|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Witam!
Nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze i zaraz się wezmę za poniedziałkowo-wtorkowe do popołudnia ![]() Dzisiaj mam kiepski dzień, bo zmulona jestem na maksa, chyba przez te skoki pogody, chociaż jak poleżałam i posiedziałam w łóżeczku trochę z laptopem, to jakby mi trochę lepiej Objadłam się też truskawek z bitą śmietaną i cukrem mmmmmm jak mi smakowały ![]() Konczi strasznie mi przykro, że was oszukali, no i niestety wiem, że na policji pewnie nic nie wskórają, bo ja ciągle zgłaszam drobne kradzieże paliwa u mnie w pracy i przeważnie dostaję odpowiedź, że nie wykryto i że niska szkodliwość czynu, ale i tak zawsze zgłaszam, bo czasami jednak wykrywają i delikwent wraca, żeby zapłacić, więc oby i w waszym przypadku udało im się do czegoś dojść. My z mężem lepiej się wkopaliśmy, bo umoczyliśmy sporo większą kaskę za zmywarkę i ani pieniędzy nie ma spowrotem ani zmywarki a sklep w necie miał same dobre opinie i certfikaty dobrego i zaufanego sprzedawcy. Sprawa zgłoszona a na wyniki czekamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Dziewczyny o wielkich cyckach- gdzie kupujecie staniki???
Ja na moje 75F juz nie moge dostac w normalnym sklepie, chodzi mi o nazwy sklepow, a i tu w Anglii rozmiarowka chyba inaczej wypada wiec pewnie mam jakies 75-80F albo G ![]() ![]() Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-05-30 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
W pekao. Tym z żubrem.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Lukrecja tak by było najlepiej powiedzieć, ale oni z nami mieszkają i wiedzą że mamy niewiele....
Mala Mysz właśnie myślałam, żeby tak zrobić, ale oni z nami mieszkają, więc zobaczą.... No chyba że gdzieś w pokoju schowam, ale nie będzie za bardzo gdzie, bo teraz ledwo miejsca starcza, a już nie mówię co będzie jak się maleństwo urodzi.... Lidka chodzi o to, że ona później będzie rozgadywała, że dała nam ubranka, a ja tego nie chcę, bo wolę kupić sobie sama. Z resztą i tak pewnie dostaniemy od kogoś z rodziny, jeśli będzie dziewczynka, to po mojej chrześnicy pewnie na dostajemy sporo. Już ją (szwagierkę) poznałam wystarczająco, jak rozgadywała, że jesteśmy z TŻtem zazdrośni, że ona jest w ciąży, a ja nie (zanim zaszłam w ciążę). Oczywiście sama sobie to wymyśliła, więc ja nic nie chcę od niej, bo później wszyscy będą mówić, że zrobiliśmy sobie dziecko a nawet nas nie stać żeby je ubrać, bo nam musiała ciuchy dawać. Ja sobie po troszeczku kolekcjonuję, do października mam sporo czasu. Jak będę wiedziała co będziemy mieli, to pojadę do krk i pochodzę po sh, na pewno nakupię fajnych ciuszków za grosze, moja mama powiedziała że też pochodzi i będzie kupowała, więc na pewno dzidzia będzie miała się w co ubrać i na pewno nie będzie pokrzywdzona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziwne tylko,ze jak tych ruchow nie czuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2256 |
Wtajemniczenie
|
To poczekaj do 9 miesiąca i wtedy kupisz. Kup jeden, a po porodzie kolejne. Mi np. nie leci siara, wtedy też nie leciała. Dopiero po porodzie tak zaczął lecieć z nich pokarm i miałam takie nawały, że wszystko co bym kupiła wcześniej byłoby za małe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
Są takie specjalne sklepy w PL z dużymi rozmiarami, a te staniki sprowadza się w większości właśnie z Anglii. Z angielskich sklepów, które mają też normalne oddziały w większych miastach znam bravissimo.com.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ostatnio zamówiłam na allegro firmy Dama Kier Była promocja - 40zł. Bardzo fajnie leżą i podtrzymują tak jak lubię. I chyba można wymienić. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-30 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ubrankami to tak sobie myślę, że do porodu uzbieram i powiem że więcej nie potrzebuję i nie mam już miejsca, bo będą widzieć, że mam już sporo..... Albo że dostałam mnóstwo od kogoś.... Albo żeby sobie trzymała, bo mogą jej się jeszcze przydać ![]() Dziewczyny jak wkleić suwak w tekst? Było to kiedyś na forum, ale nie mogę znaleźć.... ![]() Ja staników do karmienia na razie nie kupię, bo aż strach się bać co będzie z moimi cyckami w październiku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dziewczynki i przypomniało mi się, na staniku miałam plamy ogromne, ale początkowo myślałam, że jak smaruję cyce oliwką, to się odbija i dlatego robią się plamy, ale kiedyś rano się obudziłam i prawa miseczka była mokra i lepka w dotyku, ale jak sprawdzałam sutki, to nic nie chciało lecieć.... To jest ta siara? I to jest normalne? Bo trochę tego było i chyba muszę wkładki zakupić jak tak dalej będzie.... Pytałam się teściowej, to ona musiała babce polecieć powiedzieć i teraz się nic nie pytam, bo wszyscy wszystko wiedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
kochaniutkie my już po wizycie
![]() BĘDZIE DZIEWCZYNKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wg usg ma 24 tygodnie i 4 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z tego wrażenia, aż zapomnmiałam o przeziębieniu - no ale okazało się niestety, nie zwykłym przeziębieniem ![]() ![]() ![]() ![]() dostałam antybiotyk amoksiklav - podobno nie szkodliwy w ciąży. No i gin mnie trochę ochrzanił, że po co tyle wody z sokiem piłam, herbat itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2263 | |||||
Zadomowienie
|
No,trzeba a my nadal nie jesteśmy zdecydowani...może Kubuś albo Adaś albo....???
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Synuś w lipcu skończy 5lat.A usg było 4D,choć spodziewałam się lepszych zdjęć ![]() ![]() Cytat:
![]() A pierwszy synek?malutki ![]() ![]() Pokaż tą fotkę skarba ![]() ![]() ![]() ![]() Idę nadrobić
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO, a to nie jest kredyt hipoteczny? My mamy hipotekę na 30 lat - zostało nam jeszcze 28 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi w sumie najbardziej piszczało jak skupiałam się na tym. Bo jak już byłam oswojona z dźwiękiem to aż takiej tragedii nie było.. ![]() ![]() Mnie ginek najpierw na samolocie badał, sprawdzał brzuch i już wtedy rzucił, że dzieciaczek duży ![]() ![]() Natomiast, co do ciuszków to może powiedz, że już wcześniej rozmawiałaś z kuzynką (tą co Jej dziecka chrzestną jesteś ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym zapaleniem oskrzeli to ładnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam za 7 zeta:P Nowiusieński ze sklepu jakby ktoś miał wątpliwości:P. Ale z moim rozmiarem znalazłam tylko jeden - niestety.... Ale niedługo pójdę i zobaczę może znowu dowieźli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Angel super, że wizyta udana
![]() ![]() Colds no ja właśnie też tak mam, że najbardziej piszczy jak się na tym skupiam i o tym myślę.... TŻ mi kupił krople do woskowiny, ale nic nie dały, uszy płukałam, też nic, tego kwiatka do uszu wsadzałam- nic.... ![]() Coś takiego wymyślę, ale mam jeszcze chwilę czasu, bo najpierw jej dziecko musi się urodzić i pochodzić. Jak mnie ktoś oświeci jak się wstawia foty ma maila to pokażę mój brzusio, póki TŻ z pracy nie wrócił, bo będzie się darł że wydziwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do imienia to mnie już to normalnie wkurza. Na 1 stronie mam wpisane, ale dalej nie jestem przekonana do niego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no fakt macie troche nieciekwa sytuacje. moim zdaniem powinnas z tz pogadac, i ja na waszym miejscu juz dawnoo bym sie wyporwadzila, nawet do czego bardzoo malego i nawet jak bym nam ciezko bylo na poczatku. nie wyobrazam sobie takiego zycia z tesciami/rodzicami i rodzenstwem, to nic dobrego dla zwiazku. jeszcze jak sie dogaduje w rodzinie to ok, ale jak wy taka sytuacje macie i jak pamietam pisalas o tym ciaglym wynoszeniu wszystkiego z domu ojojoj dawno by mnie tam nie bylo. tz bym do pionu postawila i wiooooo stamtad. potem wam sie do wychowania dziecka beda wtracac itd, ja widze jakie akcje sa u mojego wujka, z zona zostali z moimi dziadkami i choc kocham moja babcie bardzo to na prawde tak sie wtraca, taka niezgode wprowadza pomiedzy ciatka a wujkiem, ze masakra. Cytat:
gratulacje księżniczki i zdrówka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
angel, gratuluje dziewczynki!
![]() i dobrze,ze do tego lekarza polecialas ![]()
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() szybkiego powrotu do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() u nas miała być Lena lub Blanka, też był dylemat które wybrać, ale z racji tego, że Lena była pierwszym imieniem, które nam się spodobało najbardziej więc je wybraliśmy. może następnym razem będzie Blanka ![]() ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-30 o 16:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Angel gratuluje dziewczynki
![]() To sie teraz więcej dziewczynek pokazuje ostatnio tutaj ![]() Wracaj szybko do zdrowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężul też nie jest zdecydowany, ale mam wrażenie że chyba bardziej jest za Damianem bo z Alanem pracuje i jeszcze w naszym bloku mieszka, a to taki kryminalista jest ![]() W sumie z Damianem tez pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jeśli u Ciebie może to być dziedziczne?nie martw się,dasz rade-jak każda z nas!!! Cytat:
![]()
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
Angel gratuluję córeczki! i szybko zdrowiej
![]() Iwoncia ja tam jestem za Damianem, mój mężul ma tak na imię, więc mam sentyment ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Hamburgera
![]() ![]() Kurde zazdroszcze Wam,ze znacie juz plec,ja do poniedzialku to chyba zwariuje,a i tak sie pewnie nie dowiem i wogole wtedy wywiozą mnie na Rybnik ![]() jeszcze tyle dziewczynek u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
potworkowa
|
dzień dobry
![]() bardzo rzadko tu bywam ![]() ![]() zaczęłyśmy z Oliwką dzisiaj 24 tydzień, wg OM ![]() ![]() ![]() Oliwka dzisiaj pierwszy raz kopnęła tatusia ![]() ![]() i pochwalę się Wam, co namalowałam na ścianie, gdzie będzie stało łóżeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.