|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co wyciągnęłaś?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki Bo ja dziś pytałam, ale pani średnio wiedziała o co pytam, więc myślałam że tak na odwal się powiedziała mi że jeszcze nie ma ![]() Cytat:
![]() dziękuje za wszystkie podpowiedzi prezentowe ![]() Byłam u neurologa, pani dała skierowanie na badanie EMG i zobaczymy co dalej będzie ![]() Upiekłam dwie pieczenie przy jednym ogniu, bo wykorzystując czas czekania w kolejce poszłam na wizytę do gina - dwa piętra wyżej nie rejestrowałam się wczesniej ale przyjęła mnie bez problemu
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marzena najsssss fotki
Madzia tapeta z połączeniu z czerwoną kanapą robią na mnie wrażenie. Kamień również, o ile dobrze pamiętam jaciee też ma u siebie. Też bym chciała, ale to kiedyś jak mi się marzenia spełnią ( a bynajmniej jedno ) Dominik z tatą jaki dumny. Rozmemłana jestem. Nie zrobiłam NIC ...pusta lodówka, obiadu nie ma. Powiesiłam tylko pranie. I siedzę w fotelu. Sarcia jest dzisiaj taka bombastyczna. Sama się doskonale bawi, jak ją przytulam i całuję to mnie odpycha żebym jej nie przeszkadzała Je, śpi, bawi się. zero marudzenia Muszę i ja jakieś ciasto upiec. na dniach.Wiecie że zaczynam myśleć o drugim dziecku/ Chyba mi na łeb padło, jeszcze 3 mce temu zarzekałam się że za 3 lata najwcześniej. Serce mi mówi co innego, a rozum co innego. Muszę sprawy zdrowotne doprowadzić do porządku. W piątek ide o gina....
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-30 o 17:18 |
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marinka my tez chyba wylądujemy pod mozstem niedługo
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe komentarze naszych zdjęć.
![]() Kolina, gratulacje z okazji rocznicy. Z podsumowania testu karnisza się nieźle uśmiałam. ![]() Jacieee, biedny Dominik Mam nadzieję,że wysypka szybko zejdzie i wyłapiecie co było jej powodem. ![]() Isiaok, wyobraziłam sobie tą sytuację z nogą w basenie. Madzia, ale Dominikowi włosy urosły! Cały z resztą rośnie jak na drożdżach , a mieszkanko super- bardzo fajny efekt dała fototapeta. Carmela, też zauważyłam, że Sarence włosy zjaśniały. Twoje buldożki wyglądają jak Jin i Jang.Brumku, bawię się obróbką zdjęć w Picasie, choć generalnie zdjęcia z aparatu dają efekt soczystych kolorów. ![]() Alibany, nuna na plaży się sprawdziła,ale tylko na tym mokrym piachu bliżej brzegu. Braliśmy ją ze sobą, bo Hania tylko w niej potrafiła usnąć. Mieliśmy jakieś 100m do morza więc tż brał ją złożoną i rozkładaliśmy na miejscu. Shira, pytałaś o urodzinowe prezenty dla maluchów. Dziewczyny tu chyba polecały wcześniej laptopa fisher price http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...364001713.html. Fajnym prezentem wydaje się też kosiarka-pchacz http://allegro.pl/little-tikes-kosia...378933209.html. Ten rowerek wieloetapowy Smart Trike też jest świetny (niestety drogi, ale mogłoby się kilka osób złożyć) http://allegro.pl/rowerek-smart-trik...379854168.html. Jeśli nie rowerek to może taki jeździk jak ma Sarenka. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę.
|
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
Boshhhe a ja mam dosc na dzis jednego dziecka. Moja corka dzis jest okrpnie nieznosna. Miala jedna drzemke rano i od tamtej pory nie spala. Jest ledwo zywa, spiaca i marudna a jak ja klade do spania to wyje... masakra jakas
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
wirusówka + zapalenie ucha
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
biedny dobrze że poszłaś i lekarz nie zbagatelizował sprawy.Leki pomogą i wróci do zdrowia. Jakie leki ma? antybiotyk rozumiem?
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1779 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę sprawdzić co to jest EMG, bo nie wiem jak z terminami badań? orientowałaś się już? Cytat:
leniuchujcie, relaks i spokój wam się należy ![]() Cytat:
propozycje fajne, podobają mi się Cytat:
Twoja jutro będzie grzeczna ![]() dostałam kwiaty
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Scio co się dzieje
?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W obu uszkach stan zapalny, a gorączka, kaszelek i katar to wirusówka. Mamy antybiotyk Amoxicillin.
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoja droga to jestem wielce zaskoczona (ale tak pozytywnie ) ze dali antybiotyk |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
stan wojny z tesciem
wiecej napise jak ochłonęBiedny Szymus |
|
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
oj, to dobrze, że Was przyjeli
Scio Jeśli Cie to pocieszy to moi rodzice są u Nas ostatnio codziennie Podsumowanie: dom w centrum miasta z działka-200km od rodziców i 300km od teściów ![]() wykreciłam właśnie uchwyty z szafek kuchennych-grzebanie w garach i przyprawach to ostatnio ulubione zajecie Ewy-dzisiaj doszła zabawa przy kuchence...dobrze, ze jest na prad...chociaż to dzieki światełkom jest atrakcyjna wiec juz sama nie wiem ![]() U nas tez karnisz ledwo wisi, firany obtłuszczone, listwy pozrywane-mały szkodnik! ![]() Dzisiaj dałam jej makaron spaghetti do jedzenia a akurat zadzwonił tż(dałam na głosnomówiący) a Ewka tak sie ucieszyła, ze go słyszy, ze zaczęła machac tym makaronem we wszytskie strony Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-05-30 o 20:20 |
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Scio domyślam się, że chodzi o % teścia, co? Ehh, trzymaj się, jak coś to zrobimy sobie jaki szałas, bo z nami też wielka niewiadoma i na to się zanosi. Na kolejny wynajem już brak nam sił.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny my mamy kosiarkę taką http://allegro.pl/playskool-kosiarka...381820984.html
Filip dostał na drugie urodziny, Lena lubi jak gada, śmieje się wtedy, ale pchać jej ciężko bo się wywraca ta kosiarka
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() od rana odpisuję więc nie wszystko pamiętam: kajool (chyba????) to ja byłam n Polach mokotowskich i oczywiście też w Lolku na ziemniaku z grila (i kaszance-mmmmm pycha )jadłospis Majki: 6-7 mleko mm +kaszka 11 II śniadanie: a) jogurt naturalny (dorosły, niesłodzony), serek homo (naturalny) z dodatkami typu truskawki, jabłko starte, bana, dziś czereśnie, gruszka... jak nie mam to owocki ze słoiczka b) bieluch, serek wiejski z pomidorkiem, ogórkiem itp (jutro spróbujemy jajecznicy ))14 obiad a)dziś pulpeciki + ziemniaczki + marchewka (staram się sama gotować bez przyprawraz na 2 dni ), b)wczoraj z nami kluski s truskawkami + mały słoiczek z mięskiem, c)schab gotowany z ryżem + pomidorek..., brokóły... d) jak wyjscie, wyjazd albo leń to słoiczek 17 mleko mm 21 mleko w międzyczasie jak my jemy to sadzamy ją z nami i daję jej na talerzyk różnie, na ogół kilka rzeczy: bułeczkję, wędlinkę, owocki, mięsko (generalnie to co my jemy) dziś zjadła kilka czereśni (wyciągnęłam pestki )Madziulka - wirusówka + zapalenie ucha- ponoć strasznie boli dzicko ucho więc baaardzo współczuję wszystkiego co najlepsze dla solenizantów ![]() Brumek a może się razem wstzrelimy na Inflandzką ?Isiaok miałąm Ci pisać już nie raz--- myli mi się jak czytam Twoje bądz do Ciebie posty całe życie w domu rodzinnym mówili (i mówią) na mnie- isia/iśka- taki niby skrót od iwona heheh radosna twórczość![]() Carmela chyba mamy podobny wóz to Disneya?istny Szatan za kólkiem z Sarki ![]() na razie tyle co kojarze, pędzę nadrabiać iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-05-30 o 21:12 |
|
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
Marzenka - cudowne cudowne zdjecia, wow!
madzia1k1 - naprawde bardzo ladnie urzadziliscie sobie pokoj A patrzac na fototapete ma sie ochote zapytac czy mieszkacie na samej gorze wiezowcaKolina - no i popatrz jak to jest - ty budujesz dom, a Twoj syn Ci go demoluje ![]() monia - moja Blana z powodu swej bezzebnosci rowniez nie jada rzeczy typu wedliny. Tylko to co moze pomamlac, czyli mączne rzeczy - pieczywo, chrupki, paluszki. No i oczywiscie cala reszte obiadkow, deserkow, podziabanych owocow, jogurtow itp. Co do jogurtow to ja mam zastrzezenia co do ilosci cukru w tych "normalnych" wiec kupuje te drozsze dla maluchow, ale nie je ich codziennie, bo bym poszla z torbami ![]() patik - to mialas dzisiaj spokojny dzien - nalezy Ci sie po ostatnich stresach. Nawet Sarita to zrozumiala zdrowia wszystkim naszym chorowitkom zycze! |
|
|
|
#1789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i na tamtejszym placu zabaw dłuższą chwilę ok 15:00 ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
i tu robi demolkę w domu nie był jeszcze tak mobilny, zobaczymy po powrocie - tam też jest kupa rzeczy, które mały kontroler jakości może sprawdzić
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kolina;34414474]to ja byłam w Lolku w niedzielę
![]() i na tamtejszym placu zabaw dłuższą chwilę ok 15:00 łoj sorki to się minęłyśmy o włos (chyba). ja siedziałm przy stoliku między olacem zabaw a wejściem do wc, a majka na kocu na przejściu![]() szkoda, że nie wiedziałam buuuuuuuuuuuu iwona |
|
|
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Hania jest urocza Cytat:
Cytat:
Kochane wybiorczo, bo powiem szczerze, ze nie wiem co i komu: marina scio trzymajcie sie kochane - musi byc dobrze. Scio widzimy sie w niedziele?? bo chyba sie wybiore Ktoras ma dzis 3 rocznice?? wow no to moje gratulacje sorki ale mi sie Kolina z Kajol myli i nie chce strzelic gafy![]() odplamiacz - hmmm moja jak tylko z tesciowa siedzi to jest umorusna od stop do glow. Moja ma 1,5 zeba i je juz bulke i petitki i chrupki - nauczyla sie wreszcie. pieluchy babydream ktora poleca?? lepsze od Dady?? Z dobrych wiesci - tata nie musi miec zastawki i moze przystapic do operacji. Dzis ma miec obchod ordynator i tata ma mi dac znac kiedy ewentualnie operacja. Ze zlych wiesci: nie widzialam go tydzien, a rozroslo sie to cholerstwo. I widac po oczach to cierpienie i bezsilnosc.....Dziec spi juz - tesciowa ja wymeczyla dzis bardzo i padla. A ja zaraz znikam pod prysznic i ide lulu. AAAAAAAAAAA umowilam sie na sobote na sesje z konkursu
|
|
#1792 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=iwonap79;34415144]
Cytat:
![]() i nie widziałam Majki na kocyku w przejściu my siedzieliśmy po prawej od wejścia, w częsci z tym miejscem do tańczenia czy coś Cytat:
dziękuję za szybką operację, niech pomoże i ulży ![]() ale masz fajnie z tą sesją, zazdraszczam
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Za chiny nie mogę się wbić do pierwszej piętnastki
Szukam spacerówki dla Radka. Marina jaką Ty masz? Daj linka. Dobranoc. I dziękuję za linki do wózków |
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina najlepszego z okazji rocznicy!!!
Nam się różne rzeczy powoli układają, ale nie napiszę co i jak, żeby nie zapeszyć. Jak będzie dopięte, to oczywiście się z Wami podzielę .Uściślijmy - jedne układają inne sypią .
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojjj.....dużo zdrówka!
Cytat:
![]() Scio, trzymam kciuki żeby się Wam ułożyło! Cytat:
Moje dziecko przemieszcza się jak ranny żołnierz Tzn niby raczkuje, ale odpycha się na jednym kolanie, a drugie ciągnie za sobą ![]() a w ogóle chciał chyba pochwalić sie że sie najadł i sprawdzić wielkość brzucha. Po obiedzie siedząc w wózku wypiął brzuch i usiłował na nim ustawić gumową kaczuszkę. A jaki był dumny jak się udało
|
|
|
#1796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostro tam walczą, a różnica niewielka - ale drżżżżzzyjcie, ja długo siedzę, pójdą spać i naklikam ![]() Cytat:
nic nie mów! czekamy na wiadomości jak się dopną i ułożą
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
ja mam taką:
http://allegro.pl/listing.php/search...ka+mamas+papas dokładnie tę różową w paski: http://allegro.pl/listing.php/search...=0&string=pipi i jest ok rozkłada się na płasko, jest ładna, łatwo się skałąda i rozkłada (1 ruch)ale ja wolę mutsy na polskie drogi chociaż na szybko, wyjazd, lotnisko czy do CH jest idealnaiwona |
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pólka drewniana, za to blat szklany. A jak włazi na półkę to co i rusza wali główką w ten blat, aż podskakuje ![]() Cytat:
Tak jak mówię, na Tymka są dobre, nie za duże choć waży 8800.Cytat:
![]() I fajnie sobie czas zoptymalizowałaś A po co u gina byłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ojej ![]() Aż tak źle, że o wyprowadzce myślicie? ![]() Cytat:
![]() A posumowanie bardzo mądre ![]() Ależ bardzo chętnie ![]() Cytat:
Cytat:
Tak się objadłam lodów, że ledwo się ruszam
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kontrola podwozia Kolina ![]() zmykam, dobranoc!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

skórzana
ja do dziś go kocham miłością bezgraniczną

dobrze że poszłaś i lekarz nie zbagatelizował sprawy.