|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
A czym będziesz się zajmować? Na 1/2 czyli 4h dziennie?
Jeśli chodzi o pępowinę, to powiem Ci z własnego doświadczenia, że jest mi coraz trudniej zostawiać Julcię...na początku było ok, a teraz coraz bardziej mi jest przykro Ją zostawiać. Pracuję już 3 miesiące od macierzyńskiego. Wiem, że Cię nie pocieszyłam...ale ja myślę, że jest to też wpływ ciąży, hormonów, tego że mam potrzebę opiekowania się kimś
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
ja tam moge do Oleśnicy dojechać, nie mam daleko
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- zaneta a jak robisz Emi jajecznice? bo zrobiłabym swojej ale nie jestem pewna jak - normalnie na masle podsmażasz? czy na parze? jakie przyprawy? |
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tata ma obok nas 2 pracownie-także do pracy bede miała 2 min |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Kobiety, ale dziś napisałyście
A ja nie mam czasu odpisywać.Dziękuję za kciuki Zbadała mnie dokładnie i skierowała na EEG, jako jedyne badanie, które jest bezpieczne. I jeśli wyjdzie ok, to się wstrzymamy i MR zrobimy dopiero jak skończę karmić. No a jeśli jakieś nieprawidłowości wyjdą, to trzeba będzie ten rezonans zrobić... No i wtedy też by mi dała skierowanie do poradni leczenia bólów głowy. Bo mówi, że tam mają też jakieś niekonwencjonalne metody, typu akupunktura, które można stosować przy karmieniu. Teliczku - jesteś boska, cudowna i jakbym była facetem, to tylko Ciebie i tylko z Tobą bym chciał!!! ![]() Wracając od lekarza znalazłam w skrzynce niespodziankę Dziś są urodziny mojej mamy i po południu jedziemy do niej posiedzieć troszkę. To cisto dlatego piekłam. Babka cytrynowa, bo ktoś pytał. Pierwszy raz robiłam, wyszła pyszna
|
#1597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Telik robimy najazd na Oleśnice!! ![]() |
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika robię zwykła jajecznicę na patelni nie daję masła,bo ona mi się sama ścina na teflonowej patelni dodaję ciut soli i daję Emilie np na kanapce z masłem, albo jej chlebek z masłem do ręki a między czasie daję jej jajecznice. Chętnie ją zjada kiedy widzi, że Ja też ją jem
|
|
|
|
#1599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co dostałaś od Telika? ![]() A moja mama, ma jutro urodziny ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Moja jak ją karmie, to wkłada rączki do buzi i wyciąga jedzenie
|
|||
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
ellika ja robię na parze: na garnek z gotującą wodą kładę głęboki talerz albo miseczkę, nakładam trochę masła albo oliwę z oliwek, wbijam jajko (teraz już całe, wcześniej tylko żółtko) i mieszam, mieszam, mieszam aż się zetnie
. I tyle, nawet bez soli jest smaczne
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Shirko i Oliweczko - odpowiadając na wasze pytanie, przez najbliższy miesiąc nie mam opieki dla Małej. Musimy łatać z mężem jak się da, a to urlopem, a to drugą zmianą, a to rodziną. Właśnie Mała śpi, więc ja zaraz zdalnie do pracy się zabieram. |
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
9-9.30 - 2 jogurty po 55 ml 12 - obiadek 190 g lub coś co ja ugotuję 15 - 16 - owoce 200 ml + biszkopty wkruszone 18-19 - kaszka na gęsto 180-200 ml 22-23 - mleko ( 150 ml,5 miarek ) w ciągu dnia przekąski takie jak chlebek, paluszki, chrupki kukurydziane, biszkopty, ew. jogurt naturalny też myślę nad dużą zmianą w menu Szymona ( przejście z dzieciowego jedzonka na to co my jemy ) Cytat:
na szczęście zjadł teraz obiadek 190 g jakoś powolutku, widać, że był już głodny, bo otwierał buźkę - to jego pierwsze jedzonko od wczoraj od 22...
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-05-29 o 13:18 Powód: literówka |
||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co opiekunka nawaliła? |
|
|
|
|
#1604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Antoś ![]() Cytat:
To wieczorkim liczę na jakieś fotki w większej ilości ![]() Cytat:
Cytat:
W sumie późno zaczęły wypadać, ale i tak mam już dość ![]() Cytat:
To bardzo dla Was użyteczne takie nauki ![]() 2. Ale numerek z niej Taka teściowa-księżniczka Ci się trafiła ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dominik jaciowy - sto lat!!!
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki- w 19t.c. to już na 100% poznam płeć prawda?
![]() Dominik buziaki ![]() Brumek-gdzie filmik z Tymciem wyjmujacym szczebelki? |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w między czasie np daję jej samą jajecznicę na widelcu do buzi i zjada, a ona się zajmuje jednoczenie tą swoją super rozdziabaną kanapką, czasem jej to co spadnie na nogi np to sobie też weźmie i zje. Ogólnie to co ma w rączce to samowolka robi z kanapką co chce i zjada ile chce.
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydałby się jakis wielki śliniak odrazu na ręce i nogi zakładany-jednym słowem kombinezon![]() A wogóle to od kiedy można dziecku dawać całe jajko? I też co 2 dzień? |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie mam pojęcia nie zaglądam w te różne schematy. |
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka na bank, to nie. Poznasz jak Ci się ładnie dziecię odsłoni
. Możesz do końca mieć niespodziankę jak się nie będzie chciało pokazać. Przeczucia jakieś ?
|
|
#1610 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj szybko znać!Cytat:
Ja faktycznie wszędzie go ze sobą ciągam, jak trzeba to i do lekarza. Dziś akurat mąż z nim został, ale nie było mnie wszystkiego 35 minut ![]() A tak to zakupy, inni lekarze, sprawy urzędowe, WSZYSTKO z nim I bardzo to lubię tak naprawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę błyskawicznie Hania dochodzi do siebie Cytat:
Teraz chyba mu to po prostu spowszedniało i znudziło się.Cytat:
![]() A ona chodzi cudnie ![]() Cytat:
![]() Kartkę pocztową ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Ale trzymam kciuki żeby się dzieć odsłonił dzisiaj ładnie Choć ja czuję dziewczynkę ![]() A o filmiku ze szczebelkami całkiem zapomniałam Może dziś wieczorem obrobię
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowie mamie nawaliło.
Brumek, a Ty nie byłaś dzisiaj u neurologa?? Doczytałam - juz wszystko wiem. Kiedy sie wybierasz na to eeg? Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2012-05-29 o 14:02 |
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Marina, zdrówka!
iustyna , dzięki za wieści od Pieleszki! Super! I z Patikiem chyba też dobrze ![]() zaneta88 , ![]() dla Emi za chodzenie!![]() na 100% to poznasz jak się urodzi no chyba że się tak fajnie ułoży że nie będzie wątpliwości Brumek, szkoda że niewiele się dowiedziałaś na wizycie Dziękujemy za kciuki! Wszystko jest ok ) więc nie ma żadnych powikłań, stwierdził że jest piękny Normalnie....będę tego lekarza wychwalać wszędzie gdzie się da ![]() Oczywiście moje dziecko nie mogło sobie darować i szczerzyło się do większości napotkanych kobiet
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-29 o 14:11 |
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z mamą? ![]() Cytat:
Tymek się chyba zaraził tą uwodzicielską manią od Adasia, bo od jakichś 2 tygodni szczerzy się i zaczepia każdą kobietą. W kolejce, na spacerze, w kasie - szcerzy się i czaruje
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
tak, jak bedzie wysypka to trzydniowka. ona zadnych innych dolegliwosci nie ma... spi od 11 z przerwa na karmienie
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ale ze swojej buzi czy twojej? moja czasem sprawdzic musi co aktualnie przeuwa i potem znowu to pakuj do buzi!
|
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
ale mam dziś marudne dziecko
![]() jestem wykończona
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dolaczam do grona wypadajcych wlosow - dramat a te co odrastaja strecza jak antenki Witam sie kolejne wiesci o tacie: Tata mial badania pod katem serca, czekamy na wynik, jesli wyjdzie ok wstawia zastawke i za jakis czas operacja na raka jamy ustnej bo juz cala zaatakowal (i po co te naswietlania i chemia??), jesli nie wstawia zastawki to mysle ze domyslacie sie co dalej. To tyle - moja panna staje ile wlezie nie chce siedziec i puszcza sie, ale krokow sie jeszcze nie nauczyla stawiac. dran maly. Znikam bo kumpela ma wpasc po pracy
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
eveewe, smutne to okropnie, oby wynik był pomyślny
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- czy ja już pisałam że moje dziecko znajduje w mig wszystkie słabe punkty mieszkania? slabo trzymające listwy już są podklejane, co się chwiało musialo zostać dokręcone etc mógłby pracować jako tester przed kupnem domu czy mieszkania ![]() i nowa umiejętność - raczkować zaczyna
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-29 o 15:43 Powód: literówka |
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
kolina
za raczkowaniemoja tez zna slabe punkty domu
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak Twoj katar? |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Boshe dziewczyny mówię Wam co za ulga wrócić. Troszkę podczytałam z kom, ale muszę wrócić bo nie mogłam się do końca połapać i zdjęć nie widziałam. (ale mi dziwnie się pisze na klawiaturze, po 5 niach można zapomnieć) ![]() Dziękuję za słowa wsparcia. Justyna I za to ze tak dzielnie trzymacie mnie w rankingu. Od dzisiaj ostro klikam ![]() Wasza obecność jest nieoceniona. Pieleszka mimo swojego kłopotu i pobytu w szpitalu dużo o Was myślałam, tak się cieszę ze wszystko idzie w dobrym kierunku i Hania tak szybko dochodzi do pełni sił Nie wyobrażam sobie jaki koszmar przeszłaś patrząc na Hanie podłączoną do tych kabelków i sprzętów.. Teściowa posprzątała mi w domu, zrobiła obiad i pranie W szoku jestem. Za to ja zostawiłam ją z Saritą i poszłam do ogrodu na czereśnie. ![]() Tyle chcę napisać, a nie wiem od czego zacząć. W skrócie dziewczyny pisały Wam co u nas. Szpital to kosmos, dramat dla mnie, nikomu nie życzę. Dzień dłużej i ja też wymagałabym hospializacji w wariatkowie. Do tego z kroplówką, bo mało jadłam i piłam, jak wyszłam na świeże to siły nie miałam, w głowie mi się kręciło. Mieliśmy salę jednoosobową, za łóżku buliłam 25 zł za dobę. Łazienka i kuchnia na korytarzu, nie mogłam opuścić pokoju na krok jak sara nie spała, gdy znikałam jej z oczu to był płacz. Ogólnie nie mogłam wychodzić z Sarą nigdzie nie spacerować żeby nie zarażać siebie i innych biegunką. Prawie całymi dniami przesiadywał u nas tż. Sara jest pokuta jak narkomanka. nóżki, rączki, wszędzie próbowały.. Po 2 dniach zdjęły jej wkucie i nie dało rady zrobić nowego, 4 pielęgniary próbowały i nic nie poszło. (I chyba dzieki temu jesteśmy wcześniej w domu.) Dostawała 2 dni zastrzyki, wyniki poprawiły sie już zasadzie na drugi dzień pobytu, usg też dobre wyszło. W niedzielę już zaczęłam im gadać żeby mnie wypisali do domu i leczenie nawet zastrzykami w domu, skoro wszystko gra, biegunka minęła i wyniki ok. Nie podobało im się to. Chcieli jej znowu robić wkucie ( mimo ze już wziela 3 zastrzyki to chcieli powrócić do dożylnego Wczoraj crp wyszło w normie, no i chyba poszli po rozum o głowy że dziecko zdrowe i mamy kończyć leczenie jeszcze 4 dni na antybiotyku doustnym i potem skontrolowac mocz. Ogolnie lekarze bardzo pomocni i mili, tylko wkurzało mnie ich gadanie. Najpierw dożylnie, potem zastrzyki, potem gadka że wypiszą, potem znowu każą robić wkucie, a potem jednak do domu i doustnie ![]() Co ja tam przeszłam...Sara tylko płakała. Na widok białego fartucha, przy ważeniu, osłuchiwaniu, jak leżała na stole i szukały żył... Tyle się biedna ocierpiała...a ja razem z nią. .za szybą dziecko płakało a Sara za nim. Tak mi jej było szkoda ![]() W dzień prawie nie spała,pobudki o 5 i ryk... Brakowało jej podłogi, domu... Pediatra mnie pochwaliła ze szybko wychwyciłam że coś nie gra i szybka reakcja i leczenie szybko dało pozytywne wyniki, ale i tak nie mogę sobie darować, że zbagatelizowałam śluz który już kilka dni wcześniej jej sie pojawiał i zaczerwienienie w okolicy cewki moczowej. Jestem tak przewrażliwiona po tym szpitalu, każdy niepokojący objaw będę kontrolować z lekarzem i od razu pobór moczu. Jej wyniki były tragiczne, białko, leukocyty, bakterie, ph, wszystkie parametery były złe. No i biegunka przez 2 dni. Dostawała 2 razy kroplówki Na szczęście utąpiła, bo trzeba by było zrobić jakimś cudem to wkucie. Zamierzali nas o piątku tak wogóle trzymać. Mi nie daje spokoju skąd jej się to gÓ*** przyplątało ![]() Sara nauczyła sie sama siadać w szpitalu i podciągać w łóżeczku troszeczę. Wiem, że Wasze dziecki już mają ten etap za sobą i niektóre już chodzą, ale dla mnie to radość W skrócie to tyle co u nas. Wieczorem wpadnę i nadrobię.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

A ja nie mam czasu odpisywać.

na szczęście zjadł teraz obiadek 190 g jakoś powolutku, widać, że był już głodny, bo otwierał buźkę - to jego pierwsze jedzonko od wczoraj od 22...
A Antoś
To bardzo dla Was użyteczne takie nauki 
Dawaj szybko znać!
biorąc pod uwagę to, że Maja je w nocy co najmniej dwa razy, nie wyobrażam sobie, żebym biegała do niej co godzinę, ściągała suknię i dawała cyca 
Może dziś wieczorem obrobię 
12.06.2010