|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
Szkoda...Mówił że czasem pomimo wzmożonej czujności, kot może zostać zaatakowany przez jakiegoś bezdomniaka i wtedy dopiero będę miała kłopot, więc będzie nalegał na szczepienie Ancijomy. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-05-29 o 21:28 |
|
|
|
|
#3212 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja cały czas myślałam, że piszemy o naszych kotach i potencjalnych zagrożeniach czyhających na nie na trawce podczas spacerku na metrowej smyczy. Ale może to faktycznie była rozmowa o kotach wychodzących i/lub bezdomnych i/lub sąsiadów i tym podobnych - to jasne chyba, że całkiem możliwe, że wszystkie są zarobaczone i na coś chore , nie ma się nad czym rozpisywać w takim razie.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Ja bym się bała jeszcze wściekłych myszek czy kretów, o ile to możliwe bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat .Fajnie, że wet Ci tak doradza. Mój mówi, że doradzać nie może, przedstawia wszystkie za i przeciw, skutki uboczne, korzyści i zdecyduj się człowieku sam, on niczego nie narzuca, żadnej decyzji nie faworyzuje, do niczego nie przekonuje (jedynie jak byłam z Mrysią to dał do zrozumienia, że nie chce jej jeszcze usypiać i żeby jej dać jeszcze kilka dni). ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Coś mniej mruczy ostatnio . Nie ma czasu chyba, większość dnia spędza na szafie, na którą wskakuje z drapaka. W ogóle ostatnio nie ma czasu na nic, je szybko (z ekstra miski, nic się nie wysypuje, kot się nie męczy, polecam dla D), mało śpi (o kilka h na dobę mniej!) tylko siedzi na szafie i stamtąd poluje na ptaki za oknem . Z podłogowego kota po skrzyżowaniu z drapakiem zrobił mi się kot sufitowy |
||
|
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie bardzo prawdopodobne... ![]() Jak masz na smyczy kotę, to nie zapoluje Mój wet pod tym względem jest mega. Zawsze mówi jak postępuje ze swoimi kotami i ja później zgapiam
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem sukcesywnie co miesiąc badaliśmy 1 kota i po wyniku negatywnym zaraz szczepiliśmy. Po 3 miesiącach powtórzyliśmy test Gackowi i 2 też dał wynik pozytywny. Jeśli chciałabym powtórzyć szczepienie to w czerwcu powinna być szczepiona Ela, w sierpniu - Arasz, a we wrześniu - Figa
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-05-29 o 21:50 |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daisy ma płaską miseczkę. Nie ma najmniejszego kłopotu z karmą. Wsuwa jak złoto Nawet z Ancijomaczej wyżera ![]() Nie wyobrażam sobie Daisy na wysokościach
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażałam, a teraz mam pluszową na szafie. Jak zeskakuje z niej (na drapak) to wstrzymuję oddech, ona ma krótkie łapki i nie wygląda to naturalnie, jak taka klucha skacze. |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Mój persiasty je z takiej miski http://www.sklep-zegarki.pl/produkt,...sensitive.html
On strasznie wszystko rozrzuca dookoła
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dziwię się... Mi się słabo robi jak D. zeskakuje z komody... |
|
|
|
|
#3222 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że udało się z domem tymczasowym![]() Wszystkie kotki na fotkach jak zawsze wspaniałe, a wspólny przeciwfotkowy front Ancij-Daisy wymiata Myślę, że tam jakiś pająk albo inny robal łaził i one go tak obserwowały![]() Ziazik zgoda Twoich kotów od samego przybycia Euzebiuszka niezmiennie mnie zdumiewa
|
||
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
jakiego zwirka uzywacie/uzywalyscie przy kocietach? Czytalam dzisiaj, ze male kotki moga miec tenencje do wyjadania zwirka z kuwety i dlatego zwirki te z glinki nie sa odpowiednie, bo moga im zatkac jelita. I ze lepsze sa pod tym wzgledem zwirki z wlokien roslinnych, drewna itd.
Co myslicie?
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Moniko, Ty chyba pytałaś o szczepienia, czy dają pewność zabezpieczenia przed chorobami - myślę, że można to porównać do szczepień ludzkich, a tu nie ma 100% gwarancji, że szczepienie uchroni przed daną chorobą a także nie ma gwarancji, że w ogóle organizm na szczepienie zareaguje, ale szczepic oczywiście warto, bo korzysci są wiekszę niż ich ewentualny brak |
|
|
|
|
#3227 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Silikonowy kot zjadł i się skończyło u weta, poza tym kuł w łapki i wcale nie był taki świetny jak jest napisane na opakowaniu. Bentonitowy Benek w połączeniu z pudrem Benkowym da się posprzątać, bez pudru trzeba się nieźle napracować. Teraz mam Cat's Best Eco + drewniany i jest najlepszy, nie śmierdzi, łatwo się sprząta, nie roznosi się, pięknie się zbryla, można wyrzucać do kibelka i przy nim już zostaję. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
, masz rację.
|
||
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Szałowe zdjęcia! Kojarzą mi się z dwiema sąsiadkami, które plotkują i komentują co się dzieje za oknem
|
|
|
|
#3231 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Wasze brytyjki przy dachowcach wydają się takie wielkie... Ile ważą?
Mnie dziś rano przywitało wykopanie prawie całego świeżo nasypanego żwirku z kuwety, śmierdząca kupa w prawie pustej kuwecie i rzyg kłakami na podłogę. Do czasu przybycia Szarika Buras nigdy nie rzygał, a teraz mu się czasem zdarza, nauczył się. 2x w tygodniu jest czesany furminatorem, futra ma naprawdę malutko, dostaje odkłaczacz. Cytat:
Cieszę się, że jest dużo osób takich jak Ty, które mają na uwadze dobro całej populacji. To ile ona miała, nie za młoda na ciążę?
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Niestety nie miauczą nigdy do siebie .---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- 5,2 kg, w sobotę ważyłam. |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Może Milka nie zna angielskiego?
|
|
|
|
#3235 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój kot nie jest dziwny. Jest głupiutki, ale nie dziwny... Obudził mnie metodą "na zajączka", czyli kopiąc tylnymi łapkami i wystawiając brzuszek do miziania. Uwielbiam go z rana (jak nie drapie łóżka)!
hahahahaha
|
|
#3236 |
|
KOTerator
|
![]() Nie w tym problem - po prostu Sonia nigdy nie miauczy, tylko jak jej się krzywda dzieje (czyli mycie zębów/uszek i u weta) a tak to sporadycznie. Milka za to gada cały czas .D. miauczy? ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Malla a dachowiec Milka przy Soni wygląda na małą ale nie dlatego, że Sonia jest duża (to kotka, wcale duża nie jest) tylko dlatego, że Milka jest mała - 3,1 kg i już nie rośnie. |
|
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Metoda na zajączka bardzo mi się podoba ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Arystokracja z plebsem gadać nie będzie.Daisy zniża się do naszego poziomu i gada. Bardzo dużo. Na początku mnie to przerażało, myślałam że coś złego jej się dzieje, ale jaj mamusia powiedziała mi że ona mogłaby tak ciągle. Jest bardzo gadatliwa
|
||
|
|
|
#3238 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. A D. ma rodowód czy jest krzyżówką brytka z np. bengalem ?Anty_lopka Celinka miauczy? Się zaraz okaże, że z moją coś nie tak bo jest cichutka i nawet jak miauczy to cicho .
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czasem kot wyciąga go z kuwety i gania po mieszkaniu ![]() Moja Kicia po porannych szaleństwach i po tym jak przywaliła łebkiem o parapet śpi słodko a jak obudziłam się bo myslałam, że coś jej się stało, a Ona siedziała z taką dziwną minką i dalej poleciała się bawić...
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Czysta brytyjka, choć czasem się ubrudzi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

.
.
Szkoda...

.
. Z podłogowego kota po skrzyżowaniu z drapakiem zrobił mi się kot sufitowy