|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() a pomysl na swiecznik podpatrzony wperfekcyjnej pani domu :P Cytat:
![]() Co do niani to powiedz mi jeszcze od kiedy dokladnie mialaby do was przychodzic?? Cytat:
cos takiego http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=116147 tylko okragly bochenek i kazdy sobie ta kostke wyciaga
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Buuu!
A Ja chyba zgubiłam dowód, albo go gdzieś zostawiłam żeby spisali moje nazwisko, bo nigdy nikt nie umie je poprawnie napisać ![]() Ania Ja też pójdę do Rossa dzisiaj ![]() |
|
|
|
#1683 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
misiaki pluszaki dla: Zuzi Iustynki Emilie zanetki Asi rysiki i u nas dziś rocznica - 3 rocznica ślubu skórzanaczy z tej okazji nasze dziecko od 5 rano nie spało? po półgodzinnej zabawie w końcu zasnął z nami Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę że lili wypadła z 15tki, poklikam mocniej na nią Cytat:
![]() ze spokojną głową do obrony podejdziesz Cytat:
kiedy masz w wizytę?
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak egoistycznie -Witam!!! i znikam
Dziekuje za mile slowa i wogole. Nie mam czasu na nadrabianie. Zdrowka wszystkim Dla dzisiejszych solenizantow sto latek kochani
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pirat drogowy
![]() Sarenka dostała fure w spadku od sąsiadki (3latka), teraz wiemy jedno W KLAKSONIE JEST SIŁA |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta a gdzie ostatnio korzystalas z dowodu - wroc tam. U mnei na Poczcie czesto klienci zostawiaja dowod, wiec wtedy pisze im pisemko i przychodza po odbior.
co do taty - ja tez mysle, ale juz raczej nie nastawiam sie ani zle ani dobrze - po co sie rozczarowac, czekam co dzien przyniesie. Dizs jade wreszcie do niego brumku i reszta dziewczynek ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- swietna fura - ja mysle taka malej kupic na dzien dziecka.
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jestem w szoku jak Sarenka sama ogarnia ten samochodzik. Wsiada, zsiada, sama jezdzi-odpycha sie nóżkami, pcha sobie, chowa wszystko w siedzisko-to jest taka klapka, no i TRĄBIIIII
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
aania, ja też nie pamiętam co chciałam będąc w ciąży
![]() ale alibany dobrze radzi, mogę się podpiąć pod jej post Cytat:
![]() Dawid dostanie rowerek kilkuetapowy
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10.30 drugie śniadanko: jajecznica z bułeczką, jogurt, serek homo, twarożek (ale nie lubi), kaszka manna z jabłkiem, kanapki z wędliną, dżemem, jajko na twardo lub miękko, lub mleko 15. obiad 18.00 deser - owoce, biszkopty 20.00 kolacja mleko z butli. Cytat:
Cytat:
za raczkowanieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patik dobrze, ze jestescie w domu. |
||||||
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Odpycha się, ale samochod jest dość mały i dlatego dosięga do podłogi, widziałam większe i jak sadzałam Sarenke to nóżki jej wisiały.
Jeszcze jedna fotka: |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoras pisala o rowerku wielo etapowym - mowa o tym smart trike?? Moja szwagierka ma - jaj maly uwielbia w nim jezdzic a moja nie chce. Ja mysle kupic jej albo ten samochodzik albo jezdzik pchacz, bo mi sie wspina, to moze by i z tym dala rade.
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rocznicęBo to było tak- jak Ola siadła na przeciwko Julki, to Julka cos sie tam odezwała typu E, EJ, czy jakoś tak, Ola się przestraszyła i zaczęła plakać, na co Julka wystraszyła się tego płaczu i też wybuchnęła Wizytę mam dopiero 18 czerwca... Cytat:
|
||
|
|
|
#1695 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy!!!
dobra Cytat:
To Cie załatwiłam z tymi pierogamiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaneta ten odplamiacz jest tez specjalnie do plam po owocach |
||||
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaniu może bon podarunkowy do Rossa? Albo na obiad/kolację w fajnej knajpce?
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Isia-pisałam, ale pewnie Ci umknęło- na jak długo starcza ten odplamiacz i jak dużo się go leje? bo nim można usuwać plamy miejscowo, nie? nie odbarwia?
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1700 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie! ![]() Cytat:
Cytat:
I Wy tacy śliczni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa )Cytat:
2. Cudownie! ![]() Cytat:
![]() Kurde! Miałam pięknie pozaznaczane cytaty, złożone życzenia dzisiejszym solenizantom a wiadomość mi się nie zapisała i poszła w cholerę Jeszcze raz: Zuza, Emilie, Asia sto lat! ![]() Patik, Marzena - witajcie z powrotem! Jacieee - Kurcze, co za paskudztwo do Domka się przypałętało! oby to nie skaza ![]() WIĘCEJ NIE PAMIĘTAM CYTOWAĆ NIE BĘDĘ
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-05-30 o 11:22 |
|||||||
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
dzięki Cytat:
to masz troszkę czekania... w ciąży nie mogłam sie doczekać wizyt, podglądania bejbuszka
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
1
Cytat:
2 Nam babydreamy nie pasuja...próbowałam wszystkie rozmiary. Sa troche bardziej sztywne niz Dady. Możesz kupic na sztuki wiec wypróbujcie, może Wam podpasuja
|
|
|
|
|
#1703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś same dziewczyny świętują: Zuziak, Emi, Asia - wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Przez parę sekund zastanawiałam się z jakim ZŁOTEM czy jakiś interes zbiorowy robimy (albo na bank napadamy), a ja nic nie wiem ![]() Cytat:
2. Nie mogę się doczeka,co się okaże ![]() Pamiętam, jak to było, kiedy sama czekałam Chociaż ja byłam pewna chłopca już od testu ciążowego ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli kwoty jaką możesz przeznaczyć. Ten pomysł z jakimś zabiegiem kosmetycznym czy masażem jest bardzo fajny, ale trochę kosztuje ![]() Jak masz mniejszy budżet, to może chociaż dobry balsam na rozstępy Bo chyba się nie obrazi ![]() Cytat:
Na bank zrobię ![]() Gratulacje dla Was obojga, Kolinko! Wszystkiego najlepszego i wielu, wielu wspólnych lat Cytat:
![]() Jakie śpiochy
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty Brumciu kiedy się wybierasz na swoją eksluzywną depilację?
|
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczka co do podglądania to Ewcia do 7go miesiaca była Janem
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam z coletto
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię słodkości ![]() Raz miałam, chyba dwójki, i mi nie podpasowały, bo były dla mnie jakieś takie sztywne ![]() Ale niedawno kupiłam czwórki, tylko że pieluchomajtki, nie te zwykłe pieluchy, i bardzo mi podpasowały A przedwczoraj kupiłam na spróbowanie te pieluchomajtki pampersa. Niby od 9 kg, ale Tymkowi jeszcze trochę brakuje, ale leżą dobrze. I się w nich zakochałam. Mięciutki, wygodne, łatwe w obsłudze, co jest ważne przy uciekającym "pacjencie" i nawet miło pachną (przed użyciem rzecz jasna) ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Nie wiem, bo jeszcze tego kuponu nie odebrałam Nie ma za bardzo kiedy pojechać. Mam na to 2 tygodnie.
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i mogę np. włożyć te bluzkę do miski , zalać ciepłą/gorącą wodą i wsypac troszke tego proszku, wymieszać, potem wyszorować i czekać na cud , czy raczej trzeba w rękach szorować?Obecnie używam takiego proszku oxy-tez jest dobry, nie powiem, ale każdej plamie nie da rady ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- no nieźle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
alibany Ewa tez jest do mnie przylutowana...w basenie ma teraz wszytskie zabawki i jak ja w nim posadze to od razu musze usiasc z boku a juz najfajniej jak jakas moja czesc ciała jest obok niej...
takze siedze własnie z noga w basenieTż powiesił nam huśtawkę w kuchni i dzieki temu zmywam i gotuje a Ewa sie buja Nie daj Boze wyjdze do łazienki-3 sek i siedzi na dywaniku ale kiedyś to minie,prawda? |
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
i zmykam na obowiazkowy spacer...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Hania podróż powrotną zniosła dużo gorzej- chyba nie chciała wracać.
Strrrrasznie marudziła, a ja w tym czasie wyśpiewałam jej wszystkie znane mi utwory i wydawałam dźwięki wszystkich znanych mi zwierząt. Tż miał niezły ubaw, a ja aż ochrypłam przez ten teatr.

Prawdziwa bizneswoman z Ciebie 

O 1 dałam jej pić i spała do 6.
co za babsztyl
12.06.2010
zębole

Nie ma za bardzo kiedy pojechać. Mam na to 2 tygodnie.