|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Dziewczyny, coraz bardziej przekonuję się na własnej skórze, że jedzenie "zdrowych" rzeczy nawet w pewnym nadmiarze nie powoduje tycia.
Kolejny tydzień spod znaku "P" za mną, a waga pokazała... 100g więcej! Szaleństwo, doprawdy. Fajnie jeść każdego dnia 2400-2800kcal (dotychczasowe zapotrzebowanie plasowało się na poziomie ~1800kcal), garściami szamać orzechy i łyżkami masło orzechowe i przytyć w ciągu ponad 2,5 tygodnia ledwie 1,5kg.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-29 o 15:19 |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
aniele a jaki ruch????
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
wyszła mi dzisiaj taka luźniejsza R:
I: duży (nie przesadzam ) kawałek drożdżówki z maki pszennej z kruszonką i rodzynkami, serek sojowy o samku waniliowymII: miseczka truskawek, jogurt naturalny III: filet z kurczaka samżony bez tłuszczu, brazowy ryż z curry, surówka z sałaty lodowej, pomidora i rzodkiewek IV: twarożek domowy i mix orzechów laskowych, migdałów i nerkowców czekam na komentarz |
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : owsianka z 5 porządnych łych pł. ) z jabłkiem, cynamonem, jogurtem nat., kubek cappucino II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem, żółtym serem wędliną, ogórkiem, pomidorem, jabłko Obiad : micha gęstej zupy ogórkowej ), 2 spore marchewkiPodwieczorek : planuję duży kawał domowej drożdżówy , kubek budyniu wiśniowegoKolacja : będzie miseczka rzodkiewek, kromka razowca z sałatą, pomidorem, ogórkiem, , 100g chudego twarogu Do ocenki
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
ZEROWY! Jeśli jestem na uczelni (3razy w tygodniu), to mój ruch to tylko dojście na pociąg (po 15 minut marszem w jedną stronę), dojście z pociągu na uczelnię (10 minut) i przemieszczanie się po wydziale + ewentualnie szybkie zrobienie zakupów jak już jestem w Katowicach (czyli zazwyczaj raz w tygodniu, koło godzinki). I to wszystko. Na zajęciach siedzę, w pociągu siedzę, potem w domu po powrocie siedzę i pozostałe całe 4 dni SIEDZĘ przed komputerem wykonując ostatnie poprawki pracy licencjackiej. Przez tycie zrezygnowałam z ćwiczeń, bo musiałabym zjadać jeszcze z 500 dodatkowych kcal, a to już fizycznie niemożliwe!
Cytat:
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiejszy ruch to tylko spacer z psem i wieczorem pokręcę troszkę hula hop
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko do 2 posilku az sie prosi o lepsze bialeczko niz jogurt Nigdy nie jadlam serkow sojowych, jak smakuja?Dzisiejsze uuuU jak uuupal :I: pelnoziarniste pancakes z teflonu, z borowkami (rowniez w srodku) i serkiem homo naturalnym. II: dwie kromki grahamu: jedna z salata i pasta jajeczna (jajka, odrobina twarogu, jogurt i musztarda); druga z bieluchem, dwoma plastrami indyka wedzonego, pomidorem i salata. Big Milk ![]() III: weganskie tagine z ciecierzycy i groszku, porcja (50g) makaronu zytniego. jablko, marchewka V: kromka grahamu w formie tosta z pasta jajeczna, troche twarogu z warzywami. Dzis dlugi spacer, 2x35 min szybkiego marszu i wieczorem Shred. Bede wdzieczna za uwagi
|
|
|
|
|
#609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem głodna, teraz jestem po obiedzie, potem jeszcze zjem ten twarożek i orzechy. A serek jest przepyszny, uwielbiam go naprawdę! Smakuje trochę jak budyń waniliowy, tylko że nie ma takiej ciężkiej konsystencji i jest taki delikatny w smaku. Są jeszcze o smaku gorzkiej i zwykłej czekolady. Też pyszne. Jedno opakowanie ma około 100kcal i nie takie najgorsze wartości odżywcze. Zdecydowanie polecam, jak jeszcze go nie jadłaś to nawet się nie zastanawiaj.---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Twoje dzisiejsze menu bardzo apetyczne i widzę w końcu masz węgle na kolację. I zrobiłaś mi ochotę na borówki!
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-29 o 15:57 |
||
|
|
|
#610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza eRka , podobna do ostatniej no ale coz
![]() Ś "Ciemna" bułka , przekrojona na 2cz. masło , sałata , i jedna z jajkiem i szczypiorkiem a druga z ogórkiem i szczypiorkiem i szynka drobiową + sól II Ś Duże jabłko + troszku słonecznika łuskanego. O kawałeczki piersi z kurczaka na parze + kasza jęczmienna z warzywami. K Ciemna kromka z masłem i szczypiorkiem + sól i jajko sadzone na oliwie z oliwek . (ok godz 19.00) i jak ? bede chudła ?
|
#612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wegle sa, bo postanowilam je jadac gdy cwicze wieczorem. Borowki byly pyszne Dzieki
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Moje U I serek wiejski z saszetką musli Activita żurawina, jabłko & malina, 2 kiwi, kostką Milki Triolade, poduszeczkami owsianymi II 2 grube kawałki rolady truskawkowej w białej czekoladzie III duża tortilla z serkiem naturalnym, orzechami, czereśniami i sosem czekoladowym IV brązowy ryż z warzywami i sosem jogurtowym (micha 0,6l) lód Novita śmietankowo-limonkowy ![]() V dużo czereśni jedzony prosto z drzewa ![]() (dosłown ie siedziałam na drabinie 20 minut i zrywałam garściami czereśnie /mam po bracie że jak zaczynam jeść czereśnie czy truskawki to jem, jem aż poczuje ciężar w żołądku a żołądek to mam chyba sporych gabarytów zwłaszcza do takich pyszności. nie dla mnie odmierzanie na miseczki![]() ):slin a:VI chyba 3 kromki żytniego z sałatą, serem topionym w plastrach z pieczarkami (wiem syf, ale mi smakuje), łososiem wędzonym, pomidorem ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A co i ten serek będziesz dzielić na łyzęczki (przepraszam ale musiałam )
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-29 o 16:13 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysznie u Ciebie dzis
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
U (śniadanie i obiad baaardzo treściwe
)Śniadanie 7:30 * owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z truskawkami, 2 łyżkami serka homogenizowanego, kakao naturalnym, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym Obiad 12:30 * 2 talerze zupy z botwinki z marchwią i pietruszką, z mięsem z udka kurczaka * jajo sadzone i młode ziemniaki Podwieczorek 16:30 (do kawy) * deser panna cotta z sosem adwokatowym 120g * malutkie jabłko Kolacja (pewnie po 21:00) * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z szynką, żółtym serem, pomidorem i sałatą
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-29 o 16:40 |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
dzęki chyba przesadziłam z czereśniami
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też przepraszam ![]() Ale żeby nie było tak całkiem zmiany tematu; P (5miesiąc); I.bycza micha kaszy mannny na mleku z bananem, truskawkami, orzechami nerkowca i laskowymi, wiórkami kokosowymi i groszkami czekoladowymi; II.(szkoła, jeszcze trzy dni i pakuję się do łóżka do końca ciąży) dwa podwójne tosty z masłem, serem, pieczarkami, cebulą, papryką, potem po kilku lekcjach; jogurt pitny jakiś dobry, paszteciki(?) ze szpinakiem chyba z ciasta francuskiego i duży snikers wiem że syf, ale byłam po sprawdzianie i chciałam kawy i przyjaciółka mi kupiła batona ![]() III. Halibut smażony w panierce w ziołacc, na szparagach z gnocchi ziemniaczanymi podanymi z oliwą z oliwek, tartym parmezanem, solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem; sałatka jakaś wielowarzywna (mnie nie pytać, to mój nażeczony, ja się tylko dowiedziałam jak się nazywa to przepyszne cudo które jem )IV.a kolację robię ja; naleśniki z kurczakiem, cukinią, papryką pomidorami, mozzarellą, bazylią, ziołami i pieprzem; na deser (już siedzą w piekarniku i rosną) Migdałowe muffinki z rabarbarem i kruszonką do tego woda, suplementy, sok jednodniowy, spacer 1h,
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-05-29 o 17:12 |
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rewelacyjnie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka ?
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
postanowiłam że nie chcę wiedzieć wcześniej
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I jogurt naturalny z musli, czeko-śliwką (suszone śliwki rozparzone z kakao naturalnym i do lodówki na noc ) i bananemII bułka zytnia z zurawiną z grubym plastrem pieczeni z indyka, kiełkami mung i oliwkami jabłko III - ogórkowa z kaszą -duża porcja pelnoziarnistego makaronu z ricottą, tunczykiem i ziołami, brukselka IV grzanki z twarożkiem i domowym masłem orzechowym
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
niespodzianka ?
Ale wiesz chociaż czy jedno czy dwoje ? ![]() Cytat:
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecudownie jest, zdrowo, smacznie i widzę ,że o bobaska i o siebie dbasz bo jest wszystko co trzeba Napisz mi PW, co tam, jak tam u Ciebie? |
|
|
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mogę prosić o ocenę mojej Rki?
![]() I woda z sokiem z cytryny na czczo, potem banan i ćwiczenia II dwie kromki żytniego chleba, odrobina masła, liście sałaty, 2 plasterki drobiowej szynki, pomidor i jajko III pierś z kurczaka duszona z pieczarkami, cukinią i odrobiną papryki, niecałe pół woreczka kaszy jęczmiennej IV truskawki zmiksowane z niecałym jogurtem naturalnym V serek wiejski z pomidorem, kromka żytniego chleba
|
#627 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie da sie przesadzic z czeresniami
![]() Cytat:
) ale czeko-sliwka mnie rozwalila ![]() Cytat:
I moje uuu I: pelnoziarniste pancakes z teflonu, z borowkami (rowniez w srodku) i serkiem homo naturalnym. II: dwie kromki grahamu: jedna z salata i pasta jajeczna (jajka, odrobina twarogu, jogurt i musztarda); druga z bieluchem, dwoma plastrami indyka wedzonego, pomidorem i salata. Big Milk ![]() III: weganskie tagine z ciecierzycy i groszku, porcja (50g) makaronu zytniego. jablko, marchewka V: kromka grahamu w formie tosta z pasta jajeczna, troche twarogu z warzywami. Dzis dlugi spacer, 2x35 min szybkiego marszu i wieczorem Shred. Bede wdzieczna za uwagi
|
||
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
P (nareszcie odespałam weekendowe Juwenalia...
)I 3 duże pełnoziarniste naleśniki: 1 z twarożkiem i czekoladą, 2 z twarożkiem, skórką otartą z cytryny, rodzynkami, cukrem i aromatem waniliowym, 3 z twarożkiem i dżemem jeżynowym; inka karmelowa z mlekiem II Ziemniaki z koperkiem, wątróbka z cebulką, surówka, tarte buraczki z chrzanem deser: lody orzechowe w rożku z poszatkowanymi i podprażonymi fistaszkami III Owsiane bananowe scramble podane z jogurtem greckim, domowym masłem kokosowym i górą świeżych truskawek (nareszcie! ); inka z mlekiem i duża kostka czekolady (widział kto, żeby cała czekolada składała się jedynie z 10 kostek? )IV Faza na kanapki trwa , więęęc: chleb graham z ziarnami (2 lub 3 podłużne kromki ze środka dużego bochenka) z masłem, polędwicą drobiową/swojską wędzoną szynką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem/ogórkiem zielonym/konserwowym/papryką, udekorowane sosem chrzanowym/majonezem/ketchupem, koktajl ze świeżych warzyw.Sherrie- z tego wynika, że na P rozkręcił mi się metabolizm... Prędzej był raczej przeciętny.
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚN.-30 g płatków cheerios wielozbożowych zalanych jogurtem serduszko truskawkowym ŚN2- grahamka 60g z serkiem president i pomidorem potem batonik nestle ciniminis OB-makaron z serem półtłustym, cukrem i serkiem homogenizowanym waniliowym Pod-lód rożek koral toffi <3 Kol-pewnie grahamka z presidentem/wędliną drobiową potem może coś jeszcze wpadnie, nie wiem dokładnie. PROSZĘ O OCENY
|
|
|
|
#630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A menu fajne ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Szaleństwo, doprawdy. 

) kawałek drożdżówki z maki pszennej z kruszonką i rodzynkami, serek sojowy o samku waniliowym
), 2 spore marchewki

Rewelacyjnie
); inka z mlekiem i duża kostka czekolady (widział kto, żeby cała czekolada składała się jedynie z 10 kostek?