|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
spytaj tak ... hipotetycznie, co o tym sądzi i wogóle zresztą ... może sama już nie masz szyjki, to wiesz.. pytanie w deseczkę !
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziala mi ze po aktywnosci i szybkosci bicia serca wychodzi jej ze dziewczynka. Ze niby chlopczyki sa bardziej leniwe
![]() Jutro mam usg to bede molestowac pielegniarke zeby doszukala sie siusiaka ![]() Cytat:
swietny Witajcie
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon jest bardzo towarzyski,nie lubi być sam i uwielbia jak się do niego mówi.Poza tym przekręca się z pleców na bok i odwrotnie,jak zmieniam mu pampersa unosi dupę do góry,tzn trzymając go za nóżki on jeszcze bardziej unosi pupę.A główkę trzyma już bardzo dobrze,podnosi ją jak leży.Jestem nie zwyczajna bo Filip był raczej leniwy.
Czytam was regularnie ale jakoś trudno wbić mi się w temat. |
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Moja fotka z brzuchem
sdfsgfgdnh.jpgNo więc jestem w Ciąży, wszystko jest ok poza tym, że jakiś miesiąc temu trochę poleżałam w szpitalu z powodu zagrażającemu przedwczesnemu porodowi, miałam skurcze, rozwarcie i obniżoną szyjkę macicy, więc ginekolog kazała leżeć i nie wychodzić z domu. Dodatkowo mam grupę krwi 0RH(-) a mąż (+) więc chodzę robić badania na konflikt serologiczny co jakiś czas, jak na razie nie wystąpił ![]() Urodzę córeczkę, jak na razie imię jeszcze waha się po między Nina i Joanna Ciekawe jak będzie wyglądała DD Charakterek ma po tatusiu, kopie i jest złośliwa zwłaszcza kiedy ja chce spać
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na kiedy masz dokładnie tp? Mnie się podoba Nina, sama bym tak nazwała coreczkę! Chociaż wlaśnie widzę, że Joanna wraca do łask. |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam od siostry mate o taką http://allegro.pl/tiny-love-mata-kic...355950105.html dla Mai Juz nie moge sie doczekac wspolnej zabawy z Mają |
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję tylko że nie tak szybko i że zdążę sobie jeszcze wszystko opanować
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
przez ile godzin ci placze adaś jak ma kolke?
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niejedna tu miała podtrzymywaną ciążę, a po odstawieniu leków..... no cóz... wielkie nic !
|
|
|
|
|
#3851 | |||||||
|
Zadomowienie
|
właśnie widać jak mu nie wolno
za szafęsuper piesek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obejrzałam sobie parę Twoich prac - super ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie jestem czegoś pewna to najlepiej rano, wtedy w razie czego do wieczora małej powinno przejść. Cytat:
![]() bardzo ładne zdjęcie ![]() Zjadłam loda i mnie normalnie suszy... |
|||
|
|
|
#3854 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- jaki kupiłaś laktator ja taki za 40 zł zobaczymy ile podziała
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to się zmieniło przez pieluszki czy po prostu się zmieniła kupka ![]() u nas jutro wizyta położnej. ![]() Mąż mi przywiózł wypisy. szkoda tylko, że jak wychodziliśmy nie powiedzieli nic o zaleceniach a na wypisie są.. eh... no i Malwinka już jest oficjalnie Malwiną Natalią ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- za 34 zł bez butelki, miałam do wyboru za 40 z tej samej firmy z butelką. mam z Lakta |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla wszystkich zarejestrowanych dzieciaczków
![]() boshe jak ja bym już chciała myśleć o takich sprawach a nie o porodzie... chcę mieć już go za sobą nie ma chyba nic gorszego niż być takim zawieszonym w czasie i przestrzeni... wiem...powiecie pewnie, że gorsze są nieprzespane noce i bezradność ale ja już chcę mieć dzieciaka przy sobie i zajmować się nim... wizja porodu co raz bardziej mnie przeraża...
|
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ogórka jadam ale pomidora nie,nawet na pierwszej stronie jest że pomidora lepiej unikać.Lecz znowu z drugiej strony próbować wszystkiego ale po trochu.Ja na razie oszczędzam mój jadłospis i jak wprowadzam coś nowego czekam dzień czy dwa żeby zobaczyć reakcję Szymona. |
|
|
|
|
#3858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też tych pomidorów nie jem nie wiadomo ile. tyle co na kanapce ![]() Cytat:
będzie dobrze z porodem
|
||
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Czy wy tez macie taka gastrofaze na truskawki!? Moglabym je jesc na okrągło, a do tej pory nie przepadalam jakos za bardzo... Dziwne
![]() jesli chodzi o koncowke ciazy to mnie najbardziej mecza noce. Nie wysypiam sie, przekrecenie sie na drugi bok to nie lada wyczyn, w zasadzie to odbywa sie to wg konkretnego planu... No i zaczynaja mnie coraz bardziej bolec bebechy jak sie mlody rusza. A wczoraj myslalam ze mi skora na brzuchu peknie od tych harcow. Gabidaj znac koniecznie jak tam na wizycie bylo! |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie chciałam zjeść ogórka i się okazało, że już za długo leżał w lodówce w woreczku...
|
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Mam chwile dla siebie,bo tesciowa zabrala Mariuszka na spacer ![]() Musze go czesciej sprzedawac ![]() Jezeli chodzi o karmienie piersia,jak juz Wam chyba pisalam, w 10dniu stracilam, maly wisial na cycu,a ja sciagalam z obu piersi 10 max 20ml mleka wiec porazka. Polozna polecila mi mleko Gerbera 1,bo mialam Bebiko (nie narzekalam),ale Gerber jest z bakteriami + na problemy brzuszkowe. Maly je bardzo ladnie, do tego dostaje pare kropelek Espumisanu i gitara gra Najgorsze jest to,jak juz dziewczyny pisaly m.in. Kapukat, Martula, ze ciezko jest sie przestawic na nowa sytuacje.. Najwazniejsze,ze juz nie placze,a problemy nie sa juz tak absurdalne Ja najwiecej przeplakalam z powodu cyca,ale tez czuje potrzebe wyciszenia stad pomoc mojej tesciowej. Z poczatku bylo mi zle,bo czulam,ze jestem wyrodna matka Ale co tam Szczesliwa mama to i szczesliwe dziecko![]() Tak jak juz pisalam,mam bardzo duzo spraw do konca czerwca + remont mieszkania i przeprowadzka...jak ogarne temat to postaram sie do Was wrocic ![]() tesknie za spamowaniem z Wami ![]() Buziaki |
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Rozpakowane mamusie : czy po porodzie zeszła Wam od razu opuchlizna?
ja mam dzisiaj tak spuchnięte stopy, że chodzić nie mogę i mam wrażenie, że zaraz skóra mi pęknie... ania85 my za Tobą też tęsknimy, wracaj szybciutko do nas
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
zmykam, bo za chwilę kąpiel małej
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
TAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
zazdraszczam
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- oo to super |
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Dzięki )
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chciałabym juz urodzic, bo to nie uniknione, jestem strasznie niecierpliwa im blizej tp.
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Raczkowanie
|
Jabłak z tego co wiem są zalecane przy karminiu piersią, a szczególnie kompot z jabłek (tak mówiła położna) ja pamiętam jak jadłam na okrągło ryż z jabłkami
![]() Już dawno to zauważyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz nie puchnę wogóle, ale liczę się z tym że po porodzie może być różnie Ja już po wizycie i wszystko ok, tak jak sobie zaplanowałam. Jutro ktg, i jeśli będzie ok to następne w piątek i wtedy już zostaję w szpitalu, mój gin ma dyżur i będzie wywoływał mojego uparciucha. Jeśli nie daj Boże jutro na ktg wyszłyby jakieś nieprawidłowości, to jutro wywoływanie Ale wolałabym w piątek Wogóle gin powiedział że dobrze że nie zostałam w piątek na porodówce, a bałam się że będzie na mnie krzyczał. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, wszystkie przepływo ok, maluch waży ok 3700g, szyjka jeszcze nie gotowa do porodu, lekkie rozwarcie na ok 1,5cm, łożysko jeszcze się nie zestarzało, wody w normie, a nawet dużo jak na ten etap. Zaciskam nogi do piątku, bo ginek obiecał że mnie znieczuli do szycia bo kolejnego szycia na żywca bym chyba psychicznie nie wytrzymała ale niech się dzieje wola nieba....
|
||
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, czyli będzie po Twojej myśli, super myślałam, że zawsze znieczulają do szycia krocza tzn. u mnie w szpitalu na pewno jest znieczulenie do miejscowe czy jak to się tam mówi
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Ty masz synka tez nie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

i nic więcej nie powiedziała? ciekawe co ma wykres KTG do płci 

czytam o skazie białkowej bo myślałam że to od sera ale raczej się nie zgadza 

za szafę