Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 11:16   #3751
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Malo strasznie tych mamuś majowych zostało
boję się akcji pod kryptonimem "czerwiec"
Zostało mało mamuś majowych, ale zauważ, że czerwcówki już też zaczęły rozpakowanie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:18   #3752
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj, późnym wieczorem, dostałam wyniki badań na maila i nie jestem zadowolona
Mocz dobry, ale morfologia leci mi na łeb, na szyję. Coraz więcej wskaźników mam poniżej normy Hemoglobiny mam 10,4- szału nie robi Poza tym CRP mam podwyższone. Norma do 5, a ja mam 6,14 Czyżby jakieś zapalenie w organizmie? Mam nadzieję, że nie.
Oj to wstrętne crp... nie chcę Cię straszyć, ale nas przy 7 jeszcze na antybiotyku trzymali w szpitalu. Tzn Filipa, bo on miał stan zapalny. Ale startowaliśmy od 37,2. Mam nadzieję, że to nic poważnego, ważne żeby wyleczyć.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kapukt i martula, jak ja Was rozumiem Bądźcie spokojne, trzeba wypocząć, wyspać sie, zrobić coś dla siebie i humor i ogromna miłość do dzidzi wrócą Ja w piatek ide do restauracji i kina i tak jestem tym faktem podjarana, ze od dwoch dni mam mega dobry humor W koncu po 3 tygodniach wyjde z domu i wyrwe sie na chwile od dzidzi

Wczoraj była u mnie połozna sr. i sie zalamalam bo mam duzy brzuch i myslsalam, ze to macica jeszcze sie nie obkurczyla a ona mi mowi ze macica jest juz obkurczona, a ten brzuch to po prostu skora. Masakra, mam w pasie 92cm a zawsze mialam 70cm. Jest szansa na to, ze ten brzuch jeszcze sam sie zmniejszy czy mam sie szykowac na walke z tymi 20cm???

Moja Natka nauczyła sie wstawac o 6ej i nie spi do 12ej.!!! Juz wczoraj zmienilam godzine spaceru i kapieli zeby mi nie wstawala o tej 6ej i nic. Kurde, jak ja przestawic zeby budziła sie o 9ej???
Fajnie by było nauczyc dziecko jesc i zasypiac o wyznaczonych porach. Moze da sie to jakos zrobic???

Czy Wasze dzueciaki tez chca byc tylko na rekach??? Moja nawet cyca nie potrzebuje byleby byc na rekach. Dac jej jeszcze spokoj i nosic ja (w koncu ma tylko 3 tyg) czy juz teraz ja odzwyczajac???
Po kolei zazdroszczę kina i restauracji - żeby tak mój mąż wpadł na taki pomysł... Bo babcia napewno chętnie zostałaby z małym. No ale pewnie jeszcze na taki wypad przyjdzie mi poczekać. W sumie w piątek rocznica naszych zaręczyn, ale K. pewnie nawet o tym nie pamięta. Nawet nie liczę na nic. Co do brzucha to mam to samo, wyglądam jak we wczesnej ciąży, a macica pewnie też już obkurczona jeszcze ciągle słyszę, że powinnam nosić pas, bo mi tak zostanie na zawsze. Może faktycznie...? Ewunia a w nocy o której mała się budzi? Mój wcześniej właśnie o 6, 3 w nocy i o 12 - równo co trzy godziny, teraz trochę się pozmieniało, bo od kilku dni dłużej śpi w nocy i po kąpieli pierwsza pobudka jest ok. 2:00. A co do noszenia to mój też uwielbia być na rękach, a sypia mu się najlepiej w naszym łóżku. Po przełożeniu do łóżeczka prawie zawsze się przebudzi, a w naszej pościeli tylko się słodko przeciąga i uśmiecha przez sen z tym przyzwyczajaniem to też chyba nie do końca tak jest, bo przecież kołysałyśmy te maluchy przez kilka ostatnich miesięcy i do tego są przyzwyczajone, teraz leżenie nieruchomo musi być dla nich swego rodzaju szokiem
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Jak zobaczylam wczoraj moje ostatnie zdjecie w ciazy to myslalam ze sie ze wstydu spale, taki wieloryb i zaraz po porodzie moj maz tez mi cyknął fotkę - no niewiele roznicy bylo widac
Ale z kazdym dniem jest lepiej
Ja też mam jedno takie przedporodowe zdjęcie, że po prostu nie dość, że wieloryb, to ciężarny wieloryb
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Moniczka, ale czy Ty jesz tyle co ja??? U mnie jest jeszcze gorzej niz w ciazy, np. wczoraj w ciagu godziny zjadlam 3 kawalki miesa wolowego z bulka i salata, dwa jablka, banana, pozniej wyzeralam dzem jablkowy ze sloika i na koniec doprawilam ciastkiem. Mam taki apetyt ze nie potrafie sie powstrzymac wiec nie wiem jak ja mam ten brzuch stracic w kółko mysle o jedzeniu.
Z tego co zrozumiałam to karmisz piersią, tak? I Natce nie szkodzi to co jesz?? Mi doradca laktacyjny w szpitalu odradzał banany, surowe jabłka też. Ja uważam też z ciastkami, a z mięs jem tylko cycki z kurczaków i indyków. Może dzięki temu już 15 kg na minusie, ale brzuch nadal mam
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

jestem trochę wkur...
wczoraj przed 22:00 dzwoni do P. jego mama z zapytaniem co u mnie czy nic się nie dzieje, a mąż palnął, że coś tam z krwią mi wyleciało ale że to normalne i zaczęła się panika, że co się dzieje? jaka krew? pokazuje mu na migi, że nie chcę z nią rozmawiać i że niby się kąpię... mąż teściową uspokaja, mówi, że to czop, a ona chyba nie wiedziała co to takiego... w końcu jakoś ją spławił, że tak powiem...
dzisiaj o godz 9 robię sobie spokojnie śniadanko jak gdyby nigdy nic i wpada do mnie moja 9 letnia szwagierka :" Słyszałam, że coś ci wczoraj wyleciało!?"
nie noo... padłam
teraz już wszyscy u nich wiedzą łącznie z teściem i szwagrem, że coś mi wycieka z cipki suuuper
przepraszam, ale strasznie mnie to ubawiło ale wcale Ci się nie dziwię, bo sama bym się wkurzyła i na męża i na teściową
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
u mnie gra wszystko dziś położna ma wpaść (nawet nie dała odetchnąć )

Julkaa dziś niespokojna jakaś nie może się wespać

WSTAWIAM TYGODNIOWĄ GWIAZDĘ
O jaka śliczna różowa gwiazdka jak laleczka
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
A co dziewczyny myślicie o karmieniu piersią? Ile chcecie karmić? To ponoć też buduje więź mocną z dzieckiem i daje poczucie bezpieczeństwa. Mam koleżankę, która karmi 2 latkę i mam wrażenie, że problem z odstawieniem ma mama a nie dziecko
Nie zastanawiałam się ile będę karmić. Chciałabym jak najdłużej, ale po macierzyńskim muszę wrócić do pracy, więc może być z tym ciężej. Póki co nie biorę innej opcji pod uwagę i walczę o zagojenie sutka.
Cytat:
Wczoraj o tym czytałam, że nie ma czegoś takiego jak "nie mam mleka". Jeśli się odpowiednio stymuluje laktację i nie odpuszcza, to podobno mleko jest zawsze Miss, prawda to?

Zrobiłam pranie w rękach, pralkę załączyłam i zaczęłam skręcać kołyskę, ale w połowie mi się odechciało P wróci, to dokończy.

Żadna z Was nie chce zdjęć wozu mojej Hani Ale zrobię zdjęcie gondoli i wkleję.
Chcemy fotki, chcemy! A z tym mlekiem, to mam takie same informacje jak Ty. Dodatkowo moja pani od laktacji w szpitalu mówiła, że można też przywrócić zatrzymaną laktację, chociaż nie jest to łatwe. A, że to kobieta po międzynarodowym egzaminie, to wierzę w to co mówi.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:22   #3753
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Szwagierka woła na kawkę no to lecę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:25   #3754
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam

Powiedzcie mi mamuśki jakie kupi robią wasze maluchy?? Moja od dwóch dniu robi takie żółtawe i wodniste czy to normalne?? Karmię odciągniętym mlekiem.

Dziękuję za info
Na piersi takie kupy są normalne,wodniste jak najbardziej aby nie była zielona

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:29   #3755
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Na piersi takie kupy są normalne,wodniste jak najbardziej aby nie była zielona
Zielona też może być zdarza się, zwłaszcza jak mama albo dziecko dostaje herbatkę z koperku czy coś innego, np. pijecie herbatkę na laktację. Nie może być tylko pienista, śluzowata itp.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-29 o 11:30
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:32   #3756
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Zielona też może być zdarza się, zwłaszcza jak mama albo dziecko dostaje herbatkę z koperku czy coś innego, np. pijecie herbatkę na laktację. Nie może być tylko pienista, śluzowata itp.
No tak ale jak się utrzymuję dłużej to już chyba jest coś nie tak,prawda?
Bo teraz to już zgłupiałam.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-29, 11:35   #3757
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak ale jak się utrzymuję dłużej to już chyba jest coś nie tak,prawda?
Bo teraz to już zgłupiałam.
Wiesz co, wcale nie, bo to np. zależy od ilości żelaza w mm albo w diecie mamy jeżeli nic innego temu nie towarzyszy, w sensie wzdęć, bólu itp, to nie ma się czym martwić. Sama znam to tylko z teorii, bo Michał nigdy nie miał zielonych kup, ale z tego, co wiem, to nie jest nic niezwykłego Tu znalazłam nawet takie podsumowanie o kupkach ze strony edziecko.pl

"Pod koniec pierwszego tygodnia życia kupka maluchów, których jedynym pożywieniem jest mleko matki, ma lekko kwaśny zapach mleka czy serwatki. Jej kolor może mieć wiele odcieni - od żółtego, żółtobrązowego, żółtopomarańczowego, złotożółtego, żółtozielonego aż do seledynowego. W zetknięciu z powietrzem kupka zielenieje. Konsystencją przypomina rzadkie ciasto naleśnikowe (wtedy mamy wrażenie, że cała wsiąka w pieluchę, tylko ją zabarwiając), grudkowaty twarożek, musztardę czy przecieraną zupę." (edziecko.pl)
"Niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym robią kupki o lekko zgniłym zapachu, jasnożółte lub jasno-brązowe (im więcej białka, a szczególnie kazeiny, tym jaśniejsze), lepiej uformowane, najczęściej od jednej do czterech na dobę.

Pewnego dnia kupka może jednak być zielona, albo ze śluzem, co będzie cię niepokoić. Dlaczego tak się dzieje i jak sobie z tym radzić?

* jeśli dziecko zażywa żelazo (hemofer), jego kupka może być ciemnozielona, a nawet aż czarna. Kolor kupki może się też zmienić, jeśli w mleku sztucznym jest dodatek żelaza.
* kolor kupki zmieniają buraczki i szpinak (nawet jedzone przez mamę karmiącą).
* ciemnozielone, często spienione kupki mogą świadczyć o alergii pokarmowej.
* Jeśli dziecko robi kupkę bardzo wodnistą, strzelającą, zieloną, jakby sfermentowaną, ze śluzem, ropą, krwią, skontaktuj się z lekarzem (żyłka krwi na powierzchni bardzo twardego stolca pochodzi z zadraśniętej śluzówki odbytu)

Wiadomo, że zawsze jak coś niepokoi, lepiej zapytać lekarza ale jeżeli nic nie dolega dziecku, w sensie, że brzuszek nie boli itp, to ja bym zapytała przy okazji, ale się nie martwiła specjalnie kupka się zmienia w zależności od tego, co zje mama generalnie wiem, że nie należy martwić się samym kolorem, ile tymi efektami specjalnymi typu: piana, cuchnący zapach, śluz, wzdęty brzuch czy bulgotanie, płacz itp. Mam nadzieję, ze pomogłam.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-29 o 11:45
Stary 2012-05-29, 11:48   #3758
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja zawsze myslałam że jak zielona kupa się utrzymuję jakiś czas to jest coś nie takNie pomyslałam nawet że może być to normalne np od herbaty.Na szczęście z Filip nie miał takich problemów a mam nadzieję że Szymon mieć ich nie będzie.Bosh jaki człowiek nie doświadczony

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-29, 11:56   #3759
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zawsze myslałam że jak zielona kupa się utrzymuję jakiś czas to jest coś nie takNie pomyslałam nawet że może być to normalne np od herbaty.Na szczęście z Filip nie miał takich problemów a mam nadzieję że Szymon mieć ich nie będzie.Bosh jaki człowiek nie doświadczony
Tak to jest, choćbyśmy miały dziewięcioro dzieci, to i tak będziemy głupie
Stary 2012-05-29, 12:04   #3760
cate_
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak ja sobie dam radę.... zazdroszczę Wam obecności waszych Tż, ja pewno jeszcze będę prosić mamę żeby do mnie przychodziła żeby nie być samej a tak bardzo czekałam na te pierwsze dni ja, mąż i córka...
Nie martw się ja pewnie też będę sama musiała sobie radzić bo mąż ma taką pracę, że musi wyjeżdżać a mam jeszcze 2-latak który lub jak mu się poświęca sporo uwagi
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat kolki po 4 tygodniu? ja czytalam ze jak do 3 tygodnia nie ma to juz nie powinno byc jejku niezle mnie nastraszylas!
Mi pediatra powiedziała, że do pół roku mogą wystąpić.
Cytat:

Mała strojnisia
Cytat:
A co dziewczyny myślicie o karmieniu piersią? Ile chcecie karmić? To ponoć też buduje więź mocną z dzieckiem i daje poczucie bezpieczeństwa. Mam koleżankę, która karmi 2 latkę i mam wrażenie, że problem z odstawieniem ma mama a nie dziecko
Wcale się nie nastawiam na to jak długo będę karmić, poprzednim razem się nastawiałam i o mało w jakąś depresję nie wpadłam bo się nie dało (oczywiście dzięki radom dobrych ciotek). A czy przez to mam mniejszą więź z moim dzieckiem, uważam że nie

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:07   #3761
_millena
Zadomowienie

Cytat:
jak jej się chce !!!

Cytat:
millena dziękuję za "słowa" uznania
hahaha prosze
cała przyjemnosć po mojej stronie !

Cytat:
Z tego co pamiętam, to Dasti prowadzi działalność gosp...swoją drogą, ciekawe co u Niej
Michałowa jest księgową więc też mogłaby Ci może pomóc, ale Jej też nie ma
Ja prowadziłam kiedyś dział. gosp., ale o fakturach na macierzyńskim nie mam pojęcia
A może zadzwoń do księgowej?
problem w tym , że ja sobie sama prowadzę księgowość, taki ze mnie Leonardo da Vinci 21wieku
Przyrodnia siostra męża jest księgową i bardzo często jej się radzę, ale mamy pewne rozbieżności właśnie w myśleniu i zebranych informacjach, i chciałabym to skonsultować z kimś, to jest akurat na tym samym etapie życia co ja ( no prawie, bo już po porodzie)

Cytat:

ojej !!! oczywiście , że chcemy !!!!

kołyskę też wklej !!!
w ogóle po co sie pytasz albo czekasz na to az my zapytamy, pokazuj co masz, raz dwa!

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
to ja
a więc spieszę pędzę i piszę prywatną wiad.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

GAAAAABBBBII ... pokaż gondolke

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:09   #3762
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałabym karmić na pewno pół roku albo więcej ale nie dłużej niż rok..

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

co to znaczy, że brzuch wypycha? masz skurcze, twardnienia?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

termin z ostatniego usg wyszedł mi na 30 maja więc może jutro samo coś się rozkręci... proszę, proszę, proszę....: prosi:
Też bym chciała karmić tylko kilka miesięcy, zresztą pewnie w styczniu do pracy trzeba będzie wrócić...

Nie mam skurczy, twardnienia też to ni są. Mały po prostu się tak układa, że dużo swojego ciałka wpycha w jeden bok. Bolesne jest to dosyć i siedzieć nie mogę. Jak się położę,m to i on zmienia pozycje.
Cytat:
Ja chcę karmić max do roku, nie dłuzej,chyba, że wrócę gdzieś do pracy to wtedy pewnie ten czas się skroci.
Też widze, ze w większości to matki mają z tym problem, bo tak jest wygodnie a tłumaczą to oczywiście korzyściami dla dziecka.
Ten program co ostatnio leciał o karmieniu, gdzie matki przystawiały do cyca nawet kilkuletnie dzieci wzbudził tylko moje zniesmaczenie.

Założenia mam takie, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, moja mama też chciała nas do roku karmić a po 3 miesiącach nie miala już nawet kropli mleka, wiec ja i mój brat tylko 3 miesiące wisieliśmy na piersi.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Tacca mnie też od kilku dni tak mocno wypycha, zwłaszcza pod samymi żebrami, nie wiem czy to ramię czy dupka
Chciałabym już mieć go obok siebie, być po tym całym porodzie i przynajmniej tym się nie stresować
No właśnie. Mój się ciśnie w prawy bok. Czymś nie wiem czym...
Też z jednej strony chciałabym już a z drugiej... Przeraża mnie pobyt w szpitalu, w zamknięciu... Z obcymi ludźmi...
Cytat:
Dobrze, że u Was dobrze
Gwiazdka jest cudowna

Z tego co pamiętam, to Dasti prowadzi działalność gosp...swoją drogą, ciekawe co u Niej
Michałowa jest księgową więc też mogłaby Ci może pomóc, ale Jej też nie ma
Ja prowadziłam kiedyś dział. gosp., ale o fakturach na macierzyńskim nie mam pojęcia
A może zadzwoń do księgowej?

Ja nie mam założenia ILE będę karmiła. Zobaczymy jak się wszytko potoczy. Może zajdę w ciążę w ciągu roku, to będę musiała Hanię odstawić od piersi

Wczoraj o tym czytałam, że nie ma czegoś takiego jak "nie mam mleka". Jeśli się odpowiednio stymuluje laktację i nie odpuszcza, to podobno mleko jest zawsze Miss, prawda to?

Zrobiłam pranie w rękach, pralkę załączyłam i zaczęłam skręcać kołyskę, ale w połowie mi się odechciało P wróci, to dokończy.

Chcemy zdjęcia, chcemy! Nie chciałyśmy być nachalne...
Cytat:
Malo strasznie tych mamuś majowych zostało
boję się akcji pod kryptonimem "czerwiec"
Akcja czerwiec... No...

Kurcze i jeszcze mi coś koszą albo rżną pod samym oknem. Wrrrr. Denerwujący ten hałas.
Stary 2012-05-29, 12:24   #3763
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a tak odbiegając od tematu - czy ktoś ma sprawdzony krem do tortu - chciałabym sobie zrobić w tym roku polski prawdziwy tort na urodziny, biszkopt sprawdzony mam ale masy do tortu nie za bardzo, chciałabym żeby był smaczny macie pomysły jakieś?
Ogólnie nie lubię tortow, ale jak juz muszę zrobić, to korzystam z tej masy, dla mnie świetna

Krem:
2 szkl. soku pomarańczowego,
1 szkl. mleka,
3/4 szkl. cukru,
1 budyń śmietankowy,
1 łyż. mąki pszennej,
1 łyż. mąki ziemniaczanej,
1 galaretka pomarańczowa,
aromat pomarańczowy,
1 kieliszek spirytusu,
1,5 kostki Kasi

Wykonanie:
2 szkl. soku pomarańczowgo zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. W jednej szkl. mleka rozmieszać budyń z mąką pszenną i ziemniaczaną. Gdy galaretka już się rozpuści to ponownie zagotować dodać cukier, mleko z rozmieszanymi składnikami i ugotować budyń.
Ostudzony budyń zmiksować z Kasią pamietając, żeby oba składniki były o tej samej temperaturze. Na koniec dodać aromat i kieliszek spisytusu.

Podobny krem zrobiłam z soku wiśniowego, budyniu wiśniowego i galaretki oczywiście wiśniowej. Krem ma delikatny różowy kolor idealny na tort dla dziwczynki - również polecam.

Cytat:
dzisiaj o godz 9 robię sobie spokojnie śniadanko jak gdyby nigdy nic i wpada do mnie moja 9 letnia szwagierka :" Słyszałam, że coś ci wczoraj wyleciało!?"
nie noo... padłam
teraz już wszyscy u nich wiedzą łącznie z teściem i szwagrem, że coś mi wycieka z cipki suuuper
Ale mnie rozbawiłaś Niezła rodzinka, temat akurat do kolacji

Cytat:
Ślicznotka

Cytat:
[/COLOR]aa ciekawe co u sweetjoy , dzisiaj jeszcze nie pisała...
może rodzi

jeśli tak to zostawiła mnie

termin z ostatniego usg wyszedł mi na 30 maja więc może jutro samo coś się rozkręci... proszę, proszę, proszę....: prosi:
Nie rodzę, rozmysliłam się
Mi termin z usg wychodził na 22-24 maj i du..pa

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Koleżankę, która wczoraj podała mi przepis na murzynka proszę o odezwanie się
w jak dużej blaszce piekłaś ?
To ja
Piekłam podwójną porcję w dużej blaszcze ok 25x40. Murzynek wyszedł taki średni

A tak poza tym, to znów dziś od rana kombinuję, nie poszłam na ktg - stres mnie zeżarł, że znów każą mi się kłaść na porodówce. Poszłam zapisać sie w kolejkę do gina i wieczorkiem do niego podskoczę, wole mu zapłacić, ale spokojnie porozmawiać. Jutro pewnie ktg mnie już nie ominie, ale przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Oby tylko wszystko ułożyło sie po mojej myśli....
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:44   #3764
Tacca
Zakorzenienie

Głodna na ciasto się zrobiłam....

Przyjechały 4 pary krótkich spodenek dla mojego Piotrunia.
Stary 2012-05-29, 12:44   #3765
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ogólnie nie lubię tortow, ale jak juz muszę zrobić, to korzystam z tej masy, dla mnie świetna

Krem:
2 szkl. soku pomarańczowego,
1 szkl. mleka,
3/4 szkl. cukru,
1 budyń śmietankowy,
1 łyż. mąki pszennej,
1 łyż. mąki ziemniaczanej,
1 galaretka pomarańczowa,
aromat pomarańczowy,
1 kieliszek spirytusu,
1,5 kostki Kasi

Wykonanie:
2 szkl. soku pomarańczowgo zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. W jednej szkl. mleka rozmieszać budyń z mąką pszenną i ziemniaczaną. Gdy galaretka już się rozpuści to ponownie zagotować dodać cukier, mleko z rozmieszanymi składnikami i ugotować budyń.
Ostudzony budyń zmiksować z Kasią pamietając, żeby oba składniki były o tej samej temperaturze. Na koniec dodać aromat i kieliszek spisytusu.

Podobny krem zrobiłam z soku wiśniowego, budyniu wiśniowego i galaretki oczywiście wiśniowej. Krem ma delikatny różowy kolor idealny na tort dla dziwczynki - również polecam.

A tak poza tym, to znów dziś od rana kombinuję, nie poszłam na ktg - stres mnie zeżarł, że znów każą mi się kłaść na porodówce. Poszłam zapisać sie w kolejkę do gina i wieczorkiem do niego podskoczę, wole mu zapłacić, ale spokojnie porozmawiać. Jutro pewnie ktg mnie już nie ominie, ale przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Oby tylko wszystko ułożyło sie po mojej myśli....
Ciekawy przepis, zapisałam A co do ktg to lepiej sprawdzać jak tam maleństwo.

Spróbuję Wam wrzucić mojego rozbójnika na spacerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-05-26 18.06.43.jpg (24,6 KB, 70 załadowań)

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:45   #3766
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wywaliło mnie z internetu Zablokowały mi się wszystkie strony, ale już jest ok.

Na razie wrzucę zdjęcia tylko gondoli, a jak znajdę trochę sił, to wrzucę na stelaż też spacerówkę i fotelik, to też cyknę fotki
Oto on Wóz mojej...naszej Córeczki
Kurcze, mam nadzieję, że nie okaże się- jednak jest synek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03590.jpg (90,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03593.jpg (74,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03592.jpg (108,2 KB, 33 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:51   #3767
fonn
Rozeznanie

Gabi, śliczny kolor
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:58   #3768
niunia32
Zakorzenienie

cześć

ja dzisiaj nie wyspana.
męczyłyśmy się w nocy z jedną piersią. mała ssała tylko z jednej, od drugiej uciekała. rano poleciałam po laktator i pomogło ufff

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:03   #3769
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
u mnie gra wszystko dziś położna ma wpaść (nawet nie dała odetchnąć )

Julkaa dziś niespokojna jakaś nie może się wespać

Jaka slicznotka
Cytat:

Na razie wrzucę zdjęcia tylko gondoli, a jak znajdę trochę sił, to wrzucę na stelaż też spacerówkę i fotelik, to też cyknę fotki
Ładny wózek, idealny dla dziewczynki

Byłam dzis w sr, ale to juz ostatnie zajecia, za tydzien o ile dotrwam to nie ide, bo mi sie nie chce.

Poza tym, musze wziąśc sie za obiad, dzis spagethii - zachcianka
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:08   #3770
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ciekawy przepis, zapisałam A co do ktg to lepiej sprawdzać jak tam maleństwo.

Ale słodziak!!! Jak mu dobrze!!!
Cytat:

Śliczny kolor!!! Mi się ogromnie podoba!
Stary 2012-05-29, 13:12   #3771
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Nie mam skurczy, twardnienia też to ni są. Mały po prostu się tak układa, że dużo swojego ciałka wpycha w jeden bok. Bolesne jest to dosyć i siedzieć nie mogę. Jak się położę,m to i on zmienia pozycje.
acha... no to to znam bardzo dobrze moje dziecię ostatnio mało się rusza ale jak już zacznie to mam wrażenie, że chce wyjść...ale przez moją skórę...

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam potem że może jesteś na ktg bo miałaś iść ale widzę, że ktoś tu stchórzył
to napisz jak będziesz już po rozmowie z ginem
ja idę na oddział w czwartek rano, idziesz ze mną ?

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

od razu rozbójnika
ślicznie sobie synek śpi wystrojony jak się patrzy, super

Cytat:

śliczny wózek

w niedzielę żona kuzyna mojego męża opowiadała, że jej bratowej urodziła się córka a do końca lekarz mówił im, że na 100% będzie chłopczyk i byli trochę zaskoczeni

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:13   #3772
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Super wózek. Na taki róż musi być dziewczynka

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć

ja dzisiaj nie wyspana.
męczyłyśmy się w nocy z jedną piersią. mała ssała tylko z jednej, od drugiej uciekała. rano poleciałam po laktator i pomogło ufff
Hej! Dobrze, że laktator pomógł.
Stary 2012-05-29, 13:15   #3773
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzięki za pochwałki Mnie też się wózek bardzo podoba Tylko jest ciężki, ale trudno

Mnie trzech lekarzy mówiło, że w brzuszku siedzi dziewczynka. Mam nadzieję, że się nie pomylili, bo w szafie wisi mnóstwo sukieneczek, no i wózek jest różowy

Fajnie, że ten wózek ma podnoszone oparcie w gondoli. Może dłużej Mała pojeździ w gondoli właśnie. A i ma te ledy na dole, któe najbardziej podobają się P

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-29 o 13:17
Stary 2012-05-29, 13:20   #3774
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Mnie trzech lekarzy mówiło, że w brzuszku siedzi dziewczynka. Mam nadzieję, że się nie pomylili, bo w szafie wisi mnóstwo sukieneczek, no i wózek jest różowy
To tak jak u mnie, mam nadzieje ze niespodzianki nie bedzie Co prawda wózek mamy uniwersalny, ale te sukienecznki i rozowe ubranka
Stary 2012-05-29, 13:27   #3775
Gaabbi
Wtajemniczenie

A to szafa mojej Hani i mój pies, któremu nie wolno spać w łóżku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03594.jpg (119,8 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03587.jpg (111,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-05-29, 13:29   #3776
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Genialny pies
Stary 2012-05-29, 13:34   #3777
nasteczka83
Raczkowanie

Gaabbi śliczny wózek a jak drugie dziecię będzie chłopcem?Rozumiem, że będziecie celować w dziewczynkę Pies wymiata

Zosiama dziś 3 raz czkawkę :P Z moich obserwacji wynika, że czkawki są teraz dłuższe im bliżej do porodu

Edytowane przez nasteczka83
Czas edycji: 2012-05-29 o 13:38
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:39   #3778
niunia32
Zakorzenienie

a mi dzisiaj opryszczka wyskoczyła

wczoraj miałam trochę marudny dzień, trochę płaczu przez tą pierś i pewnie dlatego...
ale zakupiłam sobie plasterki...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

aaa Mamuśki karmiące pijecie kawę???

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:53   #3779
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
acha... no to to znam bardzo dobrze moje dziecię ostatnio mało się rusza ale jak już zacznie to mam wrażenie, że chce wyjść...ale przez moją skórę...

w niedzielę żona kuzyna mojego męża opowiadała, że jej bratowej urodziła się córka a do końca lekarz mówił im, że na 100% będzie chłopczyk i byli trochę zaskoczeni
Albo próbuję znaleźć drogę z drugiej strony...

A to niespodzianka...
Cytat:
Dzięki za pochwałki Mnie też się wózek bardzo podoba Tylko jest ciężki, ale trudno

Fajnie, że ten wózek ma podnoszone oparcie w gondoli. Może dłużej Mała pojeździ w gondoli właśnie. A i ma te ledy na dole, któe najbardziej podobają się P
Świetny ten wózio...
Ledy są fajne, mnie też urzekły, ale. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Już się wózka doczekać nie mogę.

Nastawiłam pranko z ubrankami...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
A to szafa mojej Hani i mój pies, któremu nie wolno spać w łóżku
Słodki piesio!
Szafa fajna, taka fajna, że sama zaczęłam się zastanawiać nad kupieniem szafy... Komoda wiadomo się przyda, ale szafa...
Stary 2012-05-29, 13:58   #3780
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a mi dzisiaj opryszczka wyskoczyła

wczoraj miałam trochę marudny dzień, trochę płaczu przez tą pierś i pewnie dlatego...
ale zakupiłam sobie plasterki...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

aaa Mamuśki karmiące pijecie kawę???

ja pije i wszystko gra

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

dziekuje za komplementy dla Julki

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości