Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 21:06   #4441
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mamo Zo z prawa finansowego.

Archi u nas pomógl patent z tym termoopakowniem na butelkę. Trzyma temperaturę, tylko wsypujemy (mąż wsypuje ) mm i sru. Rozedrze się Franek konkretnie, chociaż trwa to ze 2 minuty. Ale wypije i odlatuje. 210 wypije.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

No to jak napisałam, że tyle wypije, to pewnie dzisiaj nie wypije.
też tak robiłam, akurat ta terma tak trzymała ciepło że jak młody w nocy sie budził to było w sam raz, a jak nei to pod renką miałam zimną
a teraz juz nie robie tak bo on je o 8 rano to wstaje i robie w kuchni

miejmy nadzieje ze jednak zje
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:07   #4442
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Ancia, no to znajomość tematu jakaś z pracy zawodowej już jest!
jejku, jak ja nie lubiłam się uczyć jak się tworzą budżety na każdym szczeblu, to było najgorsze. No za tym to nie tęsknię.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:10   #4443
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Archi, to trzymam kciuki by sprawnie poszło. Moje próby skończyły się za każdym razem wybudzeniem się Zośki i dwu godzinną walką o ponowny sen. Ale u nas problem jest taki, że ledwo butlę toleruje, a już na pewno nie toleruje picia na leżąco i w łóżeczku.
Nie strasz
Ja mojemu ost dawalam herbatke- to pil i odlatywal- ale po godz- poltorej znow sie budzil.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dasz rade
oby
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki Kochane

Jak ja za Wami tęsknię staram sie czytać co u was, ale ciężko z cytowaniem...Kurcze brak czasu na takie luźne plotkowanie..

Ale pochwalę sie, że wyszedł nam drugi ząbek

Zosia, Stefek i Mikulek przecudowni:love;
za ząbek
Cytat:
Archi u nas pomógl patent z tym termoopakowniem na butelkę. Trzyma temperaturę, tylko wsypujemy (mąż wsypuje ) mm i sru. Rozedrze się Franek konkretnie, chociaż trwa to ze 2 minuty. Ale wypije i odlatuje. 210 wypije.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

No to jak napisałam, że tyle wypije, to pewnie dzisiaj nie wypije.
Ja wlałam ciepłą (gorącą) wode do termosu i drugą w temp. pokojowej mam w butelce. Mleko juz odmierzone w specjalnym dozowniku. Mam nadzieje ze szybko uda mi sie te temp. wody wycyrklowac- jak Indi pisała- 2/3 gorącej i 1/3 chłodnej
Najwyżej jutro spróbuję Wasz sposób

No wiesz- moze pochwaliłaś i rzeczywiście nie wypije tyle - bo sie nie obudzi do rana
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:10   #4444
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Nastawiam się psychicznie na podanie dzis w nocy mm- znaczy sie nie mam problemu z samym mm tylko z robieniem po ciemku, na szybko jak ja to ogarnę
Zbieram sie od tego już od tygodnia i chyba dziś to uczynie
pierwszy raz jest najgorszy..dasz radę....jak karmilam w nocy to miałam przygotowaną porcję wody w butelce, dawałam do mikroweli na 30s,potem mleko, miszmasz i gotowe...czasem robiłam to z młodą na ręce
Cytat:
Hej Mamuśki Kochane

Jak ja za Wami tęsknię staram sie czytać co u was, ale ciężko z cytowaniem...Kurcze brak czasu na takie luźne plotkowanie..

za ząbeczek...

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-05-29 o 21:17
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:13   #4445
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia, gratulujemy kolejnego zęba

Czy są tu jeszcze jakieś bezzębne dzieci prócz mojej Zo?!
dzięki

dziewczyny czy Wasze dzieci też sie tak ślinią?? Bo Bartuś to tyle śliny produkuje że szok i do tego sobie pierdzi. Zastanawiam się jak jest u Was na spacerach?/ Zakładacie śliniaki na spacer?? Bo z jednej strony jakoś tak głupio trochę, ale z drugiej to po 5 minutach bluzka mokra

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

za ząbek

Ja wlałam ciepłą (gorącą) wode do termosu i drugą w temp. pokojowej mam w butelce. Mleko juz odmierzone w specjalnym dozowniku. Mam nadzieje ze szybko uda mi sie te temp. wody wycyrklowac- jak Indi pisała- 2/3 gorącej i 1/3 chłodnej
dzięki
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
pierwszy raz jest najgorszy..dasz radę....

za ząbeczek...
dzięki

ja mam już wycyrklowane że 40 sekund podgrzewania w mikrofali i jest git

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:14   #4446
mama zosi
Zakorzenienie

Martusia, ślini się umiarkowanie Zo, więc specjalnie nie zakładam śliniaka, ale za to dziś w księgarni puszczała urocze bańki ze śliny i tak śpiewała, że byłam pewna, że ktoś mi uwagę zwróci że taka głośna jest.
Stary 2012-05-29, 21:17   #4447
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
pierwszy raz jest najgorszy..dasz radę....
dz
Cytat:
dzięki

dziewczyny czy Wasze dzieci też sie tak ślinią?? Bo Bartuś to tyle śliny produkuje że szok i do tego sobie pierdzi. Zastanawiam się jak jest u Was na spacerach?/ Zakładacie śliniaki na spacer?? Bo z jednej strony jakoś tak głupio trochę, ale z drugiej to po 5 minutach bluzka mokra

Pio się mało ślini, ale kumpela ma śliniaka masakrycznego- na spacerach ubierała mu śliniaki -chustki o coś w TYM stylu

Anie mam takiego cuda jak mikrofala

Mykam spać

Dobranoc mamusie i dzidziusie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:22   #4448
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

dzięki

dzięki

u mni etez 30-40 sekund
no i gratulejszyn za zabka
Stary 2012-05-29, 21:25   #4449
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia, ślini się umiarkowanie Zo, więc specjalnie nie zakładam śliniaka, ale za to dziś w księgarni puszczała urocze bańki ze śliny i tak śpiewała, że byłam pewna, że ktoś mi uwagę zwróci że taka głośna jest.
o to u nas też standard "gadanie" na spacerze i piszczenie ale nie zauważyłam jakiś głupich spojrzeń,a wręcz odwrotnie, ludzie się uśmiechali
Cytat:

Pio się mało ślini, ale kumpela ma śliniaka masakrycznego- na spacerach ubierała mu śliniaki -chustki o coś w TYM stylu

\
o dzięki właśnie myślałam żeby coś takiego zakupić

Bartuś sie też strasznie ślini, czasem to 3 razy dziennie muszę mu śliniak zmieniać bo cały mokry

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
u mni etez 30-40 sekund
no i gratulejszyn za zabka
dzięki kochana

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-05-29, 21:27   #4450
mama zosi
Zakorzenienie

Martusia normalnie ludzie się uśmiechają, ale w tej księgarni dała taki popis, że jakieś dwie panie przeglądające książki krzywo spojrzały, ale postanowiłam się tym nie przejmować i sobie miło rozmawiałam z panem tam pracującym o książeczkach dla dzieci.
Stary 2012-05-29, 21:28   #4451
anciaahk
kosmitka

Jakoś nie mam przekonania do mikrofali, nic Franiowi staram się nie podgrzewać, siem bojem

Teraz już uciekam naprawdę, noc mnie zastanie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:32   #4452
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś nie mam przekonania do mikrofali, nic Franiowi staram się nie podgrzewać, siem bojem

ja to jakoś na luzie do tego podchodzę, obiadki też mu podgrzewam
Cytat:
Martusia normalnie ludzie się uśmiechają, ale w tej księgarni dała taki popis, że jakieś dwie panie przeglądające książki krzywo spojrzały, ale postanowiłam się tym nie przejmować i sobie miło rozmawiałam z panem tam pracującym o książeczkach dla dzieci.
grunt to się nie przejmować głupimi spojrzeniami
a cieszmy się że dzieciaczki się fajnei rozwijają i sobie ładnie gadają

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-05-29, 21:37   #4453
minio1984
Zadomowienie

Moje dziecko od godziny śpi, ciekawe od której wstanie

Ogarnęłam chatę, zjadłam kolację i czekam na Przepis na życie

MamoZo cichutkie brawa dla Zosi za spanie

Lullka kochana jesteś. Niby to wszystko wiem, ale i tak jakoś się przejmuję Jak każda z Was
A z pawiana padłam
Archi powodzenia z mlekiem w nocy, będzie dobrze Ja mogę zapomnieć o karmieniu butlą i chyba go już nie będę uczyć, już sama nie wiem

Ancia powodzenia z egzaminem. Jak pisałam z Adasiem mam to samo i współczuję bardzo. Ja u młodego podejrzewam ząbki za brak apetytu, chyba W sumie już nie wiem...

Martusia gratki za 2 ząbka, u nas cały czas się czai pod skórką i wyleźć nie może
A co do ślinienia to zależy od dnia, raz leci ślina na okrągło cały dzień i trzeba śliniak zakładać a są dni że prawie wcale nie leci, nie wiem o co cho?

Właśnie się rozpadało u mnie, mam nadzieję, że jutro będzie ładnie i wyjdziemy na dworek, bo w domu się zaduszę

A pisałam kiedyś, że Adaś ma taką kaszkę na policzkach i teraz jeszcze na dodatek wyskoczyło trochę krostkek na nogach i rączkach Boję się że to jakieś uczulenie
Musze jednak do pedi się przejść

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:41   #4454
mama zosi
Zakorzenienie

No jak się pojawiła wysypka nie tylko na buzi to ja bym poszła pokazać, pewnie jakaś alergia. A nie jadłaś ostatnio truskawek? Bo one silnie mogą uczulać.
Stary 2012-05-29, 21:42   #4455
agus1978
Wtajemniczenie

dziecię sie chyba wybiera do spania, kręci się strasznie ale w sumie już prawie śpi qrcze slodkie to jest juz spi ale wstać jeszcze musi z takim miauczeniem....i dalej śpi na boczku
Cytat:
Aguś, aż tak blisko nie, 20 minut spacerem, ale niesie się dziś strasznie.
ciszej jest, mniejszy ruch...to i bardziej słychac....ale toprzynajmniej otworzysz sobie okno i masz koncert za darmo
Cytat:
dzięki

jak górne ząbki szły to ślina szła hektolitrami, czasem jej zakładałam sliniak jak gdzieś byłyśmy, a tak to miałam wyciągnięta pieluszke i przecierała, co chwilę....wyszły i jest mniej
Cytat:
dz

Anie mam takiego cuda jak mikrofala

Mykam spać

Dobranoc mamusie i dzidziusie
dobranoc
Stary 2012-05-29, 21:44   #4456
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
ja to jakoś na luzie do tego podchodzę, obiadki też mu podgrzewam

grunt to się nie przejmować głupimi spojrzeniami
a cieszmy się że dzieciaczki się fajnei rozwijają i sobie ładnie gadają
Ja też podgrzewam wodę czy obiadki dla Adasia, szybko, sprawnie 30 sek i obiadek ciepły

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-29, 21:49   #4457
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tam młodej wszystko w kuchence podgrzewam, kiedyś był artykuł o falach i on mnei jakos przekonał, że nowoczesne kuchenki są bezpieczne
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Moje dziecko od godziny śpi, ciekawe od której wstanie
a moje dalej nie umie zasnąć...wrrr

A pisałam kiedyś, że Adaś ma taką kaszkę na policzkach i teraz jeszcze na dodatek wyskoczyło trochę krostkek na nogach i rączkach Boję się że to jakieś uczulenie
Musze jednak do pedi się przejść
może coś zjadłaś? i przeszło na Adasia?

mykam powoli...powalczyć dalej z dziecięciem...słodkich i kolorowych maminki
Stary 2012-05-29, 21:49   #4458
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
No jak się pojawiła wysypka nie tylko na buzi to ja bym poszła pokazać, pewnie jakaś alergia. A nie jadłaś ostatnio truskawek? Bo one silnie mogą uczulać.
Na pewno przejdę się, bo i tak muszę pokazać się na kontroli po 9 m. Ale chcę przeczekać ten tydz, bo pedi była na urlopie i jest dużo dzieciaków do szczepień i wolę już przeczekać jak będą mniejsze kolejki.
A truskawek nie jadłam. Obstawiam białko jajka bo bardziej go wysypało jak zrobiłam zupkę z makaronem jajecznym. No ale sama jem jaka, więc mpgło go wcześniej niby wysypać, no albo to od Danonków czy wogóle od nabiału już sama nie wiem

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-29, 21:51   #4459
martunia_199
Zakorzenienie

ja nie podgrzewam w mikrofali boję się jak Ancia a mikrofale kupiliśmy specjalnie do wyparzania butelek których od jakiś 5 miesięcy nie wyparzamy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:51   #4460
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
PIerogi naprodukowane, tż wrocil z pracy z 3 kg truskawek wiec od razu zrobilam Mikulowi bananki z truskawkami to komu wyslac ruskie kurierem? aaa i tz zapomnial o moich urodzinach
Ja chcialam, ale tu taka kolejka widze, ze juz pewnie nic nie zostalo

Cytat:
Agus dzieki
Asiu no i super to Marczelitek jest bogatszy o pare nowych rzeczy
Madzialena dzisiaj kurier juz nie da rady ale moge posłac gołębiem

Mialam jeszcze odpisac Minio i teraz patrze a nie ma mojego posta wiec kochana nasza Minio, Ty sie nie doluj tym ze jedna dzidzia robi to a druga tamto, sluchaj mnie bo ja dochodzilam do tego wniosku przez jakis czas ale to uspokaja kazdy wie, ze kazda dzidziulka jest perfekcyjna indywidualnie i tyle i wybacz ze dopiero teraz pisze ale naprawde myslalam ze moja mesydż doszla a teraz widze ze nie ma posta. Sie zrymowalo

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Mikul zjadl kaszke, mama tż pojechala(swoja droga kochana przywiozla mi swietne gladiatorki wiec jestem bogatsza o kolejna pare butow, bo wszystkie ktore mialam musialam oddac bo mi sie zmniejszyla stopa z 39 na 38 rozmiar ) a ja siedze zczajona jak taki pawian i czekam na jakikolwiek ruch tżta no jestem ciekawa na maxa, w koncu dzien sie juz skonczyl
Heh, patrz to moglysmy sie pozamieniac, bo mi zostala stopa wieksza po ciazy wlasnie z 38 na 39 i tez czesc butow poszla precz. A nowe kupuje juz wszystkie wieksze.

Cytat:
Hej Mamuśki Kochane

za zabek

Cytat:
Nie strasz
Ja mojemu ost dawalam herbatke- to pil i odlatywal- ale po godz- poltorej znow sie budzil.

oby

za ząbek

No wiesz- moze pochwaliłaś i rzeczywiście nie wypije tyle - bo sie nie obudzi do rana
A nie odwrotnie? 2/3 chlodnej i 1/3 goracej?
Jak je tylko raz w nocy to ja chlodna wode od razu wlewam do butelki i potem tylko dolewam goracej z termosu. Mleko tez mam odmierzone w dozowniku i rach ciach i gotowe, nawet nie zdarze sie porzadnie wybudzic A robie przy lampce.
Stary 2012-05-29, 21:53   #4461
martunia_199
Zakorzenienie

aaa i melduję że moja burakowa poszła do zlewu prawie cała - Zuzia zjadła 1/4 dużego słoiczka - nie smakowała czy jak

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-29, 21:53   #4462
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno przejdę się, bo i tak muszę pokazać się na kontroli po 9 m. Ale chcę przeczekać ten tydz, bo pedi była na urlopie i jest dużo dzieciaków do szczepień i wolę już przeczekać jak będą mniejsze kolejki.
A truskawek nie jadłam. Obstawiam białko jajka bo bardziej go wysypało jak zrobiłam zupkę z makaronem jajecznym. No ale sama jem jaka, więc mpgło go wcześniej niby wysypać, no albo to od Danonków czy wogóle od nabiału już sama nie wiem
Moze byc od jogurtow. Nadie ostatnio tez wysypalo, ale nie mam jednoznacznego winowajcy - u nas wlasnie albo jogurt albo pomidory albo przyprawy. Zeszlo wszystko pieknie po kilku dniach, a miala wysypana buzke, szyjke, troche na ramionkach i czerwone plamki na stopach sie zrobily.
Stary 2012-05-29, 21:56   #4463
martunia_199
Zakorzenienie

idem spać bo pewnie znowu pobudka 5.30 dobranoc

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-29, 21:56   #4464
minio1984
Zadomowienie

Aguś jak Adanio pośpi po 18.00 to tez usypia koło 22.00, a ostatnio usnął na dworzu o 18.30 i pospał tylko 30 min a szalał do 23.00
Dziś ostatnia drzemka do 17 to i dziecko szybciej spać poszło

A z moim jedzeniem to nie wiem, niby jakiś ostatnio nowości nie jadłam, w sumie to jem już wszystko

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-29, 21:59   #4465
mama zosi
Zakorzenienie

wkręciłam się w malowanie paznokci bom sobie lakier kupiła nowy
Stary 2012-05-29, 22:01   #4466
aa2
Zakorzenienie

jesli chodzi o mikrofele to nawet samo posiadanie moze niby być niezdrowe
nawet gdzies czytałam zeby kobiety w ciazy nie stawały blisko mikrofeli

stawałam i zyje hehe
pewnei znów trzeba sobei wypośrodkowac, a mitów itd według urzadzen domowych mozemy tez znalesc bez liku-według mnei :każdy robi jak uważa
Stary 2012-05-29, 22:06   #4467
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Moze byc od jogurtow. Nadie ostatnio tez wysypalo, ale nie mam jednoznacznego winowajcy - u nas wlasnie albo jogurt albo pomidory albo przyprawy. Zeszlo wszystko pieknie po kilku dniach, a miala wysypana buzke, szyjke, troche na ramionkach i czerwone plamki na stopach sie zrobily.
U nas podobnie i na razie odstawie nabiał i zobaczę czy to będzie winowajca

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
jesli chodzi o mikrofele to nawet samo posiadanie moze niby być niezdrowe
nawet gdzies czytałam zeby kobiety w ciazy nie stawały blisko mikrofeli

stawałam i zyje hehe
pewnei znów trzeba sobei wypośrodkowac, a mitów itd według urzadzen domowych mozemy tez znalesc bez liku-według mnei :każdy robi jak uważa
Asia też to słyszałąm o ciązy i czasami wychodziłam z kuchni a czasami nie jak mi się przypomniało i też żyję
MamoZo a jaki kolorek

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-29, 22:12   #4468
anciaahk
kosmitka

Hihhi Asia ja się w ciaży chowałam , ale ja to dziwoląg jestem.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 22:16   #4469
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dziekujemy za miłe słowa cioteczki

Cytat:
Dobra kończe to marudzenie, ale jakoś nie mam nastroju zupełnie, stwierdziłam, że jestem beznadziejna żeby nie umieć nauczyć dziecka pić z butli, oduczać cycka, jeść jedzenia z grudkami, usypiać małego w łóżeczku a nie na rękach czy przy cycku, i żeby spał sam a nie ze mną i parę innych rzeczy
Kochana Ty mi się tu nie dołuj. Każde dziecko jest inne. Uczy się w swoim tempie, każde jest w tym wszystkim mega wyjątkowe. I pomimo tego, że czasem coś nie idzie po naszej myśli, to to nie znaczy, że jesteśmy złymi matkami Czasem czlowiek ma dosyć i to też nie znaczy, że jesteśmy zlymi matkami.

Cytat:
Uwielbiam go! widze ze mamy podobne łóżeczko do waszego

A my mamy takie najprostsze bez niczego

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
W sumie ta wit D to sie nie martwie ... bo tak jak piszecie dam podwojna i bedzie ok... czekam tylko na te wyniki

Slodki Stefcio.... on wstal a moja wlasnie zasnela... w wozku na ogrodzie.
A musze sie pochwalic , ze wczoraj zjadla pol sloiczka zupki jarzynowej z kurczakiem i caly sloiczek marchewkowej z ryzem
A na sniadanie znowu 2 sloiczki
Ogromne kciuki za wyniki. Będzie dobrze. Nie ma innej opcji
Zazdroszczę Wam tego ogrodu. Chciałabym mieć chociaż balkon.
E no szaleństwo jedzeniowe 2 słoiczki czego? Wogóle jaki ma jadłospis Olivka?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
czytam Was do śniadanka w pracy

Stefano normalnie wymiata, ja wiem, ze to kawaler Olivki ale koooooofffffam go
kiedy moja gawiazda stanie na nogach...na razie poza pełzanie sie nie wznosi

Gunia za to gada

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Malgosia - czy Stefano ma na drugie Casanova? bo przystojniak taki rosnie, ze chyba niejedno serce zlamie albo beda laski rywalizowac o niego.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Monia i Małgosia łączę się z Wami w bólu spędzania całego dnia na podłodze i ganiania za próbującym chodzić dzieckiem - u nas to samo - Zuzia wchodzimy wszędzie gdzie popadnie ale wydzieliliśmy jej kawałek pokoju zastawiliśmy go czym się da i tam sobie biega
U nas za mało miejsca na wydzielenie. Poza tym to jest taka łajza, że tam gdzie nie może to chce isć. I przypuszczam, że to by się skończyło głosnym protestem

Cytat:
mamuśka wyluzuj do nie dawna tę punkty co wymieniasz i u mnie byly- poniekąd dalej są. Kiedyś dorosną, będą mieli po 18 lat i w końcu powiedzą: matka daj piwa, a nie tylko mleko i mleko
Dobrze gada. Polać jej!

Cytat:
PIerogi naprodukowane, tż wrocil z pracy z 3 kg truskawek wiec od razu zrobilam Mikulowi bananki z truskawkami to komu wyslac ruskie kurierem? aaa i tz zapomnial o moich urodzinach
Daj pieroga
Jak się skubany nie zrehabilituje to go w... wiadomo

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, wiem, że niby każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale jak czytam o Waszych dzieciaczkach co robią i jak już i co jedzą to jakoś mnie to zdołowało

Archi dzięx, ale jakoś nie chce mi się czekać do 18-stki
A propo piwa wczo byliśmy u babci mojej na działce i tz trzymał w ręku szklankę z piwem i na kolanach siedział młody, my się patrzymy a on jak złapał za tą szklankę i usta w pianie umoczył a i nie wiem czy nie łyknął troszke, piwo gorzkie a on nawet sie nie skrzywił
Jedyny sposób żeby to jakos ogarnąć, to nie porównywać dzieciaków. Każda z nas się z czymś zmaga. Grunt to widzieć te wszystkie pozytywne rzeczy

To ja Wam cos opowiem bo znowu zapomnę.
Wzięłam Stefka do KB banku. Czekam w kolejce do kasy, a ten krzyczy. W sensie, że się wydziera. I nagle alarm się włącza Pytam babki czy to przez jego krzyki a ona mi kiwa, że tak Niezły ma decybel w gardle

idę dalej nadrabiać bo lece po 1 str.
Stary 2012-05-29, 22:21   #4470
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za miłe słowa cioteczki

Kochana Ty mi się tu nie dołuj. Każde dziecko jest inne. Uczy się w swoim tempie, każde jest w tym wszystkim mega wyjątkowe. I pomimo tego, że czasem coś nie idzie po naszej myśli, to to nie znaczy, że jesteśmy złymi matkami Czasem czlowiek ma dosyć i to też nie znaczy, że jesteśmy zlymi matkami.

A my mamy takie najprostsze bez niczego

Ogromne kciuki za wyniki. Będzie dobrze. Nie ma innej opcji
Zazdroszczę Wam tego ogrodu. Chciałabym mieć chociaż balkon.
E no szaleństwo jedzeniowe 2 słoiczki czego? Wogóle jaki ma jadłospis Olivka?

Gunia za to gada

U nas za mało miejsca na wydzielenie. Poza tym to jest taka łajza, że tam gdzie nie może to chce isć. I przypuszczam, że to by się skończyło głosnym protestem

Dobrze gada. Polać jej!

Daj pieroga
Jak się skubany nie zrehabilituje to go w... wiadomo

Jedyny sposób żeby to jakos ogarnąć, to nie porównywać dzieciaków. Każda z nas się z czymś zmaga. Grunt to widzieć te wszystkie pozytywne rzeczy

To ja Wam cos opowiem bo znowu zapomnę.
Wzięłam Stefka do KB banku. Czekam w kolejce do kasy, a ten krzyczy. W sensie, że się wydziera. I nagle alarm się włącza Pytam babki czy to przez jego krzyki a ona mi kiwa, że tak Niezły ma decybel w gardle

idę dalej nadrabiać bo lece po 1 str.
Małgosia padłam hihihi. Ma głosik

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości