|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
patik, jak dobrze że już po wszystkim
w domku nadrobicie zaległośći podłogowo-zabawkowe i szybko zapomnicie o tej przykrej historii ja ci klikam zawzięcie, szczególnie dzisiaj bo więcej jestem przy kompie
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Przygarniecie Kropka?
Ja jak zwykle wpadam na chwilę, dać znać że żyję ![]() Cześć! U nas w sumie wszystko dobrze, choć jest na co ponarzekac i o co się pomartwić, jak to życie. Bilans plusów i minusów: + Zosia stawia pierwsze "raczki", codziennie pokazuje coś nowego, jest milusińska, nie pozostaje w tyle w rozwoju i w ogóle cud, miód i orzeszki + mamy nianię - Tż nie zdał egzaminu - która kciuków nie trzymała ? (ale za to mam męża w domu )- Tż babcia złamała nogę i chyba do końca życia będzie leżała w łózku ![]() Jacieee - telefon kupiony, Tż zadowolony Idę looknę choć na ostatnią stronę ![]() Wiadomo co u Pieleszki i Hani? |
|
|
|
#1623 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my jemy chlebek z szynką, powidłami, konfiturą, grysik, bułeczkę.. Cytat:
Cytat:
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
cześć wodaqua
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
marysia wygrala z nestle dres - zapomnialam sie pochwalic
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku, Skira, dziękuję
![]() eveewe za tatęgratulacje! Patik, fajnie że jesteście w domu pewnie że przygarniemy ![]() Przykro mi z powodu babci ![]() gratulacje!
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik jesteś!!!
dla Sary!Wodaqua ja trzymałam, szkoda że mężowi nie poszło ![]() Kolina dla Dawida!My pół dnia byliśmy na Dniu Dziecka (mamy i taty) w przedszkolu. Fajnie było. Kuba szalał ze "swoją dziewczyną" . Nas olał, po co mu rodzice jak ma swoją Anitę .---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Ale spadłam w rankingu
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
aania 20
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa gazetka rossmana http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...2-rossmann.pdf dużo fajnych promocji dla dzieci
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mi już śpi 2,5 h, odsypia biedulka
Justyna właśnie widzę że spadłaś, a byłaś w okoliciach 5go. Ale nie martw się, po zakończeniu konkursu tak naprawę dowiesz się które miejsce Ci przypadnie, a nóż widelec będziesz w 10 tce, bo osoby z pierwszych miejsc kombinują i je wywalą. Obejrzałam zdjęcia z ostatnich dni Tymek na półce, Marysia w łóżeczku, Dawid na huśtawce, Antoś w mietku : Love I filmiki: Julka słodki blondas, zasuwa jak fryga na czworaka ![]() Mamad nie możesz się ewakuować z forum ![]() Rozumiem że sytacja Cię przerosła ale trzeba coś z nią może robić a nie zostawić tak jak jest?Boję się że wpadniesz w głęboką depresję i zamkniesz się w skorupie. Mam nadzieję że masz kogoś bliskiego, przyjaciółkę z którą możesz pogadać o tym ![]() Marina próbujcie szukać mieszkania do wynajęcia, myślę że coś się trafi, wakacyjny okres temu sprzyja kiedy nie ma uczniów/ studentów. Ile macie teraz pokoi? i co to odstępne? dużo płacicie imo.. może mniejsze mieszkanie z jedym pokojem, kawalerka? strych u teściów raczej odpada... Mam nadzieję że skończą się wasze problemy finansowe. Więcej nie pamiętam. A. Madziulka ja bym już panikowała przy takiej gorączce, idź do lekarza dla spokojności, ale znając służbę zdrowia z Waszych opisów pewnie zleją sprawę ![]() Evvee tak mi przykro z powodu taty... ![]() Ja dzisiaj pierwsza noc po szpitalu w domu a tż mi wyjeżdża ![]() w trasę.
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Boshe dziewczyny właśnie wpadły mi w ręce wyniki moczu sary który jej robiliśmy kontrolnie na początku maja... zerknęłam wtedy na szybko i stwierdziłam wszystko ok,
teraz patrzę i na samym dole flora bakteryjna-- dośc liczne. Jak mogłam to przeoczyć, co za mnie za matka Wyć mi się chce.
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
patik, a doktor to widział?
sama interpretowałaś? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- mam focha klikałam wam w tym konkursie i mnie wywaliło, jak przeładowałam stronę i kliknęłam ponownie to mi wyskoczyło info: "braki w wykształceniu informatycznym czy próbujesz nas oszukać, zapisaliśmy twoje ip" co za tekst bezczelny obraziłam się <barrrrrdzo obrażona>, gdzie jest ksiązka skarg i zażaleń???
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie konsultowałam.
Badanie zawsze robimy w luxmedzie, z boku obok wyniku są podane normy., przejrzyście. Wszystkie inne parametry były bez zarzutu, wyników nie drukowałam i na kompie patrzyłam, musiałam przeoczyć, bo flora bakteryjna to parametr podawany na samym dole, szybko oglądałam...aj teraz to sobie mogę gadać. Popij wodą Sarcia mi śpi 3,5 h...muszę ją zaraz obudzić na antybiotyk. Na noc już poszła? tak się rozregulowała a tym szpitalu...
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-29 o 20:03 |
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik bo po tyłku dostaniesz, nie jesteś lekarzem! nie musisz wszystkiego wiedzieć a teraz, to możesz sobie gdybać. Idź już od tego kompa odpocząć do wyra
![]() Kolina no nie, ubliżają Ci? Stronczkowi ostatnio też tak samo ubliżali
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki ja z doskoku ![]() Patik witaj w domu I u Pieleszki widzę super wieści My zalatani, nie mam czasu na nic, jeszcze mnie zaraz sterta prasowania czeka w sobotę kolejne wesele, tym razem idziemy bez glutów![]() Buziaki mamuśki
|
#1639 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dominik
Dobre wieści od Pieleszki Patik cieszę się ze już jesteście w domu A za nocleg w szpitalu liczą jak za pensjonat w gorach ![]() Cytat:
Cytat:
Swietnie na rynku są 2 fajne kąwiarne, a w jednej są booooooskie lody A Mi pasuje każdy dzień tygodnia, pracuje tylko na pól etatu więc po 14 jestem wolna Ale byłoby fajnie gdyby udało nam się potkac Cytat:
Ale zastanawiam się dać wkr ótce jajecznicę Cytat:
Zreszta Adaś przystojniak to musi czarownic Gratuluje udanej wizyty brumeczku Z kartka były małe komplikacje bo wysłałem jedna pisząc tylko brumiatko adres warszawa( miałam dopisać adres pózniej i przez nieuwagę wysłałem bez) więc w ostatni dzień poszukiwalam znaczka żeby wysłać jeszcze jedna karteczki ![]() Szkoda ze z wizyty u lekarza nic nie wynikneło Jednak kontras nieuniknionyzeby zbadać naczynia krwionośnych w głowie. A masz jakiś plan co do długości karmienia Tymka? Mi ostatnio przeszło przez myśl powoli odstawić Bo mój Milky potrafi jeść w nocy co 2 godziny Wiem ze to egiistyczne ale od 9 miesięcy nie przestałam nocy w całości A tak wogole to mega glut mi zwisa z nosa I gorączkę w nocy miałam ale jutro pewnie już będę zdrowa Zreszta muszę I proszę trzymać kciuki o 11 bo pierwszy raz będę pełnić nieznana mi do tej pory funkcje ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- A gdzie Kajoolek mój kochany
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobię kilka postów za co przepraszam
Pieleszka strasznie się cieszę,że już po i że tak szybko Hania do siebie dochodzi Ania super ,że wizyta i kontrola udana Patik za poprawę wyników i wyjście ze szpitala, zdrówka dla Was !Eve za tatę!!!!!!dla solenizantów i dla wszystkich zdolniachów za nowe umiejętność |
|
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Patik-Sarka Welcome home dziewczyny!!!Wyśpijcie sie dzisiaj bidulki
Telik super! To sie kuruj Oliweczka Kupiłam Ewikowi takie skafandry do jedzonka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/ plamy już nam nie straszne Co do plam!Brumek ten odplamiacz jest boski! Tż sie zdziwił, że 9zł za taką mikroskopijna buteleczke ale jest niesamowity Też już raz dałam Ewci jajecznice z jednego jajka-zjadła w sekunde ale jeszcze sie wzbraniam przed tym białkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() patik i monia spadaja |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
Witam i o zdrowie pytam
![]() Nadrobilam was i widze, ze i Marzenka i Telik i Aga sie stesknily :P TZ juz niestety pojechal Te 10 dni zlecialy zbyt szybko. Najpierw czlowiek ponownie musi sie przyzwyczaic do dodatkowego ludzia w domu, w srodku pobytu TZ mialam go dosyc, pod koniec bylo juz super a teraz znowu pusta i tesknota ![]() Szymek szalal za tata, codziennie rano budzil i od razu sie do niego tulil. Urodziny udały sie znakomicie. Brumek pytałas sie co robilismy, a wiec był oczywiscie tort, sernik z wisniami (mój ulubiony), salatke cezara i salatke z tortellini oraz pomidory z mozzarelą. Na ciepło był kurczak, leczo oraz zupa krem z pomidorów. To akurat wykombinował moj TZ. I wiecie jakie to było dobre. Do tej pory ta zupa mi się sni. Zrobiliśmy jeszcze taki chleb nadziewany masłem, serem i czosnkiem, zapiekany w piekarniku. Strasznie duzo jedzenia zostało. Szymek był kochany i bardzo grzeczny, dostał w prezencie dwa jezdziki, klocki duplo i samochody. Zadowolony z wszystkiego Aaa i wyciągnał rózaniec :P czyli kariera chyba ksiedza go czeka :PWrzuce wam fotki. Nadrobilam tez wizaz. Patiku nerwow sie najadlas, a co do wynikow, to przeciez ta flora bakteryjna mogla byc rowniez ze zlogo zbioru moczu. Pieleszko zdróka dla Hani ![]() Zanetko brawa dla Emi. Brumku byłaś u neurologa?? No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów i dzisiejszych i tych spoznionych. No i wszystkim Magdalenom, ktore dzisiaj obchodza imieniny rowniez
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która ma spacerówkę składaną? Chodzi mi o taką parasolkę.
Marina? |
|
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() można klikać dalej kajool, jak pieknie to przygotowaliście, fantastyczny pomysł z kieliszkami pod swieczki ![]() jedzonko takie pyszne, wyszło na pewno super ślicznie wyglądaliście tak patrzę na wasze torty i myślę sobie, że moja mama lubi piec i może by nam upiekła tort na roczek kiedyś wklejałyście tu linki jak zrobić taki tort, masy marcepanowe etc, przypomni któraś? bardzo proszę
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool Szymek jest śliczny. A tort aaaa fajny
![]() Sara sie wyspała, po 4 h obudziłam ją na leki, a teraz buszuje a ja oczy na zapałki. ![]() Tak się poprzestawiała, o tej porze zawsze spała od dawna. Mam nadzieję że od jutra jej przejdzie i wróci nasz stary schemat.
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Lili, my mamy parasolkę
|
#1647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Marina tez ma parasolke i ktoś jeszcze miał... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
tylko jest specjalny do plam po owocach i warzywach To klikam
|
|||
|
|
|
#1648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tort powleklam masa cukrowa. Biala zrobilam sama, kolorowe zamowilam na tortowni i dobrze, bo nie mialam czasu na bawienie sie za bardzo. Dwa dni robilam slonia, bo nie chcial sie trzymac, uszy mial za ciezkie i odpadaly. Musialam na wykalaczki je wziac :PCytat:
Biedna Sarcia
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brumek, ja się nie dziwię że Tymek podrywa, z takim spojrzeniem?
Zresztą, niech się chłopak wprawia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i kiedy przyjedzie ponownie? Zdjęcia super!!! Lili, ja mam parasolkę.
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Patik dobrze, że już w domku jesteście i Sara ma się lepiej. Teraz cieszy się spokojem, swoim łóżeczkiem i odsypia. Ty też korzystaj i wypocznij! I nie zadręczaj się teraz tymi poprzednimi wynikami!
Dla Emi kolejny piechurek w naszej gromadce![]() I Maja ślicznie tak czarująco te samodzielne kroczki stawia Madziulka jak u Was sytuacja?? byłas u lekarza z Szymkiem? kajool super, że impreza urodzinowa się udała! To teraz kiedy tż przyjeżdża? Aniu super, że wizyta kontrolna udana! Adaś to dzielny czaruś ![]() eve za tatę ![]() wodaqua przykro mi z powodu babci Więcej nie pamiętam... Witam, cały wieczór po zasnięciu małej ogarniałam domostwo, bo zarastam bajzelkiem!!! Nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje....przebiła się dziś w końcu górna jedynka, ale jej ryczenia nie ma końca!! Tzn. ryk jest wtedy kiedy oddalam sie od niej na metr! gdy próbuje posadzić ją w zabawkach to muszę szybko usiąśc też na dywanie i od razu ją zabawiać! Jak wyjdę do kuchni to oczywiście idzie ten mój piechurek na tych małych stópkach z grochami na polikach i wiesza mi się na nodze i gdyby umiała to jak małpka by się na niej uwiesiła i tak wisiała Przyszedł garnuszek i szału nie robi. Myślę, że zwykły sorter wywołał by podobne emocje, ale zganiam to też na te jej obecne humory, bo ogólnie wszystkie zabawki są be. czekam teraz na kolejkę z ikei, może to wywoła większy entuzjazm, choć wątpię. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

? (ale za to mam męża w domu 

dla kolejnego stacza 

. Też idę kawę zrobić - drugą!

12.06.2010
za tatę