|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3752 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę kina i restauracji - żeby tak mój mąż wpadł na taki pomysł... Bo babcia napewno chętnie zostałaby z małym. No ale pewnie jeszcze na taki wypad przyjdzie mi poczekać. W sumie w piątek rocznica naszych zaręczyn, ale K. pewnie nawet o tym nie pamięta. Nawet nie liczę na nic. Co do brzucha to mam to samo, wyglądam jak we wczesnej ciąży, a macica pewnie też już obkurczona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Szwagierka woła na kawkę
no to lecę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-29 o 11:30 |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo teraz to już zgłupiałam. |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli nic innego temu nie towarzyszy, w sensie wzdęć, bólu itp, to nie ma się czym martwić. Sama znam to tylko z teorii, bo Michał nigdy nie miał zielonych kup, ale z tego, co wiem, to nie jest nic niezwykłego Tu znalazłam nawet takie podsumowanie o kupkach ze strony edziecko.pl![]() "Pod koniec pierwszego tygodnia życia kupka maluchów, których jedynym pożywieniem jest mleko matki, ma lekko kwaśny zapach mleka czy serwatki. Jej kolor może mieć wiele odcieni - od żółtego, żółtobrązowego, żółtopomarańczowego, złotożółtego, żółtozielonego aż do seledynowego. W zetknięciu z powietrzem kupka zielenieje. Konsystencją przypomina rzadkie ciasto naleśnikowe (wtedy mamy wrażenie, że cała wsiąka w pieluchę, tylko ją zabarwiając), grudkowaty twarożek, musztardę czy przecieraną zupę." (edziecko.pl) "Niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym robią kupki o lekko zgniłym zapachu, jasnożółte lub jasno-brązowe (im więcej białka, a szczególnie kazeiny, tym jaśniejsze), lepiej uformowane, najczęściej od jednej do czterech na dobę. Pewnego dnia kupka może jednak być zielona, albo ze śluzem, co będzie cię niepokoić. Dlaczego tak się dzieje i jak sobie z tym radzić? * jeśli dziecko zażywa żelazo (hemofer), jego kupka może być ciemnozielona, a nawet aż czarna. Kolor kupki może się też zmienić, jeśli w mleku sztucznym jest dodatek żelaza. * kolor kupki zmieniają buraczki i szpinak (nawet jedzone przez mamę karmiącą). * ciemnozielone, często spienione kupki mogą świadczyć o alergii pokarmowej. * Jeśli dziecko robi kupkę bardzo wodnistą, strzelającą, zieloną, jakby sfermentowaną, ze śluzem, ropą, krwią, skontaktuj się z lekarzem (żyłka krwi na powierzchni bardzo twardego stolca pochodzi z zadraśniętej śluzówki odbytu) Wiadomo, że zawsze jak coś niepokoi, lepiej zapytać lekarza ale jeżeli nic nie dolega dziecku, w sensie, że brzuszek nie boli itp, to ja bym zapytała przy okazji, ale się nie martwiła specjalnie kupka się zmienia w zależności od tego, co zje mama generalnie wiem, że nie należy martwić się samym kolorem, ile tymi efektami specjalnymi typu: piana, cuchnący zapach, śluz, wzdęty brzuch czy bulgotanie, płacz itp. Mam nadzieję, ze pomogłam.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-29 o 11:45 |
|
|
|
|
#3758 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze myslałam że jak zielona kupa się utrzymuję jakiś czas to jest coś nie tak
Nie pomyslałam nawet że może być to normalne np od herbaty.Na szczęście z Filip nie miał takich problemów a mam nadzieję że Szymon mieć ich nie będzie.Bosh jaki człowiek nie doświadczony |
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3760 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mała strojnisia Cytat:
|
|
#3761 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jej się chce !!! hahaha prosze cała przyjemnosć po mojej stronie ! Cytat:
Przyrodnia siostra męża jest księgową i bardzo często jej się radzę, ale mamy pewne rozbieżności właśnie w myśleniu i zebranych informacjach, i chciałabym to skonsultować z kimś, to jest akurat na tym samym etapie życia co ja ( no prawie, bo już po porodzie) Cytat:
kołyskę też wklej !!! w ogóle po co sie pytasz albo czekasz na to az my zapytamy, pokazuj co masz, raz dwa! a więc spieszę pędzę i piszę prywatną wiad. ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- GAAAAABBBBII ... pokaż gondolke |
|||
|
|
|
#3762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam skurczy, twardnienia też to ni są. Mały po prostu się tak układa, że dużo swojego ciałka wpycha w jeden bok. Bolesne jest to dosyć i siedzieć nie mogę. Jak się położę,m to i on zmienia pozycje. Cytat:
![]() Też z jednej strony chciałabym już a z drugiej... Przeraża mnie pobyt w szpitalu, w zamknięciu... Z obcymi ludźmi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze i jeszcze mi coś koszą albo rżną pod samym oknem. Wrrrr. Denerwujący ten hałas.
|
||||
|
|
|
#3763 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krem: 2 szkl. soku pomarańczowego, 1 szkl. mleka, 3/4 szkl. cukru, 1 budyń śmietankowy, 1 łyż. mąki pszennej, 1 łyż. mąki ziemniaczanej, 1 galaretka pomarańczowa, aromat pomarańczowy, 1 kieliszek spirytusu, 1,5 kostki Kasi Wykonanie: 2 szkl. soku pomarańczowgo zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. W jednej szkl. mleka rozmieszać budyń z mąką pszenną i ziemniaczaną. Gdy galaretka już się rozpuści to ponownie zagotować dodać cukier, mleko z rozmieszanymi składnikami i ugotować budyń. Ostudzony budyń zmiksować z Kasią pamietając, żeby oba składniki były o tej samej temperaturze. Na koniec dodać aromat i kieliszek spisytusu. Podobny krem zrobiłam z soku wiśniowego, budyniu wiśniowego i galaretki oczywiście wiśniowej. Krem ma delikatny różowy kolor idealny na tort dla dziwczynki - również polecam. Cytat:
Niezła rodzinka, temat akurat do kolacji ![]() Ślicznotka Cytat:
![]() Mi termin z usg wychodził na 22-24 maj i du..pa Cytat:
![]() Piekłam podwójną porcję w dużej blaszcze ok 25x40. Murzynek wyszedł taki średni A tak poza tym, to znów dziś od rana kombinuję, nie poszłam na ktg - stres mnie zeżarł, że znów każą mi się kłaść na porodówce. Poszłam zapisać sie w kolejkę do gina i wieczorkiem do niego podskoczę, wole mu zapłacić, ale spokojnie porozmawiać. Jutro pewnie ktg mnie już nie ominie, ale przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Oby tylko wszystko ułożyło sie po mojej myśli.... |
||||
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna na ciasto się zrobiłam....
![]() Przyjechały 4 pary krótkich spodenek dla mojego Piotrunia. |
|
|
|
#3765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ktg to lepiej sprawdzać jak tam maleństwo.Spróbuję Wam wrzucić mojego rozbójnika na spacerze
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Wywaliło mnie z internetu
Zablokowały mi się wszystkie strony, ale już jest ok.Na razie wrzucę zdjęcia tylko gondoli, a jak znajdę trochę sił, to wrzucę na stelaż też spacerówkę i fotelik, to też cyknę fotki ![]() Oto on ![]() Kurcze, mam nadzieję, że nie okaże się- jednak jest synek
|
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Gabi, śliczny kolor
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja dzisiaj nie wyspana. męczyłyśmy się w nocy z jedną piersią. mała ssała tylko z jednej, od drugiej uciekała. rano poleciałam po laktator i pomogło ufff
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzis w sr, ale to juz ostatnie zajecia, za tydzien o ile dotrwam to nie ide, bo mi sie nie chce. Poza tym, musze wziąśc sie za obiad, dzis spagethii - zachcianka
|
||
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się ogromnie podoba! |
||
|
|
|
#3771 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecię ostatnio mało się rusza ale jak już zacznie to mam wrażenie, że chce wyjść...ale przez moją skórę...Cytat:
![]() to napisz jak będziesz już po rozmowie z ginem ja idę na oddział w czwartek rano, idziesz ze mną ? ![]() od razu rozbójnika ![]() ślicznie sobie synek śpi Cytat:
w niedzielę żona kuzyna mojego męża opowiadała, że jej bratowej urodziła się córka a do końca lekarz mówił im, że na 100% będzie chłopczyk i byli trochę zaskoczeni |
|||
|
|
|
#3772 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za pochwałki
Mnie też się wózek bardzo podoba Mnie trzech lekarzy mówiło, że w brzuszku siedzi dziewczynka. Mam nadzieję, że się nie pomylili, bo w szafie wisi mnóstwo sukieneczek, no i wózek jest różowy ![]() Fajnie, że ten wózek ma podnoszone oparcie w gondoli. Może dłużej Mała pojeździ w gondoli właśnie. A i ma te ledy na dole, któe najbardziej podobają się P
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-29 o 13:17 |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda wózek mamy uniwersalny, ale te sukienecznki i rozowe ubranka |
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
A to szafa mojej Hani
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Genialny pies
|
|
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Gaabbi śliczny wózek
a jak drugie dziecię będzie chłopcem? Rozumiem, że będziecie celować w dziewczynkę Pies wymiata Zosiama dziś 3 raz czkawkę :P Z moich obserwacji wynika, że czkawki są teraz dłuższe im bliżej do porodu Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-05-29 o 13:38 |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dzisiaj opryszczka wyskoczyła
![]() wczoraj miałam trochę marudny dzień, trochę płaczu przez tą pierś i pewnie dlatego... ale zakupiłam sobie plasterki... ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- aaa Mamuśki karmiące pijecie kawę??? |
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to niespodzianka... Cytat:
Ledy są fajne, mnie też urzekły, ale. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Już się wózka doczekać nie mogę. ![]() Nastawiłam pranko z ubrankami... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Słodki piesio! ![]() Szafa fajna, taka fajna, że sama zaczęłam się zastanawiać nad kupieniem szafy... Komoda wiadomo się przyda, ale szafa...
|
||
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pije i wszystko gra---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- dziekuje za komplementy dla Julki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Hemoglobiny mam 10,4- szału nie robi
Czyżby jakieś zapalenie w organizmie? Mam nadzieję, że nie.
Ja w piatek ide do restauracji i kina i tak jestem tym faktem podjarana, ze od dwoch dni mam mega dobry humor
zazdroszczę kina i restauracji - żeby tak mój mąż wpadł na taki pomysł... Bo babcia napewno chętnie zostałaby z małym. No ale pewnie jeszcze na taki wypad przyjdzie mi poczekać. W sumie w piątek rocznica naszych zaręczyn, ale K. pewnie nawet o tym nie pamięta. Nawet nie liczę na nic. Co do brzucha to mam to samo, wyglądam jak we wczesnej ciąży, a macica pewnie też już obkurczona
- no niewiele roznicy bylo widac
w kółko mysle o jedzeniu.
i zaczęła się panika, że co się dzieje? jaka krew? pokazuje mu na migi, że nie chcę z nią rozmawiać i że niby się kąpię... mąż teściową uspokaja, mówi, że to czop, a ona chyba nie wiedziała co to takiego...

Nie pomyslałam nawet że może być to normalne np od herbaty.Na szczęście z Filip nie miał takich problemów a mam nadzieję że Szymon mieć ich nie będzie.Bosh jaki człowiek nie doświadczony