Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 09:39   #151
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Przede mna jeszcze 11 dni roboczych i przechodze na macierzynski!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:40   #152
red_scorpio
Rozeznanie

Ewakuuję się z domu bo już nie mam siły słuchać młotu udarowego. Tak wyglądała moja łazienka rano, pochwalę się jak będzie wyglądała z wieczora
No i jak by mnie chciało teraz przeczyścić to miałabym lekki problem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120529554.jpg (57,1 KB, 55 załadowań)

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:42   #153
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja mam praktycznie większość ciuszków uzywanych z car bootsa i charity shop, ale jestem nimi strasznie zajarana, bo zapłaciłam grosze a wyglądaja rewelacyjnie i na dodatek wszystkie firmowe...
ja ostatnio też nakupiłam małemu fajne ciuszki, mało używane za grosze na car bootsie i też wszystko firmówki. Będę tam częściej jeżdzić

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
współczuję przeprowadzki, sama to niedawno przechodziłam i lekko nie było
ale dacie radę
Oby, oby chciała bym być już po

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ale ci dobrze ..zazdroszcze ja jeszcze 7 tygodni

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:43   #154
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam praktycznie większość ciuszków uzywanych z car bootsa i charity shop, ale jestem nimi strasznie zajarana, bo zapłaciłam grosze a wyglądaja rewelacyjnie i na dodatek wszystkie firmowe...
no tyle, że ja nie bardzo umiem wyszukiwać ciuchy w lumpkach
zawsze wchodzę i nic nie widzę
może mamę nakręcę, to pochodzi za mnie ona jest w tym lepsza
Stary 2012-05-29, 09:43   #155
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Witam w nowej części

Wczoraj byłam u ginki i wygląda to tak, że na szczęście u mnie wszystko w porządku, krążek ładnie trzyma szyjkę i ogólnie nie było zarzutów.
Potem miałam usg, niunia ważyła 1820g (29tc i 4 dni) i podobno to jest w normie, ale powiedziała, że dzidzia jest bardzo chudziutka ale duża, szczególnie nóżki stąd ta waga. Od ostatniej wizyty już przekręciła się główką w dół, a w czasie usg miała nóżki na główce jakiś czas
Ja przytyłam tylko niecałe 0,5kg, a dzidzia od ostatniej wizyty 1kg.
Super że z dzidzią i szyjką wszystko okFajnie ze się lekarka zainteresowała Twoją dietą

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejo,
Powiedzcie mi tylko czy plynu uzywanie? Chyba raczej nie????? o ile pamietam, nie chce mi sie szukac czy uzywałyscie czy nie NO i najlepiej lovele kupic?? PLISSSSSSSSs odpowiedzcie to bede miala kilka dni z głowy z zajęciem
najwyzej popakuje je w czysciutkie nwe worki , przeciez sie nie pobrudzą do porodu nie? (teraz niemam gdzie poskladac ich przez ten remont, no i chyba bedziemy kupowac tą wielgachną szafe to wtedy poskladam i poprasuje narazie bym wyprała.
Ostatnio pralam w Loveli i teraz też będe. Płyn kupiłam raz na początku ale duzej róznicy z/bez nie było i teraz nie bede używac.

Cytat:
juz jedną wielką szuflade ciuszkow przebrałam. I mam duzą reklamowke mocno ubitych ciuszkow ktore nie bede w ogole prała i wątpie ze bede uzywała. Zastanawiam sie tylko czy przetrzymac je i pozniej oddac tej osobie od ktorej dostałam(wydaje mi sie ze wiekszosc jest od niej a jak nie to najwyzej cos bedzie miala dodatkowo) czy od razu jej oddac?
'Jak masz gdzie te nie używane ciuszki trzymac to może poczekaj i oddasz wszystkie razem

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Te podwójnie tkane są poprostu fajniejsze i delikatniejsze, po praniu nie sa takie twarde
Co do rozmiaru to niby mała róznica ale polecam te kwadratowe-lepiiej sie składa Te 70x80 są takie nieforemne
nadalka
Gratuluje, to już tuż tuż
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
co oznacza że ja 35 tydz
Też niezły wynik

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ja dziś skromnie bo zaczynam 30 tydzień ale przynajmniej mam już 3 z przodu
Gratki za 30

Cytat:
mi chodzi o takie na zasówke z ktorych sciaga sie powietrze odkurzaczem zeby jak najmniej miejssca zajmowało. Ale ja bym powietrza nie sciagała. Choc moze faktycznie lepiej w karton?
Zależy czy dużo bedziecie kłuć i kurzyc podczas remontu ale pewnie te worki próżniowe byłyby lepsze.Ja mam Zosi rzeczy( te za duże) w kartonach w szafie i trzymaja sie super

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
i stawiam koktajl owocowy!
dzisiaj wchodzimy w 36t.c czyli 9miesiąc!!!
Gratulacje
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:43   #156
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ewurka a w ktorym tyg jestes i gdzie pracujesz?
ja licze dni robocze bo ogolenie jeszcze 3 tyg ale jakies banki holiday po drodze weekendy wiec wychodzi 11 dni roboczych :P
brzmi lepiej niz 3 tyg :P

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-05-29 o 09:45
Stary 2012-05-29, 09:46   #157
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
no tyle, że ja nie bardzo umiem wyszukiwać ciuchy w lumpkach
zawsze wchodzę i nic nie widzę
może mamę nakręcę, to pochodzi za mnie ona jest w tym lepsza
a wiesz, że ja też nigdy nie miałam ręki do lumpków za to moja siostra i bratowa zawsze bardzo!!! Przynosiły nie raz takie skarby że szczena opadała także poproś mame

Cytat:
Ewurka a w ktorym tyg jestes i gdzie pracujesz?
Dziś 28tc pracuje w hotelu niestety i nogi mi już wysiadaja od stania... hehe 11 dni brzmi znacznie lepiej

Ale mały dziś kopie...mały łobuziak bo aż boli czasami

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-05-29 o 09:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 09:47   #158
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie moje dziecie wazy juz ponad 2300 w ciągu 4 tyg przybyl jej kg prawie i wierciuch z niej straszny sie zrobil
a mi waga przybyla o 3kg ale w tym 1 kg Lenusia i plus cos tam wody plodowe...wyniki mam w miare ok - tylko musze brac zelazo i mam jakies zakichane bakterie w moczu.... a sr zmykam na badanie wymazu...
a te bakterie to pikuś
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:49   #159
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ewurka wspolczuje.
To widze ze chcesz pracowac prawie do samego konca
ja w sumie tez skoncze prace w 36 tc :P

Amelcia
Stary 2012-05-29, 09:51   #160
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
kortykosteroid.
W takim razie powiem TŻ i najwyżej to kupimy na dniach. Poczekam jeszcze na to co powiem dermatolog jak to używać

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Pierwszy raz aż takie zmiany ma... Coś go musiało podrażnić tylko co
A może kontakt z chemikaliami podczas remontu nasilił te dolegliwości.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja mieszkam na emigracji, choć w innym kraju, niż Ty
Z Polski przywoziłam głównie książeczki (bo do kraju jeżdżę rzadko, są dość drogie, więc naraz, jak już pojadę raz na ruski rok, też przecież 30 nie kupię - a chciałam powoli zacząć gromadzić biblioteczkę), poduszkę do karmienia (bo w DE są 2 razy droższe), przewijak montowany na łóżeczku (rzecz tu nieznana), "Album dziecka" (dokładnie ten http://www.dziennikifadera.pl/wp-con...bumdziecka.jpg) bo chcę prowadzić - a wolę po polsku i aspirator "Katarek" (tu są popularne chyba głównie te odciągane ustami jak Frida).
No i to chyba wszystko

wiesz co... sama strzel
zapraszam
Dziewczyny czy któraś z Was używała bądź też widziała na własne oczy jak działa aspirator katarek?

Mam wrażenie, że podłączenie tego pod odkurzacz to jednak dużo zachodu, hałasu.. jakoś trudno mi sobie to wyobrazić.

Cytat:
hejo,
WITAM W NOWEJ CZEŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
miałam cięzką noc..... tz juz w pracy, ja wypiłam kawe. I bede zamulac cały dzien az do 17

jak Wam pisałam dzis jade po pake wielką wiekszosci nowych z metkami ciuszkow dla Niuni. Wiec po snaidanku zabieram sie za segregowanie tych co mam, bede przebierac ktore warto wyprac i uzywac (niektore dostałam takie ze mimo iz bez plam to nie za piekne są. Wiadomo nie wybrzydzam ale jesli bede miala tyle nowych których raczej moja Niunia nie znosi nawet to po co tamtymi glowe zawracac. Do tego moja druga kuzynka kupiła pake firmowych ciuszkow tez dla Niuni. Wiec znowu dojdą. Tyl ze tamte dojdą w lipcu jak zjedzie do Polski.

i chyba smigne dzis do sklepu po proszek do prania i zaczne je prac. Ciepło juest to szybko na balkonie wyschną.

Powiedzcie mi tylko czy plynu uzywanie? Chyba raczej nie????? o ile pamietam, nie chce mi sie szukac czy uzywałyscie czy nie NO i najlepiej lovele kupic?? PLISSSSSSSSs odpowiedzcie to bede miala kilka dni z głowy z zajęciem
najwyzej popakuje je w czysciutkie nwe worki , przeciez sie nie pobrudzą do porodu nie? (teraz niemam gdzie poskladac ich przez ten remont, no i chyba bedziemy kupowac tą wielgachną szafe to wtedy poskladam i poprasuje narazie bym wyprała.

i UWAGA jestem szczesliwą posiadaczką fotelika ze stelazm Wczoraj moja przyjaciolka mi go kupiła Jest w swietnym stanie zero zarysowan i w ogole taki lekki ze szok STelaz jest do tego fotelika (nie z wozka)
Wec Wasze kciuki sie przydały, dzięki

śliczny ten mój zięc!!!!
Hania oby wszystkie dolegliwosci mineły!!
Też dostałam sporo używanych ciuszków od różnych znajomych mamuś. Z racji tego, że jest ich sporo od razu wywaliłam te trwale poplamione, powyciągane, kiepskiej jakości.

Ja prałam w proszku Dzidziuś kolor, 1.5kg około 15 zł i jest wszędzie dostępny. Nie używałam płynu zmiękczającego natomiast wszystkie ubranka poprasowałam choć wcześniej zakładałam, że to strata czasu. Były tak wymiętolone po praniu, że musiałam je wyprasować

Cytat:
Hej
Obudził mnie telefon do TŻ I już nie mogę spać...
Nie wiem na którą jechać do gina, czy na 12 i siedzieć dodatkowe 1,5 godziny czy ryzykować i być na czas, ale wtedy może mnie nie przyjąć
Lepiej poczekać te 1,5h niż później mieć problem z rejestracją.

Odnośnie ciuszków w rozmiarze 50-56 znajome mamusie mówiły i doradzały, żeby takich ubranek nie kupować i nie gromadzić dużych ilości ponieważ one korzystały z takich rozmiarówek tydzień - dwa, a niektóre zaczęły od rozmiaru 62 już od urodzenia.

Mam chyba 3 pary body w rozmiarze 52, 1 rampers, 1 półśpiochy i 2 pary śpiochów z kaftanikami co prawda w rozmiarze 62 ale straszne to maleństwa więc zaklasyfikowałam je o rozmiar niżej

Cytat:
Ale słodziak Będzie się z Małą pod tym bawić

No mam nadzieję

O, dziękuję TŻ był u kogoś w Rz, muszę zapytać czy to nie u niej

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ex TŻ reaktywowała fotobloga, więc mam zajęcie
Dowiedziałam się, że ona codziennie podczytuje mojego
Bardzo to dziecinne

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Witam w nowej części

Wczoraj byłam u ginki i wygląda to tak, że na szczęście u mnie wszystko w porządku, krążek ładnie trzyma szyjkę i ogólnie nie było zarzutów.
Potem miałam usg, niunia ważyła 1820g (29tc i 4 dni) i podobno to jest w normie, ale powiedziała, że dzidzia jest bardzo chudziutka ale duża, szczególnie nóżki stąd ta waga. Od ostatniej wizyty już przekręciła się główką w dół, a w czasie usg miała nóżki na główce jakiś czas
Ja przytyłam tylko niecałe 0,5kg, a dzidzia od ostatniej wizyty 1kg. Za 2 tyg mamy znów dzidzię ważyć czy coś przybrała. Ginka jest przerażona moją dietą i tym że ciągle musze elminować coś nowego. Dzisiaj miała się kontaktować z dietetyczką ze szpitala żeby mi ułozyć jakiś jadłospis z tym co mogę jeszcze jeść. A jak mała za mało przytyje przez te 2 tyg to mi grozi szpital i dożywianie tylko ciekawa jestem czym oni mnie chcą dożywiać jak oni podają na śniadanie/kolacje kromke z masłem a obiad taki że nawet się go ruszyć nie da...a ostatnio całkowicie olali moją dietę.

No i napiszę wam, że mnie przebieg ciąży zaskoczył w 100%, bo obawiałam się że strasznie przytyję i będę wyglądać jak słoń (wkońcu tak wygladają u mnie w rodzinie wszystkie ciotki od ciąży), a ja tutaj mam problem żeby cokolwiek przybrać na wadze, już mi wszystkie boczki poznikaly a tryb życia mam raczej leżący.
Bardzo mi przykro z powodu Twoich dolegliwości, prawdę mówiąc chyba pierwszy raz spotykam się u osoby dorosłej z tak silną nietolerancją laktozy. U Ciebie ma to charakter hipolaktazji czy uaktywniło się na skutek jakiś przebytych dolegliwości układu pokarmowego czy przyjmowania leków? Miałaś robione badania pod kątem zdiagnozowania co faktycznie Ci dolega?

Cieszę się, że mimo problemów żywieniowych Twój maluch ładnie rośnie gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Żyję na tym świecie 26 lat ale kompletnie nie mam doświadczenia w wyprawkowaniu maleństwa kupiłam pojedyncze pieluchy w rozmiarze 60x80. Nie zamierzam ich używać do przewijania malucha więc mam nadzieję, że wystarczą. Po wypraniu i wyprasowaniu odrobinę żałuję, że nie kupiłam podwójnie tkanych. Dlatego zaopatrzę się może jeszcze w kocyki - coś na wzór tych delikatnych z ikea, które wstawiłyście na forum.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Boże a u nas znowu gorąco... normalnie nie długo się wykończę...

Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień , jeszcze 7 dni i będę donoszona

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
co oznacza że ja 35 tydz

Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-05-29 o 09:54
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:55   #161
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka wspolczuje.
To widze ze chcesz pracowac prawie do samego konca
ja w sumie tez skoncze prace w 36 tc :P
Chciała bym bardzo, ale dokuczają mi pękające zyłki pod kolanami i strasznie mnie ciągną, a niestety mam prace stojącą. Poza tym wykorzystuje cały urlop po tym 35 tyg i zostane z maluszkiem do maja przyszłego roku, albo i dłużej. Zobaczymy jaką będziemy mieć sytuacje i jaką TŻ znajdzie prace po lipcu...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 09:56   #162
karmeelek
Zadomowienie

Muminku gratuluję kolejnego tygodnia! Nie chcę krakać ale coś mi się czuje, że w tym wątku będziemy już o porodach czytały....
Mamcia te 11 dni szybko zleci W końcu odpoczniesz
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:56   #163
nel_a
Zakorzenienie

Gratuluję rozpoczętych tygodni
I ja się chwalę że dziś zaczynamy 27 tydzień

Jeszcze Wam się nie chwaliłam że nasz maluszek ma już swoją szafę
Już jego rzeczy tam na niego czekają miło ją otworzyć i patrzeć na te maleńkie ubranka, buciki, misie itp. teraz czuć że na kogoś czekamy, że ktoś się tu pojawi

A szafa taka jak na zdjęciu http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E269103_S4.JPG

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:59   #164
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Chciała bym bardzo, ale dokuczają mi pękające zyłki pod kolanami i strasznie mnie ciągną, a niestety mam prace stojącą. Poza tym wykorzystuje cały urlop po tym 35 tyg i zostane z maluszkiem do maja przyszłego roku, albo i dłużej. Zobaczymy jaką będziemy mieć sytuacje i jaką TŻ znajdzie prace po lipcu...
Pamietaj o zlozeniu aplikacji o macierzynski 28 dni przed planowana data odejscia

Amelcia
Stary 2012-05-29, 10:04   #165
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
super szybko zleci
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ewakuuję się z domu bo już nie mam siły słuchać młotu udarowego. Tak wyglądała moja łazienka rano, pochwalę się jak będzie wyglądała z wieczora
No i jak by mnie chciało teraz przeczyścić to miałabym lekki problem
ja w takim obdrapanym pokoju siedze czekamy an wymiane okna (jeszcze niema) i musimy z remontem dalszym poczekac bo od dupy strony niema co zaczynac
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Ostatnio pralam w Loveli i teraz też będe. Płyn kupiłam raz na początku ale duzej róznicy z/bez nie było i teraz nie bede używac.

'Jak masz gdzie te nie używane ciuszki trzymac to może poczekaj i oddasz wszystkie razem

Zależy czy dużo bedziecie kłuć i kurzyc podczas remontu ale pewnie te worki próżniowe byłyby lepsze.Ja mam Zosi rzeczy( te za duże) w kartonach w szafie i trzymaja sie super
remont jest w naszym pokoju, a w drugim nie. Kurz co prawda i tam dochodzi no ale bedzie w ten najgorszy moment zamkniety wiec tragedi nie bedzie. Ja tez chyba nie bede dawała plynu.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:07   #166
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Haniu oby już wszystko było dobrze

super że z dzidzią wszystko ok,oby z tą dietą pomogli!

wanilllka nadalka karmelek gratuluje tc.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

i stawiam koktajl owocowy!
dzisiaj wchodzimy w 36t.c czyli 9miesiąc!!!
Brawo kochana 9 miesiąc ciąży brzmi poważnie

Cytat:
dziewczynki gratulacje

mnie też

jak tak czytam o tych waszych ciuszkach to mam wrażenie, że jestem daleko w lesie z wyprawką
mam parę ciuszków na krzyż, właściwie tylko tyle co sama kupiłam, no i dostałam kilka sztuk od siostry (bo też zaczęła trochę kupować)
chyba muszę się zacząć rozglądać, ale te ceny są kosmiczne... chyba że będę chodzić po komisach i lumpkach...
Zacznij polować na allegro i w lumpkach Może i byłoby mnie stać na zakup kilku nowych kompletów w markowych sklepach ale żal wydawać duże pieniądze na ciuszki, w których nasze maluchy pochodzą miesiąc czy dwa. Tym bardziej, że po narodzinach czeka nas wiele wydatków.

W lumpeksach można wyhaczyć firmowe ciuszki, w stanie idealnym - takie są moje spostrzeżenia. Początkowo nie miałam przekonania do kupowania używanej odzieży ale kiedy porównałam np. nowe body za 20 zł ze sklepu dzieciowego (100% bawełna zwykłej firmy) i body next z lumpeksu za 1-3zł to bez porównania. Nie musiałam segregować ubranek kolorami podczas prania, nie są rozciągnięte, ich jakość jest świetna. Na allegro są wystawiane używane markowe ubranka za grosze.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Już jego rzeczy tam na niego czekają miło ją otworzyć i patrzeć na te maleńkie ubranka, buciki, misie itp. teraz czuć że na kogoś czekamy, że ktoś się tu pojawi

A szafa taka jak na zdjęciu http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E269103_S4.JPG
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:07   #167
prince_polo
Zakorzenienie

poukladałam w swojej szafce

nosi mnie dzis, jak ja wytrzymam ciągłe lezenie najchetniej bym sprzatała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-29, 10:07   #168
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
super, gratuluje

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Muminku gratuluję kolejnego tygodnia! Nie chcę krakać ale coś mi się czuje, że w tym wątku będziemy już o porodach czytały....
Mamcia te 11 dni szybko zleci W końcu odpoczniesz
dziękuje,też tak czuje tygodnie lecą w mega szybkim tempie
Cytat:

gratki!fajna szafa!

Asia wychodzi dzisiaj ze szpitala!!!wyszła jej jakaś bakteria w moczu ,i dali jej recepte na furagin.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:09   #169
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek no 11 dni roboczych :P do tego dochodza soboty niedziele i jakies tam 2 dni wolne tzn poniedzialek wtorek mamy wolne :P ale i tak sie ciesze

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 10:09   #170
phdwao
Zakorzenienie

Gratuluję nowych tygodni

Fajnie że Asia dziś wychodzi

mamcia super że macierzyński tak blisko

Ja mam dziś mega power, nie czuję się jakw ciąży

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-29 o 10:11
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:10   #171
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek no 11 dni roboczych :P do tego dochodza soboty niedziele i jakies tam 2 dni wolne tzn poniedzialek wtorek mamy wolne :P ale i tak sie ciesze
i tak szybko zleci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-29, 10:10   #172
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamietaj o zlozeniu aplikacji o macierzynski 28 dni przed planowana data odejscia
Już wszystko ustaliłam z personalną z pracy, ma mi wysłać list

Cytat:

Śliczna szafa

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-05-29, 10:11   #173
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Brawo kochana 9 miesiąc ciąży brzmi poważnie
dziękuje!

kasikkkka ja bardzo dużo ubranek wylicytowałam na allegro za groszepolecam!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:11   #174
nadalka
Zakorzenienie

Dziękuję za gratki dziewczyny czy wy też tak macie że jak jest gorąco to nic się nie chce wam? Ja tylko wstawiłam pranie i leże bo strasznie mi jest ciężko przy takim upale :/
Stary 2012-05-29, 10:13   #175
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za gratki dziewczyny czy wy też tak macie że jak jest gorąco to nic się nie chce wam? Ja tylko wstawiłam pranie i leże bo strasznie mi jest ciężko przy takim upale :/
tez tak mam. Z wyjątkiem dnia dzisiejszego, bo mnie nosi normalnie a tu dupa , nie moge ani łazic ani sprzątac za bardzo.
a tez dzis upał.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-29, 10:14   #176
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam a jestem w 28tyg więc wcale Ci się nie dziwie, że tak się czujesz teraz

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-05-29, 10:15   #177
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz u mnie to raczej nie ma reguly :P
z reguly mi sie nic nie chce :P
rzadko kiedy mam power'a ostatnio raczej mnie opuscil

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
tez tak mam. Z wyjątkiem dnia dzisiejszego, bo mnie nosi normalnie a tu dupa , nie moge ani łazic ani sprzątac za bardzo.
a tez dzis upał.
u nas dzisiaj troche chlodniej, ale nadal cieplo. tylko pochmurno.

Amelcia
Stary 2012-05-29, 10:17   #178
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

niech Tobie nawet przez mysl nie przejdzie aby brac sie za sprzatania. Masz odpoczywac !!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:17   #179
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was używała bądź też widziała na własne oczy jak działa aspirator katarek?

Mam wrażenie, że podłączenie tego pod odkurzacz to jednak dużo zachodu, hałasu.. jakoś trudno mi sobie to wyobrazić.
My używamy i jestesmy bardzo zadowoleni.
Zaczeliśmy używac jak Zosia miąła koło 6 m-cy i Ona akurat bardzo lubi, sama sobie włancza odkurzacz
Co do uzywania przy noworodku to sama nie wiem bo u nas pierwszy katarek był koło 4 m-ca i wtedy mieliśmy tylko Fride.
Minus takiej Fridy jest taki że musisz dość dobrze przystawic do noska i wtedy dopiero ciągnac a wiadomo dziecko sie rusza itd i to ze nieoczyszcza tak dobrze jak katarek.
Zwykła Frida nie jest bardzo droga to moze warto kupic obie

Cytat:
poukladałam w swojej szafce

Włącz sobie lenia
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:19   #180
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
a wiesz, że ja też nigdy nie miałam ręki do lumpków za to moja siostra i bratowa zawsze bardzo!!! Przynosiły nie raz takie skarby że szczena opadała także poproś mame

Dziś 28tc pracuje w hotelu niestety i nogi mi już wysiadaja od stania... hehe 11 dni brzmi znacznie lepiej

Ale mały dziś kopie...mały łobuziak bo aż boli czasami
Cytat:
Zacznij polować na allegro i w lumpkach Może i byłoby mnie stać na zakup kilku nowych kompletów w markowych sklepach ale żal wydawać duże pieniądze na ciuszki, w których nasze maluchy pochodzą miesiąc czy dwa. Tym bardziej, że po narodzinach czeka nas wiele wydatków.

W lumpeksach można wyhaczyć firmowe ciuszki, w stanie idealnym - takie są moje spostrzeżenia. Początkowo nie miałam przekonania do kupowania używanej odzieży ale kiedy porównałam np. nowe body za 20 zł ze sklepu dzieciowego (100% bawełna zwykłej firmy) i body next z lumpeksu za 1-3zł to bez porównania. Nie musiałam segregować ubranek kolorami podczas prania, nie są rozciągnięte, ich jakość jest świetna. Na allegro są wystawiane używane markowe ubranka za grosze.
Cytat:
dziękuje!

kasikkkka ja bardzo dużo ubranek wylicytowałam na allegro za groszepolecam!
dzięki dziewczyny, faktycznie muszę zacząć szperać na allegro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości