Koty część IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 21:27   #3211
Siejusia
Zadomowienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

A Soni się ostatnio mruczenie popsuło coś .

No tak - wścieklizna .

Jak kot jest na smyczy a nie jest zaszczepiony na wściekliznę, to może się nią zarazić (będąc na smyczy koło mojej nogi)?
Tak tylko pytam, bo w sumie nie wychodzę często ani na długo z pannami a częściej wychodzi Sonia, która jest zaszczepiona na wściekliznę.

Szkoda...

Mówił że czasem pomimo wzmożonej czujności, kot może zostać zaatakowany przez jakiegoś bezdomniaka i wtedy dopiero będę miała kłopot, więc będzie nalegał na szczepienie Ancijomy.

Edytowane przez Siejusia
Czas edycji: 2012-05-29 o 21:28
Siejusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:39   #3212
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Dla sprostowania: piszę o tym, że nic nie grozi kotu szczepionemu, który wychodzi na spacer na smyczy. Monika też o tym pisze.

Cytat:
Nie piszę o kotach nieszczepionych ani upiornych sąsiadkach.

Ja cały czas myślałam, że piszemy o naszych kotach i potencjalnych zagrożeniach czyhających na nie na trawce podczas spacerku na metrowej smyczy.

Ale może to faktycznie była rozmowa o kotach wychodzących i/lub bezdomnych i/lub sąsiadów i tym podobnych - to jasne chyba, że całkiem możliwe, że wszystkie są zarobaczone i na coś chore , nie ma się nad czym rozpisywać w takim razie.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Mówił że czasem pomimo wzmożonej czujności, kot może zostać zaatakowany przez jakiegoś bezdomniaka i wtedy dopiero będę miała kłopot, więc będzie nalegał na szczepienie Ancijomy.
U mnie to mało prawdopodobne, żeby bezdomniak podleciał. Jak karmię to daję karmę u uciekam, nie mogę być bliżej jak 5m bo uciekną, a najlepiej, żebym nasypała i poszła.

Ja bym się bała jeszcze wściekłych myszek czy kretów, o ile to możliwe bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat .

Fajnie, że wet Ci tak doradza. Mój mówi, że doradzać nie może, przedstawia wszystkie za i przeciw, skutki uboczne, korzyści i zdecyduj się człowieku sam, on niczego nie narzuca, żadnej decyzji nie faworyzuje, do niczego nie przekonuje (jedynie jak byłam z Mrysią to dał do zrozumienia, że nie chce jej jeszcze usypiać i żeby jej dać jeszcze kilka dni).

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Szkoda...
Coś mniej mruczy ostatnio .

Nie ma czasu chyba, większość dnia spędza na szafie, na którą wskakuje z drapaka.

W ogóle ostatnio nie ma czasu na nic, je szybko (z ekstra miski, nic się nie wysypuje, kot się nie męczy, polecam dla D), mało śpi (o kilka h na dobę mniej!) tylko siedzi na szafie i stamtąd poluje na ptaki za oknem . Z podłogowego kota po skrzyżowaniu z drapakiem zrobił mi się kot sufitowy .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:40   #3213
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to mało prawdopodobne, żeby bezdomniak podleciał. Jak karmię to daję karmę u uciekam, nie mogę być bliżej jak 5m bo uciekną, a najlepiej, żebym nasypała i poszła.

Ja bym się bała jeszcze wściekłych myszek czy kretów, o ile to możliwe bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat .

Fajnie, że wet Ci tak doradza. Mój mówi, że doradzać nie może, przedstawia wszystkie za i przeciw, skutki uboczne, korzyści i zdecyduj się człowieku sam, on niczego nie narzuca, żadnej decyzji nie faworyzuje, do niczego nie przekonuje (jedynie jak byłam z Mrysią to dał do zrozumienia, że nie chce jej jeszcze usypiać i żeby jej dać jeszcze kilka dni).

U mnie bardzo prawdopodobne...

Jak masz na smyczy kotę, to nie zapoluje

Mój wet pod tym względem jest mega. Zawsze mówi jak postępuje ze swoimi kotami i ja później zgapiam
Stary 2012-05-29, 21:44   #3214
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Twoje koty były szczepione na białaczkę zanim wiedziałaś, że koteczek jest chory?
Nie najpierw zrobiliśmy test Gackowi, bo ciągle niedomagał. Wyszedł pozytywnie.
Potem sukcesywnie co miesiąc badaliśmy 1 kota i po wyniku negatywnym zaraz szczepiliśmy.
Po 3 miesiącach powtórzyliśmy test Gackowi i 2 też dał wynik pozytywny.

Jeśli chciałabym powtórzyć szczepienie to w czerwcu powinna być szczepiona Ela, w sierpniu - Arasz, a we wrześniu - Figa

Edytowane przez aga_tka_2
Czas edycji: 2012-05-29 o 21:50
aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:44   #3215
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Coś mniej mruczy ostatnio .

Nie ma czasu chyba, większość dnia spędza na szafie, na którą wskakuje z drapaka.

W ogóle ostatnio nie ma czasu na nic, je szybko (z ekstra miski, nic się nie wysypuje, kot się nie męczy, polecam dla D), mało śpi (o kilka h na dobę mniej!) tylko siedzi na szafie i stamtąd poluje na ptaki za oknem . Z podłogowego kota po skrzyżowaniu z drapakiem zrobił mi się kot sufitowy .
A mała jak traktor...

Daisy ma płaską miseczkę. Nie ma najmniejszego kłopotu z karmą. Wsuwa jak złoto Nawet z Ancijomaczej wyżera

Nie wyobrażam sobie Daisy na wysokościach
Stary 2012-05-29, 21:48   #3216
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Mój wet pod tym względem jest mega. Zawsze mówi jak postępuje ze swoimi kotami i ja później zgapiam
Aaa no tak, mój też mówi co by zrobił, gdyby to był jego kot , ale nie doradza bo tak jakby zabrania mu tego etyka zawodowa. Po za tym - może boi się bo jest u mnie wet, który pozostałym wetom zakłada jakieś sprawy sądowe, ogólnie u mnie są dwie "partie" - 1. weci, którzy się trzymają ze sobą i podsyłają sobie klientów jak wiedzą, że któryś się na czymś będzie lepiej znał i 2. wet moralizator. A pomyślał by człowiek, że to ludzie o wielkim sercu i nie kręci ich procesowanie się o miedzę .

Stary 2012-05-29, 21:54   #3217
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie ma to jak depresja, chyba sama sobie coś do wspinania sprawię...
Stary 2012-05-29, 21:55   #3218
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Aaa no tak, mój też mówi co by zrobił, gdyby to był jego kot , ale nie doradza bo tak jakby zabrania mu tego etyka zawodowa. Po za tym - może boi się bo jest u mnie wet, który pozostałym wetom zakłada jakieś sprawy sądowe, ogólnie u mnie są dwie "partie" - 1. weci, którzy się trzymają ze sobą i podsyłają sobie klientów jak wiedzą, że któryś się na czymś będzie lepiej znał i 2. wet moralizator. A pomyślał by człowiek, że to ludzie o wielkim sercu i nie kręci ich procesowanie się o miedzę .

Ale hardkor!
Stary 2012-05-29, 21:57   #3219
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Daisy ma płaską miseczkę. Nie ma najmniejszego kłopotu z karmą. Wsuwa jak złoto Nawet z Ancijomaczej wyżera

Nie wyobrażam sobie Daisy na wysokościach
U mnie był problem z dziamdzianie.

Ja też sobie nie wyobrażałam, a teraz mam pluszową na szafie. Jak zeskakuje z niej (na drapak) to wstrzymuję oddech, ona ma krótkie łapki i nie wygląda to naturalnie, jak taka klucha skacze.

Stary 2012-05-29, 22:01   #3220
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Mój persiasty je z takiej miski http://www.sklep-zegarki.pl/produkt,...sensitive.html
On strasznie wszystko rozrzuca dookoła to chyba przez ten płaski pyszczek. Ela robi to samo, ale u niej to pewnie przez brak kompletnego uzębienia

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 22:05   #3221
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
U mnie był problem z dziamdzianie.

Ja też sobie nie wyobrażałam, a teraz mam pluszową na szafie. Jak zeskakuje z niej (na drapak) to wstrzymuję oddech, ona ma krótkie łapki i nie wygląda to naturalnie, jak taka klucha skacze.
Daisy prawie zawsze je w nocy, rzadko ją widzę przy misce, ale jak już je, to daje radę.

Nie dziwię się... Mi się słabo robi jak D. zeskakuje z komody...
Stary 2012-05-29, 22:11   #3222
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Mój persiasty je z takiej miski http://www.sklep-zegarki.pl/produkt,1905848,3-kg-pro-plan-%2B-miska-dla-kota-gratis!-adult-delicate-sensitive.html
On strasznie wszystko rozrzuca dookoła to chyba przez ten płaski pyszczek. Ela robi to samo, ale u niej to pewnie przez brak kompletnego uzębienia
My mamy tą ze zdjęcia i już nie ma rozrzucania ani proszenia o usypanie górki chrupek .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 170412_savic_whisker_1.jpg (17,1 KB, 6 załadowań)

Stary 2012-05-30, 00:28   #3223
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Uważasz, że przesadzam, bo chciałabym móc pogłaskać czy wziąć na ręce zwierzątko, z którym mam spędzić kolejne kilkanaście lat?
Napisałam przecież, że nie wymagam, żeby w stosunku do mnie, osoby, którą taki kociak widzi po raz pierwszy w życiu był od razu ufny i dawał się brać na ręce, ale jego agresywne zachowanie było takie samo w stosunku do opiekunki, u której przebywał już prawie 2 miesiące, a to chyba nie była dla niego zupełnie obca osoba.. Co więcej kotek podobno zachowywał się tak samo w momencie jego przywiezienia do azylu przez właścicielkę, przez co przypuszczenie że dzieci, z którymi miał do czynienia w pierwszym okresie swojego życia mogły dać mu troszkę w kość
Nie jestem ekspertą od kocich zachowań, ale troszeczkę mnie zaniepokoiło, że kot gryzie i drapie nawet jak wyciągnie się do niego rękę, nie mówiąc już o tym, żeby go pogłaskać czy wziąć na ręce, bo nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam, a kilka kotów w swoim życiu zdążyłam lepiej lub gorzej poznać Może rzeczywiście by z tego wyrósł? Tego nie wiem, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami swoimi wątpliwościami

Czy w załączniku to zdjęcie Twojego kotka? Jest cudowny! Powiedź koniecznie, jaka to rasa?

Dziękuję bardzo za opinię Chyba przychylam się do Twojego sposobu myślenia I coraz bardziej zaczynam się zastanawiać, czy ten dorosły kot to w moim przypadku na pewno dobry wybór Tak się nastawiłam, że dam dom jakiemuś niechcianemu kociakowi, ale jak to się okazuje w praktyce, im dalej w las, tym więcej drzew i wcale nie tak łatwo znaleźć swoją kocią bratnią duszę Może rzeczywiście bezpieczniejszym wyborem na początek jest maluch, którego można przynajmniej postarać się wychować od małego?
Powiem Ci, że ja akurat żadnej wizji nie miewałam jeśli chodzi o mojego idealnego kota, zdarzało się tak, że zobaczyłam i wiedziałam, że chcę właśnie tego. Jedna z naszych kotek, tak wybrana z fotki bo wzruszyła mnie jej historia zachowywała się strasznie, myślę, że ze strachu, syczała, drapała, gryzła mnie i córkę. Do tego doszły wojny z drugą kotką, którą już miałyśmy wcześniej. Długo dosyć to trwało ale teraz jest po prostu wspaniała, przytulaśna, spokojna i wdzięczna, wymagała tylko trochę czasu aby zaufać. Osobiście wybrałabym chyba trudniejszego kota bo bałabym się, że te miłe, młode przytulanki znajdą łatwiej domy, a tych i tak pokrzywdzonych wcześniej nikt nie będzie chciał.
Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
matko kochana ..

to będzie Twoja decyzja, ale są koty, które nie dadzą się brać na ręce, po prostu. a o tym, że nie mogłabyś głaskać kota to nadinterpretacja, bo napisałam, że obcemu a nie właścicielowi
moja malutka jak się weźmie na ręce i zaraz nie postawi to nawet potrafi użyć pazurów
najwyraźniej inaczej podchodzimy do posiadania kota dla mnie ważne jest, aby kot miał dobrze (coś w stylu, żeby był najedzony, miał wygodne miejsce do spanka i czuł się bezpiecznie), a jak nie chce to nie muszę go nosić na rękach. nie przeszkadzałby mi kot "niedotykalski"

okazało się, że ta biała kotka, która ma już DT, była w ciąży
! dzisiaj miała zabieg sterylizacji.
O matko...taki los kotek z ulicy, sama dorosnąć nie zdążyła z tego co widziałam na fotce Super, że udało się z domem tymczasowym

Wszystkie kotki na fotkach jak zawsze wspaniałe, a wspólny przeciwfotkowy front Ancij-Daisy wymiata Myślę, że tam jakiś pająk albo inny robal łaził i one go tak obserwowały

Ziazik zgoda Twoich kotów od samego przybycia Euzebiuszka niezmiennie mnie zdumiewa "mamusię" sobie znalazł
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 02:02   #3224
stasiek
Wtajemniczenie

jakiego zwirka uzywacie/uzywalyscie przy kocietach? Czytalam dzisiaj, ze male kotki moga miec tenencje do wyjadania zwirka z kuwety i dlatego zwirki te z glinki nie sa odpowiednie, bo moga im zatkac jelita. I ze lepsze sa pod tym wzgledem zwirki z wlokien roslinnych, drewna itd.
Co myslicie?
Stary 2012-05-30, 02:14   #3225
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
jakiego zwirka uzywacie/uzywalyscie przy kocietach? Czytalam dzisiaj, ze male kotki moga miec tenencje do wyjadania zwirka z kuwety i dlatego zwirki te z glinki nie sa odpowiednie, bo moga im zatkac jelita. I ze lepsze sa pod tym wzgledem zwirki z wlokien roslinnych, drewna itd.
Co myslicie?
Ja w ogóle używam drewnianego zawsze, prawie go nie czuć, w porównaniu do tego z glinki niebo a ziemia
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:08   #3226
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Jeśli chciałabym powtórzyć szczepienie to w czerwcu powinna być szczepiona Ela, w sierpniu - Arasz, a we wrześniu - Figa
cieżki temat u Ciebie.. ja bym chyba odpuściła szczepienia wiedząc jakie niosą zagrożenia..

Moniko, Ty chyba pytałaś o szczepienia, czy dają pewność zabezpieczenia przed chorobami - myślę, że można to porównać do szczepień ludzkich, a tu nie ma 100% gwarancji, że szczepienie uchroni przed daną chorobą a także nie ma gwarancji, że w ogóle organizm na szczepienie zareaguje, ale szczepic oczywiście warto, bo korzysci są wiekszę niż ich ewentualny brak

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:58   #3227
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Co myslicie?
Odkąd mam koty używałam już bentonitowego, silikonowego i teraz drewnianego.

Silikonowy kot zjadł i się skończyło u weta, poza tym kuł w łapki i wcale nie był taki świetny jak jest napisane na opakowaniu.

Bentonitowy Benek w połączeniu z pudrem Benkowym da się posprzątać, bez pudru trzeba się nieźle napracować.

Teraz mam Cat's Best Eco + drewniany i jest najlepszy, nie śmierdzi, łatwo się sprząta, nie roznosi się, pięknie się zbryla, można wyrzucać do kibelka i przy nim już zostaję.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Moniko, Ty chyba pytałaś o szczepienia, czy dają pewność zabezpieczenia przed chorobami - myślę, że można to porównać do szczepień ludzkich, a tu nie ma 100% gwarancji, że szczepienie uchroni przed daną chorobą a także nie ma gwarancji, że w ogóle organizm na szczepienie zareaguje, ale szczepic oczywiście warto, bo korzysci są wiekszę niż ich ewentualny brak
Hmm , masz rację.

Stary 2012-05-30, 09:58   #3228
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Wszystkie kotki na fotkach jak zawsze wspaniałe, a wspólny przeciwfotkowy front Ancij-Daisy wymiata Myślę, że tam jakiś pająk albo inny robal łaził i one go tak obserwowały

One często tak siedzą. To jest ulubione miejsce Daisy, a Ancijomak często się przysiada i tak siedzą bez ruchu kilka minut
Stary 2012-05-30, 10:17   #3229
monika_sonia
KOTerator

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1185.jpg (50,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1198.jpg (61,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1182.jpg (65,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1199.jpg (75,1 KB, 13 załadowań)

Stary 2012-05-30, 10:20   #3230
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Szałowe zdjęcia!
Kojarzą mi się z dwiema sąsiadkami, które plotkują i komentują co się dzieje za oknem
Stary 2012-05-30, 10:22   #3231
Malla
Nie depcze krokusów

Wasze brytyjki przy dachowcach wydają się takie wielkie... Ile ważą?

Mnie dziś rano przywitało wykopanie prawie całego świeżo nasypanego żwirku z kuwety, śmierdząca kupa w prawie pustej kuwecie i rzyg kłakami na podłogę. Do czasu przybycia Szarika Buras nigdy nie rzygał, a teraz mu się czasem zdarza, nauczył się. 2x w tygodniu jest czesany furminatorem, futra ma naprawdę malutko, dostaje odkłaczacz.
Cytat:
Osobiście wybrałabym chyba trudniejszego kota bo bałabym się, że te miłe, młode przytulanki znajdą łatwiej domy, a tych i tak pokrzywdzonych wcześniej nikt nie będzie chciał.
Wszystko zależy od podejścia. Ja brałam kota do towarzystwa, a nie z litości, więc chciałam, by miał określone cechy, żebyśmy się ze sobą nie męczyli. Mieszkam sama, pracuję i nie miałabym czasu na pracę nad trudnym kotem. Pominę, że miał być tygrys i kropka, co wiele osób uważałoby za fanaberię. Myślę, że dla mojego pierwszego kota taki wybór był lepszy i że kolejny mój kot będzie zabiedzony.

Cieszę się, że jest dużo osób takich jak Ty, które mają na uwadze dobro całej populacji.
Cytat:
O matko...taki los kotek z ulicy, sama dorosnąć nie zdążyła z tego co widziałam na fotce Super, że udało się z domem tymczasowym
To ile ona miała, nie za młoda na ciążę?
Stary 2012-05-30, 10:26   #3232
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Mnie dziś rano przywitało wykopanie prawie całego świeżo nasypanego żwirku z kuwety, śmierdząca kupa w prawie pustej kuwecie i rzyg kłakami na podłogę. Do czasu przybycia Szarika Buras nigdy nie rzygał, a teraz mu się czasem zdarza, nauczył się. 2x w tygodniu jest czesany furminatorem, futra ma naprawdę malutko, dostaje odkłaczacz.
5 kg

Koty są dziwne.
Stary 2012-05-30, 10:33   #3233
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Szałowe zdjęcia!
Kojarzą mi się z dwiema sąsiadkami, które plotkują i komentują co się dzieje za oknem

Niestety nie miauczą nigdy do siebie .

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
5,2 kg, w sobotę ważyłam.

Stary 2012-05-30, 10:36   #3234
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Niestety nie miauczą nigdy do siebie .
Może Milka nie zna angielskiego?
Stary 2012-05-30, 10:40   #3235
Malla
Nie depcze krokusów

Mój kot nie jest dziwny. Jest głupiutki, ale nie dziwny... Obudził mnie metodą "na zajączka", czyli kopiąc tylnymi łapkami i wystawiając brzuszek do miziania. Uwielbiam go z rana (jak nie drapie łóżka)!
Cytat:
hahahahaha
Stary 2012-05-30, 10:43   #3236
monika_sonia
KOTerator

Cytat:

Nie w tym problem - po prostu Sonia nigdy nie miauczy, tylko jak jej się krzywda dzieje (czyli mycie zębów/uszek i u weta) a tak to sporadycznie. Milka za to gada cały czas .

D. miauczy?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Malla a dachowiec Milka przy Soni wygląda na małą ale nie dlatego, że Sonia jest duża (to kotka, wcale duża nie jest) tylko dlatego, że Milka jest mała - 3,1 kg i już nie rośnie.

Stary 2012-05-30, 10:46   #3237
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Mój kot nie jest dziwny. Jest głupiutki, ale nie dziwny... Obudził mnie metodą "na zajączka", czyli kopiąc tylnymi łapkami i wystawiając brzuszek do miziania. Uwielbiam go z rana (jak nie drapie łóżka)!
Mój kot jest dziwny. Ma dziwne zwyczaje. Ale w zasadzie kto ich nie ma?
Metoda na zajączka bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Nie w tym problem - po prostu Sonia nigdy nie miauczy, tylko jak jej się krzywda dzieje (czyli mycie zębów/uszek i u weta) a tak to sporadycznie. Milka za to gada cały czas .

D. miauczy?

Arystokracja z plebsem gadać nie będzie.

Daisy zniża się do naszego poziomu i gada. Bardzo dużo. Na początku mnie to przerażało, myślałam że coś złego jej się dzieje, ale jaj mamusia powiedziała mi że ona mogłaby tak ciągle. Jest bardzo gadatliwa
Stary 2012-05-30, 11:05   #3238
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Arystokracja z plebsem gadać nie będzie.

Daisy zniża się do naszego poziomu i gada. Bardzo dużo. Na początku mnie to przerażało, myślałam że coś złego jej się dzieje, ale jaj mamusia powiedziała mi że ona mogłaby tak ciągle. Jest bardzo gadatliwa
To mnie zaskoczyłaś . A D. ma rodowód czy jest krzyżówką brytka z np. bengalem ?

Anty_lopka Celinka miauczy?

Się zaraz okaże, że z moją coś nie tak bo jest cichutka i nawet jak miauczy to cicho .

Stary 2012-05-30, 11:27   #3239
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ogóle używam drewnianego zawsze, prawie go nie czuć, w porównaniu do tego z glinki niebo a ziemia
Ja też drewnianego używam tylko czasem kot wyciąga go z kuwety i gania po mieszkaniu

Cytat:

Moja Kicia po porannych szaleństwach i po tym jak przywaliła łebkiem o parapet śpi słodko a jak obudziłam się bo myslałam, że coś jej się stało, a Ona siedziała z taką dziwną minką i dalej poleciała się bawić...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:39   #3240
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
To mnie zaskoczyłaś . A D. ma rodowód czy jest krzyżówką brytka z np. bengalem ?

Anty_lopka Celinka miauczy?

Się zaraz okaże, że z moją coś nie tak bo jest cichutka i nawet jak miauczy to cicho .
Czysta brytyjka, choć czasem się ubrudzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości