|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Jaki basen? Pokaż
![]() Cytat:
Chciałam zamówić dla Sarenki od dziadków, własnie ten z FP, ale nie chce nauki angielskiego Można wyłączyć
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dziekuje za zyczenia dla mojego Antka!
Jasiu wszystkiego dobrego dla Ciebie! Wiecie Antek pierwszy raz usnal mi w nosidelku. Poszlam z nim po poludniu na poczte i do pasmanterii, gdzie facet zaczal mi wmawiac, ze malemu strasznie musi byc niewygodnie, bo przeciez nic nie widzi i caly czas probuje sie obrocic, ze lepiej by mu bylo przodem do swiata. No i wracajac Antek przytulil do mnie glowke i usnal, mimo ze 2 godziny wczesniej wstal i wcale to nie byla pora jego drzemki. No i czy tak wyglada dziecko, ktoremu jest niewygodnie? |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Aga widać cierpienie, ojjj biedaczek
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, widziałam w podsumowaniu, ze pytałaś o ciasto. O takie:
http://dobrerzeczy.blogspot.com/2007...uskawkami.html Szybkie, proste i zwyczajnie przepyszne. Najlepsze na ciepło, ledwo wyciągnięte z piekarnika. |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kliknijcie na brunetke:
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/galeria-mamy-view.php?pid=117893 (tylko raz niestety można) |
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my po ostatnich naukach przedmałżeńskich, na których mówiono o tym jak się rodza dzieci i jak powstają. oboje się wynudziliśmy z T. bo my juz to wiedzieliśmy wcześniej a ogólnie to z pamiętnika wizytacji ( - dawanie do oblizania Emilowi łyżeczki z pianką z jej cappucino - ściąganie tetry z dziecka(miała go osłaniac przed słońcem), bo ona nie chciała sobie zachlapać spodni w restauracji, ![]() - głupie sugestie o podaniu Emilowi do posmakowania piwa i nutelli, ![]() - podawaniu mu jedzenia ze swego talerza bez pytania mnie o zgodę ![]() - manewrowanie wózkiem na przejściu i o mało nie wywróceniu Emila z niego - stawianie rolki papieru toaletowego na zlewie albo ziemi - czyszczenie szczotki do włosów nad zlewem i nie spłukanie kudłów - obcinanie paznokci u nóg w pokoju na dywanie - próbę przekabacenia wszystkich by siedzieć na samym słońcu ale z lekka bryzą niz w zacienionym koncie bez bryzy- kupienie ubranek na 6 miesięczniaka dziecku które skończyło 9 i w dodatku jest ponad standard wielkie,- wrzucanie serwetek papierowych, pustych buteleczek po actimelu i torebek z herbat do zlewu, - brak zaangażowania w pomoc przy sprzątaniu czy gotowaniu no ... delkatnie mówiąc zirytowała mnie moja teściowa. jutro wyjeżdżają. - |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzięłam jeszcze takie klocki co się w wieżę układa, miały być jako rekwizyt do wożenia po sklepie, bo już mi marudzić zaczynał i dałam mu by się czymś zajął, ostatecznie wzięłam bo tanie były no i kolejną torbę na zabawki, by ich nocą nie deptać ![]() zapomniałam ochronek na kanty ![]() dziękuję taki najprostszy, nie duży zdjęcie w załączniku
|
|
#1538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. wrrrrrrrrrrrrr wszystko to i mnie wkurza ja o swojej ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- baner bebilonu mi goni po ekranie ![]() apropos, wiecie gdzie są jakieś promocje bebilonu 2? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
przełącza się ręcznie, ten angielski jest polsko-angielski, czyli słowko polskie po nim angielskie, nie musisz go włączać
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina ja nie wiem o promocjach bebilonu, w ramach promocji (
) jestem właśnie w trakcie przenoszenia Zuz z bebilonu na bebiko . Kolina teściowa się czesze TWOJĄ szczotką??????? ![]() Agni fajna ![]() Przepraszam, ale poprawiłyście mi humor na wieczór
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesała sięoprócz tego że ma skrajanie inny kolor włosów niż ja i takie to oto kolorki wkręcone w szczotkę miałam, to jeszcze ją nakryłam kiedyś na gorącym uczynku ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- ależ ja dzisiaj aktywna jestem ![]() nudzę się czekałam na północ by małemu mleko zrobić od jakiegoś czasu daję mu na śpiocha butelkę północ wybiła, idę karmić i do wyrka dobrej nocy
|
|
#1541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę takich ludzi Cytat:
przestały już dawno, w miarę odrosły Jakie ciacho? ![]() z pewnością tak wygląda ![]() Cytat:
![]() no to nazbierała sobie teściowa minusów na długo ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() Brumek za neurologa!A my jedziemy do urologa na decydującą kontrolę pozabiegową... mam nadzieję że nie trzeba będzie poprawek żadnych robić
|
|
|
#1542 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ach ta Twoja głowa...umęczysz się![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale biedny Adaś ![]() A jakie? Cytat:
A Hania z tym swoim ejjj musiała wyglądać super ![]() Cytat:
Cytat:
bezczelna Patik- wypisałaś się? A wieści od Pieleszki brak... WITAM. Ale te ranki są zimne okropnie......na spacerze z psem zawsze zmarznę, chyba rano będę chodziła w kurtce ![]() Dzisiaj do Julci przychodzi koleżanka-sąsiadka o 2 miesiące starsza-juz tak się spotykamy raz/dwa razy na miesiąc , ale jeszcze za małe są, żeby się ze sobą pobawić, raczej powiedziałabym, że się siebie boją![]() Jeszcze musimy zrobić małe zakupki na jutrzejszą zupkę-chyba znowu kalafiorowa Brumciu mam do Ciebie takie niedyskretne pytanie-Ty WSZĘDZIE zabierasz ze soba Tymcia? pytam, bo wiem, że Twój mąż ciągle zajęty(tak jak mój) i się zastanawiam co robisz, jak musisz wyjść bez Tymcia-np. dzisiejsza wizyta u lekarza? Ja to zawsze proszę o to P., teściowa to wogóle ostatnio stwierdziłam, że przychodzi jak musi, bo poza P. dniówkami, kiedy opiekuje się Julcią, to NIGDY nie zaproponowała, żeby może z Nią wyjść na spacer, żebym sobie odpoczęła, czy coś zrobiła... Dlatego tak zastanawiam się jak wygląda ta sytuacja u Was dziewczyny?(nie tylko Brumek). |
||||||||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuza nie została z nikim oprócz tż dłużej niż na 20 minut. Bo na tyle ostatnio została (pierwszy i jedyny raz) z teściami na ogródku a my poszliśmy do sklepu obok. Jak jedziemy do lekarza, to zazwyczaj wszyscy razem. Tż zostaje w aucie z dziećmi i jeździ z nimi po mieście, albo idzie z nimi na plac zabaw.
Teraz w poniedziałek zostaną na godzinę, dwie od 6.00 rano, jak będzie mnie zawoził do szpitala. Ale zaraz potem Tż ich od teściowej odbierze. Ja też ciągle sama z małą. Nikt oprócz mnie (i Tż )się nią nie zajmuje.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-05-29 o 08:20 |
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, to zabieram go wszędzie ze sobą. czy to jest mój ginekolog, czy inny lekarz, nawet na fizjoterapię chodził ze mną, lunche też jemy razem ) i mamy które mogłyby pomóc. radzę sobie sama![]() Madziulka w klubie powinien być mój numer telefonu. sprawdź tylko czy dobry: końcówka: 620. jak nie to wyślę ci na priv
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja zdycham, zapalenie garddła, tchawicy i krtani jak nic. Ledwo zipie. Sama nie wiem z tym listem, wydawało mi się, jak pisała meszsares, że nawet nie zwracają na to uwagi nasze "instancje wyższe"... Ku.r.w.a. niechże moje dziecko pośpi trochę, a nie tylko się wierci i kręci. $*@($!#$^(*!@#$)^)$!@#)^$ ) Znów pobudka punkt 5. Oliweczko ja sama wszędzie chodzę z małym. na zakupy, na spacery i tak dalej. Dziadkowie i babcie Igora ( wszyscy ) mają nas gdzieś. Nawet nie przyjadą, bo wiecznie nie mają czasu, a jak mamę zaprosiłam kiedyś, to napisała, że musi iść do ziemniaków. Jak muszę już gdzieś iść, jak ostatnio do dentysty np. to nie ma innej możliwości niż zapisać się po 19 godz. Inaczej nie wyjdę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
mam wieści od Pieleszki. Napisałam jak Hania, co u nich, że pewnie jest już z Hanią na oddziale, bo się na Wizazu nie odzywa i że o nich myślimy
. Odpisała:"Hej! Tak od niedzieli jestem z Hanią na oddziale. Hania trochę smara ale poza tym już łobuzuje . Dzisiaj zaczynają robić jej badania i jak będzie ok, to do końca tygodnia powinniśmy wrócić do domu buziaki"
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Piekne wieści od Pieleszki!!!!!!!!!JUPIIII III
![]() ![]() ![]() A Patiki w domu czy w szpitalu? Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a mój gardzi mlekiem na całego dziś ani poczuć nie chciał Cytat:
Cytat:
ale radość!!!!!!!!!!!!mój maluszek sam dziś wstał w łóżeczku nawet udało mi się to uwiecznić
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
CZY WASZE DZIECI TEŻ ZGRZYTAJĄ ZĘBAMI ?! Moja mimo,że ma ich 6 to zgrzyta jak stara baba robi to najczęściej w dzień i nie mam pojęcia dlaczego ?? Pieleszka |
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() jestem zombiak...wiecznie niewyspana, ale co tam ![]() Ogólnie u nas ok - górne jedynki są juz tuż tuż - widać już kreseczki, w końcu ![]() Tacieżyński tż'ta dobiegł końca - poradził sobie b.dobrze, poznali sie lepiej i teraz nawet uśpić ją potrafi ![]() Marinko nie wiem jak Cię pocieszyć, wierzę że los się do Was uśmiechnie i problem się sam rozwiąże, no musi się Wam ułożyc Pieleszka - całusy dla Ciebie i Hani, z wielką ulgą czytam wieści od Was Patik - jestem myślami z Wami, duzo zdrówka dla Sary. Jeszcze tylko trochę i wrócicie do domku Zanka - Filip ma dziś fajny suwaczek, przypadkiem trafiłam ![]() Tak naprawdę to dużo bym Wam chciała napisac ale nie mam siły i czasu ![]() Czy kiedyś to się zmieni...? |
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta Sara zaczeła zgrzytać jak tylko pojawił się przeciwległy ząbek, jej tatuś tego nieznosi
Przed chwila w DDTVN pokazywali pomysły na dzień dziecka i był fajny rowerek biegowy. Cały plastikowy z takim troche dziwnym siedziskiem, podobno taki kształt odciąża kręgosłup. O taki: http://allegro.pl/plastikowy-rowerek...344421011.html |
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Na początku zaległe życzenia dla wczorajszych solenizantów bom zapomniała ANTEK, JASIO Na fali popularności wszelkich baseników, my też postanowiliśmy kupić coś takiego Mai wybraliśmy jakiś niedrogi zestaw z piłką i kołem z Auchan . Pytanie, czy Maja tego nie przegryzie bo już się do tego rwała ![]() AgaG jak dla mnie Antkowi tam całkiem przyjemnie u Ciebie ![]() Brunetka ja kliknęłam na Twoją mamę ![]() Agni nam na szczęście udało się załatwić papierek z nauk przedmałżeńskich bez odbywania kursu ![]() a teściowa niezła ![]() Kolina ja też chcę tą kolejkę kupić, przez Was pójdę z torbami aania kciuki za urologa ![]() Marina tyś chora znowu???! Bidula Pieleszka super wieści ![]() Shira dla kolejnego stacza ![]() Zaneta moja nie zgrzyta, kiedyś to robiła, ale póki co jej przeszło lili ja też z tych, co wszystko by Mai kupiła, a mój tż tylko się w głowę puka i:"ona nie będzie się tym bawić, rzuci w kąt i już!" ![]() Brumek kciuki za neurologa rzuciło mi się, że pytałaś czy chcę Maję odstawić od piersi... a więc muszę ze względu na nasz ślub w sierpniu biorąc pod uwagę to, że Maja je w nocy co najmniej dwa razy, nie wyobrażam sobie, żebym biegała do niej co godzinę, ściągała suknię i dawała cyca pewnie kogoś weźmiemy, żeby przy niej był w nocy, więc musi być już odstawiona od piersi bo inaczej to będzie żanetkowy armagedon aż się boję za to wszystko zabrać... Gdyby nie ten ślub, to karmiłabym pewnie nadal bo nie jest to dla mnie żadna udręka Kolina Dawidek Telik zdrówka! Wklejam link do filmiku, na którym moja panienka próbuje samodzielnie chodzić http://youtu.be/F9iKAtuxUJE |
|
|
|
#1554 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
gratki za kolejną miesięcznicę dla Dominiczka jacieeee Cytat:
trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
ze względu na to że tz nie ma cały tydzień nie mógłby mnie zastąpić a jak jesteśmy razem w wawie, to wszędzie razem jeździmy, wizyta u lekarza całą trójką, mały z tatą zostaje w aucie czy na spacerek idą, jak ja mam wizytę Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogromną radość sprawia mi kupowanie dla niego, w każdym temacie, ubranka i jedzonko również, siebie zaniedbuję w tej kwestii bardzo2. dziękujemy 3. o mamo! jaka słodka a propos "na stojaka" - kilka lat temu rozmawiałam z siostrą przez telefon, pyta mnie co robię, co robi tz - no to jej mówię, że tz ogląda hbo na stojaka, a ona, to dlaczego nie usiądzie nie skojarzyła od razu że to tytuł programu był Dawid wczoraj 4x chlusnął, w różnych porach, dziś też raz nie widzę by go coś bolało, więc mam nadzieję że to taki jego chwilowy urok ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- zapomniałam.... brumek za wizytę, żeby coś sensownego lekarz wymyślił
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ale cena zabójcza to już wolę smarta wielofunkcyjnego
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znaczy sie jak w weekend pracowalam to zajal sie nia maz. ale jak wczoraj o 16 mialam isc na dzien matki do przedszkola to musialam sama z mala isc, mimo ze ona chora. do lekarza tez chodze razem z nią (chyba ze jest w zlobku). minus nieposiadania nikogo w miescie w ktorym sie zyje... i kinga i artur byli nawet ze mna na kontroli popołogowej u gina (artur jak był niemowlakiem, nie teraz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() a ja nie moge kindze moczu złapac. normalnie nie wiem jak to zrobic... dwa woreczxki i 10 ml... nic z tego nie bedzie, mam łapac jeszcze raz. krew juz pobrana, łzy jak grochy leciały ale grzecznie siedziała i nie kopala pielęgniarki. |
||
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oficjalnie się chyba mogę pochwalić,
że dama chodzi, puszcza się wszędzie gdzie tylko może i maszeruje, co raz dłuższe dystansy robi
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1559 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Temp. 38,6-39,2 Do tego doszedł wodnisty katar, aż mu po brodzie leci... Będziemy musiały przełożyć spotkanie na przyszły tydzień ok? Szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jesteśmy z Szymonem nierozłączni od 10 m-cy ( 7/24h ), czy to w Pl, czy tu. Poprostu nie mam go z kim zostawić nawet na minutkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik mi wysłała smsa, że wychodzą. Chyba sami je chcą wypisać
.Pospałam z Zuzą od 9-10.30. Jakie mi się głupoty śniły...............że maszyny zawładnęły światem . Jakbym Wam opisała cały sen, to wyszedł by z tego fajny scenariusz na film SF. Ale teraz wybaczcie, ominie Was ta wiedza, bo idę przewinąć kupę gadzinie .Aaniu i Brumku za lekarzy!Carmela wymyślają z tymi gadżetami dla dzieci... a ceny z kosmosu za trochę plastiku.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Można wyłączyć
zębole

Tak naprawdę to wcale nie mamy daleko do siebie 

i w dodatku jest ponad standard wielkie,

za neurologa!

Mieliśmy zostać do czwartku, ale tż ma pilne zlecenie w pracy.. Z chęcią bym tu jeszcze poplażowała, ale tak to już jest że to co dobre szybko się kończy.
bezczelna
ale radość!!!!!!!!!!!!
ANTEK, JASIO