Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 10:17   #2401
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Kwitka, dzięki za przeczucia, ale ja jakoś tym razem w ogóle go nie mam
Mąż zarezerwował Egipt, a ja tam na bank nie wyjadę jak bym zaciązyła... Ale oczywiscie wolę fasolkę niż wczasy, więc się przecież poświecę jakby coś
Luna, dobrze że już lepiej psychicznie się czujesz, trzeba myśleć o przyszlości! Mam nadzieję, że szybko znajdziesz radość w przebywaniu na tym forum i ogólnie w staraniach
Stary 2012-05-30, 11:21   #2402
lukinia
Raczkowanie

Kejthx - ja mysle tak jak LunaO, ze zycie lubi platac figle, wiec szansa jest spora

mi sie marzyl bobas wiosna/lato i liczylam sie z dluzszymi staraniami, ale z dwojga zlego wolalabym teraz wczesniej niz potem czekac zestresowana wczoraj powiedzialam TZ o swoich podejrzeniach i od razu zrobilo mi sie lepiej, po raz kolejny udowodnil ze jet najlepszy na swiecie - uspokoil mnie i powiedzial, ze czekamy do piatku

a co sie stalo z djmoniska? strasznie zadroszcze tych ewentualnych blizniakow sa jakies nowe wiesci?
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:34   #2403
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ty - Monini Nie szalej,@ nie przyjdzie - teraz ja mam przeczucie, że Wam się uda
Mi piersi powiększają się na maksa, mój maż jest wniebowziety ale nie czuję, aby coś jajniki mnie bolały, czasami tylko coś szarpnie ale jakoś nie specjalnie. Ale czuję chyba, ze coś się dzieje, bo mam wachania nastroju takie, że dziś rano bez powodu sie poryczałam To chyba jakiś stres Ja juz nie wiem, i rozkładam ręce, bo myslę, że podświadomie bym coś czuła, a tak nic. Nawet już w sumie, cieszę się na ten wyjazd w czerwcu (chociaż chciałam by @nie przyszła, to byśmy nie wyjechali) i dlatego nic już nie wiem i nic nie rozumiem
Chciałabym żeby Twoje przeczuciaa się sprawdziły na prawdę a i ja jakoś czuję ze Tobie teraz na 100% się uda zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak piszecie o tych staraniach to ja sie znowu nakrecam na dzidzie i dobrze! Myślalam że dam sobie spokoj ale lubie to forum, czasami poprostu nie czytam postow ledwo zafasokowanych bo mnie to boli i je omijam. Przypomina mi się jak niedawno się cieszyłam. Ale te bardziej zafasolkowane mnie ciesza, bo to piekne jak dzidzius sie dobrze rozwija. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam

Zawsze jest tak jak nie trzeba, wiec mam nadzieje że tym razem życie jak zawsze zrobi psikusa i bedziesz sobie mogla jedynie pomarzyc o wymarzonych wakacjach. Tego Ci zycze!
No to dobrze nakręcaj sie i nikogo tutaj nie uraziłaś mam nadzieję że szybciutko zaczniecie nowe staranka.
A mnie nadal brzuch boli jak na @ i małpa nie przyszła jeszcze źle się czuje tak wogóle
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:21   #2404
Kejthx
Zadomowienie

Dziewczyny co myślicie w sprawie mojej
Chyba wybiorę się jutro z rańca na betę, bo niby nie chcę się nakręcac, ale i też chcę wiedzieć na czym stoje. Nie wiem czy się ogarniać na ten wyjzad, czy nie, czy kupić ciuchy nowe, czy się nie opłaca
Cykle mam ok 23-25 dniowe, dziś 23dc, ale w tym mieciacu @ dostałam za wcześnie o 2 dni, więc może być różnie (dlatego też w tym cyklu nie sprawdzałam dokładnie płodnych )
Kurczę, chyba jutro polecę na tą betę Doradźcie mi plissss
Stary 2012-05-30, 13:35   #2405
Maksika
Raczkowanie

Cytat:
Chyba wybiorę się jutro z rańca na betę, bo niby nie chcę się nakręcac, ale i też chcę wiedzieć na czym stoje. Nie wiem czy się ogarniać na ten wyjzad, czy nie, czy kupić ciuchy nowe, czy się nie opłaca
Cykle mam ok 23-25 dniowe, dziś 23dc, ale w tym mieciacu @ dostałam za wcześnie o 2 dni, więc może być różnie (dlatego też w tym cyklu nie sprawdzałam dokładnie płodnych )
Idz na betę, a rano zrób test. Ja zrobiłam pre test dwa dni przed spodziewaną i wyszedł pozytywny trzymam kciuki, nie czekaj

Trzymam kciuki wszystkie z Was : cmok:
U mnie już(albo dopiero) 6 tydzień i 4 dni
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 13:54   #2406
fasolka124578
Rozeznanie

Kejthx jasne, że idź na bete . Będziesz wiedziała co i jak. A tak to pewnie tylko chodzisz i sprawdzasz w kibelku czy już coś tam jest czy nie
Pojutrze pewnie będziesz mieć wynik, to nam tu szybciutko napiszesz, że fasolka rośnie
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:04   #2407
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mówię Ci idź na betę będziesz wtedy pewna czy się szykować na wyjazd i kupowac ciuszki czy się szykować na fasolkę i kupować też ciuszki
Ja oczywiście bardziej liczę na to drugie
Stary 2012-05-30, 14:11   #2408
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ja też mówię Ci idź na betę będziesz wtedy pewna czy się szykować na wyjazd i kupowac ciuszki czy się szykować na fasolkę i kupować też ciuszki
Ja oczywiście bardziej liczę na to drugie

Ja skrycie tez na druga opcję liczę, ale próbuje się nie nakręcać

Dzięki kochane za rady , i też tak zrobie. Pójdę na betę i będe wiedziała, bo przecież jak w tym cyklu się udało to wyjdzie (powinno ) a jak nie to spokojnie szykuje się na wyjazd by naładować akumulatory na kolejne starania!
Stary 2012-05-30, 14:19   #2409
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
jeśli masz jakiekolwiek przypuszczenia, że sie udało to leeeeć na tą bete ja bym tak zrobiła ale ja to z tych co testują nawet jak nie ma objawów i się wolą nastawiać i potem rozczarować niż do końca sobie wmawiac, że na pewno się nie udało. Taka guupia optymistka ze mnie
też do Egiptu w ciąży bym nie leciala i jeszcze do niedawna nawet nie braliśmy go pod uwagę a teraz- skoro już mogę- to najprawdopodobniej tam właśnie polecimy . Myśle tylko czy te ostatnie przytulańce z małżem nie zaowocują za szybka, bo znów bym musiała z Egiptu rezygnować... a bardzo chcę tem polecieć- jeszcze nie byłam.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

a co do ciuchów to też znam ten ból... nic nie kupowałam, bo przeca nie warto, bo gruba zaraz będę. No a teraz to latam po sklepach jak waryjotka

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki wszystkie z Was : cmok:
U mnie już(albo dopiero) 6 tydzień i 4 dni
zazdraszczam jutro zaczynałabym 13
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-05-30 o 14:21
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:34   #2410
Kejthx
Zadomowienie

Kwitka, pojdę na ta betę Doczekać się nie mogę, chyba, że @ nadejdzie zanim dojdę jutro do przychodni. Bo nie wiem co robić, a odciagam w czasie wszelkie zakupy na wyjazd (mamy lecieć 8) a do 4 wpalcić cała kaskę, więc już mnie "swędzi" , żeby wiedzieć co i jak...
Stary 2012-05-30, 14:50   #2411
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Kwitka, pojdę na ta betę Doczekać się nie mogę, chyba, że @ nadejdzie zanim dojdę jutro do przychodni. Bo nie wiem co robić, a odciagam w czasie wszelkie zakupy na wyjazd (mamy lecieć 8) a do 4 wpalcić cała kaskę, więc już mnie "swędzi" , żeby wiedzieć co i jak...
No to nie ma na co czekać leć z rana na betę i może zrób test wcześniej rano
Stary 2012-05-30, 16:07   #2412
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Idź idź kochana, nawet jak nie wyjdzie duża to moze pokazać że już zaczyna coś rosnąć Testu nie rób bo bez sensu i tak nie wyjdzie, a znajdz labolatorium gdzie wyniki sa w tym samym dniu np. szpital i nie bedziesz musiala sie meczyc przez weekend najgorsza jest bezczynność czyli ani nie zrobisz zakupow na wyjazd ani zadnych planow. Tak bedziesz wiedziala na czym stoisz, powodzenia !

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ja to z tych co testują nawet jak nie ma objawów i się wolą nastawiać i potem rozczarować niż do końca sobie wmawiac, że na pewno się nie udało. Taka guupia optymistka ze mnie

zazdraszczam jutro zaczynałabym 13
Też jestem z tych zwariowanych optymistek

ja bym była w połowie 10 kochana juz niedługo bedziemy nadrabiać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:28   #2413
magdaammm
Raczkowanie

kejths zycze tezzz bardzo mocno fasolki, a nie jakis tam wakacji Egipcie

a u mnie konczylby sie wlasnie 15 tydzien.. ;( minal juz miesiac, a ja jak patrze na jakies 16-latki, ktore paietam jak niedawno jeszcze chodzily pijaniutkie i rzucaly ku*ami, ktore chodza w ciazy albo wychodza z wozkami to cos sie we mnie gotuje.. moze nie powinnam tak myslec, bo nikomu oczywiscie zle nie zycze, kazde dziecko to cud.. ale takie nigdy nie maja problemow zadnych w ciazy i w ogole.. normalnie serduszko mi sciska jak sobie mysle, ze one maja dzidzie a ja tak sie cieszylam, remont zaczelismy robic i wozki ogladac i w ogole a tu tak wyszlo..;(

nie umiem nawet wyrazic tego co teraz czuje.. szczegolnie teraz, kiedy myslalam, ze sie postaramy teraz o dzidzie, a moj TZ powiedzial, ze nie chce teraz dzidzi.. nie wiem czemu nie chce tak naprawde, nie umiem jakos przyswoic sobie tej mysli, tak bym teraz chciala.. ;( myslalam ze bedzie chcial, a ta mysl jest dobijajaca..
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:49   #2414
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość

a u mnie konczylby sie wlasnie 15 tydzien.. ;( minal juz miesiac, a ja jak patrze na jakies 16-latki, ktore paietam jak niedawno jeszcze chodzily pijaniutkie i rzucaly ku*ami, ktore chodza w ciazy albo wychodza z wozkami to cos sie we mnie gotuje.. moze nie powinnam tak myslec, bo nikomu oczywiscie zle nie zycze, kazde dziecko to cud.. ale takie nigdy nie maja problemow zadnych w ciazy i w ogole.. normalnie serduszko mi sciska jak sobie mysle, ze one maja dzidzie a ja tak sie cieszylam, remont zaczelismy robic i wozki ogladac i w ogole a tu tak wyszlo..;(

nie umiem nawet wyrazic tego co teraz czuje.. szczegolnie teraz, kiedy myslalam, ze sie postaramy teraz o dzidzie, a moj TZ powiedzial, ze nie chce teraz dzidzi.. nie wiem czemu nie chce tak naprawde, nie umiem jakos przyswoic sobie tej mysli, tak bym teraz chciala.. ;( myslalam ze bedzie chcial, a ta mysl jest dobijajaca..
Może porozmawiaj z nim na ten temat czemu akurat podjał taka decyzję. Może zwyczajnie się boi ale przecież nie Was jedynych takie nieszczęscie spotkało ale trzeba być dobrej myśli że kolejnym razem na pewno się uda
Stary 2012-05-30, 19:48   #2415
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Może porozmawiaj z nim na ten temat czemu akurat podjał taka decyzję. Może zwyczajnie się boi ale przecież nie Was jedynych takie nieszczęscie spotkało ale trzeba być dobrej myśli że kolejnym razem na pewno się uda
Myślę, że boi się Twój mąż.

Podobnie mój, na początku obiecał że będziemy się od razu po # starać, ale później mówił że boi się o moje zdrowie.

Smutno mi było, bo co innego ustalaliśmy, następnie zajeliśmy się bardziej przyziemnymi rzeczami- zakup mieszkania, stan deweloperski więc nie było jak wcisnąć w nasze życie dziecka, jednak nadszedł taki czas jakieś 5 miesięcy temu, podczas seansu w kine, powiedział mi po cichu że bardzo pragnie dziecka.

Niedługo po tym zaczeliśmy nasze staranka.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:18   #2416
magdaammm
Raczkowanie

rozmawialismy tyle razy na ten temat.. jestesmy zareczeni 2 lata, nie jestesy po slubie. w ogole cos nam sie ostatnio nie uklada.. wydaje mi sie, ze nie naciskam na niego w zaden sposob, a on chyba probuje uciec od problemu.. szef jego zaproponowalmu wolne 5 dniz czego on nie skorzystal, przez ten miesiac odkad poronnilam widzialam do dwa razy, zjechal do domu na dzien.. nalegal ciagle na slub, teraz nagle nie chce nawet o nim gadac, czuje sie troche taka nie potrzebna jemu, jakbym zrobila cos zlego.. Tez zaczelam zajmowac sie czyms innym, teraz jestem w norwegii, prawdopodobnie dostane prace, co okaze sie w ciagu miesiaca, zaczelam zalatwiac tutaj mieszkanie i w ogole, bedzie chcial wyjechac ze mna to bede sie bardzo cieszyc, a jesli nie to dla mnie bedzie sprawa jasna.. Mielismy sie tutaj przeniesc tzn planowalismy to przed ciaza, jak ie okazalo ze bedzie dzidzia to stwierdzilismy ze widoczznie tak mialo byc i ze zostajemy.. teraz mysle, ze to jest najlepsza pora na jakies zmiany przepraszam, ze sie tak rozpisuje, ale musialam sie chyba rozpisac *
Stary 2012-05-30, 20:34   #2417
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
rozmawialismy tyle razy na ten temat.. jestesmy zareczeni 2 lata, nie jestesy po slubie. w ogole cos nam sie ostatnio nie uklada.. wydaje mi sie, ze nie naciskam na niego w zaden sposob, a on chyba probuje uciec od problemu.. szef jego zaproponowalmu wolne 5 dniz czego on nie skorzystal, przez ten miesiac odkad poronnilam widzialam do dwa razy, zjechal do domu na dzien.. nalegal ciagle na slub, teraz nagle nie chce nawet o nim gadac, czuje sie troche taka nie potrzebna jemu, jakbym zrobila cos zlego.. Tez zaczelam zajmowac sie czyms innym, teraz jestem w norwegii, prawdopodobnie dostane prace, co okaze sie w ciagu miesiaca, zaczelam zalatwiac tutaj mieszkanie i w ogole, bedzie chcial wyjechac ze mna to bede sie bardzo cieszyc, a jesli nie to dla mnie bedzie sprawa jasna.. Mielismy sie tutaj przeniesc tzn planowalismy to przed ciaza, jak ie okazalo ze bedzie dzidzia to stwierdzilismy ze widoczznie tak mialo byc i ze zostajemy.. teraz mysle, ze to jest najlepsza pora na jakies zmiany przepraszam, ze sie tak rozpisuje, ale musialam sie chyba rozpisac *
Przykre to że nie skorzystał, powinien być Twoim wsparciem, to bardzo ważne dla Ciebie i Waszego tzw. zdrowia psychicznego związku. Myślę, że jakaś miła kolacja + szczera rozmowa się przyda. Może wcale tak nie jest, że on jest anty nastawiony, nieraz same sobie to wmawiamy.

Mi w życiu potrzebne są marzenia, do których dążę, czyli wpierw ślub ( była mały skromny, cywilny, bo to był ślub dla nas nie dla gości), później pojawiła się ciąża z zaskoczenia, jednak # kolejny cel to było mieszkanie, a teraz dziecko.

Po ciąży planuje zmienić pracę, bo do tej chodzę jak do drugiego domu, 4 lata to za długo. Awans się nie szykuje, bo już ścieżka kariery cała zrealizowana.

Później pewnie kolejne dziecko, chociaż każdy mi doradza żeby po 6 miesiącach w kolejną zaszła, aby znów na L4 ciążowe wskoczyć.

Ale nie dam się, tak długo w domu nie wytrzymam.
Właśnie zastanawiam się co ja będę robić od lipca do grudnia, może do jakiejś szkoły językowej się zapiszę. Zawsze mi było wstyd że nie znam angielskiego, niestety mnie uczyli niemieckiego

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:43   #2418
jupik123456
Raczkowanie

Miałam mieć wizytę za tydzień, ale dzisiaj coś kłuło mnie w podbrzuszu i zmartwiło mnie to więc byłam u pani doktor. Okazało sie ze te kłucia spowodowane sa zaparciami :/. Były już wyniki posiewu z pochwy i niestety nie sa dobre - mam paciorkowca i bakterie coli (.

Ale za to mam juz super rewelacyjną wiadomość - BĘDZIE SYN !!!
Stary 2012-05-30, 22:17   #2419
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cześc Dziewczynki
No i doczekałam się tej wizyty u gin dziś w końcu. I powiem Wam, że nie było na co czekaćDziś u mnie 9 dc i liczyłam że zobacze trochę rosnacych pęcherzyków, a tu w sumie same drobne i jeden trochę większy w prawym jajniku. A w moim przypadku lepiej, żeby pęcherzyk był z lewego, bo prawy jajowód mam drożny, ale strasznie poskręcany. No ale najbardziej mnie zdołowało to, że okazało się że mam 2cm torbiel Nigdy nic takiego nie miałam... pewnie branie clo przynosi skutki I gin powiedziała, że ona raczej radziłaby ten cykl odpuścić jeśli chodzi o wspomaganie wzrost pęcherzyków do IUI, bo leki na wzrost pęcherzyków moga wpłynąć też na wzrost torbieli;( Za tydzień ide na kontrolę zobaczyć co się z nią dalej dzieje. Ale mam dołaTaką nadzieje miałam że na rocznice będzie prezent dla Tż może, a tu zonk;( Poprzedni cykl w plecy, bo Tż nie było, a teraz jak już jest to się za to ta głupia torbiel pojawiła
Stary 2012-05-30, 22:50   #2420
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

dzięki dziewczynki, bardzo mnie uspokoiłyście. jestem spokojniejsza....dzis był trzeci test i jak poprzedni 2 duze krechy wiec iode spokojnie jutro do gin. A powiedzcie mi, czy jak on mi założy karte ciązy to musze do niego chodzić czy mogę wrócić do mojej pani doktor?
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 23:07   #2421
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jupik123456 Pokaż wiadomość
Miałam mieć wizytę za tydzień, ale dzisiaj coś kłuło mnie w podbrzuszu i zmartwiło mnie to więc byłam u pani doktor. Okazało sie ze te kłucia spowodowane sa zaparciami :/. Były już wyniki posiewu z pochwy i niestety nie sa dobre - mam paciorkowca i bakterie coli (.

Ale fajniuchno! ;D bedzie synus;D zaazdroszcze ale tak dobrze zazdroszze a wszystko inne co wyszlo to do wytrzymania ;D bedzie dobzi dobranoc dziewuszki;D
Stary 2012-05-31, 07:28   #2422
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:

Jupik gratuluję synka jakieś imię już wybrane

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczynki
No i doczekałam się tej wizyty u gin dziś w końcu. I powiem Wam, że nie było na co czekaćDziś u mnie 9 dc i liczyłam że zobacze trochę rosnacych pęcherzyków, a tu w sumie same drobne i jeden trochę większy w prawym jajniku. A w moim przypadku lepiej, żeby pęcherzyk był z lewego, bo prawy jajowód mam drożny, ale strasznie poskręcany. No ale najbardziej mnie zdołowało to, że okazało się że mam 2cm torbiel Nigdy nic takiego nie miałam... pewnie branie clo przynosi skutki I gin powiedziała, że ona raczej radziłaby ten cykl odpuścić jeśli chodzi o wspomaganie wzrost pęcherzyków do IUI, bo leki na wzrost pęcherzyków moga wpłynąć też na wzrost torbieli;( Za tydzień ide na kontrolę zobaczyć co się z nią dalej dzieje. Ale mam dołaTaką nadzieje miałam że na rocznice będzie prezent dla Tż może, a tu zonk;( Poprzedni cykl w plecy, bo Tż nie było, a teraz jak już jest to się za to ta głupia torbiel pojawiła
O kurcze nawet nie wiem co odpisać. Ale chyba tylko tyle że jesteśmy z Tobą i nie martw się będziemy trzymac kciuki oby torbiel się wchłonął

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczynki, bardzo mnie uspokoiłyście. jestem spokojniejsza....dzis był trzeci test i jak poprzedni 2 duze krechy wiec iode spokojnie jutro do gin. A powiedzcie mi, czy jak on mi założy karte ciązy to musze do niego chodzić czy mogę wrócić do mojej pani doktor?
No i po co Ty się tak martwisz kobietko przecież wiesz że my mamy zawsze rację jak będzie dobrze to będzie dobrze

U mnie dziś 29dc planowo @ ma przyjść jutro brzuch boli nadal jak na @ i kłuje mnie lewy jajnik
Stary 2012-05-31, 07:50   #2423
Luna0
Zakorzenienie

Witajcie, przed chwilą wstałam i miałam piękny sen...
Sniło mi sie ze znowu jestem w ciazy i bije serduszko, jeju ale sie cieszylam

Cytat:

Magda mnie tez juz to wszystko dobija.. Tak bardzo sie cieszylam
Dzis w snie nawet w myslach zyczylam kuzynce zeby poronila. I chociaz na trzezwo nie potrafie zle zyczyc to podswiadomie chyba tak jest. Zadna ciaza mnie nie razi tylko jej..
Zaszlysmy w tym samym momencie ale ja sie nie chwalilam o mojej..
Ona do tej pory u lekarza nie byla! I bierze aspargin wiec uwaza ze wystarczy. Pije, pali, a z chlopakiem to sie wyzywa srednio co 15 min..
on jak sie dowiedzial ze jest ciaza to powiedzial ze odbierze jej dziecko i ma racje bo jest tak poje..na ze nie znacie takiej drugiej osoby.
Ma poprostu nic w glowie oprocz czubka wlasnego nosa, szlajania sie i imprez. I pewnie urodzi zdrowego dzidziusia chociaz zrobila tylko jeden test i tyle z jej wysilku co do ciazy.
Ahh tez jestem rozgoryczona
Caly czas mysle jakby to bylo obudzic sie znowu z brzuszkiem, a nie taka pusta. Jakby to bylo znow wybierac wozki, ogladac akcesoria itp.

Mam o tyle lepiej i TŻ chce i to bardzo, tylko ze ja mialam dosc inwazyjny zabieg i 3 miesiace to napewno powinnam poczekac, zaryzykuje i poczekam 2 co dla mnie jest wiecznoscia. Cale wakacje bede tylko myslec zeby sie juz skonczyly

Cytat:

Gratuluje syna moje marzenie ahh
Co do paciorkowca to niestety bardzo zle, wiem bo mam to dziadostwo i to juz zawsze w Tobie zostanie. Nic dzidziowi nie bedzie jak przez porodem powiesz ze to masz i dadza Ci antybiotyk dozyli, ale jakby nie dali to moglo by sie skonczyc tragicznie. Oczywiscie nie chce Cie straszyc tylko uswiadomic jakbys nie wiedziala

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczynki
No ale najbardziej mnie zdołowało to, że okazało się że mam 2cm torbiel \
A dostałaś jakieś informacje co do torbieli? Że beda je leczyc albo cos?
Bo ja tez mam i za kazdym razem o nich zapominam a lekarz mi nic nie mowil, wiec nie wiem czy maja peknac, zniknac czy co?
a moze sprobujesz bez IUI i tez wyjdzie?

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-05-31, 08:09   #2424
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam o tyle lepiej i TŻ chce i to bardzo, tylko ze ja mialam dosc inwazyjny zabieg i 3 miesiace to napewno powinnam poczekac, zaryzykuje i poczekam 2 co dla mnie jest wiecznoscia. Cale wakacje bede tylko myslec zeby sie juz skonczyly

Bo ja tez mam i za kazdym razem o nich zapominam a lekarz mi nic nie mowil, wiec nie wiem czy maja peknac, zniknac czy co?
LunaO, dostałam tylko taką informację, że ma 2 cm. Ogólnie to gin długo się jej przyglądała i coś analizowała w głowie. Była chyba mocno zdziwiona jej pojawieniem się, a do tego w prawym jajniku, no bo przy oststnim cyklu stymulowanym z IUI jajeczko było z lewego jajnika. Ale chyba zapomniała, że oststni cykl była przerwa i nie był stymulowany. Najwyraźniej pęcherzyk się jednak i bez stymulacji pojawił ale nie pękł... no i stąd ta torbiel. W przyszłą środę idę zobaczyć co z tą torbielą. To będzie akurat tuż przed owulacją, ale ja nie wierzę w powodzenie bez IUI, bo tak już 3 lata zleciały własnie i nic
Stary 2012-05-31, 08:24   #2425
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Cytat:

Gratuluję☺ ja zawsze chciałam mieć 3 synków ciekawo czy choć jednego uda sie zrobic a imie wybrane??

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Jupik gratuluję synka jakieś imię już wybrane

O kurcze nawet nie wiem co odpisać. Ale chyba tylko tyle że jesteśmy z Tobą i nie martw się będziemy trzymac kciuki oby torbiel się wchłonął

No i po co Ty się tak martwisz kobietko przecież wiesz że my mamy zawsze rację jak będzie dobrze to będzie dobrze

U mnie dziś 29dc planowo @ ma przyjść jutro brzuch boli nadal jak na @ i kłuje mnie lewy jajnik
No wiem, że macie rację to dlatego Was zawszę proszę o pomoc mój facet się śmieje, ze zamiast z nim gadac o obawach tto ja zaraz do Was lecę dziekuje dziewczynki

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Witajcie, przed chwilą wstałam i miałam piękny sen...
Sniło mi sie ze znowu jestem w ciazy i bije serduszko, jeju ale sie cieszylam

Magda mnie tez juz to wszystko dobija.. Tak bardzo sie cieszylam
Dzis w snie nawet w myslach zyczylam kuzynce zeby poronila. I chociaz na trzezwo nie potrafie zle zyczyc to podswiadomie chyba tak jest. Zadna ciaza mnie nie razi tylko jej..
Zaszlysmy w tym samym momencie ale ja sie nie chwalilam o mojej..
Ona do tej pory u lekarza nie byla! I bierze aspargin wiec uwaza ze wystarczy. Pije, pali, a z chlopakiem to sie wyzywa srednio co 15 min..
on jak sie dowiedzial ze jest ciaza to powiedzial ze odbierze jej dziecko i ma racje bo jest tak poje..na ze nie znacie takiej drugiej osoby.
Ma poprostu nic w glowie oprocz czubka wlasnego nosa, szlajania sie i imprez. I pewnie urodzi zdrowego dzidziusia chociaz zrobila tylko jeden test i tyle z jej wysilku co do ciazy.
Ahh tez jestem rozgoryczona
Caly czas mysle jakby to bylo obudzic sie znowu z brzuszkiem, a nie taka pusta. Jakby to bylo znow wybierac wozki, ogladac akcesoria itp.

Gratuluje syna moje marzenie ahh
Co do paciorkowca to niestety bardzo zle, wiem bo mam to dziadostwo i to juz zawsze w Tobie zostanie. Nic dzidziowi nie bedzie jak przez porodem powiesz ze to masz i dadza Ci antybiotyk dozyli, ale jakby nie dali to moglo by sie skonczyc tragicznie. Oczywiscie nie chce Cie straszyc tylko uswiadomic jakbys nie wiedziala

Kochana bo choć świadomie tak nie myślisz to twoja podświadomość juz tak automatycznie reaguje.....sama wiem jak kolezanka zaszła w ciąże a mi sie wtedy nie udało to pamietam co czułam...a ty jak straciłas dzidzie to wogole ci wspolczuje...ale kochanie mysl ze jeszcze będziesz miała gromadke dzieci i bedziesz błagała, żeby ktoś je zabrał żebyś choć chwile miała wolną dla siebie tego ci życzę z całego serduszka i wierzę że ci sie uda kochana
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:05   #2426
Kejthx
Zadomowienie

Witam się i od razu powiem, że jestem tak wściekała, ze zaraz chyba wyrzucę "laputopka" przez okno Na becie nie byłam. Jak na złość, nigdy Nam się to nie zdarza, nigdy (może kiedyś, ale nie pamietam) zaspaliśmy, ja zaś dziś na 9.30 mam spotkanie z klientem, na które wlaśnie się przygotowuje, nie mogłam sobie pozwolić na spóźnienie.... Coś z tel TZ się powaliło i nie zadzwonił!!!!! Jak zobaczyłam na zegarku 7.30 to się popłakałam

Bolą mnie tylko piersi, nawet brzuch nic, jajniki nic, głowa trochę
Tak bym miala wynik na jutro - wiedziałabym co i jak, mogła w weekend ogarniać. Tak będę miała, jak jutro uda mi się jakimś cudem dotrzeć, to w poniedziałek. Chyba, że zapłace 70 dych i wynik tego samego dnia No nie wiem....

Sorka za wygadanie się , później poczytam co u Was kochane... teraz spadam dalej ogarniać materiały na te cholerne spotkanie....
Generalnie mi smutno, czy to jakiś znak, żeby tej bety nie robić
Stary 2012-05-31, 09:18   #2427
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i od razu powiem, że jestem tak wściekała, ze zaraz chyba wyrzucę "laputopka" przez okno Na becie nie byłam. Jak na złość, nigdy Nam się to nie zdarza, nigdy (może kiedyś, ale nie pamietam) zaspaliśmy, ja zaś dziś na 9.30 mam spotkanie z klientem, na które wlaśnie się przygotowuje, nie mogłam sobie pozwolić na spóźnienie.... Coś z tel TZ się powaliło i nie zadzwonił!!!!! Jak zobaczyłam na zegarku 7.30 to się popłakałam

Tak bym miala wynik na jutro - wiedziałabym co i jak, mogła w weekend ogarniać. Tak będę miała, jak jutro uda mi się jakimś cudem dotrzeć, to w poniedziałek. Chyba, że zapłace 70 dych i wynik tego samego dnia No nie wiem....

Sorka za wygadanie się , później poczytam co u Was kochane... teraz spadam dalej ogarniać materiały na te cholerne spotkanie....
No to i mnie dziś budzik w tele nie zadzwonił i też troszki zaspałam bo tylko 20 min.
Nie zwalaj tu tego że zaspałaś na żadne tak miało być czy jakiś znak. Budzik zawalił i koniec. A czemu ta beta taka droga szok. U mnie wyniki są zawsze po południu nigdy na następny dzien ale wiadomo wszytsko zależy od miasta. Mam nadzieję ze wynik będzie jutro a dziś tylko troszki poźniej nie możesz iść
Stary 2012-05-31, 09:37   #2428
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

A dzwonilas tak jak mowilam do szpitala? U nas w wiekszosci labolatoriow wynik ejst na drugi dzien, ale jest pare takich prywatnych co w ten sam. Moje miasto ma 100 tys wiec niby małe. A cena sie rozni moze o 5 zł. Radze Ci podzwon bo do poniedzialku czekac to jakas męczarnia

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-05-31, 10:08   #2429
Kejthx
Zadomowienie

Jestem... spotkanie trwało 10 minut, nic z niego dobrego nie wyniknie, więc czas staracony, echh
Wracam do tematu. Kochane, ja mieszkam w stolicy, mnóstwo jest przychodni, szpitali itp. ale jest jedno małe ale... ja pracuje od 8.30 a nawet 8.00, czasami do 19.00 - trudno mi się wyrwać, a spóźnić to już raczej odpada, bo ja otwieram biuro i ja musze cały dzień tu być. Wchodzą wiec w grę tylko pywatne kliniki, przychodnie itp. a wiadomo ceny są masakryczne niekiedy. No ale cos za coś. W pewnej przychodni dość znanej, gdzie mam bliżej pracy i jadąc mogę podskoczyc zrobić, a wracając odebrać kosztuje 70 dych U mnie w przychodni gdzie mam gina kosztuje 30 zł i wynik na drugi dzień, wiec zaraz dzwonię i zaytam się czy byłby na sobotę jak jutro zrobię Tak chciałam wiedzieć na 100% jutro, bo dzień dziecka gdyby się udało, to myślę, że fajna data na świętowanie fasoli !
Tak więc dam znać!
U mnie nic się nie dzieje dalej....
Monini, a ty kiedy testujesz, jutro, czy w weekend?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Jutro ide, do siebie Wynik będzie wtedy w sobotę No chyba, że do tego czasu przyjdzie okrutna @

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2012-05-31 o 10:07
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:16   #2430
monini2507
Zakorzenienie

Kejthx kiedy testuję nie wiem jeszcze ale chyba jutro raczej nie poczekam do soboty i jak nie przyjdzie to w sobotę rano zrobię test. Jutro nie będę jeszcze testowac ( terminowo @ powinna przyjść jutro) boże ale zawile pisze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości