|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
my też mamy lustrzankę, drogie to było cholerstwo i tż obiecał,że będzie robił zdjęcia i co? i d...a , więc ja się za to zabieram , ino znajdę czas A co okresu to właśnie się zastanawiam czemu oczekujecie tak na te małpiszony ![]() , jak się karmi dużo piersią to najczęściej po dobre pół roku nie ma, jak nie dłużej, moja Przyjaciółka właśnie dostała teraz , a mija rok, przestała karmić, ale jak karmiła, mimo przerw , jedzenia stałego to i tak okresu nie było.Evvcia Ty kujonku , gratulacje i ![]() ![]() klask i: i dużo sił na resztę sesji życzę ![]() Właśnie piję kawkę, czekam na tż z obiadem, dzisiaj szpinak z makaronem i fetą ( byłby z serem żóltym, no ale kalorie ) , dzisiaj działki niet, bo mama zrobiła opryski Zamawiam dzisiaj chustę i dostawkę do wózka ( w końcu , bo się z tym wożę jak bym kupowała samochód )A jeśli chodzie o pipeczki to ja nadal przemywam, jednej i drugiej jak widzę ,że jest tego tam sporo , oczywiście wszystko delikatnie i czystą wodą ps. zaraz sprawdzę kiedy dostałam małpiszona Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-29 o 15:15 |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Evvcia gratuluję 5!!
![]() Co do okresu to ja dostałam w 6tyg po porodzie i był całkowicie niebolesny i mniej obfity niż przed ciążą . Oby tak dalej.Emigra za kredyt!!MoniaHan a ja wzięłam przykład z Ciebie i kładę Małą na noc do gondolki . Łatwiej ją polulać jak się budzi .Tak właśnie czytam skoki rozwojowe...i czekam z "utęsknieniem" na skok 7tyg. lada dzień . A może i się zaczął wczoraj tą fazą płaczu?? .Mój mądry mąż łazi z psem po lasach i Pelusa załapała kleszcze. Nawet nie wiem ile, ale dziś mama znalazła 1 nażartego do granic możliwości przy miskach z jedzeniem a ja 1 wykręciłam jej z ucha. Ale nie da się mężowi wytłumaczyć, żeby nie łaził po lasach, bo on chce i już (jak dziecko) .
|
|
|
|
#183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 7 tygodniu miałam lekkie plamienia. Ale na pewno nie był to okres ![]() Cytat:
Czasem pory się zmieniają, ostatnio budziła się 1-3-5-8 ![]() W dzień przestałam pilnować 3-godzinnej przerwy, bo czasem chce trochę co godzinę, dwie, czasem co trzy. Czasem jest tak, że tylko dojada aby miec siłę na zabawę ![]() Cytat:
![]() Od poniedziałku będę słomianą wdową. Mąż wyjeżdża w delegacje i będzie w domu co dwa tygodnie na weekend. To się nacieszy dzieckiem i zbuduje taką więź... ale miejsca pracy nie wybiera on tylko kierownictwo w firmie. Dziś jest na miejscu a jutro może być na drugim końcu kraju. Ale będzie niecałe 170 km od domu, nie tak źle.
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Evvcia, lubi w nim siedzieć w mieszkaniu jak podłączam do wózka
. Przynajmniej siedzi i rozgląda się co się dzieje w mieszkaniu. W aucie w foteliku jeszcze nie jeździła, bo nie miała okazji.
|
|
|
|
#186 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
Cytat:
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Pooglądałam zdjęcia na mailu!
Morfeuszek już duży chłop . Ładniusi.Laurunia śliczniusia. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Andrea strasznie się ślini i pcha piąstki do buzi jakby miały jej zęby wychodzić .
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
jestem załamana. po 4 latach ZUS mnie cudownie ozdrowił i zabrał mi rente
uzasadnienie-urodziłam dziecko więc jestem zdrową kobietą.i do tego mam wykształcenie wyższe, więc fizycznie pracować przecież nie będę i w dupie mieli to że w ciąży pojawila się arytmia i do teraz ją mam, i to że przeplywy w tym serduchu mam bardzo wysokie...i w dupie mają to że z tak malym dzieckiem i stopniem niepelnosprawności nikt mnie do pracy nie przyjmie. a pieniążki są mi potrzebne jak nigdy przedtem- mam maleńkie dziecko!!!!
|
#189 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A jak to gondolka za mała??? To Haniulek Twój już taki duzy? Dziś zmiezyłam Matyldę i tak pi razy oko ma 60 cm |
|
|
|
|
#190 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też był dużo mniej obfity niż wcześniej. Ciekawe czy tak zostanie ![]() A dla męża za Peluskę. Kleszcze sa bardzo niebezpieczne Właśnie o tym samym pomyślałam. Karolca może ta rozłąka wyjdzie Wam na dobre Mój po 5 dniach bez nas leciał jak na skrzydłach ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
zawsze to jakieś zajęcie dla malucha moja też lubi, a w samochodzie to ciągle śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() też to u swojej zaobserwowałam, ale ona nie pięść a palec i to wskazujący wkłada jakby czegoś szukała tam ![]() Cytat:
i nie ma już od tej decyzji odwołania? a od nowa nie możesz się starać? współczuję. Nie rozumiem ich decyzji. Chorzy ludzie nie mają renty, a po znajomości zdrowi mogą załatwić. To jest powalone jednym słowem!
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
evvcia- można się odwołać w ciągu 14 dni. tylko nie wiem co im napisać, jak napisać i w ogóle...muszę poczytać na necie ...popytać kogoś ...nie wiem
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia moja ostatnio podrapała sobie podniebienie paznokciem przez pchanie paluszków do buzi. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Agabi w sumie nie rozumiem decyzji ZUSu. Urodzić dziecko=brak niepełnosprawności? Kobiety bez rąk też rodzą dzieci (widziałam raz program w TV) i co? Niby jest sprawna i może pracować bez problemu? Z sercem nie ma żartów :/ |
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi pyszne gołąbki wyszły
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
może rzeczywiście pisz odwołanie może się uda
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie dziś u mnie wieje mimo iż jest ciepło. Więc rezygnuję ze spaceru. Od rana był u mnie siostrzeniec. Jednak 5-letnie dziecko to już nie jest problem aby się takim zająć. o 8 przyszedł, akurat Ewelinka się obudziła, nakarmiłam, przebrałam, pobawiłam chwilę i zasnęła. I ja też
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
w porządku jest
trochę pogadaliśmy, trochę się posmialiśmy, było ok.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama miala podobnie ... az w koncu lekarz stwierdzil u niej depresje i dostala rente z powodu depresji ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podawałam co drugie karmienie (bo mały jadł co 2 godz) na początku po 8 kropelek bo był mały jak zaczęliśmy 2 tyg tylko miał. Z czasem doszliśmy do 15 kropelek. Poprawa była po jakiś 4-5 dniach. Potem znów były ciężkie wieczory i zaczęliśmy odstawiać tzn zmniejszać dawke kropli bo mąż doczytał w necie jakąś opinię kogoś że też jakby się pogorszyło po dłuższym stosowaniu i po 2 dniach było już lepiej. Na chwile obecną dajemy po 4 krople i przymierzamy się do całkowitego odstawienia.
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam nie tęsknię za tym.. ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Agabi, kurcze współczuję.. Dziwne te ich uzasadnienia.. Odwołuj się koniecznie! My czekamy na decyzję w sprawie odwołania sie od nieprzyznania przez ubezpieczyciela kaski za urodzenie Kai.. Ciekawe co postanowią. Napisałam dziś wniosek o dodatkowy macierzyński co by do pracy wysłać i mieć z głowy. Potem wniosek o zaległy urlop, no i pewnie wychowawczy.. No i byłam załatwic becikowe.. Evvcia Laura przesłodka!!! Cudo![]() Flower ale Morfeuszek śmiechowy - fajnie trzyma smoka I słodko śpi![]() Nikki super foteczki Oskara! A ja to w ogóle chyba Cię wcześniej nie widziałam Jaką masz dziewczęcą urodę, wyglądasz bardzo młodziutko
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-29 o 17:21 |
|
|
|
|
#199 | |
|
Gang Iren
|
Moj maz ze szwagrem pojechali do kumpla na meski wieczor(tzn wroca jutro),babcie i dziewczyna szwagra pija piwko,a my z Wiki damska impreza przy picolo
![]() Cytat:
O kurcze,wspolczuje.Nie rozumiem jak mozna zrobic cos takiego!To z czego masz zyc z dzieckiem?!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie spojrzałam na pierwsze strony, fajnie
![]() Roksape, jeśli Ci się chce - możesz mi zmienic wiek na 28 bo już od ponad miesiąca starszam ;/
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny mam ochotę po dzisiejszym popołudniu rozwieść sięz mężem
![]() Pojechałam do gina na wizytę kontrolną dziecko nakarmione i śpiące zostawiłam mężowi, powiedziałam mu że po godzinie może się budzić, żeby był w pogotowiu i ewentualnie żeby ponosił to uśnie. U lekarza zeszło mi prawie z godzinę bo się spóźnił. Zadzwoniłam do domu czy wszystko ok jeśli tak to idę jeszcze do biedronki na zakupy. Było ok. Po niecałej poł godzinie telefon i słyszę ryk w tle więc biegiem do auta i łamiąc wszelki przepisy ruchu drogowego pędzę do domu. Wchodząc do domu mąż z wrzeszczącą Julką od razu w krzyk gdzie ja tyle czasu byłam przecież wiem jaka jest sytuacja, na zakupy to on może jechać itp.I potem że tak nie może być trzeba ją nauczyć smoczka ssać albo pić z butelki. No normalnie mnie podniosło z nerwów bo cały dzień i noc ja się nią zajmuję nieraz mu mówiłam,że czasem mi brakuje już sił jak przez cały dzień albo karmie albo zmieniam pieluchy albo noszę a on na to zawsze "no to cóż ci na to poradzę" i zajmował się swoją robotą, a jak mu przyszło uspokajać małą przez dosłownie pół godziny to tak nie może być Ufff musiałam się wyżalić, wybaczcie
|
#202 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aCytat:
więc to dowód, że trzeba bardzo uważać z tymi naszymi szkrabami i ich genialnymi pomysłami ![]() No to fajnie, że było ok Cytat:
my jeszcze nie składaliśmy o te pieniądze z ubezpieczalni - ciekawe czy się załapiemy.To jednak wychowawczy a nie żłobek? Dziękujemy za komplement ![]() Cytat:
tylko nie przesadź z tym picolo, bo jutro kac będzie ![]() Cytat:
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcisz...powiem Ci jedno - nie jesteś sama
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze wnioskowałam o kaskę z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu i za cesarkę
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedac na zakupach raz zadzwonilam jak sobie radza - mala sie obudzila, siedzial z nia. Jak bylam przy kasie to zadzwonil do mnie z pretensjami ze jak mu dziecko zostawiam to zebym przemyslala czy napewno ono bedzie spac, ze mala nie spi, tylko marudzi i on zamiast siedziec i pracowac to ciagle jest przez mala wybijany z roboty, a ze nie umial lozeczka przeniesc do siebie kolo biurka bo wkolo syf (fakt, syf byl, bo nie mialam kiedy sprzatnac) i jak wrocilam to mu powiedzialam ze pierwszy i ostatni raz zostal z MOIM dzieckiem sam i ze w d.upie mam taka pomoc z jego strony, ze jak leci mecz to on robi wszystko byle od 15.30 byc gotowym z robota i potem siedzi wpatrzony w tv a jak ma sie dzieckiem zajac to na godzine nie moze od kompa odejsc. Myslalam ze wybuchne, nie wiele brakowalo Poklocilismy sie okrutnie tamtego dnia, ale naszczescie szybko sie pogodzilismy - powiedzielismy sobie co nam na watrobach zalega i oczyscilo to atmosfere. Ale tamtej sytuacji mu nie zapomne..
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie od razu mi lżej na duszy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co takiego moze znajdowac sie w TIC TAKach ze uzaleznia?
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mauski po przerwie!
Nie bylo mnie bo mielismy dosc intensywny weekend, w sobote caly dzien u mamy, w niedziele u siostry na grillu, dzisiaj od rana mielismy wizyte pediatry a po poludniu bioderka. Bioderka idealne, natomiast pediatra zdiagnozowala u Viki skaze bialkowa ![]() Tak sie tego obawialam i sobie wywrozylam. Wiec ja przechodze na diete bezmleczna a Viki dostaje bebilon pepti, ponoc dzieci go nie lubia, na szczescie mala juz 2 razy dzisiaj pila po trochu i jakos pije, nie krzywi sie! No i mam Jej podawac fenistil w kropelkach na ta Jej skorke. Biedna moja! Wrzuce zdjecie jak wyglada, te krostki , ktore ma to tradzik , natomiast czerwone plamy to skaza, dodatkowo robilam Jej morfologie bo takie mialam zalecenie ze szpitala i tam wyszedl podwyzszony poziom eozynofili, co wskazuje wlasnie na alergie lub pasozyty, ale pasozyty raczej odpadaja w przypadku takiego malenstwa! No wiec teraz mam naprawde problem z moim jedzeniem, bo jak sie z diety wyrzuci mieso,wzdymajace warzywa i jeszcze soje (ja jestem uczulona i nie jem) to naprawde duzo nie zostaje! Tutaj prosze dziewczyny na diecie bezmlecznej o pomoc! Poratujcie - co jecie? ![]() Lenka, pytalas o snuze - tak jestem zadowolona z zakupu!
|
#210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to tak jest, ja wczoraj cały dzień z Małą i ledwo dawałam radę, ryki, płacze, zero snu, a jak TŻ z nią został dzisiaj to aniołek ![]() evvcia gratuluje 5! dzięki za miłe słówka o córeczce mojej, to czekamy na zdjęcia od Ciebie![]() emigra wow, to trzymam kciuki za kredyt oby % jak najkorzystniejszy dla Was ![]() to samo pomyślałam... ![]() Cytat:
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-05-29 o 19:15 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

No i polecam lustrzanki, bo zdjęcia jednak inaczej wychodzą.. Tyle że niestety to dośc drogi sprzęt.. Ja kupiłam jeszcze za czasów studiów, spłacałam w ratach ze stypendium

, jak się karmi dużo piersią to najczęściej po dobre pół roku nie ma, jak nie dłużej, moja Przyjaciółka właśnie dostała teraz , a mija rok, przestała karmić, ale jak karmiła, mimo przerw , jedzenia stałego to i tak okresu nie było.
klask i:

za kredyt!!
.
. A może i się zaczął wczoraj tą fazą płaczu??
.

uzasadnienie-urodziłam dziecko więc jestem zdrową kobietą.i do tego mam wykształcenie wyższe, więc fizycznie pracować przecież nie będę 

za Peluskę. Kleszcze sa bardzo niebezpieczne

może rzeczywiście pisz odwołanie może się uda
więc to dowód, że trzeba bardzo uważać z tymi naszymi szkrabami i ich genialnymi pomysłami