|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Znalazłam matę FP Rainforest za 90 zł (u mnie w miescie). Ale brak numeru telefonu do sprzedającego i czekam az odpisze na maila ![]()
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane! Spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy =*dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobić, nie mam czasu na domowe rzeczy a co dopiero na wizaż. Miałam czas gdzie chodziłam cały czas zmęczona teściowie mnie wkurzaja nie chcą mi oddawać dziecka jak chce go wziąć.. No to chore mam dość mieszkania z nimi! Wyprowadzamy się do mnie już w sierpniu. Mały śpi właśnie i mruczy. Przed wczoraj skończyliśmy 2 miesiące (ale ten czas szybko leci) mały 21 maja na szczepieniu ważyl 6.129 kg =ooo klocek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No fakt przecież są piwa bezalkoholowe! - dzięki cytrynka za przypomnienie ![]() Jakoś mam strasznego smaka na smak piwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Też tak słyszałam, ale mój gin to w sumie dobry specjalista we Wrocku i do tego znajomy, więc chybaby nie wprowadził mnie w błąd. No chyba, że od razu w takim przypadku będzie suplementacja żelaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
No to ja zdam relację z wizyty u lekarza więc Antek jak zwykle osłuchowo czysty trochę ma zaczerwienione gardło więc nie będzie źle do końca tygodnia w domu.
Pani doktor zgodziła się przyjąć Anię bo między innymi chciałam sprawdzić te uderzenia serca i dzisiaj miała 140 na minutę więc jak najbardziej prawidłowe ![]() ![]() Po raz pierwszy pediatra nie skarcił mnie za to że nie karmię piersią. Pani stwierdziła że jak było ciężko to dobrze zrobiłam kończąc karmienie bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a istnieją inne metody okazywania miłości. Kocham tą kobietę ![]() Naprawdę wolę do niej jechać bo Ci moi pediatrzy na wsi to tylko na leczenie kataru się nadają ![]() Idę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rocznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to ładnie rośnie synek ![]() ![]() Julliczka i narobiłaś mi smak na karmi ![]() Dziecko śpi i matka chyba musi iść się kąpać i też się kłaść, bo nigdy nie wiadomo co przyniesie noc ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ciekawe co z Mag99 i Jolką? jeszcze ich nie widziałam na nowym wątku. I patrzę, że pani Mravka podczytuje, a też miałam o panią pytać ![]()
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Emigra obojętnie jaka woda
![]() Jutro mamy szczepienie, ważenie i mierzenie ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Evvcia Jolkaa odezwała się w tym wątku ale tylko raz ![]()
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, właśnie piję moją Bavarię , skład:woda mineralna,słód jęczmienny, słód pszeniczny i ekstrat z akacji ![]() w realu do dziś w promocji za 1, 9 ( normalnie 3, 5) dostałam od tż 19 sztuk ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Też mamy jutro szczepienie, mam nadzieję że będzie mniej płaczu niż ostatnio...
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja też nie wytrzymałam ostatnio i wypiłam wieczorkiem lecha... Hania pospała wtedy bardzo długo a w razie czego miałam odciągnięte mleczko... Dziewczyny, a kiedy to, co pijemy pojawia się w pokarmie? Nie mówię tylko o piwie, ale ogólnie... np taki rumianek.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłej nocki Evvcia Zia pytałaś o spanie, to przyszło stopniowo, najpierw był standard , czyli pobudki co 3 godziny ( 21, 24,3, 6), potem nie było pobudki o 12, a teraz nie ma też tej o 3 , od czego to zależy nie wiem, z Niną postępowałam podobnie , a jednak nocki były dużo gorsze, pamiętam jakieś bujanki itp. a tu nic, karmionko i lulu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za szczepienia jutrzejsze ![]() ![]() Ok, spadam spać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Antek był dzieckiem nie tolerował tych białych do butelek a smoczków nie tolerował tych pomarańczowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że myślisz o rodzeństwie dla Synka, ja zaszłam w ciążę po dokładnie 17 miesiącach, wszystko było w porządku do strony wydolności organizmu, żelaza nie brałam,przed zajściem zrobiłam konsultacje u gina i już za miesiąc byłam z wynikiem bety ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |||||
Zadomowienie
|
Roksape dzięki za sposóbz ryżem..nie znałam takiego
![]() Konia gratuluję 4 rocznicy ślubu ![]() Agnes ale Ci córa urosła ![]() Agabi Gabryś ślicznie rośnie..super, że wszystko ok.. To tak jak u mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się wcale nie dziwię, że takiego napompowanego nie chce hihi Straszne to zdjęcie ![]() Cytat:
Mój ma jednego silikonowego (tego przezroczystego) Lovi a drugiego Canpolu tego pomarańczowego gumowatego i oba lubi na szczęście ![]() Cytat:
![]() Aguśka biednaś Ty z tymi piersiami..oby szybko przeszło... ![]() Cytat:
Super że już planujecie rodzeństwo dla Alka...my planujemy zacząć staranka w grudniu styczniu, chyba że jednak odczekamy rok.. Dziewczynki jutro Morfik będzie miał pobieraną krew...aaaa....boję się....pewnie będzie bardzo płakał.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |||
Rozeznanie
|
Jak ja czytam ile mamy potrafią ściągać mleczka to normalnie się załamuję. Julcia generalnie dużo je z piersi, ale jak mam ściągać laktatorem, to robię specjalnie tak, że karmię Małą cały czas jednym cycem przez pół dnia, żeby z drugiej ściągnąć chociaż 100-120 ml. To chyba za mało mam tego mleczka jednak
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już jutro lecę do mojego ginka, ale się za nim stęskniłam ![]() Cytat:
![]() I przeplasiam że narobiłam smaka. DIDA jak jakoś nie mogłam się przemóc na karmi, ale może spróbuję, jeśli jest mleczopędne ![]() konia buuu szkoda, że dopiero teraz napisałaś o tej promocji Bavarii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby się nie najadała, to nie przybierałaby na wadze i by płakała z głodu. Ja po karmieniu nie mam co marzyć aby w ogóle 10 ml ściągnąć ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Ja piłam karmi codziennie chyba przez ok.3 tyg. do tego herbatkę na laktację. Dostałam takiego nawału w obu piersiach, że opanować kryzysu nie mogłam. Teraz odstawiłam karmi i piję samą herbatę laktacyjną i mleka mam zdecydowanie mniej. Albo coś w tym jest, albo siła sugestii. W ogóle na początku karmienia, jeszcze w szpitalu, jak karmiłam syna to śpiewałam sobie: "Płynie rzeczka mleczka dla mojego syneczka" i tak w kółko. Podziałało, podobno udane karmienie ma swój początek w głowie matki i pozytywnym nastawieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
No to moja Andrusienka postanowila ze dzis w nocy spac nie bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() U nas nocka w miarę pierwsze karmienie o 1,30 potem o 5 a do teraz Ania próbuje zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() Takie ciuszki do chrztu dostaniesz w sklepach dla dzieci, ja miałam takie specjalne dla Antka śpiochy a teraz dla Ani mam sukienkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie też słyszałam o tych dwóch latach odstępu między dziećmi po cc. Ale byłam wczoraj u lekarza i zapomniałam na śmierć o to zapytać
![]() ![]() ![]() ![]() Ja czasami też myślę o rodzeństwie dla Gabulki mojej już ale nie wcześniej niż za rok, półtora zaczniemy staranka :P Zobaczę jak tam Gabi czy będzie nam dawała w kość czy raczej będzie spokojnym dzieciątkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||
Rozeznanie
|
Dzień doberek,
dzisiaj super moja Mała spała. Przysnęła koło 21. O 3 się obudziła na karmienie, potem chyba koło 5:30 ale nie pamiętam czy ja w końcu karmiłam czy nie ![]() ![]() Cytat:
W zasadzie to wiem, że nie powinnam się martwić, ale taki urok matek, że się martwią i tak ![]() Weszłam dziś na wagę z Małą i bez niej, wychodzi, że równiuteńko 5 kg już Julka waży ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko czasem się martwię, że nie dam rady odciągnąć tyle mleka jak mam wychodne. Czasem naprawdę muszę wyjść na dłużej niż 2 h ![]() Idę się ogarniać. Dziś do mojego ginka na kontrolę idę. Muszę Julcię ze sobą wziąć, TŻ musiał dziś wyjechać w Polskę heh.. Mam nadzieję, że będzie grzeczna u lekarza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ja dziś w miarę wyspana ![]() ![]() ![]() ![]() Idę zrobić kawę i zjem szneka - tato mi kupił ![]() Dziś kończymy 10 tygodni ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie się wkurzyłam bo jak mój tż ma zaplanowany urlop to zawsze jego szefowa robi mu jazdy i jest kupa ważnych spraw w terminie jego urlopu. Właśnie mi zadzwonił że ma problem z urlopem na jutro a jutro chciałam szykować jedzenie na chrzciny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Bavarię też mam ochotę spróbować, ale u nas w sklepie nie było...a widzę, że Hani nic potem nie jest więc jest dobrze... A w ogóle to dzień dobry ![]() U nas nocka standardowa: kąpiel i karmienie przed 20, potem pobudka o 2 i o 6...no i znów o 8 karmienie i do tej pory Hania próbowała zasnąć i dopiero teraz Jej się udało. A tak w ogóle, to chciałam zapytać czy wasze dzieci też mają jakąś znienawidzoną pozycję na rękach... bo nasz Hania za żadne skarby świata nie pozwala nosić się na rękach w taki standardowy sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.