Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 15:30   #2251
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Witam!

Nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze i zaraz się wezmę za poniedziałkowo-wtorkowe do popołudnia

Dzisiaj mam kiepski dzień, bo zmulona jestem na maksa, chyba przez te skoki pogody, chociaż jak poleżałam i posiedziałam w łóżeczku trochę z laptopem, to jakby mi trochę lepiej

Objadłam się też truskawek z bitą śmietaną i cukrem mmmmmm jak mi smakowały

Konczi strasznie mi przykro, że was oszukali, no i niestety wiem, że na policji pewnie nic nie wskórają, bo ja ciągle zgłaszam drobne kradzieże paliwa u mnie w pracy i przeważnie dostaję odpowiedź, że nie wykryto i że niska szkodliwość czynu, ale i tak zawsze zgłaszam, bo czasami jednak wykrywają i delikwent wraca, żeby zapłacić, więc oby i w waszym przypadku udało im się do czegoś dojść.

My z mężem lepiej się wkopaliśmy, bo umoczyliśmy sporo większą kaskę za zmywarkę i ani pieniędzy nie ma spowrotem ani zmywarki a sklep w necie miał same dobre opinie i certfikaty dobrego i zaufanego sprzedawcy. Sprawa zgłoszona a na wyniki czekamy.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:31   #2252
spioszka
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dziewczyny o wielkich cyckach- gdzie kupujecie staniki???
Ja na moje 75F juz nie moge dostac w normalnym sklepie, chodzi mi o nazwy sklepow, a i tu w Anglii rozmiarowka chyba inaczej wypada wiec pewnie mam jakies 75-80F albo G :brzyda l:

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2012-05-30 o 15:32
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:31   #2253
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tamlin jeśli można wiedzieć w jakim banku kredy bierzecie ?
W pekao. Tym z żubrem.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja to nie wiem jak powiedziec bo jak mi ktoś wciskał (brzydkie strasznie) i chciałam powiedzieć delikatnie ze nie chce to mówiłam ze juz mam wszystko i naprawde nie potzrebuje bo juz miejsca nie ma.. Ale jak ty nic nie masz...
Tak samo bym powiedziała.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam sie pytac o mieszkania komunalne i maja na stanie kilka mieszkan tylko,ze mam przyjsc w przyszlym tygodniu wiec moze Bozia mnie poratuje
Z tego mieszkania wyprowadzam sie 15-tego,moj tz wraca ok.10 wiec mamy 4 dni na znalezienie mieszkania innego do wynajecia,piekny hard core najwazniejsze ze nie bedzie takie drogie i wlasc.nie bedzie taka wscibska jak ta.
Oby wszystko się udało
Stary 2012-05-30, 15:31   #2254
Kalpana
Zakorzenienie

Lukrecja tak by było najlepiej powiedzieć, ale oni z nami mieszkają i wiedzą że mamy niewiele....

Mala Mysz właśnie myślałam, żeby tak zrobić, ale oni z nami mieszkają, więc zobaczą.... No chyba że gdzieś w pokoju schowam, ale nie będzie za bardzo gdzie, bo teraz ledwo miejsca starcza, a już nie mówię co będzie jak się maleństwo urodzi....

Lidka chodzi o to, że ona później będzie rozgadywała, że dała nam ubranka, a ja tego nie chcę, bo wolę kupić sobie sama. Z resztą i tak pewnie dostaniemy od kogoś z rodziny, jeśli będzie dziewczynka, to po mojej chrześnicy pewnie na dostajemy sporo. Już ją (szwagierkę) poznałam wystarczająco, jak rozgadywała, że jesteśmy z TŻtem zazdrośni, że ona jest w ciąży, a ja nie (zanim zaszłam w ciążę). Oczywiście sama sobie to wymyśliła, więc ja nic nie chcę od niej, bo później wszyscy będą mówić, że zrobiliśmy sobie dziecko a nawet nas nie stać żeby je ubrać, bo nam musiała ciuchy dawać. Ja sobie po troszeczku kolekcjonuję, do października mam sporo czasu. Jak będę wiedziała co będziemy mieli, to pojadę do krk i pochodzę po sh, na pewno nakupię fajnych ciuszków za grosze, moja mama powiedziała że też pochodzi i będzie kupowała, więc na pewno dzidzia będzie miała się w co ubrać i na pewno nie będzie pokrzywdzona.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:32   #2255
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Czy jak na opakowaniu magnezu mam napisane że można brać tylko 1 tabletkę dziennie to muszę się do tego stosować, czy mogę sama sobie zwiekszyć dawkę do np. 2 tabletek? myslicie że zaszkodzi?
mi lekarz powiedzial,zebym brala nawet wiecej niz na opak.jest napisane(ale dodam,ze pije kawe codziennie jedna)-ja biore 2razy dziennie 500mg magnezu a i tak ostatnio w nocy dwa razy z rzedu zlapal mnie skurcz w lydke..

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ale mnie mały kopie
Wczoraj położyłam ręke mężula na brzuchu i tak raz od niechcenia kopnął jakiś nieprzyzwyczajony ten bobas do mojego chłopa
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a co do kopniaków gdy mężuś ma rękę na brzuchu, to mój bobas różnie ma - ah te humory raz pokopie go, że masakra, a np. wczoraj gdy tylko położył mąż rękę maleństwo zamierało w bezruchu
tak piszecie o tych kopniakach i zazdroszcze Wam strasznie-u mnie trzeci dzien cisza juz.zaniepokoilo mnie to troche- zazwyczaj czuje dwa razy dziennie jakies pukniecia i to slabe bardzo(22t 3d).w dodatku rano jak wstalam to nadal stopy jak balony mialam(od wczoraj wieczorem nie zeszlo)-zadzwonilam do znajomej poloznej- powiedziala,ze moze to byc zatrucie ciazowe wiec polecialam migiem do lekarza.w miedzyczasie poczytalam o tym zatruciu troche i sie przerazilam.objawy-spuchniete stopy mimo calonocnego odpoczynku,wysokie cisnienie i bialko w moczu.i wlasnie po 20stym tygodniu ciazy wystepuje.lekarka przyjela mnie bez kolejki praktycznie i pierwsze co,to badanie moczu i cisnienie.na szczescie wszystko w normie(112/70mialam)i najwazniejsze-sluchalysmy tez bicia serduszka.i wszystko ok-wali mocno i szybko!
dziwne tylko,ze jak tych ruchow nie czuje -ponoc niektore babki do 25tc nie czuja lub czuja bardzo slabo..(tak uslyszalam od lekarki)

Cytat:

Do ginka idę na 16 trzymajta kciuki, żeby na bąbelka/kę i moją szyjkę ten kaszel nie wpłynął. Mam tylko nadzieję, że mi coś przepisze, bo jak każe pic herbate i sok z cebuli to mnie szlak trafi
trzymam kciuki w takim razie-mam nadz,ze przepisze Ci cos konkretnego,zebys sie juz nie meczyla i fajnie,ze zobaczysz maluszka!

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Z jednej strony piękne i słodkie, a z drugiej aż mnie wszystko rozbolało .
dokladnie
Stary 2012-05-30, 15:33   #2256
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze a mi te bufory nic nie urosły, jakie były przed ciążą takie są i teraz może mi strzelą potem po urodzeniu bo na razie sie nie zapowiada, i zastanawiam sie czy te cycniki do karmienia już kupować
To poczekaj do 9 miesiąca i wtedy kupisz. Kup jeden, a po porodzie kolejne. Mi np. nie leci siara, wtedy też nie leciała. Dopiero po porodzie tak zaczął lecieć z nich pokarm i miałam takie nawały, że wszystko co bym kupiła wcześniej byłoby za małe.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:37   #2257
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Ja na moje 75F juz nie moge dostac w normalnym sklepie, chodzi mi o nazwy sklepow, a i tu w Anglii rozmiarowka chyba inaczej wypada wiec pewnie mam jakies 75-80F albo G :brzyda l:
Są takie specjalne sklepy w PL z dużymi rozmiarami, a te staniki sprowadza się w większości właśnie z Anglii. Z angielskich sklepów, które mają też normalne oddziały w większych miastach znam bravissimo.com.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 15:38   #2258
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Lukrecja tak by było najlepiej powiedzieć, ale oni z nami mieszkają i wiedzą że mamy niewiele....

Mala Mysz właśnie myślałam, żeby tak zrobić, ale oni z nami mieszkają, więc zobaczą.... No chyba że gdzieś w pokoju schowam, ale nie będzie za bardzo gdzie, bo teraz ledwo miejsca starcza, a już nie mówię co będzie jak się maleństwo urodzi....

Lidka chodzi o to, że ona później będzie rozgadywała, że dała nam ubranka, a ja tego nie chcę, bo wolę kupić sobie sama. Z resztą i tak pewnie dostaniemy od kogoś z rodziny, jeśli będzie dziewczynka, to po mojej chrześnicy pewnie na dostajemy sporo. Już ją (szwagierkę) poznałam wystarczająco, jak rozgadywała, że jesteśmy z TŻtem zazdrośni, że ona jest w ciąży, a ja nie (zanim zaszłam w ciążę). Oczywiście sama sobie to wymyśliła, więc ja nic nie chcę od niej, bo później wszyscy będą mówić, że zrobiliśmy sobie dziecko a nawet nas nie stać żeby je ubrać, bo nam musiała ciuchy dawać. Ja sobie po troszeczku kolekcjonuję, do października mam sporo czasu. Jak będę wiedziała co będziemy mieli, to pojadę do krk i pochodzę po sh, na pewno nakupię fajnych ciuszków za grosze, moja mama powiedziała że też pochodzi i będzie kupowała, więc na pewno dzidzia będzie miała się w co ubrać i na pewno nie będzie pokrzywdzona.
No przerąbane masz kochana z tą rodzinką, dlatego ja z rodzicami ani jednymi ani drugimi nie chciałam mieszkać a co dopiero jeszcze z rodzeństwem małżonka, no ale też wiem, że różne sytuacje w życiu bywają i czasami nie ma wyjścia i z rodziną jednak mieszkać trzeba. Zrobisz, jak będziesz uważała, że będzie dla was najlepiej, ale widzisz, że cokolwiek nie zrobisz, to i tak cię obgadają, bo jak nie weźmiesz, to paniusią zostaniesz a jak weźmiesz to biedaczką, której nie stać na wychowanie i ubranie własnego dziecka - i tak źle i tak niedobrze, sytuacja jest więc patowa.
Stary 2012-05-30, 15:39   #2259
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak miałam E czasem udało mi się dostać w triumphie.
A ostatnio zamówiłam na allegro firmy Dama Kier Była promocja - 40zł. Bardzo fajnie leżą i podtrzymują tak jak lubię. I chyba można wymienić.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-05-30 o 15:48
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:42   #2260
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
To poczekaj do 9 miesiąca i wtedy kupisz. Kup jeden, a po porodzie kolejne. Mi np. nie leci siara, wtedy też nie leciała. Dopiero po porodzie tak zaczął lecieć z nich pokarm i miałam takie nawały, że wszystko co bym kupiła wcześniej byłoby za małe.
Mi leci siara od 17 tygodnia a jestem w 25 masz racje, kupie jeden dla świętego spokoju a potem najwyżej dokupie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 15:52   #2261
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No przerąbane masz kochana z tą rodzinką, dlatego ja z rodzicami ani jednymi ani drugimi nie chciałam mieszkać a co dopiero jeszcze z rodzeństwem małżonka, no ale też wiem, że różne sytuacje w życiu bywają i czasami nie ma wyjścia i z rodziną jednak mieszkać trzeba. Zrobisz, jak będziesz uważała, że będzie dla was najlepiej, ale widzisz, że cokolwiek nie zrobisz, to i tak cię obgadają, bo jak nie weźmiesz, to paniusią zostaniesz a jak weźmiesz to biedaczką, której nie stać na wychowanie i ubranie własnego dziecka - i tak źle i tak niedobrze, sytuacja jest więc patowa.
mnie też to nie jest na rękę, oni się wyprowadzą za jakieś 2 lata, jak się wybudują, ale my i tak zostaniemy z teściami i babką TŻta, co nie jest mi na rękę. Namawiam TŻta, żebyśmy się kiedyś wyprowadzili do jego drugich dziadków, bo po ich śmierci dom będzie stał pusty, ale on nie bardzo się do tego pali, bo się tutaj przyzwyczaił, a ja sobie nie wyobrażam do końca życia tutaj mieszkać, bo wszyscy mi się ciągle wtrącają w życie i każdemu się muszę tłumaczyć gdzie jadę itd. W końcu zrobię wojnę i tak czy siak trzeba się będzie wtedy wyprowadzić bo się z nikim nie będę odzywać. No kurde, nie dam sobie wleźć na łeb, nie będę się tłumaczyć kiedy za przeproszeniem w kiblu byłam!
Z ubrankami to tak sobie myślę, że do porodu uzbieram i powiem że więcej nie potrzebuję i nie mam już miejsca, bo będą widzieć, że mam już sporo..... Albo że dostałam mnóstwo od kogoś.... Albo żeby sobie trzymała, bo mogą jej się jeszcze przydać

Dziewczyny jak wkleić suwak w tekst? Było to kiedyś na forum, ale nie mogę znaleźć....

Ja staników do karmienia na razie nie kupię, bo aż strach się bać co będzie z moimi cyckami w październiku Już teraz chodzę w stanikach większych niż mojej mamy i są przyciasnawe, a większych nie mogę nigdzie kupić.... Myślałam, żeby połazić po bazarach i takie szmaciane ale z drutami kupić. W ogóle wkurzają mnie te moje cyce, bo jak jestem bez stanika, to mi się przyklejają do skóry tej nad brzuchem, bo i brzuch rośnie i one, a TŻ się głupi cieszy

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dziewczynki i przypomniało mi się, na staniku miałam plamy ogromne, ale początkowo myślałam, że jak smaruję cyce oliwką, to się odbija i dlatego robią się plamy, ale kiedyś rano się obudziłam i prawa miseczka była mokra i lepka w dotyku, ale jak sprawdzałam sutki, to nic nie chciało lecieć.... To jest ta siara? I to jest normalne? Bo trochę tego było i chyba muszę wkładki zakupić jak tak dalej będzie.... Pytałam się teściowej, to ona musiała babce polecieć powiedzieć i teraz się nic nie pytam, bo wszyscy wszystko wiedzą

K

Sz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 16:05   #2262
angel166
Zakorzenienie

kochaniutkie my już po wizycie możecie dopisac na pierwszej stronie, że
BĘDZIE DZIEWCZYNKA:l ove: czułam to od samego początku dzisiaj na wizycie pokazała elegancko co ma między nóżkami a jak słodko trzymała paluszka w buzi masakra!! nawet buzie nam pokazała mam foto jutro wstawie, bo nie mam skanera i musze zrobic foto, foty
wg usg ma 24 tygodnie i 4 dni waży 648 gram i jest śliczniutka

z tego wrażenia, aż zapomnmiałam o przeziębieniu - no ale okazało się niestety, nie zwykłym przeziębieniem mam zapalenie oskrzeli
dostałam antybiotyk amoksiklav - podobno nie szkodliwy w ciąży. No i gin mnie trochę ochrzanił, że po co tyle wody z sokiem piłam, herbat itp że z takim kaszlem to od razu do lekarza :/ że teraz mogę miec obrzęki przez to, że płynów piłamaż mi się głupio zrobiło, ale tak mnie rwało na kaszel i tylko jak piłam to przestawało... przez 7 dni mam brac antybiotyk - co 12h tabletka. Do tego osłona na żołądek i dalej żelazo z kwasem foliowym. Na następną wizytę mam zrobic krzywą cukrową i morfologię. 20 czerwca mam się zgłosic, chyba, że po 7 dniach mi kaszel nie przejdzie to wtedy prędzej. No i powiedział, że jakbym poczekała jeszcze z tydzień to bym mogła na podtrzymaniu wylądowac bo szyjkę tym kaszlem nadwyrężyłam także wracam kochane do łóżka, zajrzę jutro dzięki za trzymanie kciukasów

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:05   #2263
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! no to teraz imię trza by wybrac
No,trzeba a my nadal nie jesteśmy zdecydowani...może Kubuś albo Adaś albo....???

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Poza tym w aptece są syropki na kaszel dla kobietek w ciąży. Kiedyś jak nie byłam a babka mi wpierała, że jestem to mi taki dała.

Cytat:
śliczny synuśa teściową się nie przejmuj, szkoda nerów

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------
ja byłam się pytac to mi nic sprzedac bez recepty nie chciała :/ powiedziała, że nie ma leków dla ciężarnych i ,że muszę się skonsultowac z lekarzemmówiła mama babce, że w ciązy jestem to jej odpowiedziała, że trzeba o 5 sobie kolejkę do rejestracji zając :/ masakra jakaś, zobacze co mi gin powie przez telefon. Jak coś to jutro mame wyślę z samego rana w kolejkę :/
Dziękuję a z tą rejestracją to rzeczywiście masakra!!!tam chyba trzeba koczowaćteż piłam ten prenalen http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yrop-150g.html ale ja wole mleko z miodem,masłem i czosnkiem-to mi zawsze pomaga.Tabletki isla też są w ciąży bezpieczne i tantum verde.Kuruj się

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
U mnie też rodzina na dziewczynke czekała Fajnie że syneczek zdrowy,a z nerką ok. Trzecie będzie dziewczynka
też w to wierzę

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katee śliczna Ty, a Twoi synkowie miodzio dosłownie - i ten starszy i ten młodszy. A ten starszy to w jakim wieku? Może już pisałaś, ale mi z głowy wypadło...
Te zdjęcia usg to są 3D? Bo bardzo wyraźnie wszystko widać, ja takich nie miałam.... zresztą jak widziałam moje maleństwo ostatnio to tylko na chwilkę, a wcześniej w 11 tyg. długość ciemieniowo- siedzeniową miał 58 mm to bardzo malusi był. Zakładając według książek, że rośnie ok. 1 cm na tydzień to teraz tę długość ma 13 cm, a ciekawe jak z nóżkami.... Za dwa tygodnie wizyta... już się nie mogę tego połówkowego doczekać.

A tak w ogóle - znowu poczułam dzisiaj rano jak się malutek ruszał Cudne uczucie.
Oj tam,oj tamdziękuję
Synuś w lipcu skończy 5lat.A usg było 4D,choć spodziewałam się lepszych zdjęćna monitorze obraz był taki brązowy a zdjęcia czarno-białe i szkoda,że nie zrobił fotki siusiaka

Cytat:
Katee ale super fotki, maluszek "ćkuka" ssie chyba na jednym zdjęciu
A pierwszy synek to już wielki chłop widze, no a domek od maluszka cudny
Kurde mój gin jakieś te fotki daremne ostatnio robi.
Na następnej wizycie musze sie sprosić żeby mi ładny profil bejbika zrobił bo ostatnio dostałam fotke jakby maluch tyłkiem gołym na skanerze usiadł i se jajca zeskanował :p
Chyba właśnie ssał kciuka,w ogóle rękę i nogę zakładał na głowe-akrobata mały
A pierwszy synek?malutkion zawsze dla mnie będzie malutki,moje oczko
Pokaż tą fotkę skarbamusi to extra wyglądać A ja szukałam i nie mogłam znaleźć Twoich zdjęćmoże byłam zabardzo śpiąca

Idę nadrobić

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:10   #2264
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój w 21t.c. miał 400g +/- 60g.

A w ogóle jak dziś byłam w banku to okazało się że jak weźniemy kredyt na 5 lat mniej to będziemy mieli o 40tys mniej odsetek, a rata większa tylko o 80zł Pewnie jeszcze coś stargujemy to będzie jeszcze mniej
O 17-tej jedziemy.

OO, a to nie jest kredyt hipoteczny?
My mamy hipotekę na 30 lat - zostało nam jeszcze 28 lat
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:11   #2265
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o wadze maluszka. Ostatnio na wizycie miałam początek 27 tygodnia a maluszek ważył 900gr. Czyli chyba dużo. Ale spojrzałam w książeczkę starszego i on w tym czasie miał troszkę więcej, a urodził sie 3580 - czyli nie tak źle - to 2 dni po terminie. Bo generalnie przeraża mnie wizja rodzenia dziecka powyżej 4 kg.
Mi lekarz powiedział od razu, że widzi, iż dziecko dość spore. No, ale z tego, co piszesz to jeszcze wiele może się zmienić, bo też nie wyobrażam sobie rodzić klocusia

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam sie pytac o mieszkania komunalne i maja na stanie kilka mieszkan tylko,ze mam przyjsc w przyszlym tygodniu wiec moze Bozia mnie poratuje
Z tego mieszkania wyprowadzam sie 15-tego,moj tz wraca ok.10 wiec mamy 4 dni na znalezienie mieszkania innego do wynajecia,piekny hard core najwazniejsze ze nie bedzie takie drogie i wlasc.nie bedzie taka wscibska jak ta.
5dni to bardzo mało czasu.. .

Cytat:
A w ogóle jak dziś byłam w banku to okazało się że jak weźniemy kredyt na 5 lat mniej to będziemy mieli o 40tys mniej odsetek, a rata większa tylko o 80zł Pewnie jeszcze coś stargujemy to będzie jeszcze mniej
O 17-tej jedziemy.
80zł to znowu nie tak dużo, a jednak 5lat do przodu.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zastanawiałam gdzie zniknęłaś dzis czytałam że moja dzidzia a jestem w 19 t i 3 d powinna wazyć 300 gram, więc myślę że twoja ważyła w normie.
ja dopiero za 3 tyg dowiem sie ile waży moje dziecię, ale dla pocieszenia powiem Ci ja po urodzeniu ważyłam 4600 kg a mój TŻ 5000 kg cały czas mnie te cyfry przerażają.
Ja się cały czas modlę aby me dziecię wagowo się za mną wydało , bo miałam 2100..

Cytat:
Colds ja też się kiedyś upłakałam przez to, ale staram się nie myśleć o tym, żeby się nie załamać. Łudzę się, że samo przejdzie.... Bo czasami tak mi jakoś uszy przetyka jak ziewam, albo wydmuchuję nos, więc może jeszcze uszy są przytkane i to dlatego.... Do lekarzy na razie nie chodzę, bo znowu mnie lekami nafaszerują, a i tak nic nie pomaga, tylko dziecku może zaszkodzić, bo żadnej diagnozy nie stawiają, tylko tak na chybił-trafił. Najgorzej jest rano i wieczorem na łóżku, bo wtedy najbardziej piszczy....
We wtorek mam wizytę, to zapytam gina. Na usg niby wszystko było na 20tc, tylko kości udowe na 22 Wiadomo, że nie wszystkie dzieci ważą tyle samo, ale chcę tylko wiedzieć, czy jest w normie. Jak widziałam na usg to dzidzia ma duuuży brzucholek, może dlatego.... Chyba że mi się tylko wydaje duży, bo chyba wszystkie dzidziole mają spore brzuszki
A próbowałaś przepłukać uszy? Albo kupić krople do woskowiny?
Mi w sumie najbardziej piszczało jak skupiałam się na tym. Bo jak już byłam oswojona z dźwiękiem to aż takiej tragedii nie było.. . Najgorzej się czułam jak po jakimś czasie mi ten dźwięk z powrotem wrócił.. Myślałam, że się załamię
Mnie ginek najpierw na samolocie badał, sprawdzał brzuch i już wtedy rzucił, że dzieciaczek duży . A przy USG wyszło, że nie długi, ale faktycznie ma brzuszek dość spory .

Natomiast, co do ciuszków to może powiedz, że już wcześniej rozmawiałaś z kuzynką (tą co Jej dziecka chrzestną jesteś ) i Ona zaproponowała, że da ciuszki dla Waszego dziecka, więc niech się nie obrazi, ale przyjmując ciuszki od Niej nie miałabyś gdzie pomieścić.. ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 16:15   #2266
colds
Zakorzenienie

Cytat:
BĘDZIE DZIEWCZYNKA:l ove: czułam to od samego początku dzisiaj na wizycie pokazała elegancko co ma między nóżkami a jak słodko trzymała paluszka w buzi masakra!! nawet buzie nam pokazała mam foto jutro wstawie, bo nie mam skanera i musze zrobic foto, foty

z tego wrażenia, aż zapomnmiałam o przeziębieniu - no ale okazało się niestety, nie zwykłym przeziębieniem mam zapalenie oskrzeli
dostałam antybiotyk amoksiklav - podobno nie szkodliwy w ciąży. No i gin mnie trochę ochrzanił, że po co tyle wody z sokiem piłam, herbat itp że z takim kaszlem to od razu do lekarza :/ że teraz mogę miec obrzęki przez to, że płynów piłamaż mi się głupio zrobiło, ale tak mnie rwało na kaszel i tylko jak piłam to przestawało... przez 7 dni mam brac antybiotyk - co 12h tabletka. Do tego osłona na żołądek i dalej żelazo z kwasem foliowym. Na następną wizytę mam zrobic krzywą cukrową i morfologię. 20 czerwca mam się zgłosic, chyba, że po 7 dniach mi kaszel nie przejdzie to wtedy prędzej. No i powiedział, że jakbym poczekała jeszcze z tydzień to bym mogła na podtrzymaniu wylądowac bo szyjkę tym kaszlem nadwyrężyłam także wracam kochane do łóżka, zajrzę jutro dzięki za trzymanie kciukasów
Dobrze, piszę

A z tym zapaleniem oskrzeli to ładnie . Tylko kto mógł wiedzieć? Nie wynichuałyśmy takiego obrotu sprawy . W każdym razie kuruj się, odpoczywaj
Stary 2012-05-30, 16:18   #2267
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zostały po pierwszej ciąży. Mam nadzieję, że nie okażą się za małe.
No własnie. Jeszcze kwestia ceny. Do karmienia naprawdę są drogie cholerstwa.

Masakra co się z tymi cyckami dzieje. Tylko mąż się cieszy
Ja kupiłam za 7 zeta:P Nowiusieński ze sklepu jakby ktoś miał wątpliwości:P. Ale z moim rozmiarem znalazłam tylko jeden - niestety.... Ale niedługo pójdę i zobaczę może znowu dowieźli.
Stary 2012-05-30, 16:21   #2268
Kalpana
Zakorzenienie

Angel super, że wizyta udana Gratuluję córeczki

Colds no ja właśnie też tak mam, że najbardziej piszczy jak się na tym skupiam i o tym myślę.... TŻ mi kupił krople do woskowiny, ale nic nie dały, uszy płukałam, też nic, tego kwiatka do uszu wsadzałam- nic....
Coś takiego wymyślę, ale mam jeszcze chwilę czasu, bo najpierw jej dziecko musi się urodzić i pochodzić.

Jak mnie ktoś oświeci jak się wstawia foty ma maila to pokażę mój brzusio, póki TŻ z pracy nie wrócił, bo będzie się darł że wydziwiam

K

Sz
Stary 2012-05-30, 16:22   #2269
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Chyba właśnie ssał kciuka,w ogóle rękę i nogę zakładał na głowe-akrobata mały
A pierwszy synek?malutkion zawsze dla mnie będzie malutki,moje oczko
Pokaż tą fotkę skarbamusi to extra wyglądać A ja szukałam i nie mogłam znaleźć Twoich zdjęćmoże byłam zabardzo śpiąca

Idę nadrobić
Ja tego zdjęcia nawet nie wstawiłam tu bo jest za jasne i daremnie widać. Na monitorze fajnie w miare widziałam, ale te zdjęcie jest za jasne

Co do imienia to mnie już to normalnie wkurza.
Na 1 stronie mam wpisane, ale dalej nie jestem przekonana do niego chyba faktycznie jak zobacze małego to będe wiedzieć które bardziej mu pasuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 16:24   #2270
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
mnie też to nie jest na rękę, oni się wyprowadzą za jakieś 2 lata, jak się wybudują, ale my i tak zostaniemy z teściami i babką TŻta, co nie jest mi na rękę. Namawiam TŻta, żebyśmy się kiedyś wyprowadzili do jego drugich dziadków, bo po ich śmierci dom będzie stał pusty, ale on nie bardzo się do tego pali, bo się tutaj przyzwyczaił, a ja sobie nie wyobrażam do końca życia tutaj mieszkać, bo wszyscy mi się ciągle wtrącają w życie i każdemu się muszę tłumaczyć gdzie jadę itd. W końcu zrobię wojnę i tak czy siak trzeba się będzie wtedy wyprowadzić bo się z nikim nie będę odzywać. No kurde, nie dam sobie wleźć na łeb, nie będę się tłumaczyć kiedy za przeproszeniem w kiblu byłam!
Z ubrankami to tak sobie myślę, że do porodu uzbieram i powiem że więcej nie potrzebuję i nie mam już miejsca, bo będą widzieć, że mam już sporo..... Albo że dostałam mnóstwo od kogoś.... Albo żeby sobie trzymała, bo mogą jej się jeszcze przydać

Dziewczyny jak wkleić suwak w tekst? Było to kiedyś na forum, ale nie mogę znaleźć....

Ja staników do karmienia na razie nie kupię, bo aż strach się bać co będzie z moimi cyckami w październiku Już teraz chodzę w stanikach większych niż mojej mamy i są przyciasnawe, a większych nie mogę nigdzie kupić.... Myślałam, żeby połazić po bazarach i takie szmaciane ale z drutami kupić. W ogóle wkurzają mnie te moje cyce, bo jak jestem bez stanika, to mi się przyklejają do skóry tej nad brzuchem, bo i brzuch rośnie i one, a TŻ się głupi cieszy

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dziewczynki i przypomniało mi się, na staniku miałam plamy ogromne, ale początkowo myślałam, że jak smaruję cyce oliwką, to się odbija i dlatego robią się plamy, ale kiedyś rano się obudziłam i prawa miseczka była mokra i lepka w dotyku, ale jak sprawdzałam sutki, to nic nie chciało lecieć.... To jest ta siara? I to jest normalne? Bo trochę tego było i chyba muszę wkładki zakupić jak tak dalej będzie.... Pytałam się teściowej, to ona musiała babce polecieć powiedzieć i teraz się nic nie pytam, bo wszyscy wszystko wiedzą

no fakt macie troche nieciekwa sytuacje. moim zdaniem powinnas z tz pogadac, i ja na waszym miejscu juz dawnoo bym sie wyporwadzila, nawet do czego bardzoo malego i nawet jak bym nam ciezko bylo na poczatku. nie wyobrazam sobie takiego zycia z tesciami/rodzicami i rodzenstwem, to nic dobrego dla zwiazku. jeszcze jak sie dogaduje w rodzinie to ok, ale jak wy taka sytuacje macie i jak pamietam pisalas o tym ciaglym wynoszeniu wszystkiego z domu ojojoj dawno by mnie tam nie bylo. tz bym do pionu postawila i wiooooo stamtad.
potem wam sie do wychowania dziecka beda wtracac itd, ja widze jakie akcje sa u mojego wujka, z zona zostali z moimi dziadkami i choc kocham moja babcie bardzo to na prawde tak sie wtraca, taka niezgode wprowadza pomiedzy ciatka a wujkiem, ze masakra.

Cytat:

gratulacje księżniczki i zdrówka

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:24   #2271
Hatti
Rozeznanie

angel, gratuluje dziewczynki!
i dobrze,ze do tego lekarza polecialasteraz zdrowiej ladnie!
Stary 2012-05-30, 16:28   #2272
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
BĘDZIE DZIEWCZYNKA czułam to od samego początku dzisiaj na wizycie pokazała elegancko co ma między nóżkami a jak słodko trzymała paluszka w buzi masakra!! nawet buzie nam pokazała mam foto jutro wstawie, bo nie mam skanera i musze zrobic foto, foty

Super
Stary 2012-05-30, 16:49   #2273
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

angel, gratuluję córeczki worek z dziewuszkami nam się wysypał na forum
szybkiego powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Co do imienia to mnie już to normalnie wkurza.
Na 1 stronie mam wpisane, ale dalej nie jestem przekonana do niego chyba faktycznie jak zobacze małego to będe wiedzieć które bardziej mu pasuje
Iwoncia, kusi Cię ten Damian, co? a za którym imieniem jest Twój tż?

u nas miała być Lena lub Blanka, też był dylemat które wybrać, ale z racji tego, że Lena była pierwszym imieniem, które nam się spodobało najbardziej więc je wybraliśmy. może następnym razem będzie Blanka a jak nie to za trzecim

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-05-30 o 16:54
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:51   #2274
Iwoncia81
Zakorzenienie

Angel gratuluje dziewczynki
To sie teraz więcej dziewczynek pokazuje ostatnio tutaj
Wracaj szybko do zdrowa
Stary 2012-05-30, 16:54   #2275
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
angel, gratuluję córeczki worek z dziewuszkami nam się wysypał na forum
szybkiego powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Iwoncia, kusi Cię ten Damian, co? a za którym imieniem jest Twój tż?
Niooooo kusi strasznie
Mężul też nie jest zdecydowany, ale mam wrażenie że chyba bardziej jest za Damianem bo z Alanem pracuje i jeszcze w naszym bloku mieszka, a to taki kryminalista jest
W sumie z Damianem tez pracuje
Stary 2012-05-30, 16:56   #2276
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Paula byłaby zachwycona

Tak w ogóle to bardzo mi przykro jest. Moja mama jest zatrudniona w takiej spółce transportowej i ja też jestem, ale tak tylko na papierze żeby mi staż leciał w pełnej rachunkowości. Pisałam wam kiedyś że jak zaszłam w ciążę to mi nawet zarobki podnieśli abym miała wyższy zasiłek. Od jakiegoś czasu są problemy, bo zrezygnowałyśmy z prowadzenia księgowości ich synowi ( co sami zasugerowali ), U ich syna pracowała tez ich córeczka je.bnięta co zawsze wszystko wie najlepiej i potrafiła źle wypisać faktury a przylecieć i drzeć na nas mordy. W końcu miałyśmy dość po kolejnej jej akcji i ich ojciec zasugerował abyśmy zrezygnowały z papierów syna, co było najlepszą decyzją. I teraz ciągle o coś się czepiają. Dziś mama była tam w spółce i pan Piotr ( prezes ) mówi że tak nie może być, że ja jego żonie nawet dzień dobry nie mówię na ulicy, że udaję że jej nie widzę i nie znam. A ja na prawdę jej nie widziałam ostatnio. Ponoć na mieście ją mijałam i w Zusie. A ja niewiem kiedy. I tak mi przykro że oni się ciągle czepiają. I to mama ciągle obrywa. Kur.wa no co by mi zależało dzień dobry powiedzieć, z resztą zawsze mówię, Paula też jest nauczona. Musiałam jej nie zauważyć, albo nie poznać. Nie mam pamięci do twarzy. Kurde niby nie powinnam się przejmować, ale tak mi przykro...
Rozumiem...też by mi było przykro na Twoim miejscu.Jakaś nieczuła tamta,czy co?ciekawe czy jej się nigdy nie przydarzyło nie zauważyć kogoś?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja mam takiego araba w przychodni, ale dermatologa. Nie dogadasz się, o byle, co wrzeszczy i w dodatku wszystkie młode pannice próbuje ze swatać ze swoim synem
O, SZOK!

Cytat:
Colds tak to mnie piszczało i piszczy nadal.... Tyle że już nie tak bardzo irytująco (może się zdążyłam przyzwyczaić....)

Jeśli moja dzidzia w 19+1 ważyła 310g, to znaczy że jest duża? Bo wszędzie czytałam, że dzieci w tym tygodniu ważą 250g i nie wiem, czy to duża różnica jak na ten okres, czy nie? Ciekawa jestem, bo mój brat urodził się mając prawie 5kg i zastanawiam się czy może i moja dzidzia będzie taka wielka.....
W tygodniu,którym jestem 24, dziecko waży około 540 gramów(tak mam w kalendarzu ciąży),a wczoraj byłam na usg i mój synuś ważył 683g i jak dla mnie wcale nie jest zaduży,bo jego starszy braciszek ważył o 19g więcej a był kilka dni młodszy i urodził się 8dni przed terminem,czyli o czasie z wagą 3700.
Ale jeśli u Ciebie może to być dziedziczne?nie martw się,dasz rade-jak każda z nas!!!

Cytat:
O nie,wolałabym chyba być uboższa o ten filmik.Wybaczcie...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:10   #2277
lidka0308
Zadomowienie

Angel gratuluję córeczki! i szybko zdrowiej

Iwoncia ja tam jestem za Damianem, mój mężul ma tak na imię, więc mam sentyment

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 17:12   #2278
zielona1911
Zakorzenienie

Hamburgera: prosi:

Kurde zazdroszcze Wam,ze znacie juz plec,ja do poniedzialku to chyba zwariuje,a i tak sie pewnie nie dowiem i wogole wtedy wywiozą mnie na Rybnik
jeszcze tyle dziewczynek u nas
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:18   #2279
colds
Zakorzenienie

Ja właśnie zjadłam ostatnie ciastko - hita
Stary 2012-05-30, 17:21   #2280
kaczuszka69
potworkowa

dzień dobry

bardzo rzadko tu bywam ale staram się regularnie udzielać

zaczęłyśmy z Oliwką dzisiaj 24 tydzień, wg OM nie rozumiem tylko suwaczków - bo jedne pokazują mi że to 22 tydzień, a inne że 23 a ginka się chyba nie pomyliła

Oliwka dzisiaj pierwszy raz kopnęła tatusia minę miał nieziemską

i pochwalę się Wam, co namalowałam na ścianie, gdzie będzie stało łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0024.jpg (67,3 KB, 40 załadowań)

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości