|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() perelka_np wczoraj pisałaś o maleństwie, że duże ponad 7 cm. ja miałam dzisiaj wizytę niby w tym samym dniu ciąży co ty a małe ma 6,8cm - i według USG też mi się termin przesunął ![]() Jestem po wizycie, dziękuję za kciuki ![]() Jak wróciłam to położyłam się z małą i z tego stresu chyba padłam ![]() Maleństwo ma się dobrze, fikało dziś jak szalone ![]() ![]() I się tak przyglądałam na pole między nóżkami - ja tam siusiaka nie widzę ![]() ![]() Dostałamz 15 zdjęć dzidzi i jestem przeszczęśliwa ![]() Moja córcia jak się przykrywam kocem to zaraz pod niego wskakuje i mówi ze idzie do siostrzyczki. Kładzie sie obok brzucha, gila go, puka, całuje ![]() ![]() ![]() Dziewczyny!! ma któraś zdjęcia synka i jego siusiaka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoOoNiA Czas edycji: 2012-05-30 o 23:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje
![]() ![]() ![]() Wizyta była cudowna!!!!!! to tak: wg OM dziś jestem w 11w6d, wg USG już 12 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TŻ ze mną nie był bo mówił, że wejdzie jak już nie bede mieć dowcipnego usg ;P chyba go to krępuje Weszłam do gabinetu, pierwsze badanie na fotelu.. Ponoć ładnie, pięknie ![]() Mocz niestety się pogorszył od ostatniego razu i dostałam antybiotyk Augmentin czy jakoś takoś. Kwas foliowy mogę odstawić, Duphaston mogę odstawić ![]() ![]() ![]() Potem było USG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam usg i takie i takie. Przez brzuch to Wam dołączam zdjęcie bo wtedy w końcu ułożyło się tak jak ma się ułożyc ![]() ![]() ![]() No i torbiel... niestety dostałam skierowanie do szpitala gdzie mnie wybadają profesorowie i jacyś tam inni doktorowie, powiedzą co i jak a ja mam zdecydować czy operacja czy zostawić narazie. Mama mi radzi zostawić, wie to od przyjaciółki-położnej. Więc też myślę, żeby narazie zostawić.. Ale do szpitala muszę, bo taki obowiązek miała pani doktor żeby mnie tam skierować. W 15 tygodniu muszą mnie przyjąć ale dziś już pojadę się zapisać bo ponoć z miejscami jest lipa. Jakiś szpital na Borowskiej. Tam też moja doktor pracuje to jak będę miała szczęście dostanę się na jej oddział ![]() Kolejna wizyta nie później niż za 4 tygodnie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-05-31 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Jak przyjemnie się czyta taka wieści z samego rana, gratuluję kochane udanych wizyt: każdej z osobna i wszystkim razem ![]() ![]() ![]() Witam się z Wami inką i orzechową princessą ![]() Miłego dnia ![]() czarnamadonna w hotelu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Hej ranne ptaszki, ile znów żeście naskrobały masakra jest co nadrabiać
#1925 |
Zakorzenienie
|
Czyli w każdy piątek rozpocznę nowy tydzień
![]() ![]() ![]()
#1926 |
Rozeznanie
|
Biedroneczka, Moonia i KiciMisia gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() Moonia co do prywatnego śledztwa poznania płci- nie polecam ![]() ![]() Tak w ogóle jak już zaczęłam o płci to na początku dołowała mnie myśl, że tyle z was już wie, a ja mimo, że ciąża starsza to jeszcze jestem w lesie ![]() ![]() ![]() Ja siedzę w robocie, zimno tu tak, że nawet kurtki nie zdjęłam ![]() Wczoraj zmasakrowałam się jedzeniem. Od dwóch dni mam niepohamowany apetyt i wczoraj dałam upust szaleństwu. Boże ile jak zjadłam.. Rano serek i kawa; II ś: 2 kanapki z serem i warzywami; na obiad: talerz zupy jarzynowej z kromką razowca + fasolka Heinz w sosie pomidorowym; później z pół kilo truskawek. A najlepsza i tak była kolacja: lód w kubeczku bananowo-czekaladowy i lays solone (ta duża paczka). Rano na wadze 56 kilogramów!!! A w poniedziałek było 54,9 ![]() Troszkę mam doła, bo powiem wam, że NIGDY tyle nie ważyłam ![]() ![]() Muszę poskromić swój apetyt szczególnie na słodycze i chipsy bo nie chcę stać się wielorybem ![]()
#1927 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Melduję się z kawą..... (inką) i czekoladkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
aaaaa i na poprzednich wizytach ważyłam 51,4 a wczoraj 49,7 ;]
#1930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty!! ![]() Wiem i rozumiem Cię jak to jest nie spać z nadmiaru tylu wrażeń. A dzidzia no prześliczna (tfu tfu) Ze szpitalami we Wrocławiu to ja na szczęście nie miałam za dużo do czynienia.Ale teraz dziewczyny,które już rodziły ode mnie z pracy doradzają mi,że na Borowskiej to jest nieciekawie z ginekologią,patologią ciąży itp.Polecają za to Chałubińskiego bardzo.Ja tam nigdy nie byłam ale mówię Ci co wiem....może się przyda. ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Rozeznanie
|
No tak, ja tu się żalę, że tyłek mi rośnie, a wy od rana smaka na czekoladę robicie
![]() ![]() ![]() Ja też na początku chudłam, tak do 12 tygodnia, a później wraz z polepszeniem samopoczucia apetyt wrócił ![]()
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie tam babeczka skierowała bo ona tam pracuje i pewnie dlatego ... to ten szpital http://www.aszk.wroc.pl/ oddział ginekologii operacyjnej .. jak to strasznie brzmi ..
