Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 22:23   #151
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

a i jeszcze Monika mi odpowiedziała dziękuję
przepraszam kochana że Cię ominęłam

jutro może się zdecyduję na którąś z tych dwóch karuzelek i zamówię

Co do wstawania do karmienia to przedwczoraj Piotruś mnie zaskoczył i spał 7 godzin po moim mleczku tylko...Wcześniej 5 to był max...no chyba że dostał przed snem mm to wtedy spał 6 h. Wczoraj już znowu obudzil się po 5h...mam nadzieję że te 7h się będzie częściej powtarzać...pasuje mi to
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:32   #152
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

julliczka moja zasnela przed 21 i spala...na moich kolanach .
Stary 2012-05-28, 22:58   #153
Flowerbombka
Zadomowienie

Ja mam tą Smily Play i jestem zadowolona..melodyjki są fajne..i spokojne i weselsze i jeszcze jest opcja samych odglosów natury...zabawki są dość wysoko...narazie jeszcze syncio ma ją w nosie ale mam nadzieję że mu się spodoba jak już zacznie reagować na nią..

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali nie byłam w stanie zmienić mu spokojnie pampersa, cały się przy tym pręży wygina w łuk nogi robi takie sztywne że wogóle nie moge mu ich podnieść ani zgiąć. Przy kąpieli jest to samo staram się mówić mu spokojnie co się będzie działo itd ale on tak wrzeszczy że też musiałabym się wydzierać żeby mnie usłyszał. Jak mam go przebierać to normalnie chora jestem
Sam z tego wyrośnie musimy to przeczekać czy znacie jakieś magiczne sposoby
Mój płacze przy przebieraniu albo w kąpieli jak długo śpi i długo nie je...a jak go troszkę podkarmię przed tymi czynnościami to zazwyczaj jest ok...

Lenka super avatarek
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 23:24   #154
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Widzę że sporo z was dostało już okres. Do mnie jeszcze nie zawitał.
Jutro idziemy na szczepienie i jestem ciekawa ile mała przybrała na wadze
My konczymy w srode 12 tyg ale okresu tez ani sladu na razie! To dobrze, bo ja nie lubie miec okresu

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jakie piekne zdjecia na mailu...a moje ulubione to Lenki ''glebokie spojrzenie'' cudne jest!!

gkatarzynka moja Hanula ogolnie nie lubi na brzuszku lezec, ma momentami wyprostowane nozki, ale przewaznie jednak na zabke.

mam pytanko: czy Wasze maluszki tez tak mocno wierzgaja nozkami i raczkami na wszystkie strony?? nie placzac przy tym, tylko poprostu wszystko fruwa we wszystkie strony swiata, az czasami mysle ze jak Hanka tak sie rozmacha to zacznie normalnie biegac za chwileczasami to juz nawet mysle ze moze ona jakas nadpobudliwa jes (???).
Oj tak, tak....Matylda lubi czasem tak wierzgać jak wiatrak

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej

Jolka fajowe to zdjecie z butami, wczoraj tak sie rechotalam ze balam sie ze malutka obudze, bo w lozku podczytywalam wizaz

Balbinka gratulacje pierwszego zabka

MoniaHan moja corcia tez ciagle gdzies biegnie I wciaz sie domaga uwagi, a matka chce wizaz poczytac
Dzis w nocy chyba co 2h karmilam Pewnosci nie mam, bo odbywalo sie to na lezaka, ale malutka ostatnio nie chce za bardzo jesc w nocy i kupy nie robi, wiec nocki w miare spokojnie przebiegaja.

Co do chust, nosidel, itp, tez juz przewertowalam ebay i nie wiem co robic, czekalam wlasnie na jakies opinie tutaj na forum. Jednak ja zdecyduje sie chyba na nosidelko, gdyz szybciej dzidzie tam zamontuje i w razie potrzeby szybciej wyjme, do karmienia czy cos...
Nie wiem jeszcze ktore, ja nie bardzo jestem za uzywkami, a wolalabym jakies lepsze... No to mam nad czym myslec. I jeszcze kwestia tego, ze poki co wolalabym nie nosic corci w nim, bo ma dopiero 2 msc, ale juz teraz by mi sie przydalo, bo ja z wozkiem musze po schodach... a maz ciagle w pracy. Tak to raz dwa piec i jestesmy na dworze, chociaz na godzinke super byloby wyskoczyc, bo z wozkiem to nie codzien mi sie udaje...

Pozapominalam co mialam napisac

Rybka, ja takze zainteresowana tematem. Robiłam mały research,i ostatecznie wytypowałam kilka interesujacych mnie sztuk, ale jeszcze zanim podejme decyzje, chce na ich temat wiecej poczytac. Ogolnie, czytalam ze chusty sa uniwersalne tzn od urodzenia mozna juz dziecie nosic, a nosidla raczej dopiero od momentu, gdy dziecko samodzielnie trzyma glowe-na stronie o chustowaniu byla taka tabelka, wynikało z niej, ze nosidla poleca sie od ok 6 mies zycia dziecka. Dlatego mam zagwozdke, bo boje sie ze kupie chuste a beda mi zwisac i wlec sie po ziemi te konce...Widzialm tez nosidlo jakby hybryde husty z nosidelm emeibaby ale koszt to ponad 500 zl, jednak to jedno nosidlo wystarczy od urodzenia dziecka do 2 czy 3 roku zycia. A co do chusty to tez tak mysle, czy lepiej elastyczna czy moze tkana i juz kurde nie wiem i na razie chyba nic nie kupie

W ogole musze sie pozalic, ze denerwuje mnie tesciowa. Łazi do pokoju do lozeczka Małej co chwila sprawdzac czy spi, a oprocz tego podskakuje i leci na kazde kwilniecie na wszelki wypadek. I nie da sobie wytlumaczyc, ze jak spi to spi a jakby nie spala i plakala to byloby ja slychac i nawet jak zaskrzeczy sobie czasem to zaraz sama wroci do snu, chyba ze byloby to wieksze marudzenie. Moim zdaniem dziecko wyczuwa takie latanie i stanie nad nim i łatwiej sie moze przez to wybudzac, poza tym ma sie uczyc samo wraca po lekkim przebudzeniu z powrotem do spania (nie mowie o sytuacji, gdy placze lub juz na dobre sie rozbudzilo). I przez ta jej nadgorliwosc jestem podirytowana grrr....

Pogoda sie u nas pogorszyla,ale to nawet dobrze, bo choc na spacery mozna znowu z Matylda chodzic

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-05-28 o 23:26
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 05:54   #155
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

my dzisiaj walczymy od 3 bo po karmieniu Ania nie mogła albo nie chciała zasnąć teraz po 6 w końcu padła i teraz śpi ale dla odmiany Antek już na nogach a na wyjście mój tż dał mi dobrą radę "połóż się i prześpij się jak Ania będzie spała" tak z chorym Antkiem na pewno się prześpię

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 07:23   #156
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
julliczka moja zasnela przed 21 i spala...na moich kolanach .
Moja tez potrafi zasnąć tak jak np siedzę przy kompie

Ufff.. wczorajszy dzień był fatalny, ale za to nocka boska jak Julcia zasnęła pare minut po 22 to na karmienie się przebudziła o 4 dopiero
od razu zasnęła po karmieniu, a ja jeszcze z 20 minut ściągałam mleczko na dziś bo idę do pracy na parę h. To potem o 6:30 się przebudziła. Z 1,5 h postękała, popatrzyła w milczeniu i pojadła, a teraz a to zamyka oczy a to co popatrzy, pomacha nóżkami i rączkami, ale najważniejsze, że nie drze mordy . Może wczoraj to był ten punkt kulminacyjny skoku rozwojego - akurat 5 tygodni i 3 dzień był

ewelajna heh, z tymi teściówkami... może jeszcze bardziej stanowczo trzeba jej wytłumaczyć

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 07:42   #157
tikki85
Zakorzenienie

U mnie nocne karmienia po 0.00 po 2.00 po 4.00 i przed 9.00. Andrea tez slicznie zasypiala. Odkladalam ja do spania, ona wybrala dogodna pozycje i zasypiala. Wczoraj nie wiem co jej bylo, ale czasami ma takie fazy. Szkoda ze nie wiem jak jej wtedy pomoc.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

U mnie jeszcze gorszy gorac . Dzis na spacer to pewnie po 18 wyjdziemy, bo innej opcji nie widze
Stary 2012-05-29, 07:55   #158
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
MoniqW też trochę się interesuję fotografią, jaką masz lustrzankę?

Ja właśnie z lenistwa trochę i z braku czasu przestawiłam się na zwykły kompakt, ale wracam dzięki Tobie już do lustrzanki bo ładnych zdjęc mi się zachciało znów
Nikona d50

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno od lekarza i dostałam skierowanie do szpitala na zabieg usunięcia tego guzka. Muszę tylko ustalić termin. Pytałyście co mąż na to, że nie chcę jeździć do teściowej? Powiedział mi tylko, że może kiedyś sobie uświadomi co robi źle i może właśnie ta decyzja jej w tym pomoże. I powtarza mi że jesteśmy z Zuzią najważniejsze i zawsze będzie trzymał moją stronę, chyba że ewidentnie będzie to moja wina.
dla TZ

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A polecasz jakąś konkretną literaturę na temat fotografii
Nie mam nic fachowego na polce, kilka starych ksiazek national geografic. A wiekszosc odpowiedzi na nutrujace mnie pytania szukałam w sieci. Niestety nie mam zadnych linkow bo to bylo ladnych kilka lat temu

tikki85 Mówią, że oczy ma po mnie ... chociarz oczy

Lena_mi Świetne zdjęcia ! Ja tez nie mam jeszcze okresu i wcale na niego nie czekam :/

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Gosia tak jak Aguśka napisała są specjelne polary i kurtki do noszenia dzieciaków chuściaków...ale ja w zimę np. nosić nie będę bo w razie poślizgnięcia czy coś...lepiej nie ryzykować..
Ja mam do nosidła taki polarkowy spiworek http://scandinavianbaby.pl/product-p...RN-czarny.html

Cytat:
dziewczyny poradźcie coś bo mój mały od jakiegoś tygodnia strasznie zaczął płakac przy przebieraniu i przewijaniu a dziś już przeszedł samego siebie wrzeszczał jakbyśmy go ze skóry obdzierali nie byłam w stanie zmienić mu spokojnie pampersa, cały się przy tym pręży wygina w łuk nogi robi takie sztywne że wogóle nie moge mu ich podnieść ani zgiąć. Przy kąpieli jest to samo staram się mówić mu spokojnie co się będzie działo itd ale on tak wrzeszczy że też musiałabym się wydzierać żeby mnie usłyszał. Jak mam go przebierać to normalnie chora jestem
Ja szybko zauważyłam, że Wiktor lubi mieć ciepło jak jest golasek. Szczególnie jak jest kąpany a w zasadzie jak jest wycierany i ubierany po kapieli. Wiec nawet jak jest ciepło to trochę dogrzewam wtedy jest spokojniejszy.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hejka, ja nadal nie mam i nawet się nie spodziewam,choć różnie to może być, z Niną dostałam chyba po 6 miesiącach , ale nie pamiętam dokładnie
Ja tez tak chcę

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-05-29 o 07:56
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:21   #159
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Mój Sebuś też tak macha aż się boję czy ADHD nie będzie miał a już najbardziej mojta nogami jak chce coś zagaworzyć sobie
moja panna też często macha jak chce coś "powiedzieć"

a tak w ogóle to witam koleżanki mamuśki w nowym wątku staram się was od czasu do czasu poczytać z odpisywaniem gorzej bo co zaczne to córa coś akurat chce i lipa
Maja Julka w tym tygodniu skończy 8 tygodni i mam wrażenie że im starsza tym bardziej "daje w kość"
Ogólnie w nocy jest ok, aaaale jak tylko nastanie świt to koniec spania tzn. po godzinie spania zaczyna się prężyć, wyginać, stękać aż w końcu płakać chyba że w międzyczasie wezmę ją na ręce i pobujam to śpi kolejną godzinę. Nie mam pojęcia O CO CHODZI????

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:39   #160
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Szymon dzis wyjatkowo obudzil sie o 4:30 dopiero
Ale za to teraz nadrabia nocke i ciagle jest glodny, wiec karmie go i pisze do Was.
Zaraz wychodzimy na bazarek zrobic zakupy i troszke pospacerowac bo dzis ładnie na dworku w przeciwienstwie do dnia wczorajszego kiedy to wybralam sie znow i zastala nas burza.

Cytat:
Hej,

my dzisiaj walczymy od 3 bo po karmieniu Ania nie mogła albo nie chciała zasnąć teraz po 6 w końcu padła i teraz śpi ale dla odmiany Antek już na nogach a na wyjście mój tż dał mi dobrą radę "połóż się i prześpij się jak Ania będzie spała" tak z chorym Antkiem na pewno się prześpię
hehe to ja dzis zostalam obudzona przez Filipa, kaszlał i plakal, obudzil Szymona, ten zaczal tez plakac i poszedl potem wysikac sie na nocnik ale ze nie zdazyl to mialam go calego do przebierania i podloge do zmywaniaPoranek udany jak nie wiem co.
Cytat:
Napisane przez ewcisz Pokaż wiadomość
moja panna też często macha jak chce coś "powiedzieć"

a tak w ogóle to witam koleżanki mamuśki w nowym wątku staram się was od czasu do czasu poczytać z odpisywaniem gorzej bo co zaczne to córa coś akurat chce i lipa
Maja Julka w tym tygodniu skończy 8 tygodni i mam wrażenie że im starsza tym bardziej "daje w kość"
Ogólnie w nocy jest ok, aaaale jak tylko nastanie świt to koniec spania tzn. po godzinie spania zaczyna się prężyć, wyginać, stękać aż w końcu płakać chyba że w międzyczasie wezmę ją na ręce i pobujam to śpi kolejną godzinę. Nie mam pojęcia O CO CHODZI????
o to ze dzieci juz tak majapo prostu kiedy tylko zaczyna switac uwazaja ze czas na zabawe
Co z tego ze my jeszcze nie wyspane
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:49   #161
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
takie objawy to u mnie Oskar ma jak ma kolki strasznie płacze, pręży się, nogi sztywne , pięści zaciśnięte itp. ale jak u Ciebie tak jest tylko gdy przebierasz to ewidentnie tego nie lubi.

Cytat:
a ja nie potrafię spać w ciągu dnia, Jak młoda śpi to ja nadrabiam zaległosci teraz np. poprasowałam stertę prania a jak wstaję o 6 wtedy wydaje mi się że jestem do przodu parę godzin

Ja już teraz wiem co jest z tym moim apetytem że mam takie parcie na jedzenie.

Zamawiam sobie pas wyszczuplający zobaczymy czy coś to da
Ja mam pas poporodowy i widać różnice

Dzień dobry
Mam pytanie do mamuś które podawały sab simplex - jakie dawkowanie? kiedy się podaje? przez jaki okres czasu? i po jakim czasie nie ma już kolek? jeżeli nie zadałam jakiegoś pytania a macie jeszcze coś ciekawego do napisania na ten temat to proszę piszcie

U Nas nocka kiepska Oskar zasnął dopiero o 23.30 potem obudził się o 2, 4, 5, 6.30, 8 i 9. I zaczął znów płakać z bólu bo znowu kolki wracają
Stary 2012-05-29, 09:51   #162
agnes99
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, mam nadzieję, że tak
mało się odzywałam poprzednim wątku za to starałam się Was podczytywać, ale po prostu za wami nie nadążam, bo oprócz zajmowania się dzieckiem niestety mamy ( dosłownie za chwilę) na głowie nieplanowany remont mieszkania po zalaniu przez naszego kochanego sąsiada
i tak udało nam się wszystko tak zorganizować, że my wyjeżdżamy na wakacje, a naprawę szkód poważnych będzie nam robił nasz przyjaciel, który już robił u nas generalny remont łazienki, a resztę zrobi mąż w wolnych chwilach na kawałku
do tego za raz po powrocie mamy zapowiedziane, że administracja rozkuje nam część przedpokoju, bo wymienią kabel doprowadzający elektrykę do mieszkania i licznik... także wydatki, wydatki i jeszcze raz wydatki + logistyka na wyższym poziomie żeby to wszystko zgrać przy opiece nad małym dzieckiem

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-05-29 o 09:54
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:08   #163
Zia_
Zadomowienie

Dzindybry
U nas kolejna nienajgorsza noc, glodomorek jadla o 23 na spiocha i potem dopiero o 5, tlyko ze w miedzyczasie sie przebudzala bidulka.
U nas chyba koniec goraca, jeszcze jest cieplo ale juz chmury nadlatuja.
Ja uciekam na pare godzin do kolezanki, takze pakuje wozek i w droge. Oby mnie deszcz nie zlapal
Aaaa, dzis Ania konczy 6 tygodni a mi konczy sie oficjalnie polog. Z tej okazji moglabym w koncu przestac plamic
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:56   #164
tikki85
Zakorzenienie

Ratunku! Andrea dalej nie chce spac. Tzn pospi na kolanach a jak ja odkladam to oczy jak 5zl. Gdyby nie to, ze jak jest zmeczona to wrzeszczy w niebo glosy to nie kazalabym jej spac. Ale niestety chociaz od 12-15 musi sie zdrzemnac.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Zia, moze to juz nie plamienie tylko okres??
Stary 2012-05-29, 11:07   #165
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!Uff,udalo mi sie nadrobic.Czasu ostatnio malo.
Wazylam sie dzis z Mlodym i juz ma 5 kg

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Małgosiu zimą nie używałam chusty. Myślę, że kombinezon u dziecka nie przeszkadza, ale trzeba by nozki cieplej ubrac, czyli jeszcze np pod kombinezon cos dodatkowo ubrac na nozki, bo one sa na wierzchu a jak dziecko lezy w wozku to jednak okrywa sie je kocem zimą.
Wiem, ze są np takie specjalne kurtki, ze dziecko jest w chuscie, Ty ubierasz kurtke i ono jest pod Twoja kurtka dodatkowo
http://poradniajewa.blogspot.com/201...-noszenia.html
http://www.nokaut.pl/szukaj/nosidelk...lennylamb.html
http://www.chusty.com.pl/artykul-22-...-s-kinder.html
Dzieki za odp.Musze pozniej zobaczyc czy u nas sa takie kurtki.No i w koncu znalezc czas,zeby konkretnie popatrzec za chusta.

U nas upaly trwaja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 12:16   #166
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej

hehe to ja dzis zostalam obudzona przez Filipa, kaszlał i plakal, obudzil Szymona, ten zaczal tez plakac i poszedl potem wysikac sie na nocnik ale ze nie zdazyl to mialam go calego do przebierania i podloge do zmywaniaPoranek udany jak nie wiem co.
to Antek ostatnio też miał awarię no nie zdążył podejść do muszli sprawe załatwił na środku ubikacji bo on zapomniał że mu się chce

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Idę prasować obiad już mam gołąbki z młodej kapusty już sie usmażyły młoda zasnęła jestem ciekawa na ile

Stary 2012-05-29, 12:19   #167
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A jaki masz pas, bo ja chce kupic i kompletnie nie wiem gdzie szukac
Stary 2012-05-29, 12:26   #168
Karo89
Zakorzenienie

Agnes99 hej, pewnie że pamiętamy współczuję remontu :/ wiadomo, że w tedy dużo pracy jest i zamieszania, że człowiek nie ma czasu na za wiele.
Jak tam Wam się sprawuje łóżeczko? Bo jak dobrze pamiętam mieliście też turystyczne Esprita

hej. ja powoli wzięłam się za to sprzątanie przed chrzcinami, okna umyć, firanki zawiesić, a potem ogólne sprzątanie mieszkania.
w sobotę wielkie gotowanie nas czeka. mieliśmy robić obiad w knajpie a potem w domu na spokojnie jakieś ciacho i sałatki, ale trochę nam się pokomplikowało, że woleliśmy zrezygnować z knajpy, zaoszczędzimy przy tym sporo pieniążków za to. Jakoś sobie może damy z organizacją imprezy, bo miejsca nie za wiele, ale już wymyśliliśmy, że wyniesiemy narożnik z salonu i się zrobi przy tym trochę miejsca.

Dziewczyny macie jakieś ciekawe i sprawdzone pomysły na schab? Chcę zrobić takiego w folii w piekarniku ale nie mam pomysłu czym go nadziać, albo może jakoś zamarynować?! nie wiem...

Dzisiaj Emilka kończy 2 miesiące ale ten czas leci jak się trochę ogarnę to prześlę jakieś zdjęcia

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:30   #169
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
pewnie ze pamietamy
wspolczuje przejsc w mieszkaniu, ale na pewno sie ulozy
Cytat:
to Antek ostatnio też miał awarię no nie zdążył podejść do muszli sprawe załatwił na środku ubikacji bo on zapomniał że mu się chce
hehe

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Emilka kończy 2 miesiące ale ten czas leci jak się trochę ogarnę to prześlę jakieś zdjęcia
gratulacje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:33   #170
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
ja kupowałam tutaj http://allegro.pl/pas-gorset-wyszczu...tml#tabsAnchor

Cytat:
Agnes99 hej, pewnie że pamiętamy współczuję remontu :/ wiadomo, że w tedy dużo pracy jest i zamieszania, że człowiek nie ma czasu na za wiele.
Jak tam Wam się sprawuje łóżeczko? Bo jak dobrze pamiętam mieliście też turystyczne Esprita

hej. ja powoli wzięłam się za to sprzątanie przed chrzcinami, okna umyć, firanki zawiesić, a potem ogólne sprzątanie mieszkania.
w sobotę wielkie gotowanie nas czeka. mieliśmy robić obiad w knajpie a potem w domu na spokojnie jakieś ciacho i sałatki, ale trochę nam się pokomplikowało, że woleliśmy zrezygnować z knajpy, zaoszczędzimy przy tym sporo pieniążków za to. Jakoś sobie może damy z organizacją imprezy, bo miejsca nie za wiele, ale już wymyśliliśmy, że wyniesiemy narożnik z salonu i się zrobi przy tym trochę miejsca.

Dziewczyny macie jakieś ciekawe i sprawdzone pomysły na schab? Chcę zrobić takiego w folii w piekarniku ale nie mam pomysłu czym go nadziać, albo może jakoś zamarynować?! nie wiem...

czyżbyś miała chrzciny 3.06?? tak jak my??

doszłam do wniosku że moje dziecko jest takie marudne bo chyba ma skok 5tygodnia.... jutro zaczynamy 6 więc może po mału wróci wszystko do normy
Stary 2012-05-29, 12:35   #171
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze pamiętasz , jestem z niego bardzo zadowolona, choć karuzela mogłaby mieć trochę bardziej wyraziste zabawki niż beżowe miśki, ale to da się naprawić doczepiając inne popierdółki

u mnie pieczeniem mięs zajmuje się mój małż i z reguły schab środkowy jest marynowany w ziołach i czosnku (rozgnieciony świeży lub suszony granulowany), a karkowy szpikowany ząbkami czosnku i marynowany w ziołowo-paprykowej (ostra papryka) posypce

aguska dzięki , na pewno się ułoży tylko trzeba wszystko zaplanować
na szczęście Baśka jest na chwilę obecną już mało kłopotliwym dzieciaczkiem, więc ogarniam więcej niż mi się wydawało, że dam radę
mam nadzieję, że jak ja tu nachwalę to jej się nie odmieni

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-05-29 o 12:52
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:57   #172
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc:
U nas nocka ok,karmienie po22 pozniej o 3 I ok 6.juz Hanka na dobre dpi ze mna w lozku,gondolka juz za mala.
Poodkurzalam dzis caly dom,sypialnia lsni.
Karuzelka jednak sie kreci,bo ona jest staroswiecka jak ja i jest nakrecana,jak pozytywka gra to i misie sie kreca,Hania ja lubi,ale czesto trzeba nakrecac,bo jak przestaje grac to i przestaje sie krecic.

Lena ja 11tyg po porodzie i okresu brak,nie narzekam.

Hania nakarmiona i smigamy zaraz na zajecia.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:59   #173
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje

Cytat:
czyżbyś miała chrzciny 3.06?? tak jak my??
dokładnie :

Cytat:
dobrze pamiętasz , jestem z niego bardzo zadowolona, choć karuzela mogłaby mieć trochę bardziej wyraziste zabawki niż beżowe miśki, ale to da się naprawić doczepiając inne popierdółki

u mnie pieczeniem mięs zajmuje się mój małż i z reguły schab środkowy jest marynowany w ziołach i czosnku (rozgnieciony świeży lub suszony granulowany), a karkowy szpikowany ząbkami czosnku i marynowany w ziołowo-paprykowej (ostra papryka) posypce
dzięki za pomysły

Ja też jestem zadowolona.
U mnie Emilka śmieje się do tych miśków myślałam, że ze względu na mało wyraziste kolory nie będą ją interesować, ale jak widać się myliłam, bo chętnie się do nich śmieje i gada
A nie opadło Ci na środku to łóżeczko? czy może tak ma być?! bo zauważyłam kiedyś że środek materaca jest niżej niż boczki i nie wiem czy tak ma to być czy może odciążyło się.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 13:22   #174
agnes99
Zakorzenienie

Karo Baśka ostatnio tłucze wszystkie zawieszone pluszaki, o ile piąstką uda jej się w nie trafić, oczywiście głośno do nich gadając (biedne te pluszaki )
mi też trochę się tak jak opisujesz wygina, ale ja co jakiś czas staram się prostować naciskając przy ściankach i na jakiś czas to wraca do normy
Stary 2012-05-29, 13:49   #175
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Dzień dobry
Mam pytanie do mamuś które podawały sab simplex - jakie dawkowanie? kiedy się podaje? przez jaki okres czasu? i po jakim czasie nie ma już kolek? jeżeli nie zadałam jakiegoś pytania a macie jeszcze coś ciekawego do napisania na ten temat to proszę piszcie
Ja podawałam tydzień przed karmieniem (ale nie częściej jak co 3 godziny) 15 kropel na łyżeczkę. U nas kolek nie było tylko prężenie przy bączkach i minęło szybko po ok 3 dniach pierdzioszki szły bezproblemowo teraz podawałam SS sporadycznie jak pojawił się problem, ale mi się skończył i daje Bobotic, ale już coraz rzadziej jest taka potrzeba

Cytat:
cześć dziewczyny
Cześć czekałam bardzo na Twoją relację z porodu też rodziłam wreszcie w Bielańskim i jestem zadowolona
współczuję przejść z mieszkaniem sąsiadowi należy się

Cytat:
Gratulacje ale ten czas leci

Cytat:
Mam ten sam, ale mi się zaczął pruć z dołu i haftki zaczęły wychodzić ale fakt na początku był fajny

Dzień dobry!
dziś postanowiłam odpocząć, bo zakuwanie do dzisiejszego egzaminu wyssało ze mnie energię... na szczęście zaliczony na 5! a kolejny w środę... Mała wreszcie miała spokojną noc i ja przy tym wstała tylko 1.40 i szybko usnęła, a potem o 4.40 zjadła i na śpiocha musiałam ją przebierać bo kupsztal był potem już się nie kładłam, bo na uczelnię, a piękna podobno pospała do 8.00 teraz jak gdzieś wychodzę to zostaje z moim tatą i powiem Wam, że całkiem nieźle sobie radzą i się dogadują teraz jedno i drugie śpi ojciec na kanapie a mała na macie

Co do okresu to ja dostałam równo 8 tygodni po porodzie - prawie niebolesny (trochę ćmił mnie jeden jajnik), trwał 5 dni - tyle ile przed porodem.

Lecę na mejla bo mam okropne zaległości!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:52   #176
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja podawałam tydzień przed karmieniem (ale nie częściej jak co 3 godziny) 15 kropel na łyżeczkę. U nas kolek nie było tylko prężenie przy bączkach i minęło szybko po ok 3 dniach pierdzioszki szły bezproblemowo teraz podawałam SS sporadycznie jak pojawił się problem, ale mi się skończył i daje Bobotic, ale już coraz rzadziej jest taka potrzeba

Cześć czekałam bardzo na Twoją relację z porodu też rodziłam wreszcie w Bielańskim i jestem zadowolona
współczuję przejść z mieszkaniem sąsiadowi należy się

Gratulacje ale ten czas leci

Mam ten sam, ale mi się zaczął pruć z dołu i haftki zaczęły wychodzić ale fakt na początku był fajny

Dzień dobry!
dziś postanowiłam odpocząć, bo zakuwanie do dzisiejszego egzaminu wyssało ze mnie energię... na szczęście zaliczony na 5! a kolejny w środę... Mała wreszcie miała spokojną noc i ja przy tym wstała tylko 1.40 i szybko usnęła, a potem o 4.40 zjadła i na śpiocha musiałam ją przebierać bo kupsztal był potem już się nie kładłam, bo na uczelnię, a piękna podobno pospała do 8.00 teraz jak gdzieś wychodzę to zostaje z moim tatą i powiem Wam, że całkiem nieźle sobie radzą i się dogadują teraz jedno i drugie śpi ojciec na kanapie a mała na macie

Co do okresu to ja dostałam równo 8 tygodni po porodzie - prawie niebolesny (trochę ćmił mnie jeden jajnik), trwał 5 dni - tyle ile przed porodem.

Lecę na mejla bo mam okropne zaległości!

za egzamin

Stary 2012-05-29, 13:55   #177
lena_mi
Zakorzenienie

Flower dziękuję No i polecam lustrzanki, bo zdjęcia jednak inaczej wychodzą.. Tyle że niestety to dośc drogi sprzęt.. Ja kupiłam jeszcze za czasów studiów, spłacałam w ratach ze stypendium

Byłam dziś u gina, mówił , że okresu może i 1,5 roku nie byc.
Ja też nie mam i nie czekam wcale
Evvcia byłam u tego Twojego.

Co do przemywania pipulek u dziecwzynek - pytałam dzis położnej - powiwedziała żeby nie wymywac dokłądnie, tyle tylko co z wierzchu..potem zapytałam pediatry bo byłam po skierowania dla Kai - "oczywiście że wymywac, dokładnie, żeby się zakażenie nie wdarło."

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
a
jutro może się zdecyduję na którąś z tych dwóch karuzelek i zamówię
i jak tam - zdecydowałaś się już na którąś?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

MonigW dziękuję
Stary 2012-05-29, 13:56   #178
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry nic a nic Was nie nadrobilam, bo jak probowalam to maz mnie i mala zgarnal do ogladania domu pojechalismy i ..... KUPUJEMY wszystko zalezy czy dostaniemy kredyt (a raczej na jaki procent, bo ze dostaniemy to raczej pewne...) i prawdopodobnie od wrzesnia bedziemy na swoim ale sie ciesze

Poza tym dzisiajsza nocka wrecz bossssssska mala usnela po 22 i obudzila sie po 4, dalam smoczek i zasnela dalej a przed 6 dopiero obudzila sie na jedzonko, wiec odespalam i czuje sie dzisiaj jak mlody bog
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:01   #179
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Nikki, a jak często go nosisz? Cwiczysz w nim?
Jaki masz?
Ja pani Teresy, ale nie mogę się zmobilizowac do cwiczeń jak na razie, a jest napisane, by cwiczyc w nim, a tak to nie nosic za długo bez cwiczen bo osłabia mięsnie.

Współczuję kolek Oskarka, oby minęły, sab simplexu nie próbowałam, bo u nas tylko 2 razy były takie gorsze sytuacje, teraz tylko czasami Kaja ma problem z bączkami, ale to już lżejsze.. to podaje espumisan.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Allegro albo sklepy rehabilitacyjne.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Evvcia gratuluję zdanego egzaminu i trzymam kciuki za dalsze!
Stary 2012-05-29, 14:07   #180
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
za egzamin
Dzięki

Cytat:
Byłam dziś u gina, mówił , że okresu może i 1,5 roku nie byc.
Ja też nie mam i nie czekam wcale
Evvcia byłam u tego Twojego.
I jak wrażenia?

Cytat:

Evvcia gratuluję zdanego egzaminu i trzymam kciuki za dalsze!

Flow ale Morfeuszek broni swojego smoka nikt mu nie zabierze he he
Nikii89 no widać, że u rodziców na rączkach najlepiej Oskarowi. a z paluszkiem w buzi jaki słodziak
Lena jesteście śliczne obie sesja z okazji Dnia Mamy koniecznie w ramkę!
Nowaken elegancko wyglądałaś. A Ania w wózku jak w azylu
Jolkaaa zdjęcie z butami mnie rozwaliło! Popłakałam się ze śmiechu
Julliczka Julcia super kruszynka widzę, że już co nie co chwyta w łapki
Cytrynka ale Wiktor już jest duży! rośnie Ci jak na drożdżach, a jeszcze nie dawno takiego maluszka wstawiałaś. Tu dżentelmen normalnie. A mama to już w ogóle jakby nigdy nie rodziła. Pięknie! Aż napatrzeć się nie mogę.
Emigra Julka jak zawsze rozwala mnie swoją gadką
Cottonpuma Cottonlenka jest słodziakiem nieziemskim
Gosia2612 a Ty jak zwykle w plenerze
Moniq Super dziubka robi Wiktorek i również podziwiam Twoje zdjęcia, bo są bardzo profesjonalne.
Koniakonia jesteście świetną rodzinką. A dziewczyny są prześliczne, będziesz kawalerów ganiać nie ma co
Tikii i co Andrea lubi fotelki? Fajna laska z niej
Natkulec wow wysoko już główkę Madzia podnosi i widać, że stabilnie. Oby tak dalej!

Normalnie wszystkie zdjęcia och i ach!

Kurcze może i ja coś wreszcie wrzucę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości