|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
|
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Co do mleka modyfikowanego - w szpitalu polozne robia je w wodzie o temp pokojowej,wiec na spacer (jak nie chce sie w termosie) mozna zabrac wode do butelki i pozniej tylko wsypac proszek- poki jest cieplo
jakby co Mariusz zajada sie Gerberem, nie boli go brzuch i nie ma zaparc...tfu tfu ![]() Martula007 caly czas pojawia mi sie usmiech na twarzy,jak wypadly nam czopy,bylas przede mna na IP, pisalas ze falszywy alarm i obie urodzilysmy
|
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny za wizyty![]() Ciekawe, które urodzą przede mną po udanej wizycie w sobotę teraz pojawia się frustracja czemu jeszcze się nie zaczęło Moja Zosia coś dziś leniwie się rusza Boje się czy mi ciuszki się nie zakurzą w torbie do szpitala skoro mała nie chce wyjść A propos wydatków mam nadzieję, że faktycznie po porodzie przynajmniej na początku mniej będzie wydatków, bo kasa idzie na maksa. |
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
My juz po sniadanku, malutka śpi słodko jak aniołek ale pewnie za chwile juz sie obudzi ![]() Biedna męczy się z bąkami Cytat:
Ja tez sie tak ekscytowalam tym porodem i terminem, az w koncu przenosilam ale ciesze sie ze mam to za sobą, bo jak sie jest po terminie to jest taka nerwówka... ehhh---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Dzis stwierdzilam, ze musimy kupic aparat foto, bo stary juz jest za stary i robi strasznie brzydkie zdjecia... zdjecia z ubieglorocznych wczasow mamy fatalne i gdyby nie lustrzanka kolegi, to nie mielibysmy nic ![]() Musze jeszcze tylko naklonic mojego męza, bo jednak to spory wydatek ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- kism - rzeczywiscie chyba mamy kryzys laktacyjny, troche poczytalam o nim i poinien trwac 2-3 dni i potem powinno wszystko wrocic do normy... eh...
|
|
#3905 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() nie nie, ja nie znam płci ![]() Cytat:
pewnie jesteś teraz na ktg... ciekawe jak tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój mąż pewnie stwierdzi, że to jest zbędny wydatek... Cytat:
![]() Cytat:
a jutro do szpitala, nie powiem - denerwuję się, bo nigdy w szpitalu nie leżałam no i boję się co tam ze mną będą robić dzisiaj w nocy obudziłam się z dziwnym bólem jakby nacisk na pipkę i na odbyt ale to było naprawdę dziwne, nie potrafię tego opisać i pamiętam, że byłam zdezorientowana wtedy bo nie siedziałam na kibelku i nie wiedziałam, czy to na 2-jkę czy na co... no ale położyłam się i zasnęłam... i nic się dalej nie działo ...no i wczoraj miał być seksik ale... leżę sobie już w gotowości , przychodzi mąż tak ogląda mnie i mówi: " No .... na seksualnie niebezpieczną to ty teraz nie wyglądasz..." ![]() no to ja w płacz bo mi się przykro zrobiło, potem w śmiech i w końcu sama nie wiedziałam, czy się śmieję czy płaczę, dostałam ataku kaszlu i myślałam, że się zaduszę i tak się tym zmęczyłam, że nie miałam siły na nic i z seksu nici... teraz jak to sobie przypomnę to się śmieję do rozpuku dzisiaj mąż wraca z pracy i działamy, chyba, że znowu z jakimś tekstem wyleci
|
||||||
|
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze Ci pisalam zebys w razie co pojechala sprawzic... piszac to siedzialam juz w domu na pilce bo zaczynaly mi sie coraz to bolesniejsze skurcze
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMUSKI!!!
Zapisywalyscie swoje pociechy na USG bioderek?? W mojej przychodni tylko prywatnie - koszt 193 zł
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Powoli wracają mi siły, mały non stop by na cycku wisiał, brodawki bolą, szczypią, zagryzam zęby i pijemy ![]() Dziś minie tydzień od urodzin Wiktorka Z opisem porodu muszę jeszczę was zatrzymać, bo nie mam psychicznej siły do tego na razie wracać, a nie chce nikogo straszyć, więc po omijam co niektóre rzeczy widzę, że żadna z 26-majówek nie urodziła w terminie ehh begi i sweetjoy nadal w dwupaku trzymam kciuki za pozostałe i gratuluje rozpakowanym ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- my się będziemy starali dodzwonić , ale pewnie też trzeba będzie pójść i zrobić prywatnie |
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze mam pytanko: gdy przyjeżdża się an IP do porodu to kto robi te wszystkie badania, ktg, badanie rozwarcia jakieś mierzenie itp.? położna czy lekarz? w ogóle jaką rolę mają położne ( wiadomo- oprócz odebrania porodu) i lekarze?
czy po porodzie też bada się mamuśki czy jest wszystko ok czy tylko wtedy gdy są jakieś problemy i kto to robi? przepraszam za te może głupie pytania ale trochę zaczynam panikować...
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przecież biorę luteinę i do tej pory nie było żadnych niepokojących bóli?? A jak nie donoszę do tego 5??Fajnie masz, też bym chciała się po seksić 2 miesiące już abstynencji u mnie;(---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Wiktorka za wiek niestety, żadnej z nas nie udało się urodzić w tak wspaniały dzień... mówię oczywiście o tp na 26 maja... |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
położna sprawdziła się na 100%, jak rodzisz sn ona odgrywa główną role do dziewczyn co karmią piersią mój budzi się co 1-2 godziny i pije do 30 minut potem wypluwa i zasypia czy to norma?czasami po 30 minutach znów pije z 15 min i co najlepsze na sutki? mam ziajkę, ale nie bardzo mi pomaga |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
a już miałam nadzieję, że to może położne badają rozwarcie...
|
|
|
|
#3914 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam tak ostatnio: pojechałam na wizytę na 14 (byłam w szpitalu 13:30, żeby jeszcze zrobili standardowe przed wizytą pomiary) i wiedziałam, że będzie zastępstwo za mojego prowadzącego, bo jego nie będzie do sierpnia . Zastępcą miała być pani dr M. W rejestracji okazało się, że pani M też dziś nie ma i zamiast niej będzie pan dr M. Dobra, poczekam, byle by był. Poczekalnia pełna, lekarz powinien przyjmować już od dwóch godzin, ale się jeszcze nie pojawił, nikt nie wie gdzie on jest, więc wyznaczono kolejnego zastępcę, też na M po następnej godzinie stało się jasne, że nikt na M do nas nie przyjdzie (a już i tak połowa pań z kolejki zrezygnowała i poszła) i wezwano ostatniego lekarza - obcokrajowca, który ledwo po polsku gadał więc nie dość, że ledwo udało mi się zrozumieć komentarz do moich wyników i reszty, to jeszcze nie zadałam mu połowy pytań, które planowałam na tamtą wizytę. Kolejna wizyta (ale prywatnie) w poniedziałek.Cytat:
![]() mi jeszcze brakuje jednej koszuli do karmienia i też mogę rodzić ![]() Dziewczynki, mam pytanie (jak zwykle w moim przypadku za sto punktów, wstydzę się, ale trudno) - czego używa się po przewijaniu? Konieczny jest puder czy jakaś zasypka? Czy sam krem? W sklepie tego na pęczki i ja nie wiem, co wybrać, co jest najlepsze? Cytat:
Gabi, ja chyba też zacznę powoli małego Tobą straszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak zakładam sznurowane sandały, to już baleron pełną gębą nogi mam takie jak przed ciążą, czyli szczupłe, a kończą się takimi stopiskami... Yeti istnieje, moje panie! ![]() Co do drugiego zdania - też mi się to w głowie nie mieści mam termin po sąsiedzku z Tobą i ostatnio ciągle próbuję sobie wyobrazić, jak to będzie mieć tego maluszka przy sobie, ale już na zewnątrz, to mi się wydaje cały czas nierealne ![]() Cytat:
![]() Ja ciągle oglądam brzuch w poszukiwaniu rozstępów i szczerze mówiąc, nie wiem czy je mam teoretycznie nic nie widzę, skóra jest gładka, popękanych naczynek brak, wyraźnych kresek też. I niby tych rozstępów teoretycznie nie mam, ale kto wie, co się pokaże na pusym brzuchu?I jeszcze jedno - mój synek tak lata po całym brzuchu (od 12. tygodnia, lekarz wtedy śmiał się ze mnie, że to w kiszkach mi coś lata i niemożliwe żeby to dziecko mnie już łaskotało - po czym podłączył usg i zmienił zdanie ), ciągle jest aktywny, mąż się do niego przytula i ogólnie: dziecko jest w brzuchu trudno mi sobie wyobrazić, że już za kilka-kilkanaście dni ten brzuch będzie pusty Mamuśki, ciężko Wam sie było przyzwyczaić do powrotu do "jednoosobowego" ciała?
|
|||||||
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
To prawda, bo niektórzy lekarze (faceci) są tak nie delikatnie, że normalnie urodzić można... wolę jak mnie moja gin bada, ale nie zawsze się na nią trafi;/
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Noc ok,dwie pobudki to standard,teraz najadł się obrzygał mnie i spi.Ostatnio okupkał mi prześcieradło ![]() Nie wiem co się dzieje z moim Filipem,troszkę pokasłuje w nocy bardzo wysoko gorączkował,przebierałam go bo był cały mokry,dzisiaj idziemy zwarzyć Szymona to i Filip idzie ze mną,niech go zobaczy.Generalnie nie raz miał kaszel i to okrutny ale bez gorączki a teraz kaszlnie raz na jakiś czas i prawie 40stopni w nocy Ogólnie nie wygląda na chorego,mówi że nic go nie boli.Strasznie mi szkoda mojego dziecka,ledwo wyleczył się z jednego dziadostwa a ma już nastepneNa szczęście mama zaoferowała mi swoją pomoc w pójściu do lekarza |
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, bedzie na kilka opakowan pampersow ![]() co do karmienia to ja tez tak mam, nie dojada po prostu albo lubi czuc cycusia albo tak jak wspomniala kism- kryzys laktacyjny... tez to wlasnie chyba przechodzimy co do sutkow to ja smaruje maltanem, na poczatku mi pomagalo, ale teraz mam tak zgryzione ze nie pomaga za bardzo , mysle, ze wszystkie te preparaty sutkowe maja bardzo zblizony sklad wiec pewnie dzialaja podobnie.
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az mnie bolały Ja nie mam ani jednego rozstepa po ciazy i licze na to, ze brzuch szybko wroci do swojej formy , moze pomysle o zakupie tego pasa poporodowego? Z tego co pamietam, to Dastii kupowala . Moze pojawi sie na wizazu i opisze, czy sie sprawdza... co do uczucia po porodzie, ja mialam wrazenie przez kilka pierwszych dni, ze dalej w srodku kopie mnie dzidzius
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-05-30 o 10:04 |
|
|
|
|
#3921 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prędko raczej nie będzie miał okazji, więc niech korzysta ![]() Cytat:
A po porodzie badania raczej jeśli coś jest nie tak, lub pacjentka sie mocno domaga U mnie badają połozne, ale sa bardzo niedelikatne. Lekarz tez czasem zajrzy, zalezy jak się akcja rozwija. Zazwyczaj jest to tak że łapę wkłada połozna i biegnie do lekarza zdać relację, jeśli lekarz stwierdzi że szyjka za wolno się rozwiera, to też przychodzi i grzebie jeszcze raz. Myślę że w przypadku, gdy poród jest wywoływany, to najpierw lekarz powinien ocenic sytuację i wydać odpowiedznie zalecenia. U mnie wszystko ok. Na ktg zero skurczy, przepływy lekko sie od wczoraj zmieniły, główka zeszła trochę niżej, coś się zaczyna dziać . Jutro znów ktg, no i jeśli nie urodzę, to w piatek szpital, już nie mogę się doczekać, a z drugiej strony boję się :strach:
|
||
|
|
|
#3922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ja boję się tych lekarzy, ich wielkich łap i paluchów i niedelikatności, z ginów to jest tam jedna babka która badała mnie kiedyś takim wziernikiem dwułyżkowym co było okropne ale widać/ czuć było, że starała się robić to najdelikatniej jak potrafi kurcze czyli przy porodzie wywoływanym pewnie będzie grzebał lekarz zabieram się dzisiaj za sprzątanie w takim razie, muszę się rozruszać, może wtedy coś się rozkręci potem seksik po południu, a jak nic nie podziała to chyba zaczną podnosić ciężarki męża ![]() widać - coś się dzieje u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- idę coś porobić ale w międzyczasie będę oczywiście zaglądać |
||
|
|
|
#3923 |
|
Raczkowanie
|
Ja dupci niczym nie smaruje jak nie ma takiej potrzeby. W przypadku zaczerwienienia warto posmarować jakimś kremem, ja osobiście nigdy nie używałam zasypek czy pudrów. A jaki krem, to zależy od pupci dzieciątka, każdy chwali coś innego, choć najczęściej polecany jest sudocrem
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry !
Cytat:
![]() wczoraj jednak rozrysowałam sobie tabelkę w excellu i mu udowodniłam, że to nie na moje waciki wszystko poszło w każdym razie po prostu wypadlismy ze skarpetek. jeśli chodzi o ciszę - ja po prostu postanowiłam się perfidnie zacząć lenić. nie robię NIC... nic... dosłownie. Leże i patrzę i tak mi dobrze hahaha a nigdy tak nie miałam. Nie umiałam po prostu. Ale chyba przeraża mnie to , że już niedługo nie będzie takiej możliwości, nieprędko nadarzy się okazja do słodkiego lenistwa i to mnie tak napędza na dalsze lenienie się , że oj.... uskuteczniam dalej body kibica jest ważne dla K. Mnie tam wisi, chociaż wiem, że młody by zrobił furorę w szpitalu z body z własnym nazwiskiem i nr 01 zaraz muszę pogonić tego oszusta z allegro! a przytulanki... wiesz.. ja już chyba zapomniałam jak to jest....dobrze że ten poród nastąpi to przynajmniej będę miała pewność , że nie zarosłam ![]() mój młody ważył ostatnio 3200 , lekarz szacował, że może być cięższy, tak około 3400....i to było moje kochane w zeszły czwartek, a tydzień wcześniej wychodziło mu 3080... więc obawiam się , że rośnie klocek. Mój lekarz mówi, żeby raczej nastawiać się na + niż na - , chociaż większość z Was mówi, że waga z usg była niższa. No w każdym razie doktorek twierdzi , że magicznej 4reczki nie powinniśmy przekroczyć Mój mąż twierdzi, że mam budowę klasycznej baby ze wsi, czyli wielki cyc i szerokie bieeedra Jako , że pochodzenie u mnie raczej chłopskie niż szlacheckie to w zasadzie zgadzam się z tym w zupełności. I że po prostu jestem stworzona do rodzenia dzieci... nie wiem skąd on to wie ? ale ja mu wierzę Nie pozostaje mi w sumie nic innego. Teraz na prawdę zaczynamy się jakoś uspokajać powoli, i kilka razy dziennie mówimy do siebie : "rób coś tam /jedz coś tam /etc.. bo za tydzień już nie będziesz mogł/mogla". To jest dla mnie mega niepojęte. Patrzę na łózeczko i sobie myśle : jasna cholera, za chwile będzie mi się coś tu z tego mebla darło! Ale na razie nie panikuję. Myślę, że jeśli nie urodzę do tego wtorku, i przyjdzie mi się zbierać na porodówkę, to będę posrana ze strachu
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
W głębi duszy liczę na to że akcja sama się rozkręci, bardzo bym chciała położyć sie w piątek do szpiatala z rozwarciem i skurczami, ale ja ostatnio za dużo od życia wymagam
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bardzo bym chciała, żeby dzisiaj nagle coś mnie złapało albo w nocy i owszem jutro pojechałabym do szpitala ale nie na wywoływanie tylko normalnie rodzić... ale mi zawsze wiatr w oczy...więc chyba mogę się pożegnać z tą optymistyczną wersją...
|
|
|
|
#3927 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do pasa - według mnie więcej z tego szkody niż pożytku, pas przejmuje rolę, którą powinny pełnić mięśnie, osłabiając je i utrudniając im powrótdo sprawności. Czyli: jak się nosi pas, wszystko jest pięknie, jak się go zdejmie, jest gorszy flak niż przedtem. Ja bym się w żaden pas nie wpakowała. Ludzie noszą gips na złamanej kończynie i potem nierzadko miesiącami rehabilitują mięśnie, a taki pas to właściwie to samo, co gips. Trzeba uzbroić sie w cierpliwość i, jak znajdzie się czas, to ćwiczyć ![]() (byle nie brzuszki!) Cytat:
sudocremu mam kilka ton (kupiłam pudełko 125 g zapomniawszy, że mamy w domu pełną 80tkę ), oby wystarczył. Bo zagipsować pudrem to nie sztuka a jak się skóra od tego zmęczy, to pewnie dopiero robi się problem.Cytat:
4 dni po terminie to jeszcze nie tak źle. Mój brat zwlekał z wyjściem ponad dwa tygodnie
|
|||
|
|
|
#3928 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale resztę... mam nadzieję, że mi ktoś powie w szpitalu, kiedy iśc do lekarza i co dalej robić.... ![]() nie wiem czy dobrze pamiętam, ale gdzieś mi przemknęło przez oczy, że szczepienie może kosztować koło 2 klocków... chyba tutaj któraś z dziewczyn pisała .... a ja sobie walśnie zdałam sprawę z tego, że najbrzydszą koszulę, którą chciałam mieć własnie do porodu ( bo mam jeszcze 3 inne ale mi ich szkoda) mam z długim rękawem.... chyba odetnę te rekawy na porodówce.... Nie wiem, ale jakoś poród naturalny kojarzy mi sie z mega rzeźnią i żal mi tych pozostałych Cytat:
Ja myślę, że to co się będzie działo po porodzie to będzie fantastyczna szkoła metodą prób i błędow i w sumie to .. jakos mnie to nie przeraża. Mam tylko nadzieję, że nie zrobię dzieciakowi ziazia .... tym dochodzeniem do perfekcji w obsłudze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może mnie to ominie. na pewno mam na cyckach i po wewnętrznej stronie ud. ale tam dopadły mnie już w okresie dojrzewania. na cyckach da sie jakoś przeżyć, bo nie są mega duże i takie raczej jasnawe i cienkie i w miejscu które zawsze zakrywam stanikiem (nawet kostiumem), ale na tych udach.. słabo... mam nadzieję, że ich nie wyjdzie więcej. |
||||
|
|
|
#3929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczę na cud natury w każdym razie i na to , że nie będę mieć problemów z brzuchem. Nigdy w sumie nie miałam. Zawsze jakoś tak .. dobrze wyglądał Ja bym chciała, żeby moja pupa i moje nogi wróciły do dawnego wyglądu ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

jakby co Mariusz zajada sie Gerberem, nie boli go brzuch i nie ma zaparc...tfu tfu 
za wizyty
po udanej wizycie w sobotę teraz pojawia się frustracja czemu jeszcze się nie zaczęło
Moja Zosia coś dziś leniwie się rusza
skoro mała nie chce wyjść 

Bo Ty masz synka tez nie?
dzisiaj w nocy obudziłam się z dziwnym bólem jakby nacisk na pipkę i na odbyt ale to było naprawdę dziwne, nie potrafię tego opisać i pamiętam, że byłam zdezorientowana wtedy bo nie siedziałam na kibelku i nie wiedziałam, czy to na 2-jkę czy na co... no ale położyłam się i zasnęłam... i nic się dalej nie działo ...

więc nie dość, że ledwo udało mi się zrozumieć komentarz do moich wyników i reszty, to jeszcze nie zadałam mu połowy pytań, które planowałam na tamtą wizytę. Kolejna wizyta (ale prywatnie) w poniedziałek.
Ja już nie pamiętam kiedy tak świeciłam czystką w portfelu