|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj też np. po pracy muszę zajechać do ubezpieczalni( załatwić sprawę -nawet nie sobie, ale juz się zaangażowałam i muszę...)więc trochę dłużej będzie musiał posiedzieć z Julcią...K...jakie to wszystko czasem jest trudne. Jak moja mama wróci, to napewno będzie chciała się czasem zająć Julcią, a nie tylko jak sama Ją będę o to prosila ![]() Cytat:
nie no, ja bym chyba nie poszła do tego gina, czy chirurga jakbym miała zabierać ze soba Julcię.Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- No i super
|
||||||||
|
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dla Emi - poproszę o filmik ![]() Madziulka dużo zdrówka dla Szymonka Mi też włosy wypadają nadal, aczkolwiek miałam parę miesięcy spokoju - teraz na nowo zaczęly ![]() Chyba się budzę w końcu ... kawa zaczyna działać
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie szalony okres, jakos nie moge sie ogarnac. Kilka spraw zwalilo mi sie na glowe i musze to jakos zorganizowac. Zaraz siadam do zabawy w ksiegowosc bo musze podatek rozliczyc i bede czekac na zwrot bo mam duza nadplate, szkoda zeby przepadlo ![]() Zalegle zyczonka dla wczorajszych solenizantow Jas i Antos i dzisiejsze dla Dominika Jaciowego Mi juz przestaly wypadac wlosy, teraz odrastaja i smiesznie wygladam z takimi krotkimi kepkami gdzie nie gdzie (jak to sie pisze?? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:08 |
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, 11.00 to piękna pora na pobudkę
. Też idę kawę zrobić - drugą!Po pierwszej padłam z Zuzą ![]() Shira nic się nie martw, Zuza pije mleko za Żbika (4 razy na dobę...) Dziewczyny są chętne żeby napisać jadłospis malucha? (głównie mi chodzi o śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek i kolację - na obiad wiem co gotować ).
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee pisała ze dwa dni temu chyba, że zostawiła wiadomość w K, ale ja tam nie mam dostępu-może tam jest odpowiedź na Jej nieobecność
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
może i tak-po prostu nie miałam takiej sytuacji. Jak MUSI, to zostaje P. i koniec.
|
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez zawsze zabieram ze soba Wiki, wszedzie. Byla ze mna nawet na zabiegu jak mi wszczepiali implant anty... lezala grzecznie w wozku i pielegniarka tam do niej gugala...Moj M pracuje cale dnie i nie mam tu nikogo z kim moglabym ja zostawic. W PL jak bylam to czesto zostawala na chwile z moja mama. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:13 |
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrowiej maluchu czyli jest dobrze
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedak gorączka, katar, 2 razy zwymiotował, teraz nie chce ani jeść, ani pić - podaję narazie przeciwgorączkowe i zobaczymy co dalej, ale chyba bez lekarza się nie obędzie Myślę, że w sobotę jak byliśmy na grillu musiał się przeziębić.A mi spuchło całe oko ![]() Szymon też był ze mną u ginekologa na tej wizycie 6 tygodni po porodzie. Nie miałam go z kim zostawić.
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() te co z listy wyleciały mogą jeszcze na nią wejść, tak? teraz jak mi się przypomni na patika daję do kiedy to trwa? fajnie by było jakbyście wszystkie wygrały
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
no wypadła
![]() aga nie weszła patik ledwo sie utrzymuje do 4 czerwca ... czemu te konkursy sa takie długie?!
|
|
#1573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2) podpinam się - bo moja K. je rano kaszkę (gotowiec) potem obiadek, potem deserek (słoiczek) no i na kolacje znowu kaszka. Potrzebuję inspiracji żeby te kaszki czymś zastapić |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zastępuje bułkami, jogurtami.Jak nie ma kaszki z rana to ma ok 17stej zamiast mleka. Wg moja Emilie to jakby mogła to by jadła non stop, jak tylko widzi że ktoś coś je to ona też to chce
![]() 8-9 kaszka bądź kajzerka z masłem + konfitura albo szyneczka, dżem, twarożek, jajecznica, do tego robie jej czasem kakao które dodaje do jej mleka. 13-14 obiad wszystko co leci 15-16 deserek - owoce, jogurt + konfitura, ciasta mojej roboty, biszkopty 17-18 mleko jak nie mleko to kaszka jak nie kaszka to kajzerka 20-21 mleko z kleikiem ryżowym. I pije wodę czasem wodę z sokiem malinowym albo koktajle owocowe. |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas jadłospis wygląda mniej więcej tak:
Rano-kaszka Po kaszce za jakieś 2 h owoc, np. jabłko w gryzaczku Mleko, ale to góra 4 miarki wypije Obiadek Po obiadku różnie, bo zależy ile zje-jak dużo, to ok, a jak niewiele, to za jakąś godzinkę poprawiamy mlekiem. Potem deserek owocowy, albo (częściej) owoc-banan, jabłko-teraz będzie więcej-dzisiaj planuje kupić truskawy ![]() No i na noc mleko. Aha-no i do picia w między czasie herbatka-ta dzieciowa, albo soki-też dzieciowe. Na spacerach wcina bułkę(ulubiona), albo wafle ryżowe, lub flipsy. Praktycznie nie ma spaceru, żeby czegoś Julcia nie skubała -to chyba z nudów.
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-29 o 11:34 |
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sniadanie - mleko drugie snadanie - deser w róznych kombinacjach, same owoce, z musli, z jogurtem, z twarożkiem etc obiad - roznie podwieczorek - owoc do rączki lub mleko jak jesteśmy w terenie kolacja - kleik kukurydziany lub kaszki, ryżowa czy kukurydziana o północy butla mleka na śpiocha ![]() co do konkursu: no właśnie długie i stresujące przez to nie wiem czemu ta strona zamula mi laptopa jak ją włączam ![]() ta z pierwszego miejsca i 2000 klików - ale wynik
|
|
#1577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.to dobra i tania rzecz.tesciowa wparował dziś na taras z uśmiechem na całą twarz, bo Emil wyciągnał do niej ręce i zrobił kupę i czy ona może mu zmienic pieluchę . bez zastanowienia się zgodziłam, na taki gówniany przywilej zasługuje
|
||
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
heheh ile kombinacji menu
![]() pewnie cokolwiek wybierzesz będzie dobrze
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Agni
Ja na spacerze to daję owoce np banana i sobie odgryza, od kilku dni tak je jabłko,ale Ja je trzymam albo flipsy bądź biszkopty,wafla z loda,bułka. |
|
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni Ty jesteś ZŁOOOO w czystej postaci
. A ja naiwnie miałam Cię za dobrą, poczciwą duszyczkę . A tak serio, to niech przewija jak się sama wyrywa .Dzięki dziewczyny za menu Zaneta moja też cały dzień je... wszystko je. Czasami mnie przeraża . Po Kubie- niejadku ja nieprzyzwyczajona jest .O ja widać, że się wyspałam, bo mi odbija.
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
kinga znowu goraczkuje.. lezy jak metka i pol dnia spi... zwariowac mozna jak dziecko takie chore ze sie samo przewraca i przelewa na rekach ...
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna mnie też to przeraża, bo potrafi zjeść kawałek ciasta jak dla dorosłego popić za 10 min jak widzi bułkę kajzerkę potrafi jej pół zjeść a po 30 min wypić 170ml mleka
i Ja się pytam gdzie ona to mieści do tego zje swój obiad np o 13stej przyjdzie teściowa z pracy po 14stej to też chce
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej....a byłaś z Nią u lekarza?
|
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Justyna- oj tam zło od razu
. Teściowa ogólnie jest ok, ale ma swoje wady jak każda zresztą. Ja nie jestem świetną gospodynią, a ona jest fatalnym gościem.jak odwrocimy się rolami to wsxystko gra.
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Dominika jacieee!
![]() Cytat:
Menu... Tez mam z tym problem Z tym, że moja raczej je bo musi a chyba wolałabym, żeby była żarłokiem
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Szalejemy od 5 rano.... ![]() Oliweczka Ewe zostawiłam na cały dzień 2 razy...1 jak szliśmy w listopadzie na wesele, została wtedy z moja mama a 2 raz wczoraj...nazbierało sie troche urzedowych spraw i musieliśmy z tż wszystko pozałatwiać-został z nia mój brat. Tak jak pisałam od 1 czerwca zaczynam prace u mojego taty i brat bedzie Ewy niania ![]() A jeszcze niedawno tu pisałam, ze chetnie wyjade na wakacje bez Ewy ![]() Jak przeciac pepowine????????????????? ? pieleszka, patik dziewczyny wracają do zdrowia!Marina spróbuj z tym podaniem, wiele osób wychodzi z założenia, że ie warto i rezygnuje a przecież warto spróbować.Komus w koncu pomagają Telik samochód mam tylko moge go sobie co najwyżej poodkurzać Jak tylko bede miałą jakiś wolny weekend bez tż to pisze do Ciebie, eliki i Spróbujemy cos zorganizowac Ktoś mnie chyba jeszcze o coś pytał....... ![]() A! Oliweczka podlewam odstaną wodą jak tylko te "korzonki" zrobia sie srebrno-szare brumek Oby Twój koszmar sie dzisiaj skończył Tata pozwolił mi w czerwcu pracowac na 1/2 etatu! [/B] |
|
|
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co prawda ja raczej z tych zaganianych, ale bardzo chcialabym się z Wami spotkać, wiec jakoś się zorganizuję
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
kolina ja jeszcze nie widziałam Dawidka!Śliczny chłopczyk!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

)się nią nie zajmuje.
, to zabieram go wszędzie ze sobą. czy to jest mój ginekolog, czy inny lekarz, nawet na fizjoterapię chodził ze mną, lunche też jemy razem
) i mamy które mogłyby pomóc. radzę sobie sama

nie no, ja bym chyba nie poszła do tego gina, czy chirurga jakbym miała zabierać ze soba Julcię.

klask i:

Temp. 38,6-39,2