|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
O właśnie! W skasowanym poście życzyłam Ci wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
Więc życzę! Cytat:
![]() 2. A powiedz mi, one mają tak długi wkład jak pampers active baby? Czy raczej krótszy jak w premium care? Bo jak krótszy to u nas się nie sprawdzą, bo Maja premium care namiętnie przesikiwała
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
U Nas noc masakryczna - Szymon nie mógł spać przez katar większość nocy przepłakał Na dzisiaj u Nas w przychodni brak wolnych miejsc A. ma wrócić niedługo z pracy i mamy tam iść razem poprosić o przyjęcie, a jak nie to później pojedziemy do szpitala do ambulatorium.
|
#1713 | |
|
Rozeznanie
|
oliweczka raczej nie zamoczysz bo to sie zostawia taka papke na plamie do godz
a otwierałas ten link co Ci wysłałąm? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70179754/ zakładam to Ewie do banana a tż ja w tym karmi brumeka w jakiej cenie i ile sztuk te pieluchomajtki?Jedne i drugie-jesli pamietasz ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
...mam nadzieje, ze Was przyjma![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ile nas na pasku! to dlatego nie moge sie oderwac
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinka najlepszego dla Ciebie i męża
![]() Aniaa ja bym się ucieszyła z dużeeej ilości słodyczy , bon do roska bardzo dobry pomysłNo i kciuki aby udalo się bez zabiegu i nadgarstek wrócił do sprawności. Brumek a to się skuszę na te pampki z roska. Apropo rosmana: widziałyście że można sobie wyrobić kartę rabatową i kupować dzieciowe artykuły o 3 % taniej? i każde zakupy min 2 razy w mesiąću i co kwartał dają kolejny % rabatu.(.no chyba nic nie poknociłam ). Skorzystam z tego ![]() Zaczęłam się odszczurzać po tym szpitalu. Depilacja brwi, olejowanie włosów, zmyłam tygodniowy lakier z paznokci ![]() Lilii próbowałaś ten scrub z luksji porzeczkowy? ale pachnie, chyba go zjem Oliweczka w tesco są takie podobne śliniaki jak isia pokazuje. Tzn te pelerynki.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-30 o 11:36 |
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale chyba kupię coś takiego przy okazji...Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-30 o 11:37 |
||
|
|
|
#1716 | ||
|
Zadomowienie
|
brawa za rocznicę dużo miłości
![]() Zuzia, Emi, Asiu ![]() ![]() Cytat:
a co to za odplamiacz tak na marginesie chyba mi umknęło zaś coś ![]() Cytat:
![]() ![]() tak ja wyciągnęłam felgę co by wysiec "krzypope" ale dałam czadu lubię się tak zmęczyć czasem rozwaliłam jeszcze górę ziemi co by było równo i ładnie a teraz kawusia! aa aniu może poduchę rogala? na ten podarek dla koleżanki ja do dziś go kocham miłością bezgraniczną
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
u nas przełom - kinga od polnocy jeszcze nie goraczkowala... ale wysypki brak. udalo sie jakos mocz zlapac wiec jutro wyniki i do pediatry
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:roll eyes:
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
dziec padl
zarazila malego szwagierki - ma biegunke, superowo - czyli jednka wirusowka jakas. Sobota 11 Marys ma sesje - juz nie moge sie doczekac Lece do pracy - masakra, no i do taty na chwile.
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
jasne jako nastolatka może nawet cię znienawidzi na jakiś czas
![]() (ale to też mija) hihih ale jestem wredna o matko przepraszam!!!a gdzie strnoczuś?? a jej w tym konkursie nie ma wcale bo klikam ale jej nie widzę? a pisałam do sweet ale nie odpisała..
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-05-30 o 12:01 |
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Shira, to była Twoja 1234 wiadomość
|
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra idę po słownik angielskiego, bo muszę przypomnieć sobie słówka kaszel, katar, gorączka itp. itd.
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
hi w życiu nie zwróciłabym na to uwagi
![]() a co za ciasta pieczecie na roczek oprócz tortu jak mi nie odpiszecie to walnę focha jak stąd do Marsa!
|
#1724 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wrrr drugi raz piszę, mniej będzie bo wenę straciłam
Cytat:
![]() 2. a jakże , testowania ciąg dalszy wczoraj testował nośność karnisza, wynik w załączniku uczepił się jak makak zasłony i zacząl się na niej podciągać, patrzę a karnisz zaczyna wyłązić ze ściany, podbiegłam i wyratowałam małpiatkę wyniki testu zasłona ikea - test zaliczony, wytrzymała, nie ma uszczerbku karnisz - test zaliczony, żabki trzymały jak przyspawane kołki - test oblany ściana - test oblany, do spółki z kołkami nie trzymała jak należy ja jak byłam mala to wszystko miałam wysoko, wysoko półka z tv, wysoko kontakty, szuflady nie chodziły gładko, drzwi wewnętrzne do każdego pomieszczenia, teraz domy otwarte i dziecko dociera wszędzie Cytat:
niech się spełni w każdym punkcie!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
(mnie się okienko zawiesiło i musiałam zamknąć, a tak dużó napisałam, też wsio poszłooooooo) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
sernik z wisniami
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc nie pomogę.
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
a teraz ja zepsułam pokrętło korka w zlewie
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Troszeczke zjasniały, te pierwsze czarne sie wytarły
![]() Teraz włosy ida w ilość, a nie w długość |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Shira kup torta lodowego
albo właśnie jakiś sernik w kształcie koła
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Lila śpi, a my z Filipem już w domu bo nie chce mi się na dworze łazić, przeziębiona jestem a dziś taka zimnica ![]() Pisałyście jadłospisy, to u nas jest mniej więcej tak: 8 śniadanie - owsianka z jabłkiem (czasem bananem), lub zwykła kasza manna (z owocami lub sokiem malinowym) lub jajecznica (normalnie na masełku na patelni) z bułeczką i mlekiem do popicia 11 owoce lub jogurt 14 obiad - głównie sama gotuję więc nie wiem ile zjada, zupy je takie jak my, czasem makaron, kluseczki, ryba itd w sumie je już nasze jedzenie. Słoiczki mamy na jakieś awaryjne sytuacje lub totalnego lenia ![]() ok 17 - mleko ok 180ml, coraz częściej jednak zamiast mleka jemy kanapki, lub jakieś bułeczki , coś naszego.. 20 mleko na noc ok 210-240ml, czasem dużo mniej jak podjada z kolacji Filipowi ![]() brumek wkleję zdjęcia tylko jeszcze nie zgrałam od szwagra ![]() Ja karmiłam Filipa jak byłam w ciązy z Lilką przestałam jakoś ok 12tc. Teoretycznie można karmić nawet i dłużej, ale mój lekarz też mi radził odstawić bo to za duże obciążenie dla organizmu, taka "produkcja dwustronna" ![]() a kiedy bierzecie się do roboty? ![]() nadrabiam dalej..
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
youyou identycznie u mnie z menu
i idę właśnie ku temu aby mleko o 17stej zlikwidować. Owsiankę jak robisz?
|
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Zobaczymy ile moja głowa od wczoraj zapamiętała. Dominik, Emilie, Zuzia, Asia- sto lat maluchy! Pieleszko, jak dobrze czytać takie wiadomości. Patik, jesteś wspaniałą mama. Bardzo szybko zauważyłaś, że coś złego dzieje się z Sarą. A bilet masz u mnie za darmochę. Co do spotkania to fajnie by było, tylko jak tu pogodzić nasze "rozrzucenie"? Karolinee, oglądałam cały filmik z bananem na twarzy. Majka jest przeurocza- brawa za pierwsze kroczki. ![]() Kolina, gratulacje dla Dawida za wstawanie i raczkowanie. ![]() Żaneta, Hania też strasznie zgrzytała zębami jak tylko przebiły jej się górne jedynki. Teraz już tego nie robi, więc nie martw się Emilie też na pewno za jakiś czas przestanie. Iustyna, ja na drugie śniadanie daję Hani chleb pszenny z twarożkiem, kremowym serkiem, dżemem. Na podwieczorek czasami robię budyń, najczęściej jednak są to owoce. ![]() Zdecydowałaś się na tą "super"szczotkę? Powiem Ci, że z nadmorskim poczochraniem nie dawała sobie rady i ciągnęła mi włosy. ![]() Aania, najlepszym prezentem dla ciężarnej byłby ROGAL DO SPANIA. ![]() Eveewe, tak strasznie szkoda mi Twojego taty . Mam nadzieję, że dojdzie w końcu do operacji i wyjdzie z tego. Gratuluję Marysiowych postępów. ![]() Kajool, wow, wow, WOW. Pięknie Ci wyszedł torcik i wyglądaliście bosko. ![]() Ja najprawdopodobniej zacznę pracę w lipcu, więc niania już na ostatni tydzień czerwca byłaby potrzebna żeby Hania mogła się z nią oswoić. ![]() Brumku, trzymam kciuki żeby najbliższe badanie dało jasny obraz przyczyny bólu i żebyś dostała wreszcie odpowiednie leki. ![]() Co do wypadania włosów to łączę się w bólu. Mam wrażenie,że wszystkiego już próbowałam a one nadal się sypią. (na głowie została 1/3 tego co miałam )Wodaqua i współczuję sytuacji z babcią. Fajnie,że znaleźliście nianię. Zosia już z nią zostaje? Powiedz jak zaakceptowała nową sytuację i może pokaż Nam ją- bo dawno jej nie było?![]() No i więcej nie pamiętam... Zapomniałam napisać, że Hania na znak protestu w związku z powrotem do domu walnęła w trakcie kupę z przebiciem, a później się przesikała. Te dwie czynności już daaaaawno nie miały miejsca. Mieliśmy jej nie kąpać po powrocie, ale się nie dało. No i często mówi coś na kształt cześć i jeść, ale chyba nie kojarzy tego z tymi czynnościami.![]() No i na koniec obiecane zdjęcia. (Mam nadzieję, że Was nie zanudzę )
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gdzie ten cudowny odplamiacz o którym mowa można kupić?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena
![]() Marina w Auchan tylko Ja nie wiem który, bo link był do odplamiacza rdzy i czy taki mam kupić? Ania Patik karty bd dopiero dostępne jutro w Rossmanie
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie potrzebuje sortera i klocuszków na garnuszek - ma swój własny- kosz i brudne pampersy...
właśnie go dopadłam, ale nie ruszam bo zafascynowany jest.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta no właśnie też chcę zlikwidować to mleko o 17 tylko Lila by jadła i jadła i nie bardzo mam pomysł jakby jej to zastąpić, bo nie chce jej zapychać bułami a jogurtem czy owocem się nie naje... Owsiankę robię na zwykłych płatkach owsianych błyskawicznych o takie http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ne-Kupiec.html Robię tak z ok 210ml wody odlewam z niej ok 60ml w których rozrabiam MM Resztę wody wlewam do garnka i wsypuję płatki owsiane (+ czasem garść płatków kukurydzianych dla smaku) , tak żeby wyszło gęste Chwilę to się podgotuje i wlewam rozrobione mleko, mieszam. Ścieram jabłko + cynamon. aaa jakbyście nie miały pomysłu na obiad to mam fajny przepis na kluseczki, robi się w 10min ![]() Lila już jadła parę razy, podaję jej z jogurtem, Filipowi podaję z masełkiem i bułeczką z cukrem Serowe kluseczki z serka homogenizowanego po 11 miesiącu Składniki
Sposób przyrządzenia W miseczce wymieszaj serek z jajkiem i mąką. W garnuszku zagotuj wodę i posól. Kluseczki kładź łyżką na osolony wrzątek. Gotuj aż wypłyną na powierzchnię. Kluseczki można dodać do zupy owocowej lub jako samodzielne danie okraszone masełkiem.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-30 o 13:18 |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Z rodzicami i widoczki.
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena piękne foty
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
np. na all http://allegro.pl/show_item.php?item=2346578821 |
||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html
to też świetne jest.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Więc życzę!
Lubię słodkości 
większość nocy przepłakał 
...mam nadzieje, ze Was przyjma

12.06.2010

zębole

A bilet masz u mnie za darmochę.