Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 09:12   #1681
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kajoolku w końcu jesteś - ślicznie wygladacie z Szymula, i przyjęcie fajnie zorganizowane, świetny patent na świeczki z lampek do wina. A Ty na zdjęciu wyglądają olśniewajaco

1. No właśnie
2. Dziękuje za miłe słowa , JasieK lubi inne rzeczy ale jednak bez UU tez by było cieżko - i dla niego o dla mnie. To jest dla mnie takie przyjemne przywiązanie. Ale wiem ze wcześniej czy pózniej będzie trzeba się pożegnać z karmieniem naturalnym.
A ile razy dziennie Tymek je mleczko?
4. Otwieram pierwsze walne zgromadzenie pewnej bliskiej mi spółki akcyjnej

Podziwiam Cię Kajoolku
dziekuje Teliku
a pomysl na swiecznik podpatrzony wperfekcyjnej pani domu :P

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Bry wieczór
Dzisiaj będzie samolubnie, bo napisze tylko o sobie, a jutro odniosę się do Waszych postów.
Uff... jesteśmy już w domu. Wczasowanie było boskie, ale te pakowanie/wypakowanie i podróżowanie jest cholernie męczące. Hania podróż powrotną zniosła dużo gorzej- chyba nie chciała wracać. Strrrrasznie marudziła, a ja w tym czasie wyśpiewałam jej wszystkie znane mi utwory i wydawałam dźwięki wszystkich znanych mi zwierząt. Tż miał niezły ubaw, a ja aż ochrypłam przez ten teatr.
Obiecuję jutro wstawić większą porcję wakacyjnych zdjęć.
Dobranoc.
czekam na fotki i wspolczuje
Co do niani to powiedz mi jeszcze od kiedy dokladnie mialaby do was przychodzic??

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. No trzeba, trzeba, ale na razie ciężko mi o tym myśleć, bo wiem, jak to ważne dla Tymka. Dlatego wolałabym, żeby to on mnie odstawił
Je - wstyd się przyznać - 6 razy na dobę Czasem 7. Przy czym w nocy (między 20 a 7) ani razu.

2. Brzmi poważnie Prawdziwa bizneswoman z Ciebie

1. A jak często Ty tu bywasz?
2.

A, czyli inaczej. No to nie ma wyjścia - przy najbliższej okazji muszę spróbować Twojej metody
Ale cały chleb tak nacinasz? W sensie na głębokość tak prawie przez cały bochenek?
prawie przez caly bochenek
cos takiego http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=116147 tylko okragly bochenek i kazdy sobie ta kostke wyciaga
Stary 2012-05-30, 09:17   #1682
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Buuu!

A Ja chyba zgubiłam dowód, albo go gdzieś zostawiłam żeby spisali moje nazwisko,
bo nigdy nikt nie umie je poprawnie napisać

Ania
Ja też pójdę do Rossa dzisiaj

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:23   #1683
Kolina
Zadomowienie

hej

misiaki pluszaki dla:
Zuzi Iustynki
Emilie zanetki
Asi rysiki

i u nas dziś rocznica - 3 rocznica ślubu skórzana

czy z tej okazji nasze dziecko od 5 rano nie spało? po półgodzinnej zabawie w końcu zasnął z nami

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Jadę dziś znowu do neurologa z nadgarstkiem, tym razem nie prywatnie, bo mam nadzieję że da mi skierowanie na badania, nie uśmiecha mi się robienie ich prywatnie.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

Kolina dzięki że tak ostro na mnie klikasz.

.....

Co ze zlotem? kombinujemy cosik? Może się udać?

Spałam jak zabita. Sara musiała mocniej się rozpłakać żebym usłyszała O 1 dałam jej pić i spała do 6.
Pogoda się psuje, a my od jutra mamy przyzwolenie na spacery
Promotorka nadal mnie zlewa co za babsztyl
miałam możliwosc to klikałam, co mi szkodzi
widzę że lili wypadła z 15tki, poklikam mocniej na nią

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hejo

melduję że żyje - choć ostatnio mam mega młyn - egzaminy zaliczone wszystkie, jeszcze dwa projekty musze oddać, jeden dziś, drugi jutro, i prace doszlifować, a obronę mamy 25 czerwca chyba bo przełożyli bo promotorka ma jakąś konferencje wczesniej.

wpadne jak się obrobię ze wszytkim - jutro wieczorem na dłużej
..
Beatko, idziesz jak burza, wszytsko zaliczone, projekty gotowe
ze spokojną głową do obrony podejdziesz

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
HEJ.

Była wczoraj u Nas ta koleżanka Julci, ale spotkanie było jak zwykle nie udane, bo jedna od drugiej płakala....potem jak Julcia wrzuciła na luz i już się nie bała Oli, to Ją straszyła-tak warczała śmiesznie....my z koleżanką padałyśmy ze śmiechu, ale Oli do śmiechu nie było....

W piątek mieliśmy jechać na bal, ale wszystko stanęło pod wielkim znakiem zapytania, przez moją teściową(miesiąc temu już z nią ustalaliśmy....):mur : przysłowie nie wiesz na kogo liczyć, licz na siebie jak najbardziej tutaj pasuje.

AHA! Odpowiedziałyście mi na moje zapytanie o płeć. Mój lekarz mówi płeć na 100%- powiedział mi, że jeszcze nigdy w swojej karierze się nie pomylił, więc jak mówi, to mówi

Odnośnie przeczuć, to one kompletnie się u mnie nie sprawdzają..., ale do tej pory chciałam/czulam dziewczynkę, a teraz to sama niewiem- najważniejsze, żeby było zdrowe.
Brumek mi czaruje dziewczynkę....-zobaczymy czy Ci się kula nie popsuła
ciekawe że tak płaczliwie do spotkań podchodzą, pewnie jak jedna płacze to druga też zaczyna

kiedy masz w wizytę?
Stary 2012-05-30, 09:23   #1684
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję rady
W sobotę idziemy do mojej przyjaciółki na grilla urodzinowo-imieninowego. Nie mam pomysłu na prezent, niby powinnam wiedzieć co lubi, ale nic fajnego nie przychodzi mi do głowy. Pytam, bo jest w ciąży. Co by Wam sprawiło przyjemność jako ciężarnym? (ja nie pamiętam ) ale nie dla dziecka, tylko dla niej...

Może jakiś dobry kosmetyk do ciała, bon do kosmetyczki (manicure, pedicure), bon do h&m by mogła sobie w dziale ciążowym coś kupić....to mi tka na szybko przychodzi do głowy....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:54   #1685
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja tak egoistycznie -Witam!!! i znikam
Dziekuje za mile slowa i wogole. Nie mam czasu na nadrabianie. Zdrowka wszystkim
Dla dzisiejszych solenizantow sto latek kochani

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:01   #1686
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mój pirat drogowy

Sarenka dostała fure w spadku od sąsiadki (3latka), teraz wiemy jedno W KLAKSONIE JEST SIŁA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02767.jpg (72,6 KB, 43 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:04   #1687
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

zaneta a gdzie ostatnio korzystalas z dowodu - wroc tam. U mnei na Poczcie czesto klienci zostawiaja dowod, wiec wtedy pisze im pisemko i przychodza po odbior. co do taty - ja tez mysle, ale juz raczej nie nastawiam sie ani zle ani dobrze - po co sie rozczarowac, czekam co dzien przyniesie. Dizs jade wreszcie do niego przed praca zajrze na chwile, bo tez ma na 12.30 a ja na 13.30 takze na pol godzinki zdaze (szpital jest km od mojego obecnego miejsca pracy).
brumku i reszta dziewczynek zycie sie to nazywa. Niestety nie zawsze jest tak jakbysmy chcieli.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mój pirat drogowy

Sarenka dostała fure w spadku od sąsiadki (3latka), teraz wiemy jedno W KLAKSONIE JEST SIŁA
swietna fura - ja mysle taka malej kupic na dzien dziecka.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-30, 10:06   #1688
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
swietna fura - ja mysle taka malej kupic na dzien dziecka.

Wiesz jestem w szoku jak Sarenka sama ogarnia ten samochodzik. Wsiada, zsiada, sama jezdzi-odpycha sie nóżkami, pcha sobie, chowa wszystko w siedzisko-to jest taka klapka, no i TRĄBIIIII

Stary 2012-05-30, 10:13   #1689
Kolina
Zadomowienie

aania, ja też nie pamiętam co chciałam będąc w ciąży
ale alibany dobrze radzi, mogę się podpiąć pod jej post

Cytat:
Mój pirat drogowy

fantastycznie wygląda, kolorek jej pasuje

Dawid dostanie rowerek kilkuetapowy
Stary 2012-05-30, 10:14   #1690
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

miałam możliwosc to klikałam, co mi szkodzi
widzę że lili wypadła z 15tki, poklikam mocniej na nią

za rocznicę

A za kliki dziękuję
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:15   #1691
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie no, 11.00 to piękna pora na pobudkę . Też idę kawę zrobić - drugą!

Po pierwszej padłam z Zuzą

Shira nic się nie martw, Zuza pije mleko za Żbika (4 razy na dobę...)

Dziewczyny są chętne żeby napisać jadłospis malucha? (głównie mi chodzi o śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek i kolację - na obiad wiem co gotować ).
7.00 śniadanko - kaszka z mlekiem łyżeczką lub mleko
10.30 drugie śniadanko: jajecznica z bułeczką, jogurt, serek homo, twarożek (ale nie lubi), kaszka manna z jabłkiem, kanapki z wędliną, dżemem, jajko na twardo lub miękko, lub mleko
15. obiad
18.00 deser - owoce, biszkopty
20.00 kolacja mleko z butli.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ellika ja robię na parze: na garnek z gotującą wodą kładę głęboki talerz albo miseczkę, nakładam trochę masła albo oliwę z oliwek, wbijam jajko (teraz już całe, wcześniej tylko żółtko) i mieszam, mieszam, mieszam aż się zetnie . I tyle, nawet bez soli jest smaczne
Ja robie tak samo. Sypne czasem koperku lub pietruszki

Cytat:
eveewe, smutne to okropnie, oby wynik był pomyślny

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

czy ja już pisałam że moje dziecko znajduje w mig wszystkie słabe punkty mieszkania?
slabo trzymające listwy już są podklejane, co się chwiało musialo zostać dokręcone etc

mógłby pracować jako tester przed kupnem domu czy mieszkania

i nowa umiejętność - raczkować zaczyna
za raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam i o zdrowie pytam
Nadrobilam was i widze, ze i Marzenka i Telik i Aga sie stesknily :P
TZ juz niestety pojechal Te 10 dni zlecialy zbyt szybko. Najpierw czlowiek ponownie musi sie przyzwyczaic do dodatkowego ludzia w domu, w srodku pobytu TZ mialam go dosyc, pod koniec bylo juz super a teraz znowu pusta i tesknota
Szymek szalal za tata, codziennie rano budzil i od razu sie do niego tulil.
Urodziny udały sie znakomicie. Brumek pytałas sie co robilismy, a wiec był oczywiscie tort, sernik z wisniami (mój ulubiony), salatke cezara i salatke z tortellini oraz pomidory z mozzarelą. Na ciepło był kurczak, leczo oraz zupa krem z pomidorów. To akurat wykombinował moj TZ. I wiecie jakie to było dobre. Do tej pory ta zupa mi się sni. Zrobiliśmy jeszcze taki chleb nadziewany masłem, serem i czosnkiem, zapiekany w piekarniku.
Strasznie duzo jedzenia zostało.
Szymek był kochany i bardzo grzeczny, dostał w prezencie dwa jezdziki, klocki duplo i samochody. Zadowolony z wszystkiego Aaa i wyciągnał rózaniec :P czyli kariera chyba ksiedza go czeka :P
Wrzuce wam fotki.

Nadrobilam tez wizaz. Patiku nerwow sie najadlas, a co do wynikow, to przeciez ta flora bakteryjna mogla byc rowniez ze zlogo zbioru moczu.
Pieleszko zdróka dla Hani
Zanetko brawa dla Emi.
Brumku byłaś u neurologa??
No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów i dzisiejszych i tych spoznionych. No i wszystkim Magdalenom, ktore dzisiaj obchodza imieniny rowniez
Super ze sie udało

Cytat:
W sobotę idziemy do mojej przyjaciółki na grilla urodzinowo-imieninowego. Nie mam pomysłu na prezent, niby powinnam wiedzieć co lubi, ale nic fajnego nie przychodzi mi do głowy. Pytam, bo jest w ciąży. Co by Wam sprawiło przyjemność jako ciężarnym? (ja nie pamiętam ) ale nie dla dziecka, tylko dla niej...

aha, Lili, pytałaś o wózek, to kupiłam TAKI, ale przysłali nam TEN
Aniu ja bym chyba kupiła jakiś voucher na zabiegi w spa - masaz stóp, czy coś takiego

Cytat:
Mój pirat drogowy

świetny. Chce kupic coś podobnego na roczek. Odpycha się nóżkami?

Patik dobrze, ze jestescie w domu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:31   #1692
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
świetny. Chce kupic coś podobnego na roczek. Odpycha się nóżkami?
Odpycha się, ale samochod jest dość mały i dlatego dosięga do podłogi, widziałam większe i jak sadzałam Sarenke to nóżki jej wisiały.

Jeszcze jedna fotka: JACEK i AGATKA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02764.jpg (106,1 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-05-30, 10:40   #1693
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Wiesz jestem w szoku jak Sarenka sama ogarnia ten samochodzik. Wsiada, zsiada, sama jezdzi-odpycha sie nóżkami, pcha sobie, chowa wszystko w siedzisko-to jest taka klapka, no i TRĄBIIIII
no to powiem ci ze fajowo - chyba jej taki kupie.
Ktoras pisala o rowerku wielo etapowym - mowa o tym smart trike?? Moja szwagierka ma - jaj maly uwielbia w nim jezdzic a moja nie chce. Ja mysle kupic jej albo ten samochodzik albo jezdzik pchacz, bo mi sie wspina, to moze by i z tym dala rade.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-30, 10:40   #1694
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe że tak płaczliwie do spotkań podchodzą, pewnie jak jedna płacze to druga też zaczyna

kiedy masz w wizytę?
za rocznicę

Bo to było tak- jak Ola siadła na przeciwko Julki, to Julka cos sie tam odezwała typu E, EJ, czy jakoś tak, Ola się przestraszyła i zaczęła plakać, na co Julka wystraszyła się tego płaczu i też wybuchnęła

Wizytę mam dopiero 18 czerwca...
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Może jakiś dobry kosmetyk do ciała, bon do kosmetyczki (manicure, pedicure), bon do h&m by mogła sobie w dziale ciążowym coś kupić....to mi tka na szybko przychodzi do głowy....
O! Fajne pomysły

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:58   #1695
isiaok
Rozeznanie

Witamy!!!
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hej! miłego dnia!
potem wpadne
dobra
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hejo

melduję że żyje - choć ostatnio mam mega młyn - egzaminy zaliczone wszystkie, jeszcze dwa projekty musze oddać, jeden dziś, drugi jutro, i prace doszlifować, a obronę mamy 25 czerwca chyba bo przełożyli bo promotorka ma jakąś konferencje wczesniej.

wpadne jak się obrobię ze wszytkim - jutro wieczorem na dłużej

Marinko - zaproszenie na piątek nadal aktualne - będę robić pierogi z truskawkami serio serio - napisze Ci smska z busa bo o 9 jadę d Rze.

wpadajcie

miłego dnia Kuny moje kochane
Gratulacje!!!Uff! Czyli zaraz wakacje To Cie załatwiłam z tymi pierogami

Cytat:

aha, Lili, pytałaś o wózek, to kupiłam TAKI, ale przysłali nam TEN
tak jak radzi alibany...kosmetyki lub cos w tym styluTż sie smiał jak kumpeli w ciazy kupiłam cała serie nawilżajaco-pilegnujoco-kapielowa -a ona była zahcwycona

Cytat:
Mój pirat drogowy

Cytat:
Odpycha się, ale samochod jest dość mały i dlatego dosięga do podłogi, widziałam większe i jak sadzałam Sarenke to nóżki jej wisiały.

po zdjeciu Sarenki chciałam napisać-biedne psy-ale widze, ze klkson wprowadził je w niezły miłosny trans
zaneta ten odplamiacz jest tez specjalnie do plam po owocach
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:02   #1696
iustyna1
Wtajemniczenie

Aaniu może bon podarunkowy do Rossa? Albo na obiad/kolację w fajnej knajpce?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:03   #1697
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Isia-pisałam, ale pewnie Ci umknęło- na jak długo starcza ten odplamiacz i jak dużo się go leje? bo nim można usuwać plamy miejscowo, nie? nie odbarwia?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 11:04   #1698
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pirat drogowy

Zdolniacha!
Włoski jej jaśnieją?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:07   #1699
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Co myślicie o pampersach babydream?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 11:11   #1700
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Przygarniecie Kropka?
Ja jak zwykle wpadam na chwilę, dać znać że żyję

Cześć!
U nas w sumie wszystko dobrze, choć jest na co ponarzekac i o co się pomartwić, jak to życie.
Bilans plusów i minusów:
+ Zosia stawia pierwsze "raczki", codziennie pokazuje coś nowego, jest milusińska, nie pozostaje w tyle w rozwoju i w ogóle cud, miód i orzeszki
+ mamy niani Kajool-postawiliśmy na intuicję, jak radziłaś i chyba będzie dobrze
- Tż nie zdał egzaminu - która kciuków nie trzymała ? (ale za to mam męża w domu )
- Tż babcia złamała nogę i chyba do końca życia będzie leżała w łózku

Jacieee - telefon kupiony, Tż zadowolony Dzięki jeszcze raz

Idę looknę choć na ostatnią stronę

Wiadomo co u Pieleszki i Hani?
Cześć!!! Jak dawno Cię tu nie było

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
marysia wygrala z nestle dres - zapomnialam sie pochwalic
Fajnie!

Cytat:
Boshe dziewczyny właśnie wpadły mi w ręce wyniki moczu sary który jej robiliśmy kontrolnie na początku maja... zerknęłam wtedy na szybko i stwierdziłam wszystko ok,
teraz patrzę i na samym dole flora bakteryjna-- dośc liczne. Jak mogłam to przeoczyć, co za mnie za matka miesiąc czasu rozwijała sie infekcja, gdybym wtedy dobrze zobaczyła nie byłoby szpitala
Wyć mi się chce.
Nie wyrzucaj już sobie ale następnym razem marsz do lekarza z wynikami!

Cytat:

Nadrobilam tez wizaz. Patiku nerwow sie najadlas, a co do wynikow, to przeciez ta flora bakteryjna mogla byc rowniez ze zlogo zbioru moczu.
Pieleszko zdróka dla Hani
Zanetko brawa dla Emi.
Brumku byłaś u neurologa??
No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów i dzisiejszych i tych spoznionych. No i wszystkim Magdalenom, ktore dzisiaj obchodza imieniny rowniez
Ale czaderski tort! a patent ze świeczkami w kieliszkach też widziałam w perfekcyjnej p.d. I Wy tacy śliczni

Cytat:
I Maja ślicznie tak czarująco te samodzielne kroczki stawia Kokietka z niej mała
Dziękuję Ci bardzo w imieniu Mai

Cytat:

1.No faktycznie, śmieszne by było takie wesele z przerwszem na podanie piersi... I to dziecku nie mężowi

2. A ona chodzi cudnie Stoi bez trzymanki już bardzo pewnie, a i te kroczki takie stabilne stawia
1. No więc rozumiesz mnie, dlaczego muszę Maję odstawić
2. Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa Ty zawsze się ucieszysz, jakby co najmniej Tymek pierwsze kroczki poczynił bardzo mi się miło zrobiło (trochę Ci posłodziłam, a co! )

Cytat:
1.czy ja już pisałam że moje dziecko znajduje w mig wszystkie słabe punkty mieszkania?
slabo trzymające listwy już są podklejane, co się chwiało musialo zostać dokręcone etc

mógłby pracować jako tester przed kupnem domu czy mieszkania

2.i nowa umiejętność - raczkować zaczyna
1. Rewelacyjnie to ujęłaś
2. Cudownie! No to teraz to już zacznie na dobre testować otoczenie

Cytat:
J

Sara nauczyła sie sama siadać w szpitalu i podciągać w łóżeczku troszeczę. Wiem, że Wasze dziecki już mają ten etap za sobą i niektóre już chodzą, ale dla mnie to radość
Brawa dla Sary!

Kurde! Miałam pięknie pozaznaczane cytaty, złożone życzenia dzisiejszym solenizantom a wiadomość mi się nie zapisała i poszła w cholerę

Jeszcze raz:
Zuza, Emilie, Asia sto lat!
Patik, Marzena - witajcie z powrotem!
Jacieee - Kurcze, co za paskudztwo do Domka się przypałętało! oby to nie skaza

WIĘCEJ NIE PAMIĘTAM CYTOWAĆ NIE BĘDĘ ale się przywitam jeszcze raz - dzień dobry!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-05-30 o 11:22
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:12   #1701
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
za rocznicę

A za kliki dziękuję
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

za raczkowanie
dzięki

Cytat:
za rocznicę

Bo to było tak- jak Ola siadła na przeciwko Julki, to Julka cos sie tam odezwała typu E, EJ, czy jakoś tak, Ola się przestraszyła i zaczęła plakać, na co Julka wystraszyła się tego płaczu i też wybuchnęła

Wizytę mam dopiero 18 czerwca...

O! Fajne pomysły
a może przy kolejnym juz będą się bawiły w najlepsze

to masz troszkę czekania... w ciąży nie mogłam sie doczekać wizyt, podglądania bejbuszka
Stary 2012-05-30, 11:13   #1702
isiaok
Rozeznanie

1
Cytat:
Isia-pisałam, ale pewnie Ci umknęło- na jak długo starcza ten odplamiacz i jak dużo się go leje? bo nim można usuwać plamy miejscowo, nie? nie odbarwia?
Cytat:
1 No tak...zapomniałam raczej na długo starcza, stosuje sie miejscowo na plame-to jest proszek-nic nie odbarwia-sprawdzałam na kolorowych bodziakach-wszystko ładnie zeszło
2 Nam babydreamy nie pasuja...próbowałam wszystkie rozmiary. Sa troche bardziej sztywne niz Dady.
Możesz kupic na sztuki wiec wypróbujcie, może Wam podpasuja
Stary 2012-05-30, 11:13   #1703
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś same dziewczyny świętują:
Zuziak, Emi, Asia - wszystkiego najlepszego
Cytat:
Jadę dziś znowu do neurologa z nadgarstkiem, tym razem nie prywatnie, bo mam nadzieję że da mi skierowanie na badania, nie uśmiecha mi się robienie ich prywatnie.
No to kciuki, żeby dał to skierowanie

Cytat:
Co ze zlotem? kombinujemy cosik? Może się udać?
Przez parę sekund zastanawiałam się z jakim ZŁOTEM czy jakiś interes zbiorowy robimy (albo na bank napadamy), a ja nic nie wiem

Cytat:
1. a na długo starcza? poszukam na all.
2. AHA! Odpowiedziałyście mi na moje zapytanie o płeć. Mój lekarz mówi płeć na 100%- powiedział mi, że jeszcze nigdy w swojej karierze się nie pomylił, więc jak mówi, to mówi

Odnośnie przeczuć, to one kompletnie się u mnie nie sprawdzają..., ale do tej pory chciałam/czulam dziewczynkę, a teraz to sama niewiem- najważniejsze, żeby było zdrowe.
Brumek mi czaruje dziewczynkę....-zobaczymy czy Ci się kula nie popsuła
1. Mi na bardzo długo. No ale za często nie używam.
2. Nie mogę się doczeka,co się okaże
Pamiętam, jak to było, kiedy sama czekałam Chociaż ja byłam pewna chłopca już od testu ciążowego

Cytat:
Wiesz nie tyle padam na pyszczek, co nic nie mogę zrobić w dzień w domu, bałagan się nawarstwia. co ide do mycia garów, kończy się na jednym umytym talerzu, bo więcej nie daje mi zrobić. Jedynie mogłabym cały dzień odkurzac, bo w tym uwielbia mi towarzyszyć. Ale podłogi tez by przydało się umyć.......
Patrząc, że u innych dzieci w podobnym czasie, podobne zachowania, można przyjąć, że to ten słynny lęk separacyjny.
Tylko wcześniej, gdy słyszałam o lęku separacyjnym, miałam wrażenie, że tyczy się to sytuacji, gdy mama musi wyjśc z domu i z kimś dziecko zostawić a nie, że mama wychodzi do kuchni a dziecko w ryk!
A ja właśnie słyszałam zawsze o tym, że w czasie tego lęku, to mama nawet nie może do łazienki wyjść, bo jest rozpacz )

Cytat:
Jak zwykle pewnie wszystko zalezy od pieniędzy Czyli kwoty jaką możesz przeznaczyć. Ten pomysł z jakimś zabiegiem kosmetycznym czy masażem jest bardzo fajny, ale trochę kosztuje
Jak masz mniejszy budżet, to może chociaż dobry balsam na rozstępy Bo chyba się nie obrazi

Cytat:
prawie przez caly bochenek
cos takiego http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=116147 tylko okragly bochenek i kazdy sobie ta kostke wyciaga
Aha, dzięki, rozumiem Na bank zrobię

Cytat:
Gratulacje dla Was obojga, Kolinko! Wszystkiego najlepszego i wielu, wielu wspólnych lat (z dala od teściowej )

Cytat:
Mój pirat drogowy

Niczym rasowy rajdowiec

Cytat:
Jakie śpiochy
Stary 2012-05-30, 11:16   #1704
Oliweczka1985
Zakorzenienie

A Ty Brumciu kiedy się wybierasz na swoją eksluzywną depilację?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 11:17   #1705
isiaok
Rozeznanie

Oliweczka co do podglądania to Ewcia do 7go miesiaca była Janem
Stary 2012-05-30, 11:17   #1706
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny która ma spacerówkę składaną? Chodzi mi o taką parasolkę.
Marina?
ja mam z coletto

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:19   #1707
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa Ty zawsze się ucieszysz, jakby co najmniej Tymek pierwsze kroczki poczynił bardzo mi się miło zrobiło (trochę Ci posłodziłam, a co! )
Lubię słodkości

Cytat:
Raz miałam, chyba dwójki, i mi nie podpasowały, bo były dla mnie jakieś takie sztywne
Ale niedawno kupiłam czwórki, tylko że pieluchomajtki, nie te zwykłe pieluchy, i bardzo mi podpasowały

A przedwczoraj kupiłam na spróbowanie te pieluchomajtki pampersa. Niby od 9 kg, ale Tymkowi jeszcze trochę brakuje, ale leżą dobrze. I się w nich zakochałam. Mięciutki, wygodne, łatwe w obsłudze, co jest ważne przy uciekającym "pacjencie" i nawet miło pachną (przed użyciem rzecz jasna)

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
A Ty Brumciu kiedy się wybierasz na swoją eksluzywną depilację?
Nie wiem, bo jeszcze tego kuponu nie odebrałam Nie ma za bardzo kiedy pojechać. Mam na to 2 tygodnie.
Stary 2012-05-30, 11:24   #1708
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
1

1 No tak...zapomniałam raczej na długo starcza, stosuje sie miejscowo na plame-to jest proszek-nic nie odbarwia-sprawdzałam na kolorowych bodziakach-wszystko ładnie zeszło
2 Nam babydreamy nie pasuja...próbowałam wszystkie rozmiary. Sa troche bardziej sztywne niz Dady.
Możesz kupic na sztuki wiec wypróbujcie, może Wam podpasuja
Bo ja przeważnie nie mam jednej małej plamki, tylko pół bluzki Julci wymazanej w bananie( to efekt zostawania z tatusiem) i mogę np. włożyć te bluzkę do miski , zalać ciepłą/gorącą wodą i wsypac troszke tego proszku, wymieszać, potem wyszorować i czekać na cud, czy raczej trzeba w rękach szorować?

Obecnie używam takiego proszku oxy-tez jest dobry, nie powiem, ale każdej plamie nie da rady zwłaszcza po bananie, czy jabłku.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Oliweczka co do podglądania to Ewcia do 7go miesiaca była Janem
no nieźle
Cytat:
Lubię słodkości

Raz miałam, chyba dwójki, i mi nie podpasowały, bo były dla mnie jakieś takie sztywne
Ale niedawno kupiłam czwórki, tylko że pieluchomajtki, nie te zwykłe pieluchy, i bardzo mi podpasowały

A przedwczoraj kupiłam na spróbowanie te pieluchomajtki pampersa. Niby od 9 kg, ale Tymkowi jeszcze trochę brakuje, ale leżą dobrze. I się w nich zakochałam. Mięciutki, wygodne, łatwe w obsłudze, co jest ważne przy uciekającym "pacjencie" i nawet miło pachną (przed użyciem rzecz jasna)

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Nie wiem, bo jeszcze tego kuponu nie odebrałam Nie ma za bardzo kiedy pojechać. Mam na to 2 tygodnie.
Ja własnie od urodzenia używam TYLKO pampers i tak się zastanawiam nad tymi babydream...Te pieluchomajtki z babydream też kupowałaś w tym pudełku, czy one jakoś inaczej sa pakowane?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 11:26   #1709
isiaok
Rozeznanie

alibany Ewa tez jest do mnie przylutowana...w basenie ma teraz wszytskie zabawki i jak ja w nim posadze to od razu musze usiasc z boku a juz najfajniej jak jakas moja czesc ciała jest obok niej...takze siedze własnie z noga w basenie
Tż powiesił nam huśtawkę w kuchni i dzieki temu zmywam i gotuje a Ewa sie buja
Nie daj Boze wyjdze do łazienki-3 sek i siedzi na dywanikunawet jak tż jest w domu a ja sie zamkne w łazience to siedzi pod drzwiami i płacze...góra domu dla mnie nie istnieje, nie moge nawet dojść do schodów
ale kiedyś to minie,prawda?
Stary 2012-05-30, 11:26   #1710
meszsares
Zadomowienie

i zmykam na obowiazkowy spacer...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości