|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Bardzo fajnie tam jest, kameralnie, miło ![]() Dziewczyny prosze napiszcie co ustaklilyscie wobec maila bo nie moge sie tam dostać....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę po te fryty... co mam zrobić ... ![]()
![]() |
#2074 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja właśnie wróciłam z zakupów na dzień dziecka dla bratanków i bratanic. A dla mnie to nie lada wyczyn ![]() I wiecie co. Chodzę sobie po Pepco. I nagle słyszę wołanie :"Jaaaasiu". Za chwilę znowu. Jakaś mama szukała swojego synka. To mi już słabo, że dziecko zginęło. Po chwili słychać "Jasiu - tu jestem" i biegnie chłopiec - może 4 lata. Tak się przytulili, a On tak strasznie płakał. Normalnie chciało mi się ryczeć. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na jutro umówieni jesteśmy z kobietą od mieszkania w celu omówienia szczegółów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem co sie ze mna dzieje ale ciągle bym spała.własnie sobie zrobiłam 2,5h drzemke i znowu bym poszła spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i zeżarło mi część cytowanych postów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Rozeznanie
|
Hej. Wpadam na chwilę bo nie wiem co robić. Od jakichś paru dni mam ciągle twardy brzuch ale dziś w nocy czułam przy tym dyskomfort i teraz też go odczuwam. Mam skonsultować to z lekarzem czy niektore kobiety maja w ciąży taki twardy brzuch?Lezenie nie bardzo pomaga.
#2081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pracujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34382304]własnie czytałam w mojej księdze ciążowej że takie nietrzymanie moczu może sie zdarzyć już na etapie ciazy.masakra.najlepsze że po ciązy może byc z tymi sprawami jescze gorzej
![]() Właśnie dlatego trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla ![]() Idę nadrobić
#2083 |
Rozeznanie
|
No wlasnie nie i staram się ostatnio nigdzie nie wychodzić, dużo leżeć ale to wcale nie pomaga bo nawet w nocy po dlugim odpoczynku mam twardy. A u Ciebie jak to wyglądało?
#2084 | |
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o szkołę rodzenia to u nas jest płatna, 400 zł za kurs. ale nie szkoda mi na to przeznaczyć pieniążków, traktuję ją jako jeden z punktów wyprawki, obok łóżeczka, wózka, itp.
![]() niedaleko jest druga, dużo tańsza ale tam sama teoria, którą przeczytam w każdym poradniku a nie o to mi chodzi. w programie tej, którą wybrałam są "wycieczki po porodówkach", ćwiczenia oddechowe,można wybrać aerobik w wodzie, itp. mam nadzieję, że się nie rozczaruję ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() wydaje mi się, że powinnaś zadzwonić do swojego lekarza i mu o tym powiedzieć, być może potrzebne będą leki, skoro twardnieje Ci od kilku dni i to nawet wtedy gdy odpoczywasz. podobno takie twardnienie pojawiające się od czasu nie jest groźne ale mój ginekolog kazał mi natychmiast zadzwonić gdyby zdarzało się regularnie i utrzymywało przez dłuższy czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Wtajemniczenie
|
W trakcie pracy czułam twardnienie co jakiś czas. I wtedy też gorzej mi się oddychało. Ale w domu czy podczas leżenia to bardzo rzadko. Oczywiście jest to normalne bo macica się przygotowuje, ale jak masz tak przez dłuższy czas to bym zadzwoniła do lekarza. Zwłaszcza, że nawet jak odpoczywasz. Wiesz zawsze lepiej skonsultować i się uspokoić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Znowu dawno mnie nie było ![]() U mnie - zaliczona wizyta u gin, wszystko cacy ![]() Jutro idę na echo serca sprawdzić, skąd biorą się te arytmie ![]() ![]() Pracy w pracy od groma, mam już tego dość powoli i od przyszłego tygodnia biorę l4 na tydzień conajmniej ![]() Wiecie że brzuch urósł mi w ciągu weekendu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Rozeznanie
|
No niestety mam ciągle twardy, dziś jak tylko wstalam i do tej pory a do tego pojawiło się takie nieprzyjemne uczucie. Dzwonilam już do ginekologa i wcisnął mnie na wizytę jutro wieczorem to się wszystkiego dowiem. Dzięki za odpowiedzi
![]()
#2089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to dobrze bo taki cały czas twardy to lepiej skonsultować. będziesz spokojniejsza. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio na tym pikniku z okazji 100-lecia szpitala na Żelaznej,rozmawiałam z pewną doktorką na ten właśnie temat. Bo ja byłam święcie przekonana,że dzięki ćwiczeniom na mięśnie Kegla uniknęłam nacinania krocza i jego pęknięciu.A one są ważne w każdym okresie życia kobiety-nie tylko podczas ciąży! ![]() a tak w ogóle to już drugi prezencik od malutka naszego - w Dzień Mamy zaprosiliśmy moich rodziców i tżta mamę na obiad z okazji święta mam:P, i teściowa wyjmuje z torebki owoce i mówi do mnie: to masz od swojego maluszka na Dzień Mamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2091 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ale nie mówię, że nie warto ćwiczyć... pewnie warto ale na rewelacje bym się raczej nie nastawiała... ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Katee, a jak tam po wizycie? nic nie piszesz a wydawało mi się, że dzisiaj miałaś? chyba, że coś pokręciłam z tego upału ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dlaczego Ci podpadł? mój nie każe mi brać żadnych witamin bo już wie, jak na nie reaguje. jedynie to żelazo w tabletkach miałam spróbować ale niestety nie da rady ![]() niedobory próbuje nadrobić owocami i warzywami. dobrze, że sezon się zaczyna bo w zimę bym chyba padła, mrożonek nie przełknę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Wtajemniczenie
|
A masz z zamiast y i na odwrót?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
Wróciłam ze szkolenia i padam na pysk, głównie z powodu upałów i nie włączonej w hotelu klimatyzacji, bo brak powietrza do oddychania strasznie mnie umęczył. Zapomniałam, na której stronie skończyłam w weekend, więc teraz muszę się odnaleźć i nadrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a frytek już mi się nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja zawsze jadłam frytki z mlekiem więc to nie wybryk ciążowy ... ![]() Cytat:
gratuluję zdrowej córeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
gdzie Ty się podziewałaś ja się pytam ? ![]() ![]()
![]() |
#2098 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak byliśmy na wizycie,lekarz zapunktował u mnie wiele razy.Jak obiecał,przyjął nas poza kolejnością.Mąż z syneczkiem byli ze mną w gabinecie i razem oglądaliśmy.Wszystko jest dobrze!!!! To 100%mały mężczyzna ![]() ![]() Sprawdził najpierw szyjkę-mam długą,norma to 3,5 a moja ma 4,5,więc synuś będzie miał się przez co przeciskać ![]() ![]() Według miesiączki mam 27t5d a tak naprawdę licząc z usg 23t5d i dzidziuś trzyma się tej normy.Może uda mi się to wstawie później zdjęcia. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- tak,ale wyłączyłam łącze i włączyłam i już oki ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Ja ćwiczę zwykle przed zaśnięciem i po przebudzeniu,robie kilka powtórzeń.
![]() |
#2099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do kompa to następnym razem naduś jednocześnie shift i ctrl i się znaki przestawią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Raczkowanie
|
Polazłam wczoraj do Pepco, bo sporo z Was fajne rzezy dla malucha tam upolowała a u nas w mieście bieda jakaś. Byłam w dwóch ale ciuszków dla takich maleństw to jak na lekarstwo i w dodatku nie za piękne. kurcze
![]() no nic, jeszcze jedno pepco mi zostało na drugim końcu miasta i może tam podskoczę jutro i coś upoluje. za to sobie kupiłam tunikę satynową za 20zł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.