![]() |
#1933 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby ta torbiel nie była złośliwa i nie przeszkadzała Maluchowi ![]() Cytat:
![]() Ale oczywiście ostatnie 20 minut przespałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczna dzidzia! ![]() Trzymam ![]() Hejka ![]() Coś nie mam dziś humoru. Nie wiem czy to wina pogody czy co ![]() Ani humoru, ani apetytu, najchętniej cały dzień spędziłabym w łóżku, i najlepiej, żeby nikt nic do mnie nie mówił ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zadomowienie
|
Ale dziś zimno, chyba jeszcze chłodniej niż wczoraj, brr. Dobrze, że nie muszę wychodzić
![]() Dzisiaj na obiad prawdziwa pikantna przepyszna swojska kaszaneczka z patelni i wiejskie ziemniaczki - wczoraj od rodzinki dostaliśmy ![]() ![]() ![]() Ja się wagą nie przejmuję, w ciąży z Kubasińskim przytyłam 30 kg (sic!), po pół roku od porodu spadłam 33 kg i przez ostatnich 5 lat ważyłam 48-49 kg przy wzroście 170. Teraz mam już 11 kg do przodu (to tak dla Was, na pociechę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-05-31 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Kochane... a ja mam umowę z pracy (zlecenie) do dziś.... to jak to wygląda potem w szpitalu? bo tak... pisało że przy rejestracji trzeba pokazać, że ma się odprowadzane składki .. czy wystawi mi szef jakiś papierek? Nawet jak z dzisiejszą datą pokażę to chyba nie muszą wiedzieć, że do dziś mam umowę?
kurde... bo jak coś to bede musiała słono zapłacić za pobyt? ... ![]() ![]()
#1936 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja byłam na ostatniej wizycie tydzień temu to też nic a nic nie przytyłam,ani gramusia.Ale od czwartku siedzę na L4 i czuję,że teraz to poleci waga w górę rz dwa.Pocieszam się za to,że po porodzie (no nie od razu wiadomo) biorę się za siebie,schudnę i będę taaaaaka sexxxxii ![]() Cytat:
Ale proponuję się jeszcze troszke rozejrzeć po szpitalu,poczytać. Nie chcę Cię straszyć ale pamiętajmy zdrowie mamy jedno i warto o nie dbać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja od początku ciąży przytyłam 4 kg. Ale jakoś mnie to nie martwi ![]() Najwięcej w życiu ważyłam 69 kg, więc do tej wartości jestem już jakoś przyzwyczajona ![]() ![]() Po mnie już troszkę widać, szczególnie po twarzy, bo jak ostatnio schudłam 9 kg to miałam odstające kości policzkowe, teraz już nie odstają ![]() ![]() ![]() Ale teraz czuję się bardziej kobieco, niż z wystającymi wszędzie kośćmi ![]() A Dziewczyny a jak z Waszą talią? Bo mi powoli zanika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki cieszę sie z Wami z udanych wizyt
![]() MiciaKicia mamy podobna syt z torbiela... ![]() Ale na wszelki wypadek, zeby jak cos to reagować to mi zrobili badanie..moment musze iść zerknac bo trudna nazwa test CA 125, dzisiaj wynik... Ja liczę ze z nią przechodzę, tylko no musimy być pod wieksza kontrola, jestem pewna ze na sile nikt nas nie bedzie kroil!
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, zobaczymy.. a nóż coś się tam zmieniło .. zresztą idę narazie tylko na diagnostykę
![]() |
#1940 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Coś Ty nikt na siłę kroić nie będzie! To nasza decyzja! ![]()
![]() |
#1942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zapytaj może szefa czy może jakiś papierek wystawić, ze masz odprowadzane składki? A to, że dziś by wystawił i do dziś masz umowę to chyba nie ma żadnego znaczenia, najważniejsze, żebyś miała jakiś dowód, że jesteś ubezpieczona. Poza tym tak, jak napisałaś, oni nie muszą wiedzieć, że masz umowę do dziś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że tez piłam tylko 1 dziennie, ale sypankę z mleczkiem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zadomowienie
|
MiciaKicia kurcze zawsze zapominam Ci napisać, że boską masz tę sesję narzeczeńską
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy szpital,każdy lekarz ma swoich zwolenników jak i przeciwników .... Dobra...trzeba by się zbierać do sklepu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie, że tak ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() A brzuszkiem się nie martw- dzieci rosną, a że nosisz pod serduszkiem aż dwójkę to masz prawo mieć większy brzuszek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja chyba najwięcej tutaj ważę.
Jeszcze w zeszłym roku przy wzroście 171 cm ważyłam 54 kg i przez pół roku od tak nagle przytyłam 18 kg. Więc zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży ważyłam już 72 kg, teraz ważę niecałe 74 kg. ![]() Także nie narzekajcie ok
#1949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nosicie już ciążowe ciuszki? Chodzi mi bardziej o spodnie. Bo ja mam dziś na sobie zwykłe i mnie trochę ciśnie Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-31 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.