|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
- zaliczyliśmy dwie takie długie podróże jak miała 3 miesiące, było ok. Grzecznie siedziała w foteliku, mało spała bo ona woli na płasko. Nad morze mamy tyle samo km co do rodziny w świętokrzyskie
z tego co zauważyłam - najlepiej czuje się i śpi w domu ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Muszę się zastanowić i przedyskutować sprawę z TŻ.
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
i chleją i palą i chodza na imprezy i finał jest prosty-zdrowe dzieci trzymaj się ![]() Przepraszam za te moje rozżalenia
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Znajoma - jej chłopak bez pracy ze skonczonym (OHP) - z całym szacunkiem ale skonczenie Hufca Pracy to troszke dno.. Ona - pije, pali jest w trakcie konczenia szkoly, brak pracy. I co? TAKA SPRAWIEDLIWOŚĆ.
|
|
|
|
#1984 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34391990]Mam tak samo i jestem przekonana, że w kolejnej ciąży też będę miała. Wróciłam z pracy, jestem zmęczona, ale "szczęśliwa". (Piszę to słowo w cudzysłowie, bo od 03.04 nie ma już dla mnie takich słów jak "cieszę się" czy "szczęśliwa" właśnie). Jest smutno, ale normalnie. Mam obowiązki, muszę wyglądać jak człowiek. Nie siedzę po całych dniach w domu, co było też wcześniej do mnie niepodobne, bo pracuję praktycznie nieprzerwanie od połowy studiów (dziennych). W życiu miałam 5 dni urlopu, przysięgam No więc wróciłam do tego trybu i jest OK. Dobrze też, że jest ciepło. Oczywiście po pracy pojechałam na cmentarz, jutro przejdę się tam rano, bo po pracy muszę jechać.. na drugi, bo babcia ma urodziny. No więc jest w porządku, na pewno moja aktywność tutaj zmaleje, ale będę się udzielała wieczorami. Mam też już "zabukowane" wolne na lekarzy. Nie narzekam, póki co.[/QUOTE] Super że dzień w pracy minął ci bez większych problemów. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie głównie do tych co mają długie cykle: czy jest możliwość że będąc u lekarza na usg w 11dc a potem w 14 dc i stwierdził ze nie ma owulacji a jednak była ale w późniejszym dniu czyli 17? Wczoraj dosyć bolał mnie brzuch tak jak na @ z naciskiem na mocniejsze kłócie w lewym jajniku. Kurde jest możliwość aby się pomylił? Jeśli tak to jestem zła bo odpuściłam sobie z Tż przytulanki
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do lekarza trzeba chodzić ale swoje trzeba robić
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Oby Ci dzień szybko minął i lepszego samopoczucia życzę Perse cieszę się, że Ci praca odpowiada
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy +30 dc teraz miałam owu w 19 dc. Zazwyczaj mam owu ok. 20 dc.
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie, czy dobrze pamiętam że Kundzia miała iść wczoraj zobaczyć serduszko? Bo nic się nie odzywa
|
#1989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja siostra była ze Stasiem który miał 2 m-ce Wczoraj miałam niezapomniane urodziny. Od dawna bolał mnie kręgosłup i wczoraj się nasiliło, dodatkowo złapałam przez weekend wirusa od mojego szwagra i miałam rzyganko i jeszcze gorączka mi wyskoczyła myślałam, że umrę. Dziś jest lepiej ale słaba jestem.
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
Natalia współczuję takich prezentów na urodziny
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia to niezłe miałaś urodziny. Dobrze, że już jest lepiej.
Alfa mam pytanko czym się różni zwykłe badanie moczu od posiewu? Bo chce teraz zrobić na wizytę do gina ale nie wiem czy to czy to---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ewel ja nie mam żadnego namiaru na Kundzie :/
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykłe badanie moczu robi sie w pierwszej kolejności, dopiero jak na nim wychodzą liczne bakterie robi się posiew. Poza tym w zwykłym wiadomo dużo innych informacji jest zawartych typu białko, cukier, urobilinogen
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa dzięki
bo wtedy w zwykłym badaniu nie miałam żadnych bakterii
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
niedawno wstalam musze sie ogarnac, moze podjade do kuzynki na kawke
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe, co u niej...? Maga - jak żołądek? dalej dokucza? pijesz siemie? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-05-30 o 10:59 |
||
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
- też o tym pomyślałam
![]() Zmykam sprzątać.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-05-30 o 11:02 |
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tu taka niespodzianka i fajny prezent od szwagra a i jeszcze moją siostre wczoraj dopadło i przy składaniu życzeń przez telefon moja siostra ( więc oryginalne życzenia też były ) a ja mam tak, że jak ktoś to ja z nim ale tu akurat się z tego cieszę, bo poczułam się lepiej, ale zaraz gorączka szła w górę bałam się, że się odwodnię i że mleko mogę stracić ( nie wiem czy to możliwe ale miałam stracha dużego ) wróciliśmy ze spaceru a ja ledwo się doczołgałam.... kręci mi się w głowie.. właśnie się dokarmiam i dopajam i idę spać z małym Cytat:
balanga jak nie wiem co ;p pytałam się męża czy dobrze się bawi ;p Miał być romantyczny wieczór chyba coś nie wyszło ;p---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- kunia widzę, cię, proszę napisz, że wszystko wporządku
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Natalia oby tylko Miki się nie zaraził Zamiast przytulać TŻta przytulałaś kibelek
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
to samo. przebieram nogami
pisz Kochana
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście że jest taka możliwość żeby się pomylił, jednak zdarza się to rzadko, nie chcę cię nakręcać;/ pęcherzyk rośnie średnio 2mm na dzień, jak nic nie było 14dc to nie jest możliwe aby pęcherzyk podskoczył ci przez 3 dni do 20mm, jak ja wczoraj miałam te 9-10mm to spokojnie w poniedziałek rano na usg mogę iść, wtedy może będzie gotowy do pęknięcia dziewczyny nie rezygnować z przytulanek nawet jak coś tam nie wychodzi na usg, testech przeróżnych czy po prostu nie czujecie zbliżającej się owu!!! Wiadomo że czasami organizm lubi płatać figle! Dlatego teraz nawet jak nie mam ochoty to ciągnę męża do łóżka A co jeśli pęcherzyk powera dostanie i szybciej urośnie albo owu obsunie się?? Później można tylko żałować straconego cyklu!
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny, przepraszam ze sie wczoraj nie odezwalam po wizycie, mialam na 18.50 w rejestracji pani powiedziala zeby przyjsc ze 20 min wczesniej ze moze bedzie luka, taaaaaaa opoznienie bylo ponad 40min, weszlam ok 19.30 z tego czekania brzuch mnie bolal, slabo, siku i k...e mi sie zachcialo
taaaaaaaak sie balam, wkoncu weszlam do lekarza, spieta jak cholera nawet przy wkladaniu "sprzetu do usg" mnie zabolalo na glos sobie powiedzialam ze sie spielam a lekarz na to "dlaczego, prosze sie rozluznic" to ja na to "ze jak pan dokotor pokaze mi bijace serduszko to sie rozluznie" i pokazal niesamowite i jaka juz duza kropka (ostatnio miala 2,1mm) teraz ma 15mm. Jak wyszlam z gabinetu moj Tz juz wiedzial tzn powiedzial ze wszystko slyszal z gabinetu ;]. Nastepne usg za 4tygodnie rany przeciez ja bede schozowac to kupa czasu .....Berbie, Amilcia jesli mi gin pozwoli to za 2tyg tez jade nad morze do Gdanska na 3-4 dni na Euro tzn jesli mi gin pozwoli jak nie to moj Tz na mecz a ja na spacer, jutro mam wizyte wiec wszystkiego sie dowiem... a i jeszcze kwestia czy sa jeszcze bilety na pociag bo tylko ten srodek komunikacji nam pozostaje.... Madziu dziekuje za troske
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi progesteron w 26dc (a cykle tak 34dniowe miałam) wyszedł na poziomie 0,ileś tam tj jak dla I fazy albo jak bezowulacyjny, a to juz po owu powinno było być to się zdołowałam, ale z seksu nie zrezygnowałam i oto zaraz maluch będzie na świecie. Ot organizm zgłupiał i owu cos koło 30dc dopiero miałam
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ się wzruszyłam ![]() Kundzia, wyślij, jak możesz, którejś nr na priv
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
WItam....
Cytat:
ale to TY jesteś mama wiesz co jest najlepsze dla Twoich dzieci....Cytat:
Cię mocno Kochana ![]() Cytat:
Kundzia no pisaj nooo..... edit. cudowne wieści Kochana ![]() teraz dbaj z całych sił o Was!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-05-30 o 12:33 |
|||
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie to robie
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- a gdzie Esia? mam nadzieje ze u niej wszystko oki
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

w ogóle usg miałam za darmo i dostałam nr telefonu do gina - wreszcie
a na wizyty chodzę na nfz także miło z jego strony, dziś 13dc także ten cykl zapowiada się na około 35dni;/ poza tym mówiłam mu o prolaktynie i że biorę bromek i kazał dalej mi brać
No więc wróciłam do tego trybu i jest OK. Dobrze też, że jest ciepło. Oczywiście po pracy pojechałam na cmentarz, jutro przejdę się tam rano, bo po pracy muszę jechać.. na drugi, bo babcia ma urodziny. 
Oby Ci dzień szybko minął i lepszego samopoczucia życzę 

myślałam, że umrę. Dziś jest lepiej ale słaba jestem.

a tu taka niespodzianka i fajny prezent od szwagra a i jeszcze moją siostre wczoraj dopadło i przy składaniu życzeń przez telefon moja siostra
( więc oryginalne życzenia też były ) a ja mam tak, że jak ktoś

ależ się wzruszyłam