Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 13:20   #1741
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Youyou u mnie to w sumie zależy od drzemki po południowej, nie raz naje się samą bułką choć zazwyczaj wtedy domaga się więcej przy zasypianiu 240ml to za mało, natomiast to też zależne jest czy jest czymś zajęta jak jest an spacerze to zapomina że jest głodna wystarczy jej biszkopt czy chrupki bądź bułka ale jak się nudzi to by jadła no i Ja ostatnio robię tak, żę jak na śniadanie nie ma kaszki to daję ją o tej 17stej właśnie a w między czasie i tak zje bułkę bo zazwyczaj ktoś je kolacje i ona oczywiście też musi.Dziękuje za przepis. Dajesz cukru do owsianki bo ona generalnie dobra nie jest sama choć jak dajesz cynamoni jabłko to ma jakiś smak :P

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:20   #1742
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Marina, Żaneta, ten odplamiacz to dr. beckmann - do plam z owoców i warzyw.
Taki http://drogeria.magadam.pl/product.p...product=935,ja kupiłam w realu.
Stary 2012-05-30, 13:21   #1743
Marina1
Zakorzenienie

dzięki Oliweczko! auchan nie ma w mielcu. Mam tyle białych bodziaków uwalonych jedzeniem, które się nie sprało, że szok.
reala też nie mamy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:22   #1744
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dzięki Oliweczko! auchan nie ma w mielcu. Mam tyle białych bodziaków uwalonych jedzeniem, które się nie sprało, że szok.
reala też nie mamy.
mnie też wkurzaja plamy!

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:23   #1745
alibany
Rozeznanie

Ah Marzenka zapragnęłam być nad morzem!!! Cudowne zdjęcia, śliczną rodzinkę tworzycie jak nuna na plaży dawała rade?

Shira ja oprócz tortu na roczek planuje sernik z brzoskwiniami i w ramach łakoci deser lodowy taki w wafelku, śmietana itp.
Dziś doszłam do wniosku, że nie będę się nadwyrężać na tę impreze roczkową, tymbardziej, że tż zjedzie tuż przed samymi urodzinami więc sama za wiele nie dam rady przygotować.
kajool a możesz zdradzić jak robiliście ten krem z pomidorów?Też myślałam o jakiejś zupie krem, myslałam o brokułowym ale może pomidorowy zrobię.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-05-30 o 13:30
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:25   #1746
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko nie potrzebuje sortera i klocuszków na garnuszek - ma swój własny- kosz i brudne pampersy... właśnie go dopadłam, ale nie ruszam bo zafascynowany jest.
moje ma duzy kubek i nakrętki małe od słoiczków oraz klamerki ostatnio tez super zabawka jest piłka gumowa. rzuca ja do mnie, do siebie... rzucają sie nawzajem z arturem. a tera wyciaga husteczki z pojemnika ide ratowac...

kinga wczoraj odkryła zabawę w klaskanie i klaska ile wlezie, nawet na stojaco 9co sie konczy klapnieciem na tyłek)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:30   #1747
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marzena piękne zdjęcia !! i brawa dla Hani

Marina w Auchan tylko Ja nie wiem który, bo link był do odplamiacza rdzy i czy taki mam kupić?

Ania Patik karty bd dopiero dostępne jutro w Rossmanie
Pisałam już, musiałam przeoczyc, ze ich jest kilka rodzajów i musisz kupic taki na plamy z owoców,warzyw i wina itp..ja kupiłam w Tesco

ODPLAMIACZ dla wszystkich zainteresowanych rekomendacja brumka

http://www.goldmax.pl/dr-beckmann-od...l-p-11603.html
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:31   #1748
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou u mnie to w sumie zależy od drzemki po południowej, nie raz naje się samą bułką choć zazwyczaj wtedy domaga się więcej przy zasypianiu 240ml to za mało, natomiast to też zależne jest czy jest czymś zajęta jak jest an spacerze to zapomina że jest głodna wystarczy jej biszkopt czy chrupki bądź bułka ale jak się nudzi to by jadła no i Ja ostatnio robię tak, żę jak na śniadanie nie ma kaszki to daję ją o tej 17stej właśnie a w między czasie i tak zje bułkę bo zazwyczaj ktoś je kolacje i ona oczywiście też musi.Dziękuje za przepis. Dajesz cukru do owsianki bo ona generalnie dobra nie jest sama choć jak dajesz cynamoni jabłko to ma jakiś smak :P

no właśnie... a my często o tej 17 jesteśmy daleko poza domem i wtedy Lila podjada jakąś bułkę, banana, flipsy itd. A potem na kolację zje coś z Filipem + mleko na noc.

Do owsianki nie daję cukru, bo mleko modyfikowane daje nawet słodki smak (i płatki kukurydziane) + jabłko z cynamonem
a z bananem to już w ogóle słodkie jest.

Zresztą rano Lila jest tak głodna (ostatni posiłek o 20) to jej bez różnicy

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-05-30 o 13:33
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:31   #1749
isiaok
Rozeznanie

marzena_s Piekne zdjecia!Aż poczułam bryze we włosach! Hania cudna
Stary 2012-05-30, 13:33   #1750
83monia
Zakorzenienie

wasze dzieci jedza jak dorosli moja nie jada ani bulki calej, ani wedliny, ani platkow, ani mleka, nawet MM! czesciowo dlatego ze zebow nie ma, nie umie sobie odgryzc bulki nawet suchej. mleka nie daje bo na dzien dzisiejszy zaznajamiamy sie z jogurtami. idzie dobrze. juz 3 dni daje po ok. 50ml jogurta i nic nie uczula. jutro zobacze twarozek, dodam do deserku i zobaczymy. byc moze od poniedzialku bedzie jadla zlobkowe jedzenie to i mleko sie znajdzie. musze pogadac z kierowniczka.

Stary 2012-05-30, 13:34   #1751
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Pisałam już, musiałam przeoczyc, ze ich jest kilka rodzajów i musisz kupic taki na plamy z owoców,warzyw i wina itp..ja kupiłam w Tesco

ODPLAMIACZ dla wszystkich zainteresowanych rekomendacja brumka

http://www.goldmax.pl/dr-beckmann-od...l-p-11603.html
Ty kupiłaś ten odplamiacz w tesco?

Ale nabrałam ochoty na te pieluszki babydream i wogóle na różne promocje z rosa- chyba P. będzie zmuszony dzisiaj później pójść do warsztatu

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 13:35   #1752
agadus
Wtajemniczenie

witam ło matko ile naskrobałyscie
idę nadrobic
aha przeczytałam ostatnia strone tyle o ile i ten odplamiacz tez jest w rossie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:37   #1753
isiaok
Rozeznanie

Shira u nas na pewno orzechowiec bo zawsze szybko znika
zawsze orbie z tego przepisuhttp://margarytka.blogspot.com/2011/03/orzechowiec-czyli-pyszne-ciasto-z.html

Kajool,brumek super ten przepis na chlebek!Idealny na grillowanie zamykacie szczelnie ta folie aluminiowa?
Stary 2012-05-30, 13:39   #1754
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wasze dzieci jedza jak dorosli moja nie jada ani bulki calej, ani wedliny, ani platkow, ani mleka, nawet MM! czesciowo dlatego ze zebow nie ma, nie umie sobie odgryzc bulki nawet suchej. mleka nie daje bo na dzien dzisiejszy zaznajamiamy sie z jogurtami. idzie dobrze. juz 3 dni daje po ok. 50ml jogurta i nic nie uczula. jutro zobacze twarozek, dodam do deserku i zobaczymy. byc moze od poniedzialku bedzie jadla zlobkowe jedzenie to i mleko sie znajdzie. musze pogadac z kierowniczka.
monia moja Lila ma tylko 2 zęby, no w sumie 2,5 bo włansie górna jedynka się wyżyna
i daje radę ugryźć bułkę, przeżuć mięso czy wędlinę.
Robię jej takie mini kanapki, kroję na małe kwadraciki i sobie to sama pakuje do dzioba.

Jogurty jemy te najzwyklejsze, "dorosłe".

Raz kupiłam te dzieciowe, ale 10zł za 4 jogurciki to przesada..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-05-30 o 13:40
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:40   #1755
isiaok
Rozeznanie

oliweczka tak na Tesco
znowu weszłam na chwile i siedze...siedze.Wyłączam lapka bo nic nie zrobie-pa!
Stary 2012-05-30, 13:44   #1756
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
aha przeczytałam ostatnia strone tyle o ile i ten odplamiacz tez jest w rossie
O! to się świetnie składa
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

No, dokladnie-masakra

Zaraz zmykam.
Do jutra moje drogie Panie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-30, 14:38   #1757
Lili 83
Zakorzenienie

Shira może nie n roczek ale np na niedzielę?
http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/
Robiłam w poniedziałek, tylko zamiast malin dłm mrożonych truskawek. Pyszny jest
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:39   #1758
iustyna1
Wtajemniczenie

Jeżuuuu a Wy cały dzień o jedzeniu! a ja bym jadła i jadła. Głodna przez Was jestem . Właśnie robię bigosik z młodej kapusty
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:40   #1759
alibany
Rozeznanie

aaa chrzanić fisher price - MULA rządzi

Przyszła kolejka, Ala jest wniebowzięta. służy jako pchacz, ciężarek do podnoszenia, można się na niej wspinać ale i fajnie grzechoce gdy sie nią trzęsie Moje dziecko mogłoby być testerem wytrzymałości zabawek Ale jest sukces bo naprawdę podoba się jej a ja moge wypić w spokoju kawkę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:46   #1760
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!

Podczytuje, ale tak z doskoku. Remont zakończony, ale TŻ ma jeszcze ten tydzień wolny, więc wykorzystujemy urlop i objeżdżamy sobie z D, tu i tam. Wczoraj byliśmy w Gdyni, pogoda jednak nie dopisała, ale i tak mile dzień spędziliśmy. Skończyło się zakupowo i kupiłam sobie sukienkę
Wklejam Wam zdjęcia po remoncie, ale nie mamy jeszcze nowych mebli (w piatek przyjadą), więc nie ma jeszcze efektu końcowego. No i rolet jeszcze nie mamy. Chcemy kupić te "dzień i noc", ma któraś? Na rzeczy do prasowania na kanapie nie zwracajcie uwagi

Patik jak bardzo się cieszę, że jesteście już w domku i jest dobrze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz2.jpg (96,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz3.jpg (136,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz5.jpg (65,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz6.jpg (98,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz7.jpg (101,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz4.jpg (157,2 KB, 31 załadowań)

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:35   #1761
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
alibany Ewa tez jest do mnie przylutowana...w basenie ma teraz wszytskie zabawki i jak ja w nim posadze to od razu musze usiasc z boku a juz najfajniej jak jakas moja czesc ciała jest obok niej...takze siedze własnie z noga w basenie
Ale mnie ubawiłaś

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja własnie od urodzenia używam TYLKO pampers i tak się zastanawiam nad tymi babydream...Te pieluchomajtki z babydream też kupowałaś w tym pudełku, czy one jakoś inaczej sa pakowane?
Nie, one są w małych paczkach, po 22 sztuki chyba. I kosztują ok. 24 zł, tak mi się wydaje. A te pampersy prawdziwe są po 28 zł, t23 sztuki. Te pieluchomajtki wychodzą niestety sporo drożej niż zwykłe, bo ponad złotówkę za sztukę,a le są fajniusie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Remont zakończony, ale TŻ ma jeszcze ten tydzień wolny, więc wykorzystujemy urlop i objeżdżamy sobie z D, tu i tam. Wczoraj byliśmy w Gdyni, pogoda jednak nie dopisała, ale i tak mile dzień spędziliśmy. Skończyło się zakupowo i kupiłam sobie sukienkę
Widać, że prawdziwy facet z niego, bo za kierownicą aż promienieje
Gratuluję zakończenia remontu 0 dobra robota. Mieszkanko na przytulne wygląda Widzę, że jednak na facetach stanęło Lubię tkie ściany, jak ta z telewizorem

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wczoraj testował nośność karnisza, wynik w załączniku
uczepił się jak makak zasłony i zacząl się na niej podciągać, patrzę a karnisz zaczyna wyłązić ze ściany, podbiegłam i wyratowałam małpiatkę
wyniki testu
Kolina, wiem, że jestem nudna, ale Tymek robił wczoraj to samo! Tylko nie wiedziałam, że to takie poważne testowanie, myślałam, że się po prostu bawi Łapał za zasłonkę i wstawał, a potem się na niej uwieszał i bujał

Cytat:
Ja karmiłam Filipa jak byłam w ciązy z Lilką przestałam jakoś ok 12tc. Teoretycznie można karmić nawet i dłużej, ale mój lekarz też mi radził odstawić bo to za duże obciążenie dla organizmu, taka "produkcja dwustronna"
a kiedy bierzecie się do roboty?
Nie wiem już sama Plan był taki, że zaczynamy na przełomie lipca i sierpnia. Teraz już 2 lekarzy mi mówiło, żeby odczekać jesczze: gin ze względu na to, że karmię i właśnie to obciążenie, a neurolożka - żeby na spokojnie porobić te badania głowy
Na szczęście to jeszcze 2-3 miesiące czasu do namysłu
Stary 2012-05-30, 15:38   #1762
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
monia moja Lila ma tylko 2 zęby, no w sumie 2,5 bo włansie górna jedynka się wyżyna
i daje radę ugryźć bułkę, przeżuć mięso czy wędlinę.
Robię jej takie mini kanapki, kroję na małe kwadraciki i sobie to sama pakuje do dzioba.

Jogurty jemy te najzwyklejsze, "dorosłe".

jogurty moja tez dostaje dorosłe. daje jej bulke czasem nawet jakis kawalek wędliny czy miesa ale nie umie kompletnie tego rozgryzc. tylko memła.

Stary 2012-05-30, 16:08   #1763
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A powiedz mi, one mają tak długi wkład jak pampers active baby? Czy raczej krótszy jak w premium care? Bo jak krótszy to u nas się nie sprawdzą, bo Maja premium care namiętnie przesikiwała
Aż tak ich nie analizowałam Wiesz, ja nie znam się na tym za bardzo, bo od początku lecę prawie wyłącznie na zielonych pampersach. Te premium miałam raz i też nam przeciekały. Po razie miałam też dady, babydreamy właśnie i ze 2 razy te z lidla. T pieluchomajtki pampers są inne dla chłopców i dla dziewczynek i podejrzewam, że różnią się właśnie umiejscowieniem wkładu. Alle jedno jest pewne - nam nie przeciekają i po dwóch dobach testów mogę je polecić

Cytat:
brumek w jakiej cenie i ile sztuk te pieluchomajtki?Jedne i drugie-jesli pamietasz
pisalam gdzieś wyżej:
pampersy: 23 szt. po 28 zł z hakiem
a babydream: 22 szt po ok 22-23 zł.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak ja wyciągnęłam felgę co by wysiec "krzypope" ale dałam czadu lubię się tak zmęczyć czasem rozwaliłam jeszcze górę ziemi co by było równo i ładnie a teraz kawusia!
Co wyciągnęłaś i co tym robiłaś?

Cytat:
a co za ciasta pieczecie na roczek oprócz tortu jak mi nie odpiszecie to walnę focha jak stąd do Marsa!
Cała drżę, bo nie wiem jeszcze, co bd robić, ale boję się Twojego focha

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Brumku, trzymam kciuki żeby najbliższe badanie dało jasny obraz przyczyny bólu i żebyś dostała wreszcie odpowiednie leki.
Co do wypadania włosów to łączę się w bólu. Mam wrażenie,że wszystkiego już próbowałam a one nadal się sypią. (na głowie została 1/3 tego co miałam )

2. Jednak muszę też pochwalić mojego leniuszka, bo wczoraj po raz pierwszy sama wstała . Co prawda dzisiaj tego jeszcze nie powtórzyła, ale podnoszenie na kolanka ma już opanowane do perfekcji. No i często mówi coś na kształt cześć i jeść, ale chyba nie kojarzy tego z tymi czynnościami.

3. No i na koniec obiecane zdjęcia. (Mam nadzieję, że Was nie zanudzę )
1. No dokładnie mam tak samo A takie piękne po ciązy i w ciąży były
2. Super To na pewno zaraz powtórzy. Tymek też opanował najpierw stawanie na kolankach, a na nóżkach po jakichś 3-4 dniach.
3. Piękne, piękne, piękne
Hania chyba została fanką piasku, co?
A to zdjęcie w chusteczce, jak patrzy w obiektyw i gryzie paluszek, to na okładkę!!! Dziecko idealne na nim jest Ty w czymś poprawiasz kolory?
I cudny ten napis o koniu

Cytat:
dziewczyny, gdzie ten cudowny odplamiacz o którym mowa można kupić?
Na pewno w auchan i carrefourze.

Cytat:
Kajool,brumek super ten przepis na chlebek!Idealny na grillowanie zamykacie szczelnie ta folie aluminiowa?
Pod koniec można rozchylić, żeby się skórka chrupiąca zrobiła.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Przyszła kolejka, Ala jest wniebowzięta. służy jako pchacz, ciężarek do podnoszenia, można się na niej wspinać ale i fajnie grzechoce gdy sie nią trzęsie Moje dziecko mogłoby być testerem wytrzymałości zabawek Ale jest sukces bo naprawdę podoba się jej a ja moge wypić w spokoju kawkę
Aż nie do wiary że ta zabawka to taki hit
Stary 2012-05-30, 16:11   #1764
Kolina
Zadomowienie

marzena ale fajnie jak ja lubię morze, plażę, super zdjęcia, tak naturalnie wyszliście, pięknie

Cytat:
Witajcie!

Podczytuje, ale tak z doskoku. Remont zakończony, ale TŻ ma jeszcze ten tydzień wolny, więc wykorzystujemy urlop i objeżdżamy sobie z D, tu i tam. Wczoraj byliśmy w Gdyni, pogoda jednak nie dopisała, ale i tak mile dzień spędziliśmy. Skończyło się zakupowo i kupiłam sobie sukienkę
Wklejam Wam zdjęcia po remoncie, ale nie mamy jeszcze nowych mebli (w piatek przyjadą), więc nie ma jeszcze efektu końcowego. No i rolet jeszcze nie mamy. Chcemy kupić te "dzień i noc", ma któraś? Na rzeczy do prasowania na kanapie nie zwracajcie uwagi

bardzo przyjemne kolory i ściana z kamienia! chyba masz taki sam kamień jak ja
a sterty nie widzę, może dlatego że jest mniejsza niż moja
kawaler w samochodzie i domku przeszczęśliwy

pytałaś o rolety noc/dzień, my mamy w oknach dachowych, jak się je zaciągnie to na prawde jest ciemno ze oko wykol

brumek, czy nasi synowie mają jakiś kontakt i konsultują zabawy?
dziś Dawid wspinał się na półkę pod ławą, brzmi znajomo?
ale mu zamurowałam wejście, półka jest ze szkła, nie wiem czy bezpiecznego

byłam w lumku, cena za kg 65zl
no ale wyszłam z body bez rękawków i ze spodenkami bawełnianymi w rozmiarze 0-3 świetne jako krótkie szorty, zapłaciłam całe 4zl, dobrze że to lekkie było

kurka do korka w zlewie nie naprawiłam, chyba trzeba to od dołu odkręcić, nie mam narzędzi bo już bym tam zajrzała
Stary 2012-05-30, 16:14   #1765
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

1.Karolinee, oglądałam cały filmik z bananem na twarzy. Majka jest przeurocza- brawa za pierwsze kroczki.

2.Jednak muszę też pochwalić mojego leniuszka, bo wczoraj po raz pierwszy sama wstała . Co prawda dzisiaj tego jeszcze nie powtórzyła, ale podnoszenie na kolanka ma już opanowane do perfekcji. No i często mówi coś na kształt cześć i jeść, ale chyba nie kojarzy tego z tymi czynnościami.
3.No i na koniec obiecane zdjęcia. (Mam nadzieję, że Was nie zanudzę )
1. Dziękujemy Marzenko
2. Brawa dla Hani
3. Fotki przepiękne - podoba mi się ta obróbka, kolorystyka... Miodzio

Cytat:
moje dziecko nie potrzebuje sortera i klocuszków na garnuszek - ma swój własny- kosz i brudne pampersy... właśnie go dopadłam, ale nie ruszam bo zafascynowany jest.
Wiesz... Ja też jestem w stanie Mai na wiele pozwolić jak widzę, że zajmie się czymś przynajmniej 5 minut

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Moja właściwie też sto lat za murzynami co prawda bułki je, paluszki, chrupki itp. ale jesteśmy dopiero na etapie słoiczków po 6.miesiącu (tzn. dopiero je wprowadzam ) bo jeszcze niedawno jadła tylko gładkie papki. Jajecznica, wędliny, twarożki - nawet nie miała tego w ustach. Muszę coś z tym zrobić w końcu

Cytat:

No, ich cena to jakaś masakra raz kupiłam - chciałam sprawdzić, czy Mai posmakuje - szczerze, to szału nie ma. Zjadła bo mama dawała, ale już jej na pewno nie kupię bo szkoda pieniędzy tylko

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

MUSZĘ mieć tą zabawkę! Tzn. Maja musi

Cytat:
Witajcie!

Mój tż zabiłby za taką ścianę w salonie. To jest ten mur celtycki, czy jak to się nazywa? Strasznie chciałby mieć takie coś właśnie za tv

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:17   #1766
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co wyciągnęłaś i co tym robiłaś?
i to mi umknęło! z postu shiry

shira, co ty robiłaś dokładnie????
kilka razy to czytałam, w tym fragment "co by było gówno i ładnie..."
Stary 2012-05-30, 16:18   #1767
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aż tak ich nie analizowałam Wiesz, ja nie znam się na tym za bardzo, bo od początku lecę prawie wyłącznie na zielonych pampersach. Te premium miałam raz i też nam przeciekały. Po razie miałam też dady, babydreamy właśnie i ze 2 razy te z lidla. T pieluchomajtki pampers są inne dla chłopców i dla dziewczynek i podejrzewam, że różnią się właśnie umiejscowieniem wkładu. Alle jedno jest pewne - nam nie przeciekają i po dwóch dobach testów mogę je polecić
Ok, ok może zbyt szczegółowe pytania zadaję skoro polecasz to myślę, że spróbuję bo przebranie Mai teraz graniczy z cudem. Tylko chyba musimy jeszcze trochę poczekać bo ona dopiero waży coś ok. 8300 g i nie wiem czy nie będą za duże na nią jeszcze

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:20   #1768
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Moja właściwie też sto lat za murzynami co prawda bułki je, paluszki, chrupki itp. ale jesteśmy dopiero na etapie słoiczków po 6.miesiącu (tzn. dopiero je wprowadzam ) bo jeszcze niedawno jadła tylko gładkie papki. Jajecznica, wędliny, twarożki - nawet nie miała tego w ustach. Muszę coś z tym zrobić w końcu

No, ich cena to jakaś masakra raz kupiłam - chciałam sprawdzić, czy Mai posmakuje - szczerze, to szału nie ma. Zjadła bo mama dawała, ale już jej na pewno nie kupię bo szkoda pieniędzy tylko

MUSZĘ mieć tą zabawkę! Tzn. Maja musi

Mój tż zabiłby za taką ścianę w salonie. To jest ten mur celtycki, czy jak to się nazywa? Strasznie chciałby mieć takie coś właśnie za tv
my tez jemy słoiki, bułkę czasami do rąckzi w małym kawałku, nie umie mamlać, chwyta od razu dużo a ja mam stres że się zakrztusi
twarożki jogurty etc w słoikach deserkowaych hipp i bobovita jedliśmy
podczas jednej z wizyt znajomych dostaliśmy jogurciki nestle, zjedzone ze smakiem, wanilią pachniało obłędnie
sama tego nie kupuję
Stary 2012-05-30, 16:42   #1769
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej

misiaki pluszaki dla:
Zuzi Iustynki
Emilie zanetki
Asi rysiki

i u nas dziś rocznica - 3 rocznica ślubu skórzana
podlaczam sie pod zyczenia

Kolina

Cytat:

a gdzie strnoczuś?? a jej w tym konkursie nie ma wcale bo klikam ale jej nie widzę?
jestem na 30 pozycji, chyba ze sie myle, ale sprawdzam przed chwila
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:53   #1770
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
podlaczam sie pod zyczenia

Kolina

jestem na 30 pozycji, chyba ze sie myle, ale sprawdzam przed chwila
dzieki

też klikam
no głuuuuuuuuupie to, a klikam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości