|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
uff jak dobrze że mi ta glukoza nie wyszła powyżej 140 tylko 116 chyba ale już się wówczas bałam że to cukrzyca
|
#2222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję za kciuki i miłe słowa w sprawie mieszkania, wszytko jak na razie ładnie idzie. Po południu jedziemy do tej babki i już będzie wiadomo konkretnie wszystko. |
||||
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam od fryzjera
wreszcie wygladam jak czlowiek;pugotowalam jakas tam zupke warzywna i bede odpoczywac :P i czekam na meza ![]() no ja wyliczam sobie wedlug suwaczka wiec ona chyba cos pokrecila:P |
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
oooooo dzisiaj bede gotowała ogórkową
|
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, trza było jednak opieprzyć żeby zmienił pogląd ![]() Ważne że podziałało ![]() Może następna dzidzia będzie chłopcem więc wszystko przed Wami Cytat:
tak, ja przyłączam sie do pytania Cytat:
Ostatnio zamawiałam łóżeczko turystyczne i była tylko wpłata na konto i nie ukrywam że sie bałam, ale po uzgodnieniu z mężem spróbowaliśmy no i na szczęście wszystko w porządku. Nie powiem że nie ryzykowałam no ale strasznie sie napaliłam na te łóżeczko i już a mój mężul też
|
|||
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:majtki do szpitala takie wielorazowe kupię siatkowane o takie ponoć są fajne: http://allegro.pl/siateczkowe-wielor...366385466.html i takie: http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...381202308.html tych nie polecam, dupa się okropnie pociła: http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...376491378.html Kupię z 5-6 sztuk, ponoć po wypraniu moment i są suche i gotowe do ubrania. Podkłady na łóżko, w szpitalu dają, przynajmniej w większości, więc potrzebne tylko do domu, po pierwszym porodzie nie miałam wcale i nic nie przesiąkało, teraz zakupię jedno opakowanie z Rossmanna, bo jak mi się nie przydadzą to synek wykorzysta pod prześcieradło lub na przewijak. Podpaski, w szpitalu na pewno te maks się przydadzą, ale szpitale też z reguły dają. Jak nie to z 50 sztuk na bank potrzeba jak nie więcej. W domu na trzeci dzień po porodzie używałam już zwykłych podpasek przez jakieś dwa tygodnie, później wkładki. Myślę że kupię z 3 paczki a reszta na bieżąco. Stanki do karmienia, miałam dwa, dokupiłam jeszcze jeden. Teraz trzy kupię już wcześniej. Mam nadzieję że pomogłam. |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin pewnie że pomogłaś
dzięki wielkie Zaraz dopisuje do mojej listy |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z pracy. U mnie jakaś taka duchota panuje i cos dziwnie sie czuje, taka przymulona. Za chwile jedziemy z TŻ po moją mamę do Ustki - była w sanatorium 2 tygodnie, a teraz u nas kilka dni posiedzi
![]() Ooo to ja też sobie spisze co do szpitala potrzebuje.
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin dzięki
W takim razie zapytam moją mamę jak to jest u nas, czy dają te giganty i jeśli tak, to kupię tylko do domu podpaski, a te podkłady tak jak Ty- jeśli dają, to kupię do domu, ewentualnie będzie dla dzidzi na łóżeczko albo przewijak.Colds ja też się kiedyś upłakałam przez to, ale staram się nie myśleć o tym, żeby się nie załamać. Łudzę się, że samo przejdzie.... Bo czasami tak mi jakoś uszy przetyka jak ziewam, albo wydmuchuję nos, więc może jeszcze uszy są przytkane i to dlatego.... Do lekarzy na razie nie chodzę, bo znowu mnie lekami nafaszerują, a i tak nic nie pomaga, tylko dziecku może zaszkodzić, bo żadnej diagnozy nie stawiają, tylko tak na chybił-trafił. Najgorzej jest rano i wieczorem na łóżku, bo wtedy najbardziej piszczy.... We wtorek mam wizytę, to zapytam gina. Na usg niby wszystko było na 20tc, tylko kości udowe na 22 Wiadomo, że nie wszystkie dzieci ważą tyle samo, ale chcę tylko wiedzieć, czy jest w normie. Jak widziałam na usg to dzidzia ma duuuży brzucholek, może dlatego.... Chyba że mi się tylko wydaje duży, bo chyba wszystkie dzidziole mają spore brzuszki
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Angel trzymam kciuki za wizyte
i oby cos dobrego gin przepisalTamlin trzymam kciuki za mieszkanko,jest naprawde fajne . Oby wszystko poszlo gladko .co do wyprawki do szpitala to ja biustonoszy kupie dwa,żeby miec na zmiane,podkladow nie kupuje,bo w szpitalu daja a w domku nie uzywalam,podpasek tych wielgachnych to też tak z 50 szt-zawsze mozna dokupić . Majty poporodowe to kuupie z siatki z dwie paczki,to jakies 8 szt chyba i to chyba tyle .Kurcze juz zglodnialam po zupce,musze isc cos zjesc
|
|
|
|
#2231 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzis czytałam że moja dzidzia a jestem w 19 t i 3 d powinna wazyć 300 gram, więc myślę że twoja ważyła w normie. ja dopiero za 3 tyg dowiem sie ile waży moje dziecię, ale dla pocieszenia powiem Ci ja po urodzeniu ważyłam 4600 kg a mój TŻ 5000 kg cały czas mnie te cyfry przerażają. Cytat:
Na mojej liście wyprawkowej nie ma zasypki. nie pamietam już czy odchodzi się od jej używania ? |
||||
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
też sobie zapisałam ile tego mi potrzeba ... mam nadzieje że starczy a jak nie to później się dokupi nie ?
Kalpana dzieci różnie rośną ...my w okolicy 20t mieliśmy około 248g a w 22/23 mieliśmy już 450g więc średnio 100g na tydzień ... a teraz pewnie jeszcze więcej poszybowała ...
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-05-30 o 15:13 |
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Tak mi smaka na truskawki narobiłyście, że zaraz pójdę na placyk i kupię! Mniam! Byłam na echu serca, wszystko ok. Diagnoza: emocje i hormony. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, muszę jeszcze wyeliminować sprawy endokrynologiczne i jak to nie to - przyzwyczaić się do łomotu. |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Mój w 21t.c. miał 400g +/- 60g.
A w ogóle jak dziś byłam w banku to okazało się że jak weźniemy kredyt na 5 lat mniej to będziemy mieli o 40tys mniej odsetek, a rata większa tylko o 80zł Pewnie jeszcze coś stargujemy to będzie jeszcze mniej ![]() O 17-tej jedziemy. |
|
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
A podkłady poporodowe które najlepsze Bella Mama, Seni czy inne?
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia miło, że o mnie pamiętałaś
Nie przejmuj się, zawsze dzidzia może się wdać w kogoś innego, np. babcię czy dziadka, albo wujka/ciotkę i ważyć mniej Jak będziesz miała usg to wszystkiego się dowiesz i mam nadzieję, że przerażenie Cię opuści Konczi wiem że różnie rosną. Po prostu chciałabym wiedzieć czy dzidzia ma prawidłową wagę, czy nadwagę Bo zaczynam się zastanawiać, czy zmieści się po urodzeniu w 56... hihiOglądałam te filmiki porodowe i już więcej nie będę, bo mnie to przeraża :boisie: Dziewczyny powiedzcie co mam zrobić, jak ktoś mi chce wcisnąć ubranka dla dziecka, a ja nie chcę OD TEJ OSOBY, ale tak jakoś taktownie.... Chodzi o bratową TŻta, a dokładniej teściowa i babcia TŻta ciągle gadają, żebym nie kupowała, bo będą po tamtym (ona rodzi w czerwcu), a ja nie chcę od niej, bo jej po prostu nie lubię i wolę sobie kupić. Ale jeśli tak powiem, to się obrażą i powiedzą że paniusia ze mnie i kasę w błoto wyrzucam.... ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- W ogóle w Zakopanym jedziemy z TŻtem kolejką i ktoś mnie szturcha, odwracam się a pani mi kazała usiąść na miejscu swojej córki, a było jeszcze kilka starszych babek. Miło mi się zrobiło, pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała. W tamtym tygodniu byłam u dentysty, zziajana przylazłam, jeszcze po schodach szybko szłam i wszystkie miejsca były zajęte, siedziało kilka gimnazjalistek i się nie ruszyły, ale za to cały czas mi się gapiły na brzuch.... Nie mówię, żeby mi wszyscy miejsc ustępowali, ale jak myślałam że się przewrócę i opierałam się ściany, to raczej było widać, że nie jestem w najlepszym stanie.... |
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tamlin jeśli można wiedzieć w jakim banku kredy bierzecie ?
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to nie wiem jak powiedziec bo jak mi ktoś wciskał (brzydkie strasznie) i chciałam powiedzieć delikatnie ze nie chce to mówiłam ze juz mam wszystko i naprawde nie potzrebuje bo juz miejsca nie ma.. Ale jak ty nic nie masz...
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie moge takich rzeczy oglądać bo łaże pół dnia zasmarkana
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana może poprostu powiedz grzecznie,że dla pierwszej dzidzi chcecie sami wszystko kupić,a ona może dać to komuś innemu.przecieź to Wasza decyzja.
A teraz trzeba sie udac na plac zabaw z dzieckiem
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
bylam sie pytac o mieszkania komunalne i maja na stanie kilka mieszkan tylko,ze mam przyjsc w przyszlym tygodniu wiec moze Bozia mnie poratuje
![]() Z tego mieszkania wyprowadzam sie 15-tego,moj tz wraca ok.10 wiec mamy 4 dni na znalezienie mieszkania innego do wynajecia,piekny hard core Mojemy synkowi dali krople do oczu niestety-antybiotyk ![]() szkoda ze nie dal masci-napewno byloby lepiej.Dzis sie sporo nachodzilam i czuje potworne zmeczenie wiec chyba pojde spac,jeszcze pojadlam sobie 10 pierogami z jagodami,ale nie byly jakies takie specjalnie, dobre,farszu tak lichutko dali
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
. A o następnej dzidzi jeszcze nie myślę, niech ta się najpierw szczęśliwie urodzi. to się później zobaczy
|
||
|
|
|
#2243 | ||||
|
Raczkowanie
|
moj meżuś też liczył na syna, musiał się oswoić z myślą o córci a teraz to już łazi za mną i mówi że to różowe czy tamto rózowe musimy kupić, a jak mówie ze może żółte to jest oburzony bo przecież musi być piękne rózowe bo to DZIEWCZYNKA.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Kaplana ja wzięłam i schowałam do piwnicy
|
||||
|
|
|
#2244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszecie o wadze maluszka. Ostatnio na wizycie miałam początek 27 tygodnia a maluszek ważył 900gr. Czyli chyba dużo. Ale spojrzałam w książeczkę starszego i on w tym czasie miał troszkę więcej, a urodził sie 3580 - czyli nie tak źle - to 2 dni po terminie. Bo generalnie przeraża mnie wizja rodzenia dziecka powyżej 4 kg. |
|||
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli nie muszę być na czczo Ale czegoś jeszcze nie rozumiem to ile razy oni pobierają tę krew?? Tylko raz godzinę po wypiciu glukozy??
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Ja jeszcze w miarę młoda jestem- 25 lat, a przed kolejnym dzieckiem to już koniecznie muszę znaleźć normalną pracę, bo nie będę miała niestety macierzyńskiego, ani nic teraz. |
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No własnie. Jeszcze kwestia ceny. Do karmienia naprawdę są drogie cholerstwa. Masakra co się z tymi cyckami dzieje. Tylko mąż się cieszy
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mi strzelą potem po urodzeniu bo na razie sie nie zapowiada, i zastanawiam sie czy te cycniki do karmienia już kupować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

może zlutuje się dzidziuś nad chorą mamusią i pokaże co ma między nóżkami
WRESZCIE !
.

dzis czytałam że moja dzidzia a jestem w 19 t i 3 d powinna wazyć 300 gram, więc myślę że twoja ważyła w normie.
w dodatku za tydzień mam egzaminy i muszę wyzdrowiec do tej pory.