|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
U nas w szpitalu panują inne reguły, przedpotopowe wszystko jest na odwrót
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie
KTG dobre. Zapis praktycznie płaski. Badanie szyjki- miękka, rozwarcie na opuszek palca. Hania- waży 3kg, łożysko ok, pępowina (przepływy) ok. Na podniesione CRP dostałam antybiotyk. W niedzielę mam odstawić wszystkie leki i moja ginka powiedziała, że wszystko potoczy się szybko Stwierdziła, że skoro czuję już teraz skurcze, szyjka jest gotowa do porodu, to w przyszłym tygodniu mogę mieć już dzidziusia przy sobie Powiedziała też, że poród będę miała szybki i łatwy, bo wszystko jest pięknie przygotowane O żadnym wywoływaniu porodu nie było mowy. Pytałam o dolargan i ginka powiedziała, że ona nie jest przeciwna temu znieczuleniu, ale u mnie nie będzie potrzebne I teraz uwaga uwaga _millena, pytałam o Twoją zgładzoną szyjkę i sex- MOŻESZ spokojnie się bzić Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) he he i w końcu niedługo się doczekam już w czerwcu )) hi hi ale za mnie zboczuch![]()
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cisza
![]() Pytałam jeszcze o te moje opuchnięte nogi i to podobno normalne na tym etapie ciąży. Brzuch naciska na miednicę i gniecie naczynia krwionośne. Normalnie nie chce mi się w głowie pomieścić, że za tydzień mogę już mieć Hanię. Wiadomo, może to wcale tak nie być, ale możliwość jest ![]() Nie wiem co mam robić pierwsze, bo przecież jeszcze nie wszystko gotowe
|
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Gabbi, ale pozytywne wieści po tej wizycie.
To ja jak pójdę za 2 tygodnie do gina to chyba mój będzie ważył z 5 kg.
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
ano pozytywne
dotarło do mnie, że to już tuż tuż ![]() Mnie ginka powiedziała, że dobrze przeszłam ciążę. Przytyłam odpowiednio i ładnie (jej słowa, nie to żebym się chwaliła Nic, tylko dzieci płodzić
|
|
|
|
#3877 |
|
Raczkowanie
|
Mamuski,
jak rozwiazujecie problem publicznego karmienia piersia? bo ja nie chce karmic w miejscu publicznym i nie wiem co robic... przez to chodze na krotkie spacery a czesciej, zeby mala w domu nakarmic. nie wyobrazam sobie karmic publicznie... nigdy mi sie to nie podobalo i sama nie chce, ale jakie inne rozwiazanie.. odciagac mleko i do termosu? czy poic ja wtedy herbatka? ale czy to cos da? tzn... czy da sie mala oszukac i nie bedzie plakac z glodu? kurcze boje sie wyjsc na dluzej, a przez to troszke jestem ograniczona |
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbi teraz pozostaje czekać na rozwinięcie akcji
![]() Milena do roboty ![]() Ja jestem dzisiaj tak zje...na że nie mam na nic ochoty,latam jak wariat od jednego do drugiego,ten mały cały czas skrzeczy oczywiście nie na rękach a ja nawet nie miałam jak zrobić filipowi kolacji,więc Szymon leżał i kwęczył a ja szybko kolacje robiłam,nie mówie już o tym że i ja nie mam kiedy zjeść.Jednak lepiej jak Filip chodzi do przedszkola,jest lżej.Jakoś to przetrwam,oby bo jestem na wykończeniu. Szczerze to myślałam ze mama mi będzie pomagać ale ona prawie nie przychodzi a jak przyjdzie to posiedzi 30min bo przecież bez papierocha nie wytrzyma a ja nie pozwalam u mnie palić.Dobrze że chociaż prowadzi mi Filipa do przedszkola. |
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakiego typu te skurcze masz? W ogóle po czym Wy poznajecie, ze macie te bezbolesne skurcze? |
|
|
|
|
#3880 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to niech uparciuch poczeka do piątku a potem sam zechce wyjśc, akurat.. w dzien dziecka Cytat:
o żesz w morde, to może razem będziemy rodzić we wtorek ![]() Cytat:
ale na pewno nie wygonię synka ?? moje małżeństwo zostało uratowane ! Cytat:
i przez kilka, kilkanaście sekund brzuch twardy jak skała, mega napięty, wazy chyba wtedy z tonę ( takie uczucie) i za chwilę napinka odchodzi. Kiedyś myliłam to z przeciąganiem dziecka i napinaniem skory, na początku maja miałam np raz dziennie takie prawdziwe skurcze przepowiadające. A od piątku mam codziennie po kilka razy! Długo nei mogłam sie ich "doczekać", irytowalo mnie to , że ich nie rozpoznaje, ale jak już zrobiły sie bardziej intensywne i mocniejsze, to mimo iż nie bolą , na prawdę nie da sie ich z niczym pomylić. |
||||
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
a Malwina po kąpieli pocyckała trochę i zamknęła buzię i za nic w świecie nie chciała otworzyć i zasnęła. udało nam się ją dobudzić i zaś kilka minutek krótkich.
mam nadzieję, że sama się obudzi niebawem z głodu jutro przyjdzie położna i zobaczymy co powie... |
|
|
|
#3882 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie. Moje dziecko nie potrzebuje kofeiny, trochę się boję narazie żeby za bardzo go nie pobudziła kawa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że jest kolejna mama w dwupaku, bo coś czerwcówki się obijają na wątku ![]() Cytat:
Też tęsknimy! Powodzenia ze wszystkimi sprawami U mnie po kilku dniach dopiero, ale zeszła na szczęście.
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc z wieczora
![]() Mała spala dizs w sumie jakies 2h od 8 rano a teraz znowu harceprobowalam odciagnac mleko laktatorem i d.upa blada, prawie nic nie mam, wiec dalam butelke z mlekiem sztucznym, tez nie chciala, nie wiem co sie dzieje... wypila tylko 20ml teraz sobie lezy na przewijaku bo w lozeczku nie chce, tu jej dobrze, a niech lezy, a ja sie siedze obok i patrze zeby mi nie zleciala wogole to napisze cos obrzydliwego... jak poszlam wziac prysznic to nagle poczulam jak cos ze mnie wylatuje - olbrzymi skrzep krwi!!! ale naprawde olbrzymi - wielkosci duzego jajka!!! przeczytalam na necie, ze trzeba skontaktowac sie z ginem lub polozną wiec jutro z rana zadzwonie
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy sex to przyspieszy, ale jak masz mi później zarzucać, że Ci pozwoliłam, to może jednak się nie bzij Weź sobie poużywaj przed porodem, bo po porodzie 6tyg znowu posuchy A Borys tak, czy siak niedługo przyjdzie na świat. Tydzień w tą, tydzień w tamtą Cię nie zbawi
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Oj już wolę, żeby się pospieszyła, niż miała bym przenosić ...;/ Może nie tyle co mi się niecierpliwi to problem jest w tym, że jak ona urośnie za dużo to bez cesarki się nie obejdzie, bo mam wąskie biodra i nie przejdzie;/
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
a my jutro idziemy na szczepienie i na pneumo też
|
#3888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
za udana wizyte,hania już coraz bliżej---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- ja byłam wczoraj z liwią u pediatry na wizycie,mała waży 4360,dalej ma kikutka i jeszcze jej nie odpadł jak do tego tygodnia nie odpadnie to do chirurga na usunięcie go,wolała bym żeby samo to odpadło, w ta sobote stuknie jej 1 miesiąc ale to zleciało wróciła bym się do momentu porodu.do tego wk... mnie teściowa co chwile wydzwania nie do mnie tylko do męża i swoje cenne rady przekazuje co mnie wkurza,tak ze szok.!!!!cała cize sieę nie odzywała do mnie nie interesowała a teraz wpi... się i co chwile pyta kiedy chrzciny nic jej do tego,ja wiem kiedy mam ochrzcić dziecko.musiałam się wyżalić,moja maleńka dzisiaj zjadła rano z 2 piersi i potem nie samowity płacz pomaga jej włączenie suszarki co mnie śmieszy hehe kolki to nie są zawsze tak ma jak je cyca nie wiem czy za chłapczywie je?
|
|
#3889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz jaka waga wychodzi z usg? I masz chłopca, czy dziewczynkę, bo gdzieś mi umknęło :P Tylko powiem Ci, że u mnie usg baardzo zawyżyło wagę - w piątek wychodziło ponad 4 kg, a Filip miał 3300 g.Cytat:
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no USG podobno częściej zaniża, tak wszyscy mówią, Moja ma 2500+-350 g Będzie ciężko jak urośnie za dużo tak do 3 kg by było dobrze
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i body kibica nie przyszło ale.. w razie co ... poniedziałek jest cały dla nas ooo.... :brawo: a moge zapytac ile ta przyjemność kosztuje? w ogóle .. ile wydałyście na swe pociechy w pierwszym miesiącu ich życia... trzeba jakoś sie organizować z kasą specjalnie ( tak jak przed porodem, wyprawki i te inne gadżety), czy da się funkcjonować z pensji.... bo juz sama nie wiem... dzisiaj policzyłam ile wydaliśmy w tym miesiącu i o mało nie spadłam z kanapy.... przeraża mnie to .. a na prawdę patrzyłam co kupuję i za ile kupuję.
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi
za wizytę ciekawa jestem czego się dowiem na kolejnej wizycie u ginki..i do kiedy dostanę zwolnienie na pewno nie chcę iść na macierzyński przed porodem, a podejrzewam, ze może mi wystawić zwolnienie tylko do dnia porodu - a co będzie jak przenoszę i urodzę po 16?? przecież nie będę miała jak się dotoczyć na wizytę kolejną...chociaż znając mnie to jeszcze w samochód wsiądę ![]() chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że na ostatniej wizycie nie dostałam już skierowania na usg, no bo nie ma takich wskazań lekarskich, bo ost usg było robione ok 35 tc, więc gdybym chciała mieć jeszcze jedno przed porodem, zeby sprawdzić ile mniej wiecej mała waży to mogę sobie zapłacić ale skierowania nie dostanę i już. ale! okazało się, że mam jedno skierowanie na usg nadal aktualne w systemie i zamierzam je wykorzystać idziemy podglądać w poniedziałek |
|
|
|
#3893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O wydatkach, to już nawet mi się mówić nie chce, bo dzisiaj już prawie na noże z P poszło
Ja już nie pamiętam kiedy tak świeciłam czystką w portfelu ![]() Cytat:
Tak jest u mnie.Właśnie spojrzałam na wydruk z USG i moja Hania wg wymiarów ma wagę 3191g +/- 478,69g. Termin porodu wg tego USG: 15.06.2012r. Dlaczego taka cisza? Ja zaczynam być posr..a. Niby porodu się nie boję, ale sam fakt, że to już tak blisko I to, że już Hania będzie z nami...na całe życie...trochę mnie to przeraża Boję się, czy dam radę fizycznie i psychicznie ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() to ważniejsze jest body kibica, czy przytulanki z K?
|
||
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja drobna i dzieć w sumie też ![]() ja się samego porodu zaczynam obawiać, a co później jakoś sie nie boję póki co
|
|
#3895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gabi, sweetjoy, cieszę się z dobrych wieści u Was
![]() Dzięki ![]() Ja miałam podobną dla Maksia (Tiny Love Zoo). Jedna z babć się szarpnęła i za ok. 250 zł kupiła w prezencie. Potem ją sprzedałam za 100 zł z kawałkiem, w świetnym stanie, wszystko działające, tylko kolory troszeczkę wyblakły, bo dbałam, żeby dziecko miało czysto i prałam często I teraz widzę sama, że jak się nie ma na zbyciu pieniędzy, to nie ma sensu płacić tyle za nową zwłaszcza, że używane jeszcze taniej teraz się sprzedają - ok. 50-70 zł i właśnie będę coś licytować na allegro ![]() Cytat:
I od razu po powrocie do domu założyłam obroczkę, choć nie nosiłam jej ze 2 mies.Cytat:
Dla mnie karmienie piersią oznacza właśnie brak ograniczeń ![]() Cytat:
Oczywiście są też te większe wydatki - np. szczepienia, potem krzesełko do karmienia...
|
|||
|
|
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
Siemano!!
Ja jak zwykle z rzadka piszę ale czytam regularnie ![]() Po pierwszym porodzie opuchlizna zeszła mi już na 3 dzień. W szoku byłam jak rano spojrzałam na stopy, jakieś takie żylaste mi się wydały no i kostki się ujawniły Gaabbi ja mam podobny termin jak Ty tz. 14 czerwca. W czwartek idę jeszcze na wizytę, chociaż 3 tygodnie temu gin powiedział że może już będzie po fakcie. Póki co jeszcze chodzę chociaż wolałabym już urodzić, jak chyba my wszystkie Dziś się wystraszyłam mocno bo odebrałam wyniki i okazało się że mam białko w moczu 8mg/100. Oczywiście naczytałam się o zatruciu ciążowym i w panice zadzwoniłam do gina. Kazał mi zmierzyć ciśnienie i jeśli będzie powyżej 140/90 to przyjeżdżać do niego na oddział (akurat dziś miał dyżur). Na szczęście ciśnienie w normie 130/80. Teraz mierzyłam - 116/76. Kazał mierzyć kilka razy dziennie i jeśli by przekroczyło normę to natychmiast przyjeżdżać. Skurcze przepowiadające też mam kilka razy dziennie. Szyjka w dalszym ciągu zgładzona, ale wysoko, rozwarcie nadal na 3 cm. Jutro idę do położnej zmierzyć tętno Gabrysi bo jakoś mało ruchliwa dziś była, co dla mnie jest oczywiście powodem do niepokoju. Od razu sobie zmierzę ciśnienie bo te ciśnieniomierze nadgarstkowe mogą się mylić. Co do wózka xlander xmove to mi również bardzo się podoba i kolor różowy wg mnie najładniej się prezentuje Dlatego zdecydowałam się na xlandera xa z poprzedniej kolekcji w kolorze energy. Nie mogę tylko nigdzie znaleźć do niego torby, nawet na allegro nie ma czerwonej. Podobno torba 2012 pasuje do xa. Jest szara więc powinna pasować, bo energy ma szare dodatki. Jak myślicie?
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Odwaliłam dzis kawał dobrej roboty, więc zmykam spać
![]() Dobranoc mamuśki! |
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Powiedzcie mi w czym trzyma sie odciagniete mleko na spacerze? Przeczytalam tu o jakims termosie??? I drugie pytania: do czego daje sie odciagniete mleko zeby wlozyc je do zamrazarki??? Bylabym tez wdxieczna za zdjecia tych sprzetow
|
|
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nie wiem, w czym się trzyma odciągnięte mleko, ale mrozi się chyba w pojemniczkach takich do mleka, albo woreczkach. Ja kupiłam pojemniczki. |
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

za wizytę, czyli będzie po Twojej myśli, super
tzn. u mnie w szpitalu na pewno jest znieczulenie do miejscowe czy jak to się tam mówi

Stwierdziła, że skoro czuję już teraz skurcze, szyjka jest gotowa do porodu, to w przyszłym tygodniu mogę mieć już dzidziusia przy sobie
Powiedziała też, że poród będę miała szybki i łatwy, bo wszystko jest pięknie przygotowane
O żadnym wywoływaniu porodu nie było mowy. Pytałam o dolargan i ginka powiedziała, że ona nie jest przeciwna temu znieczuleniu, ale u mnie nie będzie potrzebne 

ale na pewno nie wygonię synka ?? 

na pewno nie chcę iść na macierzyński przed porodem, a podejrzewam, ze może mi wystawić zwolnienie tylko do dnia porodu - a co będzie jak przenoszę i urodzę po 16?? przecież nie będę miała jak się dotoczyć na wizytę kolejną...chociaż znając mnie to jeszcze w samochód wsiądę