materac położyłam sobie nieprzemakalne prześcieradło. I cała noc spokojnie przespana. Tylko jak tu się nie doszukiwać oznak porodu jak tak bardzo bym chciała. Mam wrażenie że mi się brzuszek opuścił bo jak siedzę to czuję go na udach.

I jeszcze przed chwilą miałam wizytę teściowej. Baaardzo się zdziwiłam bo ona nie przychodzi do mnie bez zapowiedzi. W ogóle bardzo rzadko. Powiedziała mi że miała takie przeczucie że coś się dzieje i musiała mnie zobaczyć. I ja się pytam kto tu napędza poród. [COLOR="Silver"]
Prawda, same doszukujemy się oznak zbliżającego się porodu mnie teraz jest niedobrze

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
a tu wczoraj mąż mi przynosi po pracy milkę mówiąc, że to dla Małego
No i wiem, ze jak otworzę to będzie po niej...
Smacznego

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-29, 11:08   #3745
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

.
Ja już o tym pisałam... dopiero po miesiącu przeszłam na karmienie mieszane, bo dziecko wyło z głodu aż dostało prawie przepukliny, było odwodnione i nie przybierało na wadze... mleka naprawdę nie miałam, a mały dobrze się przysysał - naprawdę mniej problemu jest z przystawieniem dziecka TYLKO do piersi niż za każdym razem po karmieniu piersią pierniczenie się z butelkami, bo dziecko dalej płacze z głodu, gdybym miała pokarm wygodniej by mi było przystawiać go tylko do piersi przecież... herbatki laktacyjne piłam wiadrami, nawału pokarmu w ogóle nie miałam, obce jest mi pojęcie guzków w piersiach czy zastoju, bo u mnie nie miało się co zastać nawet... dziecko piło, wyło z głodu i nie przybierało na wadze... ja stymulowałam laktację przez ponad miesiąc, zanim dałam dziecku butelkę i w końcu pediatra kazała mi się przestać wygłupiać, bo taka głodówka i odwodnienie mogą naprawdę doprowadzić do nieszczęścia... wiem, ze to zależy podobno od ilości tkanki gruczołowej w piersiach, tak słyszałam od lekarza kiedyś...
Ja chcę zdjęcie gondolki!!!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-29 o 11:19
Stary 2012-05-29, 11:10   #3746
8ewus8
Zadomowienie

Malo strasznie tych mamuś majowych zostało
boję się akcji pod kryptonimem "czerwiec"
Stary 2012-05-29, 11:10   #3747
fonn
Rozeznanie

Cytat:
mam pytanko :
to ja

Cytat:
Ja chciałabym kilka pierwszych miesięcy, aż ząbki zaczną wychodzić (czyli pół roku?). Trochę się obawiam karmienia piersią, nie wiem, czy sobie poradzimy, ja i mały
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:13   #3748
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Koleżankę, która wczoraj podała mi przepis na murzynka proszę o odezwanie się
w jak dużej blaszce piekłaś ?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-29, 11:15   #3749
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[QUOTE=_millena;34380874]
oceniałam koleżanke od rozpieszczonego synka, że jak mlody miał kolki to go nosiła non stop, non stop, w końcu kładła sie obok niego i płakała razem z nim z bezsilności.
miał 3 miesiące, poszlismy ich odwiedzić, siedzielismy 3 godziny, trzymała i huśtała go na rękach cały czas, bo jak tylko przestawała się ruszać to dzieciak się darł.
wtedy myślałam sobie: "mój boże... idotka"
a teraz sobie myślę, że gdybym była na jej miejscu , pewnie robiłabym dokładnie to samo.

Dokładnie tak wiesz, to naprawdę jest straszne patrzeć, jak dziecko się męczy i w żaden sposób nie możesz mu pomóc...jedyne, co możesz zrobić, to po prostu być przy nim i dawać sygnał, że jest dla Ciebie ważne, że z nim jesteś i ze go tulisz
Stary 2012-05-29, 11:16   #3750
GaTTa
Raczkowanie

Witam

Powiedzcie mi mamuśki jakie kupi robią wasze maluchy?? Moja od dwóch dniu robi takie żółtawe i wodniste czy to normalne?? Karmię odciągniętym mlekiem.

Dziękuję za info
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości