Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 14:33   #601
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Dziewczyny, coraz bardziej przekonuję się na własnej skórze, że jedzenie "zdrowych" rzeczy nawet w pewnym nadmiarze nie powoduje tycia.
Kolejny tydzień spod znaku "P" za mną, a waga pokazała... 100g więcej! Szaleństwo, doprawdy.
Fajnie jeść każdego dnia 2400-2800kcal (dotychczasowe zapotrzebowanie plasowało się na poziomie ~1800kcal), garściami szamać orzechy i łyżkami masło orzechowe i przytyć w ciągu ponad 2,5 tygodnia ledwie 1,5kg.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-05-29 o 15:19
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:41   #602
Ervisha
Zakorzenienie

aniele a jaki ruch????

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:58   #603
blissful
Raczkowanie

wyszła mi dzisiaj taka luźniejsza R:

I: duży (nie przesadzam) kawałek drożdżówki z maki pszennej z kruszonką i rodzynkami, serek sojowy o samku waniliowym
II: miseczka truskawek, jogurt naturalny
III: filet z kurczaka samżony bez tłuszczu, brazowy ryż z curry, surówka z sałaty lodowej, pomidora i rzodkiewek
IV: twarożek domowy i mix orzechów laskowych, migdałów i nerkowców

czekam na komentarz
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:04   #604
nikol12
Rozeznanie

U :
śniadanie : owsianka z 5 porządnych łych pł. ) z jabłkiem, cynamonem, jogurtem nat., kubek cappucino
II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem, żółtym serem wędliną, ogórkiem, pomidorem, jabłko
Obiad : micha gęstej zupy ogórkowej, 2 paróweczki cielęce z ketchupem ( wiem, wiem ale mialam ochotę ), 2 spore marchewki
Podwieczorek : planuję duży kawał domowej drożdżówy , kubek budyniu wiśniowego
Kolacja : będzie miseczka rzodkiewek, kromka razowca z sałatą, pomidorem, ogórkiem, , 100g chudego twarogu

Do ocenki
Stary 2012-05-29, 15:27   #605
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
aniele a jaki ruch????
ZEROWY! Jeśli jestem na uczelni (3razy w tygodniu), to mój ruch to tylko dojście na pociąg (po 15 minut marszem w jedną stronę), dojście z pociągu na uczelnię (10 minut) i przemieszczanie się po wydziale + ewentualnie szybkie zrobienie zakupów jak już jestem w Katowicach (czyli zazwyczaj raz w tygodniu, koło godzinki). I to wszystko. Na zajęciach siedzę, w pociągu siedzę, potem w domu po powrocie siedzę i pozostałe całe 4 dni SIEDZĘ przed komputerem wykonując ostatnie poprawki pracy licencjackiej. Przez tycie zrezygnowałam z ćwiczeń, bo musiałabym zjadać jeszcze z 500 dodatkowych kcal, a to już fizycznie niemożliwe!

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
U :
śniadanie : owsianka z 5 porządnych łych pł. ) z jabłkiem, cynamonem, jogurtem nat., kubek cappucino
II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem, żółtym serem wędliną, ogórkiem, pomidorem, jabłko
Obiad : micha gęstej zupy ogórkowej, 2 paróweczki cielęce z ketchupem ( wiem, wiem ale mialam ochotę ), 2 spore marchewki
Podwieczorek : planuję duży kawał domowej drożdżówy , kubek budyniu wiśniowego
Kolacja : będzie miseczka rzodkiewek, kromka razowca z sałatą, pomidorem, ogórkiem, , 100g chudego twarogu

Do ocenki
Fajnie, o ile nie ma dodatkowo godziny joggingu i rolek.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-05-29, 15:32   #606
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
ZEROWY! Jeśli jestem na uczelni (3razy w tygodniu), to mój ruch to tylko dojście na pociąg (po 15 minut marszem w jedną stronę), dojście z pociągu na uczelnię (10 minut) i przemieszczanie się po wydziale + ewentualnie szybkie zrobienie zakupów jak już jestem w Katowicach (czyli zazwyczaj raz w tygodniu, koło godzinki). I to wszystko. Na zajęciach siedzę, w pociągu siedzę, potem w domu po powrocie siedzę i pozostałe całe 4 dni SIEDZĘ przed komputerem wykonując ostatnie poprawki pracy licencjackiej. Przez tycie zrezygnowałam z ćwiczeń, bo musiałabym zjadać jeszcze z 500 dodatkowych kcal, a to już fizycznie niemożliwe!

No i masz dobry metabolizm

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość

I: duży (nie przesadzam) kawałek drożdżówki z maki pszennej z kruszonką i rodzynkami, serek sojowy o samku waniliowym jak smakuje taki serek ?
III: filet z kurczaka samżony bez tłuszczu, brazowy ryż z curry, surówka z sałaty lodowej, pomidora i rzodkiewek

czekam na komentarz
I to tyle dzisiaj??? Nie jesteś głodna ? Wiem ze to R ale nie można chodzić głodnym

Stary 2012-05-29, 15:37   #607
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

nie dzisiejszy ruch to tylko spacer z psem i wieczorem pokręcę troszkę hula hop
Stary 2012-05-29, 15:51   #608
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:

I: duży (nie przesadzam) kawałek drożdżówki z maki pszennej z kruszonką i rodzynkami, serek sojowy o samku waniliowym

czekam na komentarz
Jedynie sniadanie luzne, reszta ladnie tylko do 2 posilku az sie prosi o lepsze bialeczko niz jogurt Nigdy nie jadlam serkow sojowych, jak smakuja?

Dzisiejsze uuuU jak uuupal :

I: pelnoziarniste pancakes z teflonu, z borowkami (rowniez w srodku) i serkiem homo naturalnym.
II: dwie kromki grahamu: jedna z salata i pasta jajeczna (jajka, odrobina twarogu, jogurt i musztarda); druga z bieluchem, dwoma plastrami indyka wedzonego, pomidorem i salata.
Big Milk
III: weganskie tagine z ciecierzycy i groszku, porcja (50g) makaronu zytniego.
jablko, marchewka
V: kromka grahamu w formie tosta z pasta jajeczna, troche twarogu z warzywami.

Dzis dlugi spacer, 2x35 min szybkiego marszu i wieczorem Shred.
Bede wdzieczna za uwagi
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:56   #609
blissful
Raczkowanie

Cytat:
No i masz dobry metabolizm

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

I to tyle dzisiaj??? Nie jesteś głodna ? Wiem ze to R ale nie można chodzić głodnym
No tyle. Nie jestem głodna, teraz jestem po obiedzie, potem jeszcze zjem ten twarożek i orzechy. A serek jest przepyszny, uwielbiam go naprawdę! Smakuje trochę jak budyń waniliowy, tylko że nie ma takiej ciężkiej konsystencji i jest taki delikatny w smaku. Są jeszcze o smaku gorzkiej i zwykłej czekolady. Też pyszne. Jedno opakowanie ma około 100kcal i nie takie najgorsze wartości odżywcze. Zdecydowanie polecam, jak jeszcze go nie jadłaś to nawet się nie zastanawiaj.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Jedynie sniadanie luzne, reszta ladnie tylko do 2 posilku az sie prosi o lepsze bialeczko niz jogurt Nigdy nie jadlam serkow sojowych, jak smakuja?

Dzisiejsze uuuU jak uuupal :

I: pelnoziarniste pancakes z teflonu, z borowkami (rowniez w srodku) i serkiem homo naturalnym.
II: dwie kromki grahamu: jedna z salata i pasta jajeczna (jajka, odrobina twarogu, jogurt i musztarda); druga z bieluchem, dwoma plastrami indyka wedzonego, pomidorem i salata.
Big Milk
jablko, marchewka

Bede wdzieczna za uwagi
A dziękuję bardzo. Wiem, że mogło być coś lepszego, ale dawno nie jadłam jogurtu. A co do serka to j.w.
Twoje dzisiejsze menu bardzo apetyczne i widzę w końcu masz węgle na kolację. I zrobiłaś mi ochotę na borówki!

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-29 o 15:57
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:58   #610
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
P
I Mocno kakaowa owsianka z truskawkami, blanszowanymi migdałami, jogurtem naturalnym z cukrem i wanilią

II 3 kromki chleba graham z masłem, polędwicą drobiową, żółtym serem/camembertem, pomidorem, ogórkiem konserwowym i jajkiem; jabłko

III Makaron graham z kawałkami kurczaka, pieczarkami i domowym dyniowo-bazyliowym pesto

IV Pseudo-posiłek, czyli wszystkiego po trochu (bo na nic konkretnego nie miałam ochoty): chochla rosołu z lanymi kluskami, miseczka lodów orzechowo-waniliowych z kawałkami arbuza, kleksem jogurtu greckiego i prażonymi wiórkami kokosa, kawałeczek biszkoptu z zasmażanymi jabłkami i kokosem, 2 kostki czekolady i inka karmelowa z mlekiem
chrupane marchewki. Co za mix...

V Jajecznica z 2 dużych jaj na maśle z polędwicą drobiową, pszenna bułka, sałatka z lodowej sałaty, pomidorów, ogórka, zielonych oliwek z dressingiem musztardowym (musztarda, miód, jogurt, olej z pestek słonecznika, tymianek, pieprz cayenne).

Dziś niestety nie zdążyłam się zważyć, także jutro zdam relację co i jak.
Aż z ciekawości prześledziłam Twoje Pe. Serio musisz mieć dobry metabolizm... Może wprowadź odżywki, jakieś słodkości?
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:59   #611
Ily
Raczkowanie

Dzisiejsza eRka , podobna do ostatniej no ale coz

Ś "Ciemna" bułka , przekrojona na 2cz. masło , sałata , i jedna z jajkiem i szczypiorkiem a druga z ogórkiem i szczypiorkiem i szynka drobiową + sól

II Ś Duże jabłko + troszku słonecznika łuskanego.

O kawałeczki piersi z kurczaka na parze + kasza jęczmienna z warzywami.

K Ciemna kromka z masłem i szczypiorkiem + sól i jajko sadzone na oliwie z oliwek . (ok godz 19.00)

i jak ? bede chudła ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:01   #612
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
A dziękuję bardzo. Wiem, że mogło być coś lepszego, ale dawno nie jadłam jogurtu. A co do serka to j.w.
Twoje dzisiejsze menu bardzo apetyczne i widzę w końcu masz węgle na kolację. I zrobiłaś mi ochotę na borówki!
Serek w takim razie niedlugo wyprobuje, skoro polecasz Wegle sa, bo postanowilam je jadac gdy cwicze wieczorem. Borowki byly pyszne Dzieki
Stary 2012-05-29, 16:03   #613
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:

czekam na komentarz
moglabys pokazac zdj tego serka?
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:13   #614
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
No tyle. Nie jestem głodna, teraz jestem po obiedzie, potem jeszcze zjem ten twarożek i orzechy. A serek jest przepyszny, uwielbiam go naprawdę! Smakuje trochę jak budyń waniliowy, tylko że nie ma takiej ciężkiej konsystencji i jest taki delikatny w smaku. Są jeszcze o smaku gorzkiej i zwykłej czekolady. Też pyszne. Jedno opakowanie ma około 100kcal i nie takie najgorsze wartości odżywcze. Zdecydowanie polecam, jak jeszcze go nie jadłaś to nawet się nie zastanawiaj.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

A gdzie kupiłaś i jak to wygląda? Apro Soya ? (czy coś podobnego)

Moje U

I serek wiejski z saszetką musli Activita żurawina, jabłko & malina, 2 kiwi, kostką Milki Triolade, poduszeczkami owsianymi

II 2 grube kawałki rolady truskawkowej w białej czekoladzie

III duża tortilla z serkiem naturalnym, orzechami, czereśniami i sosem czekoladowym

IV brązowy ryż z warzywami i sosem jogurtowym (micha 0,6l)
lód Novita śmietankowo-limonkowy

V dużo czereśni jedzony prosto z drzewa(dosłown ie siedziałam na drabinie 20 minut i zrywałam garściami czereśnie/mam po bracie że jak zaczynam jeść czereśnie czy truskawki to jem, jem aż poczuje ciężar w żołądku a żołądek to mam chyba sporych gabarytów zwłaszcza do takich pyszności. nie dla mnie odmierzanie na miseczki):slin a:

VI chyba 3 kromki żytniego z sałatą, serem topionym w plastrach z pieczarkami (wiem syf, ale mi smakuje), łososiem wędzonym, pomidorem

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nikoletta17 Pokaż wiadomość
moglabys pokazac zdj tego serka?
A co i ten serek będziesz dzielić na łyzęczki (przepraszam ale musiałam)

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-29 o 16:13
Stary 2012-05-29, 16:21   #615
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Moje U

I serek wiejski z saszetką musli Activita żurawina, jabłko & malina, 2 kiwi, kostką Milki Triolade, poduszeczkami owsianymi

II 2 grube kawałki rolady truskawkowej w białej czekoladzie

III duża tortilla z serkiem naturalnym, orzechami, czereśniami i sosem czekoladowym

IV brązowy ryż z warzywami i sosem jogurtowym (micha 0,6l)
lód Novita śmietankowo-limonkowy

V dużo czereśni jedzony prosto z drzewa(dosłown ie siedziałam na drabinie 20 minut i zrywałam garściami czereśnie/mam po bracie że jak zaczynam jeść czereśnie czy truskawki to jem, jem aż poczuje ciężar w żołądku a żołądek to mam chyba sporych gabarytów zwłaszcza do takich pyszności. nie dla mnie odmierzanie na miseczki):slin a:

VI chyba 3 kromki żytniego z sałatą, serem topionym w plastrach z pieczarkami (wiem syf, ale mi smakuje), łososiem wędzonym, pomidorem
czereeeeeeesnie Pysznie u Ciebie dzis
Stary 2012-05-29, 16:38   #616
Poa alpina
Zadomowienie

U (śniadanie i obiad baaardzo treściwe)

Śniadanie 7:30
* owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z truskawkami, 2 łyżkami serka homogenizowanego, kakao naturalnym, orzechami włoskimi i zbożowymi poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym

Obiad 12:30
* 2 talerze zupy z botwinki z marchwią i pietruszką, z mięsem z udka kurczaka
* jajo sadzone i młode ziemniaki

Podwieczorek 16:30 (do kawy)
* deser panna cotta z sosem adwokatowym 120g
* malutkie jabłko

Kolacja (pewnie po 21:00)
* 2 wafle ryżowe wieloziarniste z szynką, żółtym serem, pomidorem i sałatą

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-05-29 o 16:40
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:48   #617
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
czereeeeeeesnie Pysznie u Ciebie dzis
dzęki chyba przesadziłam z czereśniami

Stary 2012-05-29, 17:08   #618
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Witam po dość długiej nieobecności

Moje U (na tej ilości waga stoi) :

śniadanie: bułka z dynią (chyba 80g): połowa z masłem i serkiem Philadelfia z milką, połowa z turkiem paprykowym, sałatą, kiełbasą krakowską, pomidorem, musztardą francuską, koperkiem, kawa z cukrem i śmietanką

Grand ajerkoniakowy i jabłko

obiad: naleśnik meksykański z frankfuterką (gruby pszenny naleśnik z przecierem pomidorowym, koprem, kukurydzą, oliwkami czarnymi, parmezanem) z sosem śmietanowo-paprykowym
pasek czekolady

zupa pomidorowa zabielana z dużą ilością makaronu

kolacja: jajecznica z 2 jaj na maśle ze szczypiorkiem, kromka chleba orkiszowego z Almette chrzanowym, szynką drobiową, sałatą i pomidorem

biała czekolada do picia na mleku, jabłko

proszę o ocenę

pozdrawiam
Jak miło Cię widzieć! I to jeszcze z takim jadłospisem

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:11   #619
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
A co i ten serek będziesz dzielić na łyzęczki (przepraszam ale musiałam)
skoro cały ma 100 kcal, to akurat będzie na cztery podwieczorki
ja też przepraszam

Ale żeby nie było tak całkiem zmiany tematu;
P (5miesiąc);
I.bycza micha kaszy mannny na mleku z bananem, truskawkami, orzechami nerkowca i laskowymi, wiórkami kokosowymi i groszkami czekoladowymi;
II.(szkoła, jeszcze trzy dni i pakuję się do łóżka do końca ciąży)
dwa podwójne tosty z masłem, serem, pieczarkami, cebulą, papryką,
potem po kilku lekcjach; jogurt pitny jakiś dobry, paszteciki(?) ze szpinakiem chyba z ciasta francuskiego i duży snikers wiem że syf, ale byłam po sprawdzianie i chciałam kawy i przyjaciółka mi kupiła batona
III. Halibut smażony w panierce w ziołacc, na szparagach z gnocchi ziemniaczanymi podanymi z oliwą z oliwek, tartym parmezanem, solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem; sałatka jakaś wielowarzywna (mnie nie pytać, to mój nażeczony, ja się tylko dowiedziałam jak się nazywa to przepyszne cudo które jem)
IV.a kolację robię ja; naleśniki z kurczakiem, cukinią, papryką pomidorami, mozzarellą, bazylią, ziołami i pieprzem; na deser (już siedzą w piekarniku i rosną) Migdałowe muffinki z rabarbarem i kruszonką

do tego woda, suplementy, sok jednodniowy, spacer 1h,

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2012-05-29 o 17:12
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:18   #620
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
skoro cały ma 100 kcal, to akurat będzie na cztery podwieczorki albo i cały tydzień
ja też przepraszam

P (5miesiąc);
I.bycza micha kaszy mannny na mleku z bananem, truskawkami, orzechami nerkowca i laskowymi, wiórkami kokosowymi i groszkami czekoladowymi;
potem po kilku lekcjach; jogurt pitny jakiś dobry, paszteciki(?) ze szpinakiem chyba z ciasta francuskiego i duży snikers wiem że syf, ale byłam po sprawdzianie i chciałam kawy i przyjaciółka mi kupiła batona oj syf... wszystko jest dla ludzi takie batony też
III. Halibut smażony w panierce w ziołacc, na szparagach z gnocchi ziemniaczanymi podanymi z oliwą z oliwek, tartym parmezanem, solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem; sałatka jakaś wielowarzywna (mnie nie pytać, to mój nażeczony, ja się tylko dowiedziałam jak się nazywa to przepyszne cudo które jem)
IV.a kolację robię ja; naleśniki z kurczakiem, cukinią, papryką pomidorami, mozzarellą, bazylią, ziołami i pieprzem; na deser (już siedzą w piekarniku i rosną) Migdałowe muffinki z rabarbarem i kruszonką

Rewelacyjnie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka ?

Stary 2012-05-29, 17:22   #621
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Rewelacyjnie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka ?
postanowiłam że nie chcę wiedzieć wcześniej

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:24   #622
Milka1224
Rozeznanie

U

I jogurt naturalny z musli, czeko-śliwką (suszone śliwki rozparzone z kakao naturalnym i do lodówki na noc ) i bananem

II bułka zytnia z zurawiną z grubym plastrem pieczeni z indyka, kiełkami mung i oliwkami
jabłko

III - ogórkowa z kaszą
-duża porcja pelnoziarnistego makaronu z ricottą, tunczykiem i ziołami, brukselka

IV grzanki z twarożkiem i domowym masłem orzechowym
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 17:30   #623
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
postanowiłam że nie chcę wiedzieć wcześniej
niespodzianka ? Ale wiesz chociaż czy jedno czy dwoje ?

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I jogurt naturalny z musli, czeko-śliwką (suszone śliwki rozparzone z kakao naturalnym i do lodówki na noc ) i bananem a jakieś płatki były ? I skąd taki pomysł ?

II bułka zytnia z zurawiną z grubym plastrem pieczeni z indyka, kiełkami mung i oliwkami bułkę sama piekłaś ?
jabłko

III - ogórkowa z kaszą z kaszą? Pierwszy raz słyszę
-duża porcja pelnoziarnistego makaronu z ricottą, tunczykiem i ziołami, brukselka

Fajnie i bardzo smacznie tylko tych grzanek to torszke zjedz ;D

Stary 2012-05-29, 17:38   #624
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
ja też przepraszam

P (5miesiąc);
potem po kilku lekcjach; jogurt pitny jakiś dobry, paszteciki(?) ze szpinakiem chyba z ciasta francuskiego i duży snikers wiem że syf, ale byłam po sprawdzianie i chciałam kawy i przyjaciółka mi kupiła batona

Przecudownie jest, zdrowo, smacznie i widzę ,że o bobaska i o siebie dbasz bo jest wszystko co trzeba
Napisz mi PW, co tam, jak tam u Ciebie?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 18:11   #625
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:
ja też przepraszam
dla waszej wiadomości-już nie dzielę,a szkoda,ze sadzicie kogos po kilku postach
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 18:18   #626
lexie42
Zakorzenienie

dziewczyny mogę prosić o ocenę mojej Rki?
I woda z sokiem z cytryny na czczo, potem banan i ćwiczenia
II dwie kromki żytniego chleba, odrobina masła, liście sałaty, 2 plasterki drobiowej szynki, pomidor i jajko
III pierś z kurczaka duszona z pieczarkami, cukinią i odrobiną papryki, niecałe pół woreczka kaszy jęczmiennej
IV truskawki zmiksowane z niecałym jogurtem naturalnym
V serek wiejski z pomidorem, kromka żytniego chleba
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 18:32   #627
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
dzęki chyba przesadziłam z czereśniami
Nie da sie przesadzic z czeresniami

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I jogurt naturalny z musli, czeko-śliwką (suszone śliwki rozparzone z kakao naturalnym i do lodówki na noc ) i bananem

II bułka zytnia z zurawiną z grubym plastrem pieczeni z indyka, kiełkami mung i oliwkami
jabłko

III - ogórkowa z kaszą

Super jak zwykle (oprocz brukselki ) ale czeko-sliwka mnie rozwalila

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
dziewczyny mogę prosić o ocenę mojej Rki?
I woda z sokiem z cytryny na czczo, potem banan i ćwiczenia
II dwie kromki żytniego chleba, odrobina masła, liście sałaty, 2 plasterki drobiowej szynki, pomidor i jajko
III pierś z kurczaka duszona z pieczarkami, cukinią i odrobiną papryki, niecałe pół woreczka kaszy jęczmiennej
IV truskawki zmiksowane z niecałym jogurtem naturalnym
V serek wiejski z pomidorem, kromka żytniego chleba
Jesli chudniesz jedzac wegle wieczorem to ok, w sumie, tylko niezbyt jestem przekonana do cwiczen po samym bananie.

I moje uuu
Big Milk
jablko, marchewka

Bede wdzieczna za uwagi
Stary 2012-05-29, 18:33   #628
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

P (nareszcie odespałam weekendowe Juwenalia... )
I 3 duże pełnoziarniste naleśniki: 1 z twarożkiem i czekoladą, 2 z twarożkiem, skórką otartą z cytryny, rodzynkami, cukrem i aromatem waniliowym, 3 z twarożkiem i dżemem jeżynowym; inka karmelowa z mlekiem

II
Ziemniaki z koperkiem, wątróbka z cebulką, surówka, tarte buraczki z chrzanem
deser: lody orzechowe w rożku z poszatkowanymi i podprażonymi fistaszkami

III
Owsiane bananowe scramble podane z jogurtem greckim, domowym masłem kokosowym i górą świeżych truskawek (nareszcie! ); inka z mlekiem i duża kostka czekolady (widział kto, żeby cała czekolada składała się jedynie z 10 kostek? )

IV
Faza na kanapki trwa , więęęc: chleb graham z ziarnami (2 lub 3 podłużne kromki ze środka dużego bochenka) z masłem, polędwicą drobiową/swojską wędzoną szynką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem/ogórkiem zielonym/konserwowym/papryką, udekorowane sosem chrzanowym/majonezem/ketchupem, koktajl ze świeżych warzyw.

Sherrie- z tego wynika, że na P rozkręcił mi się metabolizm... Prędzej był raczej przeciętny.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-05-29, 19:20   #629
ciemna_noc
Raczkowanie

Dzisiejsze U:
ŚN.-30 g płatków cheerios wielozbożowych zalanych jogurtem serduszko truskawkowym
ŚN2- grahamka 60g z serkiem president i pomidorem
potem batonik nestle ciniminis
OB-makaron z serem półtłustym, cukrem i serkiem homogenizowanym waniliowym
Pod-lód rożek koral toffi <3
Kol-pewnie grahamka z presidentem/wędliną drobiową
potem może coś jeszcze wpadnie, nie wiem dokładnie.

PROSZĘ O OCENY
ciemna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 19:22   #630
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikoletta17 Pokaż wiadomość
dla waszej wiadomości-już nie dzielę,a szkoda,ze sadzicie kogos po kilku postach
Kilku???? Ty nas nimi zawalałaś

Cytat:
Nie da sie przesadzic z czeresniami

Super jak zwykle (oprocz brukselki ) ale czeko-sliwka mnie rozwalila

Jesli chudniesz jedzac wegle wieczorem to ok, w sumie, tylko niezbyt jestem przekonana do cwiczen po samym bananie.

I moje uuu
Big Milk
jablko, marchewka

Bede wdzieczna za uwagi
Chyba masz racja zwłaszcza jak ktoś je lubi i ma je w swoim ogrodzie

A menu fajne

Cytat:
P (nareszcie odespałam weekendowe Juwenalia... )
I 3 duże pełnoziarniste naleśniki: 1 z twarożkiem i czekoladą, 2 z twarożkiem, skórką otartą z cytryny, rodzynkami, cukrem i aromatem waniliowym, 3 z twarożkiem i dżemem jeżynowym; inka karmelowa z mlekiem szalejesz z naleśnikami

II
Ziemniaki z koperkiem, wątróbka z cebulką, surówka, tarte buraczki z chrzanem
deser: lody orzechowe w rożku z poszatkowanymi i podprażonymi fistaszkami z maszyny lub ze sklepu ?

III
Owsiane bananowe scramble podane z jogurtem greckim, domowym masłem kokosowym i górą świeżych truskawek (nareszcie! ); inka z mlekiem i duża kostka czekolady (widział kto, żeby cała czekolada składała się jedynie z 10 kostek? ) ja widziałam tylko nie z 10 a chyba 15 ( to była Milka Triolade jedna kostka waży tyle co caly pasek zwykłej)

IV
Faza na kanapki trwa , więęęc: chleb graham z ziarnami (2 lub 3 podłużne kromki ze środka dużego bochenka) z masłem, polędwicą drobiową/swojską wędzoną szynką, serem żółtym, jajkiem, pomidorem/ogórkiem zielonym/konserwowym/papryką, udekorowane sosem chrzanowym/majonezem/ketchupem, koktajl ze świeżych warzyw. też mam ochote ostatnio na jakieś fajne kanapki

Sherrie- z tego wynika, że na P rozkręcił mi się metabolizm... Prędzej był raczej przeciętny.
wzorowe P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości