Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 14:10   #2221
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

uff jak dobrze że mi ta glukoza nie wyszła powyżej 140 tylko 116 chyba ale już się wówczas bałam że to cukrzyca
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:13   #2222
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Jejku tyle się porodów widziało, tyle dzieci na świecie powitało, a za każdym razem mnie dziwi jak przez taką małą dziurę ma wyjść tak duże dziecko

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Tamlin no wiadomo ze ci przykro ze tak ktos mówi no ale kurde z drugiej strony to ty nie masz 13 lat zeby ltos mówił ci czy masz się komuś kłąniac czy nie...
Lucia ale to nie chodzi że ktoś mi każe, tylko że ja jej na prawdę nie widziałam, przecież bym powiedziała. Oni myślą że jakaś obrażona na nich jestem, a przecież tyle mi pomogli. I taka głupia sytuacja przez to wszystko. W poniedziałek pójdę tam, bo sprawozdanie trzeba zanieść to pogadam z panią Danusią.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
i może maleństwo dziś znów zobacze zmuszę go do usg może zlutuje się dzidziuś nad chorą mamusią i pokaże co ma między nóżkami WRESZCIE !
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Powiem Ci, że moje Dziecię ważyło w 26t(wg lekarza to był 25t) 760g. Lekarz stwierdził, że nie tyle, co długie dziecko, co właśnie brzuszek ma dość spory . Od razu pytał jak to w rodzinie było. No i faktycznie.. TŻ jest miesięcznym wcześniakiem i miał 3 600. No i w Jego rodzinie same ciężkie dzieci się rodziły .
Tż-ta siostra urodziła wcześniaka z 26tc, który ważył 1900g

Dziewczyny dziękuję za kciuki i miłe słowa w sprawie mieszkania, wszytko jak na razie ładnie idzie. Po południu jedziemy do tej babki i już będzie wiadomo konkretnie wszystko.
Stary 2012-05-30, 14:16   #2223
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wrocilam od fryzjera wreszcie wygladam jak czlowiek;p
ugotowalam jakas tam zupke warzywna i bede odpoczywac :P i czekam na meza

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A ty sobie wyliczasz który tydzień?
no ja wyliczam sobie wedlug suwaczka wiec ona chyba cos pokrecila:P

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:20   #2224
lukrecja_25
Wtajemniczenie

oooooo dzisiaj bede gotowała ogórkową

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:27   #2225
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
On nie narzeka aż tak strasznie, po prostu marzył o pierworodnym synu, odkąd się dowiedział, że jestem w ciąży to był pewny, że będzie syneczek, mi też wmawiał i był tak przekonany, że się biedak zdziwił . Kolegom mówił w ten sam dzień co się dowiedzieliśmy i własnie trochę go opieprzyli i w sumie dobrze, a teraz już jest zadowolony, przyzwyczaił się do nowej myśli przestawił sobie wszystko w głowie i jest ok .[COLOR="Silver"]

No widzisz, trza było jednak opieprzyć żeby zmienił pogląd
Ważne że podziałało
Może następna dzidzia będzie chłopcem więc wszystko przed Wami

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Ostatnio mnie nie było, bo byliśmy z TŻtem na wycieczce w Zakopanem. Tęsknił ktoś?

W piątek kupiłam dzidzi kilka ciuszków, zaraz Wam je pokażę.

Właśnie dopracowuję moją listę (czyt. przepisuję na czysto ) i potrzebna mi jest Wasza pomoc.... Powiedzcie mi ile mniej więcej sztuk powinnam kupić:
majtek do szpitala tych bawełnianych, podkładów na łóżko, podpasek (i tych gigantycznych i tych mniejszych) i staników do karmienia.

tak, ja przyłączam sie do pytania

Cytat:

Ja zawsze biorę przesyłkę z płatnością przy odbiorze. .
Droższa, chyba nic pewniejsza, ale ja mama święty spokój i się nie zadręczam głupimi myślami .
Ja też zawsze przy odbiorze o ile jest taka możliwość bo niezawsze jest.
Ostatnio zamawiałam łóżeczko turystyczne i była tylko wpłata na konto i nie ukrywam że sie bałam, ale po uzgodnieniu z mężem spróbowaliśmy no i na szczęście wszystko w porządku.
Nie powiem że nie ryzykowałam no ale strasznie sie napaliłam na te łóżeczko i już a mój mężul też
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:37   #2226
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dopracowuję moją listę (czyt. przepisuję na czysto ) i potrzebna mi jest Wasza pomoc.... Powiedzcie mi ile mniej więcej sztuk powinnam kupić:
majtek do szpitala tych bawełnianych, podkładów na łóżko, podpasek (i tych gigantycznych i tych mniejszych) i staników do karmienia.
Napiszę ile ja kupuję, więc proszę traktować to tylko orientacyjnie :
majtki do szpitala takie wielorazowe kupię siatkowane
o takie ponoć są fajne: http://allegro.pl/siateczkowe-wielor...366385466.html i takie: http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...381202308.html
tych nie polecam, dupa się okropnie pociła: http://allegro.pl/poporodowe-majtki-...376491378.html
Kupię z 5-6 sztuk, ponoć po wypraniu moment i są suche i gotowe do ubrania.
Podkłady na łóżko, w szpitalu dają, przynajmniej w większości, więc potrzebne tylko do domu, po pierwszym porodzie nie miałam wcale i nic nie przesiąkało, teraz zakupię jedno opakowanie z Rossmanna, bo jak mi się nie przydadzą to synek wykorzysta pod prześcieradło lub na przewijak.
Podpaski, w szpitalu na pewno te maks się przydadzą, ale szpitale też z reguły dają. Jak nie to z 50 sztuk na bank potrzeba jak nie więcej. W domu na trzeci dzień po porodzie używałam już zwykłych podpasek przez jakieś dwa tygodnie, później wkładki. Myślę że kupię z 3 paczki a reszta na bieżąco.
Stanki do karmienia, miałam dwa, dokupiłam jeszcze jeden. Teraz trzy kupię już wcześniej.
Mam nadzieję że pomogłam.
Stary 2012-05-30, 14:41   #2227
Iwoncia81
Zakorzenienie

Tamlin pewnie że pomogłaś dzięki wielkie
Zaraz dopisuje do mojej listy już coraz mniej do kupienia
Stary 2012-05-30, 14:57   #2228
kraven
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z pracy. U mnie jakaś taka duchota panuje i cos dziwnie sie czuje, taka przymulona. Za chwile jedziemy z TŻ po moją mamę do Ustki - była w sanatorium 2 tygodnie, a teraz u nas kilka dni posiedzi

Ooo to ja też sobie spisze co do szpitala potrzebuje.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 14:58   #2229
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin dzięki W takim razie zapytam moją mamę jak to jest u nas, czy dają te giganty i jeśli tak, to kupię tylko do domu podpaski, a te podkłady tak jak Ty- jeśli dają, to kupię do domu, ewentualnie będzie dla dzidzi na łóżeczko albo przewijak.

Colds ja też się kiedyś upłakałam przez to, ale staram się nie myśleć o tym, żeby się nie załamać. Łudzę się, że samo przejdzie.... Bo czasami tak mi jakoś uszy przetyka jak ziewam, albo wydmuchuję nos, więc może jeszcze uszy są przytkane i to dlatego.... Do lekarzy na razie nie chodzę, bo znowu mnie lekami nafaszerują, a i tak nic nie pomaga, tylko dziecku może zaszkodzić, bo żadnej diagnozy nie stawiają, tylko tak na chybił-trafił. Najgorzej jest rano i wieczorem na łóżku, bo wtedy najbardziej piszczy....
We wtorek mam wizytę, to zapytam gina. Na usg niby wszystko było na 20tc, tylko kości udowe na 22 Wiadomo, że nie wszystkie dzieci ważą tyle samo, ale chcę tylko wiedzieć, czy jest w normie. Jak widziałam na usg to dzidzia ma duuuży brzucholek, może dlatego.... Chyba że mi się tylko wydaje duży, bo chyba wszystkie dzidziole mają spore brzuszki

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:01   #2230
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel trzymam kciuki za wizytei oby cos dobrego gin przepisal

Tamlin trzymam kciuki za mieszkanko,jest naprawde fajne. Oby wszystko poszlo gladko.

co do wyprawki do szpitala to ja biustonoszy kupie dwa,żeby miec na zmiane,podkladow nie kupuje,bo w szpitalu daja a w domku nie uzywalam,podpasek tych wielgachnych to też tak z 50 szt-zawsze mozna dokupić. Majty poporodowe to kuupie z siatki z dwie paczki,to jakies 8 szt chybai to chyba tyle.

Kurcze juz zglodnialam po zupce,musze isc cos zjesc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:09   #2231
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Paula byłaby zachwycona

Tak w ogóle to bardzo mi przykro jest. Moja mama jest zatrudniona w takiej spółce transportowej i ja też jestem, ale tak tylko na papierze żeby mi staż leciał w pełnej rachunkowości. Pisałam wam kiedyś że jak zaszłam w ciążę to mi nawet zarobki podnieśli abym miała wyższy zasiłek. Od jakiegoś czasu są problemy, bo zrezygnowałyśmy z prowadzenia księgowości ich synowi ( co sami zasugerowali ), U ich syna pracowała tez ich córeczka je.bnięta co zawsze wszystko wie najlepiej i potrafiła źle wypisać faktury a przylecieć i drzeć na nas mordy. W końcu miałyśmy dość po kolejnej jej akcji i ich ojciec zasugerował abyśmy zrezygnowały z papierów syna, co było najlepszą decyzją. I teraz ciągle o coś się czepiają. Dziś mama była tam w spółce i pan Piotr ( prezes ) mówi że tak nie może być, że ja jego żonie nawet dzień dobry nie mówię na ulicy, że udaję że jej nie widzę i nie znam. A ja na prawdę jej nie widziałam ostatnio. Ponoć na mieście ją mijałam i w Zusie. A ja niewiem kiedy. I tak mi przykro że oni się ciągle czepiają. I to mama ciągle obrywa. Kur.wa no co by mi zależało dzień dobry powiedzieć, z resztą zawsze mówię, Paula też jest nauczona. Musiałam jej nie zauważyć, albo nie poznać. Nie mam pamięci do twarzy. Kurde niby nie powinnam się przejmować, ale tak mi przykro...
Co ludzie są ☠☠☠n.ęci. Nie no trza to olać, bo szkoda nerw na takich. Przykro mi

Cytat:
Cześć kochane
Ostatnio mnie nie było, bo byliśmy z TŻtem na wycieczce w Zakopanem. Tęsknił ktoś?

Cytat:
Colds tak to mnie piszczało i piszczy nadal.... Tyle że już nie tak bardzo irytująco (może się zdążyłam przyzwyczaić....)

Jeśli moja dzidzia w 19+1 ważyła 310g, to znaczy że jest duża? Bo wszędzie czytałam, że dzieci w tym tygodniu ważą 250g i nie wiem, czy to duża różnica jak na ten okres, czy nie? Ciekawa jestem, bo mój brat urodził się mając prawie 5kg i zastanawiam się czy może i moja dzidzia będzie taka wielka.....
Ja się właśnie zastanawiałam gdzie zniknęłaś dzis czytałam że moja dzidzia a jestem w 19 t i 3 d powinna wazyć 300 gram, więc myślę że twoja ważyła w normie.
ja dopiero za 3 tyg dowiem sie ile waży moje dziecię, ale dla pocieszenia powiem Ci ja po urodzeniu ważyłam 4600 kg a mój TŻ 5000 kg cały czas mnie te cyfry przerażają.

Cytat:
a ja coś czuję, że się dziś pokłócę z moim

zarejestrowałam się do swojego ginka, mama mi zasponsoruje wizyte
nie może patrzec jak się męczę z tym kaszlem i kazała mi isc, bo termin wyzyty i tak miałam na 30 maja, ale ze względu na wypłatę przełożyłam na 6 czerwca.
Mężus oczywisice się wkurzy, bo kazał leżec i leczyc się domowymi sposobami, no ale ile tak będę leżała tym bardziej, że martwię się o bobo, bo cały brzuch mnie boli dołem od kaszlu. To on tego nie rozumie grrrr Ci faceciw dodatku za tydzień mam egzaminy i muszę wyzdrowiec do tej pory.

Do ginka idę na 16 trzymajta kciuki, żeby na bąbelka/kę i moją szyjkę ten kaszel nie wpłynął. Mam tylko nadzieję, że mi coś przepisze, bo jak każe pic herbate i sok z cebuli to mnie szlak trafi
Angel trzymam kciuki za wizytę

Na mojej liście wyprawkowej nie ma zasypki. nie pamietam już czy odchodzi się od jej używania ?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:12   #2232
Konczita
Zakorzenienie

też sobie zapisałam ile tego mi potrzeba ... mam nadzieje że starczy a jak nie to później się dokupi nie ?

Kalpana dzieci różnie rośną ...my w okolicy 20t mieliśmy około 248g a w 22/23 mieliśmy już 450g więc średnio 100g na tydzień ... a teraz pewnie jeszcze więcej poszybowała ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-05-30 o 15:13
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:29   #2233
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Tak mi smaka na truskawki narobiłyście, że zaraz pójdę na placyk i kupię! Mniam!

Byłam na echu serca, wszystko ok. Diagnoza: emocje i hormony. Nie wiem czy się cieszyć czy nie, muszę jeszcze wyeliminować sprawy endokrynologiczne i jak to nie to - przyzwyczaić się do łomotu.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:34   #2234
tamlin111
Zakorzenienie

Mój w 21t.c. miał 400g +/- 60g.

A w ogóle jak dziś byłam w banku to okazało się że jak weźniemy kredyt na 5 lat mniej to będziemy mieli o 40tys mniej odsetek, a rata większa tylko o 80zł Pewnie jeszcze coś stargujemy to będzie jeszcze mniej
O 17-tej jedziemy.
Stary 2012-05-30, 15:35   #2235
martusia26
Rozeznanie

A podkłady poporodowe które najlepsze Bella Mama, Seni czy inne?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:41   #2236
Kalpana
Zakorzenienie

Martusia miło, że o mnie pamiętałaś To chyba zależy od strony, bo ja wszędzie widziałam, że 250g, ale najlepiej zapytam gina, bo coś mówił, że 350g dzidzia waży (a mi z usg wyszło 310, no chyba że się przesłyszałam jak mówił) i pytał czy nam pasuje.... jakbym się na tym znała....
Nie przejmuj się, zawsze dzidzia może się wdać w kogoś innego, np. babcię czy dziadka, albo wujka/ciotkę i ważyć mniej Jak będziesz miała usg to wszystkiego się dowiesz i mam nadzieję, że przerażenie Cię opuści

Konczi wiem że różnie rosną. Po prostu chciałabym wiedzieć czy dzidzia ma prawidłową wagę, czy nadwagę Bo zaczynam się zastanawiać, czy zmieści się po urodzeniu w 56... hihi

Oglądałam te filmiki porodowe i już więcej nie będę, bo mnie to przeraża :boisie:

Dziewczyny powiedzcie co mam zrobić, jak ktoś mi chce wcisnąć ubranka dla dziecka, a ja nie chcę OD TEJ OSOBY, ale tak jakoś taktownie.... Chodzi o bratową TŻta, a dokładniej teściowa i babcia TŻta ciągle gadają, żebym nie kupowała, bo będą po tamtym (ona rodzi w czerwcu), a ja nie chcę od niej, bo jej po prostu nie lubię i wolę sobie kupić. Ale jeśli tak powiem, to się obrażą i powiedzą że paniusia ze mnie i kasę w błoto wyrzucam....

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

W ogóle w Zakopanym jedziemy z TŻtem kolejką i ktoś mnie szturcha, odwracam się a pani mi kazała usiąść na miejscu swojej córki, a było jeszcze kilka starszych babek. Miło mi się zrobiło, pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała. W tamtym tygodniu byłam u dentysty, zziajana przylazłam, jeszcze po schodach szybko szłam i wszystkie miejsca były zajęte, siedziało kilka gimnazjalistek i się nie ruszyły, ale za to cały czas mi się gapiły na brzuch.... Nie mówię, żeby mi wszyscy miejsc ustępowali, ale jak myślałam że się przewrócę i opierałam się ściany, to raczej było widać, że nie jestem w najlepszym stanie....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:42   #2237
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Mój w 21t.c. miał 400g +/- 60g.

A w ogóle jak dziś byłam w banku to okazało się że jak weźniemy kredyt na 5 lat mniej to będziemy mieli o 40tys mniej odsetek, a rata większa tylko o 80zł Pewnie jeszcze coś stargujemy to będzie jeszcze mniej
O 17-tej jedziemy.

tamlin jeśli można wiedzieć w jakim banku kredy bierzecie ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:42   #2238
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja to nie wiem jak powiedziec bo jak mi ktoś wciskał (brzydkie strasznie) i chciałam powiedzieć delikatnie ze nie chce to mówiłam ze juz mam wszystko i naprawde nie potzrebuje bo juz miejsca nie ma.. Ale jak ty nic nie masz...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:43   #2239
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdykam, zaś wyje jak dziecko
Ja nie moge takich rzeczy oglądać bo łaże pół dnia zasmarkana
Stary 2012-05-30, 15:52   #2240
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kalpana może poprostu powiedz grzecznie,że dla pierwszej dzidzi chcecie sami wszystko kupić,a ona może dać to komuś innemu.przecieź to Wasza decyzja.

A teraz trzeba sie udac na plac zabaw z dzieckiem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:56   #2241
zielona1911
Zakorzenienie

bylam sie pytac o mieszkania komunalne i maja na stanie kilka mieszkan tylko,ze mam przyjsc w przyszlym tygodniu wiec moze Bozia mnie poratuje
Z tego mieszkania wyprowadzam sie 15-tego,moj tz wraca ok.10 wiec mamy 4 dni na znalezienie mieszkania innego do wynajecia,piekny hard core najwazniejsze ze nie bedzie takie drogie i wlasc.nie bedzie taka wscibska jak ta.
Mojemy synkowi dali krople do oczu niestety-antybiotyk masakra jest z aplikacja no po prostu masakra szkoda ze nie dal masci-napewno byloby lepiej.
Dzis sie sporo nachodzilam i czuje potworne zmeczenie wiec chyba pojde spac,jeszcze pojadlam sobie 10 pierogami z jagodami,ale nie byly jakies takie specjalnie, dobre,farszu tak lichutko dali
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:00   #2242
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Z jednej strony piękne i słodkie, a z drugiej aż mnie wszystko rozbolało .

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No widzisz, trza było jednak opieprzyć żeby zmienił pogląd
Ważne że podziałało
Może następna dzidzia będzie chłopcem więc wszystko przed Wami
Jeszcze mała będzie córeczką tatusia, szczególnie, gdy się urodzi . A o następnej dzidzi jeszcze nie myślę, niech ta się najpierw szczęśliwie urodzi. to się później zobaczy
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:04   #2243
mala mysz
Raczkowanie

moj meżuś też liczył na syna, musiał się oswoić z myślą o córci a teraz to już łazi za mną i mówi że to różowe czy tamto rózowe musimy kupić, a jak mówie ze może żółte to jest oburzony bo przecież musi być piękne rózowe bo to DZIEWCZYNKA.

Cytat:
Myślę, że jak jedną to jedną. Mi lekarz taki magnez kazał kupić i łykać właśnie 1 dziennie. Poza tym w tych magnezach przeważnie jest witamina B dla lepszego wchłaniania. Jak jeszcze jesz witaminki inne to ona zwyczajnie zaszkodzi bejbikowi.

bardzo, bardzo podoba

Mój mąż też chciał synka więc dostał dziewczynkę. Jeszcze ciągle o Bejbiku mówi: on. No cóż będzie się musiał nauczyć zaplatać warkocze

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Jak dostaniesz bejbika na ręce to zapomnisz o wszystkich wątpliwościach

A ser feta w ciąży można ???
można! pytałam specjalnie gina ostatnio, mówi że spokojnie można bo one z pasteryzowanego mleka wszystkie są i jak byłam w sklepie to sprawdziłam ze faktycznie

Cytat:
Paula byłaby zachwycona

Tak w ogóle to bardzo mi przykro jest. Moja mama jest zatrudniona w takiej spółce transportowej i ja też jestem, ale tak tylko na papierze żeby mi staż leciał w pełnej rachunkowości. Pisałam wam kiedyś że jak zaszłam w ciążę to mi nawet zarobki podnieśli abym miała wyższy zasiłek. Od jakiegoś czasu są problemy, bo zrezygnowałyśmy z prowadzenia księgowości ich synowi ( co sami zasugerowali ), U ich syna pracowała tez ich córeczka je.bnięta co zawsze wszystko wie najlepiej i potrafiła źle wypisać faktury a przylecieć i drzeć na nas mordy. W końcu miałyśmy dość po kolejnej jej akcji i ich ojciec zasugerował abyśmy zrezygnowały z papierów syna, co było najlepszą decyzją. I teraz ciągle o coś się czepiają. Dziś mama była tam w spółce i pan Piotr ( prezes ) mówi że tak nie może być, że ja jego żonie nawet dzień dobry nie mówię na ulicy, że udaję że jej nie widzę i nie znam. A ja na prawdę jej nie widziałam ostatnio. Ponoć na mieście ją mijałam i w Zusie. A ja niewiem kiedy. I tak mi przykro że oni się ciągle czepiają. I to mama ciągle obrywa. Kur.wa no co by mi zależało dzień dobry powiedzieć, z resztą zawsze mówię, Paula też jest nauczona. Musiałam jej nie zauważyć, albo nie poznać. Nie mam pamięci do twarzy. Kurde niby nie powinnam się przejmować, ale tak mi przykro...
no można się poczuć niefajnie, ale tak jak później napisałas, wyjaśnij na ile dasz radę zagadać a jak nie to też nie możemy mieć wyrzutów sumienia z powodu tego że ktoś coś sobie ubzduał.

Cytat:
Colds tak to mnie piszczało i piszczy nadal.... Tyle że już nie tak bardzo irytująco (może się zdążyłam przyzwyczaić....)

Jeśli moja dzidzia w 19+1 ważyła 310g, to znaczy że jest duża? Bo wszędzie czytałam, że dzieci w tym tygodniu ważą 250g i nie wiem, czy to duża różnica jak na ten okres, czy nie? Ciekawa jestem, bo mój brat urodził się mając prawie 5kg i zastanawiam się czy może i moja dzidzia będzie taka wielka.....
moja ważyła 320 i lekarz mówił ze norma jest, ze jeszcze wszystko się może pozmieniać, więc chyba jest git

Cytat:
a ja coś czuję, że się dziś pokłócę z moim

zarejestrowałam się do swojego ginka, mama mi zasponsoruje wizyte
nie może patrzec jak się męczę z tym kaszlem i kazała mi isc, bo termin wyzyty i tak miałam na 30 maja, ale ze względu na wypłatę przełożyłam na 6 czerwca.
Mężus oczywisice się wkurzy, bo kazał leżec i leczyc się domowymi sposobami, no ale ile tak będę leżała tym bardziej, że martwię się o bobo, bo cały brzuch mnie boli dołem od kaszlu. To on tego nie rozumie grrrr Ci faceciw dodatku za tydzień mam egzaminy i muszę wyzdrowiec do tej pory.

Do ginka idę na 16 trzymajta kciuki, żeby na bąbelka/kę i moją szyjkę ten kaszel nie wpłynął. Mam tylko nadzieję, że mi coś przepisze, bo jak każe pic herbate i sok z cebuli to mnie szlak trafi
kciuki trzymam

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Kaplana ja wzięłam i schowałam do piwnicy
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:09   #2244
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć kochane

Co do staników to ja mam 3. Ale cycki w nich tak brzydko wyglądają, że będę ich używać tylko w domu jak z młodym. Teraz mam 70 G więc muszę mieć naprawdę dobre podtrzymanie.
Cytat:
Konkretna!

Tego akurat mam w rodzinnym mieście, aleee..
Całkiem niedawno, na Dąbrowskiego, otwarli taki sam lumpek. Tzn. Taka sama reklama jak u mnie w mieście.
Spróbuję wytłumaczyć, choć nie wiem czy cokolwiek zrozumiesz
Więc od strony Ogrodów, na Dąbrowskiego. Przed światłami na Rynek Jeżycki. Do tego lumpka trzeba po schodach, reklama różowa z czymś tam. We wtorki chyba dostawa, choć pewna nie jestem. W każdym razie od rana tam już wiara, przed otwarciem, stoi i czeka .

Natomiast jeżeli chodzi o ciuchy dla Nas, kobitek. To otwarli niedawno na Ogrodach, przy pętli, nowy lumpeks.
Dzięki dzięki

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam sie pytac o mieszkania komunalne i maja na stanie kilka mieszkan tylko,ze mam przyjsc w przyszlym tygodniu wiec moze Bozia mnie poratuje
Z tego mieszkania wyprowadzam sie 15-tego,moj tz wraca ok.10 wiec mamy 4 dni na znalezienie mieszkania innego do wynajecia,piekny hard core najwazniejsze ze nie bedzie takie drogie i wlasc.nie bedzie taka wscibska jak ta.
Mojemy synkowi dali krople do oczu niestety-antybiotyk masakra jest z aplikacja no po prostu masakra szkoda ze nie dal masci-napewno byloby lepiej.
Dzis sie sporo nachodzilam i czuje potworne zmeczenie wiec chyba pojde spac,jeszcze pojadlam sobie 10 pierogami z jagodami,ale nie byly jakies takie specjalnie, dobre,farszu tak lichutko dali
Ta maść to raz na dzień aplikowałam i miałam spokój.

Piszecie o wadze maluszka. Ostatnio na wizycie miałam początek 27 tygodnia a maluszek ważył 900gr. Czyli chyba dużo. Ale spojrzałam w książeczkę starszego i on w tym czasie miał troszkę więcej, a urodził sie 3580 - czyli nie tak źle - to 2 dni po terminie. Bo generalnie przeraża mnie wizja rodzenia dziecka powyżej 4 kg.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:09   #2245
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony piękne i słodkie, a z drugiej aż mnie wszystko rozbolało .

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Jeszcze mała będzie córeczką tatusia, szczególnie, gdy się urodzi . A o następnej dzidzi jeszcze nie myślę, niech ta się najpierw szczęśliwie urodzi. to się później zobaczy
A ja już myśle że jak jeden bobas sie urodzi to za 2-3 lata kolejne bo musi mieć rodzeństwo, a potem mi już wiek nie pozwoli bo bede za stara
Stary 2012-05-30, 16:13   #2246
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Test przesiewowy
Test przeprowadza się między 24 a 28 tygodniem ciąży i nie wymaga badania glikemii na czczo. Bada się poziom glukozy we krwi żylnej w 1 godzinę po doustnym podaniu 50 g glukozy. Przy stężeniu glukozy powyżej 180mg/dl rozpoznajemy cukrzycę ciężarnych. Natomiast poziom glukozy po 1 godzinie o wartości między 140 a 180 mg/dl jest wskazaniem do wykonania testu diagnostycznego.

Test diagnostyczny
Test ten wykonuje się na czczo, 8-14 godzin po ostatnim posiłku. Trzy dni przed wykonaniem testu nie należy stosować ograniczeń węglowodanów. Krew pobiera się na czczo i 2 godziny od wypicia 75 g glukozy rozpuszczonej w 250-300 ml wody w ciągu 5 min. W tym czasie należy siedzieć, nie można przyjmować jakiegokolwiek pożywienia i nie można palić papierosów. Jeśli stężenie glukozy przekracza 140 mg/dl to rozpoznajemy cukrzycę ciążową.

Resztę można znaleźć tutaj http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...5%BCowa_?.html
oo dzięki wielkie czyli nie muszę być na czczo
Ale czegoś jeszcze nie rozumiem to ile razy oni pobierają tę krew?? Tylko raz godzinę po wypiciu glukozy??
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:17   #2247
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Co do staników to ja mam 3. Ale cycki w nich tak brzydko wyglądają, że będę ich używać tylko w domu jak z młodym. Teraz mam 70 G więc muszę mieć naprawdę dobre podtrzymanie.
Ja na razie nie kupuję do karmienia, bo już mam piersi 70H, a przed ciążą miałam 65G. Musiałam iść do sklepu ponownie dobierać i jeden kupiłam za 140 zł, a drugi już na e-bayu za jakoś 13 F. Pewnie mi jeszcze urosną, aż strach się bać .

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A ja już myśle że jak jeden bobas sie urodzi to za 2-3 lata kolejne bo musi mieć rodzeństwo, a potem mi już wiek nie pozwoli bo bede za stara
Ja jeszcze w miarę młoda jestem- 25 lat, a przed kolejnym dzieckiem to już koniecznie muszę znaleźć normalną pracę, bo nie będę miała niestety macierzyńskiego, ani nic teraz.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:17   #2248
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Martusia miło, że o mnie pamiętałaś To chyba zależy od strony, bo ja wszędzie widziałam, że 250g, ale najlepiej zapytam gina, bo coś mówił, że 350g dzidzia waży (a mi z usg wyszło 310, no chyba że się przesłyszałam jak mówił) i pytał czy nam pasuje.... jakbym się na tym znała....
Nie przejmuj się, zawsze dzidzia może się wdać w kogoś innego, np. babcię czy dziadka, albo wujka/ciotkę i ważyć mniej Jak będziesz miała usg to wszystkiego się dowiesz i mam nadzieję, że przerażenie Cię opuści

Konczi wiem że różnie rosną. Po prostu chciałabym wiedzieć czy dzidzia ma prawidłową wagę, czy nadwagę Bo zaczynam się zastanawiać, czy zmieści się po urodzeniu w 56... hihi

Oglądałam te filmiki porodowe i już więcej nie będę, bo mnie to przeraża :boisie:

Dziewczyny powiedzcie co mam zrobić, jak ktoś mi chce wcisnąć ubranka dla dziecka, a ja nie chcę OD TEJ OSOBY, ale tak jakoś taktownie.... Chodzi o bratową TŻta, a dokładniej teściowa i babcia TŻta ciągle gadają, żebym nie kupowała, bo będą po tamtym (ona rodzi w czerwcu), a ja nie chcę od niej, bo jej po prostu nie lubię i wolę sobie kupić. Ale jeśli tak powiem, to się obrażą i powiedzą że paniusia ze mnie i kasę w błoto wyrzucam....

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

W ogóle w Zakopanym jedziemy z TŻtem kolejką i ktoś mnie szturcha, odwracam się a pani mi kazała usiąść na miejscu swojej córki, a było jeszcze kilka starszych babek. Miło mi się zrobiło, pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała. W tamtym tygodniu byłam u dentysty, zziajana przylazłam, jeszcze po schodach szybko szłam i wszystkie miejsca były zajęte, siedziało kilka gimnazjalistek i się nie ruszyły, ale za to cały czas mi się gapiły na brzuch.... Nie mówię, żeby mi wszyscy miejsc ustępowali, ale jak myślałam że się przewrócę i opierałam się ściany, to raczej było widać, że nie jestem w najlepszym stanie....
Ja na twoim miejscu najpierw bym się upewniła u bratowej, czy będzie chciała ci rzeczy sprezentować, bo to że teściowa tak gada to wcale nie musi być prawda i najlepiej wprost zapytać, co planuje zrobić z ciuszkami po dziecku i też bym nie wybrzydzała, jak ktoś mi coś chce dać, bo to nie dla ciebie, tylko dla dziecka a jej dziecko też niczemu niewinne, że jego matki lubić się być może nie da albo jest trudno. Sporo zaoszczędzisz na tym, jeśli dostaniesz ubranka i będziesz mogła pieniądze na coś innego przeznaczyć, więc przemyśl sobie na spokojnie odkładając na bok sympatie i antypatie, co będzie najlepsze dla twojego dzieciaczka a nie dla ciebie. Taka jest moja rada.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:20   #2249
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na razie nie kupuję do karmienia, bo już mam piersi 70H, a przed ciążą miałam 65G. Musiałam iść do sklepu ponownie dobierać i jeden kupiłam za 140 zł, a drugi już na e-bayu za jakoś 13 F. Pewnie mi jeszcze urosną, aż strach się bać .

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Ja jeszcze w miarę młoda jestem- 25 lat, a przed kolejnym dzieckiem to już koniecznie muszę znaleźć normalną pracę, bo nie będę miała niestety macierzyńskiego, ani nic teraz.
Mi zostały po pierwszej ciąży. Mam nadzieję, że nie okażą się za małe.
No własnie. Jeszcze kwestia ceny. Do karmienia naprawdę są drogie cholerstwa.

Masakra co się z tymi cyckami dzieje. Tylko mąż się cieszy

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:27   #2250
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Mi zostały po pierwszej ciąży. Mam nadzieję, że nie okażą się za małe.
No własnie. Jeszcze kwestia ceny. Do karmienia naprawdę są drogie cholerstwa.

Masakra co się z tymi cyckami dzieje. Tylko mąż się cieszy
Kurcze a mi te bufory nic nie urosły, jakie były przed ciążą takie są i teraz może mi strzelą potem po urodzeniu bo na razie sie nie zapowiada, i zastanawiam sie czy te cycniki do karmienia już kupować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości