Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 10:49   #2041
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja to już czytałam kiedyś i ze śmiechu mnie pół dnia brzuch bolał
Świetna ta historia jest - dzięki bo zaś sie pośmiałam
a już kiedyś któraś to wstawiała, bo pamiętam, że się prawie posikałam ze śmiechu

dobra, wracam do łóżka tak weszłam zobaczyc czy sprzedały mi się buty na all i mówie zobacze co tam u Was, mamuśka już mi krzyczy, że mam leżec także zmykam się kurowac dalej

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:50   #2042
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
24 tydzień ciąży-Co by powiedziało:

Mam tutaj coraz mniej miejsca! Z drugiej strony jest tu teraz coraz bardziej przytulnie i dużo wyraźniej czuję dotyk mamy i taty. Moja skóra robi się coraz gładsza i coraz mniej przypominam wyschniętą śliwkę.

Zaczynam zastanawiac się nad zmianą dyscypliny sportu z pływania na boks, całymi dniami ćwiczę teraz uderzenia w różne cele, które mają bardzo ciekawe nazwy - żołądek, wątroba, pęcherz moczowy, przepona... Nie wiem kto je wymyślił, ale musiał mieć fantazję...

Trzymajcie kciuki za nas,postaram się odezwać wieczorem.
hahahahha
Trzymamy kciuki
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:54   #2043
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To nie są ciążowe:P Takie są faktycznie trochę sportowe, luźne, mega wygodne.
Ja je w ogóle kupiłam od cioci zimą, bo likwidowała kolekcję i jej zostały i chyba 15 zeta za nie zapłaciłam.
Dziękuję pochwał za brzusio:P
A ja już myślałam że mi poradzisz gdzie takie znajde
No nic, trza będzie szukać dalej

Zmykam obiadek robić bo mężuś jedzie już
A o 13 znowu jedzie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:58   #2044
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już myślałam że mi poradzisz gdzie takie znajde
No nic, trza będzie szukać dalej

Zmykam obiadek robić bo mężuś jedzie już
A o 13 znowu jedzie
Bardzo bym chciała, ale niestety:P a tak w ogóle to ja całkiem o nich zapomniałam, bo przecież kupiłam je zimą i kilka dni temu robiłam przegląd szafy i znalazłam je jeszcze z metką
Stary 2012-05-29, 11:01   #2045
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Mia śliczne imię 5 miesiąca

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

no właśnei widziałam ostatnio trailer chyba też się wybierzemy, a od kiedy mają ją grac??
od 22 czerwca

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:19   #2046
colds
Zakorzenienie

Bafi@Home - Gratuluję pięknego brzuszka i 100dniówki

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
no ja zaczelam teraz 23 tez w sumie przy pierwszej ciazy przytylam w calosci 7,5 kg a mała była zdrowa i ja tak samo, ale jakos jak patrze na kobitki ze szkoly rodzenia to one wiecej tyją...
Więc się nie przejmuj, widocznie tak jest dobrze

Cytat:
OMG sobie siedzę i czuje "puk" i za chwilę "puk" i chwyciłam się za brzuszek i znowu, tym razem dwa razy od razu "puk, puk", teraz to już jestem pewna, że to malutek się odezwał. Zrobił mamusi i tatusiowi prezent na ich rocznicę.
Za wyczucie czasu Bejbisia

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie chodze, musze sie wkońcu gdzies zapisac, tylko wszystkie co znalazłam co płatne są, no ale coz
Ja stwierdziłam, że jak w moim mieście nie będzie organizowana darmowa SR to się nie wybieram.. Bo co jakiś czas organizują, zbierają babki i się wszystko cacy odbywa.

Cytat:
jo tyż
Aż wstyd sie przyznać no ale co... Z nudów nie chce paść :p
Ja też z nudów Bo już nie mam, co ze sobą zrobić .

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Iwcia widzisz nie tylko my jesteśmy wirtualne rolniki bhehehee Colds witaj wśród swoich
Witam, witam
Stary 2012-05-29, 11:23   #2047
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ooooooo matko 3 dni mnie nie było i 16 stron do nadrobienia?????? masakra

Z najnowszych wieści to byłam wczoraj u ginki na wizycie i wszystko z moją szyjką ok, dostałam skierowanie na glukozę :/ i za miesiąc mam kolejne usg żeby sprawdzić czy dzidzia dalej taka malutka czy trochę urosła

Dobra lecę nadrabiać
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:39   #2048
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
To nie są ciążowe:P Takie są faktycznie trochę sportowe, luźne, mega wygodne.
Ja je w ogóle kupiłam od cioci zimą, bo likwidowała kolekcję i jej zostały i chyba 15 zeta za nie zapłaciłam.
Dziękuję pochwał za brzusio:P
Słodki masz brzuszek
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 11:50   #2049
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ja stwierdziłam, że jak w moim mieście nie będzie organizowana darmowa SR to się nie wybieram.. Bo co jakiś czas organizują, zbierają babki i się wszystko cacy odbywa.

no właśnie, ja też na 100 nie wiem czy pójdę w sumie zależy mi jedynie na tych zajęciach dotyczących porodu, oddychanie itd niż tych o opiece nad dzieckiem, pozwijaniem i kapaniem, zawsze w szpitalu po porodzie też pokażą co i jak

mój tz ma ochotę na lasagne, wiec sie zbieram do roboty

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:16   #2050
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Hej!

My tylko na chwilkę, przeczytałam tylko 2 ostatnie strony. Trzymajcie kciuki za naszą wizytę, dzisiaj o 15.15, USG nie będzie ale może okaże się skąd takie bóle wzięły się w sobotę i co z szyjką.

Agaton, niestety wstydliwy problem się nam będzie zdarzał, ja po pierwszym porodzie mam kłopoty z mięśniami Kegla, kiedy kichnę mocniej albo podskoczę a mam pełny pęcherz zdarza się czasem trochę popuścić. Nie zdarzało się to często, ale jednak. Przed ciążą i podczas pierwszej ciąży nie znałam tego problemu, podczas porodu więc Kegle musiały mi się osłabić. Teraz w drugiej ciąży podczas kichania jest jeszcze gorzej, muszę mocno zaciskać nogi, bo może być nieciekawie i nie moge dopuścić do przepełnienia pęcherza, bo po prostu mięśnie nie trzymają. Bedę musiała o tym gince powiedzieć, bo to nie fajne jest, niestety. Mam nadzieję, że da się to jakoś leczyć, bo już się obawiam co będzie po drugim porodzie.

Dziewczynki, buźki, jutro mnie nie ma, a może się okazać, że dziś już ginka mnie wyśłe na L4 a z domu nie mam czasu się udzielać, a już na pewno nie będę mieć czasu nadraiać tych ogromnych ilości waszych postów.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:23   #2051
zielona1911
Zakorzenienie

dzisiaj robie koperkowa jak powachalam w lewiatanie koperek to myslalam ze go zjem na surowo
i skusilam sie kupic truskawki i bita smietane,truskawki jeszcze zjem i czeresnie albo wisnie dla nich dam sie pociac a wszystkie inne owoce odpadaja,zadne jablka czy banany
I kupilam dzis inne witaminy niz zwykle bo zawsze mam prenatal a dzis kupilam Falvit Mama,bierze je ktoras?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 12:26   #2052
Konczita
Zakorzenienie

wiedziałam, że będę mieć co nadrabiać ...
pojechałam wydrukować sobie materiały do nauki na egza i się okazało że bagatela 176 stron aaaaa jak to przyswoić? masakra !

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
gda a liczyc od kiedy trzeba? bo moje maleństwe w te ruchliwe dni to się rusza chyba z tysiac razy w ciągu dnia a jest dzien jak przedwczoraj, że cały dzień go/ jej nie czułam

tamlin, lukrecja, anusia, iwoncia to ważymy podobnie już się bałam ,zę ja tu największa jestem Ważyłam 72 w grudniu, w styczniu68, a w marcu 70. W kwietniu jakieś 73, a teraz na wizycie w maju 79 to na czerwcowej wizycie będzie już chyba ponad 80 ale co tam, schudłam 30 kg przed ciążą to i po ciąży dam radę chociaż mam nadzieję, że tak do 15kg przytyje
zgłupiec z tą wagą można, bojak się dzisiaj zważyłam, na czczo rano to było 76kg ja tam w ogóle do tych kg nie przywiązuję wagi, najwazniejsze, by dzidziuś rozwijał się prawidłowo kocham mój wielki brzusio

my dziś moje kochane czujemy się troszkę lepiej, wczoraj cały dzień leżałam i piłam ciepłe herbatki, soczki, mleko itp itd. Wieczorem czułam się jak wielka cysterna katar mam już mniejszy, temperatura nie przekroczyła 37,2 st. Najgorszy jest ten kaszel ;/ dzisiaj już mniej kaszle, ale za każdym razem strasznie mnie boli dołem brzuch przeleże dzisiaj cały dzień i jak nie przejdzie to jutro ide do lekarza. Nie chce, żeby dzidziusiowi coś się stało

w ogóle wczoraj czułam się jak księżniczka sama to musiałam tylko do wc chodzic masakra, nie pamiętam kiedy tak ktoś za mnie wszystko robił, aż mi głupio było i miło zarazem do 14h mamusia mi robiła herbatki i zmuszała we mnie jedzenie, a później mężuś wrócił i zmiana warty była wziął nadgodziny odebrał i wyszedł 2h wcześniej, pojechał do tesco po zakupy i przywiózł trzy wielkie siaty smakołyków co nie miara, soczki itp itd. Nawet obiadek ugotował i poczęstował nim moja mamusie, a jaki był przy tym przemiły dla niej normalnie, aż byłam z niego dumna
kochana zdrówka życzę byś szybko na nogi stanęła
a waga hmm nie marudaj bo póki co ja chyba mam najwięcej ale jeszcze nie panikuję ... wdech wydech ... i kopniak od Niuni

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Lokalizacja spokojna, cicha uliczka. U mnie wszędzie blisko, bo to małe miasto więc jest ok. Co prawda tutaj gdzie teraz mieszkam przedszkole mam koło bloku, ale paule i tak tu chcę zostawić więc będę ją wozić. A mały pójdzie już gdzieś koło nowego domku. Piętro I w kamienicy. Później wrzucę linka to popatrzysz

czekamy czekamy pooglądamy super oby się Wam udało to będzie bosko ...!

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc.

Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej.

Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej i ztej okazji wrzucam swoje zdjęcie zrobione 26.V na spacerku

Załącznik 4696331.

Bafi wyglądasz kwitnąco ... ślicznie !!!
mnie w nocy też złapał skurcz w lewej łydce .. więc sobie magnez wzięłam bez konsultacji z ginką ale to chyba nie zaszkodzi nie ???

Cytat:
Dzień doberek
Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem
Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola.
gratki za kolejny miesiąc .. i brzucholek śliczniusi .. malusi ...

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od Katarzinki, że odpoczywa o ile się da i cieszy wiosną i wszystkie Was pozdrawia

super !!! a nie wiesz czy mąż do nich dojechał ??? pozdrów Kasiulkę też od nas !

Hanuś śliczny brzusio .. maluszkowi wygodnie w takim domeczku
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:31   #2053
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wam!
Ja mam dziś doła,głównie przez tżta,ale i ludzi w przychodni.
Odwiozłam synka do przedszkola i poszłam na czczo do przychodni.Ludzi od groma...myślałam,że wejdę wcześniej a tam na drzwiach karteczka kto może wejść poza kolejnością i oczywiście kobiet w ciąży tam nie było,ale ja oddawałam kilka razy krew,więc miałam książeczkę honorowego krwiodawcy i się na nią powołałama co?!
Widzicie miny tych ludzi?
Ale wzięło mnie totalne odmóżdżenie ciążowe jak nigdy i zgodziłam się na badanie toxo za 84zł,gdzie w innym labo miałam robić za niecałe 50 i też oba! i jak nigdy nic,zadowolona,że mi się udało,wychodzę z przychodni i dzwonie do męża i dopiero SŁYSZĘ,CO POWIEDZIAŁAMi on się na mnie zdenerwował,choć mało powiedziane-wściekł się,więc się rozłączyłam.
Nie byłam już taka zadowolona,słabo mi było,bo nic nie jadłam,ale musiałam tam wrócić i zmierzyć się z tą "radą starszych."
Jak wyszła osoba z gabinetu,ja nie pytając nikogo weszłam na chwilę do pani i mówię,że chciałam zrezygnować z badania na toxo...i pani zwróciła mi pieniądzea komentarze ludzi?:Niech się pani pospieszy,bo nie będziemy tu przez panią cały dzień siedzieć!

Już mi było wszystko jedno.A teraz siedzę i
Nawet nie mam ochoty iść na to usg...
Nie śmiejcie się,że taka pipka ze mnie,sama nie wiem,co się ze mną stało...

kochana jutro będzie lepiej ...

Cytat:
OMG sobie siedzę i czuje "puk" i za chwilę "puk" i chwyciłam się za brzuszek i znowu, tym razem dwa razy od razu "puk, puk", teraz to już jestem pewna, że to malutek się odezwał. Zrobił mamusi i tatusiowi prezent na ich rocznicę.

no to macie prezencicho jak się patrzy !!!
dziewczyny chce mi się botwinki ale ja nie umiem jej ugotować bo wychodzi mi jakaś nie taka jak ja lubię no ... wrrrr

robię ten serniczek na zimno bo nie powiem kto wczoraj mi smaka narobił ...
Stary 2012-05-29, 12:32   #2054
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzisiaj robie koperkowa jak powachalam w lewiatanie koperek to myslalam ze go zjem na surowo
i skusilam sie kupic truskawki i bita smietane,truskawki jeszcze zjem i czeresnie albo wisnie dla nich dam sie pociac a wszystkie inne owoce odpadaja,zadne jablka czy banany
I kupilam dzis inne witaminy niz zwykle bo zawsze mam prenatal a dzis kupilam Falvit Mama,bierze je ktoras?
Ale mi apetytu narobiłaś na truskawki. chyba muszę mężowi napisac, żeby gdzieś kupił jak będzie wracał z pracy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 12:48   #2055
colds
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się właśnie wybieram po truskawki
Stary 2012-05-29, 12:49   #2056
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ooooooo matko 3 dni mnie nie było i 16 stron do nadrobienia?????? masakra

Z najnowszych wieści to byłam wczoraj u ginki na wizycie i wszystko z moją szyjką ok, dostałam skierowanie na glukozę :/ i za miesiąc mam kolejne usg żeby sprawdzić czy dzidzia dalej taka malutka czy trochę urosła

Dobra lecę nadrabiać
za udana wizytę

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Za wyczucie czasu Bejbisia
Wspaniałe uczucie
Stary 2012-05-29, 12:50   #2057
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bym chciała, ale niestety:P a tak w ogóle to ja całkiem o nich zapomniałam, bo przecież kupiłam je zimą i kilka dni temu robiłam przegląd szafy i znalazłam je jeszcze z metką
No i prosze, całkiem nowe zakupy, wystarczy do szafy zajrzeć

No tak, nie chce mi sie za żadne skarby z domu wyjść a one mi tu smaka na truskawki robią
Już za mną chodzą od tygodnia a zapominam kupić
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 13:09   #2058
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Słodki masz brzuszek
a zawartość jaka słodka

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Hej!
My tylko na chwilkę, przeczytałam tylko 2 ostatnie strony. Trzymajcie kciuki za naszą wizytę, dzisiaj o 15.15, USG nie będzie ale może okaże się skąd takie bóle wzięły się w sobotę i co z szyjką.
za wizytę

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja biore Femibion
jak się robi koperkową? może tez zrobię za kilka dni, bo dzis grochowa (moja ulubiona ) oprócz grzybowej mojej mamy, bo ta to jest mistrzostwo:O

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
wiedziałam, że będę mieć co nadrabiać ...
pojechałam wydrukować sobie materiały do nauki na egza i się okazało że bagatela 176 stron aaaaa jak to przyswoić? masakra !
o jejku 176 stron.... masakra, ale trzymam, żeby się udało

Cytat:
gratki za kolejny miesiąc .. i brzucholek śliczniusi .. malusi ...
, bo dzidek jeszcze malusiiiii jest

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

no to macie prezencicho jak się patrzy !!!
dziewczyny chce mi się botwinki ale ja nie umiem jej ugotować bo wychodzi mi jakaś nie taka jak ja lubię no ... wrrrr

a no śliczny prezent od malucha

serniczek mniam

a tak w ogóle to już drugi prezencik od malutka naszego - w Dzień Mamy zaprosiliśmy moich rodziców i tżta mamę na obiad z okazji święta mam:P, i teściowa wyjmuje z torebki owoce i mówi do mnie: to masz od swojego maluszka na Dzień Mamy, ale to słodkie było

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-05-29 o 13:13
Stary 2012-05-29, 13:21   #2059
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Mężuś był z mamą na targu i zakupił pyszne słodziutkie truskaweczki plus ogóreczki małosolne. Szok normalnie jak ja to wpierdzieliłam zmieniając smaki. Brat tylko robił kwaśne miny i przeszła mu ochota na truskawki.

Wy tu o szkołach rodzenia, a ja wyczytałam, że chcą mi szpital zamnąć Gdzie ja będę rodzić? Co? Zobaczymy co wykombinują do września.

Cytat:
Gratuluję prezencik fajowy

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
anusiaaniaanusia dzielna jesteś że wytrzymujesz to ciągłe leżenie, no ale czego my bysmy nie zrobiły dla tej małej istotki. Trzymam kciuki żeby posiew wyszedł dobrze.
Jakoś się trzymam, najgorsze są początki, później to z górki, jakoś leci, dni tygodnia mi się już mieszają, bo każdy jest podobny
Rozrywką jest dla mnie prysznic i wcieranie w siebie kremów na rozstępy
Ciekawa jestem, czy tam nie ma jakieś bakterii odpowiedzialnej za skracanie się mojej szyjki. Może to tu tkwi przyczyna

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wczoraj tak było, wstałam do kibelka i po drodze kichnęłam. gdy poczułam co się stało to stanęłam jak wryta ...
małżonek zauważył, że coś nie tak i przestraszony pyta co jest a ja w głośny ryk, że się posikałam
sama nie wiem, czemu wybuchłam płaczem, chyba nie byłam przygotowana, że w ciąży takie spotkają mnie niespodzianki.

podobno, by temu zapobiec trzeba ćwiczyć mięśnie kegla. niestety w moim przypadku to się nie sprawdziło. ćwiczę regularnie, od kilku lat, od kiedy moja mama była w szpitalu i tam polecili je te ćwiczenia by na stare lata nie miała problemów z pęcherzem.

Ja też tak mam. Majtochy aż miałam kiedyś mokre. Wstyd normalnie...

Cytat:
zaciskam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 13:43   #2060
Nisia4
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Pochwalę się, że dzisiaj dostałam pierwszy dzidziusiowy prezent, a mianowicie mama kupiła komplet body z długim rękawkiem, w Tesco za 32 zł, taki jak na zdjęciu.
W połowie czerwca jadę do szwagierki wybrać sobie dla Dzidziusia ciuszki po jej dzieciakach i wtedy będę wiedziała czego mi jeszcze brakuje i co kupować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f69051e25a75b2c3gen.jpg (68,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-05-29, 13:47   #2061
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Pochwalę się, że dzisiaj dostałam pierwszy dzidziusiowy prezent, a mianowicie mama kupiła komplet body z długim rękawkiem, w Tesco za 32 zł, taki jak na zdjęciu.
W połowie czerwca jadę do szwagierki wybrać sobie dla Dzidziusia ciuszki po jej dzieciakach i wtedy będę wiedziała czego mi jeszcze brakuje i co kupować.
śliczny
Stary 2012-05-29, 14:20   #2062
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się właśnie wybieram po truskawki
hehe serniczek będzie ? Mój już w lodóweczce jest ...

Cytat:
o jejku 176 stron.... masakra, ale trzymam, żeby się udało

, bo dzidek jeszcze malusiiiii jest

a no śliczny prezent od malucha

serniczek mniam

a tak w ogóle to już drugi prezencik od malutka naszego - w Dzień Mamy zaprosiliśmy moich rodziców i tżta mamę na obiad z okazji święta mam:P, i teściowa wyjmuje z torebki owoce i mówi do mnie: to masz od swojego maluszka na Dzień Mamy, ale to słodkie było
oj milusio .... ja dostałam serduszko z milki ... od naszej niuni wyręczył w jej imieniu tatuś
formatuję pracę jutro puszczam do druku ... a wieczorem zakuwam ...

Cytat:
Hej Dziewczyny!

śliczny zestawik ... super że dostaniesz jakieś ciuszki zawsze to już mniej do wykończenia wyprawki
Stary 2012-05-29, 14:25   #2063
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
śliczny zestawik ... super że dostaniesz jakieś ciuszki zawsze to już mniej do wykończenia wyprawki [/COLOR]
W sumie na początku powiedziałam, że moje dziecko będzie miało wszystko nowe, ale zmądrzałam
Stary 2012-05-29, 14:27   #2064
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie na początku powiedziałam, że moje dziecko będzie miało wszystko nowe, ale zmądrzałam

.. i bardzo dobrze bo przecież w połowie nawet nie zdąży się przespać hyhyhy ... więc trzeba to dobrze przemyśleć .. ja też poszłam po rozum do głowy

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

chce mi się frytek nie chce już sernika na zimno tylko frytek z mlekiem mi się chce
Stary 2012-05-29, 14:37   #2065
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dzięki za rady, już sobie zanotowałam.niestety muszę się ratować w taki sposób, bo żelaza w tabletkach mój organizm nie toleruje. zresztą, żadnych witamin nie toleruje nawet kwas foliowy musiałam odstawić po 12 tygodniu
to tak jak mój organizm. gin jest niepocieszony, że nie biorę witamin przepisanych przez niego, ale ja naprawdę już tylko znoszę falvit. on się śmieje i mówi:'falvit jest wspaniały, ale bardzo wolno się wchłania' niech się buja wogóle mi podpadł ostatnio...

Cytat:
Ładniutkie imię . Dopisać?

Hormony, tarczyca. . Sama chodziłam przed ciążą do endo-gina i to właśnie dzięki niemu jestem w ciąży
Zapiszę sobie o tym psikadełku.
Dopisz Psikadełko jest dobre, mi pomogło

Cytat:
[COLOR="DarkSlateGray"]dzień dobry
Śliczne imię też Majulka była na naszej liście mała Majeczka będzie śliczna jak laleczka
mam nadzieje, że balony troszkę odpuszczą bo wiem co to za męczarnia ale swoją drogą nie spodziewam się cudów bo upały mają wrócić
kochana chuda stopa wróciła! na razie się nie cieszę, bo dużo dziś nie chodziłam, ale jest nadzieja...

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
hej
co do wagi, ja w styczniu i lutym wazylam 67 z groszami, w marcu 66, w kwietniu 70 a teraz 73 byle do setki nie dobic, a bede to uwazac za sukces
musimy się trzymać

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:

chce mi się frytek nie chce już sernika na zimno tylko frytek z mlekiem mi się chce
szalona! teraz musze zjeść frytki! już widzę te 2kg miesięcznie
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:52   #2066
mala mysz
Raczkowanie

hej laski!
looo jeszzu frytki z mlekiem, truskawki z małosolnymi, no co wy? w ciaży jestescie?
mi mamusia na obiadek pyzy z truskawkami przyniosła i zjadłam ze smietaną i cukrem. mniaaam, az mi Agata w brzuchu podskakiwała jak dzika, a teraz się nie rusza, pewnie leży tak samo nażarta i rozleniwiona jak mamusia
nie pisałam od 2 dni bo wojne domową prowadziłam z chłopem, jakiegoś agresora mam na niego. ech. teraz wyjechał i dobrze! wrrr...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:59   #2067
Sara_m7
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim zdrowych dzieciaczków i ładnych brzuszków. U ja byłam dziś na usg - 21 tc - i będę miała córkę!!! Chociaż spodziewałam się chłopca, bo w rodzinie męża przewaga chłopaków.On też na 2 braci.
Dzidzia zdrowa, waży 400gr, kręci się. Tylko teraz będzie kłopot z wyborem imienia. Wybredni jesteśmy i nie wiemy jak nazwiemy dzidzię. Muszę poprzeglądać jakieś w necie. A Wy jakie macie imiona dla córek?
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 15:04   #2068
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Wróciłam niedawno z pracy i nadrabiam co natworzyłyście.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

W końcu tez wykombinowałam, że u nas w pokoju postawie tylko łóżeczko z przewijakiem nakładanym i małą komode, a reszta będzie w pokoju Jasia.

Kupiłam dzisiaj w TK maxx taką fajną maskotke, która się nawija na szczebelki łózeczka i ma pozytywkę.
Jaś daje coraz częściej o sobie znać i nawet Tatuś już raz Go poczuł

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:08   #2069
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
a ja calay czas sie spotykam ze stwierdzeniem ze jak sie wychodzi ze szpitala to sie ma taki brzuch jak w 6mc. tak wiec jak co to zapamietajcie w co sie miescicie zeby mozna bylo na wyjscie zabrac.
To fakt że brzuch tak mniej więcej wygląda. Zanim macica wróci do swoich przed ciążowych rozmiarów minie trochę czasu.

Cytat:
Wspaniały prezent

Cytat:
24 tydzień ciąży-Co by powiedziało:

Mam tutaj coraz mniej miejsca! Z drugiej strony jest tu teraz coraz bardziej przytulnie i dużo wyraźniej czuję dotyk mamy i taty. Moja skóra robi się coraz gładsza i coraz mniej przypominam wyschniętą śliwkę.

Zaczynam zastanawiac się nad zmianą dyscypliny sportu z pływania na boks, całymi dniami ćwiczę teraz uderzenia w różne cele, które mają bardzo ciekawe nazwy - żołądek, wątroba, pęcherz moczowy, przepona... Nie wiem kto je wymyślił, ale musiał mieć fantazję...

Trzymam

Byłam o kredyt się dowiadywać. Zdolność mam Teraz czas ruszyć tą machinę i kupować mieszkanko. Takie mnie urzekło. Jest piękniejsze niż na zdjęciach, bo te fotki jakoś nie udolnie zrobione.
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-mi...b1f;r:11;s:286
Stary 2012-05-29, 15:11   #2070
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim zdrowych dzieciaczków i ładnych brzuszków. U ja byłam dziś na usg - 21 tc - i będę miała córkę!!! Chociaż spodziewałam się chłopca, bo w rodzinie męża przewaga chłopaków.On też na 2 braci.
Dzidzia zdrowa, waży 400gr, kręci się. Tylko teraz będzie kłopot z wyborem imienia. Wybredni jesteśmy i nie wiemy jak nazwiemy dzidzię. Muszę poprzeglądać jakieś w necie. A Wy jakie macie imiona dla córek?
zerknij na pierwszą stronę, tam juz częśc imionek jest zamieszczona
a jakieś typy w ogóle imienia są czy kompletnie nic?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To fakt że brzuch tak mniej więcej wygląda. Zanim macica wróci do swoich przed ciążowych rozmiarów minie trochę czasu.

Byłam o kredyt się dowiadywać. Zdolność mam Teraz czas ruszyć tą machinę i kupować mieszkanko. Takie mnie urzekło. Jest piękniejsze niż na zdjęciach, bo te fotki jakoś nie udolnie zrobione.
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-mi...b1f;r:11;s:286
Piękne, trzymam kciuki za tem aby się wszytsko udało i formalności sie nie przecuiągały
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości