|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
A co zamawiałaś ?? Ja bym napisała do nich, przecież to nic zlego, tylko poczytaj sobie o terminach dostawy. Tez mi się nie wydaje, żeby byli perfidnymi oszustami ![]() Cytat:
więc się na razie nie wypowiadam. Chociaż moja znajoma , psia behawiorystka, uważa, że wychowanie psa równa się wychowywaniu dzieci do lat 3 Nasz Ando na początku był mega rozpieszczany, gdy go kupiliśmy ja zaczynałam pracę w mojej firmie, więc pies byl non stop ze mną. Braliśmy go do łożka, wszystko z nim robiliśmy. Ale jest taki czas, że pewne zachowania, które można wybaczyć szczeniakowi nie przystoją dorosłemu buldogowi Konsekwetnie więc , bez szkody dla naszego pupila, zmienialiśmy pewne nawyki i powiem szczerze, że całkiem dobrze nam wiele rzeczy szło. Oczywiście pewne blędy wychowawcze popełniliśmy ale w obliczu zaistniałej sytuacji nie żalujemy .... jednego czego nie zdążyliśmy go oduczyć, to zbytnia euforia jako reakcja na przybycie gości , jakichkolwiek, od pana listonosza począwszy na rodzinie skończywszy. Ale tak jak mówie, teraz wspominamy to jako super wspomnienie i w gruncie rzeczy tego szaleństwa nam bardzo brakuje. W każdym razie zmierzam do tego, że mam nieodparte wrażenie, iż z dziećmi jest trochę łatwiej, bo są bardziej kumate niz psy, można im coś wytłumaczyć, wyjaśnić (przeciez roczne dziecko doskonale powinno wiedzieć co mu wolno, a czego nie wolno). Trzeba je traktować poważnie (oczywiście w stosunku do ich wieku). Takie mam założenia, a co z tego wyjdzie . Może sie okazać ze za jakiś czas oddam dziecko do .. "surowych rodziców" |
||
|
|
|
#3722 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w życiu różnie się układaCytat:
![]() a filmik widziałam parę razy, dobry jest ![]() Cytat:
i nic więcej nie powiedziała? ciekawe co ma wykres KTG do płci ![]() jestem trochę wkur... wczoraj przed 22:00 dzwoni do P. jego mama z zapytaniem co u mnie czy nic się nie dzieje, a mąż palnął, że coś tam z krwią mi wyleciało ale że to normalne i zaczęła się panika, że co się dzieje? jaka krew? pokazuje mu na migi, że nie chcę z nią rozmawiać i że niby się kąpię... mąż teściową uspokaja, mówi, że to czop, a ona chyba nie wiedziała co to takiego... w końcu jakoś ją spławił, że tak powiem... dzisiaj o godz 9 robię sobie spokojnie śniadanko jak gdyby nigdy nic i wpada do mnie moja 9 letnia szwagierka :" Słyszałam, że coś ci wczoraj wyleciało!?" nie noo... padłam ![]() teraz już wszyscy u nich wiedzą łącznie z teściem i szwagrem, że coś mi wycieka z cipki |
|||||
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie gra wszystko
dziś położna ma wpaść (nawet nie dała odetchnąć )Julkaa dziś niespokojna jakaś nie może się wespać ![]() WSTAWIAM TYGODNIOWĄ GWIAZDĘ
waga najwyzsza 130 waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2012-06-02 o 14:05 |
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko :
czy któraś z was prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą ? (tzn wiem, że któraś prowadzi, ale nie pamietam która ). mam pytanko odnośnie wystawiania faktur na macierzyńskim. Napisze wszystko w prywatnej wiadomosci, tylko muszę wiedzieć do kogo mam pisac więc jakby mogły się biznesłomenki ujawnić byłabym wdzięczna Cytat:
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Millena - pies jest znacznie bardziej kumaty niż dziecko! mam doświadczenie z jednym i drugim u psów nie ma tak nasilonego buntu dwulatka (który potrafi trwać miesiacami) czy lęku separacyjnego, jak u dziecka
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Pandzia słodka gwiazda
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to tak zrozumiałam, jesli jestem w błędzie, Ewunia - wyprowadz. Dałam dwa przykłady: 1. mama, która moim zdaniem gdzieś zrobiła błąd i rozpieściła synka 2. mama, która daje dziecku tyle bliskości ile dane dziecko potrzebuje, ale w pewnym momencie potrafi przewartościować swoje dobro i w sumie dobro dziecka ponad to, czego dziecko akurat od niej w danym momencie wymaga, a co być może nie jest do końca zgodne z jego faktycznymi potrzebami ( pamietajmy, ze dzieci głupie nie są i bardzo szybko załapują jak to świetnie i opłacalnie jest być sprytnym w życiu ).---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Też sobie nie wyobrażam dozować dziecku przytulanie czy ogólnie czułość.
Myślę, że przez jakiś czas nie można mówić o tym, że dziecko się przyzwyczai do noszenia a potem, jak jest już większe to będę myślała, zawsze można jakoś je zająć, bo już będzie się czymś interesować. wszystko wyjdzie w praniu. Nie chcę żeby moje dziecko miało jakiś niedobór przytulania w dorosłym życiu. Mnie nie pamiętam żeby przytulano, najbardziej pamiętam jak babcia to robiła, nigdy nikt nie mówił, że mnie kocha, więc ja chcę chociaż to dać swojemu dziecku. |
|
|
|
#3729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przed chwilą miałam od niej telefon co się dzieje z tym czopem, żebym do lekarza pojechała itp. no to zaczęłam jej tłumaczyć wszystko co wiem na temat czopa, kiedy i jak może odchodzić, że to normalne itp, itd.. trochę ją uspokoiłam ale mówiła, że u nich wszyscy w domu zaczęli przeżywać, powiedziałam jej też, że strasznie mnie już stresują takie telefony pytania - czy to już? - zarówno z jej strony jak i ze strony mojej rodziny, że to nie moja wina, że dziecko nie chce jeszcze wyjść, i że zamiast siedzieć spokojnie i czekać to ja się denerwuję. ona ta to, że wszyscy się o mnie po prostu troszczą ale że już nie będą mnie tak stresować, no zobaczymy...a i powiedziała, żebym przyszła do nich a ja odp że nie chce mi się wychodzić ![]() skończyło się babce s**nie ! |
||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Pandzia, ale super masz laleczkę!
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-29 o 10:12 |
|
|
|
#3732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) mały bobas ryczy bo chce na ręce, wiem że jak wezmę, to się uspokoi b) większy bobas wyciąga ręcę , łzy leca jak grochy, i wiem czego dokąłdnie chce, chce na ręce. w żadnym z wymienionych przypadków, mimo mojej gruboskórności, chyba nie potrafiłabym odmówić. myslę, że bardzo łatwo mówi się na sucho, a w praktyce wychodzi wszsytko jak na dłoni. oceniałam koleżanke od rozpieszczonego synka, że jak mlody miał kolki to go nosiła non stop, non stop, w końcu kładła sie obok niego i płakała razem z nim z bezsilności. miał 3 miesiące, poszlismy ich odwiedzić, siedzielismy 3 godziny, trzymała i huśtała go na rękach cały czas, bo jak tylko przestawała się ruszać to dzieciak się darł. wtedy myślałam sobie: "mój boże... idotka"a teraz sobie myślę, że gdybym była na jej miejscu , pewnie robiłabym dokładnie to samo. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja po śniadaniu, jeszcze dopijam kawusię Rosołek się gotuje, może dziś skończę prasowanie... no ciekawe, ciekawe Cytat:
chyba tylko jakąś brązową kupię. Cytat:
ale ten brak zaparć, i możliwość normalnego skorzystania z toalety... CUD Dzisiaj tego nie mam, zaparć nie mam, dziecko się rozpycha, skurczy brak...ach, widać wymyśliłam sobie wczoraj objawy porodu tż mówi "tylko nie w tygodniu, lepiej w weekend" Cytat:
można wykorzystać samą masę. No i polecam bardzo bardzo tort szwarcwaldzki http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html jest rewelacyjny, no tylko że nie ma masy, a kremówka, do której ja dodałam śmietan fixy, bo w żelatynie zawsze mi grudki wychodzą Ale tort jest rewelacyjny Wiem, że Ci nie pomogłam, bo pytałaś o krem, ale może kiedyś skorzystasz z tych przepisów Nie mamy takiej możliwości Kochana
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-29 o 10:21 |
|||
|
|
|
#3734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę chwilkę poleżeć... Strasznie mi dziś brzuch wypycha.
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- co to znaczy, że brzuch wypycha? masz skurcze, twardnienia? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- aa ciekawe co u sweetjoy , dzisiaj jeszcze nie pisała... może rodzi ![]() jeśli tak to zostawiła mnie termin z ostatniego usg wyszedł mi na 30 maja więc może jutro samo coś się rozkręci... proszę, proszę, proszę.... ![]() : prosi:
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
Ja chcę karmić max do roku, nie dłuzej,chyba, że wrócę gdzieś do pracy to wtedy pewnie ten czas się skroci.
Też widze, ze w większości to matki mają z tym problem, bo tak jest wygodnie a tłumaczą to oczywiście korzyściami dla dziecka. Ten program co ostatnio leciał o karmieniu, gdzie matki przystawiały do cyca nawet kilkuletnie dzieci wzbudził tylko moje zniesmaczenie. Założenia mam takie, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, moja mama też chciała nas do roku karmić a po 3 miesiącach nie miala już nawet kropli mleka, wiec ja i mój brat tylko 3 miesiące wisieliśmy na piersi. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Tacca mnie też od kilku dni tak mocno wypycha, zwłaszcza pod samymi żebrami, nie wiem czy to ramię czy dupka ![]() Chciałabym już mieć go obok siebie, być po tym całym porodzie i przynajmniej tym się nie stresować
|
|
|
|
#3739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że u Was dobrze
![]() Gwiazdka jest cudowna Cytat:
![]() Michałowa jest księgową więc też mogłaby Ci może pomóc, ale Jej też nie ma ![]() Ja prowadziłam kiedyś dział. gosp., ale o fakturach na macierzyńskim nie mam pojęcia ![]() A może zadzwoń do księgowej? Cytat:
![]() Cytat:
Miss, prawda to?Zrobiłam pranie w rękach, pralkę załączyłam i zaczęłam skręcać kołyskę, ale w połowie mi się odechciało P wróci, to dokończy.Żadna z Was nie chce zdjęć wozu mojej Hani Ale zrobię zdjęcie gondoli i wkleję.
|
|||
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Jak laleczka. Stokroteczko, dzień jeszcze długi, może się rozkręci. ![]() Wczoraj wieczorem też doszukiwałam się oznak porodu. Czułam 2 skurcze bezbolesne a potem cisza. I ból na dole jakby mi się ktoś wwiercał. ![]() I jeszcze przed chwilą miałam wizytę teściowej. Baaardzo się zdziwiłam bo ona nie przychodzi do mnie bez zapowiedzi. W ogóle bardzo rzadko. Powiedziała mi że miała takie przeczucie że coś się dzieje i musiała mnie zobaczyć. I ja się pytam kto tu napędza poród. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Gaabi ja też chcę. Co do karmienia to bardzo bym chciała do roku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Nawet jak będę krótko karmić to IMO lepsze to niż wcale.
|
#3743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- W ogóle już od soboty nie jadłam słodyczy a przynajmniej nie opychłam się nimi. W komunię zjadłam tylko kawałek tortu, ale ja nie lubię takich z kremem, więc mało co zjadłam, bo był strasznie słodki. Wczoraj miałam kryzys, zaczęłam buszować po szafkach, ale nic nie znalazłam (nie dziwię się, bo wszystko zjadłam) a tu wczoraj mąż mi przynosi po pracy milkę mówiąc, że to dla Małego No i wiem, ze jak otworzę to będzie po niej... |
||
|
|
|
#3744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie teraz jest niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chcę zdjęcie gondolki!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-29 o 11:19 |
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Malo strasznie tych mamuś majowych zostało
boję się akcji pod kryptonimem "czerwiec" |
|
|
|
#3747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżankę, która wczoraj podała mi przepis na murzynka proszę o odezwanie się
w jak dużej blaszce piekłaś ?
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=_millena;34380874]
oceniałam koleżanke od rozpieszczonego synka, że jak mlody miał kolki to go nosiła non stop, non stop, w końcu kładła sie obok niego i płakała razem z nim z bezsilności. miał 3 miesiące, poszlismy ich odwiedzić, siedzielismy 3 godziny, trzymała i huśtała go na rękach cały czas, bo jak tylko przestawała się ruszać to dzieciak się darł. wtedy myślałam sobie: "mój boże... idotka"a teraz sobie myślę, że gdybym była na jej miejscu , pewnie robiłabym dokładnie to samo. Dokładnie tak
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Powiedzcie mi mamuśki jakie kupi robią wasze maluchy?? Moja od dwóch dniu robi takie żółtawe i wodniste czy to normalne?? Karmię odciągniętym mlekiem. Dziękuję za info ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

Nie wyglądają na oszustów... 
Raczej nie będę odmawiała mojemu dziecku bliskości, jeśli będzie się tego bardzo domagała.
więc się na razie nie wypowiadam. Chociaż moja znajoma , psia behawiorystka, uważa, że wychowanie psa równa się wychowywaniu dzieci do lat 3
. Może sie okazać ze za jakiś czas oddam dziecko do .. "surowych rodziców